algonquin_canoe.jpg

Canada - Ontario & Ottawa, 15 of 17 dagen Naar Bruce Peninsula, Lake Huron, Algonquin en Ottawa

« Terug naar overzicht
Privéreis - Rondreizen

Rondreis langs natuurlodges en herbergen, inclusief huurauto

De reis begint in Toronto, van waar je een excursie maakt naar de Niagara Falls. Aansluitend rijd je per huurauto naar het schiereiland Bruce Peninsula. Je verblijft in het leuke plaatsje Tobermory en maakt mooie wandelingen over de kalkstenen kliffen van Georgian Bay in het Bruce Peninsula Nationale Park. Met een pontje maak je de oversteek naar Manitoulin Island midden in Lake Huron en verder naar het Killarney Provincial Park, waar wolven, elanden en bevers ruim voorkomen.

In Algonquin National Park wandel je naar je lodge midden in de natuur en maak je onder leiding van een natuurgids een kanotocht en een wandeling. Onder de sterrenhemel leer je zelfs huilen met de wolven. Via de hoofdstad van Canada, de historische stad Ottawa en het mooie Gananoque rijd je over de noordoever van Lake Ontario terug naar Toronto.

Het is een sfeervolle reis met verblijf in prima hotels en natuurlodges. Omdat het een korte reis is, heb je volop de gelegenheid om de reis uit te breiden met extra nachten op de plekken waar je wilt.

De basisreis is 15 dagen. Door toevoeging van een verblijf in Mont Tremblant National Park maak je er een 17-daagse reis van.

Uniek aan deze reis

 • 15- en 17-daagse variant mogelijk
 • Bootexcursie Niagara Falls
 • Historische gebouwen in hoofdstad Ottawa
 • Mooie wandelingen en gegidste kanotocht
 • Verblijf in natuurlodges en diverse B en B s
 • Wolven, beren en elanden in Algonquin
 • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Canada - Ontario & Ottawa

De reis begint en eindigt in Toronto, Canada’s cultuurstad # 1 met een skyline van torenhoge wolkenkrabbers, waaronder de 553 meter hoge CN-toren. Vanuit je eerste verblijfplaats, het dorpje Niagara Falls, maak je natuurlijk een excursie per boot naar de voet van de befaamde watervallen.

Vanuit het leuke plaatsje Tobermory op het landelijke Bruce Peninsula, maak je een paar mooie wandelingen over de Bruce Trail. Het pad voert door een afwisselend landschap van kleine dorpjes, bossen, meren en riviertjes, over stranden en kliffen. In de waterpartijen kun je bevers, elanden, schilpadden en vele soorten watervogels zien, terwijl de bossen het leefgebied zijn van onder andere zwarte beren.

In Tobermory neem je de veerboot over Lake Huron naar Manitoulin Island, thuis van de Anisnabees-Indianen. Op de oevers van Georgian Bay overnacht je in een schitterende lodge in het Killarney National Park, waarna de reis wordt voortgezet naar de wildrijke waterwildernis van het Algonquin National Park, waar je heerlijk kunt wandelen en kanovaren. Dit is dé plek om elanden, bevers en beren te zien. Een prachtige natuur en dé plek om misschien wel de roep van de wildernis te horen: het gehuil van de wolf.

Van een heel ander kaliber is het verblijf in Ottawa, de historische hoofdstad van Canada, met haar prachtige parlementsgebouwen en het Rideau Canal. Ten slotte volg je de noordoever van Lake Ontario met zijn 1000 Islands, Gananoque, Kingston en het landelijke Prince Edward Peninsula, terug naar Toronto.

NB: bij deze reis is een 15- en 17-daagse variant mogelijk. Zie bij beschrijving dag 13

Dag 1

Na aankomst op het vliegveld van Toronto (vluchten komen rond of in de loop van de middag aan) haal je de huurauto op en rijd je in 125 kilometer (1,5 uur) naar het stadje Niagara Falls. Je hoeft dus niet met je auto door de stad Toronto, omdat het vliegveld al richting Niagara Falls ligt. Eventueel maak je onderweg een stop in het vriendelijke Niagara-on-the-Lake dat midden in een gerenommeerd wijngebied ligt. Eenmaal geïnstalleerd in je hotel, moet je maar eens naar de watervallen lopen. Het uitzichtpunt over 'the Falls' ligt zo dicht bij het water dat je het bijna kunt aanraken!

Overnachting in

Niagara Falls - Old Stone Inn

Dag 2-4

In de ochtend maak je een excursie per boot met de Hornblower Niagara Cruises, naar de voet van de waterval. Regenponcho's worden uitgedeeld; die zijn hard nodig!

Na de lunch vertrek je met je huurauto voor een rit van 380 kilometer (4,5 uur) naar Tobermory op het Bruce Peninsula. Dit is een langgerekt schiereiland dat Lake Huron scheidt van Georgian Bay. Hier is een prachtig lange-afstandswandelpad aangelegd, goed gemarkeerd.

Vanuit het hotel in Tobermory kun je enkele mooie wandelingen maken over de kliffen, langs zeegrotten als Natural Arch en The Grotto, en stranden van het Bruce Peninsula National Park. Ook is het mogelijk vanuit het leuke dorpje een bootexcursie te maken naar de bijzondere rotsformaties van het Fantom Five National Marine Park.

Overnachting in

Tobermory - Tobermory Princess Hotel

Dag 5-6

In Tobermory neem je de veerboot (2 uur) over Lake Huron naar Manitoulin Island, thuis van de Anisnabees-Indianen. Maak een prachtige wandeling over de Cup and Saucer Trail en bezoek karakteristieke dorpjes. Ook zijn er tal van excursies te maken onder leiding van een Indiaanse gids, om je verder te verdiepen in het cultureel erfgoed. Een andere mogelijkheid is om zelf een deel van de Great Spirit Circle Trail te rijden.

Overnachting in

Manitoulin Island - Rockville Inn B & B

Dag 7-8

Via een aantal bruggen verlaat je het eiland aan de noordzijde en bereik je na 270 kilometer het Killarney Park. Deze wildernis geeft een heel goed beeld van de noordelijke natuur van Ontario. Je verblijft in een werkelijk schitterende lodge, gelegen aan de waterkant, waar je kunt genieten van de rust en ruimte. Het is er prachtig wandelen, maar ook worden er kajak-, kano- en zeiltochten aangeboden. Ontbijt en diner zijn inclusief.

Optionele uitbreiding
Er zijn vele wandel- en kanotochten mogelijk. Een prima plek dus om een extra dag toe te voegen aan je reis.

Overnachting in

Killarney - Killarney Mountain Lodge

Dag 9-10

Er volgt een rit van ruim 400 kilometer (5 uur rijden) door de noordelijke uitgestrekte bossen, naar het Algonquin National Park. De laatste kilometer naar de parkeerplaats is onverhard, maar is een prima gravelweg. Je neemt wat spulletjes voor twee nachten mee in je dagrugzak (kleding, toiletspullen) en wandelt in 25 minuten naar de lodge midden in de natuur waar je verblijft. Wil je 'digitaal detoxen', dan is dit 'the place to be'! Zie jezelf al zitten in een 'Adirondack' houten stoel aan het meer, luisterend naar de mystieke roep van de ijsduiker of de klap van een beverstaart op het wateroppervlak. Na het diner maak je met je gids en andere lodgegasten een kanotocht op het meer, om de bever in actie te zien.

De volgende dag maak je wederom met gids en andere gasten een kanotocht op de York River, waarbij je enkele keren de kano over land moet dragen, om watervallen en stroomversnellingen te omzeilen. Een leuke en avontuurlijke activiteit. Dit is net als de pioniers en pelsjagers in vroegere tijden deden. Je leert over het voor deze streken typische woud en zijn bewoners. In de avond volgt een lezing over de wolven van Algonquin. Samen ga je op pad om de wolven te horen en zelf met ze te leren huilen.

In de directe omgeving van de lodge zijn ook vele wandelpaden, dus mocht je een stukje kanovaren willen overslaan, dan kun je altijd op eigen gelegenheid wandelen.

Alle maaltijden, van het diner op de eerste dag tot en met het ontbijt op de laatste dag, zijn inbegrepen.

Overnachting in

Algonquin National Park - Algonquin Ecolodge

Dag 11-12

De ochtend kun je nog in alle rust in de lodge doorbrengen, of je maakt een korte wandeling of kanotocht op eigen gelegenheid, op zoek naar misschien verse wolfactiviteit. Uiterlijk 12.00 uur is de check-out en wandel je in 25 minuten terug naar je auto.

Er volgt een rit oostwaarts door een eindeloos landschap van rivieren en meren. Na 230 kilometer (3 uur rijden) bereik je Ottawa. In 1857 werd deze stad tot hoofdstad van Canada gekozen omdat andere alternatieven (Montreal, Toronto) te uitgesproken Frans- of Engelstalig waren. In Ottawa zijn diverse mooie oude gebouwen, zoals de parlementsgebouwen op Parliament Hill. Maar bezoek ook de historische Byward Market, de National Gallery of Canada en het Canadian Museum of Nature. Of, maak een wandel-, kano- of fietstocht langs het Rideau Canal, een Unesco-werelderfgoedsite, of verken de natuur van het Parc de la Gatineau.

Overnachting in

Ottawa - Holiday Inn Parliament Hill

Dag 13-14

Programma 15-daagse reis

Lees verder bij dag 15

Programma 17-daagse reis

Vanaf Ottawa rijd je 150 km in noordoostelijke richting naar de bergen van Les Laurentides. Het Parc National de Mont Tremblant is Quebec’s oudste en grootste natuurpark. De bergen in deze Laurentian Mountains reiken tot ongeveer 850 meter hoog, Het is een wandelgebied bij uitstek met goed onderhouden ‘trails’ die leiden naar hoog gelegen uitzichtpunten op de rotsen. Maar ook kun je een fiets huren ter plaatse en een rondje om het meer maken over een vrijwel vlak fietspad (geen ander verkeer). Bijzondere excursies die je vooraf bij SNP kunt reserveren (zie hieronder) is het maken van een 3-4 uur durende kanotocht op de Riviere du Diable (ongegidst en eenvoudig, geen stroomversnelingen) of een gegidste ‘Via Ferrata’ (klettersteig) op de rotsen.
Je verblijft 2 nachten in een mooi parkchalet gelegen op het kampeerterrein in het deel van het park dat de ‘secteur du diable’ heet, zie link hieronder. Midden in de natuur van het Parc du Mont Tremblant. Met 2 personen verblijf je in een EXPerience Cabin. Er is een zithoek met houtkachel, een volledig ingerichte keuken met fornuis, koelkast, magnetron, 2 eenpersoonsbedden en een badkamer met douche/toilet. Bij 3 of 4 personen overnacht je in een grotere Nature Cabin met een extra loft met 2 bedden.Beddengoed en handdoeken zijn inbegrepen.

Overnachting in

Mont-Tremblant - Parc National Mont Tremblant

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

Mont_Tremblant_canoe2.jpg

Quebec * Canoe Riviere du Diable

Deze excursie vindt plaats in het Parc National Mont Tremblant. Met de kano wordt je weggebracht naar het beginpunt op Lac Chat. Dan volgt een rustige tocht van ongeveer 4 uur peddelen over de langzaam stromende rivier (wildwaterklasse I), zonder stroomversnelingen. Je hebt geen ervaring nodig om dit te kunnen doen. Wel is de minimum leeftijd 6 jaar, moet je natuurlijk kunnen zwemmen en een zwemvest dragen. De rivier meandert sterk en er zijn zandstrandjes waar je aan kunt leggen. Een heerlijke natuurtocht.

Mont_Tremblant_via_ferrata.jpg

Quebec * Via Ferrata du Diable

Deze toch is een combinatie van een wandeling en een klimparcours. Onder leiding van een gids en in een kleine groep wandel je over bruggetjes en paden langs de Rivière du Diable en maak je een klettersteig op de rotsen van La Vache Noire, 200 meter boven de vallei. Bij deze Via Ferrata ben je gezekerd en daarom is dit volkomen veilig. Deze excursie van ongeveer 3,5 uur is bedoeld voor beginners. Ervaring heb je niet nodig, hopelijk heb je geen hoogtevrees. Minimum leeftijd 8 jaar. Er zijn ook tochten mogelijk voor enigzins gevorderd en vergevorderd. 
Voor alle gegidste buitensportactiviteiten in Noord-Amerika ben je verplicht een 'waiver' te tekenen voordat je kunt deelnemen. Risicovolle activiteiten zoals raften, canyoning, klimmen of klettersteigen vallen niet onder een standaard reisverzekering, maar kunnen middels een toeslag bijverzekerd worden.

Dag 15

Programma 15-daagse reis 

Je kunt de ochtend nog in Ottawa doorbrengen, waarna je per huurauto de stad verlaat in zuidelijke richting. Na 165 kilometer bereik je Gananoque, een historisch dorpje (vijfduizend inwoners) aan de Saint Lawrence River. Een goede manier om de omgeving te verkennen is een 12 kilometer lang wandelpad door het dorp en directe omgeving. 

Programma 17-daagse reis

Na afloop van de verlenging rijd je van Mont Tremblant in zuidelijke richting naar Gananoque (320 km, 3,5 uur rijden), een historisch dorpje (vijfduizend inwoners) aan de Saint Lawrence River. Een goede manier om de omgeving te verkennen is een 12 kilometer lang wandelpad door het dorp en directe omgeving. 

Overnachting in

Gananoque - Woodlawn Inn

Dag 16

Gananoque is de 'gateway' naar het '1000 islands Unesco biosphere reserve', een prachtige eilandengroep in de Saint Lawrence River, die hier uit Lake Ontario stroomt. In de ochtend maak je een boottocht van ongeveer twee uur, waarbij je uitleg krijgt over de natuur- en cultuurhistorie van deze regio, op de grens van Canada en Amerika. In de middag rijd je ongeveer 250 kilometer over de noordoever van Lake Ontario naar het dorp Cobourg.

Onderweg kun je een 'detour' maken op het Prince Edward Peninsula, een landelijke omgeving met opkomende wijngaarden, kaasmakerijen en kleine boerengehuchten. Het Sandbanks Provincial Park is een heerlijke plek om te zwemmen.

De laatste nacht van deze reis breng je door in een sfeervolle Country Inn.

Overnachting in

Cobourg - Woodlawn Inn

Dag 17

Deze laatste dag heb je slechts een rit van 140 kilometer voor de boeg naar het vliegveld van Toronto. Hier lever je de huurauto in voordat je op het vliegtuig stapt, terug naar Nederland. De meeste vluchten vertrekken pas in de avonduren dus je hebt alle tijd voor een rustige ochtend en eventueel nog een bezoek aan Toronto.

Optionele uitbreiding
Toronto is Canada's cultuurstad nummer 1! Wil je tijd om deze wervelende stad, die zich meet met New York, te verkennen, boek dan één of twee nachten in een 'downtown' hotel. De skyline van deze metropool met zijn torenhoge wolkenkrabbers, die weerspiegelen in het water van Lake Ontario, wordt gedomineerd door de 553 meter hoge CN Tower, een van de hoogste gebouwen ter wereld.

Verken de activiteiten- en evenementenkalender over wat er tijdens jouw verblijf allemaal plaatsvindt. Koop een kaartje voor een bezoek aan de CN Tower voor een weergaloos uitzicht over deze metropool aan Lake Ontario. Ga lekker shoppen downtown en zoek als het mooi weer is een van de stranden op, of bezoek een van de talrijke musea.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Accommodatie in Ontario is in het algemeen erg comfortabel. Kamers zijn ruim, met 1 of 2 grote bedden, en altijd voorzien van douche/wc, tv en meestal ook telefoon. In de steden Toronto en Ottawa verblijf je in uitstekende hotels, in de dorpjes in kleinschalige herbergen en in de natuur van Killarney en Algonquion in een mooie houten 'lodge', midden in de natuur en met een authentieke Canadese sfeer. In het verlengde 17-daagse programma verblijf je 2 nachten in een houten cabin in het nationale park. In het dag-tot-dagprogramma vind je een link naar de accommodatie waar je in principe overnacht.

In Amerika en Canada worden in principe de volgende maten voor bedden gehanteerd:
single bed (eenpersoonsbed) 99 cm
twin bed (eenpersoonsbed) 99 cm
double bed (tweepersoonsbed) 137 cm
Queen bed (tweepersoonsbed) 152 cm
King bed (tweepersoonsbed) 193 cm
Indien er een tweepersoonskamer voor je is geboekt, zonder verdere omschrijving, dan kunnen daar alle typen bedden in staan. Een driepersoonskamer kent 2 tweepersoonsbedden, dus geen 3 losse eenpersoonsbedden. Indien je met 4 personen een kamer deelt met '2 x tweepersoonsbed', zonder verdere omschrijving, dan kan dat een combinatie van double/queen/king zijn. Indien je niet wilt dat iemand een bed moet delen dan moet je dus voldoende bedden of kamers aanvragen.

Inbegrepen

 • overnachtingen op basis van één kamer, in hotels, lodges en Bed & Breakfast
 • 8 ontbijten, 1 lunch en 4 diners
 • autohuur standaard incl. verzekeringen en belastingen ((type B-Compact bij 1-2 personen, type C-Midsize bij 3 personen, type F-Fullsize bij 4 personen)
 • CO2 compensatie verreden kilometers met huurauto
 • veerboot naar Manitoulin Island
 • bootexcursie met Hornblower naar Niagara Falls
 • bootexcursie 2,5 uur in 1000 Island regio
 • SNP reisinformatie met routebeschrijvingen

Niet inbegrepen

 • vlucht
 • overige maaltijden
 • optionele excursies
 • bijkomende kosten huurauto (brandstof, evt. parkeer, evt. tol, evt. dropoff) 

Huurauto inbegrepen

De getoonde prijs is inclusief de huur van een standaard auto, type afhankelijk van aantal personen, inclusief verzekeringen en belastingen. Indien je een ander type auto wenst, de autoprijzen per dag wilt weten en de huurvoorwaarden, verwijzen wij je naar de informatie onder de knop autohuur Canada. Voor een toeslag kun je een navigatiesysteem huren. De totale rijafstand bedraagt ongeveer 1500 km.

Ter plaatse te betalen

 • parkentrees

Over de activiteiten

In het uitgebreide informatiepakket dat je ontvangt staan allerlei ideeen, kaarten en beschrijvingen voor excursies en wandelingen. Hiermee kun je zelf bepalen of je een lichte of zware, een korte of lange wandeling wilt maken, waardoor je zelf de zwaarte van je reis kunt bepalen. Het is ook altijd verstandig een bezoek aan een natuurpark te beginnen bij het Visitor Center waar je een complete udate van mogelijkheden kunt krijgen, je plannen kunt bespreken en eventueel kaarten kunt aanschaffen.

Geschikt voor kinderen

Deze reis is ook uitermate geschikt om met (jonge) kinderen te ondernemen. Omdat je met een eigen auto rondreist kun je zelf het tempo bepalen en stoppen waar je wilt. Wel raden we zeker aan om in een rustig tempo te reizen en dus op diverse plaatsen extra dagen in te lassen zodat je overal minimaal 2 nachten verblijft. Hotels zijn niet specifiek geselecteerd voor verblijf met kinderen maar bieden altijd voldoende comfort en ruimte voor een verblijf met gezin.
Onderweg, in de bezoekerscentra en in de accommodaties, vindt je allerlei foldertjes met leuke activiteiten voor de kinderen, die je zelf kunt toevoegen. Uit ons informatiepakket dat je bij de reis krijgt pik je zelf de wandelingen die je samen met de kinderen het meest aanspreekt, en natuurlijk maakt de kans op het zien van beesten de wandelingen ook voor de kinderen erg spannend. Je zult merken dat in een dergelijke setting wandelen met de kinderen een leuke activiteit wordt. Sommige hotels beschikken ook over een zwembad (of zwemmen in de natuur), dat zeker door de kids gewaardeerd zal worden.

Extra's

Verlengingshotels

Holiday_Inn_Toronto_Downtown_lobby.jpg

Holiday Inn Toronto Downtown

Het Holiday Inn op Carlton Street is gelegen in het centrum van Toronto, op loopafstand van onder andere Eaton Place en aan de rand van het Financial District. Het is een modern en bruisend hotel met ruim 500 kamers, restaurant, bar, verwarmd binnenzwembad, Caesar Spa & Sauna. Er is een gelimiteerd aantal parkeerplaatsen waarvoor u extra $ 22,- per dag moet betalen.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Toronto.Houd u er bij de planning van uw terugreis rekening mee, dat u - door het verschil in tijdzones - pas een dag later weer thuis bent.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Nota bene
U mag 1 stuks ruimbagage gratis inchecken (naast uw handbagage), met een maximum gewicht van 23 kg. Steeds meer vluchtmaatschappijen naar Amerika en Canada rekenen kosten voor het inchecken van een tweede stuk bagage per persoon (dus al in Amsterdam bij vertrek), en soms zelfs voor een eerste stuk bagage. Voor het tweede stuk bagage dient u vrijwel zeker € 50,- bij te betalen op het vliegveld. Indien u een stopover van meerdere dagen maakt, bijvoorbeeld in Toronto, alvorens naar uw eindbestemming te vliegen, dan wordt deze vlucht naar uw eindbestemming een nationale vlucht en moet u in de meeste gevallen extra betalen voor de bagage (ongeveer $25,- per stuk). Ook worden op deze nationale vluchten veelal maaltijden uitsluitend tegen betaling geleverd. De bepalingen van airlines hieromtrent wijzigen regelmatig. Op de internetsite van de maatschappij waarmee u vliegt vindt u de actuele informatie hierover.

Vertrek tussen 13 mei en 4 oktober. Mei is een mooie rustige maand met voorjaarsweer, temperaturen rond 15 graden en een ontluikende natuur. Wel kan er op sommige plekken nog een beetje smeltende sneeuw liggen. Dieren zijn actief zo net na de winter dus er is veel kans om ze bezig te zien. De zomermaanden juli en augustus zijn lekker warm met temperaturen rond 25 graden en dus ook geschikt om eens in het water te duiken. In september lopen de dagtemperaturen langzaam terug naar zo'n 20 graden. Wil je de fantastische herfstkleuren zien dan moet je eind september de reis aanvangen. Nachten worden dan alweer aanzienlijk kouder.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Ontario & Ottowa ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Hotels en duurzaamheid 

Duurzame oplossingen in de toeristische industrie staat in Canada nog in de kinderschoenen. De meeste hotels hanteren wel wat basisregels: gebruik ledlampen, hergebruik handdoeken stimuleren, muur- en raamisolatie en dergelijke. Een doorn in het oog van de bewuste reiziger is het gebruik van wegwerpbestek, plastic bordjes en bekers bij het gratis aangeboden ontbijtbuffet in sommige hotels en het niet scheiden van het afval dat hieruit voort komt. Hierover is niet te overleggen met de afzonderlijke hotels. Onze oplossing hiervoor is dat je zelf een herbruikbaar bord, mok en bestek meeneemt. Door dit te gebruiken bij het ontbijt en daarna zelf even af te wassen maak je ook een statement naar andere reizigers in de ontbijtruimte. Tevens is het handig om deze spullen bij te hebben als je onderweg wilt picknicken.
Sommige lodges, met name in de nationale parken, hebben wel degelijk een uitgebreid plan omtrent duurzaamheid.

 

Overal in Canada kunt u makkelijk betalen met een creditcard zoals Mastercard, VISA, American Express. Houdt u er rekening mee dat in winkels en restaurant er bij de vermelde prijzen nog meestal tax bovenop komt (ongeveer 15 %). Voor een ontbijt moet u ongeveer $ 10,- rekenen, een lunch $ 10-12,- en een diner $ 20-30,- , afhankelijk van type restaurant. Kijkt u bij de dag-tot-dag-beschrijvingen en informatie over de accommodaties welke maaltijden wel al zijn inbegrepen. In restaurants wordt een fooi verwacht van 10-15 %. Eigenlijk is dit geen fooi maar het bedieningsgeld dat u rechtstreeks aan het bedienend personeel afdraagt. Tevens kunt u met uw bank- of giropas, mits voorzien van een 'maestro' symbool, in de meeste plaatsen geld pinnen uit een automaat.

Van SNP krijgt u een uitgebreid informatiepakket met tips voor wandelingen en excursies, parkbeschrijvingen en een routebeschrijving. Met name in de steden kan het soms wat lastig zijn de routebeschrijving naar uw hotel te volgen. Een navigatiesysteem kan u daarbij helpen. Dit kunt u optioneel vooraf huren bij de auto of u neemt uw eigen navigatie mee.
Het informatiepakket is afgestemd op de standaardreis en uw persoonlijke aanpassingen worden daarin niet verwerkt. Wel vindt u tevens informatie in uw reispakket van de door u geboekte aanvullende bouwstenen. Originele topografische kaarten kunt u ter plaatse aanschaffen in de bezoekerscentra van de Nationale Parken. Ten slotte krijgt u ter plaatse van onze lokale agent een Engelstalige routebeschrijving waarin wel uw eventuele aanpassingen van de route zijn verwerkt. Het totale SNP-informatiepakket is specifiek gericht op de natuurlijke belevingen. Het wordt dan ook aangeraden om hiernaast een algemene reisgids aan te schaffen.

 • bagage in rugzak, weekendtas of koffer
 • dagrugzakje (= handbagage in het vliegtuig)
 • lichte bergschoenen of stevige wandelschoenen
 • regenkleding (jas liefst van ademende stof)
 • luchtige zomerkleding (houdt u rekening met verbranden), zwemkleding en warme kledingstukken voor de  avonden en koude dagen 
 • zonnebril, zonnebrand, lippenvet en pet
 • fototoestel
 • evt. navigatiesysteem met wegenkaart Noord-Amerika
 • evt. verloopstekker met platte polen voor gebruik elektrische apparaten (voltage 110 volt) 
 • GELDIG paspoort en rijbewijs
 • Kopieën van paspoort, reis en ziektekostenverzekering 
 • Canadees geld, pinpas en creditcard 
 • Enkele EHBO benodigdheden, zoals tape, pleisters, snelverband, pijnstillers, pleister tegen blaren
  Heeft u vragen over de benodigde uitrusting, aarzel niet maar bel met onze medewerkers op kantoor

 

Let op! Indien u via de Verenigde Staten naar Canada vliegt, moet u een ESTA-formulier invullen. Bij het invullen hiervan dient u goed te letten op het correct invullen van een o (letter 'o') en een 0 (cijfer '0'). In het paspoortnummer van de Nederlandse reisdocumenten komt namelijk de letter "O" niet voor. Het is wel mogelijk dat het paspoortnummer het cijfer "0" (nul) bevat. Het is om die reden belangrijk dat u nooit de letter “O” invult maar alleen het cijfer “0” nul. De ervaring leert ons dat als men bij het paspoortnummer per abuis de letter O invult in plaats van het cijfer 0, u wel een bevestiging van ESTA krijgt, maar toch op de vlucht geweigerd wordt.

Vanaf 7 september 2021 is het weer toegestaan naar Canada te reizen voor volledig Covid-gevaccineerden. Lees de inreisvoorwaarden

Voor een verblijf in Canada hebt u een paspoort nodig dat geldig is tijdens uw verblijf. 

Vanuit Canada naar de Verenigde Staten
Indien u vanuit Canada per auto of camper de grens met de VS overgaat hoeft u niet vooraf de ESTA (USA) aan te vragen. U betaalt ter plaatse soms ca. USD 10,00 per persoon voor een 'entry-visum' dat u ter plekke ontvangt. Wilt u per vliegtuig deze grensoversteek maken dan moet u vooraf de ESTA reistoestemming voor de VS aanvragen (zie hieronder). Heeft u wel al een ESTA voor de USA dan geeft u dat aan bij de Amerikaanse douane, want dat vergemakkelijkt de procedure voor een entry-visum. 

Naar Canada via de Verenigde Staten
Indien u via de Verenigde Staten vliegt naar Canada, moet u minimaal 72 uur voor vertrek de elektronische reistoestemming ESTA (USA) en eTA (Canada) aanvragen voor alle reizigers. Dit kunt u online aanvragen op de betreffende websites, mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en u staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het Visa Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming hebt u geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap.

Leest u alle belangrijke informatie over deze Amerikaanse Reistoestemming (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

Leest u alle belangrijke informatie over deze Canadese Reistoestemming (eTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

In verband met de verscherpte incheckprocedures is het niet langer toegestaan vloeibare artikelen in uw handbagage te nemen zoals, maar niet beperkt tot: tandpasta, gel, lotions, contactlenzenvloeistof, sprays, cremes, shampoo, zeep, drinken, aanstekers, etc. Indien u twijfelt kunt u het beste de website van uw vliegmaatschappij raadplegen.

Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Canada (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Canada van maximaal 6 maanden hebt u geen visum nodig. Indien u reist na 29 september 2016 moet u wel vooraf een elektronische reistoestemming aanvragen (eTA), net als voor de Verenigde Staten.

Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over een vliegticket voor een terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging voor de eerste accommodatie en voldoende financiële middelen tijdens uw verblijf.

Aanvraag ETA-reistoestemming
Indien u het ETA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van eTA dan kost u dat $ 7,- dat u per creditcard via de website moet betalen. De reistoestemming blijft 5 jaar geldig of tot vervanging van uw paspoort. 

Klik hier voor het eTA-formulier rechtstreeks


Indien u geen betaling via de ETA-website wilt maken dan biedt SNP u de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Canada (zie nuttige adressen).

 

Wanneer u via de Verenigde Staten naar Canada vliegt heeft u ook een Amerikaanse reistoestemming nodig, het ESTA


Aanvraag ESTA-reistoestemming
Indien u het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost u dat $ 14,- dat u per creditcard via de website moet betalen

Klik hier voor het ESTA-formulier rechtstreeks


SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Canada

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
Canada is een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan Canada heeft u geen vaccinaties nodig.

Medicijnen
Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Hygiëne
Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Voor een verblijf in Canada zijn geen vaccinaties verplicht.

N.B. Indien noodzakelijk gevonden, kan iedereen, ongeacht de verblijfsduur, onderworpen worden aan een medisch onderzoek.


Teken

De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.
Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

De criminaliteit in Canada is erg laag. Buitenlandse bezoekers zijn soms wel doelwitten voor zakkenrollers en andere dieven. Autodiefstal en diefstal van eigendommen vindt ook veelvuldig plaats. Loop niet zichtbaar met dure sieraden, fotocamera’s of uw portefeuille op straat.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je gezin) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

ottawa_parliament_building.jpg

Canada - Ontario & Ottawa

Naar Bruce Peninsula, Lake Huron, Algonquin en Ottawa

Rondreis langs natuurlodges en herbergen, inclusief huurauto

Zwaarte
Comfort
Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 630 klanten