Terug naar Peru

Minirondreis vanuit hostals, internationale groep

In het zachte gesteente van de Andes heeft de Río Colca zich soms meer dan 1,5 km diep in de gesteentelagen van de Andes ingesleten en vormt daarmee de diepste kloof ter wereld. Een korte kennismaking met de kloof Colca Canyon leid je door prachtig landschap met een mozaïek van groene terrassen. Reis langs de schilderachtige dorpjes die door de Spanjaarden nog zijn aangelegd. Met als uitvalsbasis twee hotelovernachtingen in Coporaque reizen jullie naar 'Cruz del Condor' om de condors waar te nemen die op de thermiek soms vlak boven je hoofd scheren. Laat je verrassen door de warmwaterbaden van Chivay, het terrassenlandschap en de Collague-indianen die hier leven, herkenbaar aan hun fraai geborduurde kleding. Met deze mini rondreis reis je op een actieve manier van Arequipa naar Puno aan het Titicacameer.

Zwaarte
Comfort
Prijs op aanvraag
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 260681
3 dagen

Peru - Zuid-Peru * Andes-condors in de Colca Canyon

De Colca Canyon werd pas relatief kortgeleden door de blanken 'herontdekt'. Na de ontdekking van Peru waren de Spanjaarden al in de Colca-vallei geweest en hadden de indianen ‘bekeerd’. In de schilderachtige dorpjes staan typische witte kerkjes van onmiskenbare Spaanse architectuur. Ze stammen uit de 17e eeuw. De Spanjaarden zijn daarna vertrokken en het contact met ‘de beschaving’ ging verloren. In 1929 werd de Colca-rivier vanuit een vliegtuig herontdekt en zo aan de vergetelheid onttrokken. Pas 25 jaar geleden werd er een stoffige weg aangelegd. De weg voert langs de schilderachtige dorpjes, gelegen in een groen mozaïek van terrassen die tezamen kleine enclaves vormen in een bergachtig, dor, bruin woestijnlandschap, het domein van cactussen en andescondors. Door de grote afstanden zit je op de eerste en derde dag van deze minirondreis veel in de bus, maar wel met prachtige uitzichten!

Dag 1

's Ochtends vroeg vertrek je met een internationaal gezelschap voor de 160 km lange rit naar het dorp Coporaque in de Colca Canyon. Het begin van de reis wordt bepaald door het spectaculaire uitzicht op de vulkanen Misti, Chachani en PichuPichu. Vervolgens rijd je door het nationaal park 'Pampa Cañahuas' waar je grote kans hebt om vicuñas te zien, een van de vier lamasoorten. Je bevindt je ondertussen op ongeveer 3400m. De volgende stop is 'Pata Wasi' een kleine Andes gemeenschap waar een kopje Coca thee gedronken wordt om eventuele hoogteziekte tegen te gaan. Hier zijn tevens fraaie rotsformaties te bewonderen. Vervolgens staat 'Tocra' op het programma, een moerasachtig gebied waar je veel Andesvogels, llamas, alpacas en misschien zelfs guanacos kunt zien. Het hoogste punt is de pas 'Pata Pampa' op 4820m (even hoog als de top van de Mont Blanc). Van hieruit zie je onder andere de vulkanen Ampato, Sabancaya, de Hualca-Hualca en de Mismi. Langzaam daal je weer af naar het dorpje Chivay (3651m) om vervolgens naar het hotel in Coporaque te gaan.

In de middag kun je met de gids het dorpje bezoeken en een wandeling maken naar de San Antonio ruïnes. Aan het eind van de middag is er nog een mogelijkheid om de warmwaterbaden van 'El Calera' te bezoeken om te genieten van de zonsondergang. Je overnacht de komende twee nachten in Coporaque.

Overnachting in

Coporaque

Dag 2

Op de tweede dag biedt het hotel de mogelijkheid om´s ochtends een bezoek te brengen aan een lokale boerenhoeve om daar onder begeleiding van de eigenaar te ervaren hoe het dagelijkse leven in de Colca Canyon er uitziet. Uiteraard is het programma afhankelijk van het seizoen, maar je maakt kennis met de verschillende facetten van het dagelijkse bestaan alhier. Dit kan bestaan uit oogsten, zaaien, de grond gereed maken, het hoeden van de boerderijdieren etc. Let wel, dit programma wordt verzorgd door de lokalen zelf en is dus in het Spaans.´s Middags is vrij om naar eigen inzicht in te vullen, er zijn mogelijkheden om een fiets te huren, paard te rijden of te voet de Colca Vallei te ontdekken. Jullie overnachten in Coporaque.

Overnachting in

Coporaque

Dag 3

Na een vroeg ontbijt vertrekken jullie naar het beroemde uitkijkpunt Cruz del Condor, een prachtige plek vanwaar de Andes Condor in al haar glorie te bewonderen is. Met enig geluk kunnen jullie deze reuzen van het luchtruim - ze hebben een spanwijdte van ruim 3 meter! - op minder dan een paar meter voorbij zien zeilen. Het is ook  mogelijk dat deze excursie jullie al op dag 2 wordt aangeboden, in dat geval hebben jullie de ochtend van dag 3 vrij om naar eigen inzicht te besteden. De condors nestelen onderin de canyon en komen in de ochtend op de termiek van de opgewarmde lucht de canyon uit. Na dit spectaculaire schouwspel is er in overleg met de gids de mogelijkheid om ook een korte wandeling langs de Canyon te maken (ongeveer 1 uur). Op de terugweg worden nog verschillende andere dorpjes aangedaan (Pincholo en Chivay) en er wordt onder andere gestopt bij het uitkijkpunt "Choquetico" om de hangende graven ("Tumbas Colgantes") te bewonderen en een blik te werpen op de "litomaqueta", een in de rotsen gegraveerd model van de terrassen. Ook het dorp Maca, een Andes communidad die tijdens de aardbeving van 1991 zwaar beschadigd raakte wordt niet vergeten.

Na de lunch in Chivay (niet inbegrepen) vangt de busreis naar Puno aan (ongeveer 5-6 uur). In Puno worden jullie voor de deur van jullie hotel afgezet.

Optie naar Arequipa! Het is ook mogelijk om op deze dag weer terug te keren naar Arequipa. Er is dan een korting van toepassing.

NB Programma

Mocht je op dag 3 niet willen doorreizen naar Puno, maar weer willen terugkeren naar Arequipa, geef ons dat graag aan bij je boeking. Er geldt dan een korting op de reissom.

Blader door het programma

Reisdetail

Inbegrepen

 • Transfer Arequipa - Colca Canyon - Puno (in groepsverband)
 • Entree Colca Canyon
 • Twee overnachtingen Coporaque o.b.v. logies & ontbijt
 • Bezoek Cruz del Condor in groep met Engelstalige gids
 • SNP Informatiepakket

Niet inbegrepen

 • Maaltijden
 • Drankjes
 • Uitgaven van persoonlijke aard

Praktische informatie

Voor een verblijf in Peru heb je een geldig paspoort nodig dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neem hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Peru (zie nuttige adressen).

Naar Peru via de Verenigde Staten
Als je naar/vanuit Peru via de Verenigde Staten vliegt, moet je in het kader van het ESTA-programma vooraf een reisvergunning voor de VS aanvragen. Voor meer belangrijke informatie over deze reisvergunning (ESTA), je paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en je bagage Lees verder...

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een toeristisch bezoek aan Peru hebt u geen visum nodig voor een verblijf van maximaal 183 dagen. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over over een vliegticket voor de terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging van de eerste accommodatie en over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Peru (zie nuttige adressen).

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Peru

Vliegen via de Verenigde Staten

Indien u een vlucht boekt met een overstap in de Verenigde Staten naar uw eindbestemming, dan moet u minimaal 72 uur voor vertrek een elektronische reistoestemming aanvragen. Dit kunt u online aanvragen op de website van 'US Immigrations', mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en u staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het VISA Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming heeft u geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap. Baby’s en kinderen dienen over een eigen paspoort te beschikken. Meer uitleg kunt u vinden op de website van SNP, klik hier (http://www.snp.nl/esta). Voor het aanvragen van een ESTA reistoestemming, klik hier: (https://esta.cbp.dhs.gov/esta/).

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen, een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen en de reisleiding hierover in te lichten.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Gezondheidszorg
In Peru zijn de medische voorzieningen geconcentreerd in de grote steden en rond de mijnen. Het niveau van de voorzieningen in de ziekenhuizen is laag.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet en drinkt.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.

Hoogteziekte
Tijdens uw reis in Chili (3.800-4.880 m), Bolivia (3.000-5.432 m) en Peru (3.000-4.200 m) kunt u last krijgen van hoogteziekte. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Gun uw lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Het treedt gewoonlijk op vanaf 3.000 meter hoogte. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Dit gaat na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bv. braken, duizeligheid of hardkloppingen, dient u zo snel mogelijk af te dalen of een arts raadplegen. Heeft u ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, dan verzoeken wij u dringend uw arts te raadplegen.

Acclimatisatietips
Enkele tips om de acclimatisatie voorspoedig te laten verlopen:

 • Ga uitgerust op reis en drink vooraf niet veel alcohol.
 • Drink op hoogte veel water (4 à 5 liter per dag)
 • Drink geen of weinig koffie en alcohol.
 • Rook niet.
 • Vermijd slaap- en kalmerende middelen; deze verminderen ademhaling en zuurstofopname.
 • Rustig aandoen, programma zo nodig aanpassen.
 • Raadpleeg bij twijfel altijd de dokter (via uw gids, hotel of reisleider)
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’ en 'Hoe blijf ik gezond in de hoogte'. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Peru binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Peru zelf komt in bepaalde gebieden ook Gelekoorts voor.

Gelekoorts
In Peru komt Gelekoorts voor in regenwoudgebieden (jungle) die op minder dan 2.300 m hoogte liggen.

Malaria
In Peru komt het hele jaar Malaria voor in plattelandsgebieden die op minder dan 2.000 m hoogte liggen, vooral in de departementen Ayacucho, Junin, Loreto, Madre de Dios, Piura, San Martin en Tumbes. Het hoogste risico op Malaria is in Loreto (Amazonegebied) en aan de grens met Ecuador.

Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden Malaria prophylaxis aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Zikavirus (& dengue en chikungunya)
Het zikavirus (& dengue en chikungunya) wordt verspreid door de gelekoortsmug of denguemug. Deze mug komt niet van nature voor in Nederland. Het zikavirus is een virus dat de infectieziekte zikakoorts veroorzaakt die meestal vrij mild verloopt. Maar ongeveer 1 op de 5 mensen die besmet worden met het zikavirus krijgt klachten. De meeste mensen krijgen helemaal geen klachten. Wetenschappelijk is bewezen dat een infectie tijdens de zwangerschap schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan raden we je aan contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Voor meer informatie over het zikavirus verwijzen we je naar het RIVM. Op deze site tref je een link aan naar de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) die regelmatig updates verstrekt van de landen waar het zikavirus voorkomt. 

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Prijsinformatie

01 januari 0001
Prijs op aanvraag

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs