Mooiste wandelgebieden Nederland

Mooiste wandelgebieden in Nederland - top 5

De mooiste wandelgebieden dichtbij huis

Ontdek de meest prachtige wandelgebieden in Nederland, recht voor de deur. Met SNP kun je niet alleen de mooiste wandelgebieden van Nederland verkennen, maar ook gelijk een meerdaagse wandelvakantie boeken. Ben je op zoek naar inspiratie? Hieronder presenteren wij onze top 5 van de mooiste wandelgebieden in Nederland.

 1. Nationale Parken Drenthe
 2. Veluwe
 3. Langs de IJssel
 4. Het Rijk van Nijmegen
 5. Oost-Twente

1. Nationale parken in Drenthe

Een van de mooiste wandelgebieden in Nederland ligt in Drenthe. Hier wachten de voormalige veenkoloniën van Veenhuizen en Frederiksoord en het goed bewaarde hoogveengebied van Fochteloërveen. SNP biedt hier een 5-daagse wandelvakantie langs B&B’s en hotels. Ook op het programma staan de typische Drentse brinkdorpen Diever en Dwingeloo en de veelzijdige landschappen van de nationale parken Drents-Friese Wold en Dwingelderveld.

Bekijk deze reis

2. Veluwe

De Veluwe is een bekend en populair wandelgebied. SNP vat de belangrijkste highlights van zuid Veluwe samen in een 4-daagse wandelvakantie langs hotels. Je start in Arnhem, waar je onder meer het schitterende Park Zypendaal en de Gulden Bodem ontdekt en bezoekt vrijheidsstad Wageningen. Uiteraard mag een bezoek aan het Nationaal Park Hoge Veluwe niet ontbreken.

Bekijk deze reis

En wist je dat er ook nog onbekende plekjes op de Veluwe te ontdekken zijn? Denk bijvoorbeeld aan de Edelherttrail, een langeafstandspad dat start op de Veluwe. Het bijzondere van de Edelherttrail is dat de route zoveel mogelijk over kleine paadjes door de natuur gaat. De route die het edelhert zou nemen als ie de kans kreeg. SNP biedt de eerste etappe aan als 4-daagse wandelvakantie.

Bekijk de Edelherttrail

3. Langs de IJssel en Hanzesteden

Een van de mooiste wandelgebieden in Nederland ligt rond de IJssel. De uiterwaarden zijn zeer vogelrijk dus vogelaars halen hier hun hart op. SNP biedt hier een 4-daagse wandelvakantie langs hotels en herberg. Van het fraaie coulissenlandschap rond de rivier wandel je naar de bossen rond Vorden en bezoek je het Gelderse museumdorpje Bronkhorst. Ook Hanzesteden Deventer en Zutphen liggen op de route van deze prachtige wandelvakantie.

Bekijk deze reis

4. Het rijk van Nijmegen

Nergens in Nederland vind je zoveel variatie aan landschappen als in de omgeving van Nijmegen. SNP biedt hier een 3-daagse wandelvakantie langs hotels. Geniet van prachtige vergezichten vanaf de stuwwal, ontdek de oudste stad van Nederland, wandel langs van de vele mooie waalstrandjes, door de waterrijke Ooijpolder en de steile hellingbossen van de Duivelsberg.

Bekijk deze reis

5. Oost-Twente

In de heuvelachtige grensstreek van Oost-Twente kan je wandelen door het fraaie coulissenlandschap over het meanderende Dinkelpad. Onderweg wachten indrukwekkende landgoederen en typische Saksische boerderijen. In dit dunbevolkte stukje Nederland geniet je vooral van de rust. Voor cultuurliefhebbers staat een bezoek aan het kunstenaarsstadje Ootmarsum op het programma. SNP biedt hier een 4-daagse wandelvakantie langs hotel en boerenhoeve.

Bekijk deze reis

Wandelvakantie in eigen land met SNP Natuurreizen

 • Bijzondere kennismaking met beschermde natuurgebieden in Nederland met tienduizenden kilometers aan fraaie wandelroutes
 • Wandelvakanties met hoge mate van comfort
 • Individuele wandelreizen met veel ruimte voor eigen invulling
 • Groepswandelen met mooie verhalen van een SNP-reisleider
 • Laagdrempelige wandelvakanties: geschikt voor recreatieve wandelaars met een basisconditie
 • Overnachten in charmante accommodaties: sfeervolle hotels en knusse bed & breakfasts
 • Wandelreizen inclusief halfpension mogelijk

Wist je dat...

 • Nederland heeft circa 11.500 kilometer aan wandelpaden
 • Het beroemdste wandelpad van Nederland is het Pieterpad. Deze lange afstandsroute van zo'n 500 kilometer loopt van Pieterburen in Groningen naar de Sint-Pietersberg bij Maastricht
 • Meer dan een kwart van ons land ligt onder de zeespiegel. En bijna de helft ligt op iets minder dan een meter boven zeeniveau
 • Amsterdam is volledig op palen gebouwd
 • Op Texel wonen 14.000 schapen. Het aantal inwoners is met ruim 13.500 net iets minder
 • Met gemiddeld 183,2 centimeter voor mannen en 170,6 centimeter voor vrouwen zijn Nederlanders de langste mensen ter wereld

Boek de mooiste wandelvakanties in Nederland

Enthousiast geworden om zelf een wandelvakantie in Nederland te maken? Bekijk het aanbod met alle wandelvakanties in Nederland.

Bekijk alle wandelvakanties in Nederland