Het coronavirus en SNP Natuurreizen

Laatste update: 2 april 2020 

Beste SNP-reiziger,

Als gewaardeerd liefhebber van onze reizen, willen we je updaten over waar we hier in Nijmegen mee bezig zijn met betrekking tot de uitbraak van het coronavirus.

De laatste weken zijn we volop bezig geweest met het assisteren bij de repatriëring van onze reizigers wereldwijd. Een bizarre periode waarbij we bijna van uur tot uur te maken kregen met veranderende omstandigheden, geannuleerde vluchten, hotels die op slot gingen en vaak tegenstrijdige reisadviezen. Dankzij de inzet van onze lokale agenten ter plekke en ons eigen team in Nijmegen is het ons inmiddels gelukt om iedereen veilig terug te krijgen.

Wij houden de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus (COVID-19) verder scherp in de gaten. We volgen de informatie van het RIVM, de adviezen van Buitenlandse Zaken en hebben nauw contact met de ANVR (de branchevereniging voor reisorganisaties in Nederland) en onze lokale vertegenwoordigers. Zoals je weet hebben veel landen ingrijpende maatregelen genomen om het coronavirus in te dammen. Dit heeft ook grote gevolgen voor de geboekte reizen. Wij zijn nu hard aan het werk om in kaart te brengen wat de consequenties zijn en nemen zo snel mogelijk contact op met de reizigers die dit betreft.

Vertrek je in mei 2020?
We hebben eerst alle reizigers benaderd die in maart en april 2020 vertrekken, met het dringende advies hun reis uit te stellen naar een latere datum. We zijn nu op basis van vertrekdatum onze klanten aan het benaderen die een reis geboekt hebben in de maand mei. Wij zullen (in volgorde van vertrek) contact met je opnemen om te overleggen wat we met de reis gaan doen en wat de mogelijkheden zijn.

Ons eerste voorstel zal zijn om de reis om te boeken naar een latere datum (na 1 juli). Bij het omboeken naar een later tijdstip proberen we via onze lokale vertegenwoordigers en de vervoerders, zoals luchtvaartmaatschappijen, de kosten zo laag mogelijk te houden. Indien je zelf de heen- en terugreis geregeld hebt, raden wij je aan zo snel mogelijk contact op te nemen met de vervoerder. Als omboeken niet lukt kun je aanspraak maken op een Corona-voucher van ANVR/SGR, die je binnen een jaar na uitgifte als (aan)betaling kunt gebruiken voor een nieuwe boeking van de geannuleerde reis i.v.m. het coronavirus.
 
In verband met de drukte vragen we je vriendelijk om op dit moment geen telefonisch contact met ons op te nemen. Weet je echter al dat je de reis wilt omboeken naar een latere datum (na 1 juli) dan ontvangen we graag een mail met de wijzigings-aanvraag of het verzoek om je een Corona-voucher toe te sturen voor (aan)betaling van de huidige reis. We zullen deze mails dan behandelen in volgorde van binnenkomst. 

Vertrek je na 1 juni?
Heb je een reis bij SNP geboekt en vertrek je na 1 juni 2020? Zolang er geen negatief reisadvies geldt voor de vakantiebestemming en wij de reis kunnen uitvoeren gaat de reis gewoon door. Wij volgen hierbij het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het advies van onze lokale vertegenwoordigers. In het geval van een negatief reisadvies hanteren wij het principe ‘wait and see’. Is er binnen twee weken voor vertrek nog steeds sprake van een negatief reisadvies, dan bieden we je de gelegenheid om de reis om te boeken of de reis in te wisselen voor een SGR/ANVR corona-voucher die je binnen een jaar kunt gebruiken voor een nieuwe boeking van de geannuleerde reis i.v.m. het coronavirus.

Wil je jouw reis met vertrek na 1 juni nu al omboeken? Dan kunt u contact met ons opnemen en zullen wij samen de mogelijkheden bespreken. Mocht de situatie voor reizen die na 1 juni vertrekken veranderen, dan nemen wij uiteraard contact met u op.

Wij zitten in een ongekende situatie die we in ons 35-jarig bestaan als reisorganisatie nog nooit hebben meegemaakt. We vragen uw begrip voor deze situatie die ons allen overvalt en we proberen voor een ieder een zo goed mogelijke oplossing te vinden. Natuurlijk voor u als klant, maar ook voor onze lokale agenten, hotels en vervoerders.