Kauai

Hawaii - wandelvakantie, 15 dagen Wandel- en strandvakantie in het paradijs

Cookies op SNP

De website van SNP maakt gebruik van cookies.

Meer informatie

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

rondreis langs hotels, inclusief huurauto en interisland vluchten

Rondreis per huurauto over de tropische eilanden Kauai, Maui en Hawaii. Op ieder eiland zijn ruime mogelijkheden voor wandelingen en excursies, maar ook voor ontspannen zwemmen en snorkelen in zee. Wandel bij de Na Pali Coast, volgens Mark Twain de mooiste kust op aarde, en in Kokee State Park door de 'Grand Canyon' van de Pacific. Maak kennis met de unieke vulkanische wereld. Loop over de zwarte lavavelden en langs stomende kraters in Volcanoes National Park, en daal af in de 3000 m hoge Haleakala vulkaan op Maui. Misschien zie je van een afstand de rode lava stromen uit de Kilauea Volcano.... Je overnacht in prima hotels en resorts.

Uniek aan deze reis

 • 2 'inter-island' vluchten inclusief
 • Echt wandelprogramma
 • Exotische lodges
 • Vulkanisme en rode lava
 • Zwemmen & snorkelen
 • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Hawaii - wandelvakantie

In principe vlieg je vanuit Europa, met een overstap in Honolulu, naar Lihue, op het eiland Kauai, 'the Garden Island'. Hier wandel je door de Waimea Canyon, de 'Grand Canyon' van de Pacific, over smalle klifpaadjes, door dichte bossen en over de stranden van de Na Pali Coast, met uitzicht over een onmetelijke oceaan. Je bezoekt de weelderige begroeiing en talrijke beekjes in de Alakai Swamps, volgens metingen de natste plek op aarde. Op het eiland Maui rijd je naar de top van de Haleakala Mountain, de grootste slapende vulkaan op aarde, voor een hallucinerend mooie wandeling. Of je maakt een walvisexcursie vanuit Lahaina. Op Hawaii, 'the Big Island', ligt de 4000 m hoge Mauna Loa, een actieve vulkaan. Hier in het Volcanoes National Park wandel je door stomende oerlandschappen en zie je met enig geluk roodgloeiende lava in zee stromen. Na een laatste nacht vlieg je terug via San Francisco of Los Angeles. Je kan je reis naar Hawaii dus ook eenvoudig verlengen met een verblijf op het vasteland van de Verenigde Staten, of op de heenweg met een verblijf in Honolulu-Waikiki Beach.

Dag 1

Een lange vlucht brengt je vanuit Europa, na een overstap in Amerika en Honolulu, naar het stadje Lihue op Kauai, 'the Garden Island'. Na aankomst kun je de huurauto op het vliegveld ophalen. Je overnacht drie nachten in het dorp Kapa'a, in een heerlijk hotel aan het strand. 

Optionele uitbreiding
Natuurlijk is het mogelijk de lange heenvlucht te onderbreken met een stopover in San Francisco, Los Angeles of in Honolulu. In dat laatste geval overnacht je in Waikiki Beach, een van de meest excentrieke vakantieoorden ter wereld. Breng een bezoek aan het enige koninklijke paleis van Amerika of verdiep je in de historie rondom Pearl Harbour. Wil je de wandelschoenen al testen dan neem je de bus naar Diamond Head voor een korte wandeling door een oude vulkaankrater. Na je verblijf in Waikiki vlieg je met een 'interisland flight' naar Lihue op Kauai Island.
Oahu is natuurlijk meer dan Waikiki en Honolulu alleen. Wil je wat meer van de ruige noordkust zien dan raden wij je aan om de bouwsteen Oahu * Northshore (reiscode 275215) ook toe te voegen na de overnachtingen in Waikiki.

Overnachting in

Kapa'a - BW Plantation Hale Suites

Dag 2

Vanaf het hotel is het ongeveer een uur rijden naar Haena Beach State Park, in het uiterste noorden van het eiland. Vanaf hier wandel je over het strand naar Kee Beach waar de beroemde Kalalau Trail begint. Dit is de Na Pali Coast, volgens velen de mooiste kustlijn op aarde. Het modderige pad klimt en daalt, steeds met waanzinnig uitzicht op de zee. Je wandelt tot aan Hanakapiai Beach voor een lunch en volgt vervolgens hetzelfde pad terug. 
Hoogteverschil: 200 meter klimmen en dalen. Lengte: 10 km, 4 uur.
Terug bij Kee Beach kan je nog een verfrissende duik nemen of snorkelen bij het mooie Tunnel Reef. Hierna rijd je in een uur terug naar het hotel voor een duik in het hotelzwembad.

Overnachting in

Kapa'a - BW Plantation Hale Suites

Dag 3

Na een mooie rit van een uur (60 km) kom je in het Kokee State Park. Onderweg stop je bij de uitzichtpunten over de kleurige Waimea Canyon, een 1000 meter diepe kloof, die de bijnaam 'Grand Canyon of the Pacific' draagt. De wandeling voert je op hoogte over de kammen van de Na Pali Coast, waar je prachtige uitzichten op de kliffen hebt van boven. Je wandelt deels door exotisch bos. 
Hoogteverschil: 600 meter klimmen en dalen. Lengte: 15 km, 6 uur. Ook bestaat de mogelijkheid om door de Waimea Canyon te wandelen. 

Optionele uitbreiding
Indien je een extra nacht toevoegt kun je in Kokee State Park nog een mooie wandeling maken door de Alakai Swamps, een oude vulkaankrater; volgens statistieken de natste plek op aarde. De dichte vegetatie, het klaterende water en de ontoegankelijkheid hebben gezorgd voor een mysterieus oerlandschap, haast altijd in mist en wolken gehuld. Dit is een van de locaties waar Jurassic Parc werd opgenomen.
Wil je voor deze wandeling niet op en neer rijden tussen je hotel in Kapaa en de trailhead, dan kun je ook de extra nacht toevoegen in de Waimea Plantation Cottages na dag 3, omdat deze veel dichter bij de Waimea Canyon ligt. Het is ook mogelijk om dit als bouwsteen Kauai Island * Waimea Canyon (reiscode 275216) toe te voegen (2 nachten).

Overnachting in

Kapa'a - BW Plantation Hale Suites

Dag 4-5

Met een binnenlandse vlucht rond het middaguur reis je naar het volgende eilandje: Maui. Na aankomst rijd je met eigen huurauto naar Lahaina, een gezellig dorpje aan de westkust met een walvisvaarders verleden. Deze dagen heb je tijd om rustig te genieten van het dorpje, om een walvisexcursie te maken op zee of voor een dagje strand. In de periode november t/m april kun je op zoek gaan naar o.a. bultrugwalvissen en blauwe vinvissen. Het gehele jaar kun je een excursie maken en op zoek gaan naar dolfijnen, vliegende vissen en enorme zeeschildpadden. Deze excursies zijn eenvoudig ter plaatse te boeken.

Optionele uitbreiding
Wil je een mooi authentiek stukje Hawaii toevoegen dan zou je vóór dag 4 een verblijf op Molokai Island (reiscode 275214) kunnen toevoegen. 

Overnachting in

Lahaina - Kaanapali Beach Hotel

Dag 6

Je volgt een schitterende weg aan de noordwestzijde van het eiland, uitgehakt in het regenwoud, naar 'heavenly' Hana, waar zelfs de goden van Hawaii vertoefden.  Onderweg bezoek je de weelderige Iao Valley. Vanaf de parkeerplaats loop je deze uitbundig begroeide vallei in tot een uitzichtpunt waar je de 'Iao Needle', een rotsformatie, kan bewonderen.

Overnachting in

Hana - Hana Kai Maui Resort

Dag 7

Een volle dag in Hana, waar je een verfrissende wandeling maakt door een bamboebos naar de Waimoku Falls in het regenwoud. Op de terugweg badder je in de watervallen van de Seven Pool in Oheo Gulchs. De paden bij Wainapanapa leiden je naar een zoetwatergrot en langs de kust naar een spectaculair uitzichtpunt, waar soms zelfs walvissen gespot kunnen worden.

Overnachting in

Hana - Hana Kai Maui Resort

Dag 8

Tijd om dit prachtige en relatief rustige oord te verlaten. Je neemt dezelfde weg terug. Onderweg zijn op meerdere plaatsen kleine wandelingetjes te maken en erg interessant is een bezoek aan een botanische tuin. Je overnacht in Kihei, waar vele hotels staan aan een langgerekt strand.

Overnachting in

Kihei - Maui Coast Hotel

Dag 9

Vandaag wacht je een van de spectaculairste wandeltochten van Hawaii. Je rijdt naar boven over een bergweg, vrijwel tot de top van de Haleakala op ruim 3000 meter hoogte. Hier heb je prachtige uitzichten over het vulkanisch maanlandschap. Dit is de grootste slapende vulkaan op aarde, één bonk massief gesteente, met een bijzonder magnetisch veld. Dit, samen met de ijle lucht, de intense zonnestraling en het maanlandschap, zorgt voor een haast hallucinerende omgeving. Je kunt een pittige wandeling maken naar de bodem van de oude vulkaanmond, waar bijzondere zilverzwaarden groeien, langs veelkleurige puinhellingen en grillige kraterranden. Afhankelijk van je eigen wensen en fitheid kun je 900 m afdalen in de krater en onderweg kleinere 'kinderkraters' bekijken.
Maximale wandelduur: 7 uur. Maximaal hoogteverschil: 900 m. Maximale lengte: 17 km (maar korter kan natuurlijk ook).

Optionele uitbreiding
Vanuit Kihei kan je ook de fantastische Molokini Snorkelcruise (zie info hieronder) toevoegen. Wil je niet dat het ten koste gaat van de wandeldag, dan moet je voor de excursie wel een extra dag inplannen in Kihei na dag 9.

Overnachting in

Kihei - Maui Coast Hotel

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

snorkelen_vanaf_de_boot.jpg

Maui Island * Molokini Snorkelcruise

Molokini is een Marine Reserve voor de kust van Kihei (Maui) en bestaat uit een halve maan vormige bergrug, de overblijfselen van een oude vulkaankrater. Per cruiseboot (maximaal 150 passagiers) vertrekt u rond 08.00 in de ochtend naar dit onbewoonde eiland voor een fantastische snorkelervaring. Dit is één van de beste plekjes van de gehele eilandenarchipel voor een ontmoeting met de kleurige onderwaterwereld. De verzorging op de boot is met een ontbijt en een BBQ-lunch zeer goed. Rond 13.00 eindigt de excursie.

Dag 10-11

Vanuit Kihei rijd je in 30 minuten naar Kahului waar je rond het middaguur het vliegtuig neemt naar Kona op Hawaii, 'the Big Island'. Na aankomst op het vliegveld neem je daar je huurauto in ontvangst.
Je overnacht in Kailua-Kona, een gezellig en toeristisch dorpje met vele excursiemogelijkheden.

Optionele uitbreiding
Dit is een goed plek voor het brengen van een bezoek aan de sterrenwacht op de 4000 meter hoge Mauna Kea (zie info hieronder). Plaats deze dan op dag 11. Ook zijn er ter plekke walvisexcursies te boeken, waarbij het zwemmen en snorkelen met Mantaroggen een onvergetelijke ervaring is.

Overnachting in

Kailua-Kona - Courtyard by Marriott King Kamehameha

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

zonsondergnag_op_de_top.jpg

Hawaii Islands * Mauna Kea Summit Adventure

Dit zal letterlijk een hoogtepunt zijn van uw reis. Per 4WD wordt u vanuit Kona gebracht naar de top van de Mauna Kea vulkaan, op 4140 meter hoogte. Onder leiding van een gids maakt u een fantastische zonsondergang mee en speurt u de donkere hemel af naar sterren en planeten als het Zuiderkruis en de Polaris. Er wordt nauwelijks gewandeld op deze excursie, maar de ijle lucht laat dat ook niet toe.

Dag 12-14

Je verlaat Kona in zuidelijke richting voor een rit naar het Volcano National Park. Onderweg zie je zeeschildpadden luieren op het zwarte strand van Punaluu en bezoek je de heilige plaats Puuhonua o Honaunau waar je kan leren over de oorspronkelijke eilandbewoners. In deze baai is het uitstekend snorkelen.
Midden op Hawaii ligt de 4000 m hoge Mauna Loa, een actieve vulkaan, als een bovenaardse wachter. Dit vormt het hart van het Volcanoes National Park. In de bizarre maanachtige kraterlandschappen zie je gestolde lavastromen en kleine plukjes tropisch bos: een welkom toevluchtsoord voor bijzondere vogels. Wat je in het gebied kan doen is onderhevig aan de locaties van de actieve rode lavastromen maar vooral ook van de locaties waar dampen en gassen uitgestoten worden. Deze zijn niet toegankelijk vanwege het mogelijke gevaar voor de gezondheid. Bespreek altijd met de rangers in het bezoekerscentrum de mogelijkheden voor je wandelingen, waar wel en waar niet te gaan.
Je verblijft drie nachten in een sfeervolle herberg in het kleine dorpje Volcano Village.

Optionele uitbreiding
Voor een toeslag kun je overnachten in een van de meest iconische lodges van Amerika: de onlangs gerenoveerde Volcano House Lodge, uitkijkend over de Halema'uma'u krater en de top van de actieve Kilauea vulkaan, gelegen in het Volcanos National Park. De toeslag is aanzienlijk en de beschikbaarheid beperkt vanwege de populariteit van deze lodge.

Overnachting in

Volcano Village - Lokahi Lodge

Dag 15

Je vervolgt je rondrit over het eiland via de weelderige noordoostkust. Nabij het stadje Hilo kan je een korte maar mooie wandeling maken bij de Akaka Falls of de weelderige botanische tuin bij Onomea Bay bezoeken. Het is via deze noordoostroute ongeveer 200 km (3 uur) rijden naar Kailua-Kona. Hier lever je de huurauto in en vlieg je pas laat in de avond terug naar Nederland.

Optionele uitbreiding
Indien je nog wat meer tijd wilt hebben om de oostkust te verkennen dan voeg je de bouwsteen Hawaii * Hilo (reiscode 275209) toe voor dag 15.

NB Programma

Wil je rond de kerstperiode reizen, houd er dan rekening mee dat het programma waarschijnlijk aangepast moet worden, vanwege beperkte beschikbaarheid in hotels en vanwege het feit dat sommige hotels een minimum aantal nachten vereisen.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

De accommodaties op Hawaii zijn in het algemeen erg comfortabel. Kamers zijn ruim, met een of twee grote bedden, en altijd voorzien van douche/wc, tv en meestal ook telefoon. De meeste hotels beschikken over een buitenzwembad en een mooie tropische tuin en een restaurant is altijd in de buurt. Hotels in Hawaii zijn in het algemeen vrij grootschalig en luxueus en hebben een exotische sfeer. In Kapaa en Hana verblijf je in een suite met één slaapkamer (voor twee personen) en in de zitkamer een sofa die om te bouwen is tot tweepersoons slaapbank (bij een familie). Dit is wel geschikt voor kinderen maar niet zozeer voor volwassenen. Reis je dus met vier volwassenen, dan kan je beter twee kamers/suites nemen.
Bij enkele hotelresorts betaalt u ter plaatse een 'resortfee' of 'amenity fee' om gebruik te kunnen maken van de faciliteiten. Bij Plantation Hale in Kapaa en Maui Coast in Kihei is deze al inbegrepen.

In Amerika en Canada worden in principe de volgende maten voor bedden gehanteerd:
single bed (eenpersoonsbed) 99 cm
twin bed (eenpersoonsbed) 99 cm
double bed (tweepersoonsbed) 137 cm
Queen bed (tweepersoonsbed) 152 cm
King bed (tweepersoonsbed) 193 cm
Indien er een tweepersoonskamer voor u is geboekt, zonder verdere omschrijving, dan kunnen daar alle typen bedden in staan. Een driepersoonskamer kent 2 tweepersoonsbedden, dus geen 3 losse eenpersoonsbedden. Indien u met 4 personen een kamer deelt met '2 x tweepersoonsbed', zonder verdere omschrijving, dan kan dat een combinatie van double/queen/king zijn. Indien u niet wilt dat iemand een bed moet delen dan moet u dus voldoende bedden of kamers aanvragen.

Over de maaltijden

De maaltijden zijn niet inbegrepen. Soms is een 'continental breakfast' wel inbegrepen: een eenvoudig ontbijt met zoete broodjes, vruchtensappen en koffie/thee. Omdat dit een 'complimentary service' van het hotel is kan deze op ieder moment gewijzigd worden of zelfs opgezegd worden en kunnen we je daarin geen garantie geven. Alle accommodaties beschikken over een eigen restaurant waar je 'a la carte' kan ontbijten en dineren. Onderweg kan je lunchen in een restaurantje of je zorgt zelf voor wat inkopen voor een picknick. Supermarkten zijn uitgebreid aanwezig met een zeer uitgebreid assortiment.

Inbegrepen

 • Overnachtingen op basis van één kamer, in exotische hotels
 • 2 interisland vluchten volgens het programma
 • Autohuur standaard incl. verzekeringen en belastingen (type B bij 1-2 personen, type C bij 3 personen, type F bij 4 personen)
 • CO²-compensatie verreden kilometers met huurauto
 • Informatiepakket met kaartmateriaal en dag-tot-dag programma

Niet inbegrepen

 • Internationale vlucht
 • Maaltijden
 • Excursies en entrees
 • bijkomende kosten huurauto (brandstof, evt. parkeer, evt. tol, evt. dropoff) 

De getoonde prijs is inclusief de huur van een standaard auto (type afhankelijk van aantal personen) inclusief verzekeringen en belastingen. Indien je een ander type auto wenst of de autoprijzen per dag en de huurvoorwaarden wil weten, verwijzen wij je naar de informatie onder de knop autohuur USA. Voor een toeslag kan je een navigatiesysteem bijhuren. De totale rijafstand bedraagt ongeveer 1200 km. Indien de autohuur gaat van airport naar airport zijn er geen afleverkosten huurauto. 

Ter plaatse te betalen

 • $25,- per stuk bagage op inter-island vluchten
 • eventuele 'resort fees' of 'amenity fees'

 

Over de activiteiten

In het uitgebreide informatiepakket dat je ontvangt staan allerlei ideeën, kaarten en beschrijvingen voor excursies en wandelingen. Hiermee kan je zelf bepalen of je een lichte of zware, een korte of lange wandeling wil maken, waardoor je zelf de zwaarte van je reis kan bepalen. Het is ook altijd verstandig om een bezoek aan een natuurpark te beginnen bij het Visitor Center waar je een complete update van mogelijkheden kan krijgen, je plannen kan bespreken en eventueel kaarten kan aanschaffen.

Extra dagen

In Lahaina, Kihei en Kona is een groot aanbod aan excursies, terwijl Lahaina en Kona ook bruisende dorpjes zijn. Dit zijn de beste plek voor een eventuele extra dag.

Heen- en terugreis

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een heenvlucht op Lihue (Kauai Island) en een terugvlucht vanaf Kona (Hawaii Island). Houd er bij de planning van je terugreis rekening mee dat je - door het verschil in tijdzones - pas een dag later weer thuis bent.

Nota bene
Voor de 'inter-island vluchten’ (tussen de Hawaiaanse eilanden) moet je ook steeds twee uur van tevoren inchecken op het vliegveld. Sommige vluchten van Lihue naar Kahului en van Kahului naar Kona vliegen direct, maar de meeste vliegen via Honolulu met een overstap. Indien beschikbaar boeken we een directe vlucht voor je. Bij het inchecken op deze binnenlandse vluchten moet je $ 25,- per stuk ruimbagage ter plaatse afrekenen.
Voor de intercontinentale vlucht vanaf Amsterdam naar Honolulu geldt: je mag 1 stuks ruimbagage gratis inchecken (naast je handbagage), met een maximum gewicht van 23 kg. Steeds meer vluchtmaatschappijen naar Amerika en Canada rekenen kosten voor het inchecken van een tweede stuk bagage per persoon (dus al in Amsterdam bij vertrek), en soms zelfs voor een eerste stuk bagage. Voor het tweede stuk bagage dien je vrijwel zeker €50,- bij te betalen op het vliegveld. Indien je een stopover van meerdere dagen maakt, bijvoorbeeld in New York, alvorens naar je eindbestemming te vliegen, dan wordt deze vlucht naar je eindbestemming een nationale vlucht en moet je in de meeste gevallen extra betalen voor de bagage (ongeveer $25,- voor het eerste stuk en $50,- voor het tweede stuk). Ook worden op deze nationale vluchten veelal maaltijden uitsluitend tegen betaling geleverd. De bepalingen van airlines hieromtrent wijzigen regelmatig. Op de internetsite van de maatschappij waarmee je vliegt vind je de actuele informatie hierover.

Airporthotel

Schiphol PARK-SLEEP-FLY ARRANGEMENT
Begin je vakantie relaxed met een overnachting in het comfortabele Courtyard by Marriott Hotel. `s Avonds op je gemak naar Schiphol reizen, luxe overnachten, genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en gratis airport shuttle. Reis je milieubewust en comfortabel per trein, dan kan je met de gratis hotelshuttle eenvoudig vanaf Schiphol het hotel bereiken. Als je toch voor de auto kiest, kan je je auto tot 16 dagen gratis parkeren bij het hotel; daarmee kost je overnachting amper meer dan de prijs van lang parkeren op Schiphol!
Meer informatie.

Extra's

Verlengingshotels

waimea-cottage-ext.jpg

Waimea Plantation Cottages (Waimea)

Proef de sfeer van het oude Hawaii in Waimea. In de 19e eeuw werd Hawaii belangrijk door haar plantages. Geniet nu van deze koloniale sfeer met een verblijf in authentieke plantage cottages in een weelderige kokospalmplantage. De huisjes, origineel van een 19e eeuwse suikerrietplantage zijn netjes gerenoveerd en voorzien van alle comfort en luxe, zoals wifi, TV/DVD, plafondventilator, mahonie meubilair, prive badkamer, lanai (terras), aparte slaapkamer (s) en een volledig ingerichte keuken.Vanuit uw huisje loopt u zo het strand op, of u neemt een duik in het buitenzwembad. In het The Grove Cafe kunt u terecht voor maaltijden en drankjes, maar u kunt natuurlijk ook 'self-catering' in uw eigen cottage doen.

Excursies

zonsondergnag_op_de_top.jpg

Hawaii Islands * Mauna Kea Summit Adventure

Dit zal letterlijk een hoogtepunt zijn van uw reis. Per 4WD wordt u vanuit Kona gebracht naar de top van de Mauna Kea vulkaan, op 4140 meter hoogte. Onder leiding van een gids maakt u een fantastische zonsondergang mee en speurt u de donkere hemel af naar sterren en planeten als het Zuiderkruis en de Polaris. Er wordt nauwelijks gewandeld op deze excursie, maar de ijle lucht laat dat ook niet toe.

snorkelen_vanaf_de_boot.jpg

Maui Island * Molokini Snorkelcruise

Molokini is een Marine Reserve voor de kust van Kihei (Maui) en bestaat uit een halve maan vormige bergrug, de overblijfselen van een oude vulkaankrater. Per cruiseboot (maximaal 150 passagiers) vertrekt u rond 08.00 in de ochtend naar dit onbewoonde eiland voor een fantastische snorkelervaring. Dit is één van de beste plekjes van de gehele eilandenarchipel voor een ontmoeting met de kleurige onderwaterwereld. De verzorging op de boot is met een ontbijt en een BBQ-lunch zeer goed. Rond 13.00 eindigt de excursie.

Praktische informatie

Het hele jaar.

Overal in Amerika kan je makkelijk betalen met een creditcard zoals Mastercard, VISA en American Express. Houd er rekening mee dat in winkels en restaurant er bij de vermelde prijzen meestal nog tax bovenop komt (ongeveer 10 % in de meeste staten). Voor een ontbijt moet je ongeveer $ 10,- rekenen, voor een lunch $ 10,- tot $ 12,- en voor een diner $ 20,- tot $ 30,- , afhankelijk van type restaurant. Kijk bij de dag-tot-dag-beschrijvingen en informatie over de accommodaties welke maaltijden wel al zijn inbegrepen. In restaurants wordt een fooi verwacht van 10% tot 15%. Eigenlijk is dit geen fooi maar het bedieningsgeld dat je rechtstreeks aan het bedienend personeel afdraagt. Tevens kan je met je bank- of giropas, mits voorzien van een 'maestro' symbool, in de meeste plaatsen geld pinnen uit een automaat.

Van SNP krijg je een uitgebreid informatiepakket met tips voor wandelingen en excursies, parkbeschrijvingen en een routebeschrijving. Het informatiepakket is afgestemd op de standaardreis en je persoonlijke aanpassingen worden daarin niet verwerkt. Daarnaast krijg je vooraf enkele eenvoudige kaartkopieën en een originele overzichtskaart van Hawaii. In de bezoekerscentra van de Nationale Parken krijg je een gratis overzichtskaartje van het park uitgereikt en zijn topografische kaarten tegen betaling te verkrijgen. Ten slotte krijg je ter plaatse van onze lokale agent een Engelstalige routebeschrijving waarin wel je eventuele aanpassingen van de route zijn verwerkt. Het totale SNP-informatiepakket is specifiek gericht op de natuurlijke belevingen. Het wordt dan ook aangeraden om hiernaast een algemene reisgids aan te schaffen.

 • Bagage in rugzak, weekendtas of koffer
 • Dagrugzakje (= handbagage in het vliegtuig)
 • Lichte bergschoenen of stevige wandelschoenen
 • Regenkleding (jas liefst van ademende stof)
 • Luchtige zomerkleding (houd rekening met verbranden), zwemkleding en warme kledingstukken voor de  avonden en koude dagen
 • Zonnebril, zonnebrand, lippenvet en pet
 • Fototoestel
 • Evt. navigatiesysteem met wegenkaart Noord-Amerika
 • Evt. verloopstekker met platte polen voor gebruik elektrische apparaten (voltage 110 volt)
 • GELDIG paspoort en rijbewijs
 • Kopieën van paspoort, reis en ziektekostenverzekering
 • Amerikaans geld, pinpas en creditcard
 • Enkele EHBO benodigdheden, zoals tape, pleisters, snelverband, pijnstillers, pleister tegen blaren

Heb je vragen over de benodigde uitrusting, aarzel niet maar bel met onze medewerkers op kantoor.

Let op! Bij het invullen van het ESTA-formulier dien je goed te letten op het correct invullen van een O (letter 'O') en een 0 (cijfer '0'). In het paspoortnummer van de Nederlandse reisdocumenten komt namelijk de letter "O" niet voor. Het is wel mogelijk dat het paspoortnummer het cijfer "0" (nul) bevat. Het is om die reden belangrijk dat je nooit de letter “O” invult maar alleen het cijfer “0” nul. De ervaring leert ons dat als je bij het paspoortnummer per ongeluk de letter O invult in plaats van het cijfer 0, je wel een bevestiging van ESTA krijgt, maar toch op de vlucht geweigerd wordt.

Voor toegang tot en een verblijf in de Verenigde Staten (ook als stopover onderweg naar een bestemming buiten de VS) hebt u een paspoort nodig dat geldig is tot en met uw verblijf in de VS. Iedereen, dus zowel ouders als kinderen ongeacht de leeftijd hebben een eigen paspoort nodig.

Paspoorten moeten 'machine readable' zijn. Alle Nederlandse paspoorten, uitgegeven na 1995 zijn dit. Nieuwe Nederlandse paspoorten beschikken over een chip, maar ook de oudere Nederlandse paspoorten zonder chip worden geaccepteerd. Een uitzondering hierop vormt het geval indien u over een noodpaspoort beschikt. Deze wordt niet geaccepteerd door de douane van de VS. In dat geval zult u dus eerst een officieel visum moeten aanvragen (dit is echt iets anders dan het ESTA-formulier). Indien u op Schiphol voorafgaande aan uw vlucht nog een noodpaspoort moet aanvragen voor uzelf of een kind kunt u geen visum direct bevestigd krijgen en zult u dus op uw vlucht naar de VS niet geaccepteerd worden.

In het kader van het ESTA-programma moet u ook vooraf een elektronische Reistoestemming voor de VS aanvragen. Leest u alle belangrijke informatie over deze Reistoestemming (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

Wijziging van al deze bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van de Verenigde Staten (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort

Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor toegang tot of een verblijf in de Verenigde Staten heeft u geen visum nodig. Wel moet u een elektronische reistoestemming aanvragen (ESTA).

Aanvraag ESTA-reistoestemming
Indien u het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost u dat $ 14,- dat u per creditcard via de website moet betalen

Klik hier voor het ESTA-formulier rechtstreeks


Indien u geen betaling via de ESTA-website wilt maken dan biedt SNP u de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een ESTA voor de Verenigde Staten

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
De Verenigde Staten zijn een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan de Verenigde Staten/Hawaii heeft u geen vaccinaties nodig.

Medicijnen
Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Hygiëne
Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, 'Hoe blijf ik gezond in de diepte', ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Voor een verblijf in de Verenigde Staten/Hawaii zijn geen vaccinaties verplicht.

Aanbevolen
Bijzonderheden: Laat u informeren u over de risico’s op besmetting met Rabiës (Hondsdolheid) en Dengue (Knokkelkoorts).

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Hawaii is een erg veilige Amerikaanse staat. Maar waar u ter dege rekening mee moet houden is het eeuwenoude systeem van 'Kapu'. Onderweg zult u regelmatig bordjes tegenkomen met Kapu, wat zoveel betekent als Verboden Toegang. Respecteer dit verbod want met name de lokale bevolking hecht daar grote waarde aan. Ook zult u langs de kusten bordjes tegenkomen met een Tsunami waarschuwing. Bij het horen van de bijbehorende sirenes moet u onmiddelijk hogere grond opzoeken, aangegeven middels de bordjes.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Kalalau_trail_pad.jpg

Hawaii - wandelvakantie

Wandel- en strandvakantie in het paradijs

rondreis langs hotels, inclusief huurauto en interisland vluchten

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaar o.b.v. kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen