Newfoundland

Canada - Hiking Newfoundland, 16 of 20 dagen Zwerven over de rand van het continent

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs hotels en herbergen, inclusief huurauto

Een rondreis per comfortabele huurauto op het eiland Newfoundland aan de oostkust van Canada. Geniet van de noordelijke landschappen van het Avalon Peninsula, de Nationale Parken Terra Nova en Gros Morne, Trinity Bay en de New World Islands.

Er zijn hier uitstekende wandelmogelijkheden en je kunt mooie excursies maken in kustlandschappen met pittoreske vissersdorpjes, over toendra’s en door fjorden. Een echte natuurbestemming waar je veel wild, ijsbergen en vogels kunt zien. Je overnacht in prima hotels en karakteristieke herbergen.

Uniek aan deze reis

 • 16- en 20-daagse variant mogelijk
 • Fotogenieke dorpjes
 • IJsbergen & walvissen
 • Inclusief wandelbeschrijvingen voor uitstekende 'trails'
 • Puur natuur
 • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Canada - Hiking Newfoundland

Je reis begint en eindigt in St. Johns, de aantrekkelijke hoofdstad van de provincie Newfoundland. Verrassend zijn de steile heuvels met kleurrijke houten huizen, het komen en gaan van schepen in de drukke haven en het wakend oog van Signal Hill, een voormalig fort.

Je doorkruist het Avalon Peninsula op weg naar Cape St. Mary. Hier wacht je een onvergetelijk schouwspel op de rotsen waar duizenden Jan-van-Genten af en aan vliegen.

Je vervolgt je route naar het plaatsje Trinity, een van de mooiste en best bewaarde dorpjes van Newfoundland. Hier kun je naar hartelust wandelen, het theater bezoeken of een walvisexcursie maken.

In de Notre Dame Bay heb je de kans om ijsbergen aan te treffen die afgebroken zijn uit de arctische ijskap en met de Labrador Golfstroom zuidwaarts drijven. Twilingate is zo'n dorpje van waaruit deze ijsbergexcursies vertrekken.

Dan steek je het hele eiland over om naar Gros Morne National Park af te reizen. Met het diverse aanbod aan prachtige wandelingen, de grote dichtheid aan elanden, leuke dorpjes en mooie excursies zal dit zeker een hoogtepunt op je reis worden.

Je eindigt je reis in Terra Nova National Park, waar je vanuit het 'picture-perfect' dorpje Salvage heerlijk langs de oceaan kunt wandelen.

NB: bij deze reis is een 16- en 20-daagse variant mogelijk. Zie bij dagbeschrijving 11-12 

Dag 1-3

Aankomst op het kleine en overzichtelijke vliegveld van St. John's, waar je huurauto klaar staat. In tien minuten rijd je naar ‘downtown’, naar je hotel.

St. John's is een erg aantrekkelijke stad, direct gelegen aan een smalle haven. Karakteristiek zijn de kleurige houten huizen, trapsgewijs tegen de steile hellingen leunend. Daar bovenuit torent de enorme Basiliek van St. John en The Rooms, het befaamde kunst- en cultuurhistorisch museum van Newfoundland.

St. John's staat bekend om het gezellige uitgaansleven, met een ruim aanbod aan goede restaurants en leuke kroegjes. Ook bijzonder is dat je vanuit de stad binnen enkele minuten al op de 'trail’ zit waarmee de stad is omgeven. We hebben dan ook twee heerlijke wandelingen voor je uitgezet: naar Signal Hill, Fort Amherst en Cape Spear, allemaal onderdeel van de East Coast Trail. Hier wandel je over het meest oostelijke stukje van het Noord-Amerikaanse continent: over kliffen, langs vissersdorpjes, historische nederzettingen en verdedigingswerken.

