Costa Rica - Met de kids, 14 dagen Per jeep over de ’backroads’ van Costa Rica

« Terug naar overzicht
Gezien in SNP Special
Privéreis - Rondreizen

Gezinsvakantie per 4WD huurauto langs hotels & lodges

Met de familie in je eigen 4x4 huurauto, voorzien van een routeboek, over de 'backroads' van Costa Rica. Van groene jungle tot exotisch palmenstrand. Vulkanen, nevelwouden en watervallen. Slinger opgehangen aan een stalen kabel van boom tot boom en kijk uit naar slingerapen, kapucijnapen, brulapen, gordeldieren en miereneters. Van de blauwe waterval 'Laguna Azul' naar een boottocht door de mangroven in de Golf van Nicoya. Het 4 kilometer lange zandstrand van Samara wordt beschermd door koraalriffen. De ideale plek voor duiken, zwemmen, watersporten én om schildpadden- en dolfijnen te zien.

Uniek aan deze reis

 • Canopy tours in Sarapiqui en Rincon de la Vieja
 • Kidsreis vanaf 6 jaar
 • Nooit de weg kwijt met routeboek/kaart en gratis GPS
 • Uitgebreid SNP-reispakket
 • Veel hotels met zwembaden
 • All risk autoverzekering (alles inclusief, geen eigen risico en lage waarborg)
 • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Interview | familie Wolters

Een heel gedoe, met de kinderen op reis naar de andere kant van de wereld? Onzin, weet de familie Wolters. Niet met de verre gezinsreizen van SNP. Lees verder...


SNP Family Special 6 jaar en ouder

De SNP Family Specials voor deze leeftijdsgroep zitten boordevol passende activiteiten, die de kinderen uitdagen om hun omgeving te ontdekken. De natuur in! Met een ezel die de bagage draagt. De boer helpen bij zijn werk. Of kamperen in een (ingerichte) tent. Benieuwd naar al onze Family Specials?

Dag tot dag

Costa Rica - Met de kids

Costa Rica leent zich zeer goed voor een avontuurlijke en afwisselende reis voor ouders met kinderen. Het land is niet groot, goed georganiseerd, veilig en nagenoeg vrij van vervelende tropische ziekten die andere landen in de tropen wat minder geschikt voor jonge kinderen maken. Naast een meerdaags verblijf nabij het feeërieke Rincón de la Vieja National Park met haar prachtige watervallen kent deze reis nog vele andere attracties. Zoals bijvoorbeeld de nevelwouden waar niet alleen de geluiden en geuren en kleuren je zullen fascineren, maar ook de kans om kaaimannen, kapucijnaapjes, brulapen, toekans en luiaards te zien tijdens een canopy tour een bezoek tot een spannende ervaring maken. Natuurlijk mag in een reis aan Costa Rica een strandverblijf niet ontbreken: het exotische strand van Samara is uitstekend geschikt om wandelingen en zandkastelen te maken.

Dag 1

Bij aankomst op de luchthaven van San José worden jullie verwelkomd door de lokale vertegenwoordiger van SNP in Costa Rica. Een privé transfer brengt jullie naar het centrum van de hoofdstad van Costa Rica waar jullie verblijven in een middenklasse hotel in het centrum. Op loopafstand bevindt zich het Nationale Theater en het Goud Museum (300 m.), het Jade Museum (650 m.) en het altijd bruisende Parque Central (700 m.). Het hotel is voorzien van een buffet-restaurant waar Costa Ricaanse en internationale gerechten worden geserveerd. Het a-la-carte restaurant op de 17e verdieping biedt een prachtig uitzicht over de stad San José, het economische en culturele hart van Costa Rica.

Overnachting in

San José

Dag 2

In de ochtend wordt jullie huurauto bij het hotel afgeleverd, wel zo makkelijk. Met een routeboek in de hand en de GPS in de auto (zie NB Programma) reizen jullie onbezorgd door Costa Rica. Jullie rijden via het nevelwoud van het nationale park Braulio Carillio OF via de prachtige waterval van La Paz naar Puerto Viejo de Sarapiquí. Het hotel waar jullie de komende nachten verblijven ligt in het laagland omgeven door regenwoud. Hier leven o.a kaaimannen, kapucijnaapjes, brulapen, toekans en luiaards.

Overnachting in

Puerto Viejo de Sarapiqui - Sarapiqui Rainforest Lodge

Dag 3

Deze ochtend verkennen jullie het Tirimbina Reserve. Met een lokale gids gaan we de hangbrug over die met een lengte van 250 meter de rivier Sarapiquí overspant. We wandelen door het regenwoud naar een oude cacaoplantage in het reservaat Tirimbina. Hier kom je alles te weet over de inheemse cacaoboom en haar vruchten. De oorspronkelijke bewoners van Costa Rica maakten van de pitten van de cacao-vruchten een warme drank, de voorloper van de chocolade zoals we die nu kennen. In deze interactieve tour wordt de geschiedenis van de chocolade uitgelegd en wordt er zowel chocolade gemaakt als geproefd. Yammie! Als je deze tour maakt kun je onbeperkt overdag de paden zelf bewandelen, 's avonds moet dat altijd onder begeleiding van een gids.

In de middag kunnen jullie op eigen gelegenheid andere wandelingen in de omgeving maken. Ook zijn er mogelijkheden om een rafttocht te maken op de rivier Sarapiquí of de mooie omgeving te paard te ontdekken. Rijafstand (dag 2): 2,5 uur

Overnachting in

Puerto Viejo de Sarapiqui - Sarapiqui Rainforest Lodge

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

raften-op-de-sarapiqui.jpg

Raften op de Río Sarapiqui

Raften is een heerlijke combinatie van warme zon en een koude douche met heel veel lol! In de ochtend of de middag kun je gaan raften op de rivier de Sarapiqui. Op gemiddeld 15 minuten rijden vanaf de meeste lodges in Puerto Viejo de Sarapiqui, ligt het beginpunt van de rafttocht over de rivier de Sarapiqui. Al naar gelang de leeftijden van de deelnemers - voor kinderen is deze rivier zeer geschikt! - wordt een stuk van de rivier gekozen waarop veilig geraft kan worden. Uiteraard vindt er vooraf een veiligheidsinstructie plaats.

Dag 4-5

Op naar La Fortuna! Twee dagen lang om de spectaculaire omgeving te ontdekken rond de vulkaan de Arenal (1633 m). Verken het nationaal park Arenal te voet. Loop lekker door het bos en sta op de oude lava van de uitbarsting van 1968. Sinds oktober 2010 is de vulkaan inactief, explosies worden nog zelden waargenomen. Wat kun je verder nog doen? Ga lekker relaxen in de warmwaterbaden van Tabacón. De Arenal Hanging Bridges zeker de moeite waard. Ook kun je relaxen in verschillende warmwaterbaden of maak een 'skywalk', een regenwoudwandeling over een serie hangbruggen die tussen boomkruinen zijn gespannen. Een lokale gids ontrafelt de geheimen van de junglewereld waardoor je ontdekt hoe belangrijk het is om de natuur te beschermen. Ook is er een mooi aangelegde kabelbaan voor degenen die niet zo van wandelen houden. En voor de echte avonturiers is er natuurlijk de skytrek!

Rijafstand (dag 4): 2,5 uur

Verlenging naar Caño Negro Reservaat! Voor of na afloop van je verblijf in La Fortuna, is het leuk om je reis te verlengen naar het Caño Negro Reservaat, een seizoensmoeras met veel watervogels, krokodillen, apen, leguanen, vleermuizen en kroonbasilisken.

Tropisch regenwoud Boca Tapada of lokaal verblijf Tico-familie! Voordat je doorreist naar La Fortuna kun je vanaf Puerto Viejo de Sarapiqui de ongeveer 70 km afleggen naar Boca Tapada of de 70 km naar een lokale familie nabij het Juanilama Reserve. Ten noorden van het dorpje Boca Tapada liggen de bungalows van de ecolodge met uitzicht op een lagune. Te voet of met je eigen kano geniet je van de honderden vogelsoorten die hier voorkomen en andere diersoorten. Ten noorden van het dorpje Santa Rosa de Pocosol verblijf je bij een Tico-familie en ervaar je hoe het dagelijks leven is. Waar leeft men van, wat verbouwt men, hoe worden de koeien gemolken, en nog veel meer.

Onze SNP-reisspecialisten adviseren je graag hoe deze verschillende optionele excursies en verblijven af te stemmen op je reisduur, de beste reisvolgorde en je reiswensen.

Overnachting in

La Fortuna - Lomas del Volcan

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

Centraal * Boca Tapada

Verblijf vanuit bungalows

3 dagen v.a. € 120
Prijs per persoon bij min. 2 personen

Dag 6-7

Door naar het beroemde nationale park Rincón de la Vieja. Mochten jullie er op een zondag naartoe rijden, rijdt dan op tijd weg opdat jullie zondagmiddag alle tijd hebben om dit nationale park te bekijken (op maandag is het park gesloten). Het park zelf bestaat uit zogenoemde 'droge' hellingbossen, met een enkele grassavanne. Ook heeft Rincon een echte vulkaan die je kunt beklimmen als het weer het toelaat (wel voor de diehards!). Het leuke van deze vulkaan is dat er aan de voet allerlei kleinschalige, vulkanische verschijnselen voorkomen. Zo zie je hier hete gassen uit de grond komen en vind je er warme, grijswitte klei. 

Ook heeft Rincón een hele rijke dierenwereld. Het een van de beste plaatsen om slingerapen, kapucijnapen, brulapen, gordeldieren en miereneters te zien. Behalve wandelen is er ook de mogelijkheid om een zogenaamde 'canopy tour' te doen. Opgehangen aan een stalen kabel slingeren van boom tot boom. Zo kun je het leven in de boomtoppen zelf van dichtbij meemaken. Een bezoek aan de watervallen van Rincón is een feeëriek hoogtepunt: één van de mooiste is de 'blauwe waterval ofwel de 'Laguna Azul' die je al wandelend kunt bereiken.

Rijafstand (dag 6): 4,5 uur 

Overnachting in

Rincon de la Vieja - Cañon de la Vieja Lodge

Dag 8

Jullie reis gaat verder naar de schitterende Haciënda La Ensenada dat aan de Golf van Nicoya ligt op een totale oppervlakte van zo'n 350 hectare! Een plek midden in de natuur waar je verschillende vogelsoorten kunt spotten. Je kunt hier even lekker bijkomen en afkoelen in het heerlijke zwembad.  Verder is er een openluchtrestaurant en een zwembad. De houten lodges hebben een eigen badkamer, ventilator, veranda met hangmat én een prachtig uitzicht. Een plek waar je je snel thuis zult voelen.

Rijtijd: 2,5 uur

Overnachting in

La Ensenada - Haciënda La Ensenada

Dag 9

Op deze ochtend maken jullie een boottocht door de mangroven om bruine pelikanen te spotten, fregatvogels, regenwulpen, witte ibissen en roze lepelaars. Met een beetje geluk zien jullie nog een krokodil voorbij komen. 's Middags hebben jullie ter eigen besteding. Je kunt een tractor en een kar over het landgoed rijden (zie excursies). Onderweg zien jullie de zoutwinningsvelden van de boerenfamilie en kunnen brulapen jullie aanmoedigen. Tijdens deze tocht zien jullie vaak de griel, nachtzwaluwen, jacana's, spechten en zwarte leguanen. Je doet ook een schitterend uitzichtpunt aan op beide tochten. Na deze actieve dag is het weer lekker uitrusten in de hangmat.

Overnachting in

La Ensenada - Haciënda La Ensenada

Dag 10

Gelukkig is de reis nog niet ten einde. De volgende bestemming is namelijk het 4 kilometer lange zandstrand van Samara. Het water hier is rustig en alle faciliteiten voor een fijn en veilig strandverblijf zijn aanwezig. Het mooie en lange strand van Samara wordt gezien als een van de veiligste stranden van Costa Rica. Dat komt doordat het wordt beschermd door koraalriffen en dat maakt het tot de ideale plek voor duiken, zwemmen en diverse watersporten. Vanaf hier worden er schildpadden- en dolfijnentours aangeboden. De kans om dolfijnen te zien is heel groot! Jullie verblijven in het kleinschalige hotel Giada gebouwd en ingericht in tropische sfeer. Alle faciliteiten liggen op loopafstand van deze lodge en het strand ligt op slechts 300 meter.

Rijafstand (dag 10): 2,5 uur

Overnachting in

Samara - Hotal Giada

Dag 11-12

In dit tropische paradijs is genoeg te doen. Het witte zandstrand ligt er uitnodigend bij. Ga lekker zwemmen, snorkelen of duiken. Op een van deze vrije dagen krijg je surfles (1 uur) plus het gebruik van een surfboard voor twee uur, leef je lekker uit! Wat is er allemaal nog meer te doen: 

 • dolfijnentocht. Met een vissersboot gaan jullie de Grote Oceaan op om de dolfijnen op te zoeken. Onderweg kun je wellicht nog een visje vangen. Het avondeten heb je dan alvast binnen!
 • huur een fiets om 7 km naar Playa Carrillo te fietsen, een prachtig verlaten palmstrand.
 • ga een uur lang onder begeleiding zeekayakken om daarna te snorkelen bij een eiland voor de kust van Samara.
 • ten noordwesten van Samara ligt het ‘Refugio Nacional de Vida Silvestre Ostional’ waar gedurende het gehele jaar schildpadden het strand op komen om hun eieren in het zand te begraven. ’s Avonds ga je het strand op om muisstil toeschouwer te zijn van deze gebeurtenis.
 • bezoek de stranden van Pelada en Guiones. Heerlijk om hier te surfen.

's Avonds kun je heerlijk gaan eten in een van de vele restaurantjes.

Overnachting in

Samara - Hotal Giada

Dag 13

Vandaag rijden jullie in ca. 4 uur terug richting San José. De laatste nacht verblijven jullie in een comfortabel hotel aan de rand van Alajuela vlakbij de luchthaven (1,6 km). De tuin is prachtig aangelegd, een oase van flora en fauna. De kamers zijn ruim en schoon, het eten erg lekker en het personeel vriendelijk en behulpzaam. Het restaurant biedt heerlijke maaltijden. Alle ingrediënten zijn aanwezig om de reis ontspannen af te sluiten. In de vroege ochtenden is de tuin een pleisterplaats van vogels en vlinders. Mochten jullie de volgende ochtend nog wat tijd hebben i.v.m. een latere vlucht, dan kunnen jullie genieten van het zwembad en de tuin waarin je zo maar 10 vogelsoorten kunt aantreffen of nog even op en neer rijden naar het centrum van San José voor een bezoek aan het Museo de Oro, het Museo de Niños of de levendige Mercado Central te bezoeken.

Overnachting in

Alajuela, nabij San José

Dag 14

Na het ontbijt vindt de transfer plaats die jullie in minder dan 10 minuten naar de luchthaven van San José brengt voor de terugvlucht naar Nederland/België. 

Nog tijd over, verleng je reis met bijzondere reisarrangementen! Denk hierbij aan de tropische zandstranden aan de noordoostkust (Cahuita), de zuidoostkust (Dominical en Corcovado) of naar de eilandengroep Bocas del Toro in Panama.

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

Pacific * Strand Uvita

Verblijf vanuit kleinschalig hotel

3 dagen v.a. € 162
Prijs per persoon bij min. 2 personen

NB Programma

 • Let op dat het park Rincon de la Vieja op maandag is gesloten. Mochten jullie hier op beide dagen (standaard dag 6 en 7) veel tijd in willen doorbrengen, houd dan rekening met de dag waarop het arrangement aanvangt.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Met deze Family Special reis zijn alle accommodaties geselecteerd op een mooie ligging, de aanwezigheid van een zwembad, goede maaltijden en een uitstekende service. Jullie overnachten in 2, 3, of 4-persoonkamers met eigen sanitair in middenklasse hotels en lodges. Wij proberen altijd kamers te boeken op basis van jullie wensen. Elk land heeft zo zijn eigen 'accommodatieregels', zo ook Costa Rica. Kamers met een verbindingsdeur zijn nauwelijks aanwezig. De meeste kamers in Costa Rica bestaan uit twee queensize bedden. Een driepersoonskamer beschikt meestal over twee queensize bedden (en soms uit 3 losse bedden). Een vierpersoonskamer beschikt meestal over twee queensize bedden (en soms uit 4 losse bedden). Voor meer informatie over de accommodaties klik je op de link bij het dag-tot-dagprogramma. In de meeste accommodaties zijn geen klamboes aanwezig. Omdat ze goed van buitenaf zijn afgesloten met muggengaas, is het aantal muggen op de kamer vaak beperkt, doch een garantie op geen muggen bestaat niet. Wil je 100% muggenvrij slapen, neem dan zelf een klamboe mee.

Info kindvriendelijkheid

Tico’s – zoals de inwoners van Costa Rica genoemd worden – zijn dol op kinderen. Je voelt je overal welkom met kinderen in dit relatief kleine veilige Midden-Amerikaanse land waarbij de natuur de hoofdrol speelt. Deze reis is speciaal ontwikkeld voor ouders en kinderen vanaf 6 jaar. Accommodaties zijn vrijwel allemaal ruim van opzet zodat er flink gespeeld kan worden en ze zijn voorzien van een zwembad (behalve in San José en Monteverde). Met de huurauto ben je vrij om te gaan en te staan waar je maar wilt. Voor een excursie of voor een eigen rondritje hoef je vaak niet ver te rijden. ‘Spice’ deze reis ter plaatse met allerlei optionele excursies. Denk hierbij aan outdooractiviteiten (o.a. canopytours, ziplining en kayakken) en leuke leerzame excursies in de natuur. De verhouding verplaatsingen versus het aantal nachten per verblijf is gunstig; op elke plaats verblijven jullie twee nachten (alleen in San José verblijf van 1 nacht bij aanvang en voor vertrek) die natuurlijk altijd zijn uit te breiden naar 3 of meer nachten. Aan het strand bij Samara verblijven jullie drie nachten, tijd om te ontspannen! 

 

De reisafstanden zijn relatief kort en dat is heerlijk voor kinderen. Onderweg zijn er genoeg restaurants te vinden voor een sanitaire stop én een lekkere cappucino of ‘mixto de frutas en agua’, een heerlijke fruitsmoothie! Aan vitamine C geen gebrek. Naast deze tropische vruchtendrankjes is ook de variëteit aan eten voor ouders en kinderen prima. Troep maken in een restaurant….maakt niet uit. Tico’s zullen er vaak niets van zeggen, sterker, kids krijgen vaak een aai over de bol.

Inbegrepen

 • Airporttransfer bij aankomst en vertrek San José
 • Alle overnachtingen op basis van ontbijt
 • Autohuur 12 dagen (incl. uitgebreide verzekeringsdekking en ongelimiteerde km's)
 • Chocolade excursie Tirimbina
 • Boottocht vanuit Ensenada Lodge (of Cerro Lodge)
 • Surfles (1 uur) plus gebruik surfboard (2 uur) bij Samara
 • Family Specials reispakket
 • boekje Te gast in Costa Rica & Panama
 • Landkaart, wildlife-guide en een routebeschrijving (lokaal te ontvangen)

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • kosten m.b.t. autohuur (o.a. brandstof)
 • optionele excursies
 • persoonlijke uitgaven (o.a. fooien)

Ter plaatse te betalen

 • entrees nationale parken (US$ 17 / 18 pp per park, kinderen onder 12 US$ 6)

Huurauto inbegrepen

De autohuur is gebaseerd op de meest uitgebreide verzekeringsdekking (full cover) zonder eigen risico. De standaard autohuur bij deze rondreis is gebaseerd op het aantal personen:

 • 1-3 personen: Suzuki New Vitara (of vergelijkbaar) incl. airo
 • 4 personen: Suzuki Grand Vitara (of vergelijkbaar) incl. airco
 • 5 personen: Toyota Fortuner (of vergelijkbaar) incl. airco

De huurauto is standaard voorzien van een smartphone met WAZE, waardoor je nooit de weg kwijt raakt. Lekker makkelijk navigeren.  De smartphone heeft internet bereik en kan als hotspot dienen waardoor je met je eigen smartphone (of I-Pad) eveneens online bent. 

Indien je de beschikking wilt hebben over een andere huurauto dan die bij de reis is inbegrepen of reis je in grotere reisgezelschappen en wil je één huurauto (mogelijkheid met chauffeur), wij adviseren je hierin graag. Voor een overzicht van de huurvoorwaarden klik hier.

Over de activiteiten

Deze reis hebben wij aangeduid met een niveau 1. Alle excursies of wandelingen zijn optioneel dus je kunt zelf de reis zo licht of zwaar maken als je wilt. Houd er wel rekening mee dat de hitte in de tropen vermoeiend kan zijn en het reizen enigzins kan verzwaren.

Extra's

Excursies

raften-op-de-sarapiqui.jpg

Raften op de Río Sarapiqui (vanaf € 46,- per persoon)

Raften is een heerlijke combinatie van warme zon en een koude douche met heel veel lol! In de ochtend of de middag kun je gaan raften op de rivier de Sarapiqui. Op gemiddeld 15 minuten rijden vanaf de meeste lodges in Puerto Viejo de Sarapiqui, ligt het beginpunt van de rafttocht over de rivier de Sarapiqui. Al naar gelang de leeftijden van de deelnemers - voor kinderen is deze rivier zeer geschikt! - wordt een stuk van de rivier gekozen waarop veilig geraft kan worden. Uiteraard vindt er vooraf een veiligheidsinstructie plaats.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op San José.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Dit arrangement kan het gehele jaar geboekt worden. San José heeft een aangenaam lenteklimaat met overdag circa 25 °C en zwoele nachten. De natste maanden van het jaar zijn mei, juni en oktober; de droogste maanden november tot en met april. In de droge tijd kan het echter ook hard regenen en in de natte tijd zal ook zeker de zon schijnen. Regen valt bijna altijd in stevige stortbuien en het verschil tussen de droge en de natte tijd is dat deze buien in de natte tijd wat langer duren. De ervaring heeft geleerd dat zowel de natte als de droge periode hun eigen charme hebben. Dat maakt dat je eigenlijk geen peil kunt trekken op het weer in Costa Rica, en het hele jaar door kunt reizen!

SNP en haar lokale partner

Onze partner heeft van het Toeristisch Instituut Costa Rica (ICT) als een van de eerste bedrijven in Costa Rica in januari 2020 het certificaat ontvangen Elite level of Tourism Sustainability Certification. Het is de hoogste ranking en tevens erkenning die men heeft gekregen voor hun inspanningen de bedrijfsprocessen continu te verduurzamen ten voordele van lokale gemeenschappen en toeristische bestemmingen. Sinds 2017 heeft onze partner in haar kantoor het energieverbruik met 41% verminderd en het watergebruik met 38%. In 2018 en 2019 heeft men 3143 uren besteed aan interne- en externe trainingen. Met hun programma ‘Ecolina Educational Program’ heft men 290 ondernemers en gemeenschapsleiders getraind in meerdere steden in Costa Rica. Voor de samenstelling van de SNP-reizen worden zoveel mogelijk kleinschalige accommodaties met Costaricaanse eigenaars geselecteerd. Tweemaandelijks worden er trainingssessies georganiseerd voor lokale hotels op het gebied van duurzaamheid. Er wordt zoveel mogelijk samengewerkt met partners die óók gecertificeerd zijn. In het programma ‘Ecolina Educational Program’ worden trainingen aangeboden aan mensen die woonachtig zijn in afgelegen toeristische gemeenschappen om deze te bekwamen in disciplines als klanttevredenheid, kwaliteit, basis-boekhouding, sociale verantwoordelijkheid en duurzaamheid. Met de roadshow 'Caravana Tica draagt men de boodschap uit van duurzaamheid door het hele land.

CO2 compensatie

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Costa Rica ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

De munteenheid in Costa Rica is de Colon (CRC). Er zijn briefjes van 1000, 2000, 5000 en 10.000 Colones in omloop. Munten zijn er van 5, 10, 20, 25, 50, 100 en 500 Colon. Voor de meest actuele wisselkoersen verwijzen we je naar www.xe.com of www.oanda.com. Tijdens deze reis door Costa Rica dien je rekening te houden met bijkomende kosten zoals maaltijden, drankjes, excursies, entrees nationale parken, souvenirs, uitgaven van persoonlijke aard en fooien. Voor elke dag dat je in Costa Rica verblijft, geef je gemiddeld minimaal US $60 p.p. per dag uit. Wij merken hierbij op dat het gaat om een indicatie en dat de daadwerkelijke uitgaven persoonsafhankelijk zijn.

Wij adviseren je zakgeld mee te nemen in de vorm van een pinpas en creditcard. Cash is niet nodig. Bij de bank BAC San José is het mogelijk met zowel Visa, Mastercard en Cirrus te pinnen. Je kunt zowel US$ als Colones pinnen. Deze banken vind je in de plaatsen San José, La Fortuna, Quepos, Limon en Liberia. Ook kun je geld pinnen bij de HSBC bank. Bij de banken Banco Nacional en Banco de Costa Rica kun je alleen maar Colones pinnen. 

Met deze reis heb je een keuze uit veel optionele excursies, met name in de omgeving van Sarapiqui. We geven je een paar suggesties:

 • La Paz waterval op ca. een uur rijden (www.waterfallgardens.com), entree US$ 42 pp (kids t/m 11 jr US$ 26 pp)
 • bezoek Poas vulkaan, kosten US$ 15 pp
 • raften Sarapiqui, kosten US$ 50 pp (incl. transport, goed getrainde gidsen en een snack onderweg). Ook voor degenen die geen enkele ervaring hebben
 • ananas tour nabij Sarapiqui, met een lokale gids rijd je er naartoe en wandel je door de plantages, kosten US$ 25 pp
 • cacaotour door het Tirimbina reservaat, kosten US$ 30 pp (kids t/m 11 jr US$ 20 pp)
 • boottocht over het rustig stromend gedeelte van de Sarapiqui rivier. Vanuit de boot zie je kaaimannen, apen en vogels, kosten US$ 30 pp (inclusief snack en gids)

Meer informatie tref je natuurlijk aan in het SNP informatiepakket.

 • EHBO diacure
 • EHBO eenvoudige middelen
 • Lichte wandelschoenen
 • Luchtige kleding
 • Regenkleding
 • Zonnehoed of pet
 • Zwemkleding
 • GELDIG paspoort
 • Kopieën van reisdocumenten
 • Zonnebrandolie
 • Zonnebril
 • Verrekijker
 • Zaklamp
 • Veldflessen

Neem bij voorkeur je bagage mee in een grote weekendtas (zijn wat flexibeler dan hardshell koffers) of rugzakken. Rugzakken nemen meestal minder ruimte in beslag wat in de soms wat kleine kamers handig is en je bent met een rugzak iets wendbaarder. Neem je handbagage mee in een kleinere rugzak.

Qua kleding raden we je aan luchtige maar ook bedekkende zomerkleding mee te nemen. Denk hierbij aan een dunne lange en korte broek, zwemkleding, regencape, sweater, T-shirts met lange en korte mouwen. Houd er rekening mee dat lichtgekleurde kleding in het regenwoud eerder vies wordt en dat vlekken er moeilijker uit te krijgen zijn. Voor een eventueel wat koelere nacht is een dunne trui aan te raden. De tropische regens kun je van het lijf houden met regencapes. Om te lopen heb je stevige schoenen of sandalen nodig. Wat plastic zakken voor als het regent zijn altijd handig. Het meenemen van een muskietennet is niet noodzakelijk. Alle hotels hebben horren waarmee muggen zoveel mogelijk worden buitengehouden.

Indien je via de Verenigde Staten naar Costa Rica vliegt, moet je een ESTA-formulier invullen. Bij het invullen hiervan dien je goed te letten op het correct invullen van een o (letter 'o') en een 0 (cijfer '0'). In het paspoortnummer van de Nederlandse reisdocumenten komt namelijk de letter "O" niet voor. Het is wel mogelijk dat het paspoortnummer het cijfer "0" (nul) bevat. Het is om die reden belangrijk dat je nooit de letter “O” invult maar alleen het cijfer “0” nul. De ervaring leert ons dat als men bij het paspoortnummer per abuis de letter O invult in plaats van het cijfer 0, je wel een bevestiging van ESTA krijgt, maar toch op de vlucht geweigerd wordt

Voor een bezoek aan Costa Rica moet u een paspoort hebben dat bij binnenkomst nog minstens 6 maanden geldig is.

N.B. Als toerist kunt u het beste altijd een kopie van uw paspoort bij u dragen voor het geval hiernaar gevraagd wordt. 

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Costa Rica (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Naar Costa Rica via de Verenigde Staten
Als u naar/vanuit Costa Rica via de Verenigde Staten vliegt, moet u in het kader van het ESTA-programma vooraf een reisvergunning voor de VS aanvragen.Voor meer belangrijke informatie over deze reisvergunning (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage Lees verder...

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Costa Rica van minder dan 90 dagen hebt u geen visum nodig. U moet beschikken over een reserveringsbevestiging van uw eerste accommodatie en een vliegticket voor uw terug- of doorreis. Uw paspoort moet bovendien minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over voldoende financiële middelen tbv. uw verblijf.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Costa Rica (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Costa Rica

Vliegen via de Verenigde Staten

Indien u een vlucht boekt met een overstap in de Verenigde Staten naar uw eindbestemming, dan moet u minimaal 72 uur voor vertrek een elektronische reistoestemming aanvragen. Dit kunt u online aanvragen op de website van 'US Immigrations', mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en u staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het VISA Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming heeft u geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap. Baby’s en kinderen dienen over een eigen paspoort te beschikken. Meer uitleg kunt u vinden op de website van SNP, klik hier (http://www.snp.nl/esta). Voor het aanvragen van een ESTA reistoestemming, klik hier: (https://esta.cbp.dhs.gov/esta/).


Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Begin rustig aan en weersta de verleiding om teveel te proeven van het aantrekkelijke eten, totdat uw maag gewend is aan het voedsel. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Medicijnen
Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet en drinkt. In de meeste plaatselijke restaurantjes kunt u met een gerust hart eten, maar wees voorzichtig met het eten van oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draagt u lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, 'Hoe blijf ik gezond in de diepte', ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Costa Rica binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Costa Rica zelf komt geen Gelekoorts voor.

Aanbevolen
Malaria prophylaxis wordt aanbevolen, zeker wanneer u onderstaande gebieden bezoekt.

Malaria
In Costa Rica komt het hele jaar in enkele delen van het land Malaria voor, zoals in de provincies Matina en Talamanca. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medische advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Dengue (Knokkelkoorts)
Dengue (Knokkelkoorts) komt vooral tijdens het regenseizoen voor. Om besmetting te voorkomen, dient u zich goed te beschermen tegen muggenbeten.

Zikavirus (& dengue en chikungunya)
Het zikavirus (& dengue en chikungunya) wordt verspreid door de gelekoortsmug of denguemug. Deze mug komt niet van nature voor in Nederland. Het zikavirus is een virus dat de infectieziekte zikakoorts veroorzaakt die meestal vrij mild verloopt. Maar ongeveer 1 op de 5 mensen die besmet worden met het zikavirus krijgt klachten. De meeste mensen krijgen helemaal geen klachten. Wetenschappelijk is bewezen dat een infectie tijdens de zwangerschap schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan raden we je aan contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Voor meer informatie over het zikavirus verwijzen we je naar het RIVM. Op deze site tref je een link aan naar de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) die regelmatig updates verstrekt van de landen waar het zikavirus voorkomt. 

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België.Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Algemeen
Costa Rica staat bekend als een van de veiligste, vriendelijkste en rustigste landen van Latijns Amerika. Op het gebied van politiek en bevolking is dat zeker nog altijd het geval, op het gebied van criminaliteit begint dat imago echter te veranderen. Het gaat daarbij over het algemeen om kleine delicten zonder geweld zoals diefstal. In de ogen van veel Costaricanen is de toerist een rijke westerling met een dure tas, dure schoenen, een duur horloge, een onbetaalbare camera en misschien wel een dure zonnebril. Het enige wat daar tegen te doen is, is er niet mee te koop lopen. Enkele tips:

 • Laat sieraden en dure horloges zoveel mogelijk thuis.
 • Stop camera’s in een tas;
 • Ga niet met een overvolle portemonnee een kopje koffie afrekenen. Grote geldbedragen, belangrijke papieren etc. kunnen in bijna elk hotel in bewaring worden gegeven. Sommige hotels hebben privé-kluisjes te huur (iedere buitenlander moet overigens wel altijd een paspoort bij zich dragen).
 • Tassen, jassen of camera’s niet om de rugleuning van een stoel, zelfs niet in ’goede’ hotels of restaurants waar alleen maar buitenlanders komen. Op de grond tussen je voeten of om een stoelpoot is veiliger.
 • Een rugzak is diefstalgevoelig, op drukke pleinen of straten en in de bus is een ’buikzak’ beter te overzien.
 • Laat nooit waardevolle spullen achter in een huurauto. Alleen toeristen kunnen zich de luxe van een huurauto veroorloven en ze zijn duidelijk herkenbaar aan het nummerbord.
 • Maak kopieën van belangrijke papieren (paspoort, visum, rijbewijs etc.) en bewaar die apart van de originelen.

Kijkt u ook de website van het www.minbuza.nl voor hun visie op en informatie over de actuele situatie.

Stormseizoen
Van juni tot in oktober kunnen tropische wervelstormen over Costa Rica trekken. Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.tropicalstormrisk.com of www.nhc.noaa.gov van de Amerikaanse overheid.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

roodoogmakikikker.jpg

Costa Rica - Met de kids

Per jeep over de ’backroads’ van Costa Rica

Gezinsvakantie per 4WD huurauto langs hotels & lodges

Zwaarte
Comfort
Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten