xanten fietsen

Korte fietsvakantie in Nederland en over de grens

1. Maasfietsroute: Afwisselende fietstocht langs de Maas

In de Franse Ardennen volg je het spoor van de Maas. De Maasfietsroute loopt van de bron bij Langres tot Hoek van Holland. Tijdens deze korte fietsvakantie ontdek je een stukje van de Maasroute, net over de grens van België en Frankrijk, met bezoeken aan de steden Charleville-Mézières en Sedan. Onderweg geniet je van het stille platteland en passeer je charmante dorpen. De fietsroute neemt je mee langs kanalen en sluizen, over stevige bruggen, langs eeuwenoude kastelen, kerken en abdijen en de oude industrie. Bovenal kom je tot rust in de groene natuur. Je breidt deze korte fietsreis eenvoudig uit met extra overnachtingen. 

Bekijk deze reis

2. Rondom Xanten: Ontspannen fietsen langs de Rijn

Dichtbij maar toch even helemaal weg. Dat is een korte fietsvakantie net over de grens in het Duitse Xanten. Je fietst vanuit een comfortabel hotel in het historische centrum van de stad, met volop terrassen om te ontspannen. De fietstochten zijn laagdrempelig en voeren je over bloemrijke dijken langs de Rijn. Je maakt stops bij het bedevaartsoord Kevelaer, het middeleeuwse Kalkar en het pittoreske Grieth. Verder is er alle tijd om de Romeinse overblijfselen te bewonderen waar Xanten bekend om is. Van de thermen tot het amfitheater. Een fijne combinatie van fietsen en cultuur! 

Bekijk deze reis

3. Grensgebied Nijmegen - Xanten: In het spoor van de Romeinen

Een bezoek aan het erfgoed rijke Xanten staat ook op het programma wanneer je gewoon in eigen land een korte fietsvakantie boekt. Tijdens deze reis volg je een deel van de Via Romana: een fietsroute in Nederland en de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen van 257 kilometer lang. Je maakt in het grensgebied van Nijmegen en Xanten een fietstocht door 2000 jaar geschiedenis langs de 'limes': de grens van het vroegere Romeinse Rijk. Onderweg geniet je van het unieke, grensoverschrijdende natuurland, gelegen tussen de Nederrijn, Maas en Waal.  

Bekijk deze reis

4. Fietsen door de Frans-Vlaamse grensstreek

In West-Vlaanderen, tegen de Franse grens aan, ontdek je een rijke architectuur van kerken, abdijen en kastelen. Tijdens deze korte fietsvakantie in het mooie Vlaamse heuvelland geniet je ook van de afwisselende natuur: het ene moment fiets je langs uitgestrekte akkers en verwilderde weilanden en het volgende moment word je iets meer uitgedaagd tijdens een klim naar de top van een beboste heuvel. Levensgenieters worden op hun wenken bediend in bourgondische restaurants en cafés. Verder krijg je een indruk van de diepe wonden die de Eerste Wereldoorlog in deze streek heeft geslagen. Je bezoekt overblijfselen van loopgraven en tunnels maar ook oorlogsmonumenten die de herinnering aan deze tragische geschiedenis levend houden. 

Bekijk deze reis

5. Volg de Camino del Norte in groen Noord-Spanje

In het groene noorden van Spanje treed je in de voetsporen van de pelgrims, die al eeuwenlang de route afleggen naar Santiago de Compostela. Tijdens deze korte fietsvakantie in Spanje fiets je langs een deel van de noordelijke route, de Camino del Norte. Die loopt van Llanes tot Gijon, door de prachtige regio Asturië. Onderweg raak je betoverd door schilderachtige kusten en een heuvelachtig, groen binnenland. Ook tel je tal van pelgrimskerkjes die langs de route staan. Tijdens deze fietsvakantie is alles goed geregeld. Zo staan er bij aankomst huurfietsen voor je klaar en hoef je niet zelf te slepen met je bagage.

Bekijk deze reis