Australie Kakadu National Park

Australië - Top End, 9 dagen Op zoek naar Crocodile Dundee

« Terug naar overzicht
Privéreis - Rondreizen

Actieve rondreis met huurauto langs bijzondere overnachtingsplekken

Bezoek het tropische noorden van Australië met het befaamde Kakadu Nationaal Park, bewonder de prehistorische Aboriginal rotstekeningen, spot tientallen fraaie vogels, bekijk enorme krokodillen van dichtbij, maak een duik in de koele ‘plunge pools’ van Litchfield NP, peddel door Katherine Gorge, slaap in zeer verschillende, maar altijd bijzondere onderkomens en geniet van het relaxte leven Down Under... Dit arrangement is uitstekend te combineren met andere korte Australische rondreizen tot een langere vakantie.

Uniek aan deze reis

 • Aboriginal rock art
 • Afkoelen in plunge pools
 • Inclusief excursie met krokodillen en vogels
 • Kanoën in Katherine Gorge
 • Rijke tropische natuur
 • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Waarom Australië?

Ja, Sydneys opera is schitterend en die kangoeroes hoppen hilarisch. Maar er zijn nog veel meer redenen om naar Australië af te reizen, weet Australië kenner en SNP reisleider Saskia van Laar. Lees meer... 

Dag tot dag

Australië - Top End

Australië is een enorm land, eigenlijk een continent met de omvang van Europa, dat grotendeels vlak is. Het kent verschillende klimaten, maar het is er toch vooral heet en droog. De planten- en dierenwereld is er uniek, alles wat je ziet bewegen en bloeien is onbekend en wordt goed beschermd in de vele nationale parken. Het land is dunbevolkt, maar van alle gemakken voor de reiziger voorzien. Je vindt er veel fraai gelegen en unieke accommodaties en je kunt er heerlijk eten, uiteraard met een prima glas Australische wijn. De Ozzies zijn vriendelijk en relaxt. Kortom Australië is een ideaal vakantieland.

Op één punt na dan: het ligt te ver weg. Daarom is het voor veel Europeanen een ‘once in a lifetime’ bestemming, terwijl het nauwelijks mogelijk is dit land in één vakantie helemaal te zien. Je zal dus keuzes moeten maken. SNP helpt je daar graag bij. We onderscheiden in Australië een aantal interessante gebieden die je in een dikke week kan bezoeken. Door deze arrangementen met een binnenlandse vlucht aan elkaar te knopen, ontstaat er een langere vakantie naar keuze. Hierbij dien je rekening te houden met de seizoenen. Zomaar wat ideeën: een goede combinatie tussen mei en oktober is de combinatie van Tropical Queensland, Top End en Red Centre. Een mooie vakantie tussen september en mei is bijvoorbeeld Cities&Mountains, Victoria en South Australia óf Cities&Mountains, Victoria en Tasmanië, eventueel in combinatie met South West. In mei, september en oktober kun je Top End, Red Centre en South Australia goed combineren.

Top End
Het Top End van Australië heeft een tropisch klimaat en het leuke is dat je hier vakantie kan vieren zonder speciale voorzorgsmaatregelen (malariapillen, inentingen). Het gebied bestaat grotendeels uit enorme vlakten die in het natte seizoen gedeeltelijk onderlopen, waardoor de vogels en andere dieren ruim baan hebben. Gedurende het droge seizoen stroomt het water via trage, meanderende rivieren naar zee en de dieren verzamelen zich bij de overgebleven waterholes. Inclusief in dit arrangement is een unieke bootexcursie over de Yellow Waters in Kakadu NP bij zonsopgang.
Aan de randen van de grote vlaktes bevinden zich kliffen waarover op veel plaatsen water naar beneden stort, met eronder een meertje, oftewel ‘plunge pool’. Voor de Aboriginals was dit water van levensbelang, niet alleen om te drinken, maar ook vanwege de prooidieren die er leefden. In de vele duizenden jaren dat Aboriginals in het Top End wonen, hebben ze steeds rotstekeningen gemaakt, waarvan er een aantal te bezoeken is. Dit, en het bijzonder uitbundige dierenleven, maken het Top End een zeer bijzondere bestemming!

Dag 1

Je arriveert in het tropische Darwin, met 70.000 inwoners de grootste stad in het Northern Territory. Door een Japans bombardement in de Tweede Wereldoorlog en een vernietigende cycloon op kerstdag 1974 is de stad meerdere malen geheel opnieuw opgebouwd. Het is nu een moderne stad in de tropen, met een bijpassende relaxte sfeer en een bruisend uitgaansleven. Je overnacht in een hotel midden in het centrum, met tuin en zwembad.

Overnachting in

Darwin

Dag 2

Na een rustige ochtend in Darwin rijd je circa 175 kilometer van Darwin naar het Mary River NP. Als je de stad uit bent zie je verscheidene plantages met tropisch fruit langs de weg liggen en kruis je enige rustig meanderende laaglandrivieren. Een verplichte stop is het fraaie Window on the Wetlands informatiecentrum. Vanaf het hooggelegen terras heb je uitzicht over honderden kilometers vlakke en onbewoonde wetlands die krokodillen, waterbufffels, kangoeroes en ontelbare watervogels huisvesten. Je overnachtingsplek is een afgelegen wilderness lodge.

Overnachting in

Mary River NP

Dag 3

Vanuit de 'wilderness lodge' worden wildlife safaries per 4WD of boot georganiseerd. Je kan bv. vroeg in de ochtend aansluiten bij een vogelexcursie, of wat later op de dag bij een boottocht over de Mary River wetlands (dit is 40 kilometer rijden). Vissen kan ook, op de bekende Baramundi, een enorme vis die in grote getale in de wetlands voorkomt. 's Avonds wordt de vis dan op de barbecue klaargemaakt. Rond de lodge kan je wat korte wandelingetjes maken, waarbij je gegarandeerd een aantal kangoeroes en vele watervogels zal spotten. Verder is het een heerlijke relaxte plek om te wennen aan het leven in het tropische Top End, met uiteraard een zwembad, waar in de avondschemering de Flying Foxes (fruitetende vleermuizen) uitvliegen en de Wallaby's komen grazen

Overnachting in

Mary River NP

Dag 4

Als snel na het vertrek rijd je het wereldvermaarde Kakadu National Park in. De weg is vlak en omzoomd door laag, open bos, dat elk jaar na de natte tijd in brand wordt gestoken. Omdat dit al duizenden jaren zo gaat, heeft het bos zich aangepast en verbrandt het niet volledig, alleen de ondergroei verdwijnt. De weg kruist de brede South Alligator River, een vergissing van een kolonist die het verschil tussen een krokodil en een alligator niet wist. Na 180 kilometer bereik je Ubirr aan de East Alligator River. Hier tref je beroemde Aboriginal rotstekeningen aan. Verder heb je vanaf een uitzichtspunt een grandioos uitzicht op het oneindige Arnhem Land, een gebied van 300 bij 300 kilometer dat geheel aan de 'traditional owners', de Aboriginals toebehoort en alleen met een permit door anderen te bezoeken is. Na 40 kilometer kun je vlakbij de nederzetting Jabiru, het Bowali Visitor Centre bezoeken. Eigenlijk ook een must, alleen al vanwege het schitterende gebouw. Er is een cafetaria voor een eenvoudige lunch. Een tweede plaats met beroemde Aboriginal tekeningen is Nourlangie. Het is niet te zeggen wat mooier is: Ubirr of Nourlangie. Dus ook deze is een bezoekje waard. Met 300 kilometer te rijden en nog zoveel te zien, wordt het een lange dag....
Bij aankomst in Cooinda schuif je aan op het gezellige terras onder de langzaam draaiende fans. Het zwembad is nog de hele avond open voor een heerlijk verkoelende moonlight-swim.

Overnachting in

Cooinda, Kakadu NP

Dag 5

Bij zonsopgang maak je per boot een schitterende excursie over de nabijgelegen Yellow Waters, waar duizenden watervogels en vele uit de kluiten gewassen zoutwaterkrokodillen te zien zijn. De boottocht wordt begeleid door een Park Ranger die enthousiast vertelt en je wijst op alle bijzondere dieren en planten waarvan je het bestaan waarschijnlijk niet wist. Naarmate het droge seizoen vordert, drogen de wetlands verder op en worden alle waterdieren teruggedrongen naar de laatste natte plekken. Hier wordt het vervolgens dringen voor de vissen en vogels, en een luilekkerland voor de krokodillen, die hun bek bij wijze van spreken maar open hoeven te doen voor een smakelijk hapje. Na de excursie heb je tijd voor een brunch en een rustige wandeling naar het Warradjan Aboriginal Cultural Centre.

Overnachting in

Cooinda, Kakadu NP

Dag 6

Na 230 kilometer rijden door de hete bush bereik je u Edith Falls, een heerlijke oase aan de rand van Nitmiluk NP, met een prachtige waterval waar je kunt zwemmen en een korte wandeling maken. Na een uur verder rijden bereik je Katherine, een redelijk grote plaats, waar alles te krijgen is en het meestal smoorheet is. De oorspronkelijke bewoners, de Aboriginals, zijn hier voor het eerst ruim vertegenwoordigd in het straatbeeld. Je rijdt door naar het Nitmiluk NP bij de Katherine Gorge. De Gorge is een spectaculair voorbeeld van de eroderende krachten van het water dat het Northern Territory tijdens 'the Wet' teistert. Je verblijft na in totaal 320 kilometer rijden, vlakbij Katherine River en -Gorge. Vanaf het terras van het visitor centre, annex cafetaria, zie je in de avondschemering honderden Flying Foxes vanuit de bomen langs de rivier uitvliegen.

Overnachting in

Nitmiluk NP

Dag 7

Door het altijd aanwezige water is Katherine Gorge een oase voor dieren, zoals voor de, voor mens ongevaarlijke, zoetwaterkrokodillen. Je kunt hier uitgebreid gaan wandelen, maar gezien de temperatuur lijkt een kanotocht aantrekkelijker. De kano's zijn ter plekke te huur voor een hele of halve dag. (voordeel, je hebt hier geen ervaring voor nodig). Als je een hele dag gaat kanoën dan kom je door de eerste 3 canyons van dit klovenstelsel, waarbij je een paar keer een stukje van canyon naar canyon moet lopen.

Overnachting in

Nitmiluk NP

Dag 8

Via Katherine rijd je noordwaarts richting Darwin en sla je af naar Batchelor (270 kilometer). Dit ruim opgezette, groene plaatsje vindt zijn oorsprong in de mijnbouw, maar daar is nu niets meer van te merken. Wel tref je er typische woningen op palen aan. Deze zijn zo gebouwd dat er optimaal frisse lucht doorheen blaast en er zo min mogelijk ongedierte binnenkomt. Batchelor ligt aan de rand van Litchfield NP, beroemd om zijn watervallen met 'plunge pools'. Als je vroeg bent vertrokken uit Nitmiluk, heb je nog tijd ze te bezoeken. De dichtstbijzijnde, de Florence Falls zijn ca. 30 kilometer van Batchelor, de Wangi Falls 65 kilometer. Bij elke waterval kun je een korte rondwandeling maken en daarna heerlijk zwemmen in koel, helder water. Onderweg kom je grote verzamelingen termietenheuvels tegen, sommige zijn wel 3-4 meter hoog.

Overnachting in

Batchelor, Litchfield NP

Dag 9

Je rijdt terug naar Darwin (100 kilometer), waar het arrangement eindigt. Afhankelijk van je vluchttijd heb je nog gelegenheid om een en ander te bekijken in Darwin. Je vliegt daarna of terug naar huis of neer een volgende prachtige bestemming in Australië.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft in een mix van bijzondere accommodaties. Dit varieert van exotische lodges met palmbomen, via outback resorts tot kleine bungalows bij een camping. Alle verblijfplaatsen zijn rustig gelegen en hebben een zwembad. De kamers/cabins/bungalows zijn altijd voorzien van privé badkamer, airconditioning en beschikken meestal over een koelkast en waterkoker (soms ook een magnetron en een eenvoudige keuken).

NB. In het Mary River NP boeken we een kamer in een typisch Australische, wat minder verfijnde, outback lodge. Vlak in de buurt is een wat luxere 'boutique' wilderness lodge, waar (uiteraard tegen hogere prijs) alle maaltijden en een wildlife cruise zijn inbegrepen. Wanneer je liever hier overnacht kun je dat bij boeking aangeven.

Over de maaltijden

Maaltijden zijn niet inbegrepen, behalve het ontbijt in Darwin en Batchelor. Het ontbijt is elders niet inbegrepen omdat u vanwege de warmte overdag en de mooie zonsopgangen vaak 's ochtends heel vroeg op pad wilt gaan. Bijna altijd kunt u op uw kamer een eenvoudig ontbijt maken. Wilt u wat later uitgebreid ontbijten dan kan dit meestal in het restaurant van de overnachtingsplaats of anders dicht in de buurt.
Afhankelijk van de planning van de dag neemt u een lunchpakket mee voor onderweg, of luncht u onderweg in een eethuisje, tankstation of andere horeca.
Voor het avondeten kunt u goed terecht in of nabij de accommodatie. Op de meeste (afgelegen) plekken is de keuze beperkt, maar in plaatsjes en steden kunt u uiteraard op zoek gaan naar een leuk eethuisje. Over het algemeen kunt u in Australië heerlijk eten.
NB. Alleen in Darwin en Katherine is er een uitgebreid winkelaanbod, daarbuiten zult u het moeten doen met het beperkte assortiment van tankstations voor eventuele ontbijt- of lunchinkopen.

Info kindvriendelijkheid

Kinderen zullen genieten van de vele plunge pools en andere zwemmogelijkheden en natuurlijk ook van de boottocht met de vele krokodillen.

Inbegrepen

 • 8 overnachtingen
 • 2x ontbijt
 • excursie per boot over Yellow Waters
 • huurauto (zoals elders beschreven)
 • CO2 compensatie verreden kilometers met huurauto
 • Engelstalige informatie, incl. routebeschrijving naar hotels, in een handige app
 • SNP informatiepakket met overzichtskaart Australië

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • brandstof
 • entrees, bv. van nationale parken en musea
 • overige excursies
 • persoonlijke uitgaven

Huurauto inbegrepen

Voor de standaardlengte van het arrangement is een huurauto bij de reissom inbegrepen (incl. alle verzekeringen en alle belastingen), vanaf het vliegveld van Darwin. Je hebt een creditcard op naam van de bestuurder nodig. De huurauto die je meekrijgt is:
voor 1 of 2 personen, een DC Hyundai Accent of vergelijkbaar, 4-deurs met airco
voor 3 of 4 personen, een HC Toyota Camry of vergelijkbaar, 4-deurs met airco. 
Indien je een andere auto wenst, dan kan je dat bij boeking aangeven. 
NB. Als je met een internationale vlucht en een jet-lag aan dit arrangement begint, is het misschien minder wenselijk dat je meteen vanaf het vliegveld in een onbekend land links gaat rijden. In dat geval kunnen we de autohuur ook later laten ingaan. Je gaat dan met OV of taxi naar het hotel en haalt de auto in de stad op, op de dag dat je er vertrekt. Bijkomend voordeel is dat autohuur vanuit het filiaal in de stad goedkoper is dan vanaf het vliegveld. 
Klik hier voor meer informatie over de huurvoorwaarden.

Over de activiteiten

In deze reisbeschrijving wordt een indruk gegeven van de mogelijke activiteiten tijdens uw vakantie. Tijdens de rondreis heeft u echter volledige vrijheid om zelf te bepalen wat u gaat doen. In Australië, en dan met name in de steden en nationale parken zijn alle bezienswaardigheden en activiteiten perfect gedocumenteerd; een bezoek aan VVV en Visitor Centre is daarom altijd vaste prik en levert een schat aan informatie op. Hier kunt u zich vooraf oriënteren: www.nt.gov.au/nreta/parks/find/index.html
U kunt tijdens dit arrangement een aantal (kortere) wandelingen maken, bv. in Nitmiluk NP, Litchfield NP en bij Nourlangie in Kakadu NP, allemaal goed beschreven en gemarkeerd. In de praktijk blijkt het koele water vaak meer te trekken dan de hete wandelpaden. Met een duikbril zijn er visjes en andere waterleven te spotten. Alleen bij zonsopgang en -ondergang is een wandeling aangenaam te noemen. Wilt u gaan wandelen zorg dan dat u de juiste spullen bij u hebt of ter plekke koopt: stevige schoenen, vele liters water, zonnebril, hoed met brede rand, luchtige blouse met lange mouwen, zonnebrandcreme etc. U krijgt van SNP geen gedetailleerde routebeschrijving van de wandelingen; deze zijn ter plekke allemaal goed gemarkeerd en aangegeven.

Extra dagen

U kunt bij alle accommodaties in dit arrangement extra (rust)dagen boeken en dit raden we zeker aan op de plekken waar standaard maar één overnachting gepland is.
Afhankelijk van uw vluchttijden kunt u in Darwin gerust een dag extra bijboeken, om uw jetlag te boven te komen en/of de stad en omgeving beter te leren kennen. Vanuit Darwin kunt u bv. een excursie maken naar de Tiwi Islands, een van de centra van Aboriginals in het Northern Territory.
Aangeraden wordt verder een langer verblijf in Cooinda, een mooie plek in Kakadu NP. Van hieruit kunt u een aantal excursies maken, bv. per 4WD naar de JimJim Falls of naar Arnhem Land, met uitleg over Aboriginal cultuur.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een vlucht op Darwin.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Heen en terugreis
Indien u van Europa naar Australië reist maakt u meestal een overstap in Singapore, Hongkong of Kuala Lumpur. In veel gevallen komt u hier 's ochtends aan, en vertrekt uw vlucht naar Australië pas aan het eind van de dag.
Om deze tijd enigszins goed door te komen zijn er een aantal opties:
U kunt ter plekke een ‘daghotel’ kamer voor 6 uur in het Transit Hotel op het vliegveld nemen (alleen Kuala Lumpur en Singapore, in Hongkong moet u door de douane om bij een hotel te komen).
U kunt voor enkele tientjes in een Transit Lounge terecht. Hier zijn comfortabele ligstoelen, douches, eten en drinken en vaak ook internet.
U kunt een (soms gratis) bustoer door de stad maken, zonder eerst door de douane te gaan.
U kunt de stad zelfstandig bezoeken. U verlaat dan het vliegveld via de douane en hiervoor moet uw paspoort minimaal nog een half jaar geldig zijn.

Tijdens de overstap heeft u nooit de beschikking over uw bagage. In het Transit Hotel of -Lounge treft u handdoek en zeep aan. Omdat de overstap-steden allemaal in de tropen liggen zult u bij een bezoek op eigen houtje flink zweten. Neem daarom wat schone kleding mee in de handbagage (of koop deze ter plekke) voor de vervolgvlucht.

Je kunt dit arrangement starten van 1 mei tot en met 31 oktober. Het noorden van Australië kent een tropisch klimaat met het gehele jaar door hoge temperaturen. Er is een duidelijk regenseizoen van november tot en met april (the Wet) en een droog seizoen van mei tot en met oktober (the Dry). In the Wet kun je beter niet naar noord Australië afreizen: het is er heet en vochtig, rivieren treden buiten hun oevers en wegen kunnen lange tijd afgesloten zijn.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Top End ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Je kunt in Australië overal geld pinnen en met een creditcard betalen. Op een aantal (vooral afgelegen) plaatsen rekent men 1-4% kosten voor het gebruik van de creditcard. Vaak is het in winkels ed. ook mogelijk om met een bankpas te pinnen, net als thuis.

Telefoon
In Australië is er alleen mobiel telefoonbereik in de bewoonde gebieden. Dat betekent dat je een groot deel van de vakantie geen bereik hebt, niet onderweg en vaak ook niet bij de afgelegen overnachtingsplaatsen. Wel vind je overal vaste telefoons, bv. bij tankstations.

We hebben geprobeerd ons aanbod zo in te richten dat je de mooiste plekken bezoekt met het minste aantal kilometers. Toch leg je soms afstanden van honderden kilometers af. Ons idee is dat dit ook een deel van de beleving is en een goed gevoel geeft van de enorme afmetingen en leegte van het continent. We adviseren daarom een niet te kleine (middenklasse) auto te huren met airco. Neem je favoriete muziek mee en geniet van het rijden op de voor Europeanen ongewoon rustige wegen. In Australië rijdt men links. 

Tijdens het Top End arrangement rijd je ongeveer 1.500 kilometer. De wegen in het Northern Territory zijn in perfecte staat en er is bijna geen verkeer. Het beschreven programma gaat geheel over geasfalteerde wegen, op kleine stukjes in het Mary River NP na. Officieel mag je op onverharde wegen niet rijden met een 2WD auto (zie de Huurvoorwaarden), maar zolang de auto geen schade oploopt wordt het oogluikend toegestaan, omdat je in Australië nou eenmaal altijd wel een stukje 'unsealed road' tegenkomt. Wel op eigen risico; heel rustig rijden dus.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Navigatie
In Australië en Nieuw-Zeeland is het gebruik van Google Maps erg duur vanwege het mobiele datagebruik. We adviseren om thuis de navigatie-app OSMand te installeren. Hiermee kan je gratis de Open Street Map kaarten van de gebieden die je bezoekt downloaden. OSM kaarten zijn wereldwijd beschikbaar en, zeker in de bebouwde gebieden, heel nauwkeurig en ideaal om je weg te vinden tijdens je vakantie. 

Paspoort
Voor een verblijf in Australië hebt u een geldig paspoort (geen identiteitskaart) en een elektronisch visum (ETA) nodig. Indien u de reis combineert met een bezoek aan andere landen houdt u er dan rekening mee dat u mogelijkerwijs voor die landen ook een visum nodig heeft. 

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal). Een digitale kopie van alle reisdocumenten in uw mailbox of elders in de 'cloud' is handig.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Australië (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Australië hebt u een elektronisch toeristenvisum nodig (eVisitor). Dit is geldig voor meerdere reizen naar Australië binnen 1 jaar, voor in totaal een maximaal verblijf van 3 maanden.
Een eVisitor moet u vóór vertrek online aanvragen op de website van ‘Australian Immigrations' en is gratis (mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en uw paspoort is uitgegeven in één van de landen die vallen onder de eVisitor regels, waaronder Nederland en België). Zonder dit visum hebt u geen toegang tot het land. Voor kinderen die in uw paspoort vermeld staan, dient u een aparte visumaanvraag te doen, met gebruikmaking van uw eigen paspoortnummer.
Klik hier om een eVisitor visum aan te vragen.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
De gezondheidszorg in Australië is goed en het risico, ook in de Australische tropen, om allerlei infectieziekten op te lopen is klein.

Economy Class Syndrome
In vliegtuigen is de lucht extreem droog. Hierdoor verliest u ongemerkt veel vocht. Het gevolg hiervan is dat uw bloed dikker wordt en makkelijker klontert. Dit, in combinatie met lang stilzitten, kan bloedpropjes in uw aderen tot gevolg hebben. Deze bloedpropjes kunnen als ze op de verkeerde plek terechtkomen beroertes en zelfs de dood veroorzaken. Tijdens lange vluchten moet u hier serieus rekening mee houden en veel water en vruchtensap drinken. Als u dit niet vanzelf wordt aangeboden moet u er bij de bemanning om vragen (NB. het drinken van alcohol en koffie werkt averechts). Als u genoeg drinkt moet u ook regelmatig naar de wc, wat goed is voor de bloedsomloop. Daarnaast geven airlines instructie voor oefeningen die u zittend op uw stoel kunt doen, om uw bloed in beweging te houden.

Medicijnen
Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de plaatselijke reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2-3 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.
 • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.

Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, 'Hoe blijf ik gezond in de diepte', ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Australië binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Australië zelf komt geen Gelekoorts voor. Hebt u geen geldig vaccinatiebewijs, dan wordt u in quarantaine geplaatst.
Teken

De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.
Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Kangoeroe's en verkeer
Australië is een veilig land om te bereizen. Met name in de grote steden dient u natuurlijk goed op uw persoonlijke bezittingen te letten. Pas op als u met de auto onderweg bent, de lange afstanden en onverharde wegen veroorzaken vermoeidheid. Dieren als kangoeroes kunnen op elk moment plotseling voor uw auto springen.

Gevaarlijke wilde dieren
De Australische fauna kan een bedreiging vormen en hoewel de kans dat u aangevallen wordt klein is, is het raadzaam te weten wat u aan kunt treffen. Er komen vele soorten giftige slangen en spinnen voor. Aan de tropische noordkust komen kwallen voor met zeer giftige tentakels die tot 3m lang kunnen worden. Zoutwaterkrokodillen (ook in het tropische gedeelte van het land) kunnen ook gevaarlijk zijn, maar als u de waarschuwingsborden en het advies van de lokale bevolking in acht neemt loopt u weinig risico.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

saltwater_crocodile.jpg

Australië - Top End

Op zoek naar Crocodile Dundee

Actieve rondreis met huurauto langs bijzondere overnachtingsplekken

Zwaarte
Comfort
Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten