Bestemmingen SNP Natuurreizen

Het coronavirus en SNP Natuurreizen

Nu op reis? Maatregelen per land

Momenteel staan de meeste EU-landen op geel (betekenis: reizen mag, let wel op risico's) of groen (betekenis: reizen mag) en kan je binnen Europa dus gewoon op reis. Elk land heeft zijn eigen inreisvoorwaarden en aanvullende maatregelen ter plekke. Denk aan: volledige vaccinatie, soort vaccin, geldigheid vaccin, geldigheid genezen verklaring, 2G beleid etc..

Het is essentieel dat je aan deze voorwaarden kunt voldoen. Lees het reisadvies voor het land van bestemming zorgvuldig. Je bent zelf verantwoordelijk dat je aan deze voorwaarden kunt voldoen. Check ook voor vertrek nogmaals de voorwaarden om een land in te reizen. Deze kunnen dagelijks veranderen.

Landen buiten Europa waar je naar toe kan reizen met code geel/groen zijn op dit moment:

Ook voor de terugreis naar Nederland gelden inreis-maatregelen. Deze vind je ook bij de voorwaarden per land. Reis je bijvoorbeeld naar een land met kleurcode geel? Dan dien je bij terugkomst in Nederland ter controle je DCC met de noodzakelijke internationale QR code te tonen. Of, indien je niet volledig gevaccineerd bent, een negatieve PCR test of een antigeentest. Dit geldt voor reizigers van 12 jaar en ouder.

Let op! Je bent zelf verantwoordelijk voor het hebben van de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten. 

Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken
Met de app krijg je, ook tijdens de reis, actuele reisadviezen. Wel zo handig. 

Digitaal Corona Certificaat (DCC)
Veel reisbestemmingen vragen om een geldige internationale QR-code (Digitaal Corona Certificaat) voor bezoek van accommodaties, horeca, musea en gebruik van het openbaar vervoer. Alle informatie over de DCC vind je terug bij de voorwaarden per land. Ben je niet volledig gevaccineerd of genezen van corona dan kom je bepaalde landen binnen met een negatieve PCR test of een antigeentest. Landen die de 2G (gevaccineerd of genezen) regel hanteren staan geen toeristen toe met een negatieve PCR of-antigeentest.

Reis je met het vliegtuig naar je bestemming? Check dan de maatregelen op vliegen in tijden van corona.

Check vóór vertrek het laatste nieuws over je reis.
De meest actuele informatie over de uitvoering van je reis vind je op onze website bij de reis onder tabblad 'Praktisch' onder het kopje ‘Laatste nieuws'

 

Groepsreizen
Tijdens onze groepsreizen heb je de gehele reis een geldig Digitaal Corona Certificaat (DCC) nodig voor bijvoorbeeld het bezoek van horeca of gebruik te kunnen maken van het openbaar vervoer. Let op! Tijdens onze groepsreizen is het niet mogelijk je gedurende de reis te laten testen. Testlocaties bereiken is vaak niet mogelijk naast het volgen van het programma, ook veranderen openingstijden regelmatig en is er niet altijd voldoende capaciteit om direct te testen. Dit heeft als consequentie dat de reis voor ons onuitvoerbaar is voor iedereen die niet in het bezit is van een Digitaal Corona Certificaat.

Reis geboekt en een negatief reisadvies op Nederlandwereldwijd.nl?
Als een land nu een positief reisadvies heeft (code geel/groen), maar verandert het reisadvies voor dit land voor vertrek naar oranje door een negatief reisadvies van de Nederlandse overheid of door strenge inreisbeperkingen van het ontvangende land, dan bieden we je vanaf 30 dagen voor vertrek de mogelijkheid om de reis om te boeken naar een latere datum of een andere bestemming. De nieuwe datum moet vallen binnen een jaar na de oorspronkelijk vertrekdatum. Wil je de reis niet omboeken dan ontvang je het aanbetaalde bedrag retour. Heeft een land bij boeken code oranje en is de reis voor vertrek nog steeds code oranje dan nemen wij ruim voor vertrek contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Zoek je reis

Bij SNP boek je zorgeloos je volgende vakantie!

  • Zekerheid met SGR garantieregeling
  • Kosteloos omboeken of annuleren als een land van kleurcode groen/geel verandert naar kleurcode oranje
  • 24/7 bereikbaar tijdens je reis
  • Wij controleren alle reizen samen met onze lokale vertegenwoordigers
  • Overnachtingen in kleinschalige accommodaties
  • Repatriëringsgarantie als je ook de vlucht of treinreis bij ons boekt
  • Ondersteuning ter plekke van onze lokale vertegenwoordigers en accommodaties
(Laatste update van deze pagina: 8/12/2021)