Slovenië - Julische Alpen, 8 dagen Van Bovec naar Bohinj

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs goede hotels en berghutten

Aan de zonzijde van de Alpen ligt de kleine, frisse republiek Slovenië. De noordgrens wordt gevormd door hoge bergketens, waarvan de Julische Alpen ongetwijfeld de meest bekende is. Dit prachtige massief is vooral bekend om de magische piek Triglav, die met zijn imposante 2864m hoogte je baken zal zijn tijdens de wandelvakantie die we voor je hebben uitgestippeld. De eerste drie en laatste twee nachten verblijf je in fijne en comfortabele hotels, die we met een driedaagse trektocht (twee nachten in gezellige berghutten) met elkaar hebben verbonden. Nergens beter dan in Slovenië proef je nog die heerlijke Alpensfeer van weleer. Wees erbij voordat de massa’s het ontdekken.

Uniek aan deze reis

 • 3 daagse trektocht
 • Echt wandelgebied
 • Fotogeniek Meer van Bohinj
 • Indrukwekkende vergezichten
 • Schitterend karstgebied
 • Zeer goede hotels
 • GPS tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Slovenië - Julische Alpen

Slovenië is een dunbevolkt land met vriendelijke inwoners, een goed klimaat en een interessante geschiedenis. Het heeft per inwoner meer ongerepte en afwisselende natuur dan de andere Europese landen en in de uitgestrekte bossen komen dan ook veel bruine beren en ander wild voor.
Deze wandelvakantie begint aan de westzijde van de Julische Alpen, in de fraaie Soca-vallei, gevormd door de emerald-groene Soca rivier. Behalve om zijn natuurschoon is deze vallei bekend van de patstelling in WOI tussen de Oostenrijkse en Italiaanse troepen die duurde van 1915 tot 1917, waarbij een half miljoen soldaten het leven lieten. Overblijfselen hiervan komen we nog steeds tegen tijdens de wandelingen.
Vanuit het levendige plaatsje Bovec maak je twee fraaie dagwandelingen. Je loopt onder andere een van de mooiste etappes van de bekende Alpe-Aria Trail. De 3-daagse trektocht begint met een lange klim naar de top van de karakteristiek Krn (2244m), beloond met vergezichten tot de Adriatische Zee. De doorsteek naar het welbekende meer van Bohinj is van ongekende schoonheid. Het is een weinig bewandeld deel van de Julische Alpen waar je aardige kans hebt om oog in oog met een gems of steenbok te komen. Bij het meer van Bohinj geniet je weer van een heerlijk hotel en heb je nog een dag om af te kicken van de mooie Sloveense natuur.
Wil je nog niet terug naar huis, dan kan je de wandeltocht in de Julische Alpen heel goed combineren met een of meer andere arrangementen in Slovenië.

Dag 1

Aankomst in Bovec. Indien er tijd voor is, is het leuk dorp en omgeving te voet te verkennen.

Overnachting in

Bovec

Dag 2

Om 9 uur word je opgehaald en in goed 20 minuten naar het beginpunt van de wandeling aan de rivier Soca gebracht. Vanaf hier volg je de route over mooie paden pal langs het water terug naar het hotel. De route voert over talloze houten bruggen en passeert watervallen en authentieke boerderijen. Je eindigt in Bovec bij het hotel (16 km, 400 m stijgen en 800 m dalen, 6 uur lopen).
Een andere optie is om vanuit het dorp Trenta aan de Soca een rondwandeling om de 2083 m hoge Ozebnik te maken met schitterend uitzicht op de hoogste toppen van de Julische Alpen (15 km, 1050 m stijgen en dalen, 6,5 uur lopen).

Overnachting in

Bovec

Dag 3

Vanuit Bovec neem je de Kanin Gondelbaan (2 km lopen van het hotel) omhoog naar 2200m en wandelt door open karstlandschap, langs de bergkam, naar de Cima Confine (2332m), gelegen op de Italiaanse grens. Dit is het hoogste punt dat je op deze wandelvakantie zult bereiken. De route is zeer panoramisch, bij helder weer uitzichten tot de Adriatische Zee en over de Alpen (12 km, 850 m stijgen en dalen, 5 uur lopen).

Mocht bij slecht weer, of om andere reden, de gondelbaan gesloten zijn (zie www.kanin.si/en/), dan kun je vandaag de reservewandeling van dag 2 doen. Dit raden we ook aan als je veel hoogtevrees hebt.

Overnachting in

Bovec

Dag 4

We verruilen de weelde voor het wilde en trekken erop uit! De taxi brengt je naar het beginpunt van de tocht en in 3 uur klim je naar de top Krn (2244m), de zuidelijkste 2000+ top van de Julische Alpen. Met enig geluk zie je de golf van Venetië vanaf boven. Er liggen nog restanten van het Isonzo (Soca) front, de patstelling tussen de Oostenrijkse en Italiaanse troepen die duurde van 1915 tot 1917 waarbij een half miljoen soldaten het leven lieten. Een bizarre episode uit de lokale geschiedenis. De afdaling voert via een bergmeer naar de Krn hut, een sfeervolle berghut aan de bosrand op 1385m hoogte (11 km, 1250 m stijgen en 850 m dalen, 6 uur lopen).

Overnachting in

Dom pri Krnskih Jezerih

Dag 5

Vandaag maak je een doorsteek door de schitterende Julische Alpen naar het Bohinj-meer. Tussen de dolines en verdwijngaten heb je grote kans op het zien van gemzen, steenbokken en marmotten. Mocht je ze nog niet hebben gezien, dan vandaag wel! (10 km, 750 m stijgen en 600 m dalen, 5 uur lopen). Er is een variant beschreven over bergpaden en een avontuurlijker tocht met klauterstukjes. (8 km, 400 m stijgen en 275 m dalen, 3,5 uur lopen). Beide wandelingen eindigen in Dom na Komni op 1520 m hoogte, een wat grotere berghut met een schitterend uitzicht over de omgeving.

Overnachting in

Dom na Komni - Dom na Komni

Dag 6

De zeer afwisselende route voor vandaag voert eerst naar een bergmeertje, dan via een uitzichtpunt over het Bohinj-meer langs enkele traditionele herdersdorpen terug naar de bewoonde wereld. Via het authentieke boerendorp Stara Fuzina, met de karakteristieke hooidroogrekken, bereik je bij Ribcev Laz de uitstroom van het meer, met de markante boogbrug en kerk (16,5 km, 550 m stijgen en 1400 m dalen, 7 uur lopen).

Overnachting in

Ribcev Laz aan het meer van Bohinj

Dag 7

Na een korte bus- of autorit (5 km), ga je met de gondelbaan naar het op 1500m hoogte gelegen Hotel Vogel. Hier heb je een verbluffend uitzicht op het Bohinjsko Jezero en de Julische Alpen met de Triglav als hoogste top. Vanuit Hotel Vogel maak je een rondwandeling boven de boomgrens, eventueel zelfs naar de top van de berg Vogel (1922m) en daalt aan het eind van de dag weer af, lopend of met de gondel (7 of 13 km,  max 300 m stijgen en 1280 m dalen, 2,5 tot 5,5 uur lopen)
Wanneer de gondelbaan niet gaat, bv. bij slecht weer (zie www.vogel.si/summer) kan je een wandeling in het dal maken naar de heuvel Rudnica van 940m hoog (11,5 km, 450 m stijgen en dalen, 4,5 uur lopen).

Maar er zijn ook andere opties. Je kan kano’s, roeiboten, fietsen of mountainbikes huren en eventueel via een outdoor organisatie aan gegidste activiteiten meedoen. 

Overnachting in

Ribcev Laz aan het meer van Bohinj

Dag 8

Einde van het arrangement.
Wij raden van harte aan om er nog een dagje of twee Ljubljana aan vast te plakken. De vrolijke Sloveense hoofdstad zit boordevol verrassingen. Eventueel te combineren met een van onze andere arrangementen in dit groene vakantieland.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

In Bovec overnacht je in een modern hotel, met veel hout, aan de rand van het dorp. In Ribcev Laz in een goed, wat klassieker hotel. Beide hotels zijn erg sfeervol en comfortabel (4****).
De berghutten tijdens de trektocht liggen op mooie plekken en hebben een gemoedelijke sfeer. Uiteraard zijn ze een stuk eenvoudiger dan de hotels, maar gezien de afgelegen ligging goed uitgerust. Je slaapt op een eigen kamer* met stapelbedden. Lakens worden ter plekke uitgereikt, wel dien je zelf een handdoek mee te nemen. Sanitaire voorzieningen zijn centraal voor de hele hut en je kan een warme douche nemen.

NB. In principe krijg je in de hutten katoenen lakens uitgereikt. Soms is er echter water tekort in het 2e deel van de zomer. Dan kan de wasmachine niet meer draaien en krijg je wegwerp lakens van een soort versterkt papier. Wil je dit risico niet lopen, dan kan je een eigen lakenzak meenemen. Bij ernstige droogte kan er ook niet gedoucht worden.

* de gereserveerde kamers zijn voor 4-personen; in zeldzame gevallen als het erg druk is kan het zijn dat er iemand bij je op de kamer komt. Berghutten mogen namelijk geen passanten weigeren.

Over de maaltijden

Het ontbijt staat elke ochtend voor u klaar. In de berghutten wordt ook een lunchpakket en het avondeten klaargemaakt. In Bovec en Ribcev Laz koop je zelf wat voor het lunchpakket en gaat 's avonds in een restaurantje uit eten. Op loopafstand vind je winkels en restaurantjes.

