Ecuador - Vogelreis, 17 dagen Vogelmekka op de evenaar

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Vogels kijken

Vogelreis vanuit hotels en lodges

Er is geen land ter wereld met op zo'n klein oppervlak zo'n enorme afwisseling in natuur, landschap en cultuur als Ecuador. Amper zeven keer Nederland en daarmee een dwerg vergeleken met de buurlanden Peru en Colombia, biedt het tropisch regenwoud, nevelwouden, droog loofbos, mangroves, elfenbossen en páramo dat boven de 4000 meter ligt. Door de veiligheid en goede infrastructuur is het mogelijk al deze habitats in korte tijd te bezoeken en daarmee ook de volstrekt verschillende vogelwerelden die er te vinden zijn. Dit alles vanuit comfortabele lodges die veelal midden in de natuur te vinden zijn en geheel ingericht op maximale beleving van het uitbundige leven in de directe omgeving.

Uniek aan deze reis

 • Ongerepte Yasuní Amazonewoud
 • Paul de Winden SNP-reisleider en vogelaar
 • Tientallen verschillende kolibries en tangares
 • Veel inbegrepen in reissom
 • Wereldberoemde Refugio Paz de las Aves
 • Wild Sumaco en Guaytara, páramo-vogels én condors
 • Zeven verschillende habitats in één reis
Zwaarte
Comfort

De heen-en terugvlucht van deze reis wordt uitgevoerd met KLM Royal Dutch Airlines

Bij deze reis vlieg je met KLM rechtstreeks naar je bestemming. Je vakantie begint al aan boord: persoonlijke service, comfortabele zitplaats en een eigen entertainmentsysteem op intercontinentale vluchten.

Dag tot dag

Ecuador - Vogelreis

Ecuador wordt doorsneden door het majestueuze hooggebergte van de Andes. Deze barrière zorgt ervoor dat de natuur ten westen en ten oosten ervan opmerkelijk verschillend zijn. Beide kanten krijgen onze aandacht en natuurlijk zullen we op alle hoogtes verblijven om maximaal van de diversiteit te profiteren. Daarbij worden we geholpen door het feit dat veel van de accomodaties waar we verblijven feeders hebben voor de kolibries en allerlei fruitetende vogels als tangares, toekans en barbets. Zo kunnen we vaak zonder enige moeite al tientallen van de prachtigste vogels in de kijker en op de foto krijgen.

Onze route loopt van de oostelijke Andes geleidelijk naar beneden naar het Amazone regenwoud, waar we een aantal dagen zullen verblijven in het afgelegen wildrijke Yasuní National Park en Biosphere Reserve. Het gebied (oppervlakte van bijna 10.000 km²) staat bekend om zijn labyrint aan rivieren en kreekjes waar regenwater - gevallen in de Andes - afvloeit . 
Het gebied bestaat uit drie belangrijke eco-systemen (terra firme, várzea vloedbossen en igapó-bossen)  waar duizenden plant- en boomsoorten voorkomen en maar liefst 610 getelde vogelsoorten. de biodiversiteit is van een ongekende schoonheid. Hierna gaan we per vliegtuig via Quito naar de westelijke Andes rondom Mindo, om daar optimaal te profiteren van één van 's werelds beroemdste vogelgebieden. Hier komen veel unieke soorten voor die alleen met west Colombia gedeeld worden (de zogenaamde Chocó-soorten).

Deze vogelreis richt zich niet op het fanatiek najagen van zoveel mogelijk zeldzaamheden en endemische soorten, maar veel meer op het genieten van de afwisseling, het landschap, de mensen, de kleuren en de spectaculaire soorten van dit geweldige land. Toch zullen we met een indrukwekkende lijst (met wat geluk rondom de 400 vogelsoorten) in Quito de reis beëindigen. En ook voor de mensen die al in Peru, Suriname, Costa Rica en zelfs Colombia geweest zijn, zal een groot deel hiervan uit nieuwe soorten bestaan.

Dag 1

Na aankomst op de luchthaven op Quito rijden we met onze eigen bus in twee uur naar de Bellavista Lodge (2200m) waar we de komende twee nachten verblijven. Gezien het tijdsverschil van zes uur doen we het rustig aan. Nadat we in de Bellavista Lodge zijn ingecheckt, vindt hier 's avonds het diner plaats. De relatieve koelte zal op ons neerdalen evenals de slaap na een lange reisdag. 

Maaltijden inbegrepen: diner

Overnachting in

Bellavista Cloud Forest

Dag 2

Deze ochtend staan we extra vroeg op om op tijd te zijn vlak voor zonsopkomst te genieten van een lek waarop vele Andean Cock-of-the-rocks afkomen. Het ene mannetje probeert nog meer geluid en vreemde bewegingen te maken dan de andere om de vrouwtjes te plezieren. Het lek ligt in het Refugio Paz de las Aves, waar Angel Paz erin geslaagd is de schuwe antpitta's aan te trekken met wormpjes en heel veel geduld. Met wat geluk lukt het hem vandaag om kanjers als Giant Antpitta, Yellow-breasted Antpitta, Rufous-breasted Antthrush en Dark-backed Wood-quail voor onze lenzen te toveren. Los van dit alles lopen we nog een prachtige trail, met kans op illustere soorten als Scaled Fruiteater, Cloudforest Pygmy-owl, Sickle-winged Guan en Olivaceous Piha. Bij het ontbijt op de ranch van de gebroeders Paz wordt ons geen rust gegund, want op de in de bomen geprikte bananen komen felgekleurde Toucan Barbets en Crimson-rumped Toucanets hun kunsten vertonen.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch en diner

 

Overnachting in

Bellavista Cloud Forest

Dag 3

Na het ontbijt en de lunch in de Bellavista Lodge pakken we onze spullen om in ongeveer een uur over een hobbelige weg naar de Séptimo Paraíso Lodge te rijden waar we de komende drie nachen verblijven. Rondom de lodge bieden de wandelpaden je het gemak om zelf op onderzoek uit te gaan naar Montane Woodcreeper, Broad-billed Motmot en de Red-faced Spinetail.

De Septimo Paraíso Cloud Forest Reserve is een privé reservaat opgericht in 2001 met als doel de bescherming en het behoud van het 420 hectare bos met een grote mate van biodiversiteit. Het reservaat, dat wordt beheerd door de Green Mindo Foundation, heeft een hoge vogeldichtheid van het gebied ten noordwesten van de Pichincha. Er zijn maar liefst 328 vogelsoorten geteld. We wandelen naar een observatieplatform om vervolgens te wandelen over een pad om op zoek te gaan naar spectaculaire vogels als de Nariño Tapaculo, Choco Toucan, Scaled Antpitta en de Club-Winged Manakin. In de omgeving van de lodge bevindt zich een gebied met kolibri-feeders waar we natuurlijk de tijd nemen om te genieten van de kleurenpracht en hun acrobatische vluchtvermogen. Soms vliegen ze zo dichtbij dat je zelfs de lucht voelt trillen. Op een andere plek bezoeken we kleine platforms met vruchten waarop vogels afkomen als de Black-wing Saltator, Flame-rumped Tanager, Palm Tanager, Golden-Naped Tanager, Black-capped Tanager, Blue-necked Tanager, Flame-faced Tanager, Golden Tanager, Swallow Tanager, Bananaquit, Buff-throated Saltator, Variable Seedeater om er maar een paar te noemen.  

In het restaurant van de lodge wordt het diner geserveerd, terwijl Pale-billed Aracaris in de bomen een oogje in het zeil houden. Vanwege de relatieve koelte, de lodge ligt op 2200 meter hoogte, zul je beslist van een aangename nachtrust genieten.  

Maaltijden inbegrepen: ontbijt en lunch

Overnachting in

Séptimo Paraíso Cloud Forest Reserve

Dag 4

Deze dag staat in het teken van het bezoek aan het Milpe Reservaat en het Silanche Bird Sanctuary. Op ongeveer een half uur rijden vanaf onze lodge ligt het kleine maar o-zo-mooie Milpe reservaat op 1150 meter hoogte. In de vroege ochtendzon zoeken we eerst langs de weg naar Bronze-winged Parrot, Choco Toucan en Snowy-throated Kingbirds. Bij het visitor centre zijn gelukkig weer feeders aanwezig en die trekken nieuwe soorten aan als White-necked Jacobin, Green Thorntail en Crowned Woodnymph. Op de bananen komen illustere soorten als Red-headed Barbet, Silver-throated Tanager, Black-winged Saltator en Rufous Motmot zo in onze lenzen vliegen. Vanaf de trails zoeken we op de leks naar zowel de Golden-winged als Club-winged Manakin, beiden befaamd on hun bizarre baltsgedrag. Een paar honderd meter verderop geeft een andere trail ons de kans op de Immaculate Antbird, Guayaquil Woodpecker en Scaly-throated Foliage-gleaner. De lunch die we meegenomen hebben nuttigen we bij de feeders, waar de Pale-billed Aracaris ons vanuit de bomen in de gaten houden.

Hierna bezoeken we het Silanche vogelreservaat dat zich slechts op 300 meter hoogte bevindt. Hier stuiten we op een heel scala aan nieuwe soorten zoals de Choco Parakeet, Dusky-winged Woodpecker, Blue-chested Hummingbird, Orange-fronted Barbet en Choco Trogon. Ook is er een uitkijktoren waarmee we op gelijke hoogte komen met de toppen van het bos en ons kunnen concentreren op bijzondere tanagers als Blue-whiskered, Grey-and-gold en Scarlet-browed Tanagers. We kijken ook uit naar grotere soorten als Hook-billed Kite, Yellow-throated Toucan en Purple-throated Froutcrow. Een mooie bonus is dat we ook nog de kans hebben om Howler of Capuchin Monkeys vanuit de canopy tower van heel dichtbij voor onze lenzen te krijgen. We maken een korte wandeling door het nevelwoud om met geduld en rust de prachtig gekleurde Plate-billed Mountain-toucan waar te nemen. Aan het einde van de middag keren we weer terug naar de Bellavista Lodge, op tijd voor onze avondmaaltijd.  

Maaltijden inbegrepen: ontbijt

 

Overnachting in

Séptimo Paraíso Cloud Forest Reserve

Dag 5

Wandel op je gemak over een van de wandelpaden van de lodge om Montane Woodcreeper, Broad-billed Motmot en de Red-faced Spinetail te spotten. Ook heb je kans bij de waterval van Mindo andere vogels waar te nemen. In de lodge kun je heerlijk uitrusten, van het zwembad genieten of wandelen in de tuin op zoek naar zoevende kolibries, Common Potoos of het bizarre geluid van een Wattled Guan horen dat nog het meest overeenkomt met een slippende auto. 

Inbegrepen maaltijden: ontbijt

 

Overnachting in

Séptimo Paraíso Cloud Forest Reserve

Dag 6

Na onze laatste vroege vogelobservatie in de tuin van de Séptimo Paraíso Lodge, rijden we over de Nono-Mindo route, een van de beste wegen voor vogelaars. We vervolgen onze reis richting de vulkaan Antisana. Aan de voet van deze imposante stratovulkaan (5752m) ligt de Guaytara Ranch, op een hoogte van 3300m. Met de Andes bergen als achtergrond, is het gebied rijk aan vogels die in de páramo voorkomen, de zone boven de boomgrens. De plek is ideaal om de Andes-condor te spotten, de vogel die met ruim 3 meter de grootste spanwijdte ter wereld heeft. We verblijven nabij het meer Laguna de Secas en de lagune van Mica, beiden gelegen in het Antisana Ecolgische Reservaat met wetlands die vele Andes-vogels aantrekken en tevens dient als waterreservoir voor de stad Quito. Vanaf de ranch waarin we verblijven hebben we zicht op de vulkaan Sincholagua, Cotopaxi en Antisana.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt en diner

Overnachting in

nabij Antisana Ecologisch Reservaat

Dag 7

Voor de vroege vogels maken we een ochtendwandeling rondom de ranch. Na het ontbijten rijden we het Antisana Ecologische Reservaat in naar Tambo Condor. Behalve dat dit een fijne lunchplek is gerund door een Ecuadoriaanse familie, zijn Andes-vogels hier prima waarneembaar. We kijken uit naar de black-tailed trainbearer en Giant hummingbird. Maar het is ook weer dé plek om uit te kijken naar condors. Na de lunch rijden we met onze bus in ruim een uur naar de op 2800 meter hoogte op de oostelijke helling van de Andes gelegen Guango Lodge. We installeren ons snel op het terras en gebruiken het laatste uurtje van de dag om met een drankje te genieten van de prachtige kolibries die op de feeders afkomen. De Collared Inca, Chestnut-breasted Coronet en Buff-winged Starfrontlet zijn een paar van de bijna niet te missen soorten. Ook zijn de veel op een hommel lijkende White-bellied Woodstar en de met een staart die drie keer langer is dan zijn lijf uitgeruste Long-tailed Sylph redelijk vaste gasten. Wellicht dat we het geluk hebben dat er ook al een bizarre Sword-billed Hummingbird (met een snavel die langer is dan de vogel zelf!) acte de présence geeft en het zou zomaar kunnen dat een schitterende Tourmaline Sunangel je bierflesje als rustplaats kiest. Gelukkig wordt het snel donker, anders zouden we nooit naar binnen gaan voor het diner. 

Maaltijden inbegrepen: ontbijt en diner

Overnachting in

nabij Papallacta

Dag 8

We staan vroeg op om het weelderige nevelbos rondom de lodge te ontdekken. We kijken uit naar fraaie soorten als Turquoise Jay, Hooded Mountain-tanager, Masked Flowerpiercer, Andean Guan en de onvoorspelbare White-rumped Hawk. Als we echt uitzonderlijk veel geluk hebben, stuiten we op een Mountain Tapir die de trail blokkeert. Na het ontbijt rijden we naar boven om in de onherbergzame páramo van Papallacta op zoek te gaan naar hoogte-specialisten als Shining Sunbeam, Pale-naped Brush-finch en Golden-crowned Tanager. Zelfs als we geen vogels zouden zien, maakt het prachtige landschap de korte rit meer dan waard. Met wat geluk zien we ook nog bijzonderheden als Masked Mountain-tanager of Rainbow-bearded Thornbill. Als het weer het toelaat, rijden we nog naar het hoogste punt op de pas, waar mogelijk een Carrunculated Caracara of Black-chested Buzzard-Eagle tegen de adembenemende achtergrond van besneeuwde vulkanen voorbij komen vliegen.

We keren terug voor de lunch in Guango en een korte wandeling langs de woest stromende rivier. Hierna rijden we in een uurtje door naar de zusterlodge van Guango, te weten het op 2000 meter hoogte gelegen San Isidro. We checken in en gaan rondom de lodge op zoek naar weer geheel andere schoonheden als White-capped Parrot, Crimson-mantled Woodpecker en de verrassend tamme Green Jays. Uiteraard zijn er weer hummingbird-feeders en nu hopen we op Fawn-breasted Brilliant, Bronzy Inca en Gorgeted Woodstar. Tijdens het diner zullen we druk zijn om alle indrukken van de dag op een rijtje te krijgen.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt en diner

Overnachting in

zuidelijk van Baeza

Dag 9

Vandaag hebben we de hele dag om te genieten van de unieke bergbossen die San Isidro omringen en de ongelooflijke vogelrijkdom die daar haar thuis heeft. Vroeg in de ochtend verzamelen we ons bij de lantaarns. Deze vormen in de nacht het lokpunt voor ontelbare insecten, die bij het eerste licht door allerhande vogels als ontbijt gebruikt worden. Mooie mogelijkheden zijn Strong-billed Woodcreeper, Black-billed Peppershrike, Subtropical Cacique en de schitterend gekleurde Blue-winged Mountain-tanager. Na ons eigen ontbijt lopen we over de makkelijke paden en trails van de lodge en hopen op een aantal zogenaamde mixed species flocks, waarin tientallen verschillende soorten met elkaar door het bos trekken. Willekeurige voorbeelden van soorten hierin zijn Saffron-crowned Tanager, Pearled Treerunner, Streaked Tuftedcheeck en Black-chested Fruiteater. Langs de toegangsweg hebben we kans op ook voor de minder fanatieke vogelaars spectaculaire soorten als Powerful Woodpecker, Crested Quetzal en Greyish-throated Toucanet. Tijdens de lunch houden we de tuin in de gaten en zien we waarschijnlijk kleurrijke vogeltjes als Flame-faced Tanager, Bluish Flowerpiercer en Beryl-spangled Tanager. In de middag blijven we dichtbij de lodge om ontspannen te genieten van al het fraais wat voorbij komt. Na het wederom uitstekende diner gaan we nog even naar buiten om te zoeken naar de nu al legendarische San Isidro Owl, een waarschijnlijk nieuwe soort voor de wetenschap die alleen hier ooit is waargenomen.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt en diner

Overnachting in

zuidelijk van Baeza

Dag 10

Vandaag kijken we in de vroege ochtend of het de mensen van de lodge lukt om de geheimzinnige White-bellied Antpitta te lokken met wormpjes. De rest van de ochtend doen we het rustig aan en gaan op zoek naar wat we de voorgaande dagen nog gemist hebben. Wellicht een Rufous Spinetail, Long-tailed Antbird of een luidruchtig groepje van de prachtige White-Capped Tanagers. Maar ook genieten we van het mooie bos met de vele mossen, orchideeën en bromelia’s.

Na de vroege lunch vertrekken we naar het oosten om nog verder de Andes af te dalen. Via een mooie route komen we na twee tot drie uur rijden aan in het op bijna 1500 meter hoogte gelegen El Reventador. Hier hebben we nog ruim de tijd om een mooie wandeling te maken door een vogelrijk gebied naar de spectaculaire San Rafael watervallen, die met hun hoogte van 160 meter tot de hoogtepunten van Ecuador gerekend worden. Uiteraard houden we onze kijkers bij de hand en nieuwe soorten als Orange-eared Tanager, Red-billed Parrot en Blue-rumped Manakin zijn mogelijk. Op het einde van de dag rusten we uit bij het zwembad en wellicht dat het nog warm genoeg is om een duik te wagen.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt, diner

Overnachting in

noordelijk Wawa Sumaco

Dag 11

Na een rustig ontbijt kijken we nog wat vogels in de omgeving van ons hotel, waar vooral de tanagers onze aandacht vragen zoals Fawn-breasted, Golden-eared en Blue-Browed Tanager. Het komt voor dat er flocks voorbij komen met wel 15 (!) verschillende soorten spetterend gekleurde tanagers, dus keuze genoeg. Daarna is het tijd om de hitte te gaan opzoeken van het Amazone regenwoud. We rijden met onze bus naar Coca waar we overstappen in de bus van Napo Cultural Center. Daar waar de bus niet verder kan, stappen we over op de boot om in ca. een half uur naar het Napo Cultural Center te varen. De komende drie nachten verblijven we in deze lodge aan de zuidoever van de Napo-rivier in het Yasuní National Park en Biosfeerreservaat. De lodge en alle activiteiten worden gerund door de Añangu Kichwa gemeenschap, indíginas die hier al lang woonachtig zijn. 

Waar op het eerste gezicht regenwoud op regenwoud lijkt, blijkt bij nadere inzicht het regenwoud uit een heel scala van behoorlijk verschillende habitats te bestaan. Yasuní, een oppervlakte van bijna 10.000 km², staat bekend om zijn labyrint aan rivieren en kreekjes waar regenwater - gevallen in de Andes - afvloeit.  Het gebied bestaat uit drie belangrijke ecosystemen: terra firme (land dat nimmer nat wordt bij hoog water), várzea vloedbossen (in bepaalde seizoenen loopt gebied onder water) en igapó-bossen, wetlands die meer onder water staan dan boven water. In Yasuní komen duizenden plant- en boomsoorten voor met een enorm hoog aantal per km². Planten als orchideeën, bromelia’s, lianen en varens zijn gebruikelijk. Tevens zijn er meer dan 610 vogelsoorten geteld. De komende dagen genieten we optimaal van deze overweldigende diversiteit. Vanavond beperken we ons tot het diner en een welverdiende rust in onze rustkieke cabaña's. 

Maaltijden inbegrepen: ontbijt, boxlunch en diner

Overnachting in

Yasuní National Park

Dag 12-13

Tijdens ons verblijf wordt de SNP-reisleider bijgestaan door een lokale gids en kenner van de lokale vogelsoorten. Natuurlijk staat het vogelen op het programma, dat vroeg aanvangt om 06.00 uur. In het Yasuni National Park is het duizelingwekkende aantal van 610 soorten geregistreerd, waarbij de migrerende vogels zijn meegeteld. Endemsiche vogels in het park zijn o.a. de Zizzag Heron, Agami Heron (Agamia Agami) en Least Bittern. 

De lodge beschikt over twee uitkijktorens die met een hoogte van 35 meter je een weidse blik geven boven de boomtoppen uit. Kijk uit naar luiaards, brulapen, eekhoorns, toekans en parrots. Verder kun je tijdens je verblijf kayakken over de Napo rivier, zwemmen op veilige plaatsen die worden aangewezen door de lokale gids. Er wordt gewandeld langs de Playas-trail voor een kennismaking met het rijke macro-klimaat van het Yasuni NP. Een van de hoogtepunten zal beslist een bezoek zijn aan de kleilik waar blue-headed parrots, yellow-crowned parrots en zelfs dusky-headed parrots te zien zijn. Een korte wandeling over de Pericos-trail voert ons naar een andere kleilik waar papagaaien (macaws) en andere parakieten te zien zijn. Op de mineraalrijke kleigronden komen ook brulapen, pecari’s (Amazone-zwijnen) en tapirs af. In het Kuri Muyu ‘cultural center’ komen we meer te weten van de Quichua taal, hun dansen en muziek. De vrouwen van de Añangu Kichwa gemeenschap, ook wel mamakuna’s genoemd, laten je graag kennismaken met hun cultuur, ambachten, gewoontes en hoe ze met de natuur als duurzame bron omgaan. ’s Avonds neemt een catamaran ons mee over de Napo-rivier waarbij je oren gespitst zijn op nachtelijke geluiden.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch en diner

Overnachting in

Yasuní National Park

Dag 14

Nog in het donker staan we op en vertrekken met de kano’s over de geheimzinnige rivier richting de bewoonde wereld. Het is een belevenis op zich om het woud te horen, zien en voelen ontwaken vanaf het koele stille water. In Proviencia verruilen we de boten weer voor onze bus om richting Lago Agrio te rijden. Afhankelijk van de vluchhttijd en de tijd waarop we aankomen in Providencia, bouwen we een stop in om de vogels (en apen) te bekijken die hier in het meer open landschap beter zichtbaar zijn dan in het dichte Amzonewoud. Wat het eerst opvalt zijn de groepjes vrolijke en opvallende White-eared Jacamars die vanaf de draden de omgeving in de gaten houden. Maar ook soorten als Humboldt’s Aracari, Yellow-tufted Woodecker, Red-bellied Macaw, Scarlet-crowned Barbet en Orange-backed Troupial kunnen we onderweg tegenkomen op weg naar het vliegveld voor onze vlucht naar Quito. Vanuit daar rijden we direct door naar Puembo, een stad ten noordoosten van Quito. 

Maaltijden inbegrepen: ontbijt

Overnachting in

Puembo

Dag 15

Quito, de hoofdstad van Ecuador, ligt op een hoogte van 2850 meter. De stad ligt op een hoogvlakte omringd door pieken van de hoge Andes. Na onze busrit van ca. 30 km arriveren we in de langgerekte hoofdstad die op een 'terras' aan de voet van de vulkaan de Pichincha ligt. De oude binnenstad bestaat uit vele kleine straatjes met statige Spaanse huizen. De oude binnenstad van Quito - de eerste stad op de UNESCO-werelderfgoedlijst geplaatst - heeft vele markten, pleinen, kerken en musea die een bezoek meer dan waard zijn. Na afloop van dit bezoek rijden we terug naar Puembo waar de internationale luchthaven Mariscal Sucre ligt  voor de terugvlucht naar Nederland/België. 

Inbegrepen: ontbijt

Dag 16

Aankomst in Nederland/België.

 

NB Programma

Voor het programma en alle activiteiten zoals beschreven tijdens ons verblijf in het Yasuní National Park, is het van belang dat deze onder voorbehoud zijn. Weer, veiligheid, onvoorspelbaar gedrag van dieren en bijzondere observaties kunnen aanleiding zijn om excursies te wijzigen qua tijdstip, inhoud of om deze uiteindelijk niet door te laten gaan.  

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Tijdens deze reis heb je bij alle accommodaties de beschikking over een privé douche/WC. 

Indien je een eenpersoonskamer boekt, dan zijn deze in beperkte mate aanwezig. Bij de volgende twee accommodaties zijn deze niet beschikbaar:

 • Guango Lodge - dag 7; in deze lodge deel je een twee- of driepersoonskamer met iemand van gelijke sexe 
 • Napo Cultural Center (dag 11, 12 en 13); in deze lodge deel je een tweepersoonskamer met iemand van gelijke sexe

Bij alle accommodaties is electriciteit aanwezig. De netspanning in Ecuador is 110 V en er wordt gebruik gemaakt van zogenaamde Amerikaanse stekkers.

Inbegrepen

 • Alle transfers volgens programma
 • Verblijf in accommodaties (privé douche/WC)
 • Maaltijden: 14x ontbijt, 3x lunch, 10x diner
 • Binnenlandse vlucht Lago Agrio - Quito (incl. tax)
 • Entrees (Angel Paz refuge, Silanche en Milpe)
 • Lokale Engelssprekende vogelgids tijdens verblijf Yasuní (dag 11 t/m 13)
 • Spaanssprekende vogelgidsen (dag 2 t/m dag 10)
 • SNP-reisleider

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis (optioneel, zie prijsinformatie)
 • overige maaltijden en drankjes
 • eventuele inentingen
 • verzekeringen
 • uitgaven van persoonlijke aard (o.a. fooien)

Over de activiteiten

Tijdens deze vogelreis zijn de meeste activiteiten kort. De wandelingen tijdens de activiteiten zijn aan te passen aan de gemiddelde conditie van de deelnemers van de groep. Het belangrijkste is natuurlijk dat we de tijd nemen voor vogelobservaties en iedereen veel en veilig laten genieten. Het verblijf in het Amazonewoud kan als wat zwaarder worden ervaren vanwege de hoge vochtigheid en de moeilijk begaanbare paden. Uiteraard houden we met het wandeltempo rekening met het klimaat. In het Yasuní National Park kunnen er ook per boot observaties plaatsvinden. Deze reis is voor iedereen met een goede conditie goed te doen. Belangrijker is wellicht nog wel dat je flexibel bent ingesteld en vooral geniet van wat nu eens heerlijk anders is dan thuis.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reis je op eigen gelegenheid, dan ontmoet je je reisgezelschap op het vliegveld van Quito.

Vluchtinformatie

Wanneer je je heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je met KLM met een retourvlucht op Quito.

Vluchtschema
KL 751 Amsterdam - Quito vertrek 10.00  aankomst 14.40 uur
KL 751 Quito - Amsterdam  vertrek 16.00 aankomst 13.15 uur *

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Je definitieve vluchtschema ontvangt u samen met uw ticket binnen 3 weken voor vertrek.

*) aankomst de volgende dag

De maanden september en oktober is een prima periode om deze vogelreis te maken. Allereerst omdat het een rustig seizoen is. Zodoende hebben we volop de mogelijkheid om de beste vogelplaatsen op ons gemak te leren kennen en tevens kunnen we ook verblijven in de accommodaties die het best passend zijn bij deze reis. Qua klimaat ben je in Ecuador erg afhankelijk van in welke zone je je bevindt. Grofweg noemen we Ecuador het land van de eeuwige lente. Er zijn eigenlijk maar twee duidelijke seizoenen, een nat seizoen en een droog seizoen, maar die verschillen per geografische regio. Zo is het nattere seizoen voor de oostelijke nevelwouden en het Amazonewoud tussen maart en september/oktober, met als natste maanden juni en juli. Voor de westelijke nevelwouden is het natte seizoen van december tot begin mei. Voor de Andes regio loopt het natte seizoen van oktober/november tot mei. Al met al is september dan een ideale maand. Houdt er wel rekening mee dat de nevelwouden en het Amazone gebied de regio's zijn met de meeste neerslag. Kans op regen is er dus altijd wel in deze gebieden, maar in elk geval niet constant.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Ecuador ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Over onze lokale partner

De SNP partner in Ecuador is lid van het ‘Q’ certificeringsprogramma van Quito Turismo, een instelling die toeristische ondernemingen assisteert bij het uitzetten van hun duurzaamheidsbeleid. De agent is gehuisvest in een duurzaam onderkomen opgetrokken uit zoveel mogelijk lokale en duurzame materialen en moderne technologieën om de CO2 uitstoot te reduceren. De inrichting is voorzien van een energiezuinige lift, bewegingssensoren voor het licht en energie wordt opgewekt d.m.v. zonnepanelen. Het water wordt volledig verwarmd door het opwekken van energie middels zonnepanelen. Het jacht ‘Galapagos Odyssey’, die de agent beheert en exploiteert, is voorzien van nieuwe energiezuinige motoren. De agent gaat is altijd op zoek naar  nieuwe projecten die ten gunste komen aan de natuur en de maatschappij. 

De munteenheid in Ecuador is de Amerikaanse dollar (US$). Er zijn briefjes van 1, 5, 10, 20, 50 en 100 US$ in omloop. Kijk voor de actuele wisselkoersen op www.oanda.com/convert/cheatsheet.
Tijdens deze reis naar Ecuador dien je rekening te houden met bijkomende kosten zoals maaltijden die niet inclusief zijn, drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard. Bij de fooien voor de lokale gidsen dien je te rekenen op een richtbedrag van US$ 2-3 per persoon per dag.

Wij adviseren het zakgeld mee te nemen in de vorm van contante US$, pinpas en creditcard. Pinnen is in meerdere plaatsen in Ecuador mogelijk. Het veelvuldig gebruik van een creditcard raden wij af, daar betalingen hiermee in Ecuador met 10% extra worden belast. Het minimum geadviseerde zakgeld bedraagt € 500 p.p. Wij merken hierbij op dat het gaat om een indicatie en dat de daadwerkelijke uitgaven persoonsafhankelijk zijn.

Fooien algemeen

In hotels en restaurants is het gebruikelijk een fooi te geven. Wanneer de bediening niet is inbegrepen kun je uitgaan van 10%. Een fooi komt meestal rechtstreeks in handen van mensen die het hard kunnen gebruiken en hun achterban profiteert mee. Ongetwijfeld word je onderweg aangesproken door kinderen die vragen om pennen of andere cadeautjes. Ons advies is hier niet op in te gaan. Het werkt opdringerig gedrag in de hand. Doe je het wel, dan houd je het fenomeen in stand en versterk je het idee dat toeristen niet met hetzelfde respect benaderd hoeven te worden als de lokale bevolking. Bovendien kunnen onderlinge verhoudingen verstoord worden: het kan – buiten het gezichtsveld van de gever – soms leiden tot ruzies en conflicten. Het kortdurende gevoel een kind blij te maken weegt niet op tegen de negatieve langetermijneffecten. Als je kinderen echt wilt helpen kun je beter een erkende ontwikkelingsorganisatie of een lokaal ontwikkelingsproject steunen.


Tijdens deze reis beschikken we over onze eigen bus. Verder maken we gebruik van gemotoriseerde motorboten van en naar onze lodge in het Yasuní National Park. Per binnenlandse vlucht vliegen we van Lago Agrio naar Quito.

Wij raden je aan om uitgerust en met een goede conditie aan deze reis te beginnen. Het plezier is dan veel groter en bovendien loop je minder kans om ziek te worden. Als goede training kun je in de weken voorafgaand aan de reis een paar lekkere wandelingen maken. Ook al staat deze reis niet in het teken van wandelen, er wordt natuurlijk wel wat gewandeld om de plekken op te zoeken waar de vogels het beste zijn waar te nemen. Om die reden is het belangrijk dat je schoenen goed ingelopen zijn.

 • EHBO eenvoudige middelen
 • Dagrugzak
 • Weekendtas/zachte koffer
 • Goed ingelopen wandelschoenen
 • Lichte wandelschoenen
 • Sandalen of (hut)slippers
 • Handschoenen
 • Luchtige kleding
 • Regenkleding
 • Muts
 • Warme kleding
 • Lakenzak en handdoek (i.v.m. verblijf Amazonewoud)
 • Zonnehoed of pet
 • Zwemkleding
 • GELDIG paspoort
 • Kopieën van reisdocumenten
 • Zonnebrandolie
 • Zonnebril
 • Zwemkleding
 • Bril indien u contactlenzen draagt
 • Anti-insektenmiddel
 • Zaklamp
 • Zakmes
 • Veldflessen
 • Lippencreme met UV-filter

Tijdens deze reis hoef je overdag niet meer bagage mee te nemen dan alleen een dagrugzakje voor drinken, eten, een warme trui, regenkleding en wellicht een verrekijker, fototoestel en/of videocamera.

Vanaf 1 mei 2018 is het verplicht om bij aankomst op de internationale luchthaven van Quito een reisverzekering te kunnen overleggen waarop staat vermeld dat je verzekerd bent voor minimaal medische kosten. Mocht dit bewijs niet kunnen worden overlegd, dan dien je ter plaatse verplicht een medische verzekering af te sluiten. 

Deze reis wordt begeleid door SNP reisleider en vogelaar Paul de Winden. Paul is bioloog en kijkt al vanaf jonge leeftijd naar vogels en begeleidt vogel- en natuurreizen sinds 1997. Zijn vogelreizen brachten hem tot dusverre al in Schotland, Polen, Estland, Hongarije, Bulgarije, Roemenië, Frankrijk, Spanje, Marokko, Israël, India, Kenia, Tanzania, Peru en Colombia. Paul geniet ervan om zijn passie voor vogels en natuur te delen met zijn reisgenoten. Hij doet dat op ontspannen wijze en wil graag iedereen een onvergetelijke reis bezorgen! Paul is de ‘sleutelfiguur’ tijdens je reis en doet er alles aan om je reisplezier zo groot mogelijk te maken. Alle SNP reisleiders hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. SNP Opleidingen is sinds 1 januari 2012 een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Klik hier voor meer informatie. Tijdens deze reis wordt de SNP reisleider geassisteerd door lokale vogelgidsen.

Voor een verblijf in Ecuador hebt u een paspoort nodig dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is. Tevens dient u vanaf februari 2018 in het bezit te zijn van een reisverzekering waarin verplicht moet zijn opgenomen dat u voor medische kosten bent verzekerd.

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Ecuador (zie nuttige adressen).

Naar Ecuador via de Verenigde Staten
Als u naar/vanuit Ecuador via de Verenigde Staten vliegt, moet u in het kader van het ESTA-programma vooraf een reisvergunning voor de VS aanvragen. Voor meer belangrijke informatie over deze reisvergunning (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage Lees verder...

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een bezoek aan Ecuador van maximaal 90 dagen heb je geen visum nodig. Je paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet je beschikken over over een vliegticket voor de terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging van de eerste accommodatie en over voldoende financiële middelen voor de duur van je verblijf. Tevens dien je bij aankomst op de luchthaven van Quito/Guayaquil een reisverzekering te kunnen overleggen waarop staat vermeld dat je minimaal voor medische kosten verzekerd bent. 

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Ecuador (zie nuttige adressen).

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Ecuador

Vliegen via de Verenigde Staten

Indien u een vlucht boekt met een overstap in de Verenigde Staten naar uw eindbestemming, dan moet u minimaal 72 uur voor vertrek een elektronische reistoestemming aanvragen. Dit kunt u online aanvragen op de website van 'US Immigrations', mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en u staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het VISA Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming heeft u geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap. Baby’s en kinderen dienen over een eigen paspoort te beschikken. Meer uitleg kunt u vinden op de website van SNP, klik hier (http://www.snp.nl/esta). Voor het aanvragen van een ESTA reistoestemming, klik hier: (https://esta.cbp.dhs.gov/esta/).

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen, een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen en de reisleiding hierover in te lichten.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Gezondheidszorg
In Ecuador zijn de medische voorzieningen geconcentreerd in de grote steden en rond de mijnen. Het niveau van de voorzieningen in de ziekenhuizen is laag.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Zika Virus
In Ecuador is het Zika virus vastgesteld. Voor meer informatie: zie onder vaccinatie  

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet en drinkt.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.

Hoogteziekte
Tijdens uw reis in Ecuador kunt u last krijgen van hoogteziekte. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Gun uw lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Het treedt gewoonlijk op vanaf 3000 meter hoogte. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Dit gaat na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bv. braken, duizeligheid of hardkloppingen, dient u zo snel mogelijk af te dalen of een arts raadplegen. Heeft u ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, dan verzoeken wij u dringend uw arts te raadplegen.

Acclimatisatietips
Enkele tips om de acclimatisatie voorspoedig te laten verlopen:

 • Ga uitgerust op reis en drink vooraf niet veel alcohol.
 • Drink op hoogte veel water (4 à 5 liter per dag)
 • Drink geen of weinig koffie en alcohol.
 • Rook niet.
 • Vermijd slaap- en kalmerende middelen; deze verminderen ademhaling en zuurstofopname.
 • Rustig aandoen, programma zo nodig aanpassen.
 • Raadpleeg bij twijfel altijd de dokter (via uw gids, hotel of reisleider)
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, 'Hoe blijf ik gezond in de hoogte', ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Ecuador binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Ecuador zelf komt ook Gelekoorts voor.

Aanbevolen
Malaria prophylaxis wordt sterk aanbevolen, zeker wanneer u onderstaande gebieden bezoekt.

Gelekoorts
Gelekoorts komt voor in sommige provincies oostelijk van de Andes, mn. in gebieden lager gelegen dan 2.300 m: Morona-Santiago, Napo. Orellana, Pastaza, Sucumbios en Zamora-Chinchipe.

Malaria
In Ecuador komt het hele jaar Malaria voor in (kust)gebieden die op minder dan 1.500 m hoogte liggen (m.u.v. Guayaquil, Quito), zoals de provincies van Cotopaxi, Loja en Los Rios. Een groter risico bestaat in het Amazonegebied langs de grens met Peru in de regio's El Oro, Esmeraldas en Manabi. In het deel van Ecuador boven 1.500 m hoogte en op de Galapagos Eilanden komt geen Malaria voor.
Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Zikavirus (& dengue en chikungunya)
Het zikavirus (& dengue en chikungunya) wordt verspreid door de gelekoortsmug of denguemug. Deze mug komt niet van nature voor in Nederland. Het zikavirus is een virus dat de infectieziekte zikakoorts veroorzaakt die meestal vrij mild verloopt. Maar ongeveer 1 op de 5 mensen die besmet worden met het zikavirus krijgt klachten. De meeste mensen krijgen helemaal geen klachten. Wetenschappelijk is bewezen dat een infectie tijdens de zwangerschap schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan raden we je aan contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Voor meer informatie over het zikavirus verwijzen we je naar het RIVM. Op deze site tref je een link aan naar de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) die regelmatig updates verstrekt van de landen waar het zikavirus voorkomt. 

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Uiteraard is het altijd belangrijk om de meest gangbare voorzorgsmaatregelen in acht te nemen. In de grote steden dien je altijd meer op je persoonlijke spullen te passen. We raden je altijd aan om zoveel mogelijk waardevolle spullen niet mee te nemen. Camera's, reisdocumenten, mobieltjes en andere waardevolle voorwerpen kunnen vaak in een kluisje in je accommodatioe worden opgeborgen. Mocht je 's avonds ergens naartoe willen wandelen, vraag de medewerkers van de accommodatie altijd even of dat veilig is en ook gangbaar. Bedenk je dat als locals iets niet doen er een reden voor is. Mocht je reizen met een lokale gids, een chauffeur en/of een SNP-reisleider, vraag hen naar de veiligheid, ze geven je graag advies.

reisadvies
Op www.minbuza.nl vind je meer informatie over het huidige reisadvies voor Ecuador.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

EC_Long-tailed_Sylph_Ria_Vogels_WEB.jpg

Ecuador - Vogelreis

Vogelmekka op de evenaar

Vogelreis vanuit hotels en lodges

Zwaarte
Comfort
Vogels kijken
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 9.3 beoordeeld door 377 klanten