Portugal - Het land rond Coimbra, 8 dagen Op zoek naar de mooiste fado

« Terug naar overzicht
Privéreis - Fietsen

Fietsvakantie langs landhuizen en agriturismos

Groene, golvende berglandschappen, oude olijfbomen en geurende citrusvruchten. Brede zandstranden en een woeste, beukende oceaan. En te midden van dit alles de fraaie, historische universiteitsstad Coimbra. Een gebied voor fantastische fietstochten: van een vlakke kustroute tot een pittige bergrit. Je overnacht in sfeervolle landhuizen.

Uniek aan deze reis

 • Van historische dorpen tot oceaan
 • De onbekende Serra da Lousa
 • Traditionele onderkomens
 • Universiteitsstad Coimbra
 • GPS tracks aanwezig
 • E-bike huur mogelijk
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Portugal - Het land rond Coimbra

In centraal Portugal ligt de eeuwenoude universiteitsstad Coimbra, een cultuurhistorische parel aan de oevers van de Rio Mondego. Tussen de Costa de Prata en de uitlopers van de Serra de Estrela is het prachtig fietsen in een groene heuvelachtige omgeving, rijk aan rivieren en stuwmeren. Je passeert schitterende uitzichtpunten: 'Miradouros'. In deze streek, ook wel Pinhal Interior genaamd vanwege de vele pijnbomen, wemelt het van de olijfboomgaarden, eucalyptusbomen, citrusbomen, maar ook kurkeiken en niet te vergeten de vinhas, oftewel wijngaarden, vaak op kleinere schaal. In het voorjaar bloeit de mimosa volop. Vaak zal je nog de ezel en kar tegenkomen. Veel van de Portugezen in deze streek leven namelijk van wat het land hen biedt. De daarbij behorende eeuwenoude quintas (herenboerderijen – landhuizen) zijn in veel gevallen goed bewaard gebleven of gerestaureerd in authentieke stijl. Je ziet en voelt de rust, ruimte en authenticiteit van dit deel van Portugal. Ook breng je een bezoek aan de stad Coimbra met veel cultuur, typisch Portugees tegelwerk, gezellige winkelstraatjes, mooie parken en vooral de oude universiteit in manuelijnse bouwstijl, die hoog boven de Mondego uittorent. Deze universiteit heeft de oudste geschiedenis en het hoogste aanzien. Veel studenten dragen nog de traditionele zwarte capes (capas negras). De fado van Coimbra onderscheidt zich vooral doordat deze meeslepender en lieflijker is dan die van Lissabon. Genietend van brede zandstranden en een woeste zee in de gezellige vissers- en badplaats Praia de Mira herinner je je wellicht de klim langs de bergdorpen in de Serra de Lousã. Overal waar je komt, zal je de weldadige gastvrijheid van het volk ervaren.

Dag 1

Je wordt ontvangen door de Nederlandssprekende accommodatiehouders van 'Quinta No Pinhal’. Deze quinta ligt aan de bosrand, net buiten het dorp Vila Nova de Poiares. Inchecken kan vanaf 15.00 uur. Je krijgt de gelegenheid om je huurfiets uit te proberen.

Overnachting in

Vila Nova de Poiares - Quinta no Pinhal

Dag 2

Rondrit 48 km (650m stijgen en dalen).
Je maakt kennis met het landschap van Beira Litoral: heuvelachtig en glooiend, veel groen en water. Je fietst vandaag langs het ‘Barragem das Fronhas’, een van de vele stuwmeren die Portugal rijk is. Aan het einde van de route kan je in Moura Morta (Moorse dood) je klimcapaciteiten testen. Je kan deze dag ook voor een kortere, alternatieve route kiezen (38,5 km, 400 m stijgen en dalen). Die gaat naar de molens van Gavinhos in Penacova en langs het klooster met prachtige kerk in Lorvão.

