Autohuur Canada (Hertz)

Autohuurvoorwaarden Hertz 2023

 1. Alle onderstaande prijzen zijn in Canadese Dollars.
 2. Eén huurdag is 24 uur, en dus niet één kalenderdag.
 3. Je krijgt een volle tank benzine mee, die je ook weer vol inlevert. 
 4. De huur is inclusief 'unlimited mileage', dus je betaalt niets per kilometer die je rijdt.
 5. De huur is altijd inclusief LDW, Lost Damage Waiver, dwz dat schade aan de auto door ongelukken en verlies verzekerd is, met behoud van een Eigen Risico van $ 500,-. Dit kun je ter plaatse afkopen met een Deductible Waiver (DDW) voor ongeveer $ 12 per dag + tax. Tevens heb je een WA-aansprakelijkheidsverzekering (Liability Protection) voor schade aan derden tot een maximum van $ 1.000.000,- per ongeval.
 6. De combinatieverzekering PAI (Personsal Accident Insurance) en PEC (Personal Effects Coverage) kun je uitsluitend ter plekke afsluiten. Dit is een ongevallen/inzittenden verzekeringen, als aanvulling op je reis- en bagageverzekering.
 7. De bestuurder is verantwoordelijk voor alle schade aan de auto die ontstaat wanneer je op een onverharde weg rijdt die niet door de staat onderhouden wordt. Dit zijn bijvoorbeeld 'eigen wegen', 'logging roads' en kunnen wegen zijn die leiden naar een startpunt van een wandeling of een toegangsweg naar een accommodatie. Wees dus extra voorzichtig op deze momenten. De verzekeringen zijn op dat moment niet meer van toepassing. Een officiële weg, die zowel verhard als onverhard kan zijn, staat aangegeven op de provinciale wegenkaarten en is meestal voorzien van een wegnummer.
 8. Je kunt een deel van het eigen risico bij het rijden op een onverharde weg (of parkeren op een onverharde parkeerplaats) afkopen door vooraf bij SNP de verzekering Afkoop Eigen Risico af te sluiten. Cascoschade aan de auto is gedekt tot € 10.000,-, Zie voorwaarden op de SNP website onder 'Verzekeren'. Bedenk dat de rest van een schade dus nog steeds voor eigen rekening is bij het rijden op een onverharde weg.
 9. Lokale belastingen als State Tax, Airport Fees, VLF (Vehicle Licensing Fee) en lokale toeslagen zijn inbegrepen. Overige belastingen die hier niet onder vallen zijn dus niet inbegrepen (mogelijk enkele dollars in totaal). Zo heffen sommige airports een Customer Facility Charge (CFC) van 1-20 dollar. Tevens is een standaard 24 uurs 'basic emergeny roadside service (ERS)' inbegrepen bij pech onderweg, vraag hierna bij de incheck. Ook hiervan is een uitgebreidere dekking (PERS) ter plaatse te verkrijgen tegen bijbetaling.
 10. Bij het aangaan van je contract ter plaatse krijg je dus een aantal optionele services aangeboden zoals Premium Roadside Assistance (PERS), Persoonlijke ongevallenverzekeringen (P&P) en Afkoop Eigen Risico (DDW). Deze zijn niet in het standaard contract inclusief dus die worden ter plaatse van je creditcard/borg gehaald indien je dit toevoegt. Let wel, over alle extra services die je ter plaatse afsluit moet je ook weer tax betalen. Aangezien PERS, of P & P, of AAO (Additional Driver) aanzienlijke bedragen zijn, kan het bedrag voor de tax ook oplopen tot enige honderden dollars.
 11. Auto’s beschikken niet over een ingebouwd navigatiesysteem. Je kunt vanuit NL een navigatiesysteem meenemen, indien je zelf de software voor Noord-Amerika kunt toevoegen. Auto’s hebben altijd een sigarettenaansteker om apparaat aan te sluiten. Een andere mogelijkheid is een app op mobiel of tablet te downloaden. Bijvoorbeeld van TomTom, of Map.me of OSM+. Daarnaast zijn de huurauto's vrijwel altijd klaargemaakt om te werken met Apple Carplay of Android Auto. Daarmee kun je je eigen mobiel aansluiten op het mediascherm van de auto en daarop navigeren, muzieklijsten afspelen etcetera. Ben je hier niet bekend mee check dan de info op Apple Carplay of Android Auto.
 12. De huurder moet minimaal 20 jaar zijn, en in bezit van geldig rijbewijs en een voucher. Een huurder tussen 20 en 25 jaar betaalt een toeslag van $ 15,- tot $ 27,- per dag, afhankelijk van het autotype. Een Internationaal Rijbewijs, te verkrijgen bij de ANWB, wordt sterk aanbevolen. Bij het innemen van de auto moet de huurder een borgstelling maken. Hiervoor moet de huurder op wiens naam het contract staat over een creditcard beschikken, van het type VISA, Mastercard, American express, Diners Club. Een zogenaamde 'prepaid creditcard' of 'debetcard' wordt hierbij niet geaccepteerd. Zorg er dus voor dat je de goede naam doorgeeft bij het boeken van een huurauto en over een echte creditcard beschikt. De borg varieert per locatie en is afhankelijk van de services die niet inclusief zijn. De borg is minimaal $ 200,-, en meestal vermeerderd met de kosten van een tank benzine en eventuele 'one way' kosten. Over het bedrag van de borg dat gereserveerd staat op je creditcard kun je dus niet beschikken tijdens de reis. Lever je de auto weer met volle tank af, heb je geen one way kosten en geen beschadigingen, dan wordt de gehele deposit weer teruggestort.
 13. In het algemeen betaal je een bedrag (dropoff kosten) indien je de auto op een andere plaats inlevert als waar je hem gehuurd hebt, de zogenaamde 'one way rental'. Deze kosten zijn nooit inbegrepen en betaalt je ter plaatse. Vraagt de dropoffkosten na voor jouw huur bij SNP.
 14. De huur is inclusief 1 bestuurder. Je kunt ter plaatse voor een toeslag extra bestuurders (Additional Driver AAO) laten vermelden voor $ 13,50 per dag met een maximum van $ 189 + tax. Let wel op dat alle bestuurders hun rijbewijs bij hebben, minimaal 20 jaar (in Quebec 18) moeten zijn, en ter plaatse op het Hertz huurcontract worden vermeld.
 15. Minimale huurperiode is 4 dagen.
 16. Het is toegestaan met de auto naar de USA te rijden, mits je hem wel inlevert in Canada.
 17. Kinderen onder 18 kg zijn verplicht in een kinderstoeltje met eigen riem plaats te nemen. Kinderen boven 18 kg maar kleiner dan 145 moeten een stoelverhoger gebruiken en de gewone veiligheidsgordel van de auto.(exacte voorwaarden verschillen per staat, zie http://www.tc.gc.ca/eng/roadsafety/safedrivers-childsafety-index-53.htm). De echte kinderstoeltjes kun je vooraf huren voor ongeveer $ 14,- per dag / $ 98,- + tax per huurperiode (verschilt per verhuurlocatie), of ter plaatse in een supermarkt aanschaffen. De stoelverhogers kun je sowieso het beste in een supermarkt kopen.
 18. Verlaat het verhuurstation pas als je goed op de hoogte bent van alle onderdelen van je huurcontract, de services die inbegrepen zijn en de services die je toegevoegd hebt. Maak een rondje om de huurauto en check of er schade is. Maak hier foto's van en laat het optekenen. Op het moment dat jij het verhuurstation verlaat ben je verantwoordelijk voor alle nieuwe schades.