Wilcox Pass

Canada - British Columbia met de kids, 18 of 20 dagen In het spoor van pioniers en goudzoekers

« Terug naar overzicht
Privéreis - Family specials

Gezinsvakantie langs cabins & lodges, inclusief huurauto

De provincie British Columbia is de nummer 1-bestemming van Canada. Maak een onvergetelijke roadtrip met het gezin door de ruige natuur van West-Canada, met enorm veel kans op het zien van wilde dieren. Ontdek hoe de native indians hier hun longhouses bouwden en totems uitsneden. 

Van de stranden en regenwouden van het Pacific Rim National Park op Vancouver Island naar de beroemde parken van Banff en Jasper in de Rocky Mountains. Zoveel te zien en te beleven: walvissen en orca's kijken, strandjutten, speurtochten in het regenwoud. Maar ook fietsen door wereldstad Vancouver, kanovaren op een verstild meer, paardrijden of op zoek naar zwarte beren in het hooggebergte. Overnachten doe je in moderne blokhutten en appartementen, veelal met eigen keuken.

De basisreis duurt 18 dagen. Door toevoeging van een leuk kano-avontuur in de wildernis van Wells Gray, creëer je een 20-daagse reis.

Uniek aan deze reis

 • 18- en 20-daagse variant mogelijk
 • Meeste lodges met eigen keuken
 • Op het spoor van wilde dieren
 • Optionele verlenging toe te voegen
 • Spelen op het strand, wandelen in de bergen
 • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Family special alle leeftijden

Dag tot dag

Canada - British Columbia met de kids

Stel je voor, vanuit een wereldstad vol glimmende wolkenkrabbers reis je in enkele uurtjes naar de wildste wildernissen. Vanuit je lodge aan zee aan het Pacific Rim National Park struin je over stranden en klauter je over de rotsen, op zoek naar zeesterren en schelpdieren. Misschien zie je wel een zwarte beer die net als jij graag langs de waterlijn scharrelt, of waag je je aan een wandeling in een supergroen regenwoud met gigantische woudreuzen. 

In het dorpje Whistler, waar in 2010 de Olympische Spelen waren, kun je je eigen gouden plak halen als je in een wildwater-raft of 'zipline' de wilde natuur bedwingt. Daarna rijd je dwars door British Columbia, op weg naar de Rocky Mountains. Halverwege verblijf je enkele nachten in een heerlijke wildernislodge aan een meer waar de kano's voor je klaar liggen.

In Jasper en Banff National Park is de kans is erg groot dat je op een van je wandeltochten oog in oog komt met groot wild als wapitiherten, coyotes, marmotten en natuurlijk beren. Geen zorgen, de rangers van Banff en Jasper National Park leren je alles voor een veilig verblijf in de bergen.

Tijdens deze reis overnacht je in hele mooie blokhutten en lodges, veelal voorzien van eigen keukentje, meestal midden in de natuur. Je reist rond in een comfortabele ruime familie-(MPV-)wagen. En als je er nog niet genoeg van hebt, kun je de reis uitbreiden met een tweedaagse kanokampeertocht in de wildernis, een bijzondere excursie naar de orka's van Telegraph Cove of een speurtocht naar dinobotten in de 'badlands' van Alberta.

NB: bij deze reis is een 18- en 20-daagse variant mogelijk. Zie bij dagbeschrijving 12-13

Dag 1-2

Aankomst in Vancouver. Op het vliegveld staat een huurauto voor je klaar en rijd je in dertig minuten naar het hotel in het centrum.

Vancouver is een heerlijke, bruisende stad met straattheater, muziek en natuurlijk vele interessante winkels. Een echte wereldstad met wolkenkrabbers. Vanaf het ‘waterfront’ zie je watervliegtuigjes opstijgen en landen.

Bezoek het historische Gastown, of het interactieve Storyeum. Of huur een fiets (zie info hieronder) waarmee je het autovrije fietspad om Stanley Park verkent (The Seawall). Erg leuk!

Overnachting in

Vancouver - Rosedale on Robson Suite Hotel

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Coast Mountains * Cycling Vancouver

Vanouver is een fantastische metropool met een hele prettige sfeer. Fietsend de stad verkennen is helemaal 'hot' en met het groot aantal autovrije 'bikelanes' is het ook nog makkelijk en veilig. Fiets bijvoorbeeld de Seawall rondom Stanley Park, met uitzicht op de skyline van Vancouver en de haven. Combineer dat met een bezoek aan het zee-aquarium in het park, of een wandeling door de regenwouden en langs de totempalen. Onze fietsverhuurder zit in het centrum van de stad, fiets wordt geleverd met helm en routekaart. Je huurt een fiets voor een dagdeel van 4 uur, de ochtend of de middag, en hebt de keuze uit een Adult City Bike (m/v), Mixed Youth Bike (9-12 jr), Mixed Youth Bike (7-10 jr) of een kinderzitje achterop. Ook heel geschikt om met kinderen te doen vanaf 12 jaar.

Dag 3-5

Op een tijdstip naar eigen wens neem je de veerboot van Vancouver North (Horseshoe Bay) naar Nanaimo (Departure Bay) op Vancouver Island (aanbevolen wordt deze zelf vooraf te reserveren op een eigen gewenst tijdstip). 

Klik hier voor meer informatie hoe je de overtocht met BC ferries boekt

Je rijdt dwars over het eiland en maakt een stop in Cathedral Grove. Met zijn 80 meter hoge en 800 jaar oude cederbomen voelt het alsof je binnentreedt in een groene kathedraal. Even verder bereik je de magnifieke 'westcoast', een begrip voor de Canadezen dat gelijk staat aan woeste natuur. Je verblijft nabij de kliffen en stranden in Ucluelet, een half uurtje ten zuiden van Tofino en bij het Pacific Rim National Park. Tofino en Ucluelet zijn leuke dorpjes met veel toeristische activiteiten. (dagafstand 3½ uur rijden en 1 1/2 uur met veerboot)
De komende dagen staan de kustlijn en het regenwoud centraal. Dat betekent lekker uitwaaien op het strand van Long Beach, zoeken naar krabbetjes en schelpdieren op drooggevallen rotsplaten en wandelen in het regenwoud op het Wild Pacific Trail. Misschien zie je wel een beer scharrelen tussen het aangespoeld hout of maak je een spannende walvisexcursie? Of huur je een board en ga je brandingsurfen?

Optionele uitbreiding
Vanuit Tofino kun je ook nog de volgende optionele excursie toevoegen op dag 4 of 5: Whalewatching Tofino en Zwarte beer excursie Tofino (zie info hieronder).

Overnachting in

Ucluelet - Canadian Princess Lodge

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

scharrelen_naar_voedsel.jpg

Vancouver Island * Black Bear Tour Tofino

Vanuit Tofino, aan de westkust van Vancouver Island, maak je met een Zodiac-boot een tocht van 2 tot 2,5 uur door rustig water, langs de kustlijn en speur je naar zwarte beren. Vertrektijden hangen af van het getij op die dag. Bij laagwater komen deze prachtige dieren naar de waterkant om zich te goed te doen aan de schelpen op de rotsen, krabbetjes en vissen in getijdepoeltjes. Ondanks dat de kans groot is ze te zien kan er geen garantie worden gegeven.

rtr6237att75.jpg

Vancouver Island * Whalewatching Tofino

Met Remote Passages maak je een tour van 2-3 uur per zodiac of comfortabel schip, de Leviathan II, vanuit Tofino, op zoek naar de giganten van de zee. Tussen april en november verblijven de grijze walvissen en bultrugwalvissen in Clayoquot Sound en Barkley Sound. Ook worden veelvuldig orka's waargenomen, zeeleeuwen, zeehonden en witkoparenden. Je kunt kiezen voor een excursie per zodiacboot (snel) of een cruiseboot (comfortabel).

Dag 6-7

Heerlijk uitgewaaid en vol indrukken verlaat je de energieke westkust en volg je dezelfde weg terug door het kustgebergte. Na 250 kilometer rijden (3 uur) bereik je het stadje Campbell River aan de oostkust van Vancouver Island. Dit is de 'salmon capital' van Canada, dus als je houdt van vissen op zee kun je hier je kans grijpen. Ook kun je met een boot een excursie maken om orka's en andere zeedieren te zoeken. Of je rijdt in een half uurtje naar het Strathcona Provincial Park, waar je in alle rust kunt wandelen in de bergen, of zwemmen in een groot meer. 

Aansluitend neem je het veerbootje van Campbell River naar Quadra Island (10 minuten varen), dat hier pal voor de kust ligt. Hier wonen zo'n 2700 inwoners, onder wie vele Indianen van de Kwakwak'awakw First Nation. Het is merendeels bebost, met een bijzonder fraaie kustlijn. Natuurlijk vormt de lodge waar je overnacht een uitgelezen plek om tot rust te komen of een wandeling te maken langs het strand. Er zijn mogelijkheden een kajak of fiets te huren, of het uitstekende cultuurhistorisch museum Nuyumbalees Cultural Centre te bezoeken, over het leven van de lokale Indiaanse 'tribes'.

Optionele uitbreiding
Vanuit Campbell River vertrekt de bootexcursie naar Bute Inlet om de grizzlyberen te zien en te leren van de Homalco First Nations. Indien je op Quadra Island overnacht wordt je in de haven van Quanthiski Cove (Quadra island) opgehaald rond 7.30. Overnacht je in Campbell River dan stap je aldaar op.

Optionele uitbreiding
Als je wat meer wilt zien van de fjordenkust, kun je op Vancouver Island na dag 5 het arrangement Telegraph Cove Orca's toevoegen: vanuit een mooie accommodatie aan zee maak je een bootcruise met een bioloog die je dicht bij de orka's brengt die hier in groten getale voorkomen. Een zeer spectaculaire cruise! Hiervoor reis je van Ucluelet naar Port McNeill, een afstand van 440 km; 5-6 uur rijden. Na het arrangement rijd je terug naar Campbell River, een rit van 195 km en 2 uur rijden, waar je de oorspronkelijke route oppikt en overnacht op Quadra island. 
Zie onder Aanvullende opties. Dit kun je in de boekingsaanvraag na het selecteren van een datum aankruisen onder Extra Opties. 

Overnachting in

Quadra Island - April Point Resort Quadra Island

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

BC Coast Mountains * Great Bears of Bute Inlet

In Campbell River, op Vancouver Island, scheep je om 7.30 in op een comfortabel motorjacht (met verwarmde binnenruimte) voor een 2 uur durende vaart over de Salish Sea naar de fjordenkust van het vasteland. Houd de verrekijker bij de hand, hopelijk krijg je onderweg de kans om het groot wild van de oceaan te zien, zoals bultrugwalvissen, orka's, zeeleeuwen, dolfijnen maar ook zeearenden. Je gids van de Homalco First Nations vertelt het verhaal van hun volk, het belang van de dieren en mythes. In Orford Bay in het fjord Bute Inlet ga je aan land. Een busje brengt je naar de rivier waar speciaal geconstrueerde steigers staan, van waaraf je op een veilige en niet verstorende manier kunt speuren naar de Great Bears of Bute Inlet, de grizzlyberen. Minimum leeftijd is 12 jaar, groepsgrootte is 12 deelnemers. Lunch is inbegrepen. Kleed je warm aan en zorg voor regenkleding. Deze excursie wordt pas aangeboden vanaf 15 augustus.

Vancouver Island * Telegraph Cove Orca's

3-daags natuurarrangement vanuit lodge
Johnstone Strait is de smalle zeestraat tussen het vasteland en Vancouver Island, in British Columbia. In deze zeer rijke wateren houden scholen orca's zich op, maar ook leven er zeeleeuwen, walvissen, otters, zee-arenden en vele watervogels. Je verblijft twee nachten in het voormalige vissersdorpje Telegraph Cove, met haar houten huizen aan een 'boardwalk' boven het water, of in het aangrenzende stadje Port McNeill. Je maakt een indrukwekkende wildexcursie op zee, waarbij de kans zeer groot is de orka's te zien. Excursie wordt uitgevoerd op een ecovriendelijke manier met een relatief stille boot en je draagt $ 5,- bij aan een lokaal natuurbeschermingsproject. De excursie wordt uitgevoerd van begin mei tot begin oktober. De beste tijd voor het zien van de walvissen en orca's is juni t/m september.

Dag 8-10

Je rijdt terug naar Nanaimo waar je opnieuw de veerboot neemt (niet gereserveerd, wordt aanbevolen dat zelf vooraf te doen) naar Horseshoe Bay op het vasteland.

Klik hier voor meer informatie hoe je de overtocht met BC Ferries boekt.

Hier begint de klim over het kustgebergte naar Whistler, een gezellig bergdorp te midden van de besneeuwde pieken en azuurblauwe meren van het Garibaldi Park. Je kunt wandelen naar hartelust, met een kabelbaan naar de hoogste toppen, een mountainbike huren of een spannende raft-tocht maken op de Cheakamus River. Ook is een bezoek aan het Lil'wat Cultural Centre aan te raden, waar je alles leert over de oorspronkelijke Indiaanse bewoners van het gebied. Voor de echte durfals is er de 'zipline', een gigantische tokkelbaan tussen de bergen, de langste van geheel Noord-Amerika! In 2010 was Whistler nog het toneel van de Olympische Winterspelen. Dagafstand: 3 uur rijden en 1,5 uur veerboot.

Overnachting in

Whistler - Tantalus Lodge

Dag 11-12

Vandaag een mooie rit. Eerst over de spectaculaire 1275 m hoge Cayoosh Pass en dan een steile afdaling naar Lillooet, aan de brede Fraser River. Het landschap, gelegen in de regenschaduw van het kustgebergte, is compleet verandert. Het is er warmer en droger, met uitgestrekte graslanden en prairies , en diepe canyons van de Fraser en Thompson River. Deze rivieren werden door de pioniers gebruikt om het binnenland van British Columbia te verkennen.

Na 425 kilometer (6 uur) rijden bereik je het dorpje Clearwater en het nabijgelegen natuurpark Wells Gray, in het uitgestrekte 'interior' van British Columbia. Je verblijft in een luxe resort, gelegen aan een mooi meer waar je kunt paardrijden, zwemmen en kanovaren.
Natuurlijk kun je er een lekker rustig dagje van maken en op het terrein van de lodge blijven. Of je rijdt de 60 km (1 uur) naar het Wells Gray Provincial Park. Hier wachten de donderende Helmcken Falls en spectaculaire Dawson Falls op je, of je boekt een rafttrip op de Clearwater River of een tochtje te paard in de Clearwater Valley.

Overnachting in

Clearwater - Alpine Meadows Resort

Dag 13-14

Programma 18-daagse reis

Lees verder bij dag 15

Programma 20-daagse reis

Deze ochtend start een typisch Canadees avontuur dat je eigenlijk niet mag missen: een kanotocht op een groot bergmeer in de Cariboo Mountains. Bij de 'outfitter' aan Clearwater Lake ligt alles voor je klaar: tent, slaapmatje, slaapzak, kookgerei (incl gasbrander), lamp en natuurlijk een kano (tweepersoons), zwemvesten en peddels. Het enige wat je zelf mee moet nemen zijn de levensmiddelen, persoonlijke uitrusting (kleding, toiletspullen en handdoek) en een avontuurlijke geest. Kanovaren is eenvoudig en ook zonder ervaring een prachtige belevenis. Na een korte instructie ga je op pad voor een tochtje van ongeveer 2-3 uur naar een prachtige kampeerplek aan het water. Hier zet je de tenten op, gooi je een hengeltje uit (als je die zelf meebrengt), of ga je lekker zwemmen. Misschien zie je wel een eland of hoor je de onvergetelijke roep van de ijsduiker. En natuurlijk maak je een kampvuur. Een nacht onder de sterren om nooit te vergeten! De volgende dag maak je naar eigen wens een tochtje, eventueel gecombineerd met een wandeling naar Eagles View. 

 

Overnachting in

Kamperen Clearwater Lake (alleen 20-daagse reis)

Dag 15-17

Programma 18-daagse reis 

Met de luxe huurauto zijn de 320 kilometer naar de volgende locatie een fluitje van een cent. Vandaag bereik je de Rockies en zie je meteen de hoogste berg: de ruim 3900 meter hoge Mount Robson. Je verblijft in of aan de rand van het bergdorp Jasper. Dit is een perfecte plek voor verkenning van het gelijknamige nationale park.

Maak een wandeling door de diepe canyon van de Maligne River, ga badderen in de 'hot springs' van Miette en maak kennis met het zeer rijke dierenleven in het park. Vrijwel zeker zie je zwarte beren, wapitiherten en coyotes. Ook kun je voor enkele uren een mountainbike huren: er is een uitgebreid netwerk aan routes, van eenvoudig tot uitdagend. Tips voor wandelingen en excursies krijg je natuurlijk in ons informatiepakket. Maar vraag in het bezoekerscentrum ook zeker het Junior Ranger Program, specifiek voor jonge kinderen.

NB: Jasper is in de zomermaanden zeer druk. Met name in de weekends zijn de hotels overvol. Als je er rekening mee kunt houden, wordt het aanbevolen een verblijf in Jasper buiten het weekend te plannen. Ook moet je er rekening mee houden dat we hier vaak een alternatieve accommodatie moeten gebruiken. Als alles in Jasper vol zit, wijken we soms uit naar het vriendelijke en rustige dorpje Valemount, kleinschalig en met zeer goede wandelmogelijkheden!

Programma 20-daagse reis

Je peddelt in de ochtend terug naar het 'dock' waar je de spullen inlevert. Aansluitend - zie programma 18-daagse reis.

Overnachting in

Jasper - Becker's Chalets

Dag 18-19

Vandaag staat een van de mooiste bergwegen van Canada op het programma: 280 kilometer rijden van Jasper naar Banff over de Icefields Parkway. Die naam heeft ie natuurlijk niet voor niets! Maak zeker een stop bij de (over) donderende Athabasca Falls, de ijzige koude van de Columbia Icefields en de verbazende turquoise kleur van Peyto Lake. Groot wild als beren, bergschapen en berggeiten staan vaak langs de weg naar voedsel te snuffelen. Een goede gelegenheid dus om ze op de gevoelige plaat vast te leggen. Maak onderweg een korte wandeling, bijvoorbeeld op Wilcox Pass of naar het Lake Agnes Teahouse, hoog boven Lake Louise.

In Canmore verblijf je in een familie-resort met zwembad. Hopelijk kun je het zwembad wel uit komen om het schitterende Banff National Park te verkennen. Aanrader is om de kabelbaan naar de Sunshine Meadows te nemen, waar je kunt wandelen op 'het dak van de wereld' en grondeekhoorns van heel dichtbij kunt zien. In het bezoekerscentrum kun je een Explorer Guide krijgen, speciaal voor kinderen.

Overnachting in

Canmore - Grande Rockies Resort

Dag 20

Het is tijd om afscheid te nemen van het mooie Canada. In ongeveer twee uur rijd je naar het vliegveld van Calgary, waar je de auto inlevert. Daarna vlieg je terug naar Nederland.

Optionele uitbreiding
Het is mogelijk een extra nacht te boeken in de stad Calgary.

Als je wat meer van de provincie Alberta wilt zien, kun je nog voor aankomst in Calgary een verblijf van 2 nachten toevoegen in het dorp Drumheller waar je wandelt door de 'badlands', op zoek gaat naar dinosaurusbotten, met een kano de Red Deer River kunt afzakken of het bijzondere Tyrrell-Dinosaur Museum kunt bezoeken. Zie onder Aanvullende opties. Dit kun je in de boekingsaanvraag na het selecteren van een datum aankruisen onder Extra Opties. 

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Alberta * Badlands & Dinosaurs

3-daagse tocht door de prehistorie vanuit hotel of B & B
Ongeveer anderhalf uur rijden ten noordoosten van Calgary ligt op de 'plains' het dorpje Drumheller aan de Red Deer River. Karakteristiek voor het landschap zijn de 'badlands',  sterk geërodeerde zachte gesteentes en leemlagen die meer doen denken aan de Amerikaanse halfwoestijnen dan aan Canada. Dit is een van de beste vindplaatsen ter wereld van dinosaurusbotten. Wie weet vind je er al wandelend wel een fossiel, maar neem in ieder geval een kijkje in het unieke wereldberoemde Royal Tyrell Museum. Zeer geschikt voor kinderen!
Je overnacht in de prima Heartwood Inn, een kleinschalige herberg met 10 gastenkamers.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Accommodatie in British Columbia is in het algemeen erg comfortabel. Kamers zijn ruim, met in het algemeen 1 of 2 tweepersoonsbedden voor 1 tot 4 personen, en altijd voorzien van douche/wc, tv, telefoon en meestal ook wifi op de kamer (soms alleen in publieke ruimtes zoals restaurant, lobby). In de steden verblijf je in centraal gelegen hotels en daarbuiten in mooie houten 'lodges' en cabins, soms midden in de natuur en met een authentieke Canadese sfeer of in een haventje aan de oceaan. In een aantal accommodaties overnacht je in een 'one bedroom suite': een appartement met 1 slaapkamer met tweepersoonsbed en in de zitkamer een sofa die om te bouwen is tot tweepersoonsbed. Dit is met name geschikt indien je reist met kinderen. Reis je met 3 of 4 personen dan verblijf je meestal in een 'two bedroom suite' .
Ook tref je in een aantal accommodaties een 'kitchenette' of keukentje aan, ideaal om zelf wat maaltijden te prepareren en zodoende te besparen op je uitgaven.
In het dag-tot-dag-programma wordt meestal getoond wat onze eerste keus accommodatie is. Indien voor je aanvraag deze geen beschikbaarheid heeft stellen wij je ter goedkeuring een - veelal- gelijkwaardig alternatief voor. Met name in Vancouver, Jasper en Banff moet hier sterk rekening mee worden gehouden, afhankelijk van het moment van de boeking.

In Amerika en Canada worden in principe de volgende maten voor bedden gehanteerd:
single bed (eenpersoonsbed) 99 cm
twin bed (eenpersoonsbed) 99 cm
double bed (tweepersoonsbed) 137 cm
Queen bed (tweepersoonsbed) 152 cm
King bed (tweepersoonsbed) 193 cm
Indien er een tweepersoonskamer is geboekt, zonder verdere omschrijving, dan kunnen daar alle typen bedden in staan. Een driepersoonskamer kent 2 tweepersoonsbedden, dus geen 3 losse eenpersoonsbedden. Indien je met 4 personen een kamer deelt met '2 x tweepersoonsbed', zonder verdere omschrijving, dan kan dat een combinatie van double/queen/king zijn. Indien je niet wilt dat iemand een bed moet delen dan moet je dus voldoende bedden of kamers aanvragen.

Info kindvriendelijkheid

Deze reis is erg geschikt om met (jonge) kinderen te ondernemen. Omdat je met een eigen auto rondreist kun je zelf het tempo bepalen en stoppen waar je wilt. Onderweg, in de bezoekerscentra en in de accommodaties, vindt je allerlei foldertjes met leuke activiteiten voor de kinderen, die je zelf kunt toevoegen. Uit ons informatiepakket dat je bij de reis krijgt pik je zelf de wandelingen die je samen met de kinderen het meest aanspreekt, en natuurlijk maakt de kans op het zien van beesten de wandelingen ook voor de kinderen erg spannend. Je zult merken dat in een dergelijke setting wandelen met de kinderen een leuke activiteit wordt. Sommige hotels beschikken ook over een zwembad, dat zeker door de kids gewaardeerd zal worden.

Inbegrepen

 • Overnachtingen in hotels, cabins en lodges
 • autohuur standaard incl. verzekeringen en belastingen (type C-Midsize bij 1-3 personen, type F-Fullsize bij 4 personen, type R-MPV bij 5-6 personen)
 • digitale reisinformatie met routebeschrijvingen
 • eventuele upgrade huurauto

Niet inbegrepen

 • Vlucht
 • Alle maaltijden
 • Optionele entrees en excursies
 • bijkomende kosten huurauto (brandstof, evt. parkeer, evt. tol, evt. dropoff) 

Huurauto inbegrepen

De getoonde prijs is inclusief de huur van een standaard auto, inclusief verzekeringen en belastingen (type C-Midsize bij 1-3 personen, type F-Fullsize bij 4 personen, type R-MPV bij 5-6 personen). Let wel, dat een auto type R (minivan) bij 6 personen slechts plaats biedt aan beperkte bagage. Indien u een ander type auto wenst, de autoprijzen per dag wilt weten en de huurvoorwaarden, verwijzen wij u naar de informatie onder de knop autohuur Canada. Ook moet u eraan denken dat kleine kinderen tot ongeveer 18 kg plaats moeten nemen in een kinderstoeltje (zie huurvoorwaarden). Deze kunt u bij boeking reserveren of ter plaatse aanschaffen in een supermarkt. De totale afstand bedraagt ongeveer 2500 km. Om de accommodatie Alpine Meadows bij Clearwater te bereiken moet u een stukje over een onverharde weg rijden.  Omdat je een 'one way' van Vancouver naar Calgary maakt betaal je ter plaatse een zogenaamde 'dropoff fee'. 

Ter plaatse te betalen

 • veerboten totaal ongeveer $ 40,- pp (kinderen onder 12 half geld) en $ 120,- voor een voertuig
 • entrees tot Nationale Parken middels National Park Pass $ 135,- per auto.
 • dropoff kosten huurauto van Vancouver Airport naar Calgary Airport bedraagt $ 100,- (autotype B,C,D,F) of $ 250 (autotype Q4,L,R). Dropoff kosten kunnen hoger zijn indien je de auto op stadskantoor ophaalt in plaats vanaf vliegveld. 

Over de activiteiten

In het uitgebreide informatiepakket dat u ontvangt staan allerlei ideeen, kaarten en beschrijvingen voor excursies en wandelingen. Hiermee kunt u zelf bepalen of u een lichte of zware, een korte of lange wandeling wilt maken, waardoor u zelf de zwaarte van uw reis kunt bepalen. Het is ook altijd verstandig een bezoek aan een natuurpark te beginnen bij het Visitor Center waar u een complete udate van mogelijkheden kunt krijgen, uw plannen kunt bespreken en eventueel kaarten kunt aanschaffen.

Geschikt voor kinderen

Alle leeftijden.

Extra's

Verlengingshotels

sandman-calgary-ext.jpg

Sandman Hotel City Centre Calgary

Het Sandman Hotel City Centre is gelegen op 7th Avenue, midden in het centrum van Calgary. Slechts 15 minuten lopen brengt je op 17th Avenue, het winkel en uitgaansdistrict van de stad. Ook door het station van de Light Rail Transit om de hoek zijn alle grote attracties van Calgary en omgeving binnen handbereik: de Calgary Tower, Stampede Grounds, Museum en Zoo. In het hotel kun je dineren in het Moxie's Classic Grill of een drankje nemen in Mbar Lounge. Ontspannen kun je in het verwarmde binnenzwembad en whirlpool. Kamers zijn comfortabel en ruim, o.a. voorzien van wifi.
Kom je met de auto dan moet je ter plekke parkeerkosten betalen (in 2023: op vrijdag en zaterdag $ 6,-, rest van de week $ 20,- per nacht).

painters_lodge_ext.jpg

Painters Lodge

De Painters Lodge is een schitterend gelegen lodge aan de oostkust van Vancouver Island, nabij het stadje Campbell River. Het heeft zijn strepen verdient als 'fishing lodge', zeer bekend bij de Canadezen vanwege de mogelijkheden voor sportvissen. Maar ook andere natuurliefhebbers zullen de lodge erg waarderen: een mooi gebouw in authentieke stijl, waar je ook een walvisexcursie, een wildlifetour of een Aboriginal Tour Quadra Island ter plaatse kunt bijboeken. Wil je de dagexcursie Bears of Bute Inlet boeken met start in Campbell River, dan is dit de aangewezen accommodatie voor je extra overnachting. In het Legends Dining Room kun je genieten van typische West Coast Cuisine met natuurlijk veel zee-gerechten op de kaart. Kamers in de Painters Lodge zijn ruim en voorzien van alle comfort. Met 1-2 personen overnacht je in een kamer met tweepersoonsbed, met 3-6 personen overnacht je in een kamer met 2x tweepersoonsbed en 2 singlebedden in een loft. Op deze kamers is geen keukentje aanwezig.

Excursies

Coast Mountains * Cycling Vancouver (vanaf € 27,- per persoon)

Vanouver is een fantastische metropool met een hele prettige sfeer. Fietsend de stad verkennen is helemaal 'hot' en met het groot aantal autovrije 'bikelanes' is het ook nog makkelijk en veilig. Fiets bijvoorbeeld de Seawall rondom Stanley Park, met uitzicht op de skyline van Vancouver en de haven. Combineer dat met een bezoek aan het zee-aquarium in het park, of een wandeling door de regenwouden en langs de totempalen. Onze fietsverhuurder zit in het centrum van de stad, fiets wordt geleverd met helm en routekaart. Je huurt een fiets voor een dagdeel van 4 uur, de ochtend of de middag, en hebt de keuze uit een Adult City Bike (m/v), Mixed Youth Bike (9-12 jr), Mixed Youth Bike (7-10 jr) of een kinderzitje achterop. Ook heel geschikt om met kinderen te doen vanaf 12 jaar.

rtr6237att75.jpg

Vancouver Island * Whalewatching Tofino (vanaf € 115,- per persoon)

Met Remote Passages maak je een tour van 2-3 uur per zodiac of comfortabel schip, de Leviathan II, vanuit Tofino, op zoek naar de giganten van de zee. Tussen april en november verblijven de grijze walvissen en bultrugwalvissen in Clayoquot Sound en Barkley Sound. Ook worden veelvuldig orka's waargenomen, zeeleeuwen, zeehonden en witkoparenden. Je kunt kiezen voor een excursie per zodiacboot (snel) of een cruiseboot (comfortabel).

scharrelen_naar_voedsel.jpg

Vancouver Island * Black Bear Tour Tofino (vanaf € 124,- per persoon)

Vanuit Tofino, aan de westkust van Vancouver Island, maak je met een Zodiac-boot een tocht van 2 tot 2,5 uur door rustig water, langs de kustlijn en speur je naar zwarte beren. Vertrektijden hangen af van het getij op die dag. Bij laagwater komen deze prachtige dieren naar de waterkant om zich te goed te doen aan de schelpen op de rotsen, krabbetjes en vissen in getijdepoeltjes. Ondanks dat de kans groot is ze te zien kan er geen garantie worden gegeven.

BC Coast Mountains * Great Bears of Bute Inlet (vanaf € 426,- per persoon)

In Campbell River, op Vancouver Island, scheep je om 7.30 in op een comfortabel motorjacht (met verwarmde binnenruimte) voor een 2 uur durende vaart over de Salish Sea naar de fjordenkust van het vasteland. Houd de verrekijker bij de hand, hopelijk krijg je onderweg de kans om het groot wild van de oceaan te zien, zoals bultrugwalvissen, orka's, zeeleeuwen, dolfijnen maar ook zeearenden. Je gids van de Homalco First Nations vertelt het verhaal van hun volk, het belang van de dieren en mythes. In Orford Bay in het fjord Bute Inlet ga je aan land. Een busje brengt je naar de rivier waar speciaal geconstrueerde steigers staan, van waaraf je op een veilige en niet verstorende manier kunt speuren naar de Great Bears of Bute Inlet, de grizzlyberen. Minimum leeftijd is 12 jaar, groepsgrootte is 12 deelnemers. Lunch is inbegrepen. Kleed je warm aan en zorg voor regenkleding. Deze excursie wordt pas aangeboden vanaf 15 augustus.

Aanvullende opties

boottocht_johnston_strait.jpg

BC Vancouver Island * Telegraph Cove Orcas

3-daags natuurarrangement vanuit lodge
Johnstone Strait is de smalle zeestraat tussen het vasteland en Vancouver Island, in British Columbia. In deze zeer rijke wateren houden scholen orca's zich op, maar ook leven er zeeleeuwen, walvissen, otters, zee-arenden en vele watervogels. Je verblijft twee nachten in het voormalige vissersdorpje Telegraph Cove, met haar houten huizen aan een 'boardwalk' boven het water, of in het aangrenzende stadje Port McNeill. Je maakt een indrukwekkende wildexcursie op zee, waarbij de kans zeer groot is de orka's te zien. Excursie wordt uitgevoerd op een ecovriendelijke manier met een relatief stille boot en je draagt $ 5,- bij aan een lokaal natuurbeschermingsproject. De excursie wordt uitgevoerd van begin mei tot begin oktober. De beste tijd voor het zien van de walvissen en orca's is juni t/m september.

vondst_van_een_dinosaurusbot_in_de_badlands.jpg

Alberta * Badlands & Dinosaurs

3-daagse tocht door de prehistorie vanuit hotel of B & B
Ongeveer anderhalf uur rijden ten noordoosten van Calgary ligt op de 'plains' het dorpje Drumheller aan de Red Deer River. Karakteristiek voor het landschap zijn de 'badlands',  sterk geërodeerde zachte gesteentes en leemlagen die meer doen denken aan de Amerikaanse halfwoestijnen dan aan Canada. Dit is een van de beste vindplaatsen ter wereld van dinosaurusbotten. Wie weet vind je er al wandelend wel een fossiel, maar neem in ieder geval een kijkje in het unieke wereldberoemde Royal Tyrell Museum. Zeer geschikt voor kinderen!
Je overnacht in de prima Heartwood Inn, een kleinschalige herberg met 10 gastenkamers.

Praktische informatie

Veerboot informatie

De veerboot van Vancouver (Horseshoe Bay) naar Nanaimo (Departure Bay) op dag 3, en retour op dag  8 is niet standaard gereserveerd. Deze reservering is niet noodzakelijk, maar wordt wel sterk aanbevolen zodat je eventuele wachttijden voorkomt.

Klik hier voor meer informatie hoe je de overtocht met BC ferries boekt

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een heenvlucht op Vancouver en een terugvlucht vanaf Calgary. Een rechtstreekse vlucht, zoals met KLM of Air Transat heeft de voorkeur. Houd u er bij de planning van uw terugreis rekening mee, dat u - door het verschil in tijdzones - pas een dag later weer thuis bent.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Nota bene
U mag 1 stuks ruimbagage gratis inchecken (naast uw handbagage), met een maximum gewicht van 23 kg. Steeds meer vluchtmaatschappijen naar Amerika en Canada rekenen kosten voor het inchecken van een tweede stuk bagage per persoon (dus al in Amsterdam bij vertrek), en soms zelfs voor een eerste stuk bagage. Voor het tweede stuk bagage dient u vrijwel zeker € 50,- bij te betalen op het vliegveld. Indien u een stopover van meerdere dagen maakt, bijvoorbeeld in Toronto, alvorens naar uw eindbestemming te vliegen, dan wordt deze vlucht naar uw eindbestemming een nationale vlucht en moet u in de meeste gevallen extra betalen voor de bagage (ongeveer $25,- per stuk). Ook worden op deze nationale vluchten veelal maaltijden uitsluitend tegen betaling geleverd. De bepalingen van airlines hieromtrent wijzigen regelmatig. Op de internetsite van de maatschappij waarmee u vliegt vindt u de actuele informatie hierover.

 

Vertrek tussen 1 mei t/m 30 september. Het voorjaar (mei) en najaar (half september) is duidelijk minder druk en minder warm dan de zomermaanden. In mei zijn de temperaturen op Vancouver Island ideaal, in het hooggebergte kan nog wel sneeuw liggen op hoogte, maar er zijn altijd voldoende lager gelegen wandelmogelijkheden. Vanaf half september doen de herfstkleuren haar intrede, beginnend op hoogte in de Rocky Mountains. De dagtemperaturen zijn tot ver in oktober nog steeds erg aangenaam.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar British Columbia ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Ook zie je het verschil tussen de 18-daagse en de 20-daagse reis.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Hotels en duurzaamheid 

Duurzame oplossingen in de toeristische industrie staat in Canada nog in de kinderschoenen. De meeste hotels hanteren wel wat basisregels: gebruik ledlampen, hergebruik handdoeken stimuleren, muur- en raamisolatie en dergelijke. Een doorn in het oog van de bewuste reiziger is het gebruik van wegwerpbestek, plastic bordjes en bekers bij het gratis aangeboden ontbijtbuffet in sommige hotels en het niet scheiden van het afval dat hieruit voort komt. Hierover is niet te overleggen met de afzonderlijke hotels. Onze oplossing hiervoor is dat je zelf een herbruikbaar bord, mok en bestek meeneemt. Door dit te gebruiken bij het ontbijt en daarna zelf even af te wassen maak je ook een statement naar andere reizigers in de ontbijtruimte. Tevens is het handig om deze spullen bij te hebben als je onderweg wilt picknicken.
Sommige lodges, met name in de nationale parken, hebben wel degelijk een uitgebreid plan omtrent duurzaamheid.

 

Overal in Canada kun je gemakkelijk betalen met een creditcard zoals Mastercard, VISA, American Express. Houd er rekening mee dat in winkels en restaurant er bij de vermelde prijzen nog meestal tax bovenop komt (ongeveer 15 %). Voor een ontbijt moet je ongeveer $ 12-15,- rekenen, een lunch $ 15-18,- en een diner $ 30-35,- , afhankelijk van type restaurant. Er zijn geen maaltijden inbegrepen. Omdat je in veel accommodaties de beschikking hebt over een eigen keukentje kun je er voor kiezen zelf voor de maaltijden te zorgen. Ga er van uit dat de kosten van levensmiddelen vrijwel overeen komen met wat je in Nederland daarvoor kwijt zou zijn. In restaurants wordt een fooi verwacht van 10-15 %. Eigenlijk is dit geen fooi maar het bedieningsgeld dat je rechtstreeks aan het bedienend personeel afdraagt. Tevens kun je met  bank- of giropas, mits voorzien van een 'maestro' symbool, in de meeste plaatsen geld pinnen uit een automaat.

Van SNP krijg je een uitgebreid informatiepakket met tips voor wandelingen en excursies, parkbeschrijvingen en een routebeschrijving. Met name in de steden kan het soms wat lastig zijn de routebeschrijving naar je hotel te volgen. Een navigatiesysteem kan daarbij helpen. Dit kun je optioneel vooraf huren bij de auto of je zorgt zelf voor een navigatie app.
Het informatiepakket is afgestemd op de standaardreis en je persoonlijke aanpassingen worden daarin niet verwerkt. Wel vind je tevens informatie in het reispakket van de geboekte aanvullende bouwstenen. In de bezoekerscentra van de Nationale Parken krijg je een gratis overzichtskaartje van het park uitgereikt, en zijn topografische kaarten tegen betaling te verkrijgen. Het totale SNP-informatiepakket is specifiek gericht op de natuurlijke belevingen. Het wordt dan ook aangeraden om hiernaast een algemene reisgids aan te schaffen

 • bagage in rugzak, weekendtas of koffer
 • dagrugzakje (= handbagage in het vliegtuig)
 • lichte bergschoenen of stevige wandelschoenen
 • regenkleding (jas liefst van ademende stof)
 • luchtige zomerkleding (houd rekening met verbranden), zwemkleding en warme kledingstukken voor de  avonden en koude dagen 
 • zonnebril, zonnebrand, lippenvet en pet
 • fototoestel
 • evt. navigatiesysteem met wegenkaart Noord-Amerika
 • evt. verloopstekker met platte polen voor gebruik elektrische apparaten (voltage 110 volt) 
 • GELDIG paspoort en rijbewijs
 • Kopieën van paspoort, reis en ziektekostenverzekering 
 • Canadees geld, pinpas en creditcard 
 • Enkele EHBO benodigdheden, zoals tape, pleisters, snelverband, pijnstillers, pleister tegen blaren
  Heb je vragen over de benodigde uitrusting, aarzel niet maar bel met onze medewerkers op kantoor

 • Ieder jaar zijn er in de zomer bosbranden actief in de staat British Columbia en Alberta. Je kunt vooraf de situatie raadplegen op BC Wildfire Service  en Alberta Wildfire Status. Daarnaast geeft de website Canada Firesmoke alert  zich op de situatie van rook van de bosbranden. Eenmaal ter plaatse kun je lokaal informatie inwinnen bij politie, rangerstations en in de hotels, met name om te checken of het veilig is waar je een wandeling wilt maken.
 • Let op! Bij het invullen van het e-TA dien je goed te letten op het correct invullen van een o (letter 'o') en een 0 (cijfer '0'). In het paspoortnummer van de Nederlandse reisdocumenten komt namelijk de letter "O" niet voor. Het is wel mogelijk dat het paspoortnummer het cijfer "0" (nul) bevat. Het is om die reden belangrijk dat je nooit de letter “O” invult maar alleen het cijfer “0” nul. De ervaring leert ons dat als men bij het paspoortnummer per abuis de letter O invult in plaats van het cijfer 0, je wel een bevestiging van e-TA krijgt, maar toch op de vlucht geweigerd wordt.

Ga je binnenkort op reis naar Canada bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/canada. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Huur je ter plekke een auto kijk dan op: https://www.anwb.nl/vakantie/canada/reisvoorbereiding/verkeer. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, infrastructuur en pechhulp.

 

Vanuit Canada naar de Verenigde Staten
Indien je vanuit Canada per auto of camper de grens met de VS overgaat hoef je niet vooraf de ESTA (USA) aan te vragen. Je betaalt ter plaatse soms ca. USD 10,00 per persoon voor een 'entry-visum' dat je ter plekke ontvangt. Wil je per vliegtuig deze grensoversteek maken dan moet je vooraf de ESTA reistoestemming voor de VS aanvragen (zie hieronder). Heb je wel al een ESTA voor de USA dan geef je dat aan bij de Amerikaanse douane, want dat vergemakkelijkt de procedure voor een entry-visum. 

Naar Canada via de Verenigde Staten
Indien je via de Verenigde Staten vliegt naar Canada, moet je minimaal 72 uur voor vertrek de elektronische reistoestemming ESTA (USA) en eTA (Canada) aanvragen voor alle reizigers. Dit kun je online aanvragen op de betreffende websites, mits je reis niet langer duurt dan 90 dagen en je staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het Visa Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming heb je geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap.

Lees alle belangrijke informatie over deze Amerikaanse Reistoestemming (ESTA), paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en je bagage door deze link te volgen.

Lees alle belangrijke informatie over deze Canadese Reistoestemming (eTA), paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en je bagage door deze link te volgen.

Voor een verblijf in Canada van maximaal 6 maanden heb je geen visum nodig. Wel moet je vooraf een elektronische reistoestemming aanvragen (eTA), net als voor de Verenigde Staten.

Je paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet je beschikken over een vliegticket voor een terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging voor de eerste accommodatie en voldoende financiële middelen tijdens je verblijf.

Aanvraag ETA-reistoestemming
Indien je het ETA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van eTA dan kost dat $ 7,- dat je per creditcard via de website moet betalen. De reistoestemming blijft 5 jaar geldig of tot vervanging van je paspoort. 

Klik hier voor het eTA-formulier rechtstreeks

Indien je geen betaling via de ETA-website wilt maken dan biedt SNP je de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neem hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Canada (zie nuttige adressen).

 

Wanneer je via de Verenigde Staten naar Canada vliegt heb je ook een Amerikaanse reistoestemming nodig, het ESTA


Aanvraag ESTA-reistoestemming
Indien je het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost dat $ 21,- dat je per creditcard via de website moet betalen

Klik hier voor het ESTA-formulier rechtstreeks


SNP service visumverplichtingen
SNP biedt je een extra service waarmee je je kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Canada

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
Canada is een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan Canada heb je geen vaccinaties nodig.

Medicijnen
Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruik je medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van je verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over je medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van je medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Hygiëne
Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens je vakantie. We raden aan de handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draag je een bril, hang deze met een koortje om je nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van je bril.
 • Draag je lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.
Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij je naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet je je 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied je reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
Je gaat op reis en hebt vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door je drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het jou uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt je namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wil je die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kun je jezelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij je thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij je thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

De criminaliteit in Canada is erg laag. Buitenlandse bezoekers zijn soms wel doelwitten voor zakkenrollers en andere dieven. Autodiefstal en diefstal van eigendommen vindt ook veelvuldig plaats. Loop niet zichtbaar met dure sieraden, fotocamera’s of portefeuille op straat.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

zwemmen_in_de_pacific_ocean!.jpg

Canada - British Columbia met de kids

In het spoor van pioniers en goudzoekers

Gezinsvakantie langs cabins & lodges, inclusief huurauto

Zwaarte
Comfort
Family specials
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.