Australië - Tropical Queensland & Great Barrier Reef, 9 dagen Een tropische verrassing

« Terug naar overzicht
Privéreis - Natuur Rondreizen

Actieve rondreis met huurauto langs bijzondere overnachtingsplekken

Bezoek het noorden van Queensland, snorkel boven het Great Barrier Reef, spot fraaigekleurde vissen en zeeschildpadden, wandel over spierwitte stranden, kom tot rust in het tropisch regenwoud van Daintree National Park, trek de outback in en verken Undara Volcanic NP, bewonder wilde watervallen in het Atherton Tableland, slaap in zeer verschillende, maar altijd mooi gelegen onderkomens en geniet van het relaxte leven Down Under... Dit arrangement is uitstekend te combineren met andere korte Australische rondreizen tot een langere vakantie.

Uniek aan deze reis

  • De vruchtbare Atherton Tablelands
  • De vulkanische outback van Undara NP
  • Inclusief excursie naar het 7e wereldwonder Great Barrier Reef
  • Kleurrijk tropisch regenwoud tot aan het strand
  • Port Douglas en 4 Mile Beach
  • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Waarom Australië?

Ja, Sydneys opera is schitterend en die kangoeroes hoppen hilarisch. Maar er zijn nog veel meer redenen om naar Australië af te reizen, weet Australië kenner en SNP reisleider Saskia van Laar. Lees meer... 

Dag tot dag

Australië - Tropical Queensland

In het tropische noorden van Queensland is een van de meest indrukwekkende en gevarieerde gebieden van Australië. Het is de regio van superlatieven; de plek waar je van de ene verbazing in de andere valt. Ga mee op reis en ontdek in 9 dagen de meest bijzondere plekken van dit gebied.

Je begint je reis in het gezellige plaatse Port Douglas met haar beroemde 4 mile beach. Vanuit daar reis je naar het noorden via een prachtige route. Het landschap verandert van een met de kilometer. Wegen worden rustiger, smaller, bochtiger en langzaamaan rij je het regenwoud van het Daintree National Park binnen. Vanuit een heerlijke eco-lodge verken je eeuwenoude en prachtig ongerepte natuurgebied waar het regenwoud overgaat in verlaten, spierwitte stranden. Het dierenleven is uitbundig. Ga op zoek naar krokodillen, cassowarries en kleurrijke vogels. Maak een uitstapje naar een van de meest beroemde plekken ter wereld: het Great Barrier Reef. Dit uitbundige ecosysteem is honderden kilometers lang en al snorkelend, heb je de eer dit veelkleurige koraal, de mooiste vissen en ook zeeschildpadden te ontdekken. Een magische ervaring!

Een lange autorit brengt je vervolgens van de natte, groene kuststrook naar de droge, lege outback, waar je verblijft in treinwagons aan de rand van het Undara Volcanic NP. Een bijzondere plek! Tenslotte bezoek je de vruchtbare, groene Atherton Tablelands, vol meren, watervallen en heerlijk tropisch fruit.

Je kunt deze reis combineren met andere arrangementen in Australië zodat je er een langere vakantie van kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan:

- ‘Top end’ en Red Centre' tussen mei en oktober

- ‘Red Centre’ en ‘South Australia’ in mei, september en oktober

- ‘Cities&Mountains’, Victoria, 'South Australia', South West en/of Tasmanië tussen september en mei

Dag 1 - 2

Je komt aan op het vliegveld van Cairns. Ook al is er in deze toeristische stad genoeg te doen, kiezen we er voor om de eerste nachten door te brengen in Port Douglas, 70 km verder naar het noorden. De reden daarvoor is dat het veel kleiner, minder druk en veel sfeervoller is. Ook heeft deze plaats wél een strand: het schitterende Four Mile Beach. Er zijn veel restaurantjes en het is dan een leuke plek om de reis te beginnen. Vanuit Port Douglas kan je bovendien kleinschalige (zeil)boottochten naar het Great Barrier Reef maken. Je overnacht in een mooi hotel, met tuin en zwembad, op een steenworp van zee en het gezellige centrum.

Overnachting in

Port Douglas

Dag 3

Je verlaat Port Douglas en rijdt noordwaarts langs de kust naar het Daintree National Park. Onderweg kom je langs het vriendelijke plaatsje Mossman, het centrum van de suikerriet productie. Maak een stop bij de mooie Mossman Gorge, 5km richting het westen. Hier vind je diverse korte wandelingen langs de rivier naar verfrissende waterholes. Neem gerust een duik!

Je vervolgt je weg naar het noorden door uitgestrekte suikerrietvelden. Onderweg kan je op diverse plekken de afslag naar prachtige stranden nemen. Denk bijvoorbeeld aan Newell of Wonga Beach.

Nadat je met een veerpont de Daintree River bent overgestoken, rest er slechts tropisch regenwoud en een wit zandstrand. De weg is rustig en dat is maar goed ook, want hij is fenomenaal mooi. Je rijdt dwars door het regenwoud, haardspeldbocht na haarspeldbocht, met onderweg prachtige uitzichtpunten. Maak vooral een stop bij de Walu Wugurriga (Alexandra Range) lookout; met een weids zicht over de inham van de Daintree River.

Het Daintree National Park is bijzonder mooi en beroemd vanwege het eeuwenoude regenwoud dat, glooiend over bergen, overloopt in prachtige ongerepte zandstanden. Een prachtige plek om te genieten van de ongerepte natuur.

Na 140 kilometer overnacht je midden in het regenwoud in een kleinschalige ecolodge. 's Avonds is er geen ander geluid dan dat van de dieren in het bos.

Overnachting in

Daintree NP

Dag 4

In het Daintree National Park is genoeg te doen. Vandaag bepaal je zelf waar je zin in hebt. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het nabijgelegen Discovery Centre, waar je alle informatie krijgt over het regenwoud. Er is een 'walkway' hoog boven de grond door de bomen en er worden natuurwandelingen georganiseerd, zowel overdag als in het donker. Ook kunt je in het park vele thematische excursies maken, zoals vogels spotten en krokodillen kijken vanaf een boot op de Daintree River.

Wat je ook doet; een bezoek aan de witte stranden van Cow Bay en Thornton Beach, waar je wandelt tussen het rif en het regenwoud, is een must. Je kunt daarnaast verder het park inrijden in de richting van Cape Tribulation. Onderweg zie je wellicht een bijzonder dier, de cassowarry. Deze stevig gebouwde, vleugelloze, grote loopvogel komt op maar weinig plekken voor en is erg schuw. Hou je van ijs? Breng dan vooral een bezoek aan de plaatselijke Ice cream company.

Door het hele park vind je overigens waarschuwingsborden voor krokodillen. Negeer ze niet; ze zitten er daadwerkelijk en ook al moet je ‘geluk’ hebben er één tegen te komen, uitkijken kan geen kwaad.

Overnachting in

Daintree NP

Dag 5

Vanochtend rijd je 25 km door het regenwoud naar Cape Tribulation. Vanaf het strand maak je een kleinschalige excursie van ca 4,5 uur naar het Great Barrier Reef. Dit meest bezochte natuurverschijnsel in Queensland is het grootste en mooiste koraalrif op aarde. Na een half uur varen, en onderweg uitleg van de schipper over alle natuurverschijnselen, meer je af op een mooie plek.

Hier kun je gaan snorkelen in het ondiepe, heldere water. Het koraal ligt vlak onder de oppervlakte vangt hierdoor veel zonlicht; waardoor de mooiste kleuren zichtbaar zijn en de onderwaterwereld levendige is. Je zult dan ook talrijke vissen, groot en klein, in alle kleuren van de regenboog zien zwemmen. Met een beetje geluk zie je zelfs zeeschildpadden.

's Middags is er tijd om vanuit Cape Tribulation eventueel te gaan zeekayakken op het stille water. Ook kun je er voor kiezen om een bezoek aan Myall beach te brengen. Daar kun je over boardwalks wandelen door de mangroves en, buiten stingray-seizoen, heerlijk zwemmen

NB. Het is ook mogelijk om (tegen een meerprijs) vanuit Cape Tribulation een dagvullende zeil/snorkel tocht te maken i.p.v. de hierboven beschreven halfdaagse excursie.

Overnachting in

Daintree NP

Dag 6

Vandaag is er een afstand van 375 kilometer te overbruggen; een behoorlijk lange, maar afwisselende rit. Al snel verlaat je de kust en en kom je achter het regenwoudgebied bij de drogere binnenlanden. Na het uitgestrekte Lake Mitchell bereik je Mareeba, leuk voor een korte stop. Je rijdt verder door de vruchtbare Atherton Tablelands tussen plantages van verschillende soorten tropisch voedsel, zoals mango's, koffie en pinda's. Het levendige stadje Atherton kun je beter bewaren voor over 2 dagen, wanneer je meer tijd hebt. Via Ravenshoe verlaat je over de Kennedy Hwy het groene deel van Queensland en rijd je de outback in. De vegetatie wordt duidelijk minder uitbundig en het land al snel leger en weerbarstiger. De Innot Hot Springs zijn de eerste aanwijzing van het naderende vulkanische gebied. De reis eindigt bij de Undara Lava Lodge, een bijzondere plek aan de rand van het nationaal park. Hier vind je alle typen accommodatie, maar het leukst zijn de omgebouwde treinwagons. Over het terrein hupsen de wallabies en kangaroos en je hoort slechts de geluiden van de vele vogels. Na een verkennende wandeling over een van de vele gemarkeerde paden kun je op zoek naar het restaurant.

Overnachting in

Undara NP

Dag 7

Het bestaansrecht van deze plek is de aanwezigheid van de 'lava tubes', enorme gangen die ooit ontstaan zijn in lavastromen bij een vulkaanuitbarsting. Je kan deze bijzondere tubes tijdens een gegidste tour bezoeken. Na de lunch is er even tijd om te relaxen op deze geisoleerde plek in de outback, bijvoorbeeld in het heerlijke zwembad, om daarna weer fris en fruitig op pad te gaan, bv. met een 'wildlife & sunset' excursie. Je sluit de dag waarschijnlijk weer af met een heerlijk diner in de buitenlucht. Genieten met een hoofdletter G!

Overnachting in

Undara NP

Dag 8

Vandaag is het 200 kilometer rijden, waarvan het grootste deel over een bekende weg. Van Ravenshoe rijd je naar Millaa Millaa, waar je het Waterfall Circuit (rondje van 15 km) kunt volgen. In dit gebied vind je een aantal van de regio’s mooiste watervallen vlak bij elkaar met korte wandelingen er naar toe. Sla vooral de Zillie Falls niet over; deze spectaculaire waterval is de meest gefotografeerde in Australië.

Daarna is het nog maar een klein stukje naar het Crater Lakes National Park. Wandel hier rond twee kristalheldere kratermeren gelegen in het regenwoud en ga op zoek naar bijzondere vogels.

Je bestemming voor vandaag is Yungaburra, een charmante nederzetting op de hooggelegen (750 meter) Atherton Tablelands, met flink wat 19e eeuwse panden met kleurrijke gevels. Je overnacht in een relaxte lodge in het dorp. De lokale VVV heeft een mooie wandeling langs het water beschreven, met kans op het zien van ijsvogeltjes.

Overnachting in

Yungaburra, Atherton Tablelands

Dag 9

Je rijdt terug naar het toeristische Cairns (75 kilometer). Deze stad met 100.000 inwoners is de toegangspoort tot noordelijk Queensland. Het arrangement eindigt hier. Afhankelijk van je vluchttijd heb je misschien nog tijd om een en ander te bekijken.

Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de fraaie Flecker Botanic Gardens, de Cairns Regional Gallery met veel Aboriginal kunst, de Kuranda Scenic Railway, ga zwemmen in de lagoon (want een strand is er niet), of geniet van een maaltijd in een van de vele restaurants.

Je vliegt terug naar huis of een volgende prachtige bestemming in Australië. Wil je langer in Cairns blijven, dan kunnen we hier uiteraard nog een overnachting voor je regelen.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft in een mix van bijzondere accommodaties. Dit varieert van een goed hotel in Port Douglas, via een exotische eco-lodge in het regenwoud en een outback resort met treinwagons tot een relaxte plek in een klein dorpje. Alle verblijfplaatsen zijn rustig gelegen en hebben een zwembad. De kamers/cabins/treinwagons zijn altijd voorzien van privé badkamer, airconditioning (of plafondventilator) en beschikken meestal over een koelkast en waterkoker (soms ook een magnetron en een eenvoudige keuken).

Over de maaltijden

Het ontbijt is meestal inbegrepen (afhankelijk van de geboekte accommodatie). Als de accommodatie geen ontbijt aanbiedt, kan je op de kamer een eenvoudig ontbijt maken. Wil je uitgebreid ontbijten dan kan dit meestal een café dicht in de buurt.

In Undara reserveren we 2 nachten in een treinwagon. Je kan dan zelf à la carte in het restaurant gaan eten en eventueel meegaan met lokaal georganiseerde excursies. Je kan echter ook kiezen voor een 'all inclusive' pakket:  2x ontbijt, 2x lunch, 2x diner, Archway Explorer Tour naar lava tunnels (2 uur) en Wildlife at Sunset Tour (2 uur)

Afhankelijk van de planning van de dag neem je een lunchpakket mee, of lunch je onderweg in een eethuisje, tankstation of bij andere horeca.

Voor het avondeten kun je goed terecht in of vlakbij de accommodatie. Op de meeste (afgelegen) plekken is de keuze beperkt, maar in plaatsjes en steden kun je uiteraard op zoek gaan naar een leuk eethuisje. Over het algemeen kun je in Australië heerlijk eten.

NB. Alleen in Cairns/Port Douglas en omgeving is er een uitgebreid winkelaanbod, daarbuiten zal je het moeten doen met het beperkte assortiment van tankstations voor eventuele ontbijt- of lunchinkopen. Hou rekening met hogere prijzen.

Inbegrepen

  • alle overnachtingen
  • de meeste ontbijten (afh. van geboekte accommodaties)
  • cruise naar Great Barrier Reef vanuit Cape Tribulation
  • huurauto (zoals elders beschreven)
  • Engelstalige informatie, incl. routebeschrijving naar hotels, in een handige app
  • SNP informatiepakket

Niet inbegrepen

  • heen- en terugreis
  • overige maaltijden
  • brandstof
  • entrees, bv. van nationale parken en musea
  • eventuele excursies
  • persoonlijke uitgaven

Huurauto inbegrepen

Voor de standaardlengte van het arrangement is een huurauto, vanaf het vliegveld van Cairns, bij de reissom inbegrepen (incl. alle verzekeringen, alle belastingen en afkoop eigen risico). Je hebt een creditcard op naam van de bestuurder nodig. De huurauto die je meekrijgt is afgestemd op het aantal personen.
- voor 1 of 2 personen, een DC Hyundai i30 of vergelijkbaar, 4-deurs met airco
- voor 3 of 4 personen, een HS Kia Sportage of vergelijkbaar, 4-deurs met airco.
Indien je een andere auto wenst, dan dien je dat bij boeking aan te geven.
Klik hier voor meer informatie over de huurvoorwaarden.

Over de activiteiten

In deze reisbeschrijving wordt een indruk gegeven van de mogelijke activiteiten tijdens je vakantie. Afgezien van de inbegrepen excursies, heb je volledige vrijheid om zelf te bepalen wat je gaat doen. In Australië, en dan met name in de steden en nationale parken zijn alle bezienswaardigheden en activiteiten perfect gedocumenteerd; een bezoek aan VVV en Visitor Centre is daarom altijd vaste prik en levert een schat aan informatie op. Hier kun je je vooraf oriënteren.
In het Daintree NP, bij Undara en op de Atherton Tablelands kun je een aantal (korte) wandelingen maken. Wil je een langere wandeling maken, doe dit dan vanwege de temperatuur heel vroeg in de ochtend of aan het einde van de dag. Zorg er voor dat je de juiste spullen bij je hebt of ter plekke koopt: stevige schoenen, vele liters water, zonnebril, hoed met brede rand, luchtige blouse met lange mouwen, zonnebrandcrème etc. Je krijgt van SNP geen gedetailleerde routebeschrijving van de wandelingen; deze zijn ter plekke allemaal goed gemarkeerd en aangegeven.

Extra dagen

Je kan bij alle accommodaties in dit arrangement extra (rust)dagen boeken en dit raden we zeker aan op de plekken waar standaard maar één overnachting gepland is.
Afhankelijk van vluchttijden kun je in Port Douglas een dag extra bijboeken, om de jetlag te boven te komen. 
Wil je naast de korte, inbegrepen Great Barrier Reef excursie vanuit Cape Tribulation, andere delen van het Reef verkennen dan kunnen we vanuit Port Douglas cruises reserveren naar het wonderschone Outer Reef of met een zeilschip naar de Low Isles. Deze excursies zijn met relatief kleine boten en organisaties die duurzaam en met respect voor de natuur opereren. 
Daintree NP en haar prachtige strand lenen zicht uitstekend voor een heerlijke relaxte dag niets doen.
Aan het eind van de trip kunnen we een nacht in Cairns voor je bijboeken. Deze stad is inmiddels erg druk, maar heeft daardoor ook meer voorzieningen. Je kan bv. de trein naar Kuranda nemen, een mooie rit langs spectaculaire watervallen. 

Extra's

Excursies

Zeiltocht van Port Douglas naar de Low Isles (vanaf € 145,- per persoon)

De Low Isles zijn dat wat je verwacht van een tropische verassing: zandstranden met kokospalmen, omgeven door een kraakheldere zee met de kleurigste koralen. In alle rust en stilte zeil je van Port Douglas naar de eilanden en gaat voor anker op een beschutte plaats. Hier kan je aan land, een wandeling maken langs de mooiste plekken, daarna een snorkeltocht of een rondje in een boot met glazen bodem, waar je het zee-leven het best kunt waarnemen. Koffie en thee zijn inbegrepen, evenals een heerlijke lunch met oa. seafood en salades. De boot heeft 4 tot 33 passagiers en alle benodige snorkelmateriaal is aan boord. De zeilboot vertrekt vanaf de Reef Marina in Port Douglas en de tocht duurt van 8.30 tot 16 uur.

Bootexcursie van Port Douglas naar het Outer Reef (vanaf € 134,- per persoon)

Met een 24 meter lange catamaran, speciaal ontwikkeld voor het snorkelen boven koraalriffen, bezoek je gedurende de dag 3 verschillende plekken op het Outer Reef. Je kan hier op eigen gelegenheid snorkelen en er is een gegidse snorkel tocht met een marien bioloog. Onderweg krijg je thee, koffie en lunch. De boot heeft plek voor 20-80 mensen en aan boord hebben ze alle benodigde snorkel materialen, na afloop kan je douchen om vervolgens bij de bar een drankje te bestellen en dit binnen of buiten op te drinken, met zicht op de turkooizen oceaan De boot vertrekt vanaf de Reef Marina in Port Douglas en de cruise duurt van 8.30 tot 16.30 uur. Eventueel kan je (tegen betaling) les nemen in het duiken met zuurstofflessen.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een vlucht op Cairns.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.

Vlucht vanuit Europa naar Australië

Indien je van Europa naar Australië reist maak je meestal een overstap in Singapore, Hongkong of Kuala Lumpur. In veel gevallen kom je daar 's ochtends aan, en vertrekt je vlucht naar Australië pas aan het eind van de dag. Je hebt best wat tijd te overbruggen en kunt de onderstaande opties overwegen:
- Je kunt ter plekke een ‘daghotel’ kamer voor 6 uur in het Transit Hotel op het vliegveld nemen (alleen Kuala Lumpur en Singapore, in Hongkong moet je door de douane om bij een hotel te komen).
- Je kunt voor enkele tientjes in een Transit Lounge terecht. Hier zijn comfortabele ligstoelen, douches, eten en drinken en vaak ook internet.
- Je kunt een (soms gratis) bustoer door de stad maken, zonder eerst door de douane te gaan.
- Je kunt de stad zelfstandig bezoeken. Je verlaat dan het vliegveld via de douane. Hiervoor moet je paspoort minimaal nog een half jaar geldig zijn.

Tijdens de overstap heb je nooit de beschikking over je bagage. In het Transit Hotel of -Lounge tref je handdoek en zeep aan. Omdat de overstapsteden allemaal in de tropen liggen doe je er goed aan om in je handbagage passende kleding mee te nemen.

Je kunt dit arrangement starten van 1 mei t/m 31 okt. Het noorden van Australië kent een tropisch klimaat met het gehele jaar door hoge temperaturen. Er is een duidelijk regenseizoen van november tot en met april (the Wet) en een droog seizoen van mei tot en met oktober (the Dry). In 'the Wet' kun je beter niet naar Noord-Australië afreizen: het is heet en vochtig, rivieren treden buiten hun oevers en wegen kunnen lange tijd afgesloten zijn.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Tropical Queensland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Je kunt in Australië overal geld pinnen en met een creditcard betalen. Op een aantal (vooral afgelegen) plaatsen rekent men 1-4% kosten voor het gebruik van de creditcard. Vaak is het ook mogelijk om met een bankpas te pinnen, net als thuis.

We hebben geprobeerd ons aanbod zo in te richten dat je de mooiste plekken bezoekt met het minste aantal kilometers. Toch zul je soms afstanden van honderden kilometers afleggen. Ons idee is dat dit ook een deel van de beleving van het continent is en een goed gevoel geeft van de enorme afmetingen en leegte. We adviseren daarom een niet te kleine (middenklasse) auto te huren met airco. Neem je favoriete muziek mee en geniet van het rijden op de voor Europeanen ongewoon rustige wegen. In Australië rijdt men links. 
Tijdens dit arrangement rijdt je ongeveer 1000 km over goede geasfalteerde wegen. 

Navigatie
In Australië is het gebruik van Google Maps erg duur vanwege het mobiele datagebruik. We adviseren om thuis de navigatie-app OSMand te installeren. Hiermee kan je gratis de Open Street Map kaarten van de gebieden die je bezoekt downloaden. OSM kaarten zijn wereldwijd beschikbaar en, zeker in de bebouwde gebieden, heel nauwkeurig en ideaal om je weg te vinden tijdens je vakantie. 

Telefoon
In Australië is er alleen mobiel telefoonbereik in de bewoonde gebieden. Dat betekent dat je een groot deel van de vakantie geen bereik hebt, niet onderweg en vaak ook niet bij de afgelegen overnachtingsplaatsen. Wel vind je overal vaste telefoons, bv. bij tankstations.

Ga je binnenkort op reis naar Australië bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/australie. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Rijbewijs
In Australië is uw Nederlandse rijbewijs alleen geldig als u ook een geldig internationaal rijbewijs heeft. Lees meer over rijden in Australië op de website van de ANWB https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/australie

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Voor een verblijf in Australië heb je een elektronisch toeristenvisum nodig (eVisitor). Dit is geldig voor meerdere reizen naar Australië binnen 1 jaar, voor in totaal een maximaal verblijf van 3 maanden.
Een eVisitor moet je vóór vertrek online aanvragen op de website van ‘Australian Immigrations' en is gratis (mits de reis niet langer duurt dan 90 dagen en je paspoort is uitgegeven in één van de landen die vallen onder de eVisitor regels, waaronder Nederland en België). Zonder dit visum heb je geen toegang tot het land. Dit geldt ook voor kinderen. Voor kinderen die in je paspoort vermeld staan, dien je een aparte visumaanvraag te doen, met gebruikmaking van je eigen paspoortnummer.
Klik hier om een eVisitor visum aan te vragen.

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
De gezondheidszorg in Australië is goed en het risico, ook in de Australische tropen, om allerlei infectieziekten op te lopen is klein.

Economy Class Syndrome
In vliegtuigen is de lucht extreem droog. Hierdoor verlies je ongemerkt veel vocht. Het gevolg hiervan is dat je bloed dikker wordt en makkelijker klontert. Dit, in combinatie met lang stilzitten, kan bloedpropjes in je aderen tot gevolg hebben. Deze bloedpropjes kunnen als ze op de verkeerde plek terechtkomen beroertes en zelfs de dood veroorzaken. Tijdens lange vluchten moet je hier serieus rekening mee houden en veel water en vruchtensap drinken. Als je dit niet vanzelf wordt aangeboden moet je er bij de bemanning om vragen (NB. het drinken van alcohol en koffie werkt averechts). Als je genoeg drinkt moet je ook regelmatig naar de wc, wat goed is voor de bloedsomloop. Daarnaast geven airlines instructie voor oefeningen die je zittend op uw stoel kunt doen, om je bloed in beweging te houden.

Medicijnen
Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Gebruik je medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van je verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de plaatselijke reisleiding in te lichten over je medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van je medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

  • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2-3 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.
  • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.

Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, 'Hoe blijf ik gezond in de diepte', ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als je binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Australië binnenkomt, is een Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Australië zelf komt geen Gelekoorts voor. Heb je geen geldig vaccinatiebewijs, dan word je in quarantaine geplaatst.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.
Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Kangoeroe's en verkeer
Australië is een veilig land om te bereizen. Met name in de grote steden dien je natuurlijk goed op je persoonlijke bezittingen te letten. Pas op als je met de auto onderweg bent, de lange afstanden en onverharde wegen veroorzaken vermoeidheid. Dieren als kangoeroes kunnen op elk moment plotseling voor je auto springen. Rijden in het donker wordt ten zeerste afgeraden.

Gevaarlijke wilde dieren
De Australische fauna kan een bedreiging vormen en hoewel de kans dat je aangevallen wordt klein is, is het raadzaam te weten wat je aan kunt treffen. Er komen vele soorten giftige slangen en spinnen voor. Aan de tropische noordkust komen kwallen voor met zeer giftige tentakels die tot 3m lang kunnen worden. Zoutwaterkrokodillen (ook in het tropische gedeelte van het land) kunnen ook gevaarlijk zijn, maar als je de waarschuwingsborden en het advies van de lokale bevolking in acht neemt loop je weinig risico.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

cape_tribulation.jpg

Australië - Tropical Queensland & Great Barrier Reef

Een tropische verrassing

Actieve rondreis met huurauto langs bijzondere overnachtingsplekken

Zwaarte
Comfort
Natuur Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur (gesloten op zaterdag van 01-10-2024 t/m 07-12-2024).