Australie Zuid

Australië - South Australia, 8 dagen Kangaroo Island en Flinders Ranges

« Terug naar overzicht
Privéreis - Rondreizen

Actieve rondreis met huurauto langs bijzondere overnachtingsplekken

Bezoek het zeer Engelse Adelaide, bewonder het uitbundige dierenleven en maak mooie kustwandelingen op Kangaroo Island, proef de beroemde Australische wijnen in de Barossa Valley en wandel over de paarse Kaiserstuhl, krijg het echte 'outback' gevoel in de Flinders Ranges en beklim daar de fraai gevormde rand van de Wilpena Pound, overnacht op bijzondere plekken en geniet van het relaxte leven Down Under... Dit arrangement is uitstekend te combineren met andere korte Australische rondreizen tot een langere vakantie.

Uniek aan deze reis

 • De Europese Barossa wijnvallei
 • De rode outback van Flinders Ranges
 • Dierenleven op Kangaroo Island
 • Het Engelse Adelaide
 • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Waarom Australië?

Ja, Sydneys opera is schitterend en die kangoeroes hoppen hilarisch. Maar er zijn nog veel meer redenen om naar Australië af te reizen, weet Australië kenner en SNP reisleider Saskia van Laar. Lees meer... 

Dag tot dag

Australië - South Australia

Australië is een enorm land, eigenlijk een continent met de omvang van Europa, dat grotendeels vlak is. Het kent verschillende klimaten, maar is toch vooral heet en droog. De planten- en dierenwereld is er uniek, alles wat u ziet bewegen en bloeien is onbekend en wordt goed beschermd in vele nationale parken. Het land is dunbevolkt, maar van alle gemakken voor de reiziger voorzien. U vindt er vele fraai gelegen en unieke accommodaties en u kunt er heerlijk eten, uiteraard met een prima glas Australische wijn. De Ozzies zijn vriendelijk en relaxt, kortom Australië is een ideaal vakantieland.

Op één punt na: het ligt te ver weg. Daarom is het voor veel Europeanen een ‘once in a lifetime’ bestemming, terwijl het nauwelijks mogelijk is dit land in één vakantie helemaal te zien. U zult dus keuzes moeten maken. SNP helpt u daar bij. We onderscheiden in Australië een aantal interessante gebieden die u in een dikke week kunt bezoeken. Door deze arrangementen met een binnenlandse vlucht aan elkaar te knopen ontstaat er een langere vakantie naar keuze. Hierbij dient u rekening te houden met de seizoenen. Wat voorbeelden: Een goede combinatie tussen mei en oktober is: Tropical Queensland, Top End en Red Centre. Een mooie vakantie tussen september en mei is Cities&Mountains, Victoria en South Australia óf Cities&Mountains, Victoria en Tasmanië, eventueel in combinatie met South West. In mei, september en oktober kunt u Top End, Red Centre en South Australia goed combineren.

South Australia
Adelaide is een heerlijke, relaxte stad: Engelse sfeer met Australisch weer. Rustig rondkijken in de vrolijke winkelstraten, in het park een boekje lezen, met de tram naar de kust voor een duik in zee. Een mooi begin van uw verkenning van South Australia. Kangaroo Island is vooral bekend om zijn fraai gevormde kustlijn en veelkleurig dierenleven. Doordat de dieren op dit eiland al zolang beschermd worden, zijn ze heerlijk tam en laten zich graag zien. Op het eiland kan nagenoeg onbeperkt gewandeld worden en dat is dan ook de beste manier om te genieten van al het moois.Een lange rit naar het noorden volgt, op zoek naar de vruchtbare Barossa Valley, sinds eeuwen het beloofde land voor Europese emigranten, nu het centrum van wijnproducerend Australië. Duitse Apfelstrüdel, degelijk brood en vakwerkhuizen, tonen de herkomst van veel van de emigranten. Vervolgens reist u naar een geheel andere sfeer: de Wilpena Pound in de Flinders Ranges, op de grens met de onbarmhartige Great Victorian Desert. Dit is één van de oudste gebergtes van het land, waar in vorige eeuwen boeren probeerden zich boven water te houden, maar waar nu de natuur vrij spel heeft. In waterrijke kloven en op bloemenrijke velden huizen wallibies en exotische, veelkleurige vogels. Ook hier zult u met spijt vertrekken, terug naar Adelaide, waar de reis eindigt.

Dag 1

Aankomst in Adelaide, met zijn parken en Victoriaanse huizen, de meest Engelse stad van het land. Het centrum en het statige North Adelaide, worden van elkaar en de suburbs gescheiden door een brede groene band. Het is hier heerlijk verpozen aan de oevers van de Torrent River. Voor wat meer leven in de brouwerij gaat u naar de Rundle Mall of met de tram naar Glenelg, het Scheveningen van Adelaide.

Overnachting in

Adelaide

Dag 2

U zet koers in zuidelijke richting. U zult nog enige tijd door de uitgestrekte suburbs rijden, voordat u de (in het voorjaar) groene heuvels van het Fleurieu Peninsula bereikt. Door het vriendelijke landschap bereikt u na ca. 100 km Cape Jervis waar u de veerboot naar Kangaroo Island neemt (45 min). Dit eiland is voor een deel landbouwgebied en voor de rest natuurgebied, waarvan weer het grootste deel wordt ingenomen door het Flinders Chase NP. De kust van het eiland bestaat uit kliffen, maar er zijn ook stukken met enorme, spierwitte duinen.

NB. Tijdens de grote bosbranden in Australië (eind 2019) is het Flinders Chase NP aan de westkant van Kangaroo Island grotendeels in vlammen opgegaan, inclusief de wilderness lodge die we daar altijd reserveren.
We kunnen nu overnachtingen regelen op een mooie plek aan zee (met zwembad) in Penneshaw (waar de veerboot aankomt). Het is dan nog ca. 100 km rijden naar de zuidkust bij Seal Bay Conservation Park, een plek die een bezoek zeker waard is.
We kunnen ook overnachtingen regelen op een sfeervolle, authentieke Homestead in het binnenland, halverwege Penneshaw en Seal Bay Conservation Park. Voor deze bijzondere plek (zonder zwembad) geldt een toeslag.
Je kan er echter ook voor kiezen Kangaroo Island helemaal niet te bezoeken.

 

Overnachting in

Kangaroo Island

Dag 3

Op de plek waar u overnacht en/of in het nabijgelegen Visitor's Centre kunt u alle informatie krijgen over de mogelijke activiteiten en het dierenleven. Bekend is Kangaroo Island vooral om het dierenleven, omdat nergens in Australië zoveel dieren relatief makkelijk te zien zijn: wallabies, emu's, zeeleeuwen, pelikanen, vogelbekdieren (zeldzaam!), koala's en goanna's (grote hagedissen) komen allemaal voor. Het is mogelijk met de auto op onderzoek uit te gaan of bv. te gaan kanoën, maar de leukste manier om de dieren op te zoeken is wandelen. Er zijn vele wandelingen te maken, varierend van rondjes van 15 min, tot een 4-daagse kustwandeling. Een van de mooiste paden volgt de westkust van Remarkable Rock tot Cape Borda.

Overnachting in

Kangaroo Island

Dag 4

Helaas weer tijd om dit bijzondere eiland te verlaten. Met een boog rijdt u ten oosten van Adelaide langs naar het noorden door glooiend heuvellandschap, om uiteindelijk de Barossa Valley te bereiken. Deze vallei is groen en bezaaid met meer dan 50 wijn 'estates'. Hier worden de beste wijnen van het land geproduceerd. Het heeft een uitzonderlijk Europees karakter en zelfs de vakwerkhuizen ontbreken niet. U kunt een wijnkelder bezoeken en eventueel een wandeling maken op de Kaiserstuhl. Deze heuvel heeft de naam gekregen van een uitgedoofde vulkaan aan de Rijn tussen Vogezen en Zwarte Woud, waar goede wijnen vandaan komen. Na ca. 5 uur (excl. veerboot) rijden bereikt u Angaston.

Overnachting in

Angaston, Barossa Valley

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

Barossa Valley Introduction to Wine

Om 13.30 word je ontvangen in het moderne Jacobs Creek Visitor Centre in het hart van de Barossa Valley. Je begint met een lunch van twee gangen, terwijl je geniet van het uitzicht op de wijngaarden. Na de lunch is er een wijnproeverij gericht op de interactie tussen hersenen en smaakpapillen. Rond 16 uur ben je vrij om te gaan.

Dag 5

Het wordt een rit van ongeveer 400 km naar Wilpena Pound waar u in een typische 'outback resort' verblijft aan de rand van het Flinders Ranges National Park. Eerst gaat het nog door wijn- en landbouwgebieden, daarna wordt het landschap droger, roder en ruiger, tot u tenslotte de ruige bergruggen ziet opdoemen. Voor het avondeten is er zeker nog tijd voor een verkennende wandeling naar Hills Homestead, de gerenoveerde boerderij van een van de eerste pioniers in dit gebied.

Overnachting in

Wilpena Pound

Dag 6

U kunt vandaag een schitterende wandeling door de 'pound' maken, waar emu's en rode kangoeroes vaste bewoners zijn. De beklimming van St. Mary Peak wordt beloond met een immens uitzicht op de Flinders Ranges, maar ook op de omringende, supervlakke en spierwitte zoutvlaktes. Bij terugkeer wacht het zwembad.

Overnachting in

Wilpena Pound

Dag 7

Voor de ca. 6 uur durende rit terug naar Adelaide neemt u de westelijke route, gedeeltelijk langs de kust. Het historische plaatsje Quorn, met zijn mooie gevels, is leuk voor een stop. Indien u vroeg bent vertrokken kunt u een leuke wandeling in Mt. Remarkable NP maken, alvorens verder zuidwaarts te gaan.

Overnachting in

Adelaide

Dag 8

Einde van het arrangement. Afhankelijk van uw vluchttijd heeft u nog gelegenheid een en ander te bekijken in Adelaide. U vliegt terug naar huis of een volgende bestemming in Australië.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

U verblijft in een mix van bijzondere accommodaties. Dit varieert van een modern stadshotel in Adelaide tot een eenzaam gelegen outback resort in de Flinders Ranges. Alle verblijfplaatsen buiten Adelaide zijn rustig gelegen. De kamers zijn altijd voorzien van privé badkamer, airconditioning (of plafondventilator) en beschikken meestal over een koelkast en waterkoker (soms ook een magnetron en een eenvoudige keuken). Alleen in Wilpena Pound vindt u een zwembad. Verder hebben de accommodaties in de Wilpena Pound en op Kangaroo Island een aantal ecologische en duurzame maatregelen getroffen om de invloed op de mooie omgeving te beperken.

NB. In de Flinders Ranges reserveren we een mooie kamer, maar je kan er ook voor kiezen in een Safaritent te overnachten. Dit kan je bij boeking aangeven.

Over de maaltijden

Het ontbijt is niet inbegrepen, behalve in de Finders Ranges. Bijna altijd kunt u op uw kamer een eenvoudig ontbijt maken. Wilt u uitgebreid ontbijten dan kan dit meestal in het restaurant van de overnachtingsplaats of anders dicht in de buurt. 
Afhankelijk van de planning van de dag neemt u een lunchpakket mee, of luncht u onderweg in een eethuisje.
Voor het avondeten kunt u vaak goed terecht in of nabij de accommodatie. In Adelaide en de Barossa Valley heeft u echter veel meer keus en kunt u uiteraard op zoek gaan naar een leuk eethuisje. Over het algemeen kunt u in Australië heerlijk eten.
NB. Alleen in Adelaide en omgeving is er een uitgebreid winkelaanbod, daarbuiten zult u het moeten doen met het beperkte assortiment van tankstations en dorpswinkeltjes voor eventuele ontbijt- of lunchinkopen.

Inbegrepen

 • 7 overnachtingen
 • 2 ontbijten
 • huurauto (zoals elders beschreven)
 • CO2 compensatie verreden kilometers met huurauto
 • veerboot naar Kangaroo Island en terug
 • Engelstalige informatie, incl. routebeschrijving naar hotels, in een handige app
 • SNP informatiepakket met overzichtskaart Australië

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • brandstof
 • entrees, bv. van nationale parken en musea
 • eventuele excursies
 • persoonlijke uitgaven

Huurauto inbegrepen

Voor de standaardlengte van het arrangement is een huurauto bij de reissom inbegrepen (incl. alle verzekeringen en alle belastingen), vanaf het vliegveld van Adelaide. Je hebt een creditcard op naam van de bestuurder nodig. De huurauto die je meekrijgt is:
voor 1 of 2 personen, een DC Hyundai Accent of vergelijkbaar, 4-deurs met airco
voor 3 of 4 personen, een HC Toyota Camry of vergelijkbaar, 4-deurs met airco. 
Indien je een andere auto wenst, dan kan je dat bij boeking aangeven. 
NB. Als je met een internationale vlucht en een jet-lag aan dit arrangement begint, is het misschien minder wenselijk dat je meteen vanaf het vliegveld in een onbekend land links gaat rijden. In dat geval kunnen we de autohuur ook later laten ingaan. Je gaat dan met OV of taxi naar het hotel en haalt de auto in de stad op, op de dag dat je er vertrekt. Bijkomend voordeel is dat autohuur vanuit het filiaal in de stad goedkoper is dan vanaf het vliegveld.  
Klik hier voor meer informatie over de huurvoorwaarden.

Over de activiteiten

In deze reisbeschrijving wordt een indruk gegeven van de mogelijke activiteiten tijdens uw vakantie. Tijdens de rondreis heeft u echter volledige vrijheid om zelf te bepalen wat u gaat doen. In Australië, en dan met name in de steden en nationale parken zijn alle bezienswaardigheden en activiteiten perfect gedocumenteerd; een bezoek aan VVV en Visitor Centre is daarom altijd vaste prik en levert een schat aan informatie op. Hier kunt u zich vooraf oriënteren: www.environment.sa.gov.au/parks
In de Flinders Ranges en op Kangaroo Island is het heerlijk wandelen. Wilt u gaan wandelen zorg dan dat u de juiste spullen bij u hebt of ter plekke koopt: stevige schoenen, vele liters water, zonnebril, hoed met brede rand, luchtige blouse met lange mouwen, zonnebrandcreme etc. U krijgt van SNP geen gedetailleerde routebeschrijving van de wandelingen; deze zijn ter plekke allemaal goed gemarkeerd en aangegeven.

Extra dagen

U kunt bij alle accommodaties in dit arrangement extra (rust)dagen boeken en dit raden we zeker aan op de plekken waar standaard maar één overnachting gepland is.
Afhankelijk van uw vluchttijden kunt u in Adelaide gerust een dag extra bijboeken, om uw jetlag te boven te komen en/of de stad beter te leren kennen. Op Kangaroo Island kunt nagenoeg onbeperkt mooie wandelingen maken, een of twee extra dagen hier zijn aan te bevelen, zeker als u op zoek wilt naar het bijzondere dierenleven.
Indien u meer wilt weten van de succesvolle Australische wijnbouw kunt u een extra dag in de Barossa Valley reserveren. De Flinders Ranges verdienen zeker ook meer tijd. Het is een schitterend berggebied met goede wandelmogelijkheden, een bijzondere plek.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een vlucht op Adelaide.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Heen en terugreis
Indien u van Europa naar Australië reist maakt u meestal een overstap in Singapore, Hongkong of Kuala Lumpur. In veel gevallen komt u hier 's ochtends aan, en vertrekt uw vlucht naar Australië pas aan het eind van de dag.
Om deze tijd enigszins goed door te komen zijn er een aantal opties:
U kunt ter plekke een ‘daghotel’ kamer voor 6 uur in het Transit Hotel op het vliegveld nemen (alleen Kuala Lumpur en Singapore, in Hongkong moet u door de douane om bij een hotel te komen).
U kunt voor enkele tientjes in een Transit Lounge terecht. Hier zijn comfortabele ligstoelen, douches, eten en drinken en vaak ook internet.
U kunt een (soms gratis) bustoer door de stad maken, zonder eerst door de douane te gaan.
U kunt de stad zelfstandig bezoeken. U verlaat dan het vliegveld via de douane en hiervoor moet uw paspoort minimaal nog een half jaar geldig zijn.

Tijdens de overstap heeft u nooit de beschikking over uw bagage. In het Transit Hotel of -Lounge treft u handdoek en zeep aan. Omdat de overstap-steden allemaal in de tropen liggen zult u bij een bezoek op eigen houtje flink zweten. Neem daarom wat schone kleding mee in de handbagage (of koop deze ter plekke) voor de vervolgvlucht.

U kunt dit arrangement starten van 1 sep t/m 31 mei. In de Australische zomer kan het heet worden, voor- en najaar lenen zich beter voor wandelingen.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Zuid-Australië ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

U kunt in Australië overal geld pinnen en met een creditcard betalen. Op een aantal (vooral afgelegen) plaatsen rekent men 1-4% kosten voor het gebruik van de creditcard. Vaak is het in winkels ed. ook mogelijk om met een bankpas te pinnen, net als thuis.

Telefoon
In Australië is er alleen mobiel telefoonbereik in de bewoonde gebieden. Dat betekent dat u een deel van de vakantie geen bereik heeft, niet onderweg en vaak ook niet bij de afgelegen overnachtingsplaatsen. Wel vindt u overal vaste telefoons, bv. bij tankstations.

We hebben geprobeerd ons aanbod zo in te richten dat u de mooiste plekken bezoekt met het minste aantal kilometers. Toch zult u soms afstanden van honderden kilometers afleggen. Ons idee is dat dit ook een deel van de beleving van het continent is en een goed gevoel geeft van de enorme afmetingen en leegte. We adviseren daarom een niet te kleine (middenklasse) auto te huren met airco. Neem uw favoriete muziek mee en geniet van het rijden op de voor Europeanen ongewoon rustige wegen. In Australië rijdt men links. 

Tijdens het South Australia arrangement rijdt u ongeveer 1600 km. De wegen in South Australia zijn in perfecte staat en er is, behalve in de omgeving van Adelaide en de Barossa Valley, bijna geen verkeer. Het beschreven programma gaat geheel over geasfalteerde wegen. 

NB. Het hotel in Adelaide heeft enkele parkeerplaatsen (voor ca. 10 AUD per dag). Autorijden in deze grote stad (links!) is niet zo ontspannen, zeker niet direct na aankomst uit Europa. U kunt er daarom ook voor kiezen de auto op te halen in de stad op het moment dat u Adelaide gaat verlaten. U reist dan met taxi of openbaar vervoer op en neer tussen vliegveld, hotel en autoverhuurder. Indien u de auto korter huurt wordt de reissom uiteraard lager, maar dat bedrag bent u dan (ongeveer) weer kwijt aan vervoerskosten ter plekke. 
Indien je er voor kiest in grote steden te gaan rijden adviseren we een huurauto met GPS navigatie te nemen. 

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Navigatie
In Australië en Nieuw-Zeeland is het gebruik van Google Maps erg duur vanwege het mobiele datagebruik. We adviseren om thuis de navigatie-app OSMand te installeren. Hiermee kan je gratis de Open Street Map kaarten van de gebieden die je bezoekt downloaden. OSM kaarten zijn wereldwijd beschikbaar en, zeker in de bebouwde gebieden, heel nauwkeurig en ideaal om je weg te vinden tijdens je vakantie. 

Paspoort
Voor een verblijf in Australië hebt u een geldig paspoort (geen identiteitskaart) en een elektronisch visum (ETA) nodig. Indien u de reis combineert met een bezoek aan andere landen houdt u er dan rekening mee dat u mogelijkerwijs voor die landen ook een visum nodig heeft. 

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal). Een digitale kopie van alle reisdocumenten in uw mailbox of elders in de 'cloud' is handig.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Australië (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Australië hebt u een elektronisch toeristenvisum nodig (eVisitor). Dit is geldig voor meerdere reizen naar Australië binnen 1 jaar, voor in totaal een maximaal verblijf van 3 maanden.
Een eVisitor moet u vóór vertrek online aanvragen op de website van ‘Australian Immigrations' en is gratis (mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en uw paspoort is uitgegeven in één van de landen die vallen onder de eVisitor regels, waaronder Nederland en België). Zonder dit visum hebt u geen toegang tot het land. Voor kinderen die in uw paspoort vermeld staan, dient u een aparte visumaanvraag te doen, met gebruikmaking van uw eigen paspoortnummer.
Klik hier om een eVisitor visum aan te vragen.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
De gezondheidszorg in Australië is goed en het risico, ook in de Australische tropen, om allerlei infectieziekten op te lopen is klein.

Economy Class Syndrome
In vliegtuigen is de lucht extreem droog. Hierdoor verliest u ongemerkt veel vocht. Het gevolg hiervan is dat uw bloed dikker wordt en makkelijker klontert. Dit, in combinatie met lang stilzitten, kan bloedpropjes in uw aderen tot gevolg hebben. Deze bloedpropjes kunnen als ze op de verkeerde plek terechtkomen beroertes en zelfs de dood veroorzaken. Tijdens lange vluchten moet u hier serieus rekening mee houden en veel water en vruchtensap drinken. Als u dit niet vanzelf wordt aangeboden moet u er bij de bemanning om vragen (NB. het drinken van alcohol en koffie werkt averechts). Als u genoeg drinkt moet u ook regelmatig naar de wc, wat goed is voor de bloedsomloop. Daarnaast geven airlines instructie voor oefeningen die u zittend op uw stoel kunt doen, om uw bloed in beweging te houden.

Medicijnen
Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de plaatselijke reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2-3 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.
 • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.

Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, 'Hoe blijf ik gezond in de diepte', ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Australië binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Australië zelf komt geen Gelekoorts voor. Hebt u geen geldig vaccinatiebewijs, dan wordt u in quarantaine geplaatst.
Teken

De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.
Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Kangoeroe's en verkeer
Australië is een veilig land om te bereizen. Met name in de grote steden dient u natuurlijk goed op uw persoonlijke bezittingen te letten. Pas op als u met de auto onderweg bent, de lange afstanden en onverharde wegen veroorzaken vermoeidheid. Dieren als kangoeroes kunnen op elk moment plotseling voor uw auto springen.

Gevaarlijke wilde dieren
De Australische fauna kan een bedreiging vormen en hoewel de kans dat u aangevallen wordt klein is, is het raadzaam te weten wat u aan kunt treffen. Er komen vele soorten giftige slangen en spinnen voor. Aan de tropische noordkust komen kwallen voor met zeer giftige tentakels die tot 3m lang kunnen worden. Zoutwaterkrokodillen (ook in het tropische gedeelte van het land) kunnen ook gevaarlijk zijn, maar als u de waarschuwingsborden en het advies van de lokale bevolking in acht neemt loopt u weinig risico.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

flinders_ranges.jpg

Australië - South Australia

Kangaroo Island en Flinders Ranges

Actieve rondreis met huurauto langs bijzondere overnachtingsplekken

Zwaarte
Comfort
Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten