Hiker Rockies

Canada - Hiking British Columbia, 17 dagen De mooiste Nationale Parken van West-Canada

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs sfeervolle lodges en hotels, inclusief huurauto

Een korte maar krachtige kennismaking met de natuur van de Canadese provincie British Columbia. Je volgt een route met weinig kilometers via de Nationale Parken van Pacific Rim, Jasper, Yoho en Banff, met oog voor de meer onbekende Provincial Parks van Joffre Lakes en Wells Gray.

Een mooie mix van bekende en onbekende gebieden, met veel tijd om prachtige wandelingen en wildexcursies te maken. Want dat is wat een vakantie in British Columbia zo speciaal maakt! Je overnacht in mooie hotels en natuurlodges dicht bij de natuurparken. Door extra nachten, excursies of aanvullende arrangementen toe te voegen creëer je een reis geheel naar eigen wens.

Uniek aan deze reis

 • Op 13 dagen een wandeling mogelijk
 • Toevoegen beer- en walvisexcursies mogelijk
 • Uitbreiding mogelijk met meerdaagse trektochten
 • Inclusief wandelbeschrijvingen en kaartjes
 • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Canada - Hiking British Columbia

Na aankomst in Vancouver reis je naar Vancouver Island, in het westen van British Columbia. Vanuit het gezellige havenplaatsje Tofino verken je de stille regenwouden en woelige kustlijn van het Pacific Rim National Park. Dit is je kans om oog in oog te komen met de bijzondere planten en dieren die op de grens van land en zee leven.

Daarna rijd je naar de Coast Mountains. Vanuit het bergdorpje Pemberton wandel je in het spectaculaire Joffre Lakes Provincial Park door bergweiden vol kleurige bloemen naar de voet van een ijzige gletsjer.

Achter de canyons en droge prairiegraslanden van de Fraser en Thompson River ligt Wells Gray Provincial Park, waar je verblijft in een rustieke houten lodge.

Een reis naar West-Canada is niet compleet zonder een langer verblijf in de Rocky Mountains. In Jasper NP en Yoho NP maak je karakteristieke wandelingen door een uitdagende bergwereld. Vanuit je hotel aan de rand van Banff verken je de trails van het beroemde Banff National Park of het stille Kananaskis Country.

De reis eindigt in Calgary.

Dag 1

Op het vliegveld neem je de huurauto in ontvangst en rijd je eenvoudig in dertig minuten naar je hotel in Delta/Tsawwassen, net ten zuiden van de stad. Gemakkelijk te bereiken dus geen gedoe om met je huurauto meteen de stad in te gaan, en het scheelt ook nog eens veel parkeerkosten.

Optionele uitbreiding
Wil je meer tijd om de stad te verkennen, en dat is zeker de moeite waard, dan raden wij je aan een extra nacht hier te boeken. Geef aan als je het standaard hotel buiten de stad wilt vervangen door een hotel in het centrum, makkelijk voor het stadsbezoek maar ook duurder. Houd er rekening mee dat hier dus een toeslag voor komt. In dat geval kun je dan ook de hieronder genoemde optionele huurfiets toevoegen voor een verkenning van de stad.

Overnachting in

Vancouver Delta - Coast Tsawassen Inn

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Coast Mountains * Cycling Vancouver

Vanouver is een fantastische metropool met een hele prettige sfeer. Fietsend de stad verkennen is helemaal 'hot' en met het groot aantal autovrije 'bikelanes' is het ook nog makkelijk en veilig. Fiets bijvoorbeeld de Seawall rondom Stanley Park, met uitzicht op de skyline van Vancouver en de haven. Combineer dat met een bezoek aan het zee-aquarium in het park, of een wandeling door de regenwouden en langs de totempalen. Onze fietsverhuurder zit in het centrum van de stad, fiets wordt geleverd met helm en routekaart. Je huurt een fiets voor een dagdeel van 4 uur, de ochtend of de middag, en hebt de keuze uit een Adult City Bike (m/v), Mixed Youth Bike (9-12 jr), Mixed Youth Bike (7-10 jr) of een kinderzitje achterop. Ook heel geschikt om met kinderen te doen vanaf 12 jaar.

Dag 2

Op een tijdstip naar eigen wens neem je de veerboot van Vancouver-Tsawwassen naar Nanaimo op Vancouver Island (of als je in een stadshotel verblijft van Vancouver-Horseshoe Bay naar Nanaimo). Het wordt ten zeerste aanbevolen deze overtocht zelf vooraf te reserveren op een eigen gewenst tijdstip.

Klik hier voor meer informatie hoe je de overtocht met BC Ferries boekt.

Via Port Alberni bereik je na drie uur rijden (210 km) het schitterend gelegen vissersplaatsje Tofino aan de blauwe oceaan, waar je overnacht in een prachtige lodge aan zee. Om je verkenning van het natuurpark goed te plannen, begin je met een bezoek aan het Visitor Center. Hier kun je updates krijgen over wandelmogelijkheden en excursies. In het Pacific Rim National Park zijn heerlijke wandelingen te maken door regenwouden, venen en over de kliffen en stranden.

Optionele uitbreiding
Het is mogelijk de reis te verlengen met een 3-daags verblijf in het Juan de Fuca Marine Park waarbij je 2 nachten verblijft in het dorp Sooke. Hiervoor reis je eerst per veerboot naar Victoria-Swartz Bay. Voor meer informatie zie onder Aanvullende opties. Dit kun je in de boekingsaanvraag na het selecteren van een datum aankruisen onder Extra Opties. Na afloop van het arrangement vervolg je je reis naar Tofino. 

Overnachting in

Tofino - Middle Beach Lodge

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Vancouver Island * Juan de Fuca Marine Park

3-daags wandelarrangement vanuit hotel
Op een uurtje rijden ten noordwesten van Victoria, op Vancouver Island, ligt het prachtige Juan de Fuca Marine Park, tussen de plaatsen Sooke en Port Renfrew. Net als het beroemde Pacific Rim National Park herbergt  Juan de Fuca een keur aan fantastische kustlandschappen. Vanuit je hotel in Sooke rijd je naar een van de vier 'trailheads': China beach, Sombrio beach, Parkinson Creek of Botanical Beach. Zij geven allemaal toegang tot de 47 km lange trail die langs de kust van Vancouver Island loopt. Met name Botanical Beach is een prachtig kustplateau met een zeer rijk en gekleurd leven in de heldere getijdepoeltjes. Ook al is de Juan de Fuca Trail één lang kustpad, het is natuurlijk heel goed mogelijk dagtrajecten daarvan te lopen. Stukken van het pad gaan over het strand en de rotsen, andere stukken door het regenwoud. De stand van het tij bepaalt voor een groot deel de mogelijkheden.
Je verblijft in het mooie Prestige Oceanfront Resort aan het water in het dorpje Sooke.

Dag 3-4

In het Pacific Rim National Park, niet ver van Tofino, kun je prachtig wandelen door regenwouden, venen en over stranden. De meeste wandelingen zijn kort en kun je combineren tot een langere tocht. Je vindt er goede paden door ongeschonden regenwoud: een wereld van huizenhoge ceders en hemlocksparren, begroeid met mossen en varens. Dan loop je weer over witte stranden en rotsplateau's, waar je heerlijk uitwaait en kennis maakt met het kleurrijke leven van anemonen, zeesterren, schelpdieren en wiertjes in de ondiepe getijdenpoeltjes. Of kies voor een langere wandeling zoals de Nun-Chah-Nulth Trail of Pacific Rim Traverse.

Optionele uitbreiding
Er bestaat de mogelijkheid een walvisexcursie in het Clayoquot Sound te maken (zie informatie hieronder). Hier komen grijze walvissen en bultrugwalvissen voor. Bijzonder is ook de excursie per boot langs de kustlijn, op zoek naar zwarte beren (zie informatie hieronder).

Overnachting in

Tofino - Middle Beach Lodge

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

scharrelen_naar_voedsel.jpg

Vancouver Island * Black Bear Tour Tofino

Vanuit Tofino, aan de westkust van Vancouver Island, maak je met een Zodiac-boot een tocht van 2 tot 2,5 uur door rustig water, langs de kustlijn en speur je naar zwarte beren. Vertrektijden hangen af van het getij op die dag. Bij laagwater komen deze prachtige dieren naar de waterkant om zich te goed te doen aan de schelpen op de rotsen, krabbetjes en vissen in getijdepoeltjes. Ondanks dat de kans groot is ze te zien kan er geen garantie worden gegeven.

rtr6237att75.jpg

Vancouver Island * Whalewatching Tofino

Met Remote Passages maak je een tour van 2-3 uur per zodiac of comfortabel schip, de Leviathan II, vanuit Tofino, op zoek naar de giganten van de zee. Tussen april en november verblijven de grijze walvissen en bultrugwalvissen in Clayoquot Sound en Barkley Sound. Ook worden veelvuldig orka's waargenomen, zeeleeuwen, zeehonden en witkoparenden. Je kunt kiezen voor een excursie per zodiacboot (snel) of een cruiseboot (comfortabel).

Dag 5

Je rijdt de bekende weg terug, dwars over het eiland naar Nanaimo, en steekt dan per veerboot (zie informatie bij dag 2 over de veerboot) de Georgia Strait over, terug naar het vasteland. Je volgt Highway 99, een prachtige kustweg langs Howe Sound. Dwars door de Coast Mountains steek je door naar Whistler, een bedrijvig bergdorp en toneel van de Olympische Winterspelen in 2010.

Onderweg kun je de benen strekken bij de wandeling langs de 335 meter hoge Shannon Falls, of je neemt bij Squamish de Sea to Sky Gondola voor een fantastische wandeling over Mount Habrich, met uitzicht over Howe Sound. Na Whistler is het nog dertig minuten rijden naar Pemberton, een rustig dorp ver weg van de drukte van Whistler, waar je overnacht.

