Autohuur Canada (Hertz)

Autohuurvoorwaarden

1. Alle onderstaande prijzen zijn in Canadese Dollars.
2. Eén huurdag is 24 uur, en dus niet één kalenderdag.
3. U krijgt een volle tank benzine mee, die u ook weer vol inlevert. 
4. De huur is inclusief 'unlimited mileage', dus u betaalt niets per kilometer die u rijdt. Uitzondering hierop vormt de locatie St. John's (Newfoundland). Hier geldt 150 km vrij per dag, en $ 0,25 per extra kilometer die u daarboven rijdt. In Ottawa geldt 'unlimited mileage' behalve voor autotype R waarvoor geldt 200 km vrij per dag, en $ 0,25 per extra km. Dit moet u ter plekke afrekenen.
5. De huur is altijd inclusief LDW, Lost Damage Waiver, dwz dat schade aan uw auto door ongelukken en verlies verzekerd is met behoud van een Eigen Risico van $ 500,-. Dit kunt u ter plaatse afkopen met een Deductible waiver (DDW) voor ongeveer $ 12 per dag + tax. Tevens heeft u een WA-aansprakelijkheidsverzekering voor schade aan derden tot een maximum van $ 1.000.000,- per ongeval.
6. De combinatieverzekering PAI (Personsal Accident Insurance) en PEC (Personal Effects Coverage) kunt u uitsluitend ter plekke afsluiten voor ongeveer $ 7,-/dag. Dit is een ongevallen/inzittenden verzekeringen, als aanvulling op uw reis- en bagageverzekering.
7. De bestuurder is verantwoordelijk voor alle schade aan de auto die ontstaat wanneer u op een onverharde weg rijdt die niet door de staat onderhouden wordt. Dit zijn bijvoorbeeld 'eigen wegen', 'logging roads' en kunnen wegen zijn die leiden naar een startpunt van een wandeling of een toegangsweg naar een accommodatie. Bent u dus extra voorzichtig op deze momenten. De verzekeringen zijn op dat moment niet meer van toepassing. Een officiële weg, die zowel verhard als onverhard kan zijn, staat aangegeven op de provinciale wegenkaarten en is meestal voorzien van een wegnummer.
8. U kunt een deel van het eigen risico bij het rijden op een onverharde weg afkopen door vooraf bij SNP de verzekering No Risk Global af te sluiten. Premie bedraagt 4,50 per dag voor een auto (+ poliskosten + 21 % assurantiebelasting). Eigen Risco op verharde weg is dan teruggebracht tot 0,-, cascoschade aan de auto is gedekt tot € 10.000,- . WA-aansprakelijkheid tot € 7.500,- en repatriering voertuig €3.500,- Bedenk dat de rest van een schade dus nog steeds voor eigen rekening is bij het rijden op een onverharde weg.
9.
Lokale belastingen als Concession Fee Recovery(CFR), Vehicle Licensing Fee (VLF), Air Conditioning Surcharge Recovery (ACSR), Fuel tax (TFFC), en Passenger Vehicle Rental Tax (PVRT) zijn inbegrepen. Eventueel andere belastingen die hier niet onder vallen zullen ten alle tijden ter plekke betaald moeten worden. Tevens is een standaard 24 uurs 'roadside assistance' inbegrepen bij pech onderweg. Ook hiervan is een uitgebreidere dekking (PERS) ter plaatse te verkrijgen tegen bijbetaling.
10. Bij het aangaan van uw contract ter plaatse krijgt u dus een aantal optionele services aangeboden zoals Premium Roadside Assistance (PERS), Persoonlijke ongevallenverzekeringen (P&P) en Afkoop Eigen Risico (DDW). Deze zijn niet in het standaard contract inclusief dus die worden ter plaatse van uw creditcard/borg gehaald indien u dit toevoegt.
11. Voor een toeslag van $ 17,-per dag met een maximum van $ 238 + tax per huurperiode kunt u in de meeste grote plaatsen een navigatiesysteem reserveren voor de categoriën C, F, Q4, R en L. Hiermee kunt u zorgeloos uw weg vinden.
12. De huurder moet minimaal 20 jaar zijn (In Newfoundland moet de bestuurder minimaal 25 jaar zijn), en in bezit van geldig rijbewijs en een voucher. Een huurder tussen 20 en 25 jaar betaalt een toeslag van $ 15,- tot $ 27,- per dag, afhankelijk van het autotype. Een Internationaal Rijbewijs, te verkrijgen bij de ANWB, wordt sterk aanbevolen. Bij het innemen van de auto moet de huurder een borgstelling maken. Hiervoor moet de huurder op wiens naam het contract staat over een creditcard beschikken, van het type VISA, Mastercard, American express, Diners Club. Een zogenaamde 'prepaid creditcard' of 'debetcard' wordt hierbij niet geaccepteerd. Zorgt u er dus voor dat u de goede naam doorgeeft bij het boeken van een huurauto en over een echte creditcard beschikt. De borg varieert per lokatie en is afhankelijk van de services die niet inclusief zijn. De borg is minimaal $ 200,-, en meestal vermeerderd met de kosten van een tank benzine en eventuele 'one way' kosten. Over het bedrag van de borg dat gereserveerd staat op uw creditcard kunt u dus niet beschikken tijdens de reis. Levert u de auto weer met volle tank af , heeft u geen one way kosten en geen beschadigingen, dan wordt de gehele deposit weer teruggestort.
13. In het algemeen betaalt u een bedrag (dropoff kosten) indien u de auto op een andere plaats inlevert als waar u hem gehuurd heeft, de zogenaamde 'one way rental'. Deze kosten zijn nooit inbegrepen en betaalt u ter plaatse. Vraagt u de dropoffkosten na voor uw huur bij SNP. Enkele veel gebruikte dropoffs zijn: Vancouver-Calgary $ 75,- , Calgary-Vancouver $ 200, Montreal-Quebec $ 175,- , allen vermeerderd met tax. 
14. U kunt ter plaatse voor een toeslag extra bestuurders laten vermelden voor $ 13,50 per dag met een maximum van $ 189 + tax.
Let u wel op dat alle bestuurders hun rijbewijs bij zich hebben en ter plaatse op het Hertz huurcontract worden vermeld.
15. Minimale huurperiode is 4 dagen.
16. Het is toegestaan met uw auto naar de USA te rijden, mits u hem wel inlevert in Canada.
17. Kinderen onder 18 kg zijn verplicht in een kinderstoeltje met eigen riem plaats te nemen. Kinderen boven 18 kg maar kleiner dan 145 moeten een stoelverhoger gebruiken en de gewone veiligheidsgordel van de auto.(exacte voorwaarden verschillen per staat, zie Whttp://www.tc.gc.ca/eng/roadsafety/safedrivers-childsafety-index-53.htm). De echte kinderstoeltjes kunt u vooraf huren voor ongeveer $ 14,- per dag / $ 98,- + tax per huurperiode(verschilt per verhuurlocatie), of ter plaatse in een supermarkt aanschaffen. De stoelverhogers kunt u sowieso het beste in een supermarkt kopen.