Overnachting in

St. John's - Doubletree St. John’s Harbourview

Dag 4

Je verlaat de hoofdstad en rijdt in ongeveer drie uur (175 kilometer) dwars over het Avalon Peninsula naar St. Bride. Vanuit St. Bride wandel je naar de Cape St. Mary (1 uur) waar een van de grootste kolonies Jan-van-Genten van Noord-Amerika nestelt op een spectaculaire klif, een machtig gezicht.

Overnachting in

St. Bride - Bird Island Resort

Dag 5-7

Het is 275 kilometer rijden (4 uur) naar het dorp Trinity op het Bonavista Peninsula. Dit dorp kent een lange geschiedenis als vissersdorp. Het werd al in 1501 gesticht, als een van de eerste dorpen in de Nieuwe Wereld. De kleurrijke houten huizen liggen rondom een geweldige natuurlijke haven. Als de zon al wat lager staat, is het een genot om door de straatjes te lopen, langs de Parish Hall, de St. Pauls Anglican Church en de Church of the Holy Trinity. Eigenlijk is het hele dorp één groot fotogeniek openluchtmuseum. Bezoek ook een voorstelling in het Rising Tide's Theatre!

Er zijn diverse fantastische trails die horen bij de top 35 mooiste wandelingen van Noord-Amerika, waaronder Gun Hill en de Skerwink Trail! Ook kun je vanuit Trinity de beroemde vuurtoren van Bonavista bezoeken en een kolonie papegaaiduikers van zeer dichtbij benaderen.

Op dag 6 maak je een drie uur durende walvisexcursie per zodiac-boot. Dit is een snelle boot, waardoor hij soms hard op de golven klapt. Voor hoogzwangere vrouwen wordt dit afgeraden en kinderen moeten minimaal 9 kilo wegen. In dit gebied kun je bultrugwalvissen zien, potvissen, soms orka's, kleine vinvissen, bruinvissen, dolfijnen maar ook vogels als zee-arenden, papegaaiduikers en zeekoeten.

Overnachting in

Trinity - Campbell House & Artisan Inn

Dag 8

Je volgt de Trans Canada Highway # 1 door het lege binnenland voor 310 kilometer (5 uur rijden) naar Twillingate, gelegen in de New World Islands. Het dorp is wederom een bonte verzameling van kleurrijke huizen, gelegen rondom een beschutte baai. In de middag maak je een wandeling op de kop van het eiland over een van de vele trails.

Overnachting in

Twillingate - Harbour Lights Inn

Dag 9-10

In de ochtend kun je vanuit Twillingate een bootexcursie maken om dichter bij de gigantische ijsbergen te komen die hier in het voorjaar (juni-begin juli) vaak voor de kust te zien zijn. Dit is echter niet altijd het geval, dus je kunt het beste op de dag zelf bekijken of er inderdaad ijsbergen in de buurt zijn voordat je een bootexcursie boekt.

In het Beothuk Interpretation Centre in Boyd's Cove, kun je leren over de oorspronkelijke inheemse Beothuk-Indianen die hier driehonderd jaar geleden leefden, vóór de komst van de blanken.

Daarna rijd je 425 kilometer, wederom hoofdzakelijk over Trans Canada Highway # 1, naar Norris Point: een prachtig gelegen dorpje in het Gros Morne National Park. Dit park beschikt over een uitgebreid wandelnetwerk, van enige uren tot pittige trails.

De volgende dag kun je het beste beginnen met een bezoek aan het Visitor Centre, voor een update van de mogelijkheden. De wandeling naar de top van Gros Morne Mountain (16 km, 6-8 uur) wordt alom gezien als de mooiste van het park, en een van de mooiste van het eiland. Een andere bijzondere tocht is de wandeling van 6 kilometer (retour) naar Western Brook Pond, waar je een wandeling kunt maken naar Snug Harbour (8 km, 2-3 uur). Een andere mogelijkheid is een boottocht door deze spectaculaire glaciale vallei. Kortom: een prima plek om eventueel een extra overnachting toe te voegen.

Wil je een stukje cultuurhistorie toevoegen, dan raden wij aan om de Lobster Cove Head te bezoeken, waar je in een oude vuurtoren een expositie kunt bewonderen over hoe de mensen vroeger leefden. In Norris Point is een Marine Center te bezoeken, waar ook bootexcursies vertrekken door het fjord van Bonne Bay.

Overnachting in

Norris Point (Gros Morne NP) - Neddies Harbour Inn

Dag 11-12

Bij de 16-daagse reis:
Vanuit Norris Point reis je in anderhalf uur om Bonne Bay heen naar Woody Point, je uitvalsbasis voor een verkenning van het zuidelijke deel van Gros Morne National Park. Ook hier ligt weer een mooi bezoekerscentrum: het Discovery Centre. Dit gebied is bekend vanwege de zogenoemde Tablelands, een vijfhonderd miljoen jaar oud stukje aardkorst, een van de oudste ter wereld. Hier wandel je een trail van vier kilometer door een bijna woestijnachtige omgeving.

De volgende dag kun je een wat langere wandeling maken, bijvoorbeeld de Green Garden Trail (9-15,5 km; 3-6 uur), die je langs een spectaculaire kustlijn voert met kliffen, zeegrotten en 'seastacks'. Oude lavagesteenten komen hier aan de oppervlakte.

Bij de 20-daagse reis:
Vanuit Norris Point rijd je de zogenaamde Viking Trail over highway 430 naar het uiterste noordpuntje van het eiland Newfoundland. In de bossen zul je zeker elanden zien en op de toendra's misschien kariboes. Hier bezoek je het 'Anse aux Meadows National Historic Site, waar 1000 jaar geleden de Vikingen een nederzetting hadden. Je maakt de oversteek naar Quirpon Island, voor een 'touch of the arctic' en ziet mogelijk walvissen en ijsbergen. In het Port-aux-Choic National Historic Site leer je hoe de oorspronkelijke indiaanse bewoners zich staande wisten te houden in deze gure omgeving. Onderweg overnacht je in een prachtige houten lodge, een motel en in een vuurtoren op het eiland.
Na afloop van deze verlenging vervolgt je het programma van de 16-daagse reis zoals hierboven beschreven.

Optionele uitbreiding
Ook is het mogelijk hier een verlenging op Labrador toe te voegen. Bij de 16-daagse variant na dag 10. Het is dan vanuit Norris Point 240 kilometer (3 uur) rijden naar Saint Barbe. Bij de 20-daagse variant na dag 13. Je rijdt in dat geval van Quirpon naar Sainte Barbe (140 km). Hier vindt de veerbootovertocht plaats voor Labrador Red Bay of Labrador Battle Harbour. Zie onder Aanvullende opties. Dit kun je in de boekingsaanvraag na het selecteren van een datum aankruisen onder Extra Opties. 
Na afloop van dit arrangement reis je terug naar Woody Point om de basisreis met dag 11-12 te vervolgen.

 

Overnachting in

Woody Point, Gros Morne NP - Bonne Bay Inn

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

Dag 13

Je volgt de Trans Canada Highway oostwaarts over een afstand van 185 kilometer (3 uur) naar Springdale, waar je verblijft in een prachtige lodge aan het water. Misschien neem je een middagje rust met een lekker boek op het terras? Ga je wederom op pad voor een wandeling, dan kun je de Indian River Trail nemen, een rustige wandeling van 5,6 kilometer door het bos. Deze trail was eens een handelsroute van de Mi'kmaq-Indianen. Een andere mogelijkheid is de Alexander Murray Trail, een pittige wandeling van 8 kilometer met vele trappen en vlonders.

Overnachting in

Springdale - Riverwood Inn

Dag 14-15

Het is 290 kilometer (4 uur) over de Trans Canada Highway naar Terra Nova National Park. Dit is het laatste natuurbolwerk in je reis en biedt je opnieuw talloze mogelijkheden.

Deze middag ga je met de auto naar het gehucht Salvage, een van de meest fotogenieke dorpjes aan de kust van Newfoundland. Op deze landtong is een wirwar van trails langs de zee met een totale afstand van 9 km (3 uur).

De volgende dag ga je naar het bezoekerscentrum, waar in de buurt diverse korte trails zijn, zoals het Blue Hill Pond (7 km), de Buckley Cove Trail (10 km) of een deel van de Coastal Trail. Ben je in voor iets heel anders, dan zou een tochtje per zeekajak langs de kustlijn iets kunnen zijn, of een boottour met een bioloog door Newman Sound.

Het is mogelijk het standaard gebruikte hotel (Clode Sound Motel) te upgraden naar een fraaie en kleinschalige herberg, de Inn at Happy Adventure.

Overnachting in

Terra Nova NP - Clode Sound Motel of Inn at Happy Adventure

Dag 16

Een laatste rit van 245 kilometer (3 uur) brengt je terug in St. John's. Afhankelijk van het tijdstip van je terugvlucht kun je dus nog een ochtend in de natuur van Terra Nova National Park blijven, of je plakt er een middag St. John's aan vast: mogelijkheden te over. Je levert de huurauto in op het vliegveld voordat je terugreis begint.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Accommodaties in Newfoundland zijn over het algemeen erg comfortabel. Kamers zijn ruim, met 1 of 2 grote bedden, en altijd voorzien van douche/wc, tv en meestal ook telefoon. In de steden verblijf je in een uitstekend hotel en daarbuiten in mooie houten 'lodges' en bungalows in de natuur of in een klein dorpje, en met een authentieke Canadese sfeer. Ben je met drie of vier personen dan heb je in een aantal accommodaties twee kamers nodig.

In Amerika en Canada worden in principe de volgende maten voor bedden gehanteerd:
single bed (eenpersoonsbed) 99 cm
twin bed (eenpersoonsbed) 99 cm
double bed (tweepersoonsbed) 137 cm
Queen bed (tweepersoonsbed) 152 cm
King bed (tweepersoonsbed) 193 cm
Indien er een tweepersoonskamer voor u is geboekt, zonder verdere omschrijving, dan kunnen daar alle typen bedden in staan. Een driepersoonskamer kent 2 tweepersoonsbedden, dus geen 3 losse eenpersoonsbedden. Indien u met 4 personen een kamer deelt met '2 x tweepersoonsbed', zonder verdere omschrijving, dan kan dat een combinatie van double/queen/king zijn. Indien u niet wilt dat iemand een bed moet delen dan moet u dus voldoende bedden of kamers aanvragen.

Inbegrepen

 • Overnachtingen op basis van één kamer, in hotels, motels en lodges. Bij drie en vier personen een combinatie van kamers.
 • 9x ontbijt (bij 1-2 personen), 6x ontbijt (bij 3-4 personen)
 • Walvisexcursie per Zodiacboot vanuit Trinity
 • Autohuur standaard incl. verzekeringen en belastingen ((type B-Compact bij 1-2 personen, type C-Midsize bij 3 personen, type F-Fullsize bij 4 personen)
 • CO²-compensatie verreden kilometers met huurauto
 • SNP reisinformatie met routebeschrijvingen

Bij de 20-daagse reis extra:

 • boottransfer retour Quirpon Island
 • volpension op Quirpon Island
 • ontbijt Tuckamore Lodge
 • alle overnachtingen

 

Niet inbegrepen

 • Internationale vlucht
 • Overige maaltijden
 • Entrees en excursies
 • Bijkomende kosten huurauto (brandstof, evt. parkeer, evt. tol, evt. dropoff) 

 

Huurauto inbegrepen

De getoonde prijs is inclusief de huur van een standaard auto (type afhankelijk van aantal personen) inclusief verzekeringen en belastingen. Indien je een ander type auto wenst of de autoprijzen per dag en de huurvoorwaarden wil weten, verwijzen wij je naar de informatie onder de knop autohuur Canada. Op Newfoundland begin en eindig je in St. Johns en rijd je ongeveer 2500 km.

Ter plaatse te betalen

 • Extra gereden kilometers (standaard $65,-)
 • Toegang tot de Nationale Parken.

 

Over de activiteiten

In het uitgebreide informatiepakket dat je ontvangt staan allerlei ideeën, kaarten en beschrijvingen voor excursies en wandelingen. Hiermee kan je zelf bepalen of je een lichte of zware, een korte of lange wandeling wil maken, waardoor je zelf de zwaarte van je reis kan bepalen. Het is ook altijd verstandig om een bezoek aan een natuurpark te beginnen bij het Visitor Center waar je een complete update van mogelijkheden kan krijgen, je plannen kan bespreken en eventueel kaarten kan aanschaffen.

Extra's

Aanvullende opties

Newfoundland * Labrador Red Bay

Newfoundland * Labrador Battle Harbour

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op St. John's, Newfoundland. Houd er bij de planning van je terugreis rekening mee dat je - door het verschil in tijdzones - pas een dag later weer thuis bent. De makkelijkste vlucht is Amsterdam-Londen-St. John's.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
E-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Nota bene
Je mag 1 stuks ruimbagage gratis inchecken (naast je handbagage), met een maximum gewicht van 23 kg. Steeds meer vluchtmaatschappijen naar Amerika en Canada rekenen kosten voor het inchecken van een tweede stuk bagage per persoon (dus al in Amsterdam bij vertrek), en soms zelfs voor een eerste stuk bagage. Voor het tweede stuk bagage dien je vrijwel zeker €50,- bij te betalen op het vliegveld. Indien je een stopover van meerdere dagen maakt, bijvoorbeeld in Toronto, alvorens naar je eindbestemming te vliegen, dan wordt deze vlucht naar je eindbestemming een nationale vlucht en moet je in de meeste gevallen extra betalen voor de bagage (ongeveer $25,- per stuk). Ook worden op deze nationale vluchten veelal maaltijden uitsluitend tegen betaling geleverd. De bepalingen van airlines hieromtrent wijzigen regelmatig. Op de internetsite van de maatschappij waarmee je vliegt vind je de actuele informatie hierover.

Vertrek tussen 1 juni t/m 30 september. In de maanden mei en juni zijn er ijsbergen te zien, in juli slecht sporadisch en daarna niet meer. Vanaf half september zijn er ook geen walvissen meer te zien en treedt de herfst in met haar prachtige kleuren. Indien je de 20-daagse reis wilt maken, door toevoeging van de Viking Trail (zie bij dag 11-12) dan is de laatste vertrekdag 15 september.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Newfoundland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Hotels en duurzaamheid 

Duurzame oplossingen in de toeristische industrie staat in Canada nog in de kinderschoenen. De meeste hotels hanteren wel wat basisregels: gebruik ledlampen, hergebruik handdoeken stimuleren, muur- en raamisolatie en dergelijke. Een doorn in het oog van de bewuste reiziger is het gebruik van wegwerpbestek, plastic bordjes en bekers bij het gratis aangeboden ontbijtbuffet in sommige hotels en het niet scheiden van het afval dat hieruit voort komt. Hierover is niet te overleggen met de afzonderlijke hotels. In deze reis hebben de meeste accommodaties wel herbruikbaar ontbijtgerei, maar mogelijk in enkele hotels nog niet. Onze oplossing hiervoor is dat je zelf een herbruikbaar bord, mok en bestek meeneemt. Door dit te gebruiken bij het ontbijt en daarna zelf even af te wassen maak je ook een statement naar andere reizigers in de ontbijtruimte. Tevens is het handig om deze spullen bij te hebben als je onderweg wilt picknicken.
Sommige lodges, met name in de nationale parken, hebben wel degelijk een uitgebreid plan omtrent duurzaamheid.

 

Overal in Canada kan je makkelijk betalen met een creditcard zoals Mastercard, VISA en American Express. Houd er rekening mee dat in winkels en restaurant er bij de vermelde prijzen nog meestal tax bovenop komt (ongeveer 15%). Voor een ontbijt moet je ongeveer $10,- rekenen, voor een lunch $10,- tot $12,- en voor een diner $20,- tot $30,-, afhankelijk van type restaurant. Kijk bij de dag-tot-dag-beschrijvingen en informatie over de accommodaties welke maaltijden wel al zijn inbegrepen. In restaurants wordt een fooi verwacht van 10% tot 15%. Eigenlijk is dit geen fooi maar het bedieningsgeld dat je rechtstreeks aan het bedienend personeel afdraagt. Tevens kan je met je bank- of giropas, mits voorzien van een 'maestro' symbool, in de meeste plaatsen geld pinnen uit een automaat.

Van SNP krijg je een uitgebreid informatiepakket met tips voor wandelingen en excursies, parkbeschrijvingen en een routebeschrijving. Met name in de steden kan het soms wat lastig zijn om de routebeschrijving naar je hotel te volgen. Een navigatiesysteem kan je daarbij helpen. Dit kan je optioneel vooraf huren bij de auto of je neemt je eigen navigatie mee.
Het informatiepakket is afgestemd op de standaardreis en je persoonlijke aanpassingen worden daarin niet verwerkt. Wel vind je tevens informatie in je reispakket van de door jou geboekte aanvullende bouwstenen. Originele topografische kaarten kan je ter plaatse aanschaffen in de bezoekerscentra van de Nationale Parken. Ten slotte ligt in de eerste accommodatie een Engelstalige pakket voor je klaar, met routebeschrijving (hierin zijn wel persoonlijke aanpassingen verwerkt), wandeltips en kaartjes.  Het totale SNP-informatiepakket is specifiek gericht op de natuurlijke belevingen. Het wordt dan ook aangeraden om hiernaast een algemene reisgids aan te schaffen.

• Bagage in rugzak, weekendtas of koffer
• Dagrugzakje (= handbagage in het vliegtuig)
• Lichte bergschoenen of stevige wandelschoenen
• Regenkleding (jas liefst van ademende stof)
• Luchtige zomerkleding (houd rekening met verbranden), zwemkleding en warme kledingstukken voor de  avonden en koude dagen
• Zonnebril, zonnebrand, lippenvet en pet
• Fototoestel
• Evt. navigatiesysteem met wegenkaart Noord-Amerika
• Evt. verloopstekker met platte polen voor gebruik elektrische apparaten (voltage 110 volt)
• GELDIG paspoort en rijbewijs
• Kopieën van paspoort, reis en ziektekostenverzekering
• Canadees geld, pinpas en creditcard
• Enkele EHBO-benodigdheden, zoals tape, pleisters, snelverband, pijnstillers, pleister tegen blaren

Heb je vragen over de benodigde uitrusting, aarzel niet maar bel met onze medewerkers op kantoor

 • Let op! Bij het invullen van het ESTA-formulier dien je goed te letten op het correct invullen van een O (letter 'O') en een 0 (cijfer '0'). In het paspoortnummer van de Nederlandse reisdocumenten komt namelijk de letter "O" niet voor. Het is wel mogelijk dat het paspoortnummer het cijfer "0" (nul) bevat. Het is om die reden belangrijk dat je nooit de letter “O” invult maar alleen het cijfer “0” nul. De ervaring leert ons dat als je bij het paspoortnummer per ongeluk de letter O invult in plaats van het cijfer 0, je wel een bevestiging van ESTA krijgt, maar toch op de vlucht geweigerd wordt.
 • Reizigers met een vlucht naar de Verenigde Staten of Canada dienen vanaf juli 2014 rekening te houden met een extra controle op elektronische apparatuur in de handbagage. De maatregel geldt voor het vervoer van elektronica met batterijen, zoals telefoons, laptops en camera's. Wanneer de apparatuur niet aangezet kan worden of niet uit de beschermhoes kan worden gehaald, mag de apparatuur niet mee het vliegtuig in. De extra controle vindt direct aan de gate plaats.

Voor een verblijf in Canada hebt u een paspoort nodig dat geldig is tijdens uw verblijf. 

Vanuit Canada naar de Verenigde Staten
Indien u vanuit Canada per auto of camper de grens met de VS overgaat hoeft u niet vooraf de ESTA (USA) aan te vragen. U betaalt ter plaatse soms ca. USD 10,00 per persoon voor een 'entry-visum' dat u ter plekke ontvangt. Wilt u per vliegtuig deze grensoversteek maken dan moet u vooraf de ESTA reistoestemming voor de VS aanvragen (zie hieronder). Heeft u wel al een ESTA voor de USA dan geeft u dat aan bij de Amerikaanse douane, want dat vergemakkelijkt de procedure voor een entry-visum. 

Naar Canada via de Verenigde Staten
Indien u via de Verenigde Staten vliegt naar Canada, moet u minimaal 72 uur voor vertrek de elektronische reistoestemming ESTA (USA) en eTA (Canada) aanvragen voor alle reizigers. Dit kunt u online aanvragen op de betreffende websites, mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en u staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het Visa Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming hebt u geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap.

Leest u alle belangrijke informatie over deze Amerikaanse Reistoestemming (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

Leest u alle belangrijke informatie over deze Canadese Reistoestemming (eTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

In verband met de verscherpte incheckprocedures is het niet langer toegestaan vloeibare artikelen in uw handbagage te nemen zoals, maar niet beperkt tot: tandpasta, gel, lotions, contactlenzenvloeistof, sprays, cremes, shampoo, zeep, drinken, aanstekers, etc. Indien u twijfelt kunt u het beste de website van uw vliegmaatschappij raadplegen.

Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Canada (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Canada van maximaal 6 maanden hebt u geen visum nodig. Indien u reist na 29 september 2016 moet u wel vooraf een elektronische reistoestemming aanvragen (eTA), net als voor de Verenigde Staten.

Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over een vliegticket voor een terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging voor de eerste accommodatie en voldoende financiële middelen tijdens uw verblijf.

Aanvraag ETA-reistoestemming
Indien u het ETA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van eTA dan kost u dat $ 7,- dat u per creditcard via de website moet betalen. De reistoestemming blijft 5 jaar geldig of tot vervanging van uw paspoort. 

Klik hier voor het eTA-formulier rechtstreeks


Indien u geen betaling via de ETA-website wilt maken dan biedt SNP u de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Canada (zie nuttige adressen).

 

Wanneer u via de Verenigde Staten naar Canada vliegt heeft u ook een Amerikaanse reistoestemming nodig, het ESTA


Aanvraag ESTA-reistoestemming
Indien u het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost u dat $ 14,- dat u per creditcard via de website moet betalen

Klik hier voor het ESTA-formulier rechtstreeks


SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Canada

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
Canada is een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan Canada heeft u geen vaccinaties nodig.

Medicijnen
Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Hygiëne
Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Voor een verblijf in Canada zijn geen vaccinaties verplicht.

N.B. Indien noodzakelijk gevonden, kan iedereen, ongeacht de verblijfsduur, onderworpen worden aan een medisch onderzoek.


Teken

De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.
Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

De criminaliteit in Canada is erg laag. Buitenlandse bezoekers zijn soms wel doelwitten voor zakkenrollers en andere dieven. Autodiefstal en diefstal van eigendommen vindt ook veelvuldig plaats. Loop niet zichtbaar met dure sieraden, fotocamera’s of uw portefeuille op straat.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

wandelen_op_gros_morne_mountain.jpg

Canada - Hiking Newfoundland

Zwerven over de rand van het continent

Wandelvakantie langs hotels en herbergen, inclusief huurauto

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten