Top 5 bergwandelreizen

De 5 mooiste trektochten in de bergen

Wanneer heb jij jezelf voor het laatst ondergedompeld in de natuur? Je de adem laten ontnemen aan de voet van een waterval, te midden van eeuwenoude bomen of op de top van een berg? Natuur beweegt! Er is bijna geen mooiere manier om dat te ervaren dan tijdens het wandelen in de bergen. We zochten de vijf mooiste bergwandelreizen voor je uit.

Laat je inspireren!

Jotunheimen

Wandelreis in de Jotunheimen (5 of 9 dagen)

Noorwegen

Het groenblauwe Gjendemeer beweegt zich charmant tussen de rotswanden van de Jotunheimen. Het vormt de leidraad van deze bergwandelreis. Je bagage gaat per boot. Zelf wandel je tussen de imposante grijze bergen en (sneeuw)velden van vergezicht naar vergezicht.

Nummer 1

Korte trektocht langs bergmeertjes en Alpentoppen (5 dagen)

Oostenrijk

Pak je rugzak! Tijdens deze trektocht verken je het zuiden van het bekende Dachsteingebergte. Je wandelt tot een hoogte van 2500m langs bergmeertjes en watervallen.

Nummer 4
Zwitserland

Trektocht door het mooiste stukje van de Alpen (8 dagen)

Zwitserland

Het mooiste berglandschap van de Alpen is het toneel voor deze pittige wandelreis. Je start in Kiental en volgt de Bärenweg, die je door de prachtige, rauwe natuur leidt.

Nummer 2
Frankrijk - Ecrins

Trektocht door de rijke natuur van het Massif des Ecrins (8 dagen)

Frankrijk

Dwars door het nationaal park Massif des Ecrins wandel je van het noorden naar het zuiden. Het gebergte is er grijs en ruig, maar het gebied is erg zonnig.

Nummer 3
Merano

Wandelen in de verschillende landschappen rondom Merano (9 dagen)

Italië

Op zoek naar afwisseling tijdens je wandelreis? Hoog boven het sfeervolle stadje Merano in Südtirol loopt een schitterende wandelroute rond het ruige Texel-bergmassief.

Nummer 5