Madagascar - rondreis, 12 dagen koninkrijk van lemuren, baobabs en orchideeëen

« Terug naar overzicht
Privéreis - Rondreizen

Natuurrondreis met chauffeur en auto langs hotels

Reis met een privé-chauffeur door het land van lemuren, baobabs, olifantsbomen en orchideëen. Ontdek - in dit continent op zich - de unieke planten- en dierenwereld. Bezoek prachtige Nationale Parken zoals Andasibe, Ranomafana en Isalo. Maak mooie wandelingen en ervaar de vriendelijke Malagassys.

Uniek aan deze reis

 • Engelssprekende privé chauffeur/gids
 • Fascinerende natuur
 • Indri indri & sifaka: tot de verbeelding sprekende lemuren
 • Optioneel verlengen strandverblijf Nosy Be of Ile Saint Marie
 • Orchideeën en baobabs
 • Reis met een privé chauffeur
 • Spot walvissen voor de kust van Ifaty
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Madagascar - rondreis

Vanaf de hoofdstad Antananarivo, het begin van deze rondreis met uw eigen chauffeur, vertrekt u naar Andasibe. In het gelijknamige reservaat maakt u zowel ’s nachts als overdag een wandeling om o.a. de Indri Indri te spotten (de grootste lemuur), vele endemische orchideeën (bloei okt-nov), kameleon’s en vogels. Via de hooglanden rijden we zuidwaarts naar Antsirabe en Ambositra, de stad bekend om zijn ambachtelijk houtsnijwerk. Met een bezoek aan het Ialantsara privé park – alwaar u de bruine lemuren aantreft – wordt u naar het Ranomafana National Park gereden. Dit park verwierf zijn bekendheid in 1986 toen de Gouden Halfmaki werd ontdekt. Relax na uw wandeling in het tropisch regenwoud in een van de thermale warmwaterbronnen. Voordat u de langgerekte rotsformaties in het Isalo National Park verkent, bezoekt u Ambalavao, een middeleeuws dorpje waar de tijd stil heeft gestaan. Isalo herbergt o.a. de fretkat en de dansende lemuur, de sifaka. Natuurliefhebbers kunnen nog een bezoek brengen aan het privé park Anja om de cattalemuur (ringstaartlemuur) te observeren. Het verblijf aan de kustplaats Ifaty doet zeer Afrikaans aan! Van juli tot en met half september kunt u walvissen spotten (alleen in de wateren rondom het eiland Sainte Marie ziet u ze gegarandeerd), een schooltje bezoeken of heerlijk aan het strand verblijven.

Dag 1

Op het vliegveld van Antananarivo word je opgehaald met een privé transfer en in ca. 1 uur naar een comfortabel middenklasse hotel gereden.

Antananarivo, ook wel Tana genoemd, is de hoofdstad van Madagascar. De stad, die ook wel 'de stad op de duizend heuvels' wordt genoemd, ligt daadwerkelijk op 'maar' 12 heuvels temidden van een prachtig landschap met tropisch aandoende rijst sawah's. Van de stad heb je een magnifiek uitzicht op de in de verte liggende blauwgrijze bergen waarvan die het Palais de la Reine wel het mooist is.

Overnachting in

Antananarivo

Dag 2

Na het ontbijt staat je privé chauffeur/gids voor je klaar om je veilig over de soms drukke en hier en daar wat slechte wegen te leiden. Natuurlijk vormt je chauffeur ook een bron van informatie om je te interesseren en mee te nemen in de verhalen over de diversiteit van de Malagassy en de endemische flora en fauna op dit 4e grootste eiland ter wereld.

Na een korte stadstour door Tana rijd je door naar Andasibe. Hoe verder oostwaarts hoe groener het landschap en hoe weelderiger de begroeiiing. Onderweg stop je in Marozevo om een bezoek te brengen aan het Pyereras Reserve bekend om de vele kameleonsoorten. In een rustig tempo bedraagt de rijafstand vandaag 3,5 - 4 uur. Je overnacht in Andasibe.

