Portugal - Azoren, São Miguel, 8 dagen Wandelen in een vulkanisch paradijs

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie vanuit hotel en appartement

Op het grootste eiland van de archipel, São Miguel, maak je kennis met de uitbundige subtropische Azoreaanse flora en het bijzondere vulkanische landschap. Je maakt wandelingen langs de kratermeren Sete Cidades en Lagoa do Fogo en de stoombronnetjes van Furnas.

Je overnacht in fijne onderkomens: eerst een mooi gelegen appartement en daarna een charmant hotel in een weelderig groen kuuroord met warme bronnen.

Uniek aan deze reis

 • Bijdrage aan natuurbescherming
 • Groen vulkanisch eiland
 • Sfeervolle overnachtingsplekken
 • Wandelen langs kliffen en kratermeren
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Vlog - Naar de Azoren met SNP Natuurreizen

Ben je benieuwd naar een impressie van de Azoren? Wandel mee langs kratermeren en stroombronnetjes en door wijngaarden op de flanken van de vulkaan Pico. Kijk snel op YouTube.

Blog - De Azoren, een schatkamer midden op zee

Het is dé verrassing tijdens de walvisexcursie: een klein, doorzichtig ballonnetje dat drijft op de golven. Het lijkt op een kwal, maar het is net wat anders. Hoe dan ook, de meterslange tentakels zijn giftig. Lees verder...

Dag tot dag

Portugal - Azoren, São Miguel

De Azoren, een welhaast vergeten eilandengroep midden in de Atlantische Oceaan, is een paradijs voor natuurliefhebbers. Op het grootste eiland van de archipel, São Miguel, maak je kennis met de uitbundige subtropische Azoreaanse flora en het bijzondere vulkanische landschap. De enorme 'caldeira' Sete Cidades, steile basaltkliffen, het kratermeer Lagoa de Fogo en de stoombronnen van Furnas, herinneren aan een recent vulkanisch verleden. Nu is het landschap rustig en wandel je over eeuwenoude ezelpaden naar verborgen vissersplaatsjes. Je komt langs altijd groene weilanden, en dringt diep het struikgewas van de gemberwortel binnen.

Vanuit een sfeervol appartement aan de spectaculaire noordkust en vanuit een luxe hotel in Furnas, omgeven door een prachtige botanische tuin, verken je het eiland. In de plaatselijke restaurantjes kun je proeven van de unieke Azoreaanse keuken en in het dorpscafé maak je kennis met de ’tranquilidade’ - vriendelijkheid - van de boeren en vissers.

Dag 1

Na aankomst op het vliegveld van Ponta Delgada word je naar de eerste accommodatie gebracht, bij het dorpje Capelas, aan de noordkust van São Miguel. Als je op tijd arriveert, kun je nog een korte wandeling maken (9 km, 2 uur lopen).

NB: als je vooraf aan de reis een hotel in Ponta Delgada hebt geboekt, neem je vanaf het vliegveld zelf een taxi naar Ponta Delgada.

Overnachting in

Capelas

Dag 2

Per taxi word je naar de heuvels in het binnenland gebracht. Vanaf het kleine Lago do Canario wandel je langs kleine meertjes en over enkele heuveltoppen. Vervolgens daal je geleidelijk af naar de kust en heb je uitzicht over de witte dorpjes, akkers en weilanden rondom Capelas. De wandeling eindigt in Capelas.

Wandeling: 12,5 km, 100 m stijgen, 800 m dalen, ongeveer 4 uur lopen.

Overnachting in

Capelas

Dag 3

Na het ontbijt word je naar het begin van de wandeling gebracht. Je wandelt bovenlangs de begroeide rand van de 'caldeira' Sete Cidades. Onderweg heb je aan de ene kant uitzicht over de oceaan en aan de andere kant over de brede krater, met op de bodem het Blauwe en het Groene Meer. In deze diepte, die is ontstaan toen een enorme vulkaan is geëxplodeerd, eindigt de wandeling in het dorp Sete Cidades, aan de oever van het Lagoa Azul. Hier word je opgehaald door de taxi.

Wandelduur 12 km, 100 m stijgen, 600 m dalen, ongeveer 4 uur lopen.

Overnachting in

Capelas

Dag 4

De dag begint met een wat langere transfer. Een prachtige, maar stevige klim over kleine paadjes en langs irrigatiekanaaltjes brengt je vanaf de kust naar het op zeshonderd meter hoogte gelegen Lago do Fogo, het meest ongerepte kratermeer van de Azoren. Na het uitzicht over het meer kun je tot de oevers ervan afdalen, een prachtige zwem- en picknickplek.

Na een korte klim de krater uit, volgt een lange afdaling door een groene vallei tot je uiteindelijk weer de kust bereikt, waar je eventueel een duik in zee kunt nemen. Hier word je opgehaald en naar de volgende verblijfplaats gebracht.

De komende dagen verblijf je in de vallei van Furnas, waar het vulkanische verleden van de Azoren nog volop tastbaar is.

Wandeling: 13 km, 500 m stijgen, 700 m dalen, ongeveer 5 uur lopen.

Overnachting in

Furnas

Dag 5

Vandaag heb je volop de gelegenheid om de vulkanische verschijnselen rond Furnas te bekijken. Op verschillende punten langs de wandeling rond het Lago de Furnas zie je de stoombronnen, pruttelpoeltjes en de gaten in de grond waarin de lokale bevolking de maaltijden kookt. Aan de zuidkant van het meer ligt het moderne informatiecentrum, gewijd aan het herstel van de natuurlijke vegetatie (entree inbegrepen, van half september tot half mei op maandag gesloten).

Ongetwijfeld zul je vanavond in de lokale restaurants de 'Cozido nas Caldeira' op het menu zien staan, gerechten die in deze kookputjes zijn bereid.

Wandeling: 11 km, 150 m stijgen en dalen, ongeveer 4 uur lopen.

Overnachting in

Furnas

Dag 6

Je wordt van Furnas naar een plek boven de zuidkust gebracht voor een niet zo lange, maar wel erg mooie wandeling. Door een groene vallei, soms wat glibberig, daal je door spectaculaire vegetatie af via twee watervallen. Vanaf de laatste, Salto do Prego, kun je langs het prachtig gelegen en deels verlaten oude dorpje Sanguinho in de vallei lopen, met mooie uitzichten op de kust met het dorp Faial da Terra, onderaan imposante kliffen aan zee. In de middag komt de taxi je ophalen.

Wandeling: 8 km, 150 m stijgen, 500 m dalen, 3-4 uur lopen

Overnachting in

Furnas

Dag 7

Je wordt weggebracht naar Lomba do Cavaleiro aan de zuidkust van het eiland en wandelt langs de kust, met zijn bamboebossen door het dal van Agrião, naar het vissersdorp en badplaatsje Ribeira Quente. Voor de laatste maal kun je genieten van de uitbundige begroeiing van de Azoren. Het is leuk om wat rond te kijken in dit plaatsje. De wandeling is kort en in de middag kun je uitgebreid de tijd nemen voor de heetwaterbronnen in Furnas en het prachtige Terra Nostra park, met natuurlijk verwarmde badvijver en 'jacuzis'. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een relaxte middag op het 'verwarmde' strand van Ribeira Quente.

Een tweede mogelijkheid is om te wandelen bij de enige theeplantages in Europa, bij Cha Goreana. Daar zijn twee korte wandelroutes, je kunt er de theefabriek bezichtigen en afsluitend (gratis) thee drinken in het café- gedeelte.

Wandeling naar Ribeira Quente: deels steil, smal en soms glad kustpad: 5,5 km, 180 m stijgen, 430 m dalen, ongeveer 3,5 uur lopen.
Wandelingen bij Cha Goreana: makkelijke routes, 3,5 resp. 1,5 km, of zover je wilt. Tot ca. 150 m stijgen en dalen. 

Overnachting in

Furnas

Dag 8

Einde van het arrangement. Je wordt naar het vliegveld (of bij verlenging: hotel in Ponta Delgada) gebracht.

