Australië - Top End, 9 dagen Op zoek naar Crocodile Dundee

« Terug naar overzicht
Privéreis - Rondreizen

Autovakantie langs bijzondere overnachtingsplekken

Bezoek het tropische noorden van Australië, met het befaamde Kakadu Nationaal Park, bewonder de prehistorische Aboriginal rotstekeningen, spot tientallen fraaie vogels, bekijk enorme krokodillen van dichtbij, maak een duik in de koele ‘plunge pools’ van Litchfield NP, peddel door Katherine Gorge, slaap in zeer verschillende, maar altijd bijzondere onderkomens en geniet van het relaxte leven Down Under... Dit arrangement is uitstekend te combineren met andere korte Australische rondreizen tot een langere vakantie.

Uniek aan deze reis

 • Aboriginal rock art
 • Afkoelen in plunge pools
 • Inclusief excursie met krokodillen en vogels
 • Kanoën in Katherine Gorge
 • Rijke tropische natuur
 • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Australië - Top End

Australië is een enorm land, eigenlijk een continent met de omvang van Europa, dat grotendeels vlak is. Het kent verschillende klimaten, maar is toch vooral heet en droog. De planten- en dierenwereld is er uniek, alles wat u ziet bewegen en bloeien is onbekend en wordt goed beschermd in vele nationale parken. Het land is dunbevolkt, maar van alle gemakken voor de reiziger voorzien. U vindt er vele fraai gelegen en unieke accommodaties en u kunt er heerlijk eten, uiteraard met een prima glas Australische wijn. De Ozzies zijn vriendelijk en relaxt, kortom Australië is een ideaal vakantieland.

Op één punt na: het ligt te ver weg. Daarom is het voor veel Europeanen een ‘once in a lifetime’ bestemming, terwijl het nauwelijks mogelijk is dit land in één vakantie helemaal te zien. U zult dus keuzes moeten maken. SNP helpt u daar bij. We onderscheiden in Australië een aantal interessante gebieden die u in een dikke week kunt bezoeken. Door deze arrangementen met een binnenlandse vlucht aan elkaar te knopen ontstaat er een langere vakantie naar keuze. Hierbij dient u rekening te houden met de seizoenen. Wat voorbeelden: Een goede combinatie tussen mei en oktober is: Tropical Queensland, Top End en Red Centre. Een mooie vakantie tussen september en mei is Cities&Mountains, Victoria en South Australia óf Cities&Mountains, Victoria en Tasmanië, eventueel in combinatie met South West. In mei, september en oktober kunt u Top End, Red Centre en South Australia goed combineren.

Top End
Het Top End van Australië heeft een tropisch klimaat en het leuke is dat u hier vakantie kunt vieren zonder speciale voorzorgen (malariapille, inentingen). Het gebied bestaat grotendeels uit enorme vlakten die in het natte seizoen gedeeltelijk onderlopen, waardoor de vogels en andere dieren ruim baan hebben. Gedurende het droge seizoen stroomt het water via trage, meanderende rivieren naar zee en de dieren verzamelen zich bij de overgebleven waterholes. Inclusief in dit arrangement is een unieke bootexcursie over de Yellow Waters in Kakadu NP bij zonsopgang.
Aan de randen van de grote vlaktes bevinden zich kliffen waarover op veel plaatsen water naar beneden stort, met eronder een meertje, oftewel ‘plunge pool’. Voor de Aboriginals was dit water van levensbelang, niet alleen om te drinken, maar ook vanwege de prooidieren die er leefden. In de vele duizenden jaren dat Aboriginals in het Top End wonen hebben ze steeds rotstekeningen gemaakt, waarvan er een aantal te bezoeken zijn. Dit, en het bijzonder uitbundige dierenleven, maken het Top End een zeer bijzondere bestemming.

Dag 1

Aankomst in het tropische Darwin, met 70.000 inwoners de grootste stad in het Northern Territory. Door een Japans bombardement in de Tweede Wereldoorlog en een vernietigende cycloon op kerstdag 1974 is de stad meerdere malen geheel opnieuw opgebouwd. Het is nu een moderne stad in de tropen, met een bijpassende relaxte sfeer en een bruisend uitgaansleven. U overnacht in een hotel midden in het centrum, maar wel met tuin en zwembad.

Overnachting in

Darwin

Dag 2

Na een rustige ochtend in Darwin rijdt u ca. 175 km van Darwin naar het Mary River NP. Als u de stad uit bent ziet u verscheidene plantages met tropisch fruit langs de weg liggen en kruist u enige rustig meanderende laaglandrivieren. Een verplichte stop is het fraaie Window on the Wetlands informatiecentrum. Vanaf het hooggelegen terras heeft u uitzicht over honderden kilometers vlakke en onbewoonde wetlands die vol zitten met wilde dieren: krokodillen, waterbufffels, kangaroes en ontelbare watervogels. Uw overnachtingsplek is een afgelegen wilderness lodge.

Overnachting in

Mary River NP

Dag 3

Vanuit uw 'wilderness lodge' worden wildlife safaries per 4WD of boot georganiseerd. U kunt zich bv. vroeg in de ochtend aansluiten bij een vogelexcursie, of wat later op de dag bij een boottocht over de Mary River wetlands (dit is wel 40 km rijden). U kunt ook gaan vissen op de bekende Baramundi, een enorme vis die in grote getale in de wetlands voorkomt. 's Avonds kan de vis dan op de barbeque worden klaargemaakt. Rond de lodge kunt u wat korte wandelingetjes maken, waarbij u gegarandeerd een aantal kangaroo's en vele watervogels zult spotten. Verder is het een heerlijke relaxte plek om te wennen aan het leven in het tropische Top End, met uiteraard een zwembad, waar in de avondschemering de Flying Foxes (fruitetende vleermuizen) uitvliegen en de Wallaby's komen grazen.

Overnachting in

Mary River NP

Dag 4

Als snel na het vertrek rijdt u het wereldvermaarde Kakadu National Park in. De weg is vlak en omzoomd door laag, open bos, dat elk jaar na de natte tijd in brand wordt gestoken. Omdat dit al duizenden jaren zo gaat heeft het bos zich aangepast en verbrandt niet volledig, alleen de ondergroei verdwijnt. De weg kruist de brede South Alligator River, een vergissing van een kolonist die het verschil tussen een krokodil en een alligator niet wist. Na 180 km bereikt u Ubirr aan de East Alligator River. Hier treft u beroemde Aboriginal rotstekeningen aan. Verder heeft u vanaf een uitzichtspunt een grandioos uitzicht op het oneindige Arnhem Land, een gebied van 300 bij 300 km dat geheel aan de 'traditional owners', de Aboriginals toebehoort en alleen met een permit door anderen te bezoeken is. Na 40 km kunt u vlakbij de nederzetting Jabiru, het Bowali Visitor Centre bezoeken. Eigenlijk ook een must, alleen al vanwege het schitterende gebouw. Er is een cafetaria voor een eenvoudige lunch. Een tweede plaats met beroemde Aboriginal tekeningen is Nourlangie. Het is niet te zeggen wat mooier is: Ubirr of Nourlangie. Dus ook hier zult u heen moeten. Met 300 km te rijden en zoveel te zien, wordt het een lange dag....
Bij aankomst in Cooinda schuift u aan op het gezellige terras onder de langzaam draaiende fans. Het zwembad is nog de hele avond open voor een moonlight-swim.

Overnachting in

Cooinda, Kakadu NP

Dag 5

Bij zonsopgang maakt u per boot een schitterende excursie over de nabijgelegen Yellow Waters, waar duizenden watervogels en vele uit de kluiten gewassen zoutwaterkrokodillen te zien zijn. De boottocht wordt begeleid door een Park Ranger die enthousiast vertelt en u wijst op alle bijzondere dieren en planten, waarvan u er wrs. nog nooit een gezien heeft. Naarmate het droge seizoen vordert drogen de wetlands verder op en worden alle waterdieren teruggedrongen naar de laatste natte plekken. Hier wordt het vervolgens dringen voor de vissen en vogels, en een luilekkerland voor de krokodillen, die hun bek bij wijze van spreken maar open hoeven te doen. Na de excursie kunt u rustig gaan brunchen. Het middagprogramma kan bestaan uit een rustige wandeling naar het Warradjan Aboriginal Cultural Centre.

Overnachting in

Cooinda, Kakadu NP

Dag 6

Na 230 km rijden door de hete bush bereikt u Edith Falls, een heerlijke oase aan de rand van Nitmiluk NP, met een prachtige waterval waar u kunt zwemmen en een korte wandeling maken. Een uur verder bereikt u Katherine, een redelijk grote plaats, waar alles te krijgen is en het meestal smoorheet is. De oorspronkelijke bewoners, de Aboriginals, zijn hier voor het eerst ruim vertegenwoordigd in het straatbeeld. U rijdt door naar het Nitmiluk NP bij de Katherine Gorge. De Gorge is een spectaculair voorbeeld van de eroderende krachten van het water dat het Northern Territory tijdens 'the Wet' teistert. U verblijft, na totaal 320 km rijden, vlakbij Katherine River en -Gorge. Vanaf het terras van het visitor centre, annex cafetaria, ziet u in de avondschemering honderden Flying Foxes vanuit de bomen langs de rivier uitvliegen.

Overnachting in

Nitmiluk NP

Dag 7

Door het immer aanwezige water is Katherine Gorge een oase voor de dieren, zoals de voor mensen ongevaarlijke zoetwaterkrokodillen. U kunt hier uitgebreid wandelen, maar gezien de hier heersende temperaturen lijkt een kanotocht aantrekkelijker. De kano's zijn ter plekke te huur voor een halve of hele dag. (geen ervaring nodig). Als u een hele dag gaat kanoen dan komt u door de eerste 3 canyons van dit klovenstelsel, waarbij u een paar keer een stukje dient te lopen van canyon naar canyon.

Overnachting in

Nitmiluk NP

Dag 8

Via Katherine rijdt u noordwaarts richting Darwin en slaat af naar Batchelor (270 km). Dit ruim opgezette, groene plaatsje vindt zijn oorsprong in de mijnbouw, maar daar is nu niets meer van te merken. Wel treft u er typische woningen op palen aan, zo gebouwd dat er optimaal frisse lucht doorheen blaast en er zo min mogelijk ongedierte binnenkomt. Batchelor ligt aan de rand van Litchfield NP, beroemd om zijn watervallen met 'plunge pools'. Als u vroeg bent vertrokken uit Nitmiluk, heeft u nog tijd ze te bezoeken. De dichtstbijzijnde, de Florence Falls zijn ca. 30 km van Batchelor, de Wangi Falls 65 km. Bij elke waterval kunt u een korte rondwandeling maken en daarna heerlijk zwemmen in koel, helder water. Onderweg komt u grote verzamelingen termietenheuvels tegen, sommige wel 3-4 m hoog.

Overnachting in

Batchelor, Litchfield NP

Dag 9

U rijdt terug naar Darwin (100 km), waar het arrangement eindigt. Afhankelijk van uw vluchttijd heeft u nog gelegenheid een en ander te bekijken in Darwin. U vliegt terug naar huis of een volgende bestemming in Australië.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft in een mix van bijzondere accommodaties. Dit varieert van exotische lodges met palmbomen, via outback resorts tot kleine bungalows bij een camping. Alle verblijfplaatsen zijn rustig gelegen en hebben een zwembad. De kamers/cabins/bungalows zijn altijd voorzien van privé badkamer, airconditioning en beschikken meestal over een koelkast en waterkoker (soms ook een magnetron en een eenvoudige keuken).

NB. In het Mary River NP boeken we een kamer in een typisch Australische, wat minder verfijnde, outback lodge. Vlak in de buurt is een wat luxere 'boutique' wilderness lodge, waar (uiteraard tegen hogere prijs) alle maaltijden en een wildlife cruise zijn inbegrepen. Wanneer je liever hier overnacht kun je dat bij boeking aangeven.

Over de maaltijden

Maaltijden zijn niet inbegrepen, behalve het ontbijt in Darwin en Batchelor. Het ontbijt is elders niet inbegrepen omdat u vanwege de warmte overdag en de mooie zonsopgangen vaak 's ochtends heel vroeg op pad wilt gaan. Bijna altijd kunt u op uw kamer een eenvoudig ontbijt maken. Wilt u wat later uitgebreid ontbijten dan kan dit meestal in het restaurant van de overnachtingsplaats of anders dicht in de buurt.
Afhankelijk van de planning van de dag neemt u een lunchpakket mee voor onderweg, of luncht u onderweg in een eethuisje, tankstation of andere horeca.
Voor het avondeten kunt u goed terecht in of nabij de accommodatie. Op de meeste (afgelegen) plekken is de keuze beperkt, maar in plaatsjes en steden kunt u uiteraard op zoek gaan naar een leuk eethuisje. Over het algemeen kunt u in Australië heerlijk eten.
NB. Alleen in Darwin en Katherine is er een uitgebreid winkelaanbod, daarbuiten zult u het moeten doen met het beperkte assortiment van tankstations voor eventuele ontbijt- of lunchinkopen.

Info kindvriendelijkheid

Kinderen zullen genieten van de vele plunge pools en andere zwemmogelijkheden en natuurlijk ook van de boottocht met de vele krokodillen.

Inbegrepen

 • 8 overnachtingen
 • 2x ontbijt
 • excursie per boot over Yellow Waters
 • huurauto (zoals elders beschreven)
 • CO2 compensatie verreden kilometers met huurauto
 • atlas met wegenkaarten en stadsplattegronden
 • SNP informatiepakket

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • brandstof
 • entrees, bv. van nationale parken en musea
 • overige excursies
 • persoonlijke uitgaven

Huurauto inbegrepen

Voor de standaardlengte van het arrangement is een huurauto bij de reissom inbegrepen (incl. alle verzekeringen, alle belastingen en afkoop eigen risico), vanaf het vliegveld van Darwin. U heeft een creditcard op naam van de bestuurder nodig. De huurauto die u meekrijgt is afgestemd op het aantal personen. Voor 1 of 2 personen: DC Hyundai Accent of vergelijkbaar, 4-deurs met airco. Voor 3 of 4 personen: HC Toyota Camry of vergelijkbaar, 4-deurs met airco. Indien u een andere auto wenst, dan dient u dat bij boeking aan te geven. Klik hier voor meer informatie over de huurvoorwaarden.

Over de activiteiten

In deze reisbeschrijving wordt een indruk gegeven van de mogelijke activiteiten tijdens uw vakantie. Tijdens de rondreis heeft u echter volledige vrijheid om zelf te bepalen wat u gaat doen. In Australië, en dan met name in de steden en nationale parken zijn alle bezienswaardigheden en activiteiten perfect gedocumenteerd; een bezoek aan VVV en Visitor Centre is daarom altijd vaste prik en levert een schat aan informatie op. Hier kunt u zich vooraf oriënteren: www.nt.gov.au/nreta/parks/find/index.html
U kunt tijdens dit arrangement een aantal (kortere) wandelingen maken, bv. in Nitmiluk NP, Litchfield NP en bij Nourlangie in Kakadu NP, allemaal goed beschreven en gemarkeerd. In de praktijk blijkt het koele water vaak meer te trekken dan de hete wandelpaden. Met een duikbril zijn er visjes en andere waterleven te spotten. Alleen bij zonsopgang en -ondergang is een wandeling aangenaam te noemen. Wilt u gaan wandelen zorg dan dat u de juiste spullen bij u hebt of ter plekke koopt: stevige schoenen, vele liters water, zonnebril, hoed met brede rand, luchtige blouse met lange mouwen, zonnebrandcreme etc. U krijgt van SNP geen gedetailleerde routebeschrijving van de wandelingen; deze zijn ter plekke allemaal goed gemarkeerd en aangegeven.

Extra dagen

U kunt bij alle accommodaties in dit arrangement extra (rust)dagen boeken en dit raden we zeker aan op de plekken waar standaard maar één overnachting gepland is.
Afhankelijk van uw vluchttijden kunt u in Darwin gerust een dag extra bijboeken, om uw jetlag te boven te komen en/of de stad en omgeving beter te leren kennen. Vanuit Darwin kunt u bv. een excursie maken naar de Tiwi Islands, een van de centra van Aboriginals in het Northern Territory.
Aangeraden wordt verder een langer verblijf in Cooinda, een mooie plek in Kakadu NP. Van hieruit kunt u een aantal excursies maken, bv. per 4WD naar de JimJim Falls of naar Arnhem Land, met uitleg over Aboriginal cultuur.

Heen- en terugreis

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een vlucht op Darwin.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Heen en terugreis
Indien u van Europa naar Australië reist maakt u meestal een overstap in Singapore, Hongkong of Kuala Lumpur. In veel gevallen komt u hier 's ochtends aan, en vertrekt uw vlucht naar Australië pas aan het eind van de dag.
Om deze tijd enigszins goed door te komen zijn er een aantal opties:
U kunt ter plekke een ‘daghotel’ kamer voor 6 uur in het Transit Hotel op het vliegveld nemen (alleen Kuala Lumpur en Singapore, in Hongkong moet u door de douane om bij een hotel te komen).
U kunt voor enkele tientjes in een Transit Lounge terecht. Hier zijn comfortabele ligstoelen, douches, eten en drinken en vaak ook internet.
U kunt een (soms gratis) bustoer door de stad maken, zonder eerst door de douane te gaan.
U kunt de stad zelfstandig bezoeken. U verlaat dan het vliegveld via de douane en hiervoor moet uw paspoort minimaal nog een half jaar geldig zijn.

Tijdens de overstap heeft u nooit de beschikking over uw bagage. In het Transit Hotel of -Lounge treft u handdoek en zeep aan. Omdat de overstap-steden allemaal in de tropen liggen zult u bij een bezoek op eigen houtje flink zweten. Neem daarom wat schone kleding mee in de handbagage (of koop deze ter plekke) voor de vervolgvlucht.

Praktische informatie

U kunt dit arrangement starten van 1 mei t/m 31 okt. Het noorden van Australië kent een tropisch klimaat met het gehele jaar door hoge temperaturen. Er is een duidelijk regenseizoen van november tot en met april (the Wet) en een droog seizoen van mei tot en met oktober (the Dry). In the Wet kunt u beter niet naar noord Australië afreizen: het is heet en vochtig, rivieren treden buiten hun oevers en wegen kunnen lange tijd afgesloten zijn.

U kunt in Australië overal geld pinnen en met een creditcard betalen. Op een aantal (vooral afgelegen) plaatsen rekent men 1-4% kosten voor het gebruik van de creditcard. Vaak is het in winkels ed. ook mogelijk om met een bankpas te pinnen, net als thuis.

Telefoon
In Australië is er alleen mobiel telefoonbereik in de bewoonde gebieden. Dat betekent dat u een groot deel van de vakantie geen bereik heeft, niet onderweg en vaak ook niet bij de afgelegen overnachtingsplaatsen. Wel vindt u overal vaste telefoons, bv. bij tankstations.

We hebben geprobeerd ons aanbod zo in te richten dat u de mooiste plekken bezoekt met het minste aantal kilometers. Toch zult u soms afstanden van honderden kilometers afleggen. Ons idee is dat dit ook een deel van de beleving van het continent is en een goed gevoel geeft van de enorme afmetingen en leegte. We adviseren daarom een niet te kleine (middenklasse) auto te huren met airco. Neem uw favoriete muziek mee, rij relaxed 90 per uur en vooral: geniet van het rijden op de voor Europeanen ongewoon rustige wegen. In Australië rijdt men links. 

Tijdens het Top End arrangement rijdt u ongeveer 1500 km. De wegen in het Northern Territory zijn in perfecte staat en er is bijna geen verkeer. Het beschreven programma gaat geheel over geasfalteerde wegen, op kleine stukjes in het Mary River NP na. Officieel mag u op onverharde wegen niet rijden met een 2WD auto (zie de Huurvoorwaarden), maar zolang de auto geen schade oploopt wordt het oogluikend toegestaan, omdat je in Australië nou eenmaal altijd wel een stukje 'unsealed road' tegenkomt. Wel op eigen risico; heel rustig rijden dus.

Niet toegestaan in huurauto

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Australië hebt u een geldig paspoort (geen identiteitskaart) en een elektronisch visum (ETA) nodig. Indien u de reis combineert met een bezoek aan andere landen houdt u er dan rekening mee dat u mogelijkerwijs voor die landen ook een visum nodig heeft.

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Australië (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Australië hebt u een elektronisch toeristenvisum nodig (eVisitor). Dit is geldig voor meerdere reizen naar Australië binnen 1 jaar, voor in totaal een maximaal verblijf van 3 maanden.
Een eVisitor moet u minimaal 2 weken voor vertrek online aanvragen op de website van ‘Australian Immigrations' en is gratis (mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en uw paspoort is uitgegeven in één van de landen die vallen onder de eVisitor regels, waaronder Nederland en België). Zonder dit visum hebt u geen toegang tot het land. Voor kinderen die in uw paspoort vermeld staan, dient u een aparte visumaanvraag te doen, met gebruikmaking van uw eigen paspoortnummer.
Klik hier om een eVisitor visum aan te vragen.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
De gezondheidszorg in Australië is goed en het risico, ook in de Australische tropen, om allerlei infectieziekten op te lopen is klein.

Economy Class Syndrome
In vliegtuigen is de lucht extreem droog. Hierdoor verliest u ongemerkt veel vocht. Het gevolg hiervan is dat uw bloed dikker wordt en makkelijker klontert. Dit, in combinatie met lang stilzitten, kan bloedpropjes in uw aderen tot gevolg hebben. Deze bloedpropjes kunnen als ze op de verkeerde plek terechtkomen beroertes en zelfs de dood veroorzaken. Tijdens lange vluchten moet u hier serieus rekening mee houden en veel water en vruchtensap drinken. Als u dit niet vanzelf wordt aangeboden moet u er bij de bemanning om vragen (NB. het drinken van alcohol en koffie werkt averechts). Als u genoeg drinkt moet u ook regelmatig naar de wc, wat goed is voor de bloedsomloop. Daarnaast geven airlines instructie voor oefeningen die u zittend op uw stoel kunt doen, om uw bloed in beweging te houden.

Medicijnen
Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de plaatselijke reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2-3 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.
 • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.

Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, 'Hoe blijf ik gezond in de diepte', ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Australië binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Australië zelf komt geen Gelekoorts voor. Hebt u geen geldig vaccinatiebewijs, dan wordt u in quarantaine geplaatst.
Teken

De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.
Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Kangoeroe's en verkeer
Australië is een veilig land om te bereizen. Met name in de grote steden dient u natuurlijk goed op uw persoonlijke bezittingen te letten. Pas op als u met de auto onderweg bent, de lange afstanden en onverharde wegen veroorzaken vermoeidheid. Dieren als kangoeroes kunnen op elk moment plotseling voor uw auto springen.

Gevaarlijke wilde dieren
De Australische fauna kan een bedreiging vormen en hoewel de kans dat u aangevallen wordt klein is, is het raadzaam te weten wat u aan kunt treffen. Er komen vele soorten giftige slangen en spinnen voor. Aan de tropische noordkust komen kwallen voor met zeer giftige tentakels die tot 3m lang kunnen worden. Zoutwaterkrokodillen (ook in het tropische gedeelte van het land) kunnen ook gevaarlijk zijn, maar als u de waarschuwingsborden en het advies van de lokale bevolking in acht neemt loopt u weinig risico.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

saltwater_crocodile.jpg

Australië - Top End

Op zoek naar Crocodile Dundee

Autovakantie langs bijzondere overnachtingsplekken

Zwaarte
Comfort
Rondreizen
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Gekozen kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen