Actieve vakantie Roemenië

Wandelen, rondreizen en vogelen in Roemenië

Een vakantie in Roemenië is een reis door prachtige landschappen. De smeltkroes van culturen die de Balkan is, culmineert in het prachtige en mysterieuze Transsylvanië. Voor ons echter geen Dracula, weerwolven en vampiers, maar het allermooiste wat natuur en cultuur hier te bieden hebben. Met SNP door Roemenië reizen betekent wandelen of rondreizen door het archaïsche Transsylvanië en vogelen in de Donaudelta en rondom de Zwarte Zee. Lees meer over onze reismogelijkheden.

Toon alle reizen in Roemenië

SNP reis
Roemenië Rondreis

actieve rondreis per auto langs hotels en guesthouses

12 dagen v.a. € 1.134
Prijs per persoon bij min. 2 personen
roze_pelikanen.jpg
SNP reis
Roemenië Donaudelta en Zwarte Zee

vogelreis vanuit hotel en met hotelboot

8 dagen Prijs op aanvraag
Prijs per persoon excl. heen- en terugreis

Wandelvakantie Roemenië

Maak kennis met een ongerept stukje Balkan, tijdens een wandelvakantie in Roemenië. SNP neemt je mee naar het hart van het geheimzinnige Transsylvanië, de streek die Bram Stoker inspireerde tot het schrijven van zijn roman Dracula. Startpunt is de levendige stad Tirgu Mures, waar vanuit je een ontdekkingstocht start door de ongerepte natuur van de Niraj vallei. Geniet van de glooiende heuvels vol wijngaarden, uitgestrekte bossen, bewerkte akkers en piepkleine dorpjes waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Hier word je hartelijk verwelkomd door vriendelijke Roemeense gezinnen om te overnachten. Verder loop je tijdens deze individuele wandelreis een deel van de eeuwenoude Romeinse zoutroute. Om optimaal te genieten van deze reis door Roemenië, kun je overal rustdagen inbouwen. Deze dagen vul je op met bijvoorbeeld een bezoek aan het charmante Sighisoara met zijn prachtige historische centrum. 

Bekijk alle wandelreizen in Roemenie

Roemenië reizen in de Donaudelta

De Roemenie reizen van SNP zijn zeer geschikt voor vogelaars. Tijdens een groepsrondreis van SNP ontdek je de unieke Donaudelta in het oosten van het land. Het mozaïek aan stroomgeulen, dode rivierarmen, zandeilanden en enorme rietkragen zijn een paradijs voor honderden vogelsoorten. Onder begeleiding van een Roemeense vogelkenner spot je vele bijzondere water- en moerasvogels. Van zwarte ibissen en diverse reigersoorten tot roze pelikanen en valken. Dit is een unieke kans om talloze vogelsoorten in hun natuurlijke leefomgeving te zien! Naast de meerdaagse vaartocht door het hart van de delta, maak je ook lichte dagwandelingen langs de schilderachtige Zwarte Zeekust.

Bekijk vogelreizen Roemenië

Roemenië met SNP Natuurreizen

 • Wandelen door een vrijwel onontdekt stukje Balkan
 • Geschikt voor natuurliefhebbers en vogelaars
 • Bijzondere individuele wandelreis in het hart van Transsylvanië, met overnachtingen bij gastgezinnen
 • Unieke groepsrondreis naar de Donaudelta en Zwarte Zeekust
 • Overnachten op hotelboot in de Donaudelta; te midden van de ontelbare riet- en watervogels
 • Vogelreis onder begeleiding van deskundige ornitholoog uit Roemenië en vogelaar van SNP
   

Wist je dat

 • De Donaudelta heeft een oppervlak van 3460 vierkante kilometer. Daarmee is het de grootste rivierdelta van Europa.
 • De Donaudelta telt 274 broedvogelsoorten.
 • Het grootste gebouw van Europa bevindt zich in Boekarest. Het Parlementspaleis heeft een oppervlak van 350.000 vierkante meter en voor de bouw werd een hele stadswijk gesloopt.
 • Bram Stoker liet zich voor zijn beroemde roman Dracula inspireren door de wrede heerser Vlad Țepes, die is geboren in Sighisoara. Het kasteel in Bran dat vaak gelinkt wordt aan Dracula heeft Stoker nooit bezocht.
 • In Roemenië bevindt zich de op één na grootste ondergrondse gletsjer in Europa, in de Scărișoara grot.
 • In Roemenië is het 1 uur later dan in Nederland.
   
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.