Kies een continent
  Kies eerst een continent
  Je zoekt op:
  Huttentocht×
  Griekenland×
  Alles wissen ×
  1

  Huttentocht in Griekenland

  Huttentocht Griekenland

  Beleef een huttentocht door Griekenland en trek door de hoogste bergen. Ervaar een Alpiene omgeving terwijl je in de verte de zee ziet glinsteren.

  • Ruige bergkammen en diepe kloven
  • De Griekse mythologie komt tot leven op Mt Olympus
  • Traverseer de Zonaria
  • Licht bepakt op weg dankzij bagageopslag
  • Zeezicht vanaf bijna 3000 m hoogte
  Griekenland - Olympos, 6 dagen
  Olympos 8,8
  Wandelen
  Privéreis
  Griekenland - Olympos Huttentocht door Griekenlands hoogste bergen

  Trektocht langs berghutten en guesthouse

  Zwaarte
  Comfort
  6 dagen
  vanaf € 394
  Prijs per persoon bij min. 2 personen

  Huttentocht Griekenland

  Zon, zee, strand en een pittige trektocht? Een huttentocht in Griekenland heeft het allemaal! Op de Griekse godenberg Olympus komt de mythologie tot leven. Je wandelt in een spectaculaire alpiene omgeving met zicht op de Egeïsche Zee. Na een aantal dagen stevig klimmen tijdens deze individuele wandelvakantie heb je alle tijd om bij te komen aan het strand.

  Hoogste berg van Griekenland

  De Olympus of Olympos is de hoogste berg in Griekenland en sinds 1938 een nationaal park. Dit is het decor van een bijzondere huttentocht in Griekenland langs ruige bergkammen en door diepe kloven. De berg, ten zuidwesten van de stad Thessaloniki, speelt een belangrijke rol in de Griekse mythologie. Zo noemde de dichter Homerus Olympus het 'Huis van de goden', die daar volgens hem zouden wonen in luxe paleizen. Olympus wordt vaak gelinkt aan oppergod Zeus, die vanaf de top van de berg zijn bliksemschichten naar beneden afvuurde.

  Plateau der Muzen en Troon van Zeus

  Deze huttentocht start in Litochoro. Verspreid over meerdere dagen begin je de tocht naar de Olympusberg. Vanaf het imposante plateau der Muzen krijg je in de verte zicht op Olympus. Al wandelend kom je mogelijk oog in oog te staan met een paar gemzen. De huttentocht vervolgt naar de indrukwekkende Troon van Zeus. Je wandelt onderlangs deze rotswand waarbij je de zogeheten Zonaria traverseert; de spectaculaire horizontale rotsformaties die onder de hoogste toppen liggen. De afdaling terug naar beneden verloopt via de groene en waterrijke Enippeuskloof. Dit gedeelte van de huttentocht is een paradijs voor plantenliefhebbers, want je komt onderweg verschillende inheemse soorten tegen. Deze trektocht in Griekenland vraagt om een zeer goede conditie en klimervaring, want de routes, hoewel goed bewandelbaar, zijn pittig. De huttentocht is voor avontuurlijke gezinnen goed te volgen met kinderen vanaf 12 jaar, mits ze tredzeker zijn en ervaring hebben met bergwandelingen.

  Kirsten de Baar

  Kunnen we je helpen?

  Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.