Azoren - Sao Miguel

Top 10 de mooiste wandelvakanties in Europa

Individuele wandelreizen Bretagne, Noord-Spanje en meer

Wandelen in Europa. Maar waar naartoe? Dit is de top 10 van mooiste wandelvakanties in Europa. Individuele wandelreizen naar Bretagne, Noord-Spanje, de Azoren en meer.

01 | Wandelvakantie Frankrijk- Bretagne, 6 of 8 dagen
Langs de spectaculaire Roze Granietkust van Bretagne, wandelvakantie langs hotels

Wandelen langs de Côte d’Armor van Bretagne met de levendige haventjes van Paimpol, Port Blanc en Perros Guirec, waar overheerlijke visgerechten en 'fruits de mer' geserveerd worden. Afhankelijk van het getijde loop je langs de waterlijn, waarbij kleine rotseilandjes bezocht kunnen worden, of hoog boven zee, met uitzicht vanaf de kliffen.

Bekijk deze wandelvakantie in Frankrijk

 
02 | Wandelvakantie Engeland - Coast to Coast walk, 9 dagen

Volg het westelijk deel van de beroemde Coast-to-Coast walk, wandelvakantie langs B&B's, guesthouses, hotels en inns

Dit is je kans om de beroemde Coast-to-Coast-walk te lopen, in twee etappes met de wind in de rug van de Ierse Zee naar de Noordzee. Deze westelijke etappe doorkruist het bergachtige Nationaal Park Lake District en eindigt bij het schilderachtige marktstadje Kirkby Stephen.

Bekijk deze wandelvakantie in Engeland


03 | Wandelvakantie Spanje - Noord Spanje, 8 dagen

Volg de Camino del Norte langs de kust, wandelvakantie langs hotels en pensions

Tijdens deze wandelvakantie volg je een stuk van de prachtige Camino del Norte, langs mooie dorpjes en kleine vissersplaatsjes, langs eeuwenoude herbergen en historische monumenten, en langs een afwisselende kust van spectaculaire kliffen, verborgen strandjes en prachtige baaien.  Verblijf in gastvrije pensions en dorpshotels en ’s avond kun je genieten van de heerlijke Asturiaanse keuken.

Bekijk deze wandelvakantie in Spanje


04 | Wandelvakantie Italië - Toscane - via Francigena, 8 dagen

Volg de etappe van Lucca naar Siena van de via Francigena, wandelvakantie langs goede hotels en agriturismo's

De etappe Lucca-Siena van de Via Francigena is er een waarin natuur, cultuur, geschiedenis en spiritualiteit op een unieke manier samenkomen. De reis begint bij de prachtige tuinen, villa’s en honderden kerken in het met Romeinse muren beschermde Lucca. Over veelal verlaten strade bianche - de witte Toscaanse wegen - wandel je vervolgens verder door het vlakke land van de Val d'Elsa.

Bekijk deze wandelvakantie in Italie


05 | Wandelvakantie Portugal - Azoren, 8 dagen

Ontdek het grootste eiland van de Azoren archipel, São Miguel, wandelvakantie vanuit hotel en appartement

Op het grootste eiland van de archipel, São Miguel, maak je kennis met de uitbundige subtropische Azoreaanse flora en het bijzondere vulkanische landschap. Je maakt wandelingen langs de kratermeren Sete Cidades en Lagoa do Fogo en de stoombronnetjes van Furnas. Je overnacht in fijne onderkomens: eerst een mooi gelegen appartement en daarna een charmant hotel in een weelderig groen kuuroord met warme bronnen.

Bekijk deze wandelvakantie in Portugal

Ook Andros en het Pitztal staan in de lijst

06 | Wandelvakantie Griekenland - Andros, 9 dagen
Ontdek het nieuwe wandelparadijs van Griekenland, wandeltrektocht langs hotels en pensions
Samen met de stichting Andros Routes bieden we, van zuid naar noord, een prachtige lange-afstandswandelroute aan: de Andros Route. Gecertificeerd als Leading Quality Trail, is de markering perfect en de schoonheid van de oude, historische paden bijzonder.

Bekijk deze wandelvakantie Griekenland

07 | Wandelvakantie Duitsland - Moselsteig, 6 dagen
Over de Moselsteig door het Moezeldal, wandelvakantie langs hotels
Een zeer afwisselende wandelvakantie, langs de Moezel en over de wandelroute ‘Moselsteig’, van het wijndorp Perl naar het Romeinse Trier, de oudste stad van Duitsland. Wandelen langs welvarende wijndorpen, enkele bijzondere orchideeën-graslanden, boven over het plateau langs het Moezeldal met afwisselend akkers, weilanden en bos, de steilste wijnhellingen van Europa en een stadswandeling door Trier. Overnachten in vriendelijke (familie)hotels.

Bekijk deze wandelvakantie in Duitsland

08 | Oostenrijk - Pitztal, 8 dagen
Ontdek Natuurpark Kaunergat, bergwandelvakantie vanuit hotel of appartement
Het Pitztal is wellicht minder bekend dan het naburige Ötztal, maar heeft behalve meer rust landschappelijk net zo veel te bieden. Het diepe gletsjerdal kent vele almen met bijbehorende almhutten en fraaie bergmeren met daarachter imposante rotspieken. Spectaculaire watervallen storten zich omlaag. Bergwandelen is hier een feest voor jong en oud.

Bekijk deze wandelvakantie in Oostenrijk

09 | Wandelvakantie Noorwegen - Hardangervidda en Skarvheimen, 8 dagen
Van Fjell naar Fjord, wandelvakantie langs hotels en berghutten
Volg deze spectaculaire natuurroute - zonder het gesjouw met al je bagage - van het ene sfeervolle onderkomen naar het andere. Van de ruige, kale ’fjellen’ en gletsjers van Hardangervidda en Skarvheimen naar de diepe, groene fjorden aan de kust. Reis met de spectaculaire Flåmsbana, langs één van Europa’s mooiste treintrajecten.

Bekijk deze wandelvakantie in Noorwegen

10 | Wandelvakantie Nederland - Heuvelrughike, 7 dagen
Trektocht over de Utrechtse heuvelrug, wandelvakantie langs sfeervolle hotels
De Heuvelrughike  is een unieke wandeltrektocht, startend in Huizen aan het Gooimeer en eindigend in Rhenen aan de Nederrijn. 5 dagen lang wandel je in het stuwwallenlandschap van Noord-Holland en Utrecht. Deze rug werd gevormd door het landijs, zo'n 150.000 jaar geleden en in de loop van de tijd gepolijst door wind, water en menselijke activiteiten. Een trektocht door een uniek stukje Nederland, zoals je van SNP gewend bent.

Bekijk deze wandelvakantie in Nederland

Over SNP Natuurreizen

Bij SNP Natuurreizen vind je actieve vakanties met aandacht voor de natuur. SNP is gespecialiseerd in wandelvakanties, fietsvakanties, gezinsvakanties en actieve rondreizen binnen en buiten Europa. Naast onze groepsreizen in een klein gezelschap en met deskundige reisleiding bieden we je ook individuele reizen. Laat je inspireren op onze website en stel je eigen reis samen met behulp van ons unieke reisaanbod.