Als je een extra dag hebt bijgeboekt in Furnas, kun je twee korte, zeer verschillende wandelingen maken (elk ongeveer 7 kilometer).

De eerste gaat op en neer naar de top van de Pico da Vara, met 1103 meter de hoogste berg van het eiland. De tweede voert langs de noordkust van São Miguel, naar het mooiste strand van het eiland. Hiervoor dien je de taxiritten zelf te betalen (reken op een paar tientjes).

Ook een bezoek aan de theeplantages van Cha Goreana, met een korte rondwandeling, of een bezoekje aan de warme watervallen van Caldeira Velha, zijn een leuk alternatief.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

U overnacht in met zorg uitgekozen kleinschalige en sfeervolle accommodaties met een prima comfort. U kunt in Furnas kiezen uit twee comfortniveaus: comfort of SNP Selectie.
Onderstaande accommodaties zijn onze meest gebruikte accommodaties. Indien deze volgeboekt zijn boeken we een qua comfort en stijl zo passend mogelijk alternatief. In het geval van Capelas is het dan onvermijdelijk dat u in een moderner onderkomen terecht komt, boek dus op tijd!

In Capelas, in het noordwesten van Sao Miguel, verblijft u de eerste 3 dagen.
De accommodatie is hier voor beide comfortniveaus gelijk, waarbij we de luxere eenheden proberen te boeken voor de SNP Selectie. U verblijft in een sfeervolle in traditionele stijl gebouwde accommodatie aan de rand van het dorp Capelas met een mooie tuin. De appartementen en bungalows liggen op loopafstand van de noordkust van het eiland en het dorp; u verblijft er temidden van het groen. Bij het appartementencomplex hoort een bar, zwembad en een restaurant, waar het ontbijt wordt geserveerd. De bungalows of appartementen zijn ca. 60m2 groot en hebben een slaapkamer, keukentje, een kleine woonkamer en een volledig ingerichte badkamer.

In Furnas, meer in het oosten, in de bergen, verblijft u de laatste 4 nachten.
* Comfort:
Ons standaard comfortabel verblijf daar is iets buiten het centrum gelegen: het kleine en charmante familiehotel Recidencial Vista do Vale, vanwaar u een prachtig uitzicht over Furnas en de omringende groene heuvels heeft. De kamers zijn eenvoudig, maar uiteraard met eigen badkamer en met goede bedden. Bij deze accommodatie is een mooie lounge, een terras en een klein zwembad. In de wintermaanden is dit hotel dicht en verblijft u in Recidencial Vale Verde in het centrum van Furnas, met alle restaurants, winkels en bezienswaardigheden op korte loopafstand. Dit kleine hotel is eenvoudiger van karakter.

* SNP Selectie:
Als UPGRADE kunt u in Furnas ook verblijven in het luxe en stijlvolle hotel Terra Nostra; het meest prestigieuze hotel van Sao Miguel en een begrip op zich. In dit Art Deco hotel is nog het een en ander terug te vinden van de charme uit de eerste helft van de 20e eeuw, toen de eerste en enige accommodatie in Furnas. Tegenwoordig is het prachtig gerenoveerd en er is een fraaie moderne vleugel aangebouwd. Het hotel ligt direct aan het Botanische Park en het beroemde termaalbad van Furnas, waar je als gast van het hotel ook na de officiële sluitingstijd toegang hebt. Wie op stand wil verblijven is hier aan het goede adres.

Over de maaltijden

Alle overnachtingen zijn inclusief ontbijt. Tijdens de eerste dagen in het appartementencomplex wordt het ontbijt in het restaurant geserveerd. U kunt zelf koken in het appartement of uit eten gaan in het restaurant dat bij de ’residencia’ hoort. Bovendien zijn er in Capelas restaurants en winkels waar u inkopen voor lunch of diner kunt doen. De laatste dagen in het hotel wordt het ontbijt door de hotelhouder verzorgd. Dineren kunt u in het restaurant van het hotel (waar o.a. de karakteristieke stoofpotmaaltijd "cozido" wordt geserveerd) of in een van de nabijgelegen restaurants. In Furnas vindt u winkels waar u lunchinkopen kunt doen.

