Mooiste wandelvakanties Europa dé SNP top 10

Individuele wandelreizen Madeira, Cinque Terre en meer

Wandelen in Europa. Maar waar naartoe? Dit is de top 10 van mooiste wandelvakanties in Europa. Individuele wandelreizen naar Madeira, Cinque Terre, de Alpen en meer.

01 | Wandelvakantie Portugal - Madeira, 8 dagen
Kloven, kliffen en levada's in het oosten van Madeira, wandelen langs hotels

Afwisselende wandelvakantie op het subtropische eiland Madeira in de Atlantische Oceaan, bekend om zijn bijzondere bloemenpracht. Wandelen door vulkanisch berglandschap met diepe kloven en hoge kliffen, waar boeren op kleine terrassen tegen steile hellingen hun akkers bewerken. Het eiland is toegankelijk gemaakt door, soms spectaculair aangelegde, levada’s, de bekende irrigatiekanalen.

Bekijk deze wandelvakantie in Portugal

 
02 | Wandelvakantie Italië - Cinque Terre & Bloemenrivièra, 8 dagen

Wandelen langs de Italiaanse Bloemenrivièra, wandelvakantie langs hotels

Volg de wereldberoemde Ligurische kust en ontdek al wandelend Cinque Terre: de vijf mooiste dorpjes van de Bloemenrivièra. Elke dag heb je uitzicht op zee, voorbij de steile landbouwterrassen, loop door kleurrijke steegjes, langs levendige haventjes en wandel over de 'Via dell'Amore'. Geniet van de uitbundig bloeiende bloemen tijdens deze wandelvakantie en besluit de dag in een gezellig familiehotelletje.

Bekijk deze wandelvakantie in Italië


03 | Wandelvakantie Oostenrijk - Lechtal, 8 dagen

Volg de koninklijke Lechweg, wandelvakantie langs hotels en pensions

De rivier de Lech stroomt door een van de laatste, min of meer natuurlijke rivierlandschappen in de Alpen. In het karstgebied bij de Formarinsee ontspringt een onschuldig bergbeekje, dat zich al bij de tweede wandeletappe met donderend geraas door een diepe kloof stort om aan het einde van de week tot rust te komen tussen uitgestrekte grindbanken op een vlakke dalbodem: de Lechweg.

Bekijk deze wandelvakantie in Oostenrijk


04 | Wandelvakantie IJsland - Laugavegur, 9 dagen

Trektocht van Landmannalaugar naar Thorsmörk, wandelen langs berghutten

De Laugavegur is dé meerdaagse trekking met rugzak op IJsland. Je wandelt door het wonderschone Landmannalaugar met kleurrijke rhyoliet heuvels naar het groene Thorsmörk. Onderweg pruttelende zwavelpoeltjes, sissende stoombronnen en gitzwarte obsidiaanvelden. Laat je overweldigen door contrastrijke natuurfenomenen: warmwaterbronnen en sneeuwkappen, ijsgrotten en dampende lavavelden.

Bekijk deze wandelvakantie in IJsland


05 | Wandelvakantie Frankrijk - Cevennen, 5 dagen

Door het Parc National over oude schapenpaden, wandelvakantie vanuit chambre d'hôtes

Het Parc National des Cevennes is een wandelstreek pur sang. In een klein dal, op 750 meter hoogte, ligt een wonderschoon en enorm gastvrij onderkomen waar je fantastisch kunt eten. Wandelen kan vanaf de voordeur. Je verkent over oude schaapsroutes de zuidelijke hellingen van de granietberg Mont Lozère, waar de toppen haast Schots aandoen.

Bekijk deze wandelvakantie in Frankrijk

Ook Kreta en de Sächsische Schweiz staan in de lijst

06 | Wandelvakantie Griekenland - Kreta, 8 dagen
Kliffen, kloven en baaien, wandelvakantie langs hotels en pensions
Met de zee aan je voeten over prachtige paden langs één van de mooiste kusten van Europa. Witte zandstranden, marmeren kliffen en zoetwater bij de branding. Uitkijken naar blauwe zee en blauwe luchten. Spectaculaire oleanderkloven op een uitstapje naar het ruige binnenland. Via de Samariakloof en een kustpad eindig je in het meest romantische dorpje van Kreta.

Bekijk deze wandelvakantie Griekenland

07 | Wandelvakantie Duitsland - Sächsische Schweiz, 8 dagen
De rotslabyrinten van het Elbsandsteingebergte, wandelvakantie langs hotels
Afwisselende wandelvakantie door het Nationaal Park Sächsische Schweiz, bij het drielandenpunt van Duitsland, Polen en Tsjechië. Klauter door kloven, beklim imposante tafelbergen en verbaas je over de bizarre rotsformaties. De niet al te lange wandelingen bieden prachtige panorama’s over dit spectaculaire landschap. Overnacht in vriendelijke dorpjes en sluit de reis af met een bezoek aan het monumentale Dresden.

Bekijk deze wandelvakantie in Duitsland

08 | Ierland - Dingle Peninsula, 8 dagen
Rustige verkenning van het schiereiland, wandelvakantie vanuit twee bed & breakfasts
Vanuit het levendige plaatsje Dingle maak je wandelingen aan de zuidkant van het gelijknamige schiereiland. Aan de noordkant overnacht je in het muisstille gehucht Cloghane. De wandelingen zijn niet al te lang, en middels enkele transfers wordt de actieradius vergroot. Omdat je niet elke dag naar een andere accommodatie loopt, kun je ook eens een wandeling overslaan.

Bekijk deze wandelvakantie in Ierland

09 | Wandelvakantie Turkije - West Lycian Way, 8 dagen
Boven het diepblauwe water van de Turkse zuidkust, wandelen langs pensions en hotels
Wandelvakantie over het westelijke deel van de beroemde Lycian Way, het eerste gemarkeerde langeafstandswandelpad van Turkije. In het vroege voorjaar een weelde aan bloemen. Wandelen van Fethiye langs de steile, grillige kust naar het eindeloze strand en de ondergestoven ruïnes van Patara ontdek je het èchte Turkije voorbij de toeristische centra.

Bekijk deze wandelvakantie in Turkije

10 | Wandelvakantie Spanje - Sierra de Grazalema, 8 dagen
Trektocht langs witte dorpen, wandelvakantie langs hotels en appartement
De Sierra de Grazalema is een onverwacht groen bergland in het hart van Andalusië en heeft fraaie witte dorpjes zoals Grazalema, Montejaque en het bezienswaardige stadje Ronda. Je maakt hier mooie wandelingen in een door regenwater gebeeldhouwd karstlandschap. Ze voeren langs loodrechte rotswanden waar je overal de nesten kunt spotten van de imposante vale gier.

Bekijk deze wandelvakantie in Spanje

Over SNP Natuurreizen

Bij SNP Natuurreizen vind je actieve vakanties met aandacht voor de natuur. SNP is gespecialiseerd in wandelvakanties, fietsvakanties, gezinsvakanties en actieve rondreizen binnen en buiten Europa. Naast onze groepsreizen in een klein gezelschap en met deskundige reisleiding bieden we je ook privéreizen. Laat je inspireren op onze website en stel je eigen reis samen met behulp van onze unieke reisaanbod.