Het coronavirus en SNP Natuurreizen

Laatste update: 25 augustus 2020 

Beste SNP-reiziger,

Als gewaardeerd liefhebber van onze reizen, willen we je zo goed als mogelijk informeren over de stand van zaken.

Op vakantie?
Sinds 19 juni is het weer mogelijk om op vakantie gaan naar bepaalde landen binnen de EU/ de Schengenzone. Je kunt dus op vakantie maar let op de risico's.

We hebben een handig overzicht gemaakt van alle reizen waarvan we nu zeker weten dat ze uitgevoerd kunnen worden. Omdat we per reis controleren of deze door kan gaan, wordt dit overzicht continu aangevuld met reizen. 

Ga naar het overzicht

Bij het controleren van de reizen kijken we naar de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en naar de corona-maatregelen in het betreffende land. Verder houden we ook hiervoor nauw contact met onze lokale vertegenwoordigers, de vervoersmaatschappijen en de ANVR. Wij controleren vervolgens of de hotels, vervoerders en andere aanvullende diensten in staat zijn de maatregelen goed uit te voeren. Wanneer de reis weer uitvoerbaar is krijgen klanten die al geboekt hebben hierover automatisch bericht. Zij kunnen er zeker van zijn dat alles goed gecheckt is en kunnen, met in achtneming van de coronamaatregelen, genieten van hun reis.

In voorkomende gevallen is het mogelijk dat wij een reis, of onderdelen hiervan, niet kunnen uitvoeren. Hierover nemen wij dan zo snel als mogelijk contact met je op. Wij bieden je dan de gelegenheid om de reis om te boeken naar een latere datum of de reis in te wisselen voor een SGR/ANVR Corona-voucher. Deze voucher kun je binnen een jaar als (aan)betaling gebruiken voor een nieuwe boeking van de geannuleerde reis.

Heb je al een reis geboekt maar wil je deze omboeken? 

Dan kun je contact met ons opnemen en zullen wij samen de mogelijkheden bespreken. Wil je de reis annuleren terwijl deze wel door kan gaan? Dat kan altijd, maar dan zijn we genoodzaakt de SNP-annuleringsvoorwaarden aan te houden. 

Houd er rekening mee dat het programma van onze reizen iets aangepast kan worden als gevolg van de situatie ter plekke.

Omdat de coronamaatregelen aan veranderingen onderhevig zijn verzoeken we onze reizigers om zich zowel in Nederland voor de reis als ook ter plaatse goed te laten informeren en, ook ter plekke, alle maatregelen goed na te leven. Check voor vertrek nogmaals de voorwaarden om een land in te reizen. Ook deze kunnen dagelijks veranderen. Kijk op anwb.nl/reiswijzer voor de meest recente informatie.

Voor reizen binnen Nederland en in het buitenland geldt in ieder geval:

 1. Houd 1,5 meter afstand. Indien 1,5 meter niet mogelijk is draag dan een mondkapje..
 2. Houd rekening met 'social distancing' vakken bij vertrek en aankomst, recepties, transfers, etc.. En houd je aan de verplichte routering en looproutes.
 3. Draag een mondkapje bij gebruik van het openbaar vervoer (ook internationaal). Informeer ter plekke waar verder een mondkapje verplicht is, neem in ieder geval standaard een mondkapje mee in de handbagage. Ook tijdens de wandel- en fietstochten.
 4. Was vaker je handen.
 5. Hoest en nies in je elleboog.
 6. Gebruik papieren zakdoekjes.
 7. Schud geen handen.
 8. Blijf binnen als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°).
 9. Blijf binnen als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
 10. Krijg je klachten tijdens je vakantie in het buitenland? Meld je dan bij de lokale gezondsheidsautoriteiten en de GGD in je woonplaats.
 11. Betaal met pin of contactloos (pin of mobiel).
 12. Reis je met het vliegtuig naar je bestemming? Check de maatregelen op vliegen in tijden van corona.
 13. Informeer je over de maatregelen in het betreffende land via: 

Alleen samen krijgen we corona onder controle!

Heb je al een Coronavoucher ontvangen?
Als je voor je eerder geannuleerde reis al een coronavoucher hebt ontvangen kan je deze al bij ons inwisselen. Bijvoorbeeld voor een reis naar een bestemming waar je op korte termijn naar toe kunt reizen, voor een reis later in het jaar en zelfs voor 2021 zijn de meeste reizen al boekbaar. Je kan je reis gewoon online boeken via de website. In het opmerkingenveld vermeld je het nummer van de voucher. Het bedrag van de voucher wordt dan automatisch verrekend met de nieuwe boeking.

Luister naar de verhalen van onze mensen ter plaatse