Duurzaamheid

Op de Azoren is veel van de oorspronkelijke vegetatie vervangen door weides voor veeteelt. Op bepaalde plaatsen heeft dit geleid tot problemen, met name in de kraters waar het regenwater (met alle uitgespoelde meststoffen) zich in het kratermeer verzamelt. De meststoffen zorgen voor overdadige algengroei, waardoor een groot deel van het waterleven sterft. Rond Furnas probeert men het vee uit de krater te houden en is begonnen de oorspronkelijke vegetatie te herstellen. Het project heeft een Portugese prijs voor landschapsbehoud gewonnen. Inbegrepen in de reissom is een bijdrage van € 7,50 voor herstel van de natuurlijke vegetatie rond het meer van Furnas. Op dag 5 bezoekt u tijdens de wandeling het centrum waar alles over dit project wordt uitgelegd.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • bagagevervoer op dag 4
 • taxitransfers op dag 2,3,4,6 en 7
 • dag 1: transfer vanaf het vliegveld naar eerste accommodatie
 • dag 8: transfer van de laatste accommodatie naar vliegveld of hotel in Ponta Delgada
 • bijdrage aan herstel van de natuur rond het Meer van Furnas
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • lunches
 • diners
 • eventuele overige transfers
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

Tijdens dit arrangement maakt u geen echt zware of lange wandelingen. U wordt meestal ’s ochtends door een taxi opgehaald en naar het beginpunt van de wandeling gebracht en aan het eind van de wandeling weer opgehaald. Eenmaal eindigt de wandeling in de accommodatie en eenmaal maakt u vanuit de accommodatie een rondwandeling. U wandelt afwisselend over goed begaanbare onverharde wegen en kleinere paden door bos en struikgewas. Af en toe is een stuk verharde weg onvermijdelijk. De meeste wandelingen gaan meer heuvelafwaarts dan omhoog.
Slecht weer, zoals mist, regen of wind, kunnen de wandelingen aanmerkelijk zwaarder maken.
Ook kan het voorkomen dat (klif)wandelingen tijdelijk worden afgesloten (met name in de winter) vanwege slecht weer. Of in de periode erna vanwege beschadigingen. Onze lokale partner houdt dit goed in de gaten en biedt eventueel een vervangende wandeling met beschrijving aan.

Extra dagen

U kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken.

Nota bene: het is in principe niet mogelijk om wandeldagen te verschuiven naar de eventuele rustdagen omdat er transfers gepland zijn. Alleen als u direct bij boeking aangeeft op welke afwijkende dagen u bepaalde wandelingen wilt maken, kunnen we dit regelen. Echter, de wandeling op dag 4 blijft i.v.m. de verplaatsing die dag, altijd op de dag dat u van Capelas naar Furnas gaat!

Extra's

Verlengingshotels

Hotel Miraparque (Lissabon)

Hotel in het centrum van Lissabon, gevestigd in een historisch gebouw met uitzicht op Park Eduardo VII. Dankzij de centrale ligging loopt u binnen 15 minuten het centrum van Lissabon in, maar op loopafstand vindt u ook metrostation Parque vanwaar u binnen enkele minuten verschillende andere bezienswaardigheden kunt bereiken. In de directe omgeving van de accommodatie vindt u plein Marquês de Pombal en één van de grootste winkelcentra van Lissabon, El Corte Inglês. De accommodatie beschikt over WIFI, parkeren kan op openbare parkeergelegenheden.

Hotel Talisman (Ponta Delgada)

Hotel Talisman (4*) ligt in het historische centrum van de gezellige hoofdstad van de Azoren: Ponta Delgada op het eiland São Miguel. Het hotel is ondergebracht in een fraai gerenoveerd 18e eeuws gebouw in de typische wit-zwart stijl van de Azoren. Op het dak is een fijn dakterras met klein zwembad, waarvandaan je een panoramisch uitzicht over de stad hebt. Het hotel grenst aan een heerlijk park. Rustig gelegen biedt dit hotel een van de beste verblijven in Ponta Delgada, zeker als je van ambiance en stijl houdt. Er is een mooie lounge en een eigen restaurant. De kamers zijn smaakvol ingericht en hebben een goede badkamer.

Hotel Alcides (Ponta Delgada)

Hotel Alcides is een **-hotel in Ponta Delgada. Centrale ligging en goede, basic ingerichte kamers met eigen badkamer. 

Transfers

Transfer van Ponta Delgada naar vliegveld Sao Miguel (vanaf € 23,- per persoon)

Optionele transfer van (een hotel in) Ponta Delgada naar het vliegveld van Sao Miguel.

Voorwaarden:

De transferkosten zijn per rit en per persoon.

Deze transfer dient bij boeking van het arrangement gereserveerd te worden.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Ponta Delgada.

Er zijn rechtstreekse vluchten met TUI-fly (2x per week ) of dagelijks vluchtmogelijkheden met een overstap in Lissabon.

Vanaf 24 april 2022 vliegt Transavia 1x per week op zondag naar Ponta Delgada. 

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Nota bene: de Azoren worden steeds populairder en de vluchten zitten richting het hoogseizoen snel vol en/ of worden prijzig. We raden daarom aan om tijdig te boeken!
Bij TUI-fly zijn slechts beperkte mogelijkheden om vluchten in optie te nemen.

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Vanaf het vliegveld volgt een transfer naar de eerste accommodatie en vanaf de laatste accommodatie wordt u naar het vliegveld terug gebracht. Afhankelijk van de vluchttijden is soms een overnachting in Lissabon op de terugreis nodig.

U kunt dit arrangement het hele jaar starten. In januari is dit echter alleen mogelijk met alternatieve hotels en afwijkende prijzen. Informeer bij onze sales-afdeling naar de mogelijkheden.

Het hele jaar door heerst er op de Azoren een mild, maar vochtig klimaat. Daarom is het eiland zo groen en gezegend met een bijzondere bloemenpracht. De gemiddelde dagtemperaturen lopen uiteen van 18°C in de winter tot 25°C in de zomer. Over het algemeen kunt u het hele jaar door heerlijk wandelen op de Azoren, hoewel er, met name in de winter, periodes met stormachtig, slecht weer kunnen voorkomen.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar de Azoren ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook mooi het verschil tussen twee verschillende vluchtopties.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Duurzaamheid ter plaatse

Wij werken op de Azoren samen met een partner die actief is op het gebied van duurzaamheid. Ze zijn gecertificeerd met het Earthcheck Bronze Benchmark status en werken toe naar zilver en goud. Naast een bewuste bedrijfsvoering en scholing van gidsen en ander personeel participeert onze partner in enkele projecten:
Zo nemen ze deel aan het sociale project "Rabo de Peixe sabe sonhar", een zomerkamp voor de kinderen van Rabo de Peixe om waardevolle vaardigheden voor hun toekomst te ontwikkelen. Een ander belangrijk partnerschap is met het Interpretatiecentrum van Priolo, de Azoren vink. Dit is een van de meest bedreigde vogels in Europa en het centrum zet zich in voor de instandhouding van de Priolo en zijn habitat, het Laurierbos van de Azoren, en voorlichting daarover. 

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Meer informatie over de Covid-19 regels en de plaatselijke informatie vindt je op de website van VisitPortugal

Voor Portugal hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Portugal (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Portugal erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Artsen
Artsen in Portugal spreken veelal Engels. Ook is er een Brits ziekenhuis in Lissabon (49 Rua Saraiva de Carvalho, tel. 01-602020). In noodgevallen kunt u telefoonnummer 112 bellen.

Gezondheidszorg
Sluit u ook een goede ziekteverzekering af (door middel van een reisverzekering) want in Portugal bestaat er geen gratis medische behandeling voor niet-Portugezen.
Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct uw verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden.
Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). 

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Sete_Cidades_Lake_-_VisitAzores_-_Gustav.jpg

Portugal - Azoren, São Miguel

Wandelen in een vulkanisch paradijs

Wandelvakantie vanuit hotel en appartement

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 966 klanten