Overnachting in

Vila Nova de Poiares - Quinta no Pinhal

Dag 3

Vila Nova de Poiares naar Ceira dos Vales (45,5 km, 600m stijgen en 650m dalen).
Je volgt een groot deel van de dag de Rio Ceira, waar je onderweg in Casal de Ermio bij de ‘Praia Fluvial’ een duik in de rivier kan nemen. Aan het einde van de rit kom je langs Lousã, gelegen aan de voet van de Serra de Lousã. Het is een gebied met groene berglandschappen, veel bomen, veel water en een Moors kasteel uit de 10e eeuw, omringd door kapelletjes waar de rit je op dag 4 naar toe brengt. Bij het binnenrijden van het dorp (vanuit Gois), stuiten we op Casa de Cima en het Casa da Quinta do Cano: twee van de verscheidene weelderige residenties uit de 17e en 18e eeuw die Lousã bezit dankzij de industriële ontwikkelingen die het in die tijd doormaakte. Een eindje buiten het dorp vind je het meest imposante van allemaal: het Casa da Quinta de Santa Rita.

Overnachting in

Ceira dos Vales - Quintal de Além do Ribeiro

Dag 4

Rondrit vanuit Ceira dos Vales (15/41/59 - 170/920/1180 m stijgen en dalen).
Vandaag kan je kiezen tussen een korte tocht van naar een leistenen natuurbad bij een oud Moors kasteel of een middellange tocht langs de bijzondere leistenen dorpen, waarvoor deze fraai beboste heuvels bekend zijn. Sportievelingen kiezen de derde optie: de koninginnenrit in de ‘Serra da Lousã’ naar een hoogte van bijna 1200 m, waar je kan genieten van een weldadige rust en een weids uitzicht over bijna geheel Midden-Portugal: van de Atlantische oceaan tot de Serra da Estrela. Het is een tocht langs ‘Aldeias Serranas’: verlaten bergdorpen met oude huisjes, die voornamelijk opgebouwd zijn uit platte bergstenen. De tocht is rijk aan prachtige miradouros (vergezicht). De afdaling brengt je via een onverharde weg weer terug op de weg Goís-Lousã.

Overnachting in

Ceira dos Vales - Quintal de Além do Ribeiro

Dag 5

Van Ceira dos Vales naar São Lourenço de Bairro (59 km, 700m stijgen en 750m dalen).
Je fietst langs het dorp Penacova, hoog gelegen boven de Rio Mondego, richting het nationaal park Buçaco. Onderweg passeer je talrijke fonteinen, vele dorpjes en olijf-en sinaasappelboomgaarden omringd door pijnboombossen. In het Serra do Buçaco ligt het Mata do Buçaco, een bos van 105 ha. Erom heen loopt een muur van vijf kilometer met elf ingangspoorten. Via Luso, een kuuroord bekend om zijn geneeskrachtig bronwater, fiets je door het wijngebied "Bairrada". Je eindbestemming is Quinta São Lourenço.

Overnachting in

São Lourenço de Bairro - Quinta São Lourenço

Dag 6

Rondrit São Lourenço de Bairro (70 km, 150m stijgen en dalen).
Vandaag fiets je via Mira naar Praia de Mira, met uitzicht op brede zandstranden en een woeste zee. Tussen de twee plaatsen strekt zich een deel van de brede dennenbossen uit waarmee men de zandverstuivingen in de duinen - zo'n 5.000 ha - probeert tegen te gaan. Ter afwisseling is dit een tocht over vlakke wegen. In Praia de Mira, vroeger Palheiros de Mira geheten vanwege de typische, op palen gebouwde huizen, doen nog enkele vissers aan de traditionele sleepnetvissserij, waarbij het net in zee wordt geworpen en dan op het strand wordt getrokken. In de zomer is Praia de Mira een veel bezochte badplaats.

Overnachting in

São Lourenço de Bairro - Quinta São Lourenço

Dag 7

Van São Lourenço de Bairro naar Vila Nova de Poiares (69,5 km, 500m stijgen en 400m dalen).
Het eerste deel van de tocht kom je langs oude dorpjes, waarvan sommigen deels verlaten zijn. Bij Gandara kom je langs enkele rijstvelden, voordat je de eeuwenoude universiteitsstad Coimbra binnenfietst. Fietsend langs de Mondego kom je in het oude centrum. De oude universiteit en de gezellige winkelstraatjes zijn een bezoek zeker waard. Via de zuidkant verlaat je Coimbra en fietsend langs de vallei van de Mondego kom je op je eindbestemming aan.

Overnachting in

Vila Nova de Poiares - Quinta no Pinhal

Dag 8

Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in sfeervolle gerestaureerde Portugese landhuizen en agriturismos, die allemaal over een zwembad beschikken.

Over de maaltijden

Ontbijt en lunchpakket zijn standaard inclusief. In de nabijheid van iedere accommodatie zijn één of meerdere eetgelegenheden. Op verzoek kan gezorgd worden voor een reservering in een restaurant. In Ceira dos Vales en São Lourenço de Bairro kan je op de quinta zelf eten.

Halfpension
Als je kiest voor gemak en goed eten, dan hebben we een interessant halfpension arrangement, waar ook de diners inclusief zijn. Je eet daarbij afwisselend op de quinta waar je verblijft of in met zorg uitgezochte leuke en goede restaurants vlakbij.

Bij je eerste verblijfplaats word je per auto naar en van het restaurant vervoerd. Je krijgt een 3-gangen menu naar keuze in een nabijgelegen Portugees restaurant, incl. aperitief, drankje en koffie. Bij de tweede Quinta krijg je een volledig menu met drankje op de Quinta zelf en bij de derde Quinta krijg je op de 1e dag een volledig menu met drankje op de Quinta zelf en de volgende dag ga je naar een restaurant vlak in de buurt; het leuke van dit restaurant is dat ze menu's met een wijnarrangement aanbieden.

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen
 • Alle ontbijten
 • Lunchpakket dag 2 t/m 7
 • Nederlandstalige routebeschrijving en kaartmateriaal
 • Bagagevervoer

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Diner (optioneel)
 • Fietshuur (zie materiaalhuur)

Over de activiteiten

De dagtochten variëren van een vlakke kustroute tot een pittige bergtocht (optioneel). Overwegend fiets je in afwisselend glooiend en heuvelachtig landschap, over geasfalteerde, en deels ook onverharde, wegen en weggetjes.

Extra dagen

Je kan overal een extra nacht bijboeken. Er is overal genoeg te doen. Onderstaande suggesties voor activiteiten zijn ter plekke makkelijk te organiseren, via onze locale contactpersoon.

Een extra dag in Vila Nova de Poiares geeft je o.a. de gelegenheid om een dagje te gaan kanoën. Uitdagend op de rivier, makkelijker op het stuwmeer.
Als je op dag 4 de koninginnenrit wil fietsen is een extra dag in Ceira dos Vales zeker aan te bevelen, om even lekker bij te komen. Je kan hier tevens met een jeep leisteendorpjes bezoeken of een begeleide wandeling maken in de heuvels van de Serra de Lousã.
In São Lourenço kan je op een extra dag de wijnkelders van Aliança bezoeken (met de fiets, 14 km heen en 14 km terug) of de thermen van Luso (15 km heen en 15 km terug met de fiets of met de trein).
Alle genoemde excursies zijn lokaal te regelen. Alle accommodaties beschikken over een zwembad. Extra nachten zijn altijd met ontbijt of halfpension. Een lunchpakket is op extra dagen dus niet inbegrepen.
Als je meer tijd in het prachtige Coimbra wil doorbrengen, kan je in één van de accommodaties van de reis een extra nacht boeken en vanuit daar de stad bezoeken. Coimbra is per bus bereikbaar vanuit Vila Nova de Poirares en Ceira dos Vales en per trein vanuit Sao Lourenco.

Fietsverzekering

Bij diefstal van of schade aan je huurfiets ben je persoonlijk aansprakelijk. Gestolen of beschadigd materiaal dient vergoed te worden aan de verhuurder. Wij adviseren, zowel bij huurfietsen als eigen fietsen, een reisverzekering met extra hobby- en sportuitrusting af te sluiten die je beschermt tegen deze kosten. 
Voor meer informatie over deze verzekering, klik: hier.

Extra's

Verlengingshotels

Hotel Moov Centro (Porto)

Modern ingericht hotel in een bijzonder gebouw: een oude bioscoop uit de eerste helft 20e eeuw. Gunstig gelegen in het centrum en fijne kamers. Comfort zonder opsmuk.

acc14353att88.jpg

Hotel Residencial dos Aliados (Porto)

Een goed hotel in het centrum van Porto, met sanitair op eigen kamer (douche/ligbad +wc). Het hotel heeft een uitstekend restaurant. Er zijn 1-, 2-, en 3 - persoonskamers. Op aanvraag kan er voor de 3-persoonskamer een kamer met 3 gescheiden bedden gereserveerd worden.

miraparque_hotel.jpg

Hotel Miraparque (Lissabon)

Hotel in het centrum van Lissabon, gevestigd in een historisch gebouw met uitzicht op Park Eduardo VII. Dankzij de centrale ligging loopt u binnen 15 minuten het centrum van Lissabon in, maar op loopafstand vindt u ook metrostation Parque vanwaar u binnen enkele minuten verschillende andere bezienswaardigheden kunt bereiken. In de directe omgeving van de accommodatie vindt u plein Marquês de Pombal en één van de grootste winkelcentra van Lissabon, El Corte Inglês. De accommodatie beschikt over WIFI, parkeren kan op openbare parkeergelegenheden.

Excursies

Traditionele Fado-avond in Coimbra (vanaf € 13,- per persoon)

Coimbra is naast Lissabon één van de plaatsen die beroemd is om de 'Fado'. De stijl in Coimbra is echter heel anders dan die van Lissabon, al is het alleen maar omdat in Coimbra het Fado-genre vaak het domein van mannen is, terwijl in Lissabon voornamelijk vrouwelijke artiesten zijn.

Het optreden begint ongeveer om 21.30 uur en voor diegene die dat leuk vinden kan voorafgaand hieraan ter plekke warm eten. Als je aan het nagerecht begint dan begint zo ongeveer de Fado. Bij de reservering dien je aan te geven als je mee wilt eten. Er is gewoon een menukaart waar je uit kan kiezen. Niet zo uitgebreid als in een restaurant maar zeker voldoende. En: makkelijk en sfeervol!

Transfers

vliegveld Lissabon - Vila Nova de Poiares

U kunt bij ons een transfer reserveren van het vliegveld van Lissabon naar de eerste accommodatie in Vila Nova de Poiares.

Voorwaarden:

 • Deze optionele transfer dien je bij boeking van de reis te reserveren
 • Indien je zelf je vluchten regelt dienen wij zo spoedig mogelijk door te krijgen met welk vluchtschema je reist en hoe laat de aankomst is

vliegveld Porto - Vila Nova de Poiares

U kunt bij ons een transfer reserveren van het vliegveld van Porto naar de eerste accommodatie in Vila Nova de Poiares.

Voorwaarden:

 • Deze optionele transfer dien je bij boeking van de reis te reserveren
 • Indien je zelf je vluchten regelt dienen wij zo spoedig mogelijk door te krijgen met welk vluchtschema je reist en hoe laat de aankomst is

Vila Nova de Poiares - vliegveld Lissabon

U kunt bij ons een transfer reserveren van de laatste accommodatie in Vila Nova de Poiares naar het vliegveld van Lissabon.

Vila Nova de Poiares - vliegveld Porto

U kunt bij ons een transfer reserveren van de laatste accommodatie in Vila Nova de Poiares naar het vliegveld van Porto.

treinstation Coimbra - Vila Nova de Poiares

U kunt bij ons een transfer reserveren van het treinstation in Coimbra naar de eerste accommodatie in Vila Nova de Poiares. De treinen vanaf Porto of Lissabon komen aan op treinstation Coimbra B aan de rand van de stad.

Voorwaarden:

 • Deze optionele transfer dien je bij boeking van de reis te reserveren
 • Indien je zelf je vluchten regelt dienen wij zo spoedig mogelijk door te krijgen met welk vluchtschema je reist en hoe laat de aankomst is
 • Die gegevens hebben we nodig om een inschatting van de transfertijd te maken. Zodra je weet hoe laat je in Coimbra aankomt, dien je onze plaatselijke vertegenwoordiger te informeren.

Vila Nova de Poiares - treinstation Coimbra

U kunt bij ons een transfer reserveren van de eerste accommodatie in Vila Nova de Poiares naar het treinstation in Coimbra.

busstation Coimbra - Vila Nova de Poiares

U kunt bij ons een transfer reserveren van het busstation in Coimbra naar de eerste accommodatie in Vila Nova de Poiares.

Voorwaarden:

 • Deze optionele transfer dien je bij boeking van de reis te reserveren
 • Indien je zelf je vluchten regelt dienen wij zo spoedig mogelijk door te krijgen met welk vluchtschema je reist en hoe laat de aankomst is
 • Die gegevens hebben we nodig om een inschatting van de transfertijd te maken. Zodra je weet hoe laat je in Coimbra aankomt, dien je onze plaatselijke vertegenwoordiger te informeren.

Vila Nova de Poiares - busstation Coimbra (vanaf € 28,- per persoon)

U kunt bij ons een transfer reserveren van de eerste accommodatie in Vila Nova de Poiares naar het busstation in Coimbra.

Fietshuur

huurfiets-hybride.jpg

Hybride fiets

Uw huurfiets is een stevige hybride fiets met voorvering en 27 versnellingen, bagagedrager, bidonhouder, anti-lekbanden, reparatiesetje, fietspomp en kilometerteller (1 per 2 fietsen). Fietstassen neemt u desgewenst zelf mee of kunt u ter plaatse tegen een kleine borg lenen. U kunt ter plaatse ook een fietshelm huren voor EUR 5,- per week.

e-bike

U kunt voor deze reis ook een e-bike, een fiets met elektrische trapondersteuning huren. Deze fiets is uitgerust met bagagedrager, kilometerteller, bidonhouder, slot, pomp, en verlichting. Er zijn alleen damesmodellen beschikbaar.

Ter plaatse hebben we twee types E-bike; de Trek en de Stella.
Bij normaal gebruik hebben de fietsen bij deze reis een bereik van ca. 50 tot 70 km, voordat ze weer opgeladen moeten worden.
U kunt ter plaatse een helm huren voor EUR 5,- per week.

Voorwaarden:

U dient de fiets bij boeking van het arrangement te reserveren.

Aanvullende opties

7 x Half pension tijdens standaard reis (vanaf € 160,- per persoon)

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht – Vila Nova de Poiares is ca. 2100 km. Je kan je auto parkeren bij de eerste, tevens laatste accommodatie.
Indien je met de auto aankomt (ook als dat een huurauto is), geef dat svp aan bij boeking, zodat wij een parkeerplaats bij de accommodatie kunnen reserveren (die zijn er nl. maar beperkt)!

Eigen fietsen
Fietsen mogen in Portugal op een fietsdrager achter op de auto worden vervoerd, mits ze aan de zijkant niet verder uitsteken dan tot aan de buitenkant van de spiegels voor en aan de achterzijde niet meer dan 45 cm uitsteken. Als niet aan bovenstaande eis voldaan kan worden, moeten de fietsen op het dak vervoerd worden of op de dissel van een eventuele aanhanger. Kijk voor de actuele voorwaarden op de website van de ANWB.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Porto of Lissabon.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
E-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Vanaf de luchthaven van Porto reis je met de metro in een half uur naar het treinstation in de stad. Hier vertrekken tussen 06.00 en 01.30 uur regelmatig treinen naar Coimbra. Deze rit duurt ongeveer 1 uur. In Coimbra wandel je in 15 minuten van trein- naar busstation of je neemt een taxi.
Je kan vanaf vliegveld Porto ook per metro naar het busstation in de stad reizen en vervolgens met de bus van Rede Expressos van Porto naar Coimbra reizen. Deze rit duurt ongeveer 1 uur en 30 minuten. Voor meer informatie over de busdienstregeling, klik hier.

In Coimbra neem je de bus naar Vila Nova de Poiares, duur: ca. 45 minuten. Doordeweeks gaat er vrijwel ieder uur een bus. In het weekend vertrekken er slechts enkele bussen per dag. De terugreis gaat op dezelfde wijze.

Vanaf de luchthaven van Lissabon reis je per metro in 5 minuten naar het treinstation Lisssabon Oriente. Je kan ook lopend gaan (ca. 15 minuten) of een taxi nemen. Op het station neem je de trein naar Coimbra. De rit duurt ca. twee uur. Vanaf 07.00 tot 22.30 uur vertrekt er bijna elk uur een trein naar Coimbra.
Je kan vanaf vliegveld Lissabon ook te voet, per shuttlebus of per taxi naar het busstation van Rede-Expressos in Sete Rios. Op dit busstation van Rede Expressos in Lissabon neem je de bus naar Coimbra. De rit naar Coimbra duurt ongeveer 2 uur en 15 minuten. Voor meer informatie over de busdienstregeling, klik hier.

In Coimbra neem je de bus naar Vila Nova de Poiares, duur: ca. 45 minuten. Doordeweeks gaat er vrijwel ieder uur een bus. In het weekend vertrekken er slechts enkele bussen per dag. De terugreis gaat op dezelfde wijze.

Je kan ook transfers reserveren van en naar het vliegveld (zie aanvullende opties).

Eigen fietsen meenemen

Het is mogelijk om in treinen fietsen mee te nemen. In de bus is het officieel niet mogelijk, maar in de praktijk kan de fiets vaak wel  in de bagageruimte. Natuurlijk is er daarbij wel een kans op beschadiging. Wij kunnen hier geen garanties op af geven.

In de regionale treinen en de IC treinen kan je de fiets gratis meenemen. In de IC treinen hebben ze op bepaalde plaatsen in de trein een haak waar je je fiets kan aanhangen. Voorwaarde is wel dat je bij het kopen van het kaartje aan moet geven dat je de fiets meeneemt.

In de metro van Lissabon en Porto kan je onder normale omstandigheden ook p.p. 1 fiets meenemen, onder de voorwaarde dat er per rijtuig niet meer dan 2 fietsen vervoerd mogen worden. Onder normale omstandigheden wordt verstaan dat er bijv. niet teveel mensen in het rijtuig aanwezig moeten zijn en dat je andere passagiers niet in de weg moet zitten. In de metro van Porto zal dat niet gauw een probleem zijn, in de metro van Lissabon is het een stuk drukker.

In principe kun je in de bus van Coimbra naar Vila Nova de Poiares de fiets niet meenemen. Maar je kan het altijd vragen, er is ruimte voor bagage in de ruimte onder de stoelen en daar kan je ook best een fiets kwijt.

Je kan dit arrangement op elke dag starten van begin maart tot en met eind oktober, m.u.v. de periode 11 t/m 31 augustus. In de maand juli en begin augustus kunnen hete dagen voorkomen, met overdag temperaturen van boven de 30 graden.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar het land rond Coimba ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per vliegtuig of per auto reist.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

We raden je sterk aan om een fietshelm te dragen. Bij fietshuur: indien een helm niet tot de standaarduitrusting van de huurfiets behoort (zie materiaalhuur), neem je deze zelf mee.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor Portugal hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Portugal (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Portugal erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Artsen
Artsen in Portugal spreken veelal Engels. Ook is er een Brits ziekenhuis in Lissabon (49 Rua Saraiva de Carvalho, tel. 01-602020). In noodgevallen kunt u telefoonnummer 112 bellen.

Gezondheidszorg
Sluit u ook een goede ziekteverzekering af (door middel van een reisverzekering) want in Portugal bestaat er geen gratis medische behandeling voor niet-Portugezen.
Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct uw verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden.
Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). 

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Coimbra - Ruben Drenth

Portugal - Het land rond Coimbra

Op zoek naar de mooiste fado

Fietsvakantie langs landhuizen en agriturismos

Zwaarte
Comfort
Fietsen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 9.3 beoordeeld door 377 klanten