Inbegrepen

 • 5 overnachtingen in 4**** hotels, inclusief ontbijt
 • 2 overnachtingen in berghut op eigen kamertje, inclusief ontbijt, lunchpakket en avondeten
 • 2x douchemuntje in berghutten
 • toeristenbelasting
 • transfer op dag 2 en 4
 • bagagevervoer van Bovec naar Ribcev Laz
 • Nederlands routeboek en GPS gegevens

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • 2x gondelbaan (ca. €30 p.p.)
 • eventuele bus naar Vogel gondelbaan en terug (ca. €5)
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

Je maakt afwisselende bergwandelingen over bospaden, (stenige) bergpaden en karrensporen. De wandelingen zijn niet bijzonder lang, maar op enkele dagen is er wel een flink hoogteverschil te overbruggen.
Op dag 4, 5 en 6 heb je een iets zwaardere rugzak, omdat je wat extra kleding, een handdoek en een toilettas meeneemt naar de berghutten.

Extra dagen

Je kan overal een extra (rust)dag bijboeken. In Bovec zijn 3 wandelingen beschreven en verder kan je er van alles doen, bv. raften of parapente. Vanuit Dom na Komni kan je nog een mooi rondwandeling maken (niet gedetailleerd beschreven). In Ribcev Laz zijn kan je in en rond het Bohinj-meer van alles doen; wandelen uiteraard (er zijn 2 wandelingen beschreven), maar ook fietsen, mountainbiken, kanovaren en parapente.

Heen- en terugreis

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Bovec is ca. 1200 km. In overleg met de hotelier kan je je auto parkeren. Aan het eind van de week keer je van Bohinj naar Bovec terug. Met openbaar vervoer is dit niet of nauwelijks te doen, daarom adviseren we een transfer bij te boeken op de ochtend van de laatste dag (duur 2 tot 2,5 uur).

Trein informatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan kan je via SNP je treinticket met de nachttrein naar Most na Soci (terug vanaf Bohinjska Bistrica) reserveren.
Op dag 1 kunnen we een transfer van Most na Soci naar Bovec regelen en op dag 8 van Ribcev Laz naar Bohinjska Bistrica.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Ljubljana.
Het is ook mogelijk naar een vliegveld in noordoost Italië (bv. Treviso, Venetië, Triest) of Istrië in Kroatië (Pula) te vliegen.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Heenreis:
Bovec is wel bereikbaar met lijnbussen, maar zeer beperkt. Handiger is het om een pendelbusje vanaf de luchthaven te reserveren.

Terugreis:
Vanaf Ribcev Laz is er wel een goede lijnbusverbinding met Ljubljana, maar ook hier kan een pendelbusje handig zijn.

Pendelbusjes
Van vliegvelden in en rond Slovenië rijden er comfortable pendelbusjes naar bestemmingen in Slovenie'. Klik hier voor informatie en om te reserveren.

Lijnbussen
Klik hier voor de dienstregeling van busmaatschappij Alpetour (maatschappij met meeste bussen naar Bohinj)
Klik hier voor een algemene website van bussen in Slovenië (alle maatschappijen, ook naar Bovec)
AP staat voor Avtobusna Postaja, busstation.
ZP staat voor Zelezniška Postaja, treinstation. 

Extra's

Verlengingshotels

Vila Teslova

Transfers

Transfer van Ribcev Laz naar Bovec

Taxitransfer van het hotel in Bohinj (dorpje Ribcev Laz) naar het hotel in Bovec, voor als u per auto naar Slovenie bent gereisd.
De transfer vindt plaats na het ontbijt op de laatste dag.

Voorwaarden: De prijs is gebaseerd op een gezelschap van max. 4 personen. 

Praktische informatie

Je kan dit arrangement starten van begin juni tot eind oktober.
Het weer in de regio is over het algemeen goed omdat het dal beschut ligt voor wind uit westelijke en noordelijke richting. De vroege zomer is schitterend vanwege de bloemenzee op de bergweiden, de herfst vanwege de bijzonder fraaie herfstkleuren in de beukenbossen.

De Kanin gondelbaan vanuit Bovec draait van begin Juni tot half Oktober; aan het begin en eind van deze periode alleen in de weekends, vanaf eind juni tot half september dagelijks. Er zijn geen precieze data te geven omdat het wel of niet draaien ook afhangt van het weer.
De Vogel gondelbaan draait het hele zomerseizoen dagelijks, maar kan ook stilgezet worden bij slecht weer.
Ook als de gondelbanen niet draaien zijn er genoeg wandelmogelijkheden bij Bovec en in Bohinj.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar de Julische alpen ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein, per vliegtuig of per eigen auto reist.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis of vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Voor een verblijf in Slovenië hebt u een paspoort of Nationale Identiteitskaart nodig, die geldig zijn voor de duur ervan.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Slovenië (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Slovenië erkend. In Slovenië heeft u een tol vignet nodig om op de snelwegen te rijden, deze zijn te koop bij tankstations.

Voor een verblijf in Slovenië hebt u geen visum nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Slovenië (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Slovenië ligt op Europees niveau. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Voor een verblijf in Slovenië zijn geen vaccinaties verplicht.

Aanbevolen
Bijzonderheden: Laat u informeren u over de risico’s op besmetting met de Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

325020_h.jpg

Slovenië - Julische Alpen

Van Bovec naar Bohinj

Wandelvakantie langs goede hotels en berghutten

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Gekozen kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen