Top 10 de mooiste wandelvakanties in Europa

Individuele wandelreizen Bretagne, Cinque Terre en meer

Wandelen in Europa. Maar waar naartoe? Dit is de top 10 van mooiste wandelvakanties in Europa. Individuele wandelreizen naar Bretagne, Orkney eilanden, de Alpen en meer.

01 | Wandelvakantie Frankrijk- Bretagne, 8 dagen
Langs de spectaculaire Roze Granietkust van Bretagne, wandelvakantie langs hotels

Wandelen langs de Côte d’Armor van Bretagne met de levendige haventjes van Paimpol, Port Blanc en Perros Guirec, waar overheerlijke visgerechten en 'fruits de mer' geserveerd worden. Afhankelijk van het getijde loop je langs de waterlijn, waarbij kleine rotseilandjes bezocht kunnen worden, of hoog boven zee, met uitzicht vanaf de kliffen.

Bekijk deze wandelvakantie in Frankrijk

 
02 | Wandelvakantie Schotland - Orkney eilanden, 8 dagen

Door het Egypte van het Noorden, wandelvakantie vanuit familiehotelletjes en B&B's

Tijdens deze bijzondere wandelvakantie op de Orkney eilanden raak je onder de indruk van de mystieke sfeer, weidsheid en stilte van de diverse grotere en kleinere eilanden van deze archipel ten noorden van Schotland. Vanwege de ontelbare archeologische wonderen wordt Orkney ook wel het ‘Egypte van het Noorden’ genoemd. Je overnacht in prachtig gelegen hotels en bed & breakfast’s.

Bekijk deze wandelvakantie in Schotland


03 | Wandelvakantie Spanje - Ordesa, 7 dagen

Door de mooiste canyons van de Pyreneeën, bergwandelvakantie met (huur)auto vanuit twee hotels

Het Parque Nacional Ordesa, gelegen in de Spaanse Pyreneeën, behoort zonder twijfel tot de mooiste berggebieden van Europa vanwege haar majestueuze gletsjerdalen en diepe canyons. Je overnacht in twee comfortabele hotels in levendige Spaanse bergdorpjes en maakt vanuit daar rondwandelingen in de bergen. Grote kans dat je hierbij gemzen en gieren tegenkomt, maar in ieder geval een bont palet aan bergbloemen.

Bekijk deze wandelvakantie in Spanje


04 | Wandelvakantie Italië - Abruzzen, 7 dagen

Te voet door de wilde Majella, wandelvakantie langs B&B's, hotel en agriturismo

Pittig bergwandelen door het fraaie Parco Nazionale della Majella, het laatste stukje echte wildernis van Italië. Over de majestueuze, lichtgrijze bergmassieven van de Abruzzen, met kale toppen en bloemenweiden en oude beukenbossen op de flanken. Dwaal door het leefgebied van otters, wolven, edelherten, wilde zwijnen en gemzen.

Bekijk deze wandelvakantie in Italie


05 | Wandelvakantie Frankrijk - Cevennen, 5 dagen

Door het Parc National over oude schapenpaden, wandelvakantie vanuit chambre d'hôtes

Het Parc National des Cevennes is een wandelstreek pur sang. In een klein dal, op 750 meter hoogte, ligt een wonderschoon en enorm gastvrij onderkomen waar je fantastisch kunt eten. Wandelen kan vanaf de voordeur. Je verkent over oude schaapsroutes de zuidelijke hellingen van de granietberg Mont Lozère, waar de toppen haast Schots aandoen.

Bekijk deze wandelvakantie in Frankrijk

Ook Kreta en de Sächsische Schweiz staan in de lijst

06 | Wandelvakantie Griekenland - Kreta, 8 dagen
Kliffen, kloven en baaien, wandelvakantie langs hotels en pensions
Met de zee aan je voeten over prachtige paden langs één van de mooiste kusten van Europa. Witte zandstranden, marmeren kliffen en zoetwater bij de branding. Uitkijken naar blauwe zee en blauwe luchten. Spectaculaire oleanderkloven op een uitstapje naar het ruige binnenland. Via de Samariakloof en een kustpad eindig je in het meest romantische dorpje van Kreta.

Bekijk deze wandelvakantie Griekenland

07 | Wandelvakantie Duitsland - Sächsische Schweiz, 8 dagen
De rotslabyrinten van het Elbsandsteingebergte, wandelvakantie langs hotels
Afwisselende wandelvakantie door het Nationaal Park Sächsische Schweiz, bij het drielandenpunt van Duitsland, Polen en Tsjechië. Klauter door kloven, beklim imposante tafelbergen en verbaas je over de bizarre rotsformaties. De niet al te lange wandelingen bieden prachtige panorama’s over dit spectaculaire landschap. Overnacht in vriendelijke dorpjes en sluit de reis af met een bezoek aan het monumentale Dresden.

Bekijk deze wandelvakantie in Duitsland

08 | Ierland - Dingle Peninsula, 8 dagen
Rustige verkenning van het schiereiland, wandelvakantie vanuit twee bed & breakfasts
Vanuit het levendige plaatsje Dingle maak je wandelingen aan de zuidkant van het gelijknamige schiereiland. Aan de noordkant overnacht je in het muisstille gehucht Cloghane. De wandelingen zijn niet al te lang, en middels enkele transfers wordt de actieradius vergroot. Omdat je niet elke dag naar een andere accommodatie loopt, kun je ook eens een wandeling overslaan.

Bekijk deze wandelvakantie in Ierland

09 | Wandelvakantie Turkije - West Lycian Way, 8 dagen
Boven het diepblauwe water van de Turkse zuidkust, wandelen langs pensions en hotels
Wandelvakantie over het westelijke deel van de beroemde Lycian Way, het eerste gemarkeerde langeafstandswandelpad van Turkije. In het vroege voorjaar een weelde aan bloemen. Wandelen van Fethiye langs de steile, grillige kust naar het eindeloze strand en de ondergestoven ruïnes van Patara ontdek je het èchte Turkije voorbij de toeristische centra.

Bekijk deze wandelvakantie in Turkije

10 | Wandelvakantie Spanje - Sierra de Grazalema, 8 dagen
Trektocht langs witte dorpen, wandelvakantie langs hotels en appartement
De Sierra de Grazalema is een onverwacht groen bergland in het hart van Andalusië en heeft fraaie witte dorpjes zoals Grazalema, Montejaque en het bezienswaardige stadje Ronda. Je maakt hier mooie wandelingen in een door regenwater gebeeldhouwd karstlandschap. Ze voeren langs loodrechte rotswanden waar je overal de nesten kunt spotten van de imposante vale gier.

Bekijk deze wandelvakantie in Spanje

Over SNP Natuurreizen

Bij SNP Natuurreizen vind je actieve vakanties met aandacht voor de natuur. SNP is gespecialiseerd in wandelvakanties, fietsvakanties, gezinsvakanties en actieve rondreizen binnen en buiten Europa. Naast onze groepsreizen in een klein gezelschap en met deskundige reisleiding bieden we je ook individuele reizen. Laat je inspireren op onze website en stel je eigen reis samen met behulp van onze unieke reisaanbod.