Overnachting in

Pemberton - Greenwood Country Inn

Dag 6-7

Vandaag ga je een van de mooiste wandelingen van de provincie maken, in het Joffre Lakes Provincial Park. Een populaire trail, maar omdat je vroeg kunt starten blijf je de meeste wandelaars voor. De tocht start op ongeveer 1200 meter hoogte en voert je langs een drietal turkoois-blauwe meren. Na ongeveer 5 kilometer en 525 meter klimmen bereik je het laatste meer, aan de voet van de indrukwekkende Matier Glacier. Het is mogelijk nog wat hoger te klimmen voor een beter uitzicht en daarmee de wandeling wat te verlengen. De terugweg gaat over hetzelfde pad, dus totaal 10 kilometer.

Ook kun je een dag besteden om de trails rondom Whistler te verkennen. In het Garibaldi Provincial Park kun je een pittige tocht lopen. Je loopt door bloemrijke weiden en langs pikzwarte lavavelden naar het schitterende Garibaldi Lake, een juweel in het kustgebergte, dat door een natuurlijke dam van lava is afgesloten. De landschappen van Garibaldi zijn gecreëerd door een combinatie van vuur en ijs. Lengte: 18 km. Hoogteverschil: 950 m. Duur: 6-7 uur. Vanuit Whistler kun je ook de kabelbaan naar de top van Whistler Mountain nemen voor een spectaculaire hoogalpiene wandeling over de High Note Trail.

Uiteraard zijn er ook andere wandelmogelijkheden. En er zijn nog veel meer mogelijkheden: raften op de wilde Cheakamus of Elaho River, of een mountainbike huren.

Overnachting in

Pemberton - Greenwood Country Inn

Dag 8

Je rijdt verder over de schitterende bergweg door de Coast Mountains, omhoog over de Cayoosh Pass en dan naar de canyons en prairies van de Fraser en Thompson River. Aan het einde van de middag zie je de bergen terug, bij aankomst in Clearwater. Dagafstand 400 km rijden (5 uur). Hier rijd je de vallei in van de Clearwater River, langs paardenranches en boerderijen, naar Wells Gray Provincial Park. Aan de rand van het park overnacht je in een lodge.

Overnachting in

Clearwater - Alpine Meadows Resort

Dag 9

Het verblijf hier op zich is al puur vakantie, maar je moet zeker ook een uitstapje maken naar het vrij onbekende Wells Gray Provincial Park. Hier zie je de spectaculaire Helmcken en Dawson Falls en de onbekendere Moul Falls. Ook leent dit park zich uitstekend voor een kanotocht op het rustige Clearwater Lake, of je maakt onder leiding van een gids een paardrijtochtje.

Wells Gray Park is niet zo bekend als sommige andere parken van British Columbia, maar het is een van de fraaiste en ruigste gebieden in deze provincie! Tussen de sparren bloeien talrijke bergbloemen zoals anemonen en 'indian paintbrush'. Sommige van de pieken om je heen zijn nog nooit beklommen!

Overnachting in

Clearwater - Alpine Meadows Resort

Dag 10

Het is ongeveer drie uur rijden (230 km) naar Mount Robson, met 3954 meter de hoogste berg van de Canadese Rocky Mountains. Je kunt hier een mooie wandeling naar Kinney Lake maken, aan de voet van de vergletsjerde wereld. Na de wandeling vervolg je je weg voor nog 1 uur over de Yellowhead Highway naar het leuke maar erg drukke bergdorpje Jasper, waar je verblijft in een mooie houten lodge aan de Athabasca River. Vanuit het stadje verken je het gelijknamige nationale park, met hoogtepunten zoals Maligne Lake, Mt. Edith Cavell, Athabasca Falls en de superieure Tonquin Valley.

NB: Jasper is in de zomermaanden zeer druk. Met name in de weekenden zijn de hotels overvol. Als je er rekening mee kunt houden, wordt het aanbevolen een verblijf in Jasper buiten het weekend te plannen. Ook moet je er rekening mee houden dat we hier vaak een alternatieve accommodatie moeten gebruiken. Als alles in Jasper vol zit, wijken we uit naar het vriendelijke en rustige dorpje Valemount, kleinschalig en met zeer goede wandelmogelijkheden!

Overnachting in

Jasper - Becker's Chalets

Dag 11-12

Jasper is een levendig bergdorp en vormt het ideale basiskamp voor een verkenning van het schitterende Jasper National Park in de Rocky Mountains. Aan de oostelijke grenzen van het park beklim je vandaag de steile Sulphur Ridge tot een hoogte van 2100 meter, voor een onbelemmerd 360 graden-uitzicht over de Front Ranges en Continental Divide. Terug in de vallei kun je de spieren ontspannen in de Miette Hot Springs, waar natuurlijk heet water van rond 54 graden aan de oppervlakte komt.

Hoogteverschil: 700 meter klimmen en dalen. Geschatte duur: 8 km, 5 uur.

Een tweede bijzonder fraaie wandeling is naar Mt. Edith Cavell (6-7 km met een hoogteverschil van 550 m), met een hangende gletsjer in de vorm van een engel....

Wie kent niet het befaamde plaatje van Spirit Island in Maligne Lake, dat in vele fotoboeken te zien is? Dit is op en top Rocky Mountains! Maak een wandeling op het Opal Hills Trail of verken de Maligne Canyon, waar de rivier een diepe kloof heeft uitgesneden in de harde rotsen.

Overnachting in

Jasper - Becker's Chalets

Dag 13

Vandaag volgt een rit van 230 kilometer (3 uur rijden) over de fantastische Icefields Parkway, door een subliem berglandschap naar het bergdorpje Lake Louise. Deze weg staat bekend als misschien wel de mooiste weg van Canada. Onderweg zijn een paar 'verplichte' stops, zoals de Athabasca Falls en het turkooise Peyto Lake. Maar maak ook een wandeling naar Wilcox Pass of Parker Ridge nabij de Columbia Icefields. De kans dat je wild ziet langs de weg is bijzonder groot, zeker in mei of juni.

Je kunt een stop maken in Lake Louise, maar daar zul je verbaasd zijn over de drukte die je aantreft. Vanwege deze drukte overnacht je niet in Lake Louise, maar rijd je nog 80 kilometer (1 uur), over de Kicking Horse Pass naar het stadje Golden.

Optionele uitbreiding
Wil je nadrukkelijk wel overnachten in Lake Louise, dan kunnen we hier een of twee extra nacht(en) toevoegen.

Overnachting in

Golden - Moberly Lodge

Dag 14

Vandaag staat een prachtige wandeling op het programma. Je rijdt in een uurtje naar de 250 meter hoge Takkakaw Falls in Yoho National Park, waar de Iceline Trail begint. Steeds hoger klim je, tot boven de boomgrens. Je loopt net onderlangs de gletsjertongen door een schitterend veelkleurig landschap. Deze trail behoort terecht tot een van de mooiste van de Rocky Mountains. De uitzichten op de Wapta- en Waputik-ijsvelden zijn indrukwekkend. Via de Laughing Falls bereik je het eindpunt van de wandeling. Vanaf daar rijd je terug naar Golden.

Hoogteverschil: 700 meter omhoog en omlaag. Geschatte duur: 8 uur, 17-21 km. Natuurlijk is ook een kortere wandeling mogelijk.

Overnachting in

Golden - Moberly Lodge

Dag 15

De dag begint met een rit van een uur naar Lake Louise. Plan dit vroeg op de dag zodat je nog een parkeerplek vindt voor je auto. Wandelschoenen aan en op pad voor een klassieke Rockies-dagwandeling. Aan het schitterende turquoise Lake Louise start de wandeling, die je voert naar de indrukwekkende Plain of Six Glaciers. Via Lake Agnes Chalet, waar je een kop thee kunt drinken, daal je af en volg je de vallei steeds verder, tot waar de gletsjers reiken. Je loopt dezelfde weg terug.

Hoogteverschil: 700 m klimmen en dalen. Lengte: 15-19 km. Duur: 6 uur.

Na de wandeling is het nog 45 minuten rijden naar je hotel in Banff.

Overnachting in

Banff - Brewsters Mountain Lodge

Dag 16

De variatie in wandelingen in het bekende Banff National Park, maar ook in het stille Kananaskis Country, is onuitputtelijk. Beklim de 'huisberg', Cascade Mountain, of zie restanten van een oude mijn in C-level Cirque. Een aanrader is ook om met de kabelbaan naar de Sunshine Meadows te gaan voor een adembenemende wandeling op het dak van de wereld. Terug in mondaine doch drukke Banff kun je op zoek gaan naar een souvenir, of je brengt nog een bezoek aan het Banff Park Center. Maar ook niet gek is een ontspannend bad in de Hot Springs. Je overnacht net buiten het centrum van Banff.

Overnachting in

Banff - Brewsters Mountain Lodge

Dag 17

In ongeveer twee uur rijd je vanuit Banff naar Calgary. Hier lever je de huurauto in op het vliegveld en eindigt deze reis.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Accommodatie in British Columbia is in het algemeen erg comfortabel. Kamers zijn ruim, met in het algemeen 1 of 2 grote bedden voor 1 tot 4 personen, en altijd voorzien van douche/wc, tv, telefoon en meestal ook wifi op de kamer (soms alleen in publieke ruimtes zoals restaurant, lobby). In de steden verblijf je in centraal gelegen hotels en daarbuiten in mooie houten 'lodges' en cabins, soms midden in de natuur en met een authentieke Canadese sfeer. In een aantal accommodaties overnacht je in een 'one bedroom suite': een appartement met 1 slaapkamer met tweepersoonsbed en in de zitkamer een sofa die om te bouwen is tot tweepersoonsbed. Dit is met name geschikt indien je reist met kinderen. Reis je met 3 of 4 volwassenen dan kun je beter om 'two bedroom suites' vragen in die gevallen of gescheiden appartementen/kamers.
In het dag-tot-dag-programma wordt meestal getoond wat onze eerste keus accommodatie is. Indien voor je aanvraag deze geen beschikbaarheid heeft stellen wij je ter goedkeuring een - veelal- gelijkwaardig alternatief voor. Met name in Vancouver, Jasper en Banff moet hier sterk rekening mee worden gehouden, afhankelijk van het moment van de boeking.

In Amerika en Canada worden in principe de volgende maten voor bedden gehanteerd:
single bed (eenpersoonsbed) 99 cm
twin bed (eenpersoonsbed) 99 cm
double bed (tweepersoonsbed) 137 cm
Queen bed (tweepersoonsbed) 152 cm
King bed (tweepersoonsbed) 193 cm
Indien er een tweepersoonskamer is geboekt, zonder verdere omschrijving, dan kunnen daar alle typen bedden in staan. Een driepersoonskamer kent 2 tweepersoonsbedden, dus geen 3 losse eenpersoonsbedden. Indien je met 4 personen een kamer deelt met '2 x tweepersoonsbed', zonder verdere omschrijving, dan kan dat een combinatie van double/queen/king zijn. Indien je niet wilt dat iemand een bed moet delen dan moet je dus voldoende bedden of kamers aanvragen.

Inbegrepen

 • Overnachtingen op basis van één kamer, in hotels en lodges
 • Autohuur standaard incl. verzekeringen en belastingen ((type C-Midsize bij 1-3 personen, type F-Fullsize bij 4 personen)
 • digitale reisinformatie met routebeschrijvingen

Niet inbegrepen

 • Vlucht
 • Maaltijden
 • bijkomende kosten huurauto (brandstof, evt. parkeer, evt. tol, evt. dropoff)
 • eventuele upgrade huurauto

Huurauto inbegrepen

De getoonde prijs is inclusief de huur van een standaard auto (type afhankelijk van aantal personen) inclusief verzekeringen en belastingen. Indien je een ander type auto wenst of de autoprijzen per dag en de huurvoorwaarden wil weten, verwijzen wij je naar de informatie onder de knop autohuur Canada. De totale rijafstand bedraagt ongeveer 2500 km. Om de accommodatie Alpine Meadows bij Clearwater te bereiken moet je een stukje over een onverharde weg rijden. Omdat je een 'one way' van Vancouver naar Calgary maakt betaal je ter plaatse een zogenaamde 'dropoff fee'. 

Ter plaatse te betalen

 • Entrees (waaronder Discovery Parkpass van ongeveer $135,- per auto) en excursies.
 • Veerboot Vancouver-Nanaimo ($15,- p.p. en $50,- voor een voertuig) en terug
 • dropoff kosten huurauto van Vancouver Airport naar Calgary Airport bedraagt $ 100,- (autotype B,C,D,F) of $ 250 (autotype Q4,L,R). Dropoff kosten kunnen hoger zijn indien je de auto op stadskantoor ophaalt in plaats vanaf vliegveld. 

Over de activiteiten

In het uitgebreide informatiepakket dat je ontvangt staan allerlei ideeën, kaarten en beschrijvingen voor excursies en wandelingen. Hiermee kun je zelf bepalen of je een lichte of zware, een korte of lange wandeling wilt maken, waardoor je zelf de zwaarte van de reis kunt bepalen. Met name in de maand juni kan het voorkomen dat er op grote hoogte nog sneeuw ligt, of opnieuw sneeuw valt, waardoor de hoog gelegen wandelingen niet uitvoerbaar zijn. Er zijn altijd alternatieve wandelingen voorhanden. Het is dan ook altijd verstandig een bezoek aan een natuurpark te beginnen bij het Visitor Center waar je een complete update van mogelijkheden kunt krijgen, je plannen kunt bespreken en eventueel kaarten kunt aanschaffen.

Extra's

Verlengingshotels

The Listel Hotel Vancouver

The Listel Hotel Vancouver is gelegen aan Robson Street, in de wijk West-end, slechts 15 minuten lopen naar Robson Square, het échte downtown. Een heerlijk hotel, met een artistieke inrichting en aandacht voor een duurzame bedrijfsvoering. Het beschikt over 129 comfortabele gastenkamers, verdeeld over de Art Floor, Museum Floor en Gallery Floor. Allen voorzien van modernste faciliteiten. Tevens heeft het hotel een eigen parkeerplaats (2023: $35,- + tax per dag). In het Forage Restaurant begin je de dag met een goed ontbijt en kun je afsluiten met een heerlijk diner.

sandman-calgary-ext.jpg

Sandman Hotel City Centre Calgary

Het Sandman Hotel City Centre is gelegen op 7th Avenue, midden in het centrum van Calgary. Slechts 15 minuten lopen brengt je op 17th Avenue, het winkel en uitgaansdistrict van de stad. Ook door het station van de Light Rail Transit om de hoek zijn alle grote attracties van Calgary en omgeving binnen handbereik: de Calgary Tower, Stampede Grounds, Museum en Zoo. In het hotel kun je dineren in het Moxie's Classic Grill of een drankje nemen in Mbar Lounge. Ontspannen kun je in het verwarmde binnenzwembad en whirlpool. Kamers zijn comfortabel en ruim, o.a. voorzien van wifi.
Kom je met de auto dan moet je ter plekke parkeerkosten betalen (in 2023: op vrijdag en zaterdag $ 6,-, rest van de week $ 20,- per nacht).

Excursies

Coast Mountains * Cycling Vancouver (vanaf € 27,- per persoon)

Vanouver is een fantastische metropool met een hele prettige sfeer. Fietsend de stad verkennen is helemaal 'hot' en met het groot aantal autovrije 'bikelanes' is het ook nog makkelijk en veilig. Fiets bijvoorbeeld de Seawall rondom Stanley Park, met uitzicht op de skyline van Vancouver en de haven. Combineer dat met een bezoek aan het zee-aquarium in het park, of een wandeling door de regenwouden en langs de totempalen. Onze fietsverhuurder zit in het centrum van de stad, fiets wordt geleverd met helm en routekaart. Je huurt een fiets voor een dagdeel van 4 uur, de ochtend of de middag, en hebt de keuze uit een Adult City Bike (m/v), Mixed Youth Bike (9-12 jr), Mixed Youth Bike (7-10 jr) of een kinderzitje achterop. Ook heel geschikt om met kinderen te doen vanaf 12 jaar.

rtr6237att75.jpg

Vancouver Island * Whalewatching Tofino (vanaf € 115,- per persoon)

Met Remote Passages maak je een tour van 2-3 uur per zodiac of comfortabel schip, de Leviathan II, vanuit Tofino, op zoek naar de giganten van de zee. Tussen april en november verblijven de grijze walvissen en bultrugwalvissen in Clayoquot Sound en Barkley Sound. Ook worden veelvuldig orka's waargenomen, zeeleeuwen, zeehonden en witkoparenden. Je kunt kiezen voor een excursie per zodiacboot (snel) of een cruiseboot (comfortabel).

scharrelen_naar_voedsel.jpg

Vancouver Island * Black Bear Tour Tofino (vanaf € 124,- per persoon)

Vanuit Tofino, aan de westkust van Vancouver Island, maak je met een Zodiac-boot een tocht van 2 tot 2,5 uur door rustig water, langs de kustlijn en speur je naar zwarte beren. Vertrektijden hangen af van het getij op die dag. Bij laagwater komen deze prachtige dieren naar de waterkant om zich te goed te doen aan de schelpen op de rotsen, krabbetjes en vissen in getijdepoeltjes. Ondanks dat de kans groot is ze te zien kan er geen garantie worden gegeven.

Aanvullende opties

rtr8307att75.jpg

Juan de Fuca Marine Park

3-daags wandelarrangement vanuit hotel
Op een uurtje rijden ten noordwesten van Victoria, op Vancouver Island, ligt het prachtige Juan de Fuca Marine Park, tussen de plaatsen Sooke en Port Renfrew. Net als het beroemde Pacific Rim National Park herbergt  Juan de Fuca een keur aan fantastische kustlandschappen. Vanuit je hotel in Sooke rijd je naar een van de vier 'trailheads': China beach, Sombrio beach, Parkinson Creek of Botanical Beach. Zij geven allemaal toegang tot de 47 km lange trail die langs de kust van Vancouver Island loopt. Met name Botanical Beach is een prachtig kustplateau met een zeer rijk en gekleurd leven in de heldere getijdepoeltjes. Ook al is de Juan de Fuca Trail één lang kustpad, het is natuurlijk heel goed mogelijk dagtrajecten daarvan te lopen. Stukken van het pad gaan over het strand en de rotsen, andere stukken door het regenwoud. De stand van het tij bepaalt voor een groot deel de mogelijkheden.
Je verblijft in het mooie Prestige Oceanfront Resort aan het water in het dorpje Sooke.

Praktische informatie

Veerboot informatie

De veerboot van Vancouver (Tsawassen) naar Nanaimo (Duke Point) op dag 2, en Nanaimo (Departure Bay)- West Vancouver (Horseshoe Bay) op dag 5 zijn niet standaard gereserveerd. Deze reserveringen zijn niet noodzakelijk, maar worden wel sterk aanbevolen zodat je eventuele wachttijden voorkomt.

Klik hier voor meer informatie hoe je de overtocht met BC ferries boekt

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een heenvlucht op Vancouver en een terugvlucht vanaf Calgary. Houd er bij de planning van je terugreis rekening mee dat je - door het verschil in tijdzones - pas een dag later weer thuis bent.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
E-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Nota bene
Je mag 1 stuks ruimbagage gratis inchecken (naast je handbagage), met een maximum gewicht van 23 kg. Steeds meer vluchtmaatschappijen naar Amerika en Canada rekenen kosten voor het inchecken van een tweede stuk bagage per persoon (dus al in Amsterdam bij vertrek), en soms zelfs voor een eerste stuk bagage. Voor het tweede stuk bagage dien je vrijwel zeker €50,- bij te betalen op het vliegveld. Indien je een stopover van meerdere dagen maakt, bijvoorbeeld in Toronto, alvorens naar je eindbestemming te vliegen, dan wordt deze vlucht naar je eindbestemming een nationale vlucht en moet je in de meeste gevallen extra betalen voor de bagage (ongeveer $25,- per stuk). Ook worden op deze nationale vluchten veelal maaltijden uitsluitend tegen betaling geleverd. De bepalingen van airlines hieromtrent wijzigen regelmatig. Op de internetsite van de maatschappij waarmee je vliegt, vind je de actuele informatie hierover.

Vertrek tussen 1 mei t/m 25 september. Het voorjaar (mei) en najaar (half september) is duidelijk minder druk en minder warm dan de zomermaanden. In mei zijn de temperaturen op Vancouver Island ideaal, in het hooggebergte kan nog wel sneeuw liggen op hoogte, maar er zijn altijd voldoende lager gelegen wandelmogelijkheden. Vanaf half september doen de herfstkleuren haar intrede, beginnend op hoogte in de Rocky Mountains. De dagtemperaturen zijn tot ver in oktober nog steeds erg aangenaam.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar British Columbia ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Hotels en duurzaamheid 

Duurzame oplossingen in de toeristische industrie staat in Canada nog in de kinderschoenen. De meeste hotels hanteren wel wat basisregels: gebruik ledlampen, hergebruik handdoeken stimuleren, muur- en raamisolatie en dergelijke. Een doorn in het oog van de bewuste reiziger is het gebruik van wegwerpbestek, plastic bordjes en bekers bij het gratis aangeboden ontbijtbuffet in sommige hotels en het niet scheiden van het afval dat hieruit voort komt. Hierover is niet te overleggen met de afzonderlijke hotels. Onze oplossing hiervoor is dat je zelf een herbruikbaar bord, mok en bestek meeneemt. Door dit te gebruiken bij het ontbijt en daarna zelf even af te wassen maak je ook een statement naar andere reizigers in de ontbijtruimte. Tevens is het handig om deze spullen bij te hebben als je onderweg wilt picknicken.
Sommige lodges, met name in de nationale parken, hebben wel degelijk een uitgebreid plan omtrent duurzaamheid.

 

Overal in Canada kun je makkelijk betalen met een creditcard zoals Mastercard, VISA en American Express. Houd er rekening mee dat in winkels en restaurant er bij de vermelde prijzen meestal nog 'tax' bovenop komt (ongeveer 15 %). Voor een ontbijt moet je ongeveer $ 12-15,- rekenen, een lunch $ 15-18,- en een diner $ 30-35,- , afhankelijk van type restaurant. Kijk bij de dag-tot-dag-beschrijvingen en informatie over de accommodaties welke maaltijden wel al zijn inbegrepen. In restaurants wordt een fooi verwacht van 10% tot 15 %. Eigenlijk is dit geen fooi maar het bedieningsgeld dat je rechtstreeks aan het bedienend personeel afdraagt.
Tevens kan je met je bankpas, mits voorzien van een 'maestro' symbool, in de meeste plaatsen geld pinnen uit een automaat.

Van SNP krijg je een uitgebreid informatiepakket met tips voor wandelingen en excursies, parkbeschrijvingen en een routebeschrijving. Met name in de steden kan het soms wat lastig zijn de routebeschrijving naar je hotel te volgen. Een navigatiesysteem kan daarbij helpen. Dit kun je optioneel vooraf huren bij de auto of je neemt eigen navigatie mee of een route app.
Het informatiepakket is afgestemd op de standaardreis en je persoonlijke aanpassingen worden daarin niet verwerkt. Wel vind je tevens informatie in het reispakket van de geboekte aanvullende bouwstenen. In de bezoekerscentra van de Nationale Parken krijg je een gratis overzichtskaartje van het park uitgereikt, en zijn topografische kaarten tegen betaling te verkrijgen. Het totale SNP-informatiepakket is specifiek gericht op de natuurlijke belevingen. Het wordt dan ook aangeraden om hiernaast een algemene reisgids aan te schaffen.

 • Bagage in rugzak, weekendtas of koffer
 • Dagrugzakje (= handbagage in het vliegtuig)
 • Lichte bergschoenen of stevige wandelschoenen
 • Regenkleding (jas liefst van ademende stof)
 • Luchtige zomerkleding (houd rekening met verbranden), zwemkleding en warme kledingstukken voor de  avonden en koude dagen
 • Zonnebril, zonnebrand, lippenvet en pet
 • Fototoestel
 • Evt. navigatiesysteemof route app
 • Verloopstekker met platte polen voor gebruik elektrische apparaten (voltage 110 volt)
 • GELDIG paspoort en rijbewijs
 • Kopieën van paspoort, reis en ziektekostenverzekering
 • Canadees geld, pinpas en creditcard
 • Enkele EHBO-benodigdheden, zoals tape, pleisters, snelverband, pijnstillers, pleister tegen blaren

Heb je vragen over de benodigde uitrusting, aarzel niet maar bel met onze medewerkers op kantoor.

 • Ieder jaar zijn er in de zomer bosbranden actief in de staat British Columbia en Alberta. Je kunt vooraf de situatie raadplegen op BC Wildfire Service  en Alberta Wildfire Status. Daarnaast geeft de website Canada Firesmoke alert  zich op de situatie van rook van de bosbranden. Eenmaal ter plaatse kun je lokaal informatie inwinnen bij politie, rangerstations en in de hotels, met name om te checken of het veilig is waar je een wandeling wilt maken.

 • Let op! Bij het invullen van het e-TA formulier dien je goed te letten op het correct invullen van een O (letter 'O') en een 0 (cijfer '0'). In het paspoortnummer van de Nederlandse reisdocumenten komt namelijk de letter "O" niet voor. Het is wel mogelijk dat het paspoortnummer het cijfer "0" (nul) bevat. Het is om die reden belangrijk dat je nooit de letter "O" invult maar alleen het cijfer "0" nul. De ervaring leert ons dat als je bij het paspoortnummer per ongeluk de letter O invult in plaats van het cijfer 0, je wel een bevestiging van e-TA krijgt, maar toch op de vlucht geweigerd kunt worden.

 

Ga je binnenkort op reis naar Canada bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/canada. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Huur je ter plekke een auto kijk dan op: https://www.anwb.nl/vakantie/canada/reisvoorbereiding/verkeer. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, infrastructuur en pechhulp.

 

Vanuit Canada naar de Verenigde Staten
Indien je vanuit Canada per auto of camper de grens met de VS overgaat hoef je niet vooraf de ESTA (USA) aan te vragen. Je betaalt ter plaatse soms ca. USD 10,00 per persoon voor een 'entry-visum' dat je ter plekke ontvangt. Wil je per vliegtuig deze grensoversteek maken dan moet je vooraf de ESTA reistoestemming voor de VS aanvragen (zie hieronder). Heb je wel al een ESTA voor de USA dan geef je dat aan bij de Amerikaanse douane, want dat vergemakkelijkt de procedure voor een entry-visum. 

Naar Canada via de Verenigde Staten
Indien je via de Verenigde Staten vliegt naar Canada, moet je minimaal 72 uur voor vertrek de elektronische reistoestemming ESTA (USA) en eTA (Canada) aanvragen voor alle reizigers. Dit kun je online aanvragen op de betreffende websites, mits je reis niet langer duurt dan 90 dagen en je staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het Visa Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming heb je geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap.

Lees alle belangrijke informatie over deze Amerikaanse Reistoestemming (ESTA), paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en je bagage door deze link te volgen.

Lees alle belangrijke informatie over deze Canadese Reistoestemming (eTA), paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en je bagage door deze link te volgen.

Voor een verblijf in Canada van maximaal 6 maanden heb je geen visum nodig. Wel moet je vooraf een elektronische reistoestemming aanvragen (eTA), net als voor de Verenigde Staten.

Je paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet je beschikken over een vliegticket voor een terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging voor de eerste accommodatie en voldoende financiële middelen tijdens je verblijf.

Aanvraag ETA-reistoestemming
Indien je het ETA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van eTA dan kost dat $ 7,- dat je per creditcard via de website moet betalen. De reistoestemming blijft 5 jaar geldig of tot vervanging van je paspoort. 

Klik hier voor het eTA-formulier rechtstreeks

Indien je geen betaling via de ETA-website wilt maken dan biedt SNP je de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neem hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Canada (zie nuttige adressen).

 

Wanneer je via de Verenigde Staten naar Canada vliegt heb je ook een Amerikaanse reistoestemming nodig, het ESTA


Aanvraag ESTA-reistoestemming
Indien je het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost dat $ 21,- dat je per creditcard via de website moet betalen

Klik hier voor het ESTA-formulier rechtstreeks


SNP service visumverplichtingen
SNP biedt je een extra service waarmee je je kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Canada

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
Canada is een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan Canada heb je geen vaccinaties nodig.

Medicijnen
Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruik je medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van je verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over je medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van je medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Hygiëne
Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens je vakantie. We raden aan de handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draag je een bril, hang deze met een koortje om je nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van je bril.
 • Draag je lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.
Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij je naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet je je 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied je reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
Je gaat op reis en hebt vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door je drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het jou uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt je namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wil je die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kun je jezelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij je thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij je thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

De criminaliteit in Canada is erg laag. Buitenlandse bezoekers zijn soms wel doelwitten voor zakkenrollers en andere dieven. Autodiefstal en diefstal van eigendommen vindt ook veelvuldig plaats. Loop niet zichtbaar met dure sieraden, fotocamera’s of portefeuille op straat.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

shutterstock_hikers_rockies.jpg

Canada - Hiking British Columbia

De mooiste Nationale Parken van West-Canada

Wandelvakantie langs sfeervolle lodges en hotels, inclusief huurauto

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.