camper beter

Canada - British Columbia per camper, 24 dagen Camperreis van de West Coast naar de Rocky Mountains

« Terug naar overzicht
Privéreis - Rondreizen

Natuurrondreis met gereserveerde campgrounds

Reizen per camper combineert het comfort van een hotelkamer met de sfeer van kamperen. Met SNP kies je voor een rustige route langs de mooiste natuurgebieden.

Van Juan de Fuca aan de Pacific Coast op Vancouver Island, via de lege binnenlanden van Wells Gray en de Okanagan, naar Jasper en Kootenay NP in de roemruchte Rocky Mountains.

Overnachten doe je deels midden in de natuur op campgrounds in de nationale en provinciale parken van British Columbia, en deels op particuliere campings, die vooraf voor je zijn gereserveerd. Zo kun je zorgeloos rondreizen, genieten van de waanzinnig mooie wildernis, wildlife spotten en heerlijk wandelen aan de hand van onze tips en beschrijvingen.

Uniek aan deze reis

 • De mooiste campings, vooraf gereserveerd
 • Echte natuurreis met beschreven wandelingen
 • Veel kans om wild te zien
 • Inclusief rustige gebieden als Manning - Juan de Fuca - Kootenay - Nairns Falls - Fintry
 • Retour Vancouver, dus geen dropoff-kosten camper
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Canada - British Columbia per camper

Wat is er mooier dan met je eigen huis op wielen, een camper, de wildernis van British Columbia te verkennen? De camper is comfortabel ingericht met goede bedden, een volledig geoutilleerde keuken, douche, wc en eettafel. De kampeerterreinen en het hotel in Vancouver worden vooraf voor je gereserveerd zodat je hierover geen zorgen hebt. Zo sta je altijd op de mooiste plekjes en verlies je geen tijd met het zoeken naar kampeerplekken. Je staat vaak op een 'park campground', midden in de natuur, waar het wild om je heen loopt, en waar je gezinnen uit de hele wereld ontmoet. De meeste plekken zijn voorzien van een vuurplaats, zodat je 's avonds kunt genieten van een knapperend kampvuurtje.

Na aankomst in de stad Vancouver maak je al snel de oversteek per veerboot naar Vancouver Island, waar de wilde westkust op je wacht, met regenwouden, klif (klauter)rotsen en eindeloze stranden. Wij kiezen hier voor een verblijf in het relatief onbekende Juan de Fuca Park in plaats van het overlopen Tofino. Onvergetelijk zijn de getijdenpoeltjes vol kleurrijke anemonen en schaaldieren op Botanical Beach, waar je zeker naar toe zult wandelen.

Via een stille weg door de binnenlanden rijd je naar Qualicum Beach en Parksville en maak je de oversteek terug naar het vasteland. Een spectaculaire rit dwars door de Coast Mountains plaatst je voorbij Whistler op een camping aan de voet van Nairn Falls, midden in de natuur. Geheel uitgerust begin je aan de uitdagingen die de Rocky Mountains je bieden in het Jasper, Banff en Kootenay National Park.

Zwemmen kun je naar hartelust in de mediterrane wateren van de Okanagan Valley, waarna je voor een laatste keer de wandelschoenen aantrekt in het stille Manning Park.

De reis eindigt in Vancouver, waar je er nog makkelijk een citytripje aan vast kunt knopen.

Dag 1

Aankomst op Vancouver Airport. Afhankelijk van het hotel waarin je verblijft, neem je een taxi of een shuttlebusje naar je hotel, dat dicht bij het vliegveld ligt.

Wil je langer in Vancouver verblijven, boek dan een citytrip bij met overnachtingen in een stadshotel, bijvoorbeeld aan het einde van je reis. 

Overnachting in

Omgeving Vancouver Airport

Dag 2

Bij het verhuurstation haal je de camper op en maak je kennis met je 'huis' voor de komende drie weken. Je maakt een uitgebreide inspectie en krijgt instructies hoe met de camper om te gaan.

Afhankelijk van hoe laat je de camper kunt ophalen, neem je aan het einde van de middag de veerboot van Tsawwassen naar Swartz Bay op Vancouver Island. Om wachttijden te voorkomen wordt ten zeerste aanbevolen in het hoogseizoen deze overtocht vooraf zelf te boeken. Hiervoor krijg je na boeking instructies.

Je overnacht op Goldstream Provincial Park, 17 kilometer ten noorden van Victoria. De campground ligt in een machtig regenwoud, waar een riviertje een groot meer in stroomt. De campground beschikt over compost- en spoeltoiletten, drinkwaterkranen en warme douches en een loosmogelijkheid voor afvalwater. Er zijn diverse mooie wandeltochten te maken en er is een goed natuurcentrum. 

Optionele uitbreiding
Omdat je hier maar één nacht verblijft, is het een optie hier een extra nacht bij te boeken.

Overnachting in

Goldstream Provincial Park

Dag 3-4

Vandaag heb je een korte verplaatsing (50 kilometer, 1 uur) naar het Juan de Fuca Provincial Park. Hierbij kun je de stad Victoria omzeilen, of je rijdt met de camper toch deze stad in voor een bezoek.

Victoria is de hoofdstad van British Columbia, en is veel kleiner dan Vancouver. Een aanrader is het Royal British Columbia Museum, dat gaat over de inheemse volkeren van de westkust.

Eindbestemming voor vandaag is het Juan de Fuca Provincial Park, een prachtig natuurpark aan de zuidwestkust van Vancouver Island. In vergelijking met het tamelijk overlopen Pacific Rim National Park nabij Tofino, is het in Juan de Fuca nog erg rustig. Vanaf vier 'trailheads' kun je stukjes wandelen door dit prachtige mariene park, over rotskliffen, stranden en door regenwouden. De kleurenpracht van anemonen, schaaldieren en wieren in de getijdenpoeltjes op Botanical Beach wordt alom geroemd. Walvissen komen pal voor de kust langs en met enig geluk zie je otters, zeeleeuwen en zeehonden.

Je overnacht op een natuurlijke campground aan zee met beperkte faciliteiten. Er is een sanitairgebouw met composttoiletten en drinkwater, en een loosplek voor het afvalwater van de camper. Er zijn geen warme douches op het terrein, maar die heb je natuurlijk ook gewoon in je camper.

Overnachting in

Juan de Fuca Provincial Park

Dag 5-6

Je volgt de kustweg tot aan Port Renfrew. Daarna ga je landinwaarts en rijdt over een rustige weg dwars over Vancouver Island, naar Cowichan Lake. Via Chemainus en Nanaimo bereik je na 225 kilometer Parksville aan de oostkust van het eiland. De zee is hier veel rustiger dan aan de onstuimige westkust, waardoor deze beter geschikt is om in te zwemmen, bijvoorbeeld vanaf de uitgestrekte stranden van Rathtrevor Beach Provincial Park. Maak een wandeling naar Englishman Falls of gooi een hengeltje uit in de Little Qualicum River.

Je overnacht op een particuliere camping in Qualicum Beach of Parksville, met alle faciliteiten, zoals sanitairgebouwen met spoeltoiletten en warme douches, speelterrein, wifi. Aansluiting water/elektra op de camperplek is standaard, en tegen een toeslag heb je een 'full hook-up' (met afvalwateraansluiting). Wel zijn de plekken wat aan de kleine kant.

Optionele uitbreiding
Vanuit Parksville kun je in drie uur westwaarts rijden naar het Pacific Rim National Park en de plaatsen Tofino en Ucluelet. Het is hier 's zomers erg druk en daarom zit het niet standaard in het programma, maar kun je het optioneel toevoegen. Minimaal twee nachten.

Hier kun je lekker uitwaaien op het strand van Long Beach, een hut bouwen van aangespoeld hout en klauteren over reusachtige boomstammen in het woud. Je overnacht in principe op een kampeerterrein in het Pacific Rim National Park, pal aan zee, of bij Surf Junction. Hier is geen 'hook-up' mogelijk (elektriciteit) maar wel kun je water tappen voor de camper en het afvalwater lozen. Wil je in Tofino een mooie dagexcursie toevoegen, dan boek je de Whalewatching Tofino of Black Bear Tour.

Overnachting in

Parksville

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

scharrelen_naar_voedsel.jpg

BC Vancouver Island * Black Bear Tour Tofino

Vanuit Tofino, aan de westkust van Vancouver Island, maak je met een Zodiac-boot een tocht van 2 tot 2,5 uur door rustig water, langs de kustlijn en speur je naar zwarte beren. Vertrektijden hangen af van het getij op die dag. Bij laagwater komen deze prachtige dieren naar de waterkant om zich te goed te doen aan de schelpen op de rotsen, krabbetjes en vissen in getijdepoeltjes. Ondanks dat de kans groot is ze te zien kan er geen garantie worden gegeven.

rtr6237att75.jpg

Vancouver Island * Whalewatching Tofino

Met Remote Passages maak je een tour van 2-3 uur per zodiac of comfortabel schip, de Leviathan II, vanuit Tofino, op zoek naar de giganten van de zee. Tussen april en november verblijven de grijze walvissen en bultrugwalvissen in Clayoquot Sound en Barkley Sound. Ook worden veelvuldig orka's waargenomen, zeeleeuwen, zeehonden en witkoparenden. Je kunt kiezen voor een excursie per zodiacboot (snel) of een cruiseboot (comfortabel).

Dag 7-8

Het is 30 minuten rijden naar Nanaimo, waar je de veerboot terug neemt naar het vasteland. Wederom wordt aanbevolen deze overtocht vooraf zelf te boeken, waarvoor je na boeking instructies ontvangt. Vaartijd ongeveer 1 uur en 40 minuten.

Vanaf de aankomst neem je de Sea to Sky Highway naar Whistler. In Squamish kun je het bijzondere Lil'Wat Cultural Centre bezoeken, dat gaat over de oorspronkelijke 'natives'. Ook kun je een wandeling maken bij Shannon Falls of Stawamus Chief. Na 130 kilometer bereik je de campground in Nairn Falls Provincial Park, een mooi stukje natuur op 20 kilometer ten noorden van Whistler. Je verblijft op een mooie natuurlijke plek, met zeer beperkte voorzieningen (geen elektra-aansluiting of warme douches, wel drinkwater en composttoiletten). Als je wat luxer wilt kamperen, inclusief 'hookup', dan kunnen we een camping in Whistler voor je boeken voor een toeslag. Daar is het echter wel een stuk drukker.

De volgende dag kun je in het drukke en gezellige bergdorp Whistler de Gondola nemen naar de top van Whistler Mountain en daar een hoog-alpiene wandeling maken. Ook kun je vanaf de Nairns Falls Campground naar de 60 meter hoge waterval wandelen of naar One Mile Lake, waar het heerlijk zwemmen is en de kinderen een 'stand up paddling board' kunnen huren.

 

Overnachting in

Nairn Falls Provincial Park

Dag 9-10

Je rijdt verder over een schitterende bergweg door de Coast Mountains, omhoog over de Cayoosh Pass en dan naar de droge canyons en prairies van de Fraser en Thompson River. Via Kamloops kom je terecht in de typisch Canadese landschappen van het 'Interior', met uitgestrekte sparrenbossen en krachtige rivieren. Dagafstand 435 kilometer (6 uur) rijden. Je verblijft twee nachten op een kleine camping aan de ingang van Wells Gray Provincial Park. De kampeerplekken zijn voorzien van water en elektra en in het 'showerhouse' zijn warme douches en spoeltoiletten.

In de nabijgelegen Wells Gray Wilderness zie je uitgedoofde vulkanen en de imposante Helmcken Falls. Laat je je liever vervoeren, dan kun je op de Wells Gray Ranch een paardrijtocht maken of een dagtocht per kano op Clearwater Lake.

Optionele uitbreiding
Ben je op zoek naar een uniek, typisch Canadees avontuur dan kun je na dag 9 (verblijf Wells Gray onderbreken) een driedaags kano-avontuur toevoegen, inclusief complete kampeeruitrusting.

Overnachting in

Wells Gray Provincial Park

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

Dag 11-12

Slechts 275 kilometer scheiden je nog van de imposante bergwereld van de Rocky Mountains. De eerste de beste berg van de Rockies die je ziet, is meteen de hoogste: de ruim 3900 meter hoge Mount Robson. In het bezoekerscentrum van Mount Robson leer je alles over de geschiedenis en natuur van de Rockies.

Hierna is het nog slechts een uurtje rijden naar Jasper, het bergdorp dat midden in Jasper National Park ligt. Je verblijft wederom op een prachtige campground in het park. Sommige kampeerplekken hebben een elektriciteitsaansluiting, er zijn sanitairgebouwen met warme douches en spoeltoiletten, en op het terrein is het mogelijk het afvalwater te lozen. In het openluchttheater geven rangers leuke presentaties (in het Engels) over onderwerpen uit de natuur.

Dit is een perfecte plek voor verkenning van het nationale park. Maak een wandeling door de diepe canyon van de Maligne River, ga badderen in de 'hot springs' van Miette en maak kennis met het zeer rijke dierenleven in het park. Ook kun je voor enkele uren een mountainbike huren: er is een uitgebreid netwerk aan routes, van eenvoudig tot uitdagend. Tips voor wandelingen en excursies krijg je natuurlijk in ons informatiepakket.

Overnachting in

Jasper National Park

Dag 13-14

Vandaag staat een van de mooiste bergwegen van Canada op het programma: 300 kilometer rijden (4 uur) van Jasper naar Banff, over de Icefields Parkway. Onderweg zijn vele stops en wandelingen mogelijk en zie je de overdonderende Athabasca Falls, de ijzige koude van de Columbia Icefields en de verbazend turkooise kleur van Peyto Lake. Groot wild als beren, bergschapen en berggeiten staan vaak langs de weg naar voedsel te snuffelen. Goede gelegenheid dus om ze op de gevoelige plaat vast te leggen.

Maak bij Lake Louise een wandeling naar het Agnes Teahouse, met zicht op het beroemde Lake Louise of bij Wilcox Pass.

In Banff verblijf je op een park-campground.  Er zijn sanitairgebouwen met warme douches en spoeltoiletten, er is kampvuurhout te koop, maar er is geen elektra. Het is zeer druk op de campgrounds in Banff.

Overnachting in

Banff National Park

Dag 15-16

Je laat de drukte van Banff achter je en vervolgt je weg over Vermillion Pass naar Kootenay National Park. Onderweg kun je een mooie wandeling maken bij Castle Junction of Boom Lake.

Na 140 kilometer (2 uur) bereik je de campground in het park. Er zijn sanitairgebouwen met warme douches en spoeltoiletten, drinkwater, er is kampvuurhout te koop, maar er is geen elektra-aansluiting op de camperplek.

Maak de volgende dag een mooie wandeling door Marble Canyon, of wandel vanaf de campground naar de warme bronnen en zwembaden van Radium Hot Springs. 

Overnachting in

Kootenay National Park

Dag 17-18

Je verlaat de Rocky Mountains en volgt de vallei van de Columbia River, een aaneenschakeling van moerassen, vloedbossen, kreekjes en meren. Een ideaal gebied dus om wild en met name vogels te zien, bijvoorbeeld in het Columbia Wildlife Refuge. Deze brede vallei, de zogenoemde Rocky Mountain Trench, is een breuklijn in de aardkorst. Hij vormt de scheiding tussen de Rockies in het oosten en de Columbia Mountains in het westen. Na het stadje Golden begin je uit de vallei te klimmen en bereik je het Glacier National Park, een prima plek voor een wandeling onderweg.

Na 250 kilometer bereik je Revelstoke, waar je overnacht op een particuliere camping met alle faciliteiten, waaronder warme douches, spoeltoiletten, een meer met heerlijk zwemwater, wifi (bij de receptie), en water/elektra op de camperplekken.

De volgende dag neem je de Summit Road in Revelstoke National Park. Op 1900 meter hoogte parkeer je de camper en kun je een fijne wandeling maken in de frisse berglucht, langs alpiene meertjes en door bloemenrijke weiden.

Overnachting in

Revelstoke

Dag 19-20

Je verlaat de Columbia Mountains en rijdt 180 kilometer naar je volgende bestemming: de Okanagan Valley, nabij Kelowna. Deze streek heeft een haast mediterraan klimaat en er is zelfs een kleine woestijn. Het is een veel droger landschap dan wat je tot nu toe gezien hebt. Het warme water van deze meren leent zich uitstekend voor zwemmen of andere vormen van waterrecreatie. In Kelowna kun je ook een fiets huren en een stukje van de befaamde Kettle Valley Trail fietsen. Okanagan is de fruit- en wijnstreek van British Columbia, met druiven, perziken en kersen in overvloed.

De kampeerplek is gelegen aan het meer, biedt geen 'hook-up' (elektriciteit) en ook geen afvalwater-loosmogelijkheid, maar wel sanitairgebouwen met warme douches en spoeltoiletten.

Overnachting in

Okanagan Valley

Dag 21-22

Je verlaat de warmte van de Okanagan Valley en volgt de Similkameen River stroomopwaarts totdat je na 260 kilometer het Manning Provincial Park bereikt. Je parkeert de camper twee nachten in het park of nabij het plaatsje Hope. De campground heeft sanitairgebouwen met warme douches en spoeltoiletten en een loosplek voor afvalwater, maar geen elektra-/wateraansluiting.

Het park staat bekend om zijn rijkdom aan plantensoorten, omdat het de overgang vormt tussen de natte kuststreek en het droge 'interior'. Verken de rododendronbossen, beklim de kale toppen van de Skyline Trail, of ga op zoek naar het ruim aanwezige wild. Plan ook wat tijd in om de camper op te ruimen en schoon te maken, zodat je hem de volgende dag kunt inleveren.

Overnachting in

Manning Provincial Park

Dag 23

Je roadtrip is bijna ten einde. Nadat je de camper goed hebt schoongemaakt, is het nog 220 kilometer (2,5 uur) rijden naar Vancouver, waar je de camper inlevert. Zie de huurvoorwaarden van de camper voor het tijdstip van inleveren. Meestal is dat vóór 11.00 uur.

De verhuurder brengt je naar een hotel dicht bij het vliegveld. Van daaruit kun je gemakkelijk met de trein naar het centrum van Vancouver voor een laatste middag. Verken het Stanley Park met het wereldberoemde zee-aquarium, het historische Gastown, of het interactieve Storyeum. Vancouver is een heerlijke, bruisende stad met straattheater, muziek en natuurlijk vele interessante winkels. Een echte wereldstad met wolkenkrabbers.

Optionele uitbreiding
Als je nog niet naar huis wilt, kun je een extra nacht bijboeken in een stadshotel in het centrum van Vancouver. We vervangen dan het airport-hotel ook meteen door dat stadshotel, zodat je daar twee nachten verblijft.

Overnachting in

Omgeving Vancouver Airport

Dag 24

Het airport-hotel heeft een shuttlebus die je in tien minuten naar het vliegveld brengt, waarna de terugreis kan beginnen. Vanwege het tijdsverschil kom je pas de volgende dag aan in Nederland of België. 

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Bijna de gehele reis heb je een camper bij de hand. Dit 'mobile home' is van alle gemakken voorzien: een douche, wc, keukentje, magnetron, elektriciteit, etc. is allemaal aanwezig. Inclusief zijn de starters- en persoonlijke uitrusting waaronder: een volle propaangastank, chemicalien toilet, volle watertank, complete keukeninventaris, dekbedden/dekens op alle bedden, kussens met sloop, lakens, handdoeken, basis gereedschapset, bijl, koffiefilter en thermoskan, theepot, blikopener, kurkentrekker. Kijk in de algemene informatie van jouw gekozen camper wat er precies in de inventaris zit. Dat verschilt een beetje per verhuurder. Extra vooraf te reserveren zijn (niet bij alle verhuurders): WiFi Hotspot voor internet op campings, GPS navigatie, mountainbikes, mountainbike-drager. Deze moet je ter plaatse afrekenen. Een campingtafeltje is eigenlijk overbodig omdat in principe alle plaatsen voorzien zijn van een picknicktafel.
Tijdens het rijden moet iedereen in de riemen, dus rondlopen in de camper is niet toegestaan.
Ook moet je regelmatig naar een 'dumpstation' om de afvalwatertank te legen en weer nieuw drinkwater te tanken. De extra accu in de camper zorgt voor voldoende stroom voor verlichting en de koelkast (niet voor de extra stopcontacten), ook als je 2 dagen stil staat op een camping. Zodra je gaat rijden laadt deze weer op. Het is dus niet noodzakelijk alle dagen op campings aangesloten te worden op het elektriciteitsnet, een zogenaamde 'hook-up', tenzij je grote stroomverbruikers als een airconditioning wilt gebruiken. Op de campings waar je wel op het elektriciteitsnet aangesloten bent kun je pas de stopcontacten in de camper gebruiken, bijvoorbeeld voor de opladers van persoonlijke apparaten.
In Vancouver verblijf je in een hotel nabij het vliegveld zodat je de volgende dag makkelijk de camper kunt ophalen. Daarna verblijf je in je camper meestal op een campground in een van de nationale of provinciale parken. Bij onze keuze zijn we vooral uitgegaan van een natuurlijke campground om de natuurbeleving te voeden. Meestal zijn deze midden in de natuur gelegen en heb je op je eigen zeer ruime 'site' ook de beschikking over een picknicktafel en vuurplaats. De meeste bieden geen 'hook-up', dat wil zeggen dat je geen aansluiting op de elektriciteit kunt krijgen.Om de paar dagen overnacht je ook op een particuliere camping in een dorpje, met alle faciliteiten, wasserettes, hook-up en soms zwembad. Deze campings zijn in het algemeen minder interessant. Bedenk ook dat het in de 'long weekends' zeer druk tot overvol is op alle campings. Alle overnachtingen worden door SNP vooraf gereserveerd. Zie beschrijvingen per dag.

Vrijwel alle kampeerterreinen zijn in de winter dicht, de kampeerterreinen in de nationale parken kunnen pas vanaf 1 april geboekt worden, kampeerterreinen in de provinciale parken pas 3 maanden voor aankomst. Dit betekent dat we op het moment van boeking (indien vroeg geboekt) nog niet alle kampeerterreinen kunnen reserveren. De reisovereenkomst omvat dan ook een voorlopige bevestiging van de kampeerterreinen. Van eventuele wijzigingen wordt je na 1 april op de hoogte gebracht.

Ook kunnen er na 1 september een aantal terreinen niet meer vooraf gereserveerd worden. Er is dan zoveel plaats dat je niet meer hoeft/kunt reserveren. Je zult ze ter plekke wel zelf moeten betalen. In dat geval berekenen we een korting voor de niet-gereserveerde nachten.

Over de maaltijden

De camper beschikt over een volledig ingerichte keuken, branders, oven, koelkast etc. Je kunt dus zelf je maaltijden verzorgen. Natuurlijk zijn er onderweg ook voldoende mogelijkheden om uit eten te gaan, van een snelle hap in een bekende hamburgerketen tot 'homestyle kitchen' op het platteland en goede restaurants in de steden.

Info kindvriendelijkheid

Een reis per camper is natuurlijk uitermate geschikt om in gezinsverband met kinderen te ondernemen. Kinderen beschouwen de camper al snel tot hun 'eigen huisje' waar ze zich thuis in voelen, en het geeft veel rust dat je niet steeds alle bagage hoeft in te pakken. In de prachtige natuurparken kun je wandelingen maken op elk niveau en is het leuk om naar dieren te speuren. En natuurlijk is er op de meeste campings van alles te beleven voor de kinderen, vaak een zwembad, en ze maken er makkelijk nieuwe vriendjes.

Inbegrepen

 • 2 nachten hotel nabij Vancouver Airport en 21 nachten kampeerterreinen
 • informatiepakket met kaartmateriaal, wandelbeschrijvingen en dag-tot-dag programma

Niet inbegrepen

 • Vlucht
 • Camperhuur (prijzen en typen campers kun je zelf zien via de module 'Camperhuur Canada'.)
 • Transfer bij aankomst naar hotel
 • Transfer van hotel naar camperverhuurder en retour
 • Veerboot Tsawassen-Swartz Bay en Nanaimo (Departure Bay)-Horseshoe Bay
 • Maaltijden
 • Benzine ongeveer € 500-600,-
 • Optionele entrees en excursies
 • Optionele afkoop Eigen Risico camper
 • bijkomende kosten camper (brandstof, evt. parkeer, evt. tol)  

Camperhuur

Je mag met je normale Nederlandse B rijbewijs een camper in de Verenigde staten en Canada huren en besturen, zelfs de hele grote typen! Een internationaal rijbewijs is niet noodzakelijk. Wanneer je de Engelse taal wellicht onvoldoende beheerst kan het raadzaam zijn om een vertaling (dat is een internationaal rijbewijs) aan te schaffen via de ANWB.

Je maakt deze reis op basis van een gehuurde camper. Omdat de huurprijs van een camper niet vast ligt maar wekelijks gebaseerd wordt op basis van vraag en aanbod (net als vluchten), wordt voor iedere reisaanvraag een offerte samengesteld. Deze bestaat uit de huur van een camper en een pakket gereserveerde overnachtingen en andere services. 
De kosten van een camper kun je zelf uitrekenen, of laat je door een SNP-medewerker verrichten, middels de module 'Camperhuur Canada'. Je loopt deze module stap voor stap door: 

 • aantal reizigers (inclusief lengte)aantal bestuurders
 • ophaalplaats Vancouver en inleverplaats is Vancouver 
 • ophaal- en inleverdata 
 • aantal km's 3200 
 • bijzondere wensen: bijvoorbeeld 'vroeg vertrek' (early bird) en 'laat inleveren'

In principe worden standaard toegevoegd de Persoonlijke en Camper Inventaris, waarmee je een volledige uitrusting hebt (inclusief beddegoed en handdoeken). In de huurvoorwaarden kun je lezen waaruit deze inventarissen bestaan. Check altijd op de offerte of deze erin staan. De offerte laat je dan verschillende mogelijkheden zien waaruit je kunt kiezen. 
In de kolom 'kwaliteit' kun je kiezen uit budget-basis-basis plus of premium. Budget- en basiscampers zijn niet alleen minder luxe maar hebben ook beduidend meer kilometers gereden dan de basis plus en premium campers. Natuurlijk kun je bij budget en basis er gewoon vanuit gaan dat alles werkt, maar de inrichting heeft meer geleden, kastjes kunnen eerder beschadigd zijn, bekleding minder net en dat soort zaken. 
Het getal in het typenummer is de lengte in feet. Standaard voor 4 personen is 22-25 feet, voor 5 personen 25 feet, voor 6 personen 30 feet. 
Standaard kun je de camper pas ophalen de dag na aankomst (dus altijd eerst een hotelovernachting nodig) vanaf 13.00 uur. Indien je 'vroeg vertrek' (Early Bird) bij de huur bestelt kun je al vanaf 9.00 uur de camper ophalen. Op zondag zijn de meeste verhuurstations gesloten. Inleveren van de camper moet voor 11.00, met de optie 'laat inleveren' moet dit voor 15.00 uur. 
Door op de (onderstreepte) links te klikken krijg je meer informatie over het voertuig en over de verhuurmaatschappij. Neem deze goed door voordat je boekt via de knop 'Boek deze camper'. Denkt eraan dat kinderen kleiner dan 1.40 of onder 18 kg verplicht in een kinderzitje moeten plaatsnemen. Deze kun je meenemen vanuit NL of ter plaatse aanschaffen in een supermarkt. 
Het is mogelijk een aanvullende camperverzekering via SNP af te sluiten, de No Risk Camper Verzekering. 
De kampeerterreinen in de nationale parken kunnen pas vanaf 1 april geboekt worden, kampeerterreinen in de provinciale parken pas 3 maanden voor aankomst. Dit betekent dat we op het moment van je boeking (indien vroeg geboekt) nog niet alle kampeerterreinen kunnen reserveren. Je reisovereenkomst omvat dan ook een voorlopige bevestiging van de kampeerterreinen. Van eventuele wijzigingen wordt je na 1 april op de hoogte gebracht. Ook kunnen er na 6 september een aantal terreinen niet meer vooraf gereserveerd worden. Er is dan plaats genoeg maar je zult ze ter plekke wel zelf moeten betalen. In dat geval berekenen we een korting voor de niet-gereserveerde nachten. 

 

Ter plaatse te betalen

 • Veerboot Vancouver-Vancouver Island retour
 • Toegang tot provinciale parken
 • Toegang tot alle nationale parken middels een National Park Pass $ 135,- per camper.

Over de activiteiten

In het uitgebreide informatiepakket dat je ontvangt staan allerlei ideeën, kaarten en beschrijvingen voor excursies en wandelingen. Hiermee kun je zelf bepalen of je een lichte of zware, een korte of lange wandeling wilt maken, waardoor je zelf de zwaarte van de reis kunt bepalen. Het is ook altijd verstandig een bezoek aan een natuurpark te beginnen bij het Visitor Center waar je een complete update van mogelijkheden kunt krijgen, plannen kunt bespreken en eventueel kaarten kunt aanschaffen.

Geschikt voor kinderen

alle leeftijden

Extra's

Excursies

scharrelen_naar_voedsel.jpg

BC Vancouver Island * Black Bear Tour Tofino (vanaf € 77,- per persoon)

Vanuit Tofino, aan de westkust van Vancouver Island, maak je met een Zodiac-boot een tocht van 2 tot 2,5 uur door rustig water, langs de kustlijn en speur je naar zwarte beren. Vertrektijden hangen af van het getij op die dag. Bij laagwater komen deze prachtige dieren naar de waterkant om zich te goed te doen aan de schelpen op de rotsen, krabbetjes en vissen in getijdepoeltjes. Ondanks dat de kans groot is ze te zien kan er geen garantie worden gegeven.

rtr6237att75.jpg

Vancouver Island * Whalewatching Tofino (vanaf € 77,- per persoon)

Met Remote Passages maak je een tour van 2-3 uur per zodiac of comfortabel schip, de Leviathan II, vanuit Tofino, op zoek naar de giganten van de zee. Tussen april en november verblijven de grijze walvissen en bultrugwalvissen in Clayoquot Sound en Barkley Sound. Ook worden veelvuldig orka's waargenomen, zeeleeuwen, zeehonden en witkoparenden. Je kunt kiezen voor een excursie per zodiacboot (snel) of een cruiseboot (comfortabel).

Praktische informatie

Veerboot informatie

De veerboot van Vancouver (Tsawassen) naar Victoria (Swartz Bay) op dag 2 en Nanaimo (Departure Bay) naar Vancouver (Horseshoe Bay) op dag 7 zijn niet gereserveerd. Deze reserveringen zijn niet noodzakelijk, maar worden wel sterk aanbevolen zodat je eventuele wachttijden voorkomt.

Klik hier voor meer informatie hoe je de overtocht met BC ferries boekt

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Vancouver. Houd er bij de planning van de terugreis rekening mee, dat je - door het verschil in tijdzones - pas een dag later weer thuis bent.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Nota bene
Je mag 1 stuks ruimbagage gratis inchecken (naast de handbagage), met een maximum gewicht van 23 kg. Steeds meer vluchtmaatschappijen naar Amerika en Canada rekenen kosten voor het inchecken van een tweede stuk bagage per persoon (dus al in Amsterdam bij vertrek), en soms zelfs voor een eerste stuk bagage. Voor het tweede stuk bagage dien je vrijwel zeker € 50,- bij te betalen op het vliegveld. Indien je een stopover van meerdere dagen maakt, bijvoorbeeld in Toronto, alvorens naar de eindbestemming te vliegen, dan wordt deze vlucht naar de eindbestemming een nationale vlucht en moet je in de meeste gevallen extra betalen voor de bagage (ongeveer $25,- per stuk). Ook worden op deze nationale vluchten veelal maaltijden uitsluitend tegen betaling geleverd. De bepalingen van airlines hieromtrent wijzigen regelmatig. Op de internetsite van de maatschappij waarmee je vliegt vind je de actuele informatie hierover.

 

Je kunt dit arrangement beginnen met vertrek tussen 13 mei en 30 september. Ophalen of inleveren camper kan niet op zondag en feestdagen.
Er zijn 3 'Long Weekends' in British Columbia dat iedereen vrij heeft en er op uit trekt. Deze starten op vrijdag en eindigen op maandag en leveren altijd veel drukte op de wegen op en met name de campgrounds zijn dan overvol en rumoerig.  De kans is groot dat we dan ook met alternatieve lokaties moeten werken. Heb je de keuze dan kun je overwegen buiten deze periodes om te reizen. In 2020 zijn dit: Victoria Day Weekend 15-18 mei, BC Day Weekend 31 jul-3 augustus, Labor Day Weekend 4-7 september. Daarnaast valt Canada Day dit jaar op woensdag 1 juli en zal het daar omheen ook druk zijn. 

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar British Columbia ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Overal in Canada kun je makkelijk betalen met een creditcard zoals Mastercard, VISA, American Express. Tevens kun je met bank- of giropas, mits voorzien van een 'maestro' symbool, in de meeste plaatsen geld pinnen uit een automaat. Houd er rekening mee dat in winkels en restaurant er bij de vermelde prijzen nog meestal tax bovenop komt (ongeveer 15 %). Voor een ontbijt moet je ongeveer $ 10,- rekenen, een lunch $ 10-12,- en een diner $ 20-30,- , afhankelijk van type restaurant. Koop je zelf levensmiddelen dan kun je er van uit gaan dat het prijspeil vergelijkbaar is met dat in Nederland. In restaurants wordt een fooi verwacht van 10-15 %. Eigenlijk is dit geen fooi maar het bedieningsgeld dat je rechtstreeks aan het bedienend personeel afdraagt. 

Van SNP krijg je een uitgebreid informatiepakket met tips voor wandelingen en excursies, parkbeschrijvingen en een routebeschrijving. Dit informatiepakket is in de Nederlandse taal en persoonlijke aanpassingen (bv extra nachten) zijn hierin verwerkt. Daarnaast krijg je vooraf enkele eenvoudige kaartkopiën en een originele overzichtskaart van British Columbia. Originele topografische kaarten kun je ter plaatse aanschaffen in de bezoekerscentra van de Nationale Parken. Het totale SNP-informatiepakket is specifiek gericht op de natuurlijke belevingen. Het wordt dan ook aangeraden om hiernaast een algemene reisgids aan te schaffen.

 • bagage in rugzak, weekendtas of koffer
 • dagrugzakje (= handbagage in het vliegtuig)
 • lichte bergschoenen of stevige wandelschoenen, sterke slijtvaste zool en enkelomvattend
 • In verband met eventueel overgewicht of verlies adviseren wij je de wandelschoenen aan te trekken of in de handbagage te vervoeren. 
 • regenkleding (jas liefst van ademende stof)
 • luchtige zomerkleding (houd rekening met verbranden), zwemkleding en warme kledingstukken voor de avonden en koude dagen 
 • zonnebril, zonnebrand, lippenvet en pet 
 • veldflessen of onbreekbare thermoskan 
 • evt. verrekijker, fototoestel     
 • evt. verloopstekker met platte polen voor gebruik elektrische apparaten (voltage 110 volt) 
 • GELDIG paspoort en elektronisch visum
 • Kopieën van paspoort, reis en ziektekostenverzekering 
 • Canadees geld, pinpas en creditcard 
 • Enkele EHBO benodigdheden, zoals sporttape, rekverband, pijnstillers, middelen tegen blaren
  Heb je vragen over de benodigde uitrusting, aarzel niet maar bel met onze medewerkers op kantoor

 • Ieder jaar zijn er in de zomer bosbranden actief in de staat British Columbia. Je kunt vooraf de situatie raadplegen op http://bcwildfire.ca/Situation/. Eenmaal ter plaatse kun je lokaal informatie inwinnen bij politie, rangerstations en in de hotels, met name om te checken of het veilig is waar je een wandeling wilt maken.
 • Let op! Indien je (evt via de Verenigde Staten) naar Canada vliegt, moet je een ETA of ESTA-formulier invullen. Bij het invullen hiervan dien je goed te letten op het correct invullen van een o (letter 'o') en een 0 (cijfer '0'). In het paspoortnummer van de Nederlandse reisdocumenten komt namelijk de letter "O" niet voor. Het is wel mogelijk dat het paspoortnummer het cijfer "0" (nul) bevat. Het is om die reden belangrijk dat je nooit de letter “O” invult maar alleen het cijfer “0” nul. De ervaring leert ons dat als men bij het paspoortnummer per abuis de letter O invult in plaats van het cijfer 0, jewel een bevestiging van ESTA krijgt, maar toch op de vlucht geweigerd kunt worden.

Voor een verblijf in Canada hebt u een paspoort nodig dat geldig is tijdens uw verblijf. 

Vanuit Canada naar de Verenigde Staten
Indien u vanuit Canada per auto of camper de grens met de VS overgaat hoeft u niet vooraf de ESTA (USA) aan te vragen. U betaalt ter plaatse soms ca. USD 10,00 per persoon voor een 'entry-visum' dat u ter plekke ontvangt. Wilt u per vliegtuig deze grensoversteek maken dan moet u vooraf de ESTA reistoestemming voor de VS aanvragen (zie hieronder). Heeft u wel al een ESTA voor de USA dan geeft u dat aan bij de Amerikaanse douane, want dat vergemakkelijkt de procedure voor een entry-visum. 

Naar Canada via de Verenigde Staten
Indien u via de Verenigde Staten vliegt naar Canada, moet u minimaal 72 uur voor vertrek de elektronische reistoestemming ESTA (USA) en eTA (Canada) aanvragen voor alle reizigers. Dit kunt u online aanvragen op de betreffende websites, mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en u staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het Visa Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming hebt u geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap.

Leest u alle belangrijke informatie over deze Amerikaanse Reistoestemming (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

Leest u alle belangrijke informatie over deze Canadese Reistoestemming (eTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

In verband met de verscherpte incheckprocedures is het niet langer toegestaan vloeibare artikelen in uw handbagage te nemen zoals, maar niet beperkt tot: tandpasta, gel, lotions, contactlenzenvloeistof, sprays, cremes, shampoo, zeep, drinken, aanstekers, etc. Indien u twijfelt kunt u het beste de website van uw vliegmaatschappij raadplegen.

Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Canada (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Canada van maximaal 6 maanden hebt u geen visum nodig. Indien u reist na 29 september 2016 moet u wel vooraf een elektronische reistoestemming aanvragen (eTA), net als voor de Verenigde Staten.

Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over een vliegticket voor een terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging voor de eerste accommodatie en voldoende financiële middelen tijdens uw verblijf.

Aanvraag ETA-reistoestemming
Indien u het ETA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van eTA dan kost u dat $ 7,- dat u per creditcard via de website moet betalen. De reistoestemming blijft 5 jaar geldig of tot vervanging van uw paspoort. 

Klik hier voor het eTA-formulier rechtstreeks


Indien u geen betaling via de ETA-website wilt maken dan biedt SNP u de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Canada (zie nuttige adressen).

 

Wanneer u via de Verenigde Staten naar Canada vliegt heeft u ook een Amerikaanse reistoestemming nodig, het ESTA


Aanvraag ESTA-reistoestemming
Indien u het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost u dat $ 14,- dat u per creditcard via de website moet betalen

Klik hier voor het ESTA-formulier rechtstreeks


SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Canada

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
Canada is een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan Canada heeft u geen vaccinaties nodig.

Medicijnen
Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Hygiëne
Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Voor een verblijf in Canada zijn geen vaccinaties verplicht.

N.B. Indien noodzakelijk gevonden, kan iedereen, ongeacht de verblijfsduur, onderworpen worden aan een medisch onderzoek.


Teken

De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.
Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

De criminaliteit in Canada is erg laag. Buitenlandse bezoekers zijn soms wel doelwitten voor zakkenrollers en andere dieven. Autodiefstal en diefstal van eigendommen vindt ook veelvuldig plaats. Loop niet zichtbaar met dure sieraden, fotocamera’s of uw portefeuille op straat.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

camper-rockies.jpg

Canada - British Columbia per camper

Camperreis van de West Coast naar de Rocky Mountains

Natuurrondreis met gereserveerde campgrounds

Zwaarte
Comfort
Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten