Canada - British Columbia Traverse, 19 dagen Van de Pacific Coast naar de Rocky Mountains

« Terug naar overzicht
Privéreis - Natuur Rondreizen

Actieve natuurrondreis langs sfeervolle lodges en hotels, inclusief huurauto

Krachtige kennismaking met de natuur van de Canadese provincie British Columbia: een 'one way'-autorondreis met weinig kilometers. Al vele jaren een 'bestseller' die je leidt van Vancouver naar Calgary, via de beroemde Nationale en Provinciale Parken van Pacific Rim, Garibaldi, Wells Gray, Jasper, Yoho en Banff. Een route door een zeer gevarieerd en spectaculair landschap met de ruige rotsen en stranden aan de kust, regenwouden, riviercanyons, prairies en hooggebergte. En volop kans tot het zien van allerlei groot en klein wild, daar staat het land bekend om! Je overnacht in mooie hotels in dorpjes als Jasper, Whistler en Banff maar ook in karakteristieke lodges dicht bij de natuurparken. Maak heerlijke wandelingen aan de hand van onze wandelbeschrijvingen en kaartjes en kies de leukste wildexcursies. Door zelf nachten en excursies toe te voegen maak je je eigen reis helemaal naar wens.

Uniek aan deze reis

 • Hooggebergte Rocky Mountains
 • Inclusief wandelbeschrijvingen en kaartjes
 • Nationale parken Pacific Rim, Garibaldi, Jasper en Banff
 • Regenwouden aan de westkust
 • Uitbreiding met extra nachten, excursies en korte arrangementen mogelijk
 • Verblijf in karakteristieke lodges en goede hotels
 • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Canada - British Columbia Traverse

Na aankomst in Vancouver reis je naar Vancouver Island. Na een bezoek aan ‘quite British’ Victoria, de hoofdstad van British Columbia, wordt het tijd voor een verkenning van de stille regenwouden en woelige kustlijn van het Pacific Rim National Park. Vanuit Tofino kun je een mooie walvisexcursie maken die we ook vooraf voor je kunnen boeken.

 Terug op het vasteland verblijf je in een fantastische wildernislodge aan het water van Desolation Sound. Er volgt een mooie rit door de fjorden van de Sunshine Coast. Vanuit het bergdorp Whistler verken je het afwisselende Garibaldi Park vol zwarte lavaformaties, witte sneeuwvelden en een bont gekleurd palet van bergbloemen. Achter de canyons en droge prairiegraslanden van de Fraser en Thompson River, ligt Wells Gray Provincial Park, waar je overnacht in een rustieke houten lodge.

Een reis naar West-Canada is niet compleet zonder een langer verblijf in de Rocky Mountains. In Jasper National Park, Banff National Park en nabij Lake Louise kun je dan ook karakteristieke wandelingen maken door een uitdagende bergwereld aan de hand van de SNP-wandelbeschrijvingen. De reis eindigt in Calgary in de staat Alberta.

Dag 1

Op het vliegveld neem je de huurauto in ontvangst en rijd je eenvoudig in dertig minuten naar je hotel in Delta/Tsawwassen, net ten zuiden van de stad. Makkelijk te bereiken dus geen gedoe om met je huurauto meteen de stad in te gaan, en het scheelt ook nog eens veel parkeerkosten.

Optionele uitbreiding
Wil je meer tijd om de stad te verkennen, en dat is zeker de moeite waard, dan raden wij je aan een extra nacht hier te boeken. Geef aan als je het standaard hotel buiten de stad wilt vervangen door een hotel in het centrum, makkelijk voor het stadsbezoek maar ook duurder. Houd er rekening mee dat hier dus een toeslag voor komt. In dat geval kun je dan ook de hieronder genoemde optionele huurfiets toevoegen voor een verkenning van de stad.

Overnachting in

Vancouver Delta - Coast Tsawassen Inn

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Coast Mountains * Cycling Vancouver

Vanouver is een fantastische metropool met een hele prettige sfeer. Fietsend de stad verkennen is helemaal 'hot' en met het groot aantal autovrije 'bikelanes' is het ook nog makkelijk en veilig. Fiets bijvoorbeeld de Seawall rondom Stanley Park, met uitzicht op de skyline van Vancouver en de haven. Combineer dat met een bezoek aan het zee-aquarium in het park, of een wandeling door de regenwouden en langs de totempalen. Onze fietsverhuurder zit in het centrum van de stad, fiets wordt geleverd met helm en routekaart. Je huurt een fiets voor een dagdeel van 4 uur, de ochtend of de middag, en hebt de keuze uit een Adult City Bike (m/v), Mixed Youth Bike (9-12 jr), Mixed Youth Bike (7-10 jr) of een kinderzitje achterop. Ook heel geschikt om met kinderen te doen vanaf 12 jaar.

Dag 2

Op een tijdstip naar eigen wens neem je de veerboot van Tsawassen naar Swartz Bay op Vancouver Island (aanbevolen wordt deze zelf vooraf te reserveren op een eigen gewenst tijdstip).

Klik hier voor meer informatie hoe je de overtocht met BC Ferries boekt.

Na aankomst rijd je in een uurtje naar het centrum van Victoria, de hoofdstad van de provincie. Met zijn statige parlementsgebouwen, Victoriaanse huizen, bruisende haventje en gezellige winkelstraten oogt Victoria veel intiemer dan Vancouver. Neem in ieder geval tijd om het fantastische Royal BC Museum te bezoeken met uitgebreid aandacht voor inheemse culturen. Je overnacht in een hotel in het centrum.

Optionele uitbreiding
Wil je wat van het mariene leven zien, dan kun je op dag 2 in de middag of dag 3 in de ochtend de excursie Whale & Orca Cruise Victoria toevoegen (zie info hieronder).

Ook kun je de reis verlengen met een 3-daags verblijf in het Juan de Fuca Marine Park waarbij je 2 nachten verblijft in het dorp Sooke. Zie onder Aanvullende opties. Dit kun je in de boekingsaanvraag na het selecteren van een datum aankruisen onder Extra Opties. 

Overnachting in

Victoria - Oswego Hotel

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

orkas.jpg

Vancouver Island * Whalewatching Victoria

Vanuit de stad Victoria op Vancouver Island maak je een bootexcursie door de wateren tussen het eiland en het vasteland, waaronder ook de San Juan Islands. Hier vertoeven walvissoorten als orka's, grijze walvissen, kleine vinvissen en bultrugwalvissen. Met name in de maanden mei t/m september is de kans bijzonder groot deze giganten van de zee te ontmoeten. Er zijn afvaarten met een snelle open boot, soort speedboot (geen kajuit, geen wc) om 9.00, 13.30 en 18.00 uur en er zijn afvaarten met een luxere catamaran boot (met deels kajuit en met wc) om 9.30, 10.00, 14.00, 15.00, 18.30 en 19.30. De snelle open boot voegt snelheid toe, dus als je dat leuk vindt kies je daarvoor. Nadeel is dat je buiten zit, maar van de organisatie krijg je een weerbestendig pak, handschoenen, en alles om de 'rit' spannend en leuk te maken. Zeker met kinderen de beste keus. De boot stuitert meer op de golven, dus voor mensen met rugklachten, kleine kinderen of zwanger wordt dit niet aangeraden.
De luxere catamaran biet zowel binnen als buiten ruimte, gaat langzamer, maar biedt natuurlijk evenveel kans op het zien van de zeedieren.
Minimum leeftijd is 3 jaar. 
De uitvoerder is lid van de Pacific Whale Watch Association, is gecertificeerd en doneert een deel van je ticketprijs aan de bescherming van de natuur.

Vancouver Island * Juan de Fuca Marine Park

3-daags wandelarrangement vanuit hotel
Op een uurtje rijden ten noordwesten van Victoria, op Vancouver Island, ligt het prachtige Juan de Fuca Marine Park, tussen de plaatsen Sooke en Port Renfrew. Net als het beroemde Pacific Rim National Park herbergt  Juan de Fuca een keur aan fantastische kustlandschappen. Vanuit je hotel in Sooke rijd je naar een van de vier 'trailheads': China beach, Sombrio beach, Parkinson Creek of Botanical Beach. Zij geven allemaal toegang tot de 47 km lange trail die langs de kust van Vancouver Island loopt. Met name Botanical Beach is een prachtig kustplateau met een zeer rijk en gekleurd leven in de heldere getijdepoeltjes. Ook al is de Juan de Fuca Trail één lang kustpad, het is natuurlijk heel goed mogelijk dagtrajecten daarvan te lopen. Stukken van het pad gaan over het strand en de rotsen, andere stukken door het regenwoud. De stand van het tij bepaalt voor een groot deel de mogelijkheden.
Je verblijft in het mooie Prestige Oceanfront Resort aan het water in het dorpje Sooke.

Dag 3-4

Je doorkruist de Vancouver Island Ranges, het gebergte dat over de gehele lengte van het eiland loopt, en na ongeveer 325 km (5 uur rijden) bereik je het schitterend gelegen vissersplaatsje Tofino aan de oceaan, waar je overnacht in een prachtige lodge aan het strand. Hier, in het prachtige kustpark Pacific Rim National Park is het heerlijk uitwaaien aan zee en wandelen door regenwouden, venen en over stranden. Verbaas je over het kleurrijke onderwaterleven in de poeltjes op de rotsen, de stilte in het indrukwekkende regenwoud, en de dynamiek van de aanstormende golven. Een heerlijke plek!

Optionele uitbreiding
De mogelijkheid bestaat vanuit Tofino een walvisexcursie in het Clayoquot Sound te maken of een zwarte-beerexcursie per boot (zie info hieronder). Deze beide excursies kunnen we vooraf voor je boeken.

Overnachting in

Tofino - Middle Beach Lodge

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

rtr6237att75.jpg

Vancouver Island * Whalewatching Tofino

Met Remote Passages maak je een tour van 2-3 uur per zodiac of comfortabel schip, de Leviathan II, vanuit Tofino, op zoek naar de giganten van de zee. Tussen april en november verblijven de grijze walvissen en bultrugwalvissen in Clayoquot Sound en Barkley Sound. Ook worden veelvuldig orka's waargenomen, zeeleeuwen, zeehonden en witkoparenden. Je kunt kiezen voor een excursie per zodiacboot (snel) of een cruiseboot (comfortabel).

scharrelen_naar_voedsel.jpg

Vancouver Island * Black Bear Tour Tofino

Vanuit Tofino, aan de westkust van Vancouver Island, maak je met een Zodiac-boot een tocht van 2 tot 2,5 uur door rustig water, langs de kustlijn en speur je naar zwarte beren. Vertrektijden hangen af van het getij op die dag. Bij laagwater komen deze prachtige dieren naar de waterkant om zich te goed te doen aan de schelpen op de rotsen, krabbetjes en vissen in getijdepoeltjes. Ondanks dat de kans groot is ze te zien kan er geen garantie worden gegeven.

Dag 5-7

Na een bezoek aan de immense ceders van Cathedral Grove rijd je naar Comox, waar je de veerboot neemt naar Powell River, op het vasteland. Aanbevolen wordt deze zelf vooraf te reserveren op een eigen gewenst tijdstip. Doe dit op tijd want boot heeft in de middag maar 2 afvaarten.

Klik hier voor meer informatie hoe je de overtocht met BC Ferries boekt.

Dit is het gebied van de immense fjorden, met op de achtergrond de 4000 meter hoge Coast Mountains. Dagafstand 3 uur rijden, 1,5 uur veerboot. Na aankomst in Powell River volg je Highway 101 een half uur naar Lund, waar je buiten het dorp op een prachtige locatie aan het water overnacht in een wildernislodge. Een heerlijke plek om te verblijven in de karakteristieke natuur van een fjord.
Wil je wandelen dan raden wij een dagtocht aan op de gloednieuwe Sunshine Coast Trail. Maar ook kun je een kano of kajak van de lodge lenen (of een gegidste tour boeken, zie hieronder) voor een tochtje langs de kustlijn. 

Optionele uitbreiding
Het is mogelijk een optionele gegidste zeekajak-dagtocht bij te boeken op dag 6, startend vanuit de lodge.

Je kunt je reis ook uitbreiden met een langer verblijf op Vancouver Island. Vanuit Comox rijd je daarvoor 260 km noordwaarts naar Telegraph Cove, een uniek dorpje aan het water, waar je 2 nachten verblijft. Zie onder Aanvullende opties. Dit kun je in de boekingsaanvraag na het selecteren van een datum aankruisen onder Extra Opties.
I
n Telegraph Cove kun je de volgende dag onderstaande beerexcursie in Knight Inlet of orka-excursie in Johnstone Strait inplannen. Na afloop van je verblijf in Telegraph Cove rijd je terug naar Comox waar je het programma vervolgt met de veerbootovertocht. 

 

Overnachting in

Lund - Desolation Sound Resort

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

BC Coast Mountains * Desolation Sound Kayak Day Tour

Geniet van een dagje kajakvaren en zie het spectaculaire landschap eens vanaf het water. Je maakt deze toch in zeer stabiele een- of tweepersoons zeekajaks, voorzien van roer, inclusief zwemvest en waterdichte tas. Na een korte instructie van de gecertificeerde gids ga je samen op pad voor een tocht van 6,5 uur door het fantastische water van het Desolation Sound Marine Park. Het is beschut water, met beperkte golfslag en stroming, waardoor het geschikt is voor onervaren, beginners en licht gevorderden, vanaf 8 jaar. De jongste deelnemers peddelen niet zelf maar hebben een speciaal midden-zitje tussen de ouders. Je tekent voorafgaande aan de tocht een Liability Waiver die aangeeft dat je op de hoogte bent van de mogelijke risico's die aan een dergelijke activiteit hangen. In principe wordt dit formulier je al voordat je op reis gaat toegestuurd.
Afhankelijk van weer en tijd bepaalt de gids een route. Onderweg wordt regelmatig even uitgestapt en een lunch is inclusief. Tocht begint om 9.00 uur bij hert Desolation Sound Resort.

orcacruise_in_johnstone_strait.jpg

BC Vancouver Island * Johnston Strait Orca's Day Tour

In Johnstone Strait, de zeeëngte tussen het vasteland en Vancouver Island, maak je een excursie van ongeveer 3 uur per 75-persoons cruiseboot (met buiten- en binnenruimte) of 12-persoons (openlucht) Zodiac. Het is een echte 'wildlife-cruise' waarbij je op zoek gaat naar orka's, maar ook zeeleeuwen, zeearenden, en dat alles in een prachtig landschap van eilanden en fjorden. De kans dat je de 'killerwhales' ziet is (statistisch) 90 %, zekerheid over welke diersoorten je te zien zult krijgen is er natuurlijk niet. Ook zeer geschikt om met kinderen te ondernemen. De excursie wordt uitgevoerd van begin mei tot begin oktober. De beste tijd voor het zien van de walvissen en orca's is juni t/m september.

grizzlies_in_knight_inlet.jpg

BC Vancouver Island * Knight Inlet Grizzly Bear Day Tour

Knight Inlet is een immens fjord dat zich diep insnijdt in de Coast Mountains, aan de westkant van het vasteland. Dit is een van de beste plekken van Noord-Amerika om grizzlyberen te zien. Om 06.45 uur vertrek je uit Telegraph Cove voor de oversteek van ongeveer 60 km per snelle 12-persoons boot. Er is een overdekte kajuit en toilet. Je krijgt een eenvoudig ontbijt aangeboden.
Onderweg worden ook vaak zwarte beren, bruinvissen, dolfijnen en rivierotters waargenomen.
Na enkele uren varen kom je aan in Knight Inlet. In het voorjaar zul je de grizzlies vooral langs de waterkant zien struinen op zoek naar voedsel. Met de boot kun je ze erg dicht benaderen en zo word je in de gelegenheid gesteld bijzondere foto's te maken. In de zomer ga je aan land en per jeep verder de bossen in om de grizzlies te zoeken. In het najaar (vanaf eind augustus) bezoek je een 'viewing platform' van waaraf je veilig de vissende grizzlyberen van behoorlijk dichtbij kunt zien. Het najaar geeft nadrukkelijk de meeste kans om de beren te zien, dan het voorjaar en tenslotte geeft de zomer de minste kans.  De excursie duurt ongeveer 8-9 uur. Minimum leeftijd 10 jaar. Vanwege de lange vaart is de excursie niet geschikt voor zwangere vrouwen en mensen met ernstige rug- en nekklachten. 

British Columbia - Sunshine Coast Trail

5-daags wandelarrangement vanuit natuurlodge
In het dorpje Lund ligt de start van de Sunshine Coast Trail, Canada's nieuwste lange afstand wandelpad, in principe voor backpackers. De trail is 180 km lang van Sarah Point naar Saltery Bay en voert langs de kustlijn, door regenwouden, over 1200 meter hoge bergen en kleine stukjes cultuurland. SNP heeft een logistiek bedacht zodat je niet op de trail hoeft te kamperen maar iedere avond het comfort van een hotel hebt. Hiervoor hebben we een traject van 3 wandeldagen geselecteerd. De trail is nog nauwelijks ontdekt en je zult dan ook weinig wandelaars tegenkomen.

Vancouver Island * Telegraph Cove Orca's

3-daags natuurarrangement vanuit lodge
Johnstone Strait is de smalle zeestraat tussen het vasteland en Vancouver Island, in British Columbia. In deze zeer rijke wateren houden scholen orca's zich op, maar ook leven er zeeleeuwen, walvissen, otters, zee-arenden en vele watervogels. Je verblijft twee nachten in het voormalige vissersdorpje Telegraph Cove, met haar houten huizen aan een 'boardwalk' boven het water, of in het aangrenzende stadje Port McNeill. Je maakt een indrukwekkende wildexcursie op zee, waarbij de kans zeer groot is de orka's te zien. Excursie wordt uitgevoerd op een ecovriendelijke manier met een relatief stille boot en je draagt $ 5,- bij aan een lokaal natuurbeschermingsproject. De excursie wordt uitgevoerd van begin mei tot begin oktober. De beste tijd voor het zien van de walvissen en orca's is juni t/m september.

Dag 8-9

Je volgt de schitterende Highway 101 langs de 'Sunshine Coast', een van de zonnigste regio's van het land. Hierbij kom je langs verstilde vissersdorpjes en steek je nog tweemaal (Saltery Bay-Earls Cove en Langdale-Horseshoe Bay) per veerboot de indrukwekkende fjorden over.

Klik hier voor meer informatie hoe je de overtocht met BC ferries boekt.

Na 280 km rijden, inclusief 2x veerboot (hele dag onderweg) bereik je het bergstadje Whistler, waar je overnacht in een vriendelijk hotel in het centrum. Van hieruit kun je eindeloos wandelen en fietsen in het Garibaldi National Park, onderdeel van de Coast Mountains, een landschap van zwarte lavavelden, eeuwige sneeuw en bloemenrijke bergweiden. Of je neemt de kabelbaan naar de top van Whistler Mountain voor een perfecte bergtocht. Whistler was 'host' van de Olympische Winterspelen in 2010. In het nabijgelegen Squamish kun je de Sea to Sky Gondola nemen voor een fantastische wandeling op de Mount Habrich Trail.

Optionele uitbreiding
De standaard accommodatie ligt midden in het drukke centrum van Whistler. Het is ook mogelijk deze te upgraden naar een rustig gelegen, luxere lodge aan de rand van het stadje.

 

 

Overnachting in

Whistler - Listel Hotel Whistler of Nita Lake Lodge

Dag 10-11

Je vervolgt de reis landinwaarts over een schitterende bergpas naar Lillooet. Het gebergte heeft plaatsgemaakt voor de gortdroge prairiegraslanden en diepe canyons van de Fraser en Thompson River. Je volgt de 'Lakes Highway' door een landschap van eindeloze sparrenbossen en tientallen visrijke meertjes, typisch voor het binnenland van British Columbia. Na 425 kilometer (5,5 uur rijden) bereik je Clearwater. Hier overnacht je in een heerlijke natuurlodge aan een mooi bergmeer. Het verblijf op zich is al puur vakantie, maar je kunt ook nog een uitstapje maken naar het vrij onbekende Wells Gray Park. Hier zie je de spectaculaire Helmcken en Dawson Falls. Ook leent dit park zich uitstekend voor een kanotocht, of je maakt onder leiding van een gids een paardrijtochtje.

 

Overnachting in

Clearwater - Alpine Meadows Resort

Dag 12-14

Het is ongeveer 250 km (3 uur) rijden naar Mount Robson, met 3954 meter de hoogste berg van de Canadese Rocky Mountains. Hierna volg je de Yellowhead Highway nog voor 1 uur naar het gezellige bergdorpje Jasper. Van hieruit verken je het gelijknamige nationale park, met hoogtepunten als Maligne Lake, Mt. Edith Cavell, Athabasca Falls en de superieure Tonquin Valley. Mogelijkheden genoeg voor een mooie wandeling of excursie.

NB: Jasper is in de zomermaanden zeer druk. Met name in de weekends zijn de hotels overvol. Als je er rekening mee kunt houden, wordt het aanbevolen een verblijf in Jasper buiten het weekend te plannen. Ook moet je er rekening mee houden dat we hier vaak een alternatieve accommodatie moeten gebruiken. Als alles in Jasper vol zit, wijken we uit naar het vriendelijke en rustige dorpje Valemount, kleinschalig en met zeer goede wandelmogelijkheden!

Overnachting in

Jasper - Becker's Chalets

Dag 15-16

Je rijdt 230 km (ongeveer 3 uur) over de Icefields Parkway door een subliem berglandschap naar Lake Louise. Het is hier prachtig maar hoogzomer zo druk dat we ervoor hebben gekozen je niet hier te laten overnachten. Na een bezoek aan het meer en een spectculaire wandeling, bijvoorbeeld naar Lake Agnes Teahouse of naar The Plain of Six Glaciers, rijd je verder over de Kicking Horse Pass in één uur naar Golden, waar je op een mooie rustige locatie verblijft.

De volgende dag heb je wederom meerdere keuzes. Bijzonder zal een bezoek zijn aan het Northern Wolf Center in Golden. Ook zijn er prima kanomogelijkheden op de Columbia River, of een spectaculaire raft-tocht op de Kicking Horse River. Wil je wandelen dan kun je het beste in 45 minuten rijden naar Yoho National Park in de Rocky Mountains, waar een aantal sublieme trails op je wacht.

Overnachting in

Golden - Moberly Lodge

Dag 17-18

Het is ongeveer 140 km (1,5 uur) rijden naar je volgende bestemming: Banff en Banff National Park. Het bergdorp Banff is zeer populair en dus druk in de zomermaanden, maar straalt wel een prettige sfeer uit. Voor een laatste keer kun je de wandelschoenen aantrekken om het bijzondere Banff National Park of het stille Kananaskis Country te verkennen. Neem de gondola naar de Sunshine Meadows voor een onvergetelijke hike, neem een ontspannend bad in de Hot Springs of bezoek de Cave & Basin Historic Site, de oorsprong van het Banff National Park.  

Overnachting in

Banff - Brewsters Mountain Lodge

Dag 19

De laatste dag van de reis rijd je in twee uurtjes naar Calgary, waar je de huurauto inlevert op het vliegveld. 

Optionele uitbreiding
Als je wat meer van de provincie Alberta wilt zien, kun je nog voor aankomst in Calgary een verblijf van 2 nachten toevoegen in het dorp Drumheller waar je wandelt door de 'badlands' en op zoek gaat naar dinosaurusbotten. Zie onder Aanvullende opties. Dit kun je in de boekingsaanvraag na het selecteren van een datum aankruisen onder Extra Opties. 

Als je een vroege vlucht hebt uit Calgary of je wilt gewoon wat meet zien van deze stad, kun je een extra nacht in Calgary bijboeken.

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Alberta * Badlands & Dinosaurs

3-daagse tocht door de prehistorie vanuit hotel of B & B
Ongeveer anderhalf uur rijden ten noordoosten van Calgary ligt op de 'plains' het dorpje Drumheller aan de Red Deer River. Karakteristiek voor het landschap zijn de 'badlands',  sterk geërodeerde zachte gesteentes en leemlagen die meer doen denken aan de Amerikaanse halfwoestijnen dan aan Canada. Dit is een van de beste vindplaatsen ter wereld van dinosaurusbotten. Wie weet vind je er al wandelend wel een fossiel, maar neem in ieder geval een kijkje in het unieke wereldberoemde Royal Tyrell Museum. Zeer geschikt voor kinderen!
Je overnacht in de prima Heartwood Inn, een kleinschalige herberg met 10 gastenkamers.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Accommodatie in British Columbia is in het algemeen erg comfortabel. Kamers zijn ruim, met in het algemeen 1 of 2 grote bedden voor 1 tot 4 personen, en altijd voorzien van douche/wc, tv, telefoon en meestal ook wifi op de kamer (soms alleen in publieke ruimtes zoals restaurant, lobby). In de steden verblijf je in centraal gelegen hotels en daarbuiten in mooie houten 'lodges' en cabins, soms midden in de natuur en met een authentieke Canadese sfeer. In een aantal accommodaties overnacht je in een 'one bedroom suite': een appartement met 1 slaapkamer met tweepersoonsbed en in de zitkamer een sofa die om te bouwen is tot tweepersoonsbed. Dit is met name geschikt indien je reist met kinderen. Reis je met 3 of 4 volwassenen dan kun je beter om 'two bedroom suites' vragen in die gevallen of gescheiden appartementen/kamers.
Ook tref je in een aantal accommodaties een 'kitchenette' of keukentje aan, ideaal om zelf wat maaltijden te prepareren en zodoende te besparen op je uitgaven.
In het dag-tot-dag-programma wordt meestal getoond wat onze eerste keus accommodatie is. Indien voor je aanvraag deze geen beschikbaarheid heeft stellen wij je ter goedkeuring een - veelal- gelijkwaardig alternatief voor. Met name in Vancouver, Jasper en Banff moet hier sterk rekening mee worden gehouden, afhankelijk van het moment van de boeking.

In Amerika en Canada worden in principe de volgende maten voor bedden gehanteerd:
single bed (eenpersoonsbed) 99 cm
twin bed (eenpersoonsbed) 99 cm
double bed (tweepersoonsbed) 137 cm
Queen bed (tweepersoonsbed) 152 cm
King bed (tweepersoonsbed) 193 cm
Indien er een tweepersoonskamer is geboekt, zonder verdere omschrijving, dan kunnen daar alle typen bedden in staan. Een driepersoonskamer kent 2 tweepersoonsbedden, dus geen 3 losse eenpersoonsbedden. Indien je met 4 personen een kamer deelt met '2 x tweepersoonsbed', zonder verdere omschrijving, dan kan dat een combinatie van double/queen/king zijn. Indien je niet wilt dat iemand een bed moet delen dan moet je dus voldoende bedden of kamers aanvragen.

Inbegrepen

 • overnachtingen op basis van één kamer, in hotels en lodges
 • autohuur standaard incl. verzekeringen en belastingen (type C-Midsize bij 1-3 personen, type F-Fullsize bij 4 personen)
 • digitale reisinformatie met routebeschrijvingen

Niet inbegrepen

 • vlucht
 • maaltijden
 • entrees en excursies 
 • bijkomende kosten huurauto (brandstof, evt. parkeer, evt. tol, evt. dropoff) 
 • eventuele upgrade auto

Huurauto inbegrepen

De getoonde prijs is inclusief de huur van een standaard auto, type afhankelijk van aantal personen, inclusief verzekeringen en belastingen. Indien je een ander type auto wenst, de autoprijzen per dag wilt weten en de huurvoorwaarden, verwijzen we naar de informatie onder de knop autohuur Canada. De totale rijafstand bedraagt ongeveer 2500 km. Om de accommodatie Alpine Meadows bij Clearwater te bereiken moet je een stukje over een onverharde weg rijden. Omdat je een 'one way' van Vancouver naar Calgary maakt betaal je ter plaatse een zogenaamde 'dropoff fee'. 

Ter plaatse te betalen

 • toegang tot alle Nationale Parken middels Discovery Pass $ 135,- per auto
 • alle veerboten, samen ongeveer $ 35,- pp (kinderen onder 12 half geld) en $ 110,- voor een voertuig
 • dropoff kosten huurauto van Vancouver Airport naar Calgary Airport bedraagt $ 100,- (autotype B,C,D,F) of $ 250 (autotype Q4,L,R). Dropoff kosten kunnen hoger zijn indien je de auto op stadskantoor ophaalt in plaats vanaf vliegveld. 

  Over de activiteiten

  In het uitgebreide informatiepakket dat je ontvangt staan allerlei ideeën, kaarten en beschrijvingen voor excursies en wandelingen. Hiermee kun je zelf bepalen of je een lichte of zware, een korte of lange wandeling wilt maken, waardoor je zelf de zwaarte van de reis kunt bepalen. Met name in de maand juni kan het voorkomen dat er op grote hoogte nog sneeuw ligt, of opnieuw sneeuw valt, waardoor de hoog gelegen wandelingen niet uitvoerbaar zijn. Er zijn altijd alternatieve wandelingen voorhanden. Het is dan ook altijd verstandig een bezoek aan een natuurpark te beginnen bij het Visitor Center waar je een complete update van mogelijkheden kunt krijgen, je plannen kunt bespreken en eventueel kaarten kunt aanschaffen.

  Geschikt voor kinderen

  Deze reis is ook uitermate geschikt om met (jonge) kinderen te ondernemen. Omdat je met een eigen auto rondreist kun je zelf het tempo bepalen en stoppen waar je wilt. Onderweg, in de bezoekerscentra en in de accommodaties, vindt je allerlei foldertjes met leuke activiteiten voor de kinderen, die je zelf kunt toevoegen. Uit ons informatiepakket dat je bij de reis krijgt pik je zelf de wandelingen die je samen met de kinderen het meest aanspreekt, en natuurlijk maakt de kans op het zien van beesten de wandelingen ook voor de kinderen erg spannend. Je zult merken dat in een dergelijke setting wandelen met de kinderen een leuke activiteit wordt.

  Extra's

  Verlengingshotels

  The Listel Hotel Vancouver

  The Listel Hotel Vancouver is gelegen aan Robson Street, in de wijk West-end, slechts 15 minuten lopen naar Robson Square, het échte downtown. Een heerlijk hotel, met een artistieke inrichting en aandacht voor een duurzame bedrijfsvoering. Het beschikt over 129 comfortabele gastenkamers, verdeeld over de Art Floor, Museum Floor en Gallery Floor. Allen voorzien van modernste faciliteiten. Tevens heeft het hotel een eigen parkeerplaats (2023: $35,- + tax per dag). In het Forage Restaurant begin je de dag met een goed ontbijt en kun je afsluiten met een heerlijk diner.

  sandman-calgary-ext.jpg

  Sandman Hotel City Centre Calgary

  Het Sandman Hotel City Centre is gelegen op 7th Avenue, midden in het centrum van Calgary. Slechts 15 minuten lopen brengt je op 17th Avenue, het winkel en uitgaansdistrict van de stad. Ook door het station van de Light Rail Transit om de hoek zijn alle grote attracties van Calgary en omgeving binnen handbereik: de Calgary Tower, Stampede Grounds, Museum en Zoo. In het hotel kun je dineren in het Moxie's Classic Grill of een drankje nemen in Mbar Lounge. Ontspannen kun je in het verwarmde binnenzwembad en whirlpool. Kamers zijn comfortabel en ruim, o.a. voorzien van wifi.
  Kom je met de auto dan moet je ter plekke parkeerkosten betalen (in 2023: op vrijdag en zaterdag $ 6,-, rest van de week $ 20,- per nacht).

  Excursies

  Coast Mountains * Cycling Vancouver (vanaf € 27,- per persoon)

  Vanouver is een fantastische metropool met een hele prettige sfeer. Fietsend de stad verkennen is helemaal 'hot' en met het groot aantal autovrije 'bikelanes' is het ook nog makkelijk en veilig. Fiets bijvoorbeeld de Seawall rondom Stanley Park, met uitzicht op de skyline van Vancouver en de haven. Combineer dat met een bezoek aan het zee-aquarium in het park, of een wandeling door de regenwouden en langs de totempalen. Onze fietsverhuurder zit in het centrum van de stad, fiets wordt geleverd met helm en routekaart. Je huurt een fiets voor een dagdeel van 4 uur, de ochtend of de middag, en hebt de keuze uit een Adult City Bike (m/v), Mixed Youth Bike (9-12 jr), Mixed Youth Bike (7-10 jr) of een kinderzitje achterop. Ook heel geschikt om met kinderen te doen vanaf 12 jaar.

  orkas.jpg

  Vancouver Island * Whalewatching Victoria (vanaf € 124,- per persoon)

  Vanuit de stad Victoria op Vancouver Island maak je een bootexcursie door de wateren tussen het eiland en het vasteland, waaronder ook de San Juan Islands. Hier vertoeven walvissoorten als orka's, grijze walvissen, kleine vinvissen en bultrugwalvissen. Met name in de maanden mei t/m september is de kans bijzonder groot deze giganten van de zee te ontmoeten. Er zijn afvaarten met een snelle open boot, soort speedboot (geen kajuit, geen wc) om 9.00, 13.30 en 18.00 uur en er zijn afvaarten met een luxere catamaran boot (met deels kajuit en met wc) om 9.30, 10.00, 14.00, 15.00, 18.30 en 19.30. De snelle open boot voegt snelheid toe, dus als je dat leuk vindt kies je daarvoor. Nadeel is dat je buiten zit, maar van de organisatie krijg je een weerbestendig pak, handschoenen, en alles om de 'rit' spannend en leuk te maken. Zeker met kinderen de beste keus. De boot stuitert meer op de golven, dus voor mensen met rugklachten, kleine kinderen of zwanger wordt dit niet aangeraden.
  De luxere catamaran biet zowel binnen als buiten ruimte, gaat langzamer, maar biedt natuurlijk evenveel kans op het zien van de zeedieren.
  Minimum leeftijd is 3 jaar. 
  De uitvoerder is lid van de Pacific Whale Watch Association, is gecertificeerd en doneert een deel van je ticketprijs aan de bescherming van de natuur.

  scharrelen_naar_voedsel.jpg

  Vancouver Island * Black Bear Tour Tofino (vanaf € 124,- per persoon)

  Vanuit Tofino, aan de westkust van Vancouver Island, maak je met een Zodiac-boot een tocht van 2 tot 2,5 uur door rustig water, langs de kustlijn en speur je naar zwarte beren. Vertrektijden hangen af van het getij op die dag. Bij laagwater komen deze prachtige dieren naar de waterkant om zich te goed te doen aan de schelpen op de rotsen, krabbetjes en vissen in getijdepoeltjes. Ondanks dat de kans groot is ze te zien kan er geen garantie worden gegeven.

  rtr6237att75.jpg

  Vancouver Island * Whalewatching Tofino (vanaf € 115,- per persoon)

  Met Remote Passages maak je een tour van 2-3 uur per zodiac of comfortabel schip, de Leviathan II, vanuit Tofino, op zoek naar de giganten van de zee. Tussen april en november verblijven de grijze walvissen en bultrugwalvissen in Clayoquot Sound en Barkley Sound. Ook worden veelvuldig orka's waargenomen, zeeleeuwen, zeehonden en witkoparenden. Je kunt kiezen voor een excursie per zodiacboot (snel) of een cruiseboot (comfortabel).

  grizzlies_in_knight_inlet.jpg

  BC Vancouver Island * Knight Inlet Grizzly Bear Day Tour (vanaf € 355,- per persoon)

  Knight Inlet is een immens fjord dat zich diep insnijdt in de Coast Mountains, aan de westkant van het vasteland. Dit is een van de beste plekken van Noord-Amerika om grizzlyberen te zien. Om 06.45 uur vertrek je uit Telegraph Cove voor de oversteek van ongeveer 60 km per snelle 12-persoons boot. Er is een overdekte kajuit en toilet. Je krijgt een eenvoudig ontbijt aangeboden.
  Onderweg worden ook vaak zwarte beren, bruinvissen, dolfijnen en rivierotters waargenomen.
  Na enkele uren varen kom je aan in Knight Inlet. In het voorjaar zul je de grizzlies vooral langs de waterkant zien struinen op zoek naar voedsel. Met de boot kun je ze erg dicht benaderen en zo word je in de gelegenheid gesteld bijzondere foto's te maken. In de zomer ga je aan land en per jeep verder de bossen in om de grizzlies te zoeken. In het najaar (vanaf eind augustus) bezoek je een 'viewing platform' van waaraf je veilig de vissende grizzlyberen van behoorlijk dichtbij kunt zien. Het najaar geeft nadrukkelijk de meeste kans om de beren te zien, dan het voorjaar en tenslotte geeft de zomer de minste kans.  De excursie duurt ongeveer 8-9 uur. Minimum leeftijd 10 jaar. Vanwege de lange vaart is de excursie niet geschikt voor zwangere vrouwen en mensen met ernstige rug- en nekklachten. 

  BC Coast Mountains * Desolation Sound Kayak Day Tour (vanaf € 124,- per persoon)

  Geniet van een dagje kajakvaren en zie het spectaculaire landschap eens vanaf het water. Je maakt deze toch in zeer stabiele een- of tweepersoons zeekajaks, voorzien van roer, inclusief zwemvest en waterdichte tas. Na een korte instructie van de gecertificeerde gids ga je samen op pad voor een tocht van 6,5 uur door het fantastische water van het Desolation Sound Marine Park. Het is beschut water, met beperkte golfslag en stroming, waardoor het geschikt is voor onervaren, beginners en licht gevorderden, vanaf 8 jaar. De jongste deelnemers peddelen niet zelf maar hebben een speciaal midden-zitje tussen de ouders. Je tekent voorafgaande aan de tocht een Liability Waiver die aangeeft dat je op de hoogte bent van de mogelijke risico's die aan een dergelijke activiteit hangen. In principe wordt dit formulier je al voordat je op reis gaat toegestuurd.
  Afhankelijk van weer en tijd bepaalt de gids een route. Onderweg wordt regelmatig even uitgestapt en een lunch is inclusief. Tocht begint om 9.00 uur bij hert Desolation Sound Resort.

  orcacruise_in_johnstone_strait.jpg

  BC Vancouver Island * Johnston Strait Orca's Day Tour (vanaf € 120,- per persoon)

  In Johnstone Strait, de zeeëngte tussen het vasteland en Vancouver Island, maak je een excursie van ongeveer 3 uur per 75-persoons cruiseboot (met buiten- en binnenruimte) of 12-persoons (openlucht) Zodiac. Het is een echte 'wildlife-cruise' waarbij je op zoek gaat naar orka's, maar ook zeeleeuwen, zeearenden, en dat alles in een prachtig landschap van eilanden en fjorden. De kans dat je de 'killerwhales' ziet is (statistisch) 90 %, zekerheid over welke diersoorten je te zien zult krijgen is er natuurlijk niet. Ook zeer geschikt om met kinderen te ondernemen. De excursie wordt uitgevoerd van begin mei tot begin oktober. De beste tijd voor het zien van de walvissen en orca's is juni t/m september.

  Aanvullende opties

  rtr8307att75.jpg

  Juan de Fuca Marine Park

  3-daags wandelarrangement vanuit hotel
  Op een uurtje rijden ten noordwesten van Victoria, op Vancouver Island, ligt het prachtige Juan de Fuca Marine Park, tussen de plaatsen Sooke en Port Renfrew. Net als het beroemde Pacific Rim National Park herbergt  Juan de Fuca een keur aan fantastische kustlandschappen. Vanuit je hotel in Sooke rijd je naar een van de vier 'trailheads': China beach, Sombrio beach, Parkinson Creek of Botanical Beach. Zij geven allemaal toegang tot de 47 km lange trail die langs de kust van Vancouver Island loopt. Met name Botanical Beach is een prachtig kustplateau met een zeer rijk en gekleurd leven in de heldere getijdepoeltjes. Ook al is de Juan de Fuca Trail één lang kustpad, het is natuurlijk heel goed mogelijk dagtrajecten daarvan te lopen. Stukken van het pad gaan over het strand en de rotsen, andere stukken door het regenwoud. De stand van het tij bepaalt voor een groot deel de mogelijkheden.
  Je verblijft in het mooie Prestige Oceanfront Resort aan het water in het dorpje Sooke.

  boottocht_johnston_strait.jpg

  BC Vancouver Island * Telegraph Cove Orcas

  3-daags natuurarrangement vanuit lodge
  Johnstone Strait is de smalle zeestraat tussen het vasteland en Vancouver Island, in British Columbia. In deze zeer rijke wateren houden scholen orca's zich op, maar ook leven er zeeleeuwen, walvissen, otters, zee-arenden en vele watervogels. Je verblijft twee nachten in het voormalige vissersdorpje Telegraph Cove, met haar houten huizen aan een 'boardwalk' boven het water, of in het aangrenzende stadje Port McNeill. Je maakt een indrukwekkende wildexcursie op zee, waarbij de kans zeer groot is de orka's te zien. Excursie wordt uitgevoerd op een ecovriendelijke manier met een relatief stille boot en je draagt $ 5,- bij aan een lokaal natuurbeschermingsproject. De excursie wordt uitgevoerd van begin mei tot begin oktober. De beste tijd voor het zien van de walvissen en orca's is juni t/m september.

  Praktische informatie

  Veerboot informatie

  De veerboot van Vancouver (Tsawassen) naar Victoria (Swartz Bay) op dag 2, Comox (Little River) naar Powel River op dag 5 en Langdale-Horseshoe Bay op dag 7 zijn niet standaard gereserveerd. Deze reserveringen zijn niet noodzakelijk, maar worden wel sterk aanbevolen zodat je eventuele wachttijden voorkomt.

  Klik hier voor meer informatie hoe je de overtocht met BC ferries boekt

  Vluchtinformatie

  Kies bij deze reis voor een heenvlucht op Vancouver en een terugvlucht vanaf Calgary. Houd er bij de planning van de terugreis rekening mee, dat je - door het verschil in tijdzones - pas een dag later weer thuis bent.

  SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
  e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

  Nota bene
  Je mag 1 stuks ruimbagage gratis inchecken (naast de handbagage), met een maximum gewicht van 23 kg. Steeds meer vluchtmaatschappijen naar Amerika en Canada rekenen kosten voor het inchecken van een tweede stuk bagage per persoon (dus al in Amsterdam bij vertrek), en soms zelfs voor een eerste stuk bagage. Voor het tweede stuk bagage dien je vrijwel zeker € 50,- bij te betalen op het vliegveld. Indien je een stopover van meerdere dagen maakt, bijvoorbeeld in Toronto, alvorens naar de eindbestemming te vliegen, dan wordt deze vlucht naar de eindbestemming een nationale vlucht en moet je in de meeste gevallen extra betalen voor de bagage (ongeveer $ 25,- per stuk). Ook worden op deze nationale vluchten veelal maaltijden uitsluitend tegen betaling geleverd. De bepalingen van airlines hieromtrent wijzigen regelmatig. Op de internetsite van de maatschappij waarmee je vliegt vind je de actuele informatie hierover.

  Vertrek tussen 1 mei t/m 25 september. Het voorjaar (mei) en najaar (half september) is duidelijk minder druk en minder warm dan de zomermaanden. In mei zijn de temperaturen op Vancouver Island ideaal, in het hooggebergte kan nog wel sneeuw liggen op hoogte, maar er zijn altijd voldoende lager gelegen wandelmogelijkheden. Vanaf half september doen de herfstkleuren haar intrede, beginnend op hoogte in de Rocky Mountains. De dagtemperaturen zijn tot ver in oktober nog steeds erg aangenaam.

  Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar British Columbia Traverse ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 

  Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

  Hotels en duurzaamheid 

  Duurzame oplossingen in de toeristische industrie staat in Canada nog in de kinderschoenen. De meeste hotels hanteren wel wat basisregels: gebruik ledlampen, hergebruik handdoeken stimuleren, muur- en raamisolatie en dergelijke. Een doorn in het oog van de bewuste reiziger is het gebruik van wegwerpbestek, plastic bordjes en bekers bij het gratis aangeboden ontbijtbuffet in sommige hotels en het niet scheiden van het afval dat hieruit voort komt. Hierover is niet te overleggen met de afzonderlijke hotels. Onze oplossing hiervoor is dat je zelf een herbruikbaar bord, mok en bestek meeneemt. Door dit te gebruiken bij het ontbijt en daarna zelf even af te wassen maak je ook een statement naar andere reizigers in de ontbijtruimte. Tevens is het handig om deze spullen bij te hebben als je onderweg wilt picknicken.
  Sommige lodges, met name in de nationale parken, hebben wel degelijk een uitgebreid plan omtrent duurzaamheid.

   

  Overal in Canada kun je makkelijk betalen met een creditcard zoals Mastercard, VISA, American Express. Houd er rekening mee dat in winkels en restaurant er bij de vermelde prijzen nog meestal 'tax' bovenop komt (ongeveer 15 %). Voor een ontbijt moet je ongeveer $ 12-15,- rekenen, een lunch $ 15-18,- en een diner $ 30-35,- , afhankelijk van type restaurant. Kijk bij de dag-tot-dag-beschrijvingen en informatie over de accommodaties welke maaltijden wel al zijn inbegrepen. In restaurants wordt een fooi verwacht van 10-15 %. Eigenlijk is dit geen fooi maar het bedieningsgeld dat je rechtstreeks aan het bedienend personeel afdraagt.
  Tevens kun je met bankpas, mits voorzien van een 'maestro' symbool, in de meeste plaatsen geld pinnen uit een automaat.

  Van SNP krijg je een uitgebreid informatiepakket met tips voor wandelingen en excursies, parkbeschrijvingen en een routebeschrijving. Met name in de steden kan het soms wat lastig zijn de routebeschrijving naar je hotel te volgen. Een navigatiesysteem kan daarbij helpen. Dit kun je optioneel vooraf huren bij de auto of je zorgt zelf voor een navigatie app.
  Het informatiepakket is afgestemd op de standaardreis en je persoonlijke aanpassingen worden daarin niet verwerkt. Wel vind je tevens informatie in het reispakket van de geboekte aanvullende bouwstenen. In de bezoekerscentra van de Nationale Parken krijg je een gratis overzichtskaartje van het park uitgereikt, en zijn topografische kaarten tegen betaling te verkrijgen. Het totale SNP-informatiepakket is specifiek gericht op de natuurlijke belevingen. Het wordt dan ook aangeraden om hiernaast een algemene reisgids aan te schaffen.

  • bagage in rugzak, weekendtas of koffer
  • dagrugzakje (= handbagage in het vliegtuig)
  • lichte bergschoenen of stevige wandelschoenen
  • regenkleding (jas liefst van ademende stof)
  • luchtige zomerkleding (houd rekening met verbranden), zwemkleding en warme kledingstukken voor de avonden en koude dagen 
  • zonnebril, zonnebrand, lippenvet en pet
  • fototoestel
  • evt. navigatiesysteem of route app
  • verloopstekker met platte polen voor gebruik elektrische apparaten (voltage 110 volt) 
  • GELDIG paspoort en rijbewijs
  • Kopieën van paspoort, reis en ziektekostenverzekering 
  • Canadees geld, pinpas en creditcard 
  • Enkele EHBO benodigdheden, zoals tape, pleisters, snelverband, pijnstillers, pleister tegen blaren
   Heb je vragen over de benodigde uitrusting, aarzel niet maar bel met onze medewerkers op kantoor

   

  • Ieder jaar zijn er in de zomer bosbranden actief in de staat British Columbia en Alberta. Je kunt vooraf de situatie raadplegen op BC Wildfire Service  en Alberta Wildfire Status. Daarnaast geeft de website Canada Firesmoke alert  zich op de situatie van rook van de bosbranden. Eenmaal ter plaatse kun je lokaal informatie inwinnen bij politie, rangerstations en in de hotels, met name om te checken of het veilig is waar je een wandeling wilt maken.
  • Let op! Bij het invullen van het eTA-formulier dien je goed te letten op het correct invullen van een o (letter 'o') en een 0 (cijfer '0'). In het paspoortnummer van de Nederlandse reisdocumenten komt namelijk de letter "O" niet voor. Het is wel mogelijk dat het paspoortnummer het cijfer "0" (nul) bevat. Het is om die reden belangrijk dat je nooit de letter “O” invult maar alleen het cijfer “0” nul. De ervaring leert ons dat als men bij het paspoortnummer per abuis de letter O invult in plaats van het cijfer 0, je wel een bevestiging van eTA krijgt, maar toch op de vlucht geweigerd kunt worden.

  Ga je binnenkort op reis naar Canada bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/canada. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

  Huur je ter plekke een auto kijk dan op: https://www.anwb.nl/vakantie/canada/reisvoorbereiding/verkeer. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, infrastructuur en pechhulp.

   

  Vanuit Canada naar de Verenigde Staten
  Indien je vanuit Canada per auto of camper de grens met de VS overgaat hoef je niet vooraf de ESTA (USA) aan te vragen. Je betaalt ter plaatse soms ca. USD 10,00 per persoon voor een 'entry-visum' dat je ter plekke ontvangt. Wil je per vliegtuig deze grensoversteek maken dan moet je vooraf de ESTA reistoestemming voor de VS aanvragen (zie hieronder). Heb je wel al een ESTA voor de USA dan geef je dat aan bij de Amerikaanse douane, want dat vergemakkelijkt de procedure voor een entry-visum. 

  Naar Canada via de Verenigde Staten
  Indien je via de Verenigde Staten vliegt naar Canada, moet je minimaal 72 uur voor vertrek de elektronische reistoestemming ESTA (USA) en eTA (Canada) aanvragen voor alle reizigers. Dit kun je online aanvragen op de betreffende websites, mits je reis niet langer duurt dan 90 dagen en je staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het Visa Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming heb je geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap.

  Lees alle belangrijke informatie over deze Amerikaanse Reistoestemming (ESTA), paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en je bagage door deze link te volgen.

  Lees alle belangrijke informatie over deze Canadese Reistoestemming (eTA), paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en je bagage door deze link te volgen.

  Voor een verblijf in Canada van maximaal 6 maanden heb je geen visum nodig. Wel moet je vooraf een elektronische reistoestemming aanvragen (eTA), net als voor de Verenigde Staten.

  Je paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet je beschikken over een vliegticket voor een terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging voor de eerste accommodatie en voldoende financiële middelen tijdens je verblijf.

  Aanvraag ETA-reistoestemming
  Indien je het ETA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van eTA dan kost dat $ 7,- dat je per creditcard via de website moet betalen. De reistoestemming blijft 5 jaar geldig of tot vervanging van je paspoort. 

  Klik hier voor het eTA-formulier rechtstreeks

  Indien je geen betaling via de ETA-website wilt maken dan biedt SNP je de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

  N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neem hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Canada (zie nuttige adressen).

   

  Wanneer je via de Verenigde Staten naar Canada vliegt heb je ook een Amerikaanse reistoestemming nodig, het ESTA


  Aanvraag ESTA-reistoestemming
  Indien je het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost dat $ 21,- dat je per creditcard via de website moet betalen

  Klik hier voor het ESTA-formulier rechtstreeks


  SNP service visumverplichtingen
  SNP biedt je een extra service waarmee je je kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

  VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Canada

  Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

  Gezondheidszorg
  Canada is een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
  N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan Canada heb je geen vaccinaties nodig.

  Medicijnen
  Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruik je medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van je verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over je medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
  N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van je medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

  Hygiëne
  Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens je vakantie. We raden aan de handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

  EHBO
  Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

  Praktisch

  • Draag je een bril, hang deze met een koortje om je nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van je bril.
  • Draag je lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
  Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
  Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

  Teken
  De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.
  Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

  Algemeen en persoonlijk advies inentingen
  Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij je naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet je je 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied je reist.

  Vaccinaties halen tijdrovend?
  Je gaat op reis en hebt vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door je drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het jou uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt je namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wil je die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kun je jezelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij je thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

  De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

  • vaccinatie en reisadvies bij je thuis
  • buiten kantooruren en in weekenden
  • vaccinatie door erkende artsen
  • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
  Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

  De criminaliteit in Canada is erg laag. Buitenlandse bezoekers zijn soms wel doelwitten voor zakkenrollers en andere dieven. Autodiefstal en diefstal van eigendommen vindt ook veelvuldig plaats. Loop niet zichtbaar met dure sieraden, fotocamera’s of portefeuille op straat.

  Bekijk wat deze reis kost

  Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

  athabasca_glacier,_shutterstock_Grant.jpg

  Canada - British Columbia Traverse

  Van de Pacific Coast naar de Rocky Mountains

  Actieve natuurrondreis langs sfeervolle lodges en hotels, inclusief huurauto

  Zwaarte
  Comfort
  Natuur Rondreizen
  Privéreis

  Welke variant kies je?

  Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

  Reisgezelschap & Accommodaties

  Wanneer wil je vertrekken?

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

  ma di wo do vr za zo
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

  Wanneer wil je vertrekken?

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

  Start datum
  Aantal dagen
  Beschikbaarheid
  Prijs p.p.
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
  Kirsten de Baar

  Kunnen we je helpen?

  Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.