701001banner

Nederland - Het Fietserpad, etappe 1, 5 dagen Op de fiets van Zuid-Limburg naar Achterhoek

« Terug naar overzicht
Privéreis - Fietsen

Fietsvakantie langs hotels

Iedereen kent het Pieterpad, hét lange afstand pad voor wandelaars. Maar wist je dat iets soortgelijks ook voor fietsers bestaat, namelijk het Fietserpad! Deze route is speciaal voor SNP ontwikkeld en in twee arrangementen gegoten, samen goed voor 600 km fietsplezier. Een uniek avontuur, want je volgt geen knooppunten, maar een lekker eigenwijze route. Een unieke reis door je eigen land laat je kennismaken met Nederland in al zijn facetten. Het eerste deel van deze unieke fietsroute brengt je van de heuvels van Zuid-Limburg naar de Achterhoek. Je fietst over kleine paden met grote afwisseling: Limburgse heuvels, Gelderse rivieren en kastelen en boerderijen in de Achterhoek. Je overnacht in fijne, kleinschalige accommodaties en je bagage wordt vervoerd zodat je lekker licht kunt fietsen.

Uniek aan deze reis

 • Fietsklassieker in eigen land
 • Fietsen met route-app
 • Prima te combineren met etappe 2
 • Verrassende onderkomens
 • Witte stad Thorn
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dit is een app only reis

Tijdens deze tocht volg je de route via de app SNP Routes op je smartphone of tablet. Bij deze reis ontvang je geen papieren routebeschrijving en kaartmateriaal. Alle reisinformatie vind je voor vertrek in de routeapp en in Mijn SNP. Kijk voor meer informatie op moeiteloos navigeren met de app SNP Routes.

Het fietserpad, is dat wat?

We krijgen nog net geen high-five, maar de eigenaar van het Pieterpad-café in Pieterburen schenkt onze glazen extra vol. Bekijk het artikel op Op Pad.

Dag tot dag

Nederland - Het Fietserpad, etappe 1

In het kort ziet het programma er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst in Eijsden, overnachting in Eijsden
 • Dag 2: fietstocht naar Thorn (70-89 km), overnachting in Thorn
 • Dag 3: fietstocht naar Arcen (65-70 km), overnachting in Arcen/Broekhuizen
 • Dag 4: fietstocht naar omgeving Nijmegen (60-75 km), overnachting in omgeving Nijmegen
 • Dag 5: fietstocht naar Terborg (70 km), terugreis met de trein

Goed bekeken is ons kleine land een architectonisch hoogstandje waar ijs, water en wind onvermoeibaar hun krachten op uitleefden. Met een meesterlijk landschap als resultaat. Weidse polders en veengebieden verheffen zich tot bosrijke stuwwallen en duinen. Groene weilanden doorbreken de goudkleurige cadans van korenvelden en de zompige zeeklei rond Groningen biedt een degelijk tegenwicht aan de speelse beekdalen van Twente. In een kleine 600 kilometers verken je de grens met onze oosterburen, fietsend over rustige wegen en fietspaden. Je kan het Fietserpad aaneengesloten of in twee etappes fietsen.

Fietserpad etappe 1: van Eijsden naar Terborg
De reis begint in het zuidelijkste puntje van Nederland. Over Limburgse kalkplateaus, door ingesleten beekdalen en langs hellingbossen, graften en kastelen fiets je richting de uiterwaarden van de Maas en het witte stadje Thorn. Vanuit dit voormalig vrouwenvorstendom rijd je via fraaie natuurgebieden, waar grote grazers hun werk doen, een landschap van broekbossen en oude boerenhoeven binnen. Door het ‘Honderd-bekenland’ gaat het verder naar de Gelderse grens en een klim door het Zevendal brengt je bovenop de stuwwal die een prachtig panorama over het Rijk van Nijmegen biedt. Je daalt af naar de Ooijpolder en fietst langs de bloemrijke uiterwaarden van de Waal en natuurgebied ‘de Millingerwaard’ richting Achterhoek. Bij Lobith steek je de Rijn over richting ‘s Heerenberg. De stuwwallen aan deze zijde bieden een laatste uitzicht over het Rijndal, waarna je afdaalt en het kleinschalige landschap van Oost-Nederland binnenrijdt. Nog één schitterende etappe door het glooiende, rustieke Montferland en deze eerste Fietserpad-etappe zit erop.

Dag 1

Aankomst in Eijsden.

Overnachting in

Eijsden

Dag 2

70 - 89 km van Eijsden naar Thorn.
Vandaag fiets je door het glooiende Limburgse heuvelland met prachtige hellingbossen als het Savelsbos bij Gronsveld. Vervolgens doorkruis je de karakteristieke Maasuiterwaarden met vochtige graslanden, meidoornhagen en kleine bospartijen. Vooral op de dijk bij Obicht is dit mooi te zien. Via de oude plaatsen Stein en Elsloo bereik je het witte stadje Thorn.

Overnachting in

Thorn

Dag 3

65 - 70 km van Thorn naar Arcen
Vanuit het voormalig vrouwenvorstendom Thorn fiets je via het fraaie Leudal verder naar het noorden. Via Venlo fiets je langs de Nederlands-Duitse grens door moerasgebied het Zwartwater. Dan rijd je door het heuvelachtige gebied rond Ravenvennen met dennen, zandverstuivingen en vennen, naar Arcen. Erg fraai zijn hier de kasteeltuinen.

Overnachting in

Arcen/Broekhuizen

Dag 4

60-75 km van Arcen naar omgeving Nijmegen
Vanaf Sambeek fiets je door het Maasheggenlandschap. Je volgt het Maasdal en verlaat Limburg. Je steekt de Maas over bij Gennep en komt in het heuvelachtige bosgebied van het Rijk van Nijmegen.

Overnachting in

omgeving Nijmegen

Dag 5

70 km van omg. Nijmegen naar Terborg
Een schitterende tocht door de bij velen niet zo bekende Achterhoek. Eerst steek je de Rijn over bij Lobith. Vervolgens fiets je door Hoch Elten waar je schitterend over het Rijndal uitkijkt. De weg stijgt en daalt als je de stuwwal van het Montferland op fietst richting kasteel 's Heerenberg. Vervolgens fiets je richting Winterswijk en in het plaatsje Terborg eindigt het arrangement. In Terborg is standaard geen overnachting gepland, maar je kan deze wel bijboeken. Zo niet, dan stap je in Terborg op de trein voor de terugreis.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in kleinschalige accommodaties met ieder een geheel eigen sfeer op kamers met douche en toilet. Zo overnacht je in een voormalig dijkcafé, een oud klooster en een gezellige boerderij. Het zijn allemaal fietsvriendelijke hotels die beschikken over een veilige plaats voor je fiets. Ook zijn een reparatiesetje en fietspomp aanwezig, mocht je deze nodig hebben.

Over de maaltijden

Alle ontbijten zijn tijdens deze reis inbegrepen. In Thorn, Arcen/Broekhuizen en in de Ooijpolder is tevens het diner inbegrepen. In Eijsden zijn diverse leuke eetgelegenheden op loop- of fietsafstand van het hotel; daar hebben we de dinerkeuze vrij gelaten.
Het kan zijn dat je in plaats van in de Ooijpolder (zeer kleine accommodatie) in een hotel in Nijmegen overnacht; in dat geval is het diner op dag 4 ook niet ingebrepen.
Lunches koop je onderweg in (picknick) of je zoekt een restaurant op.

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen
 • Alle ontbijten
 • Diner dag 2 & 3
 • Diner dag 4 (bij overn. in Ooijpolder)
 • Bagagevervoer (1 stuk p.p.)
 • Toeristenbelasting
 • Fietsroute in SNP route-app
 • Digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • Fietshuur (niet mogelijk)

Reisinformatie

Je volgt de route met de SNP Route App op je smartphone. Je krijgt dus geen apart kaartmateriaal of routebeschrijving mee. Zorg voor een goed opgeladen smartphone en een powerbank. In de reisinformatie staat hoe de route app te downloaden en te gebruiken. Alle benodigde informatie voor je reis ontvang je ongeveer 3 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

Je begint in het heuvellandschap van Zuid-Limburg, dat langzaam over gaat in vlakkere riviergebieden. Je fietst dagafstanden van 65 tot 70 km over geasfalteerde wegen en voornamelijk fietspaden.
Omdat de route geen rondje is maar lineair kun je geen fietsen huren maar moet je zelf fietsen meenemen. Aan het eindpunt in Terborg ga je met de fiets op de trein terug naar je eindbestemming of waar je auto staat.

Je fietst met de SNP navigatie-app op je smartphone. Je krijgt dus geen apart kaartmateriaal of routebeschrijving mee. Zorg zelf dus voor een goed opgeladen smartphone en eventueel een powerbank. In je reispakket staat hoe de route app te downloaden en te gebruiken.

Extra dagen

Je kan overal een rustdag boeken. Aan het einde van het arrangement kan je een overnachting in Terborg bijboeken.

Extra's

Verlengingshotels

Hotel De Roode Leeuw (Terborg)

Hotel de Roode Leeuw vind je in het centrum van het kleine stadje Terborg in de Achterhoek, aan het Sint Jorisplein. Het ligt op 400 meter lopen van het treinstation. Het eigentijdse hotel heeft een warme uitstraling, een gezellig terras en een vermaard café restaurant. Het hotel beschikt over 34 comfortabele gastenkamers, verdeeld over twee vleugels.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

Als je met eigen vervoer komt, kun je de auto parkeren op een openbare parkeerplaats in Eijsden, bijvoorbeeld bij het station (200 m van hotel). Aan het einde van het arrangement neem je in Terborg de trein terug naar Eijsden. Deze treinreis duurt een kleine 4 uur.

Trein informatie

Indien je per trein komt neem je station Eijsden. De stoptrein van Maastricht naar Luik stopt in Eijsden. Het hotel in Eijsden ligt op nog geen 200 meter van het treinstation.  
De laatste fietsroute eindigt bij het treinstation van Terborg.

Je kan dit arrangement op elke dag starten van begin april tot eind oktober. Het wordt afgeraden te reizen tijdens de Nijmeegse 4-daagse (rond 15-20 juli ieder jaar, check website, niet in 2021) en de Amstel Gold Race (rond 15-20 april ieder jaar, check website)

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar zuid-Limburg ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

We raden je aan om een fietshelm te dragen.

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Per 30 juli 2020:

 • Op woensdagen is het niet mogelijk de auto te parkeren bij Hotel de Maasparel in Arcen. Je moet dan bij de Schanstoren parkeren. Dat is 250 m van het hotel.

Als je op reis gaat, moet je goed uitgerust zijn en over een goede gezondheid en conditie beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen mee te nemen.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, zoals o.a. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape en rekverband. Denk eventueel ook aan een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG. Een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Het Fietserpad Zuid Limburg naar Achterhoek

Nederland - Het Fietserpad, etappe 1

Op de fiets van Zuid-Limburg naar Achterhoek

Fietsvakantie langs hotels

Zwaarte
Comfort
Fietsen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 966 klanten