Australie Victoria

Australië - Victoria, 7 dagen Great Ocean Road en de Grampians

« Terug naar overzicht
Privéreis - Rondreizen

Actieve rondreis met huurauto langs stadshotel en fraai gelegen lodges

Volg vanuit Melbourne de wereldberoemde Great Ocean Road langs de Twelve Apostles en the Grotto, bezoek het gematigd regenwoud in Otway National Park, wandel tussen de varens en woudreuzen in Melba Gully, beklim de fraaie uitzichtpunten van de Grampian Mountains, slaap in moderne hotels en schitterend gelegen lodges en geniet van het relaxte leven Down Under... Dit arrangement is uitstekend te combineren met andere korte Australische rondreizen tot een langere vakantie.

Uniek aan deze reis

 • Fraaie vergezichten
 • Heerlijk wandelen in de Grampians
 • Regenwoud rond Cape Otway
 • Twelve Apostles
 • Wereldberoemde kustweg
 • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Waarom Australië?

Ja, Sydneys opera is schitterend en die kangoeroes hoppen hilarisch. Maar er zijn nog veel meer redenen om naar Australië af te reizen, weet Australië kenner en SNP reisleider Saskia van Laar. Lees meer... 

De Grampians zijn simpelweg 'stunning'

Het is bijna onmogelijk om niet verliefd te worden op Grampians National Park. Elly Molenaar kan dit uit ervaring vertellen. Hier lees je over haar eerste kennismaking met deze geweldige plek. 

Dag tot dag

Australië - Victoria

Australië is een enorm land, eigenlijk een continent met de omvang van Europa, dat grotendeels vlak is. Het kent verschillende klimaten, maar is toch vooral heet en droog. De planten- en dierenwereld is er uniek, alles wat u ziet bewegen en bloeien is onbekend en wordt goed beschermd in vele nationale parken. Het land is dunbevolkt, maar van alle gemakken voor de reiziger voorzien. U vindt er vele fraai gelegen en unieke accommodaties en u kunt er heerlijk eten, uiteraard met een prima glas Australische wijn. De Ozzies zijn vriendelijk en relaxt, kortom Australië is een ideaal vakantieland.

Op één punt na: het ligt te ver weg. Daarom is het voor veel Europeanen een ‘once in a lifetime’ bestemming, terwijl het nauwelijks mogelijk is dit land in één vakantie helemaal te zien. U zult dus keuzes moeten maken. SNP helpt u daar bij. We onderscheiden in Australië een aantal interessante gebieden die u in een dikke week kunt bezoeken. Door deze arrangementen met een binnenlandse vlucht aan elkaar te knopen ontstaat er een langere vakantie naar keuze. Hierbij dient u rekening te houden met de seizoenen. Wat voorbeelden: Een goede combinatie tussen mei en oktober is: Tropical Queensland, Top End en Red Centre. Een mooie vakantie tussen september en mei is Cities&Mountains, Victoria en South Australia óf Cities&Mountains, Victoria en Tasmanië, eventueel in combinatie met South West. In mei, september en oktober kunt u Top End, Red Centre en South Australia goed combineren.

Victoria
Vanuit het moderne en bruisende Melbourne zit u al snel op de, door uit de Eerste Wereldoorlog teruggekeerde soldaten, aangelegde Great Ocean Road. Een schitterende kustroute met een aantal bijzondere bezienswaardigheden, zoals het Otway NP, waar de laatste resten gematigd regenwoud bewaard worden en een fraaie vuurtoren de wacht houdt. Daarna volgt een verzameling sculpturen van kalkzandsteen in de woeste branding van de oceaan, met namen als: London Bridge, Twelve Apostles en the Grotto. Na al dit moois keert u het binnenland in naar de Grampian Mountains, een geweldige plek voor mooie wandelingen en om Aboriginal rotstekeningen te zien. Met name de uitzichtpunten in de Grampians zijn de moeite waard.
Dit arrangement leent zich heel goed als vervolg op Cities&Mountains, van Sydney naar Melbourne. U kunt op de laatste dag terug rijden naar Melbourne, maar ook doorrijden naar Adelaide om de vakantie te verlengen met de rondreis South Australia.

Dag 1

Aankomst in Melbourne. Hopelijk is er tijd om deze bruisende miljoenenstad te verkennen. Bekend is de verzameling leuke en vreemde winkeltjes in de Arcade tussen Collins Street en Elisabeth Street. Uiteraard neemt u ook een kijkje aan de oever van de Yarra river en in de St. Kilda Botanical Gardens

Overnachting in

Melbourne

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

Melbourne Lanes & Arcades Tour

Ga op pad met een gepassioneerde local die je alle bijzondere plekken van de stad laat zie. Moderne architectuur, klassieke arcades, historische lanen, hippe café's, winkeltjes en galeries. De tour begint om 10 uur bij Time Out Café op Federation Square en duurt 4 uur. Onderweg is er een heerlijke lunch inbegrepen.

Dag 2

Nadat u Melbourne over de snelweg verlaten hebt, begint in Torquay de Great Ocean Road, een weg aangelegd tussen 1919 en 1932 door soldaten die hadden gevochten in de Eerste Wereldoorlog in Europa. Met links de oceaan en rechts de donkere heuvels van de Otway Ranges, bedekt met dicht regenwoud, zweeft u over de glooiende weg. Apollo Bay is een pittoreske nederzetting aan zee, op een grote open plek in het regenwoud, vanouds een vissersplaats, tegenwoordig meer gericht op reizigers. Totaal ca. 200 km rijden.

Overnachting in

Apollo Bay

Dag 3

Ten westen van Apollo Bay ligt Otway National Park, naar het westen overgaand in Port Campbell NP. Hier wordt een restant van het oorspronkelijke gematigde regenwoud, dat de hele zuidkust bedekte, beschermd. U kunt enkele korte wandelingen tussen de varens en eucalyptus bomen maken, oa. bij Maits Rest (ca. 15 km ten westen van Apollo Bay) en Melba Gully (net voorbij Lavers Hill).
Een ‘must see’ voor vandaag is Cape Otway Lighthouse uit 1848, een herinnering aan de moeite die men vroeger had om de scheepvaart door de roerige Bass Strait, tussen Tasmanië en het Australische vasteland, in goede banen te leiden.

Overnachting in

Apollo Bay

Dag 4

Verder over de Great Ocean Road die ten westen van Apollo Bay over grote afstanden, ver van de kust,  door de intens groene regenwouden loopt. Op Wreck Beach en bij Moonlight Head laten stille getuigen zien dat scheepvaart in de 19e eeuw niet zonder gevaar was. Na Princetown bereikt u het meest bekende deel van de GOR: de Twelve Apostles en andere kalkzandsteen sculpturen in de branding. Vele ‘look-outs’ geven u de mogelijkheid hier van te genieten. Na het toeristenplaatsje Port Campbell draait de GOR al snel het vlakke binnenland in en gaat verder door landbouwgebied. Bij Warrnambool, ooit begonnen basis voor walvisvaarders en zeehondenjagers, is de GOR officieel afgelopen, maar rijdt u bovenlangs de mooie baai naar Port Fairy, een kleurrijk vissersplaatsje, strategisch gelegen op een kaap met aan de ene kant een enorm lang strand en aan de andere kant en fraaie klifkust. Vóór Port Fairy is er nog een stop mogelijk bij Tower Hill Wildlife Reserve, gelegen in een oude vulkaankrater. Totaal ca. 200 km rijden.

Overnachting in

Port Fairy

Dag 5

Na een wat saai stuk door vlakke landbouwgebieden, rijzen plotseling de scherpe, beboste rotskammen van de Grampians op uit de vlakte. In het vriendelijke Dunkeld is tijd voor een stop, alvorens u de Grampians binnen rijdt. De weg naar Halls Gap ligt in een breed dal, onderweg passeert u Lake Bellfield. Bij het binnenrijden van halls Gap kunt u bij het fraaie Brambuk Centre informatie over het park ophalen en kennis nemen van de cultuur van de Aboriginals die deze streek van oudsher bewonen. Er zijn eventueel mooie wandelingen te maken naar spectaculaire uitzichtpunten, zoals The Pinnacle. Totaal ca. 160 km rijden.

Overnachting in

Grampians NP

Dag 6

U verblijft in het hart van de Grampians en kunt een leuke wandeling uitkiezen en/of een mooie highlight bezoeken, zoals Mac Kenzie Falls, Boroka Lookout of Reed Lookout met de korte Balconies wandeling. Ook aan te raden is een excursie langs plekken met historische Aboriginal rotstekeningen.

Overnachting in

Grampians NP

Dag 7

Vanuit de Grampians zijn er twee mogelijkheden: u rijdt naar Melbourne (250 km), bv. om van daar verder te gaan met een rondreis op Tasmanië, of u rijdt door naar Adelaide om daar verder te gaan met de rondreis Southern Australia (500 km). Wilt u per vliegtuig uit een van beide steden vertrekken, dan kan het, afhankelijk van de vluchttijd, handig zijn een extra nacht in de stad bij te boeken.
Naar Melbourne
U verlaat de Grampians en rijdt door een wijnstreek naar het plaatsje Ararat met de gelijknamige Mt Ararat (vernoemd naar de bijbelse berg in Turkije, die echter vele malen hoger is). Ararat was na de ontdekking van goud in 1857 een ‘boomtown’. Iets hiervan is nog terug te zien. Een uur verder bereikt u Ballarat en in deze stad is veel meer bewaard gebleven van de rijkdom die de ‘goldrush’ opleverde. Een bezoek aan de stad en zijn imposante Vicoriaanse gebouwen is aanbevolen. Terug op de M8 is het nog 115 km naar Melbourne
Naar Adelaide
Dit is een lange etappe, eerst door een afwisselend landschap naar het plattelandsstadje Horsham. Op weg naar Nhill ligt links het enorme Little Desert NP. Hier geen Sahara-achtige taferelen, maar wel zeer gevarieerde, aan de droogte aangepaste, bloemenpracht (met name in de lente). Daarna door een vlak en eindeloos lijkend landbouwgebied naar Murray Bridge, vernoemd naar de 1879 meter lange brug over de Murray River, de belangrijkste rivier van Australië. Vlak voor u de groene stad Adelaide bereikt, passeert u het lieflijke wijngebied van South Australia.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

U verblijft in een goed, modern stadshotel in het centrum van Melbourne. In Apollo Bay bent u te gast hoog boven het dorp en de oceaan, met geweldig uitzicht. In Port Fairy ligt het sfeervolle onderkomen in het levendige kustplaatsje. In de Grampians, tot slot overnacht u bij Halls Gap in een fraaie houten cabin in de natuur, niet ver van alle voorzieningen en het visitor centre.
De kamers zijn altijd voorzien van privé badkamer en beschikken meestal over een koelkast en waterkoker (soms ook een magnetron en een eenvoudige keuken).

Over de maaltijden

In Apollo Bay en Port Fairy is het ontbijt inbegrepen. Op andere plaatsen kunt u in een café ontbijten, of op uw kamer een en ander klaarmaken (meestal kan je hier koffie en thee zetten).
Afhankelijk van de planning van de dag doet u wat boodschappen voor de lunch, of luncht u onderweg in een eethuisje.
Voor het avondeten kunt u vaak goed terecht in de accommodatie waar u overnacht of een leuk eethuisje in de buurt. Australië is een grote smeltkroes van culturen. Dat ziet en proeft u in het rijke culinaire aanbod. Vanzelfsprekend is dit in de steden breder dan in het binnenland.

Inbegrepen

 • 6 overnachtingen
 • 3x ontbijt
 • huurauto (zoals elders beschreven)
 • CO2 compensatie verreden kilometers met huurauto
 • Engelstalige informatie, incl. routebeschrijving naar hotels, in een handige app
 • SNP informatiepakket met overzichtskaart Australië

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • brandstof en tol
 • entrees, bv. van nationale parken en musea
 • eventuele excursies
 • persoonlijke uitgaven

Huurauto inbegrepen

Voor de standaardlengte van het arrangement is een huurauto bij de reissom inbegrepen (incl. alle verzekeringen, alle belastingen en afkoop eigen risico), vanaf het vliegveld van Melbourne tot vertrek van het vliegveld van Melbourne of Adelaide. Je hebt een creditcard op naam van de bestuurder nodig. De huurauto die je meekrijgt is:
voor 1 of 2 personen, een DC Hyundai Accent of vergelijkbaar, 4-deurs met airco
voor 3 of 4 personen, een HC Toyota Camry of vergelijkbaar, 4-deurs met airco. 
Indien je een andere auto wenst, dan kan je dat bij boeking aangeven. 
NB. Als je met een internationale vlucht en een jet-lag aan dit arrangement begint, is het misschien minder wenselijk dat je meteen vanaf het vliegveld in een onbekend land links gaat rijden. In dat geval kunnen we de autohuur ook later laten ingaan. Je gaat dan met OV of taxi naar het hotel en haalt de auto in de stad op, op de dag dat je er vertrekt. Bijkomend voordeel is dat autohuur vanuit het filiaal in de stad goedkoper is dan vanaf het vliegveld.  
Klik hier voor meer informatie over de huurvoorwaarden.

Over de activiteiten

In deze reisbeschrijving wordt een indruk gegeven van de mogelijke activiteiten tijdens uw vakantie. Tijdens de rondreis heeft u echter volledige vrijheid om zelf te bepalen wat u gaat doen. In Australië, en dan met name in de steden en nationale parken zijn alle bezienswaardigheden en activiteiten perfect gedocumenteerd; een bezoek aan VVV en Visitor Centre is daarom altijd vaste prik en levert een schat aan informatie op. Hier kunt u zich vooraf oriënteren:
www.visitvictoria.com en http://parkweb.vic.gov.au

Wilt u gaan wandelen zorg dan dat u de juiste spullen bij u hebt of ter plekke koopt: stevige schoenen, vele liters water, zonnebril, hoed met brede rand, luchtige blouse met lange mouwen, zonnebrandcrème etc. U krijgt van SNP geen gedetailleerde routebeschrijving van de wandelingen; deze zijn ter plekke allemaal goed gemarkeerd en aangegeven.

Extra dagen

U kunt bij alle accommodaties in dit arrangement extra (rust)dagen boeken en dit raden we zeker aan op de plekken waar standaard maar één overnachting gepland is.
Afhankelijk van uw vluchttijden kunt u in Melbourne gerust een dag extra bijboeken, om uw jetlag te boven te komen en/of de stad beter te leren kennen.
Vanuit Apollo Bay kunt u met een extra overnachting langere wandelingen in Otway NP maken. Bij Port Fairy zijn er minder wandelopties, maar het is wel een levendig plaatsje aan zee. De Grampian Mountains zijn een wandelparadijs.
U kunt na de laatste rit uiteraard een hotel reserveren in Melbourne of Adelaide, indien dit in uw schema zo uitkomt.

Extra's

Excursies

Melbourne Lanes & Arcades Tour (vanaf € 79,- per persoon)

Ga op pad met een gepassioneerde local die je alle bijzondere plekken van de stad laat zie. Moderne architectuur, klassieke arcades, historische lanen, hippe café's, winkeltjes en galeries. De tour begint om 10 uur bij Time Out Café op Federation Square en duurt 4 uur. Onderweg is er een heerlijke lunch inbegrepen.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een vlucht op Melbourne. Het eindpunt kan in Adelaide of Melbourne zijn.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Heen en terugreis
Indien u van Europa naar Australië reist maakt u meestal een overstap in Singapore, Hongkong of Kuala Lumpur. In veel gevallen komt u hier 's ochtends aan, en vertrekt uw vlucht naar Australië pas aan het eind van de dag.
Om deze tijd enigszins goed door te komen zijn er een aantal opties:
U kunt ter plekke een ‘daghotel’ kamer voor 6 uur in het Transit Hotel op het vliegveld nemen (alleen Kuala Lumpur en Singapore, in Hongkong moet u door de douane om bij een hotel te komen).
U kunt voor enkele tientjes in een Transit Lounge terecht. Hier zijn comfortabele ligstoelen, douches, eten en drinken en vaak ook internet.
U kunt een (soms gratis) bustoer door de stad maken, zonder eerst door de douane te gaan.
U kunt de stad zelfstandig bezoeken. U verlaat dan het vliegveld via de douane en hiervoor moet uw paspoort minimaal nog een half jaar geldig zijn.

Tijdens de overstap heeft u nooit de beschikking over uw bagage. In het Transit Hotel of -Lounge treft u handdoek en zeep aan. Omdat de overstap-steden allemaal in de tropen liggen zult u bij een bezoek op eigen houtje flink zweten. Neem daarom wat schone kleding mee in de handbagage (of koop deze ter plekke) voor de vervolgvlucht.

U kunt dit arrangement starten van 1 sept t/m 31 mei. Dit is het Australische zomerseizoen, eerst de lente, dan een vaak warme zomer en een heerlijke herfst. In de Australische winter (juni t/m augustus) kan het bijzonder guur zijn aan de Australische zuidkust, zodat we deze periode afraden.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Victoria ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook mooi het verschil tussen twee verschillende vluchtopties.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

U kunt in Australië overal geld pinnen en met een creditcard betalen. Op een aantal (vooral afgelegen) plaatsen rekent men 1-4% kosten voor het gebruik van de creditcard. Vaak is het in winkels ed. ook mogelijk om met een bankpas te pinnen, net als thuis.

Telefoon
In Australië is er alleen mobiel telefoonbereik in de bewoonde gebieden. Tijdens dit arrangement bevindt u zich veel in bewoond gebied. Op de plekken zonder mobiel bereik vindt u overal vaste telefoons, bv. bij tankstations.

We hebben geprobeerd ons aanbod zo in te richten dat u de mooiste plekken bezoekt met het minste aantal kilometers. Toch zult u soms afstanden van honderden kilometers afleggen. Ons idee is dat dit ook een deel van de beleving van het continent is en een goed gevoel geeft van de enorme afmetingen en leegte. We adviseren daarom een niet te kleine (middenklasse) auto te huren met airco. Neem uw favoriete muziek mee en geniet van het rijden op de voor Europeanen ongewoon rustige wegen. In Australië rijdt men links. 
Tijdens het Victoria arrangement rijdt u ongeveer 1000 km over goede geasfalteerde wegen. 

NB. Stadshotels hebben geen of weinig parkeerplaatsen en als ze er zijn, zijn ze niet gratis (reken op minimaal AUD35 per etmaal). Autorijden (links!) in deze grote steden is niet zo ontspannen, zeker niet direct na aankomst vanuit Europa. U kunt er daarom ook voor kiezen de auto op te halen/in te leveren in de stad zelf ipv op het vliegveld. 
U reist dan met taxi of openbaar vervoer op en neer tussen vliegveld en hotel. Indien u de auto korter huurt wordt de reissom uiteraard lager, maar dat bedrag bent u dan (ongeveer) weer kwijt aan vervoerskosten ter plekke. Indien je er voor kiest in grote steden te gaan rijden adviseren we een huurauto met GPS navigatie te nemen. 

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Navigatie
In Australië is het gebruik van Google Maps erg duur vanwege het mobiele datagebruik. We adviseren om thuis de navigatie-app OSMand te installeren. Hiermee kan je gratis de Open Street Map kaarten van de gebieden die je bezoekt downloaden. OSM kaarten zijn wereldwijd beschikbaar en, zeker in de bebouwde gebieden, heel nauwkeurig en ideaal om je weg te vinden tijdens je vakantie. 

Paspoort
Voor een verblijf in Australië hebt je een geldig paspoort (geen identiteitskaart) en een elektronisch visum (ETA) nodig. Indien je de reis combineert met een bezoek aan andere landen houd er dan rekening mee dat je mogelijkerwijs voor die landen ook een visum nodig hebt. 

N.B. Wij raden je aan om een kopie van je paspoort mee te nemen op reis en dit, apart van je paspoort, goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal). Een digitale kopie van alle reisdocumenten in je mailbox of elders in de 'cloud' is handig.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neem hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Australië (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij o.a. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Australië heb je een elektronisch toeristenvisum nodig (eVisitor). Dit is geldig voor meerdere reizen naar Australië binnen 1 jaar, voor in totaal een maximaal verblijf van 3 maanden.
Een eVisitor moet je vóór vertrek online aanvragen op de website van ‘Australian Immigrations' en is gratis (mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en uw paspoort is uitgegeven in één van de landen die vallen onder de eVisitor regels, waaronder Nederland en België). Zonder dit visum heb je geen toegang tot het land. Voor kinderen die in je paspoort vermeld staan, dien je een aparte visumaanvraag te doen, met gebruikmaking van je eigen paspoortnummer.
Klik hier om een eVisitor visum aan te vragen.

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
De gezondheidszorg in Australië is goed en het risico, ook in de Australische tropen, om allerlei infectieziekten op te lopen is klein.

Economy Class Syndrome
In vliegtuigen is de lucht extreem droog. Hierdoor verlies je ongemerkt veel vocht. Het gevolg hiervan is dat je bloed dikker wordt en makkelijker klontert. Dit, in combinatie met lang stilzitten, kan bloedpropjes in je aderen tot gevolg hebben. Deze bloedpropjes kunnen als ze op de verkeerde plek terechtkomen beroertes en zelfs de dood veroorzaken. Tijdens lange vluchten moet je hier serieus rekening mee houden en veel water en vruchtensap drinken. Als je dit niet vanzelf wordt aangeboden moet je er bij de bemanning om vragen (NB. het drinken van alcohol en koffie werkt averechts). Als je genoeg drinkt moet je ook regelmatig naar de wc, wat goed is voor de bloedsomloop. Daarnaast geven airlines instructie voor oefeningen die je zittend op uw stoel kunt doen, om je bloed in beweging te houden.

Medicijnen
Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Gebruik je medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van je verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de plaatselijke reisleiding in te lichten over je medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van je medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2-3 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.
 • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.

Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, 'Hoe blijf ik gezond in de diepte', ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als je binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Australië binnenkomt, is een Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Australië zelf komt geen Gelekoorts voor. Heb je geen geldig vaccinatiebewijs, dan word je in quarantaine geplaatst.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.
Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Kangoeroe's en verkeer
Australië is een veilig land om te bereizen. Met name in de grote steden dien je natuurlijk goed op je persoonlijke bezittingen te letten. Pas op als je met de auto onderweg bent, de lange afstanden en onverharde wegen veroorzaken vermoeidheid. Dieren als kangoeroes kunnen op elk moment plotseling voor je auto springen. Rijden in het donker wordt ten zeerste afgeraden.

Gevaarlijke wilde dieren
De Australische fauna kan een bedreiging vormen en hoewel de kans dat je aangevallen wordt klein is, is het raadzaam te weten wat je aan kunt treffen. Er komen vele soorten giftige slangen en spinnen voor. Aan de tropische noordkust komen kwallen voor met zeer giftige tentakels die tot 3m lang kunnen worden. Zoutwaterkrokodillen (ook in het tropische gedeelte van het land) kunnen ook gevaarlijk zijn, maar als je de waarschuwingsborden en het advies van de lokale bevolking in acht neemt loop je weinig risico.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

f1_GOR.jpg

Australië - Victoria

Great Ocean Road en de Grampians

Actieve rondreis met huurauto langs stadshotel en fraai gelegen lodges

Zwaarte
Comfort
Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten