Mooiste berggebieden Europa

Wandelen door de 8 mooiste berggebieden van Europa

Avonturiers ontdekken bij SNP de mooiste wandelgebieden van Europa door ruige bergkammen, met unieke flora en fauna en sensationele vergezichten. Wil jij wandelen door de mooiste berggebieden van Europa? Laat je inspireren door deze 8 bijzondere gebieden en boek direct je wandelvakantie met SNP.

1. Parco Naturale Fanes-Sennes (Italië)

In het indrukwekkende Parco Naturale Fanes-Sennes in de Italiaanse Dolomieten maak je fraaie dagwandelingen door een adembenemend decor van spectaculaire kalkmassieven. Dit is één van de grootste natuurreservaten van Europa, waar je diersoorten als bergmarmotten, gemzen en de in Europa vrij zeldzame steenbok tegenkomt.

Bekijk deze reis

2. Parc Naturel Régional du Queyras (Frankrijk)

Vlakbij de grens met Italië ligt het charmante Queyras, een klein dal in de Hautes-Alpes. Met SNP wandel je door de ongerepte natuur van het Parc Naturel Régional du Queyras, waar de zon vrijwel altijd schijnt. Onderweg geniet je van de ongerepte schoonheid van dit berggebied en zijn bloemenrijkdom.

Bekijk deze reis

3. Allgäuer Alpen (Duitsland)

Liefhebbers van een duurzame bergwandelvakantie genieten in de Duitse Allgäuer Alpen van panoramische uitzichten over ruige bergtoppen, beboste hellingen en kleurrijke alpenweides. Terwijl je wandelt door het schilderachtige berglandschap, spot je mogelijk een gems, edelhert of steenarend.

Foto door: Helinja Ruiter

Bekijk deze reis

4. Bergtrio Eiger, Mönch en Jungfrau (Zwitserland)

Een van de mooiste bergwandelgebieden in Europa is Zwitserland en dan vooral het beroemde bergtrio: Eiger, Mönch en Jungfrau. Dit gebied is ideaal voor recreatieve wandelaars want je kunt het wandelen eenvoudig combineren met treinritten en tochten per tandradbaan en seilbahn.

Bekijk deze reis

5. Julische Alpen (Slovenië)

In het noorden van Slovenië vormen de grillige karstbergen van Julische Alpen een indrukwekkend decor voor een bijzondere wandelreis waarbij je de 2.864 meter hoge Triglav voortdurend in het zicht hebt. Je start in de vallei van de smaragdgroene Soca-rivier en eindigt via een stevige trektocht door de bergen aan het fotogenieke Meer van Bohinj.

Bekijk deze reis

6. Vervloekte Bergen (Albanië)

Met zijn machtige bergtoppen en geïsoleerde valleien worden de Albanese Alpen door de Albanezen zelf de 'Bergen van de Vervloekten' genoemd. Onderweg ontmoet je herders in de hooggelegen bergweides en ben je, ver weg van de moderne wereld, te gast bij de gastvrije bergbewoners.

 

Bekijk deze reis

7. Hoge Tatra (Polen/Slowakije)

Op de grens tussen Polen en Slowakije trek je rond door het alpiene en bloemrijke landschap van de Hoge Tatra, Europa's kleinste hooggebergte. Met SNP wandel je over goed gemarkeerde routes langs puinhellingen, watervallen en spiegelende kaarmeren langs zowel de Poolse als Slowaakse kant van de Tatra.

Bekijk deze reis

8. Parque Nacional Ordesa (Spanje)

In de Spaanse Pyreneeën trek je rond door het Parque Nacional Ordesa, waar je betoverd raakt door de majestueuze gletsjerdalen en diepe canyons. Onderweg spot je met wat geluk gemzen en gieren in het wild en geniet je van de bontgekleurde bergbloemen.

Bekijk deze reis

Wandelen in Europa met SNP Natuurreizen

 • Ontdek de mooiste berggebieden van Europa
 • Van lichte klims tot pittige trektochten
 • Wandelen buiten de gebaande paden
 • Individueel wandelen en in groepsverband
 • Wandelen inclusief bagagevervoer en met behulp van GPS tracks, routebeschrijvingen en kaartmateriaal
 • Ervaren reisleiders bij groepswandelreizen
 • Verblijf in bijzondere accommodaties
 

Wist je dat...

 • Duitsland kent een lange lijst aan uitvindingen; variërend van de boekdrukkunst en bierbrouwen tot auto's, fietsen en aspirine
 • Zwitserland heeft officieel geen hoofdstad. Bern wordt wel aangemerkt als bondsstad
 • Met 2.863 meter is de Triglav de hoogste top van Slovenië. De berg staat afgebeeld op de Sloveense vlag en op één van de Sloveense euromunten
 • Albanië betekent zoveel als 'het land van de witte bergen'. De hoogste berg van het land is de Korab van 2.764 meter
 • Polen heeft een woestijn; de Bledow woestijn in het zuiden
 • De hoogste berg van Spanje ligt op het eiland Tenerife: de Pico del Teide van 3718 meter
 

 

Boek de mooiste wandelvakanties in Europa

Enthousiast geworden om wandeltochten in Europa te maken? Bekijk het aanbod met alle wandelvakanties in Europa. 

Bekijk alle wandelvakanties