Lincolnshire

Groot-Brittannië - Engeland - Lincolnshire & East-Anglia, 7 of 8 dagen Fietsvakantie van ferry naar ferry

« Terug naar overzicht
Nieuw
Privéreis - Fietsen

Fietsvakantie langs hotels en B&B's

Neem je fiets mee op de nachtboot naar Hull en ga met SNP op fietsavontuur aan de overkant van de Noordzee! Deze unieke fietsvakantie leidt je door oostelijk Engeland, van Hull naar Harwich, door de landelijke counties Lincolnshire, Norfolk, Cambridgeshire en Suffolk. Je fietst deels over de National Cycle Route nr 1 door een licht golvend en vlak landschap, dat soms typisch Engels is en dan weer oer-Hollands aan doet.  Je passeert vriendelijke Engelse dorpjes en verblijft in prima hotels en B&B's in de mooiste stadjes die Lincolnshire en East-Anglia te bieden hebben. Zo verblijf je in Lincoln, Boston, Ely en Bury-St.Edmunds, elk met een prachtige kathedraal, en in het Hanzenstadje King's Lynn.  In Harwich stap je weer op de boot terug naar Nederland. Als je voor de nachtboot kiest is je reis 7 dagen lang; neem je de dagboot dan ben je een avond langer in Engeland.  Je neemt je bagage mee op je fiets óf je kiest voor gemak en laat je bagage door ons vervoeren... Ook kunnen we de ferry's voor je boeken. 

Uniek aan deze reis

 • Ferry's en bagagevervoer optioneel bij te boeken
 • Het vriendelijke landschap van Oost-Engeland
 • Neem je eigen fiets mee de ferry op
 • Verblijf in de historische stadjes van Lincolnshire en East-Anglia
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dit is een app only reis

Tijdens deze tocht volg je de route via de app SNP Routes op je smartphone of tablet. Bij deze reis ontvang je geen papieren routebeschrijving en kaartmateriaal. Alle reisinformatie vind je voor vertrek in de routeapp en in Mijn SNP. Kijk voor meer informatie op moeiteloos navigeren met de app SNP Routes.

Dag tot dag

Groot-Brittannië - Engeland - Lincolnshire & East-Anglia

In het kort ziet je programma van deze reis er als volgt uit: 

 • Dag 1: aankomst per nachtboot in Hull, fietstocht naar Market Rasen, overnachting Market Rasen 
 • Dag 2: fietstocht naar Lincoln, overnachting Lincoln 
 • Dag 3: fietstocht naar Boston, overnachting Boston 
 • Dag 4: fietstocht naar King's Lynn, overnachting King's Lynn 
 • Dag 5: fietstocht naar Ely, overnachting Ely 
 • Dag 6: fietstocht naar Bury-St.Edmunds, overnachting Bury-St.Edmunds, 
 • Dag 7: fietstocht naar Harwich, nachtboot naar Hoek van Holland (8-daagse variant: overnachting in Harwich)
 • Dag 8: dagboot naar Hoek van Holland (alleen bij 8-daagse variant) 

Voor meer details klik je op de betreffende dag. 

Dag 1

Zo gauw de veerboot in de ferryhaven van grote havenstad Hull (officieel Kingston-upon-Hull) is aangemeerd, fiets je de boot af en volg je het nieuwe verharde fiets- en wandelpad langs de oever van de brede Humber, langs de havens en nieuwe wijken van Hull naar de reusachtige hangbrug die de Humber overspant. Via deze 2,2 km lange brug die in 1981 in gebruik werd genomen en toen de langste hangbrug ter wereld was, steek je de Humber over naar het dorpje Barton-upon-Humber. Hierna begint het landschap van akkers en kleine bosschages licht te golven en fiets je het graafschap Lincolnshire in.  Na het dorpje Melton Ross volgt een stukje onverharde route en fiets je door het golvende en vriendelijke heuvelland van de Lincolnshire Wolds, een ‘Area of Outstanding National Beauty'. Een lange, geleidelijke klim brengt je door een vriendelijke vallei op de vlakke kam van de hier 160m hoge heuvelrug bij Otby Top. Hierna is het alleen nog 'downhill’ tot het kleine marktplaatsje Market Rasen, dat vooral beroemd is vanwege de paardenraces die hier gehouden worden. Lengte 72 km (7 km onverhard), 425m stijgen en 400m dalen.

Overnachting in

Market Rasen

Dag 2

Een korte tocht brengt je in een paar uur via kleine dorpjes en een eerst nog licht golvend landschap in de prachtige stad Lincoln, de hoofdstad van de gelijknamige county. Het laatste stuk fiets je heel geleidelijk omhoog naar de op een heuvel gelegen stad, die door de Romeinen is gesticht.  Je overnacht in het centrum van deze historische stad, waar de indrukwekkende 11e eeuwse gotische kathedraal met zijn drie torens de iconische blikvanger van de stad is. Maar ook het Lincoln Castle, dat door Willem de Veroveraar in het eind van de 11e eeuw werd gebouwd, is met zijn indrukwekkende muren een bezoek waard.  En dan zijn er ook nog de oude straatjes met hun vakwerkhuizen, pubs en restaurants. Vooral de kronkelende Steep Hill is fotogeniek. Lengte 35 km (geheel verhard), 130 m stijgen en 100m dalen. 

Overnachting in

Lincoln

Dag 3

Nadat je via het park van de kathedraal dalend de stad Lincoln hebt verlaten, is de route de rest van de dag nagenoeg geheel vlak. Een groot deel van de dag fiets je over het verharde jaagpad langs de River Witham, die in de middeleeuwen zo belangrijk was voor de lakenindustrie waar Lincoln haar rijkdom aan rijkdom aan dankte. Zij vormde ook toen al de verbinding met de havenstad Boston, de Noordzee een de Vlaamse lakensteden. Het landschap heeft opvallende overeenkomsten met dat van de Lage Landen.  Je fietst langs wuivende rietvelden en groene weilanden, passeert sluisjes en ziet hier en daar de mast van een zeilboot. Verderop in dorpjes als Bradney, met een paar traditionele pubs, en Woodhall Spa met haar fraaie Victoriaanse hotels en golfbanen uit de 19e eeuw, ben je weer in het klassieke Engeland. Daarna fiets je over een kronkelend dijkje en door de vlakke rechte polders van Holland Fen.  Van verre zie je uiteindelijk de hoge toren van de Boston Stump al opdoemen.  In dit vriendelijke stadje verblijf je in een goed hotel aan de River Witham.  Boston, dat via de Hanzehandel een nauwe band met Nederland heeft, heeft een groot marktplein en mooie St.Botolphs kerk met haar indrukwekkend hoge toren. Lengte 59 km ( vrijwel geheel geasfalteerd), 100m stijgen en 150m dalen. 

Overnachting in

Boston

Dag 4

Vandaag fiets je langs de zuidkant van de ondiepe zee-inham The Wash naar het prachtige Hanzenstadje Kings Lynn. Je fiets door een vlak landschap van polders, weilanden en dijkjes; een landschap dat  sterk aan Holland doet denken. Je moet zeker ook een kijkje gaan nemen bij de oevers van de Wash, zoals bij Frampton Marsh. Vanaf de dijk kijk je uit over een uitgestrekt schorren- en weidegebied, dat bijzonder rijk aan vogels is. Met name tijdens de trek in het vroege voorjaar en najaar doen honderdduizenden water- en weidevogels de voedselrijke slikken, kwelders en schorren aan om hier te komen aansterken op hun tocht naar het zuiden of noorden. In de nazomer en herfst maak je kans om de zogenaamde ‘whirling wader spectacular’ te kunnen zien, als bij opkomend tij vluchten van vele duizenden waadvogels, met name kanoeten, prachtige golvende patronen in de lucht vormen. In de Middeleeuwen, toen de Wash nog niet was dichtgeslibd, waren Boston en King’s Lynn belangrijke handelshavens.  Nu zijn er alleen nog pleziervaartuigen en enkele vissers die gebruik maken van de vaargeulen naar de Noordzee.  In King’s Lynn, je einddoel van vandaag en dat in county Norfolk ligt, herinnert nog veel aan de gouden periode van de Hanze, zoals de St.George’s Guildhall uit de 14e eeuw.  Het oude dok van Purfleet met het Customs House is fotogeniek en doet wel wat aan een Fries stadje denken. Lengte 82 km, waarvan 4 km onverhard, geheel vlak.  

Overnachting in

King's Lynn

Dag 5

Vandaag fiets je nogmaals door een volledig vlak landschap, grofweg langs de rivier de Great Ouse zuidwaarts naar het stadje Ely in graafschap Cambridgeshire.  Na het markstadje Downham Market passeer je de mooie molen van Denver en de Denver Sluice (sluis), een mooie pauzeplek. Dan fiets je langere tijd langs de slingerende dijk langs de Great Ouse, door een vriendelijk en rustig landschap. Na het dorp Littleport bereik je het prachtige stadje Ely, eindpunt van vandaag. De indrukwekkende Ely Cathedral, waarvan de bouw in de 11e eeuw is begonnen, zie je al van verre liggen. Een bezoek aan deze prachtige kerk en het gehele complex dat ook een school en bisschoppelijk paleis bevat, mag je niet missen!  Ook het Oliver Cromwell House, waar de beroemde 17e eeuwse politicus een aantal jaren woonde, is de moeite waard. 
Lengte 51 km, waarvan 1 km onverhard, 150m stijgen en dalen. 

Overnachting in

Ely

Dag 6

Deze fietstocht kent twee gezichten.  Eerst fiets je door het vlakke laagveenlandschap van Wicken Fen en Adventurers Fen.  In deze streek hebben de boeren eeuwenlang geprobeerd de drassige veengrond droog te leggen en tot landbouwgrond om te vormen. Met niet al te veel succes, want stukken van dit laagland zijn nog steeds moerasgebieden waar je een rijke vogelwereld treft. Je fiets hier stukken over onverhard pad. Vanaf Newmarket verandert het landschap. Dit stadje ligt op de eerste heuvel van county Suffolk die je tegen komt. In tegenstelling tot de arme moerassen van vanochtend straalt dit stadje rijkdom uit. En dat is uitsluitend te danken aan het paardenras Engels Volbloed dat hier gefokt wordt en waar de Rijken der Aarde hun onbetaalbare stoeterijen hebben. Alles ademt hier paard en in het National Horse Racing Museum leer je alles over de wereld van de Thoroughbreed en de paardenwereld van Newmarket. Je fiets het stadje klimmend uit langs renbanen en stoeterijen. Het landschap is nu glooiend met een parkachtige afwisseling van bossen en landerijen. In Moulton passeer je een mooie 15e eeuwse brug en in Gazely en Little Saxham staan twee aardige laatmiddeleeuwse kerkjes in Normandische stijl. Tenslotte bereik je het vriendelijke stadje Bury St.Edmunds. Deze stad is genoemd naar de patroonheilige van Engeland, St. Edmund. Van het middeleeuwse klooster zijn de ruïnes nog terug te zien in het park. De kathedraal is in het begin van de 20e eeuw gebouwd in neogotische stijl. In het centrum van het stadje ligt ook een beroemde brouwerij. Lengte 62 km, waarvan 7 km onverhard, 350m stijgen en 300m dalen.

Overnachting in

Bury St.Edmunds

Dag 7

Deze laatste fietstocht is vrij lang maar zeer de moeite waard, want voert door het prachtige licht golvende landschap van Suffolk, tot je bij Harwich de Noordzeekust weer bereikt. De route gaat steeds op en af en voert over stille asfaltweggetjes en  leidt je naar het prachtige dorp Lavenham, met zijn mooie Tudor vakwerkhuizen en Guildhall. Het dorp fungeerde als Godric’s Hollow in de laatste Harry Potter films. Onderweg passeer je diverse kleine dorpjes, met een mooie green, dorpspub en Normandische kerk.  Een van die dorpjes is Monks Eleigh, een perfecte pauzeplek.  Na Hadleigh fiets je door het stroomdal van Dedham Vale, een groen en bosrijk landschap, voordat je bij Manningtree de slikken en kwelders van het River Stour estuarium bereikt.  Hier prikkelt de geur van het zilte zeewater weer je neus. Toch is het nog even fietsen tot je bij Harwich eindelijk de Noordzeekust bereikt…  Lengte 85 km (geheel geasfalteerd), 450m stijgen en 500m dalen. 

Kies je voor de 7-daagse variant, dan eindigt het arrangement in Harwich, waar je ’s avonds de nachtboot van Harwich terug naar Nederland, naar Hoek van Holland kunt nemen.  
Kies je voor de 8-daagse variant, dan slaap je de laatste nacht in een prima hotel in het centrum van Harwich, aan de kade met uitzicht over de brede monding van de River Stour en de River Orwell.  

Overnachting in

Harwich (alleen 8-daagse variant)

Dag 8

Alleen 8-daagse arrangement
Na het ontbijt is het nog 5 km fietsen naar de ferryhaven van Harwich, waar het arrangement eindigt en je ’s ochtends de dagboot naar Hoek van Holland kunt nemen. Je kunt op werkdagen en zaterdagen ook het treintje nemen van Harwich-Town naar de ferryhaven. 

NB Programma

Let op: het arrangement start op dag 1 met de fietstocht vanaf Hull naar Market Rasen. Dit betekent dat je de nachtboot van Rotterdam-Beneluxhaven de dag ervoor moet plannen.  
 
Kies je aan het eind van de reis voor de nachtboot vanaf Harwich naar Hoek van Holland, dan boek je de 7-daagse variant van het arrangement.  Kies je voor de dagboot, dan boek je het 8-daagse arrangement (inclusief overnachting in Harwich op dag 7). 

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Tijdens deze reis verblijf je in een verscheidenheid aan comfortabele en gastvrije accommodaties die vrijwel altijd in het historische centrum liggen van de stadjes waar je verblijft, variërend van bed & breakfasts tot guesthouses en goede hotels. Je verblijft in een kamer met eigen badkamer, tv, koffie- en theefaciliteiten. Elke ochtend kun je kiezen uit een 'fully cooked’ Engels ontbijt of een continentaal ontbijt met toast, fruit, yoghurt en ontbijtgranen. De accommodaties hebben altijd een plek waar je je fiets kunt stallen, zij het niet altijd overdekt.  
Omdat sommige accommodaties klein zijn en daardoor in het hoogseizoen vaak al lang van tevoren zijn volgeboekt, adviseren wij om tijdig te boeken. In de meeste plaatsen maken we gebruik van meerdere hotels, B&B's en guesthouses met hetzelfde comfortniveau. Je verblijft overal één nacht.   
Als je voor de 7-daagse variant kiest is je laatste overnachting in Bury-St.Edmunds; kies je voor de 8-daagse variant, dan is je laatste overnachting in Harwich. 

Over de maaltijden

De overnachtingen zijn op basis van logies en ontbijt. Je hebt elke ochtend een selectie van koude en warme opties om uit te kiezen, waaronder een volledig Engels ontbijt. Op alle trajecten kom je geregeld winkels tegen voor lunchinkopen of een pub of restaurant waar je kunt lunchen. Voor het avondeten heb je in alle overnachtingsplaatsen de keuze uit een verscheidenheid aan leuke pubs en restaurants (niet inbegrepen). 

Inbegrepen

 • 6 of 7 nachten verblijf in hotels, B&B's en guesthouses op kamers met eigen badkamer
 • 6 of 7 x ontbijt
 • fietsroutes in SNP-route app
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis per ferry (optioneel bij te boeken)
 • bagagevervoer (optioneel bij te boeken)
 • eventuele entrees 
 • lunches en diners
 • toeristenbelasting (waar van toepassing)
 • reis- en annuleringsverzekering
 • uitgaven van persoonlijke aard

Reisinformatie

Je volgt de route met de SNP Route App op je smartphone. Je krijgt dus geen apart kaartmateriaal of routebeschrijving mee. Zorg voor een goed opgeladen smartphone en een powerbank. In de reisinformatie staat hoe de route app te downloaden en te gebruiken. Alle benodigde informatie voor je reis ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

De lengte van de fietstochten loopt uiteen van 30 tot 85 km per dag over vlak tot licht glooiend terrein. De meeste routes zijn grotendeels vlak, maar af en toe kom je een pittig heuveltje tegen. Met name de fietstochten van dag 1 en dag 7 gaan (deels) door licht heuvelachtig gebied en kennen hoogteverschillen van maximaal 350m stijgen en dalen per dag, verdeeld over meerdere korte klimmen en afdalingen. De overige dagen fiets je hoofdzakelijk over vlak terrein.  
Je fietst hoofdzakelijk over rustige verharde weggetjes en fietspaden. In en rondom de steden kunnen de wegen drukker zijn, maar fiets je vooral over een fietspad of trottoir met fietspad. Op enkele dagen kom je kortere onverharde stukken tegen, over onverharde gravelpaden of graspaden. In totaal is ca. 15% van de route onverhard. Een goede hybride fiets met banden met een goed profiel volstaat.  
De reis is geschikt voor iedereen met een goede fietsconditie en ervaring met fietstochten tot 100 km. Maar bedenk ook dat je zelf je bagage op de fiets meeneemt, tenzij je bagagevervoer hebt bijgeboekt.  Slecht weer en wind kunnen een verzwarende factor zijn. Bedenk dat je hoofdzakelijk zuidelijke en zuidoostelijke richting fietst, wat in Oost-Engeland betekent dat je de wind vaak in de rug of in de zij hebt.  
 
Je fietst met de SNP navigatie-app op je smartphone. Je krijgt dus geen apart kaartmateriaal of routebeschrijving mee. Zorg zelf dus voor een goed opgeladen smartphone en eventueel een powerbank. In je reispakket staat hoe de route app te downloaden en te gebruiken.

Extra dagen

Je kunt overal rustdagen bijboeken.  Lincoln is een wat grotere stad met een mooi historisch centrum. In Boston en King's Lynn is de zee vlakbij. 

Fietsverzekering

Bij diefstal van of schade aan je huurfiets ben je persoonlijk aansprakelijk. Gestolen of beschadigd materiaal dient vergoed te worden aan de verhuurder. Wij adviseren, zowel bij huurfietsen als eigen fietsen, een reisverzekering met extra hobby- en sportuitrusting af te sluiten die deze kosten dekt. Je kunt via ons bij a.s.r. een reisverzekering inclusief dekking voor bijzondere sportuitrusting afsluiten.

Meer informatie over onze verzekeringen

Extra's

Aanvullende opties

Nachtboot Rotterdam-Hull/P&O

Wij kunnen de overtocht met de nachtboot van Rotterdam naar Hull met P&O Ferries voor je boeken. Wij doen dat in samenwerking met Overtocht.nl.
Je kunt kiezen uit verschillende soorten hutten en maaltijdservices. Deze nachtboot gaat dagelijks om 20.30 uur en arriveert de volgende ochtend om 08.00 uur in Hull, waar je meteen op je fiets stapt en aan je eerste fietstocht begint (dag 1).
Je ontvangt na reisaanvraag een prijsvoorstel van ons.

Nachtboot Harwich naar Hoek van Holland met Stena Line

Wij kunnen de dag- of nachtboot met Stena Line van Harwich naar Hoek van Holland voor je boeken. Wij doen dat in samenwerking met Overtocht.nl.
Op de terugreis kun je kiezen uit de nachtboot (vertrek 23.00 uur, aankomst 08.00 uur) van Stena Lines van Harwich naar Hoek van Holland, of voor de dagboot (vertrek 09.00 - aankomst 16.45 uur). Zowel bij de nachtboot als de dagboot kunnen we verschillende soorten hutten voor je boeken, plus maaltijdservices.
BELANGRIJK: Kies je voor de nachtboot, dan boek je het 7-daagse arrangement. Kies je voor de dagboot, dan boek je het 8-daagse arrangement (inclusief extra overnachting in Harwich op dag 7).
Je ontvangt na reisaanvraag een prijsvoorstel van ons.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

Deze reis is zodanig ontworpen dat je met je eigen fiets in Rotterdam-Beneluxhaven op de ferry naar Hull stapt en op de terugweg in Harwich op de ferry naar Hoek van Holland.  Je hebt in Engeland dus geen auto nodig.
De P&O ferryhaven Rotterdam-Beneluxhaven in de Europoort is overigens het beste per auto te bereiken. Er gaat en dagelijkse shuttlebus van Rotterdam busstation (bij Centraal station), maar daarop kun je geen fiets meenemen. Als je op de terugreis in de veerhaven van Stena Lines in Hoek van Holland arriveert, kun je het beste per fiets via de veerpont tussen Maassluis en Rozenburg in 1,20 uur (24 km) naar de Beneluxhaven terug fietsen. 

Trein informatie

De ferryhaven van Hoek van Holland is per trein te bereiken, die van Rotterdam-Beneluxhaven niet. Deze is alleen bereikbaar per P&O shuttlebus, maar daarop kun je geen fiets meenemen. Het dichtstbij zijnde treinstation is Maassluis-Centrum. Van hier fiets je in ca 50 minuten (14 km) via de veerpont naar Rozenburg naar Europoort, Beneluxhaven.   

Veerboot informatie

Wij kunnen de ferryovertocht voor deze reis voor je boeken. Wij doen dat in samenwerking met Overtocht.nl.
Klik hier voor een overzicht van alle tarieven en verbindingen.

Op de heenreis boeken we dan de nachtboot van P&O van Rotterdam-Beneluxhaven naar Hull voor je. Je kunt kiezen uit verschillende soorten hutten en maaltijdservices. Deze nachtboot gaat dagelijks om 20.30 uur en arriveert de volgende ochtend om 08.00 uur in Hull, waar je meteen op je fiets stapt en aan je eerste fietstocht begint (dag 1).  
Op de terugreis kun je kiezen uit de nachtboot (vertrek 23.00 uur, aankomst 08.00 uur) van Stena Lines van Harwich naar Hoek van Holland, of voor de dagboot (vertrek 09.00 - aankomst 16.45 uur). Zowel bij de nachtboot als de dagboot kunnen we verschillende soorten hutten voor je boeken, plus maaltijdservices.  
BELANGRIJK: Kies je voor de nachtboot, dan boek je het 7-daagse arrangement. Kies je voor de dagboot, dan boek je het 8-daagse arrangement (inclusief extra overnachting in Harwich op dag 7). 

LET OP: Als je de ferrytickets vis SNP wilt boeken dien je bij boeking de volgende paspoortgegevens door te geven: exacte naam in paspoort, paspoortnummer, vervaldatum, nationaliteit.

Hoe kom je in de ferryhavens in Nederland
De ferryhaven van Hoek van Holland is per trein/metro te bereiken, die van Rotterdam-Beneluxhaven niet. Deze is alleen bereikbaar per P&O shuttlebus, maar daarop kun je geen fiets meenemen. Het dichtstbij zijnde treinstation is Maassluis-Centrum. Van hier fiets je in ca 50 minuten (14 km) via de veerpont naar Rozenburg naar de Beneluxhaven. 

Terug vanaf Harwich
Kies je voor de 7-daagse variant, dan eindigt je laatste fietstocht bij de ferryhaven van Harwich. Kies je voor de 8-daagse variant dan fiets je in de ochtend van dag 8 in ca 5. km van het hotel naar de ferryhaven. Op werkdagen en zaterdagen gaat er ook vroeg genoeg ene trein van Harwich town naar Harwich ferryhaven om op tijd bij de boot te zijn.

Je kunt dit arrangement dagelijks starten in de periode van 1 mei tot eind oktober. Het weer in Oost-Engeland komt sterk overeen met dat in Nederland: een mild weertype met in alle seizoenen kans op ene bui of regenachtige dag. Temperaturen zijn globaal ook gelijk aan die in Nederland. De wind is een factoor waar je rekening mee moet houden. De wind komt hoofdzakelijk uit het westen en noordwesten en de route gaat in grote lijnen van noord naar zuidoost. De kans op rugwind is dus behoorlijk groot.

Groot-Brittannië kent zgn. Bank Holidays. Dit zijn vrije maandagen, waardoor een lang weekend ontstaat en het overal druk wordt met bezoekers en veel gesloten is. U kunt deze weekenden beter mijden voor uw vakantie. 
Klik hier voor de juiste data van Bank Holidays.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Engeland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein, per vliegtuig of per eigen auto reist.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Je legt de gehele route van Hull naar Harwich per fiets af. Er zijn geen transfers tijdens de reis. 

Je fietst hoofdzakelijk over verharde weggetjes en fietspaden. Ongeveer 15% van de route is onverhard: graspaden of gravelpaden. Een goede hybride fiets  volstaat,  Omdat je zelf je bagage vervoert heb je fietstassen en/of een bagagedrager nodig.  

Goede fietskleding verhoogt het comforttijdens je fietsvakantie aanzienlijk.  Een gewatteerde fietsbroek is een goed idee. Kleding moet vocht van het lichaam naar buiten afvoeren. Sweatshirts, dunne pullovers en ademende jacks zijn ideaal tijdens de koudere dagen. Neem lichte, waterdichte jassen en broeken mee voor het geval het regent.  Op warme dagen raden we een pet of hoed en een zonnebril aan ter bescherming tegen de zon. 

Fietshelm 
We raden je aan om een fietshelm te dragen, al is deze in Engeland niet verplicht.   

Je neemt je bagage meer op je fiets en hebt dus fietstassen nodig. 

Wel kun je optioneel bagagevervoer bijboeken (zie onder "Extra's").  Omdat de totale afstand die je aflegt vrij groot is, is dit geen goedkope kwestie.  Als je voor bagagevervoer kiest, raden we je aan om je bagage in een softpack of weekendtas te vervoeren. Een bagagestuk mag niet zwaarder zijn dan 20 kg; meerdere stuks bagage per persoon is toegestaan. We adviseren je om geen losse spullen aan je bagage te binden, omdat deze kwijt kunnen raken. 
 

Ga je binnenkort op reis naar Groot-Brittannië bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/verenigd-koninkrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/groot-brittannie-en-noord-ierland/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB.
Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Midges in Schotland
Midges zijn kleine steekvliegjes die, samen met muggen, op windstille dagen in groten getale rondvliegen boven de Schotse Moors. Insectenwerende middelen met DEET of een fijnmazig muggennet helpen hiertegen.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Lincolnshire

Groot-Brittannië - Engeland - Lincolnshire & East-Anglia

Fietsvakantie van ferry naar ferry

Fietsvakantie langs hotels en B&B's

Zwaarte
Comfort
Fietsen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.