Kies een continent
  Kies eerst een continent
  Je zoekt op:
  Privéreis×
  Natuur Rondreizen×
  Costa Rica×
  Alles wissen ×
  2

  Natuur Rondreizen in Costa Rica

  Individuele rondreizen in Costa Rica

  De unieke plekken die je bezoekt in Costa Rica in combinatie met de dagelijkse beweging geven je een gevoel van echte vrijheid.

  • Ontdek Costa Rica op unieke wijze
  • Altijd bijzondere natuurreizen
  • Privéreizen vanuit authentieke accommodaties
  • Rondreizen buiten de gebaande paden
  • Originele bestemmingen
  Costa Rica - Puur Natuur, 15 of 20 dagen
  Tenorio-waterval_WEB.jpg 8,7
  Natuur Rondreizen
  Privéreis
  Costa Rica - Puur Natuur De mooiste Nationale Parken van Costa Rica

  actieve rondreis met huurauto langs hotels en lodges

  Zwaarte
  Comfort
  15 of 20 dagen
  vanaf € 1.967
  Prijs per persoon bij min. 2 personen
  Costa Rica - Noord, 15 dagen
  CR_Blue_Jeans_poisened_dart_frog_Sarapiqui_WEB.jpg 8,3
  Natuur Rondreizen
  Privéreis
  Costa Rica - Noord Selfdrive over de ‘backroads’ van het noorden

  actieve rondreis met huurauto langs hotels en lodges

  Zwaarte
  Comfort
  15 dagen
  vanaf € 1.877
  Prijs per persoon bij min. 2 personen

  Met een individuele rondreis Costa Rica ontdekken

  Een individuele rondreis door Costa Rica van SNP is een uitstekend idee voor mensen die actief bezig willen zijn in de natuur. Het Midden-Amerikaanse land heeft gevarieerde landschappen en talloze nationale parken. Daarnaast heeft Costa Rica een heel afwisselende flora en fauna.

  Kwart van het land beschermd natuurgebied

  Maar liefst 25% van Costa Rica is aangemerkt als officieel natuurgebied. Alles bij elkaar zijn er ruim 160 natuurreservaten. Een groot deel daarvan bestaat uit regenwouden. Maar wanneer je een individuele rondreis door Costa Rica maakt, kun je nog veel meer moois zien. De omgeving varieert van laaggelegen mangrovebossen en vloedbossen tot bergbossen en nevelwouden. Ook het dieren- en plantenleven in de nationale parken is zeer divers. Tijdens natuurwandelingen kom je allerlei unieke bloemen, planten en bomen tegen. In de regenwouden leven daarnaast honderden kleurrijke vogelsoorten. Ga ook op zoek naar bijzondere dieren als tapirs en miereneters. En natuurlijk ontbreken amfibieën, slangen en andere reptielen hier evenmin.

  Individuele rondreis in Costa Rica aan de oceaan

  Een belangrijk deel van het natuurschoon vind je aan de kust van het land. Ook veel kustgebieden zijn namelijk beschermd. Zoals het nationale park Marino Ballena aan de Grote Oceaan. Hier aan de westkust kun je onder andere bultruggen en dolfijnen spotten. Meer naar het noorden vind je op het schiereiland Nicoya het kustreservaat Cabo Blanco. Je maakt hier natuurwandelingen door een overgangsgebied van een droog naar een nat tropisch regenwoud. De bomen bieden plaats aan allerlei apensoorten, terwijl aan de kust orka’s uit het water opduiken. Uiteraard kan je je, als je tijdens een individuele rondreis door Costa Rica de oceaankust aandoet, ook ontspannen op diverse stranden. Bijvoorbeeld op het uitnodigende strand van Montezuma.

  Vulkanen en warmwaterbronnen

  Doordat Costa Rica grotendeels vlak is, is het een perfect land voor wandelingen door de zeldzaam mooie natuur. In het centraal gelegen berggebied zijn sommige toppen echter bijna vier kilometer hoog. Een deel van deze bergen is vulkanisch. In nationaal park Tenorio liggen de vulkanen Tenorio en Miravalles. De felblauwe kleur van de rivier de Celeste wordt veroorzaakt door zwavel en mineralen. Waterwaterbronnen, geisers, watervallen en meren maken het bijzondere landschap compleet. Op de top van de vulkaan Tenorio wacht je bovendien een fantastisch uitzicht en wat noordelijker ligt vulkaan- en natuurpark Rincón de la Vieja. Daar zie je tijdens je individuele rondreis in Costa Rica meer van dit fraais.

  Kirsten de Baar

  Kunnen we je helpen?

  Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.