Overnachting in

Andasibe

Dag 3

In de ochtend bezoek je het Special Reserve van Andasibe dat bekend staat om de Indri Indri, de grootste lemuren van het eiland. De endemische flora en fauna in het reservaat (ca. 810 hectare) bestaat uit vele orchideeën, kameleons en vogels. In de middag bezoek je in Andasibe een typisch Betsimisaraka dorpje waarin je kennismaakt met de 2e grootste etnische groep in Madagascar. Je kunt er ook voor kiezen nog een wandeling te maken door het Mantadia park (ca. 14.500 hectare) dat naast het Andasibe reservaat deel uitmaakt van hetzelfde tropisch regenwoud met dit verschil dat je hier nog een stuk primair regenwoud aantreft.

Overnachting in

Andasibe

Dag 4

Na het ontbijt rijd je via Tana zuidwaarts naar Antsirabe. Tegen de achtergrond van hoge bergen en geërodeerde hellingen (ter plaatse 'lavaka'genoemd) rijd je langs rijstvelden. In de loop van de middag kom je aan in Antsirabe, de stad van zout, thermale baden en loopriskja's. Het koele klimaat en de thermale bronnen maken dit tot een prettige stad. De totale rijafstand vandaag bedraagt ca. 7,5 uur.

Overnachting in

Antsirabe

Dag 5

In de ochtend heb je de keuze uit twee excursies. Je brengt of een bezoek aan het meer van Andraikiba waarna je tot aan Betafo rijdt waar je een korte wandeling maakt rond het Tritriva meer (een kratergat) en door Betafo met wellicht kans op een speciale markt. Of je gaat een halve dag op stap met een gids om de achterlanden van Antsirabe te verkennen.

In de middag vervolg je de rit door het hoogland met zijn rijstvelden en pijn- en eucalyptusbomen naar Ambositra. Voordat je Ambositra inrijdt, rijd je over de 'col de tapia', een boomsoort die bestand is tegen bosbranden. Ambositra is het centrum van de houtsnijwerk industrie op Madagascar en vrijwel alle huizen hebben houten balkons en luiken in mooie kleuren. De rijafstand in de middag bedraagt 2,5 - 3 uur.

Overnachting in

Ambositra

Dag 6

Onderweg naar Ranomafana, is er 's ochtends nog tijd om Ambositra te verkennen. Door het groene landschap wordt de reis vervolgd zuidwaarts naar Ranomafana. Onderweg passeer je bamboebossen en bergen met vele rivieren en beekjes. De totale rijafstand vandaag bedraagt 4,5 - 5 uur. De komende twee nachten overnacht je in een aangenaam middenklasse hotel op enkele minuten loopafstand van het centrum. Ook is een bezoek aan het zwembad en de warmwaterbaden, met een paar mooie koloniale gebouwen in de nabijheid, de moeite van een bezoek waard. Ranomafana stond in koloniale tijden bekend als thermaal oord.

Overnachting in

Ranomafana

Dag 7

Vandaag bezoek je het Ranomafana Nationaal Park, gelegen in een diep dal tussen met groen bedekte bergen. Het park bestaat uit tropisch regenwoud met goed aangelegde paden om een of meerdere van de in totaal 12 lemuursoorten waar te nemen. Een hiervan is de gouden bamboe-lemuur die pas in 1986 ontdekt is. Maast de lemuren vind je er vele vogelsoorten, kameleons, bijzondere kikkers en orchideeën. Net even buiten het park is het mogelijk een begeleide avondwandeling te maken om met name kameleons te observeren. Deze zijn in het donker met lampen wat makkelijker te spotten dan overdag, waarop ze door hun camouflage lastig te zien zijn.

Overnachting in

Ranomafana

Dag 8

Onderweg naar de bergreeks Isalo breng je een bezoek aan Fianarantsoa, de hoofdstad van de Betsileo stam. Daarna verken je Ambalavao, het centrum van de wijnindustrie op Madagascar en Ihosy, hoofdstad van de Bara stam. Je passeert de bergketen van Andringitra die de scheiding vormt tussen het groene hoogland en het droge zuiden en het 'plateau de Horombe'. Het Isalo Nationaal Park staat bekend om zijn spectaculaire landschap van geërodeerde zandstenen formaties. Je verblijft in het plaatsje Ranohira in een mooi en rustig gelegen accommodatie met fijne bungalowtjes in een tuin, in het seizoen bezaaid met plumeria-bloemen. Er is een klein zwembad waar het na een lange wandeling heerlijk is je even op te frissen. De totale rijafstand vandaag bedraagt ca. 7 uur.

Nabij Ambalavao is het de moeite waard om het mooi opgezette privé Anja Park te bezoeken waar je de Catta ringstaart lemuur kunt spotten. Tevens kun je een papierfabriekje en een zijdeatelier bezoeken. Hiervoor dien je wel een extra overnachting in Ambalavao in te lassen, bijvoorbeeld in het aangename hotel Aux Bougainvillées.

Overnachting in

Ranohira

Dag 9

Vandaag verken je het Isalo Nationaal Park, een indrukwekkend natuurgebied van geërodeerde zandsteenformaties waaraan planten en dieren zich hebben aangepast. Wandel door een bizar landschap vol grillige rotspartijen en bezoek de natuurlijke zwemvijver. Onderweg maak je kans o.a. sifakas, bruine lemuren en ringstaart lemuren te zien. Hoe heerlijk zal het zwembad zijn bij de accommodatie na terugkomst.

Overnachting in

Ranohira

Dag 10-11

Je verlaat Isalo op weg naar Mangily, nabij Ifaty. Nadat je in Tulear afscheid hebt genomen van de gids/chaffeur word je het laatste stukje per 4x4 auto gereden door een gebied met doornige begroeiing zoals cactussen en wolfsmelkachtigen. Het landschap is dor en je komt er de eerste baobabbomen tegen. De kustlijn wordt gedomineerd door mangrovebossen. Ifaty ligt aan een baai achter één van de grootste koraalriffen ter wereld. Een heerlijke plek om te ontspannen aan het water maar ook om met de boot het water op gaan op zoek naar walvissen (seizoen juli-sept). De totale rijafstand vandaag bedraagt ca. 6,5 uur.

Overnachting in

Mangily, nabij Ifaty

Dag 12

Afhankelijk van het tijdstip van de binnenlandse vlucht Tulear naar Tana, vindt de transfer plaats in ca. 2,5 uur naar de luchthaven van Tulear. Na aankomst in Tana word je opgehaald voor de transfer naar een aangenaam hotel waar je de beschikking hebt over een dagkamer om je lekker oop te frissen voor de terugvlucht naar huis of een doorvlucht naar een van de korte reisarrangementen. 

Verlenging reis! Verleng bijvoorbeeld je rondreis naar Tsingy de Bemaraha, Nosy Be of Ile Saint Marie! Een bezoek aan het unieke karststeengebergte in het Tsingy de Bemaraha Nationaal Reservaat (klik hier) is beslist de moeite waard. Of verleng je reis naar het exotische eiland Ile Sainte Marie (klik hier) om o.a. walvissen te observeren (juli tot september) of het tropische eiland Nosy Be (klik hier). Nosy Be biedt een van de beste duikplaatsen op Madagascar. Op een kwartier per boot vanaf Nosy Be ligt het eilandje Sakatia. Met een verblijf in een mooie ecolodge kun je bij een duikschool vele soorten duikbrevetten halen. Zowel Ile Sainte Marie als Nosy Be worden aangevlogen met dagelijkse vluchten vanaf Tana.

NB Programma

 • Dit programma is mogelijk mits er plaatsbeschikbaarheid is op de binnenlandse vlucht op dag 12 (Tulear-Antananarivo). De vlucht op dag 12 wordt door Air Madagascar op alle dagen uitgevoerd, eventueel met een extra overstap in Fort Dauphin. De meeste vluchten komen in de middag of in het begin van de avond in Tana aan. Mochten de binnenlandse vlucht vol zijn, dan adviseren wij je graag hoe de rondreis aan te passen.
 • Indien je minimaal 6 weken voor vertrek boekt, heb je de beschikking over een Engelstalige chauffeur. Bij boeking binnen 6 weken voor vertrek kunnen wij dit niet meer garanderen, maar we doen wel onze uiterste best.
 • Wijzigingen in het vluchtschema van Air Madagascar voor de binnenlandse vluchten zijn veel voorkomend en kunnen invloed hebben op het dagschema en zelfs op de heen- of terugreis. Soms wijzigen de vluchttijden nog nadat je ticket al is geprint. Het hebben van de nodige flexibiliteit en aanpassingsvermogen maakt het reizen in Madagascar een stuk plezieriger.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

De meeste hotels in Madagaskar zijn eenvoudig van aard en moeilijk te classificeren. Tijdens deze rondreis verblijven jullie in een mix aan eenvoudige en goede middenklasse sfeervolle hotels met privé sanitair. Drie- en vierpersoonskamers kunnen lang niet in alle plaatsen geregeld worden. In de nationale parken zijn geen accommodaties toegestaan, om die reden liggen deze dus vlak ernaast.

Duurzaamheid

 

Inbegrepen

 • 9 nachten accommodatie o.b.v. logies en ontbijt
 • 2 nachten accommodatie o.b.v. half pension (Isalo Nationaal Park)
 • gebruik dagkamer op dag 12
 • privé-transport met chauffeur
 • transfers van en naar vliegveld
 • entrees nationale parken volgens programma
 • SNP informatiepakket

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • visa
 • parkgidsen (Andasibe, Ranomafana NP en Isalo NP)
 • overige excursies en maaltijden
 • binnenlandse vlucht Tulear - Antananarivo (indicatie vanaf € 250 pp)
 • uitgaven van persoonlijke aard

Extra dagen

U kunt deze rondreis op elke overnachtingslokatie uitbreiden met extra nachten naar eigen wens. Houdt u er rekening mee dat er naast de meerprijs voor de extra nachten accommodatie ook kosten bijkomen voor de dagen dat u langer gebruik maakt van de auto, de privé-chauffeur en de entree van nationale parken als u hierin verblijft, dan wel hier naartoe gaat met uw extra dagen.

Heen- en terugreis

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Antananarivo. Indien je een strandverlenging op Mauritius wilt, dan is het een optie om met Turkish Airlines te vliegen. Via Istanbul en Mauritius vlieg je door naar Antananarivo. Met de terugvlucht vlieg je weer via Mauritius terug naar Istanbul en Amsterdam. Je kunt hiermee een strandverlenging op Mauritius vooraf of na afloop van je Madagascarreis plannen. De vlucht vindt 3x per week plaats. 

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Praktische informatie

De beste tijd om deze reis te maken is van half april tot en met eind november. Madagascar ligt binnen de tropen. Elke uithoek kent echter een ander klimaat met eigen droge en natte tijden. Zelfs in het regenwoud is er een periode die je de droge tijd zou kunnen noemen alhoewel een tropische bui nooit is uit te sluiten. Hoewel Madagascar tropisch is, kent het duidelijk een koelere tijd, waarin augustus de koudste maand is. In de kustgebieden stijgen de temperaturen in september overdag tot rond de 25°C bij een hoge luchtvochtigheid. Bij wind en bewolking koelt het echter af. ‘s Nachts ligt de temperatuur rond de 15-20°C. Het zuiden kenmerkt zich door het droge klimaat, er valt slechts 50 mm regen per jaar. In Tana, op een hoogte van rond de 1300 meter, is het koeler. In de periode december tot en met medio april is deze reis ook te maken, maar je hebt dan wel een risico op een behoorlijke tropische regenbui met de maanden februari en maart als natste maanden. Tijdens deze regenperiode zijn alle nationale parken ‘gewoon’ open en de wegen begaanbaar.

Een reis naar Madagascar heeft natuurlijk een – helaas - onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Wij hebben voor je uitgerekend hoe groot dat is bij deze reis. Zoals je in bijgaand diagram kunt zien heeft met name de vlucht het grootste aandeel.

Bij het landarrangement is de CO2 compensatie bij ons standaard inbegrepen. Wanneer je ook de vlucht bij SNP geboekt hebt, dan zorgen wij voor een volledige compensatie van je CO2 uitstoot. Om je een idee te geven: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2.

De nieuwe munteenheid van Madagascar is de Ariary Malagasy (MGA). Er zijn munten van één, twee, vijf, tien, twintig en vijftig ariary. Daarnaast zijn er briefjes van 10.000, 5000, 2000, 1000, 500, 200 en 100. Voor één euro ontvang je ongeveer 3290 Ariary (mei 2014). Kijk voor een actuele wisselkoers op: www.xe.com. De oude Malagasy Franc (FMG) wordt niet meer geaccepteerd daarentegen staat zijn waarde nog wel op het briefgeld en sommige muntstukken. Een ariary is vijf Malagasy Franc. Contante Amerikaanse dollars en euro’s kunt u wisselen bij de banken en in hotels in de grote steden, en op het vliegveld in Antananarivo. 

Hier volgen een aantal belangrijke punten tav geldzaken:

 • neem zakgeld mee alleen in de vorm van contante € (biljetten van 20 en 50) die ONbeschadigd dienen te zijn;
 • geld pinnen in Madagascar kan alleen met uw VISA card (dus GEEN Mastercard of anderszins!); indien u een VISA card heeft neem deze beslist mee;
 • de banken zijn geopend van 08.00 tot 16.00 uur en gesloten in het weekend en de middag voor een feestdag;
 • het is verboden de Ariary Malagasy (MGA) in Madagascar in en uit te voeren.

De entree voor nationale parken bedraagt € 10 per persoon per dag (pppd) indien u één dag in het park bent. Bij twee dagen is het € 15 pppd, bij drie dagen € 17 pppd en bij vier dagen € 20 pppd. Voor de gidsen die u moet inhuren(verplicht) in de nationale parken betaalt u een totaalprijs. Tot maximaal 4 personen betaal je per gids per wandeling de volgende bedragen waarbij het bedrag hoger is naarmate de wandeling zwaarder:

 • Andasibe Nationaal Park € 7-25 
 • Ranomafana Nationaal Park € 11-32
 • Isalo Nationaal Park € 11-38 

Een nachtwandeling kost € 10 voor de gids. Het betreft hier richtlijnen die van park tot park enigszins kunnen verschillen.

Als richtlijn voor de lunch met een drankje, denk aan ca. € 6 (onderweg kan er lokaal veel goedkoper gegeten worden opf als je een picknick zelf koopt met behulp gids/chauffeur). Voor de diners hanbt de prijs natuurlijk af waar je gaat eten en hoeveel menu-gangen. Reken op ca. € 10 per diner en je zit ruim. 

Voor de maaltijden die niet zijn inbegrepen, entrees en gidsen in de nationale parken en optionele excursies adviseren wij minimaal € 700 mee te nemen aan zakgeld. 

Transfers worden uitgevoerd per huurauto met chauffeur. Er wordt met personenauto's gereden bij kleine reisgezelschappen (2-3 personen). Vanaf 4 personen wordt er een minibusje ingezet. 

Tijdens het verblijf in Ifaty is er geen auto noch gids ter beschiking waardoor u met te adviseren verlenging niet onnodig teveel voor uw privé auto en chauffeur betaalt.

 • rugzakje voor overdag
 • stevige wandelschoenen met goed profiel, hoogsluitend tot boven de enkels, goed ingelopen (anders zijn blaren onvermijdelijk)
 • lichte schoenen, voor ‘s avonds of in de steden
 • zomerkleding
 • dun windjack
 • warm (fleece) vest
 • zwemkleding
 • klamboe. Waar nodig is deze aanwezig, maar niet altijd van even goede kwaliteit en doorgaans niet geimpregneerd. 
 • eventueel duikbril & snorkel
 • zaklantaarn
 • zakmes
 • veldfles (minstens 1 liter)
 • GELDIG paspoort
 • zonnebrandolie, hoed, zonnebril en lippencrème
 • eventueel verrekijker, fototoestel met telelens en voldoende geheugenkaartjes
 • sporttape (breed en zware kwaliteit), norit, antidiarree medicijnen, vitaminen, second skin tegen blaren en andere EHBO spullen.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf op Madagascar hebt u een paspoort nodig, dat bij vertrek nog minimaal 6 maanden geldig is.

N.B.
Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee op reis te nemen en dit apart te bewaren van uw paspoort.

N.B.
Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Madagascar (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf op Madagascar hebt u een visum nodig. U kunt deze op vertoon van een bevestigd retourvliegticket bij aankomst op de luchthaven verkrijgen voor Ariary 80.000 p.p. (ca. € 21-24). Betaal dit zo gepast mogelijk in cash €, het wisselgeld krijgt u in Ariary's. Uw paspoort dient minimaal 1 lege pagina bevatten. Een pasfoto is niet nodig. Het visum is geldig voor een maximaal verblijf van 30 dagen. Omdat de VisumCentrale CIBT de regels van het consulaat van Madagascar in Rotterdam volgt, adviseert het CIBT een visum (single entry ca. € 60 pp plus bemiddelingskosten) in Nederland aan te vragen. Wij raden u aan uw visum te regelen bij aankomst op de luchthaven van Antananarivo.

N.B. Wijziging van al deze bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. De meest actuele informatie is te vinden op de website van het consulaat.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
In een tropisch land als Madagascar komen ziekten voor die bij ons niet bestaan of die al enige tijd naar de geschiedenisboekjes zijn verwezen.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Medicijnen

Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Met de hygiëne op Madagascar is het minder gesteld dan in Nederland. Pas op met wat u eet. Wees erg voorzichtig met het eten van oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees ook voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed. 

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draagt u lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag altijd een hoofddeksel of hoofddoek of wikkel een sjaal om uw hoofd, net als de bedoeïenen.

Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.


Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gele koorts-gebied op Madagascar aankomt, is een gele koorts-vaccinatie verplicht. Op Madagascar zelf komt geen gele koorts voor. Als u over land Madagascar binnenkomt, is een cholera-verklaring vereist.
Aanbevolen
Malaria profylaxis wordt sterk aanbevolen. Het te gebruiken anti-malariamiddel is persoonsgebonden.
Bijzonderheden: laat u informeren over de risico's op oa. Buiktyfus,  Hepatitis B, Tuberculose, Dengue (Knokkelkoorts), Rabies, Mazelen en Builenpest (regio's Mandritsara, Soanierana, Ivongo, Ikongo en Tsiroanamandidy).

Malaria
In Madagascar komt het hele jaar malaria voor en speciaal in het kustgebied. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen malaria worden anti-malariamiddelen sterk aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk

Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Algemeen

Zoals overal elders in de wereld moet u ook op Madagascar rekening houden met diefstal. Let daarom, vooral in Antananarivo, extra goed op uw geld en waardevolle spullen. Ga ’s avonds nooit alleen de straat op in Tana; zelfs voor een bezoek aan een restaurant raden we het gebruik van een taxi aan. Waardevolle spullen kunt u het beste in de hotelkluis achterlaten.

Stormseizoen
Van januari t/m maart kunnen tropische stormen over Madagascar trekken.

Recente reisinformatie Voor het meest recente reisadvies voor Madagascar verwijzen we u naar www.minbuza.nl.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

madagaskar-vallei.jpg

Madagascar - rondreis

koninkrijk van lemuren, baobabs en orchideeëen

Natuurrondreis met chauffeur en auto langs hotels

Zwaarte
Comfort
Rondreizen
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Gekozen kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen