Australie Sydney

Australië - Cities and Mountains, 8 dagen Van Sydney naar Melbourne

« Terug naar overzicht
Privéreis - Rondreizen

Actieve rondreis met huurauto langs goede stadshotels en sfeervolle guesthouses

Verken de bruisende, zonovergoten wereldsteden Sydney en Melbourne, ga op zoek naar de illustere Lyre Bird in de ruige Blue Mountains, verwonder je over Canberra, de curieuze hoofdstad van Australië, maak een heerlijke wandeling naar het hoogste punt van het continent in Mount Kosciuzko NP, bezoek het historische Goldrush stadje Beechworth met zijn vrolijke Victoriaanse gevels, sluit de trip af in het gezellige en moderne Melbourne, slaap in moderne stadshotels en vriendelijke guesthouses en geniet van het relaxte leven Down Under. Dit arrangement is uitstekend te combineren met andere korte Australische rondreizen tot een langere vakantie.

Uniek aan deze reis

 • De groene Blue Mountains
 • De mooiste Goldrush gevels in Victoria
 • Drie boeiende steden
 • Wandelen rond de hoogste berg van Australië
 • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Waarom Australië?

Ja, Sydneys opera is schitterend en die kangoeroes hoppen hilarisch. Maar er zijn nog veel meer redenen om naar Australië af te reizen, weet Australië kenner en SNP reisleider Saskia van Laar. Lees meer... 

Dag tot dag

Australië - Cities and Mountains

Australië is een enorm land, eigenlijk een continent met de omvang van Europa, dat grotendeels vlak is. Het kent verschillende klimaten, maar het is er toch vooral heet en droog. De planten- en dierenwereld is er uniek, alles wat je ziet bewegen en bloeien is onbekend en wordt goed beschermd in de vele nationale parken. Het land is dunbevolkt, maar van alle gemakken voor reizigers voorzien. Je vindt er vele fraai gelegen en unieke accommodaties en je kunt er heerlijk eten, uiteraard met een prima glas Australische wijn. De Ozzies zijn vriendelijk en relaxt. Kortom Australië is een ideaal vakantieland.

Op één punt na dan: het ligt te ver weg. Daarom is het voor veel Europeanen een ´once in a lifetime´ bestemming, terwijl het nauwelijks mogelijk is dit land in één vakantie helemaal te zien. Je zal dus keuzes moeten maken. SNP helpt je daar graag bij. We onderscheiden in Australië een aantal interessante gebieden die je in een dikke week kunt bezoeken. Door deze arrangementen met een binnenlandse vlucht aan elkaar te knopen ontstaat er een langere vakantie naar keuze. Hierbij dien je rekening te houden met de seizoenen. Zomaar wat ideeën: een goede combinatie tussen mei en oktober is die van Tropical Queensland, Top End en Red Centre. Een mooie vakantie tussen september en mei is Cities&Mountains, Victoria en South Australia óf Cities&Mountains, Victoria en Tasmanië, eventueel in combinatie met South West. In mei, september en oktober kun je Top End, Red Centre en South Australia goed combineren.

Cities and Mountains
Dit arrangement speelt zich af in New South Wales en Victoria, de dichtst bevolkte deelstaten van het land. Maar buiten de steden zijn er, zeker in de ogen van de Europeaan, ook hier zeeën van ruimte en oneindige natuurgebieden. De steden Sydney en Melbourne zijn, met ca. 4 miljoen inwoners elk, echte wereldsteden met alle genoegens en (verkeers)problemen van dien. In Australië is het verschil tussen ´stad´ en ´platteland´ (of ´outback´) erg groot. De steden worden (generaliserend) bevolkt door hippe, multi-etnische kosmopolieten, het platteland door meer conservatieve, wat ouderwetse afstammelingen van de Engelsen. Tijdens deze reis kun je deze verschillen goed waarnemen, het is de perfecte combinatie van cultuur en natuur.
Sydney is beroemd om zijn ligging aan de perfecte natuurlijke haven, destijds voor de Engelsen de reden om hier de kolonialisatie van het continent te beginnen. De stad leeft aan en van de zee, met jachthavens en stranden en natuurgebieden op korte afstand.
Al snel bereik je de Blue Mountains, een ruig berggebied met steile kliffen, fraaie rotsformaties en diepe kloven met watervallen: een ideaal wandelgebied en ook in de zomer nog een beetje koel vanwege de hoge ligging en de uitgestrekte wouden die vocht vasthouden. Het is hier dat men kort geleden enkele honderden exemplaren van de uitgestorven geachte Wollemi Pine aantrof. De precieze plek wordt geheim gehouden, maar het zegt genoeg dat deze bomen zolang aan de aandacht ontsnapt zijn.
Canberra is de moderne, ruim opgezette hoofdstad van Australië. Centrum is het bijzondere Parliament House, dat een bezoek waard is, met daarna een wandeling of fietstocht door deze groene stad aan het uitgestrekte Lake Burley Griffin.
Je rijdt de Australische Alpen in en komt terecht aan de voet van Mt. Kosciuzko, met 2.229 meter de hoogste top van het continent. Hier zijn vele wandelingen te maken, van eenvoudig tot pittig. Hier overnacht je in een sfeervolle guesthouse op een rustige plek in de natuur en kunt bijkomen van de stadse drukte.
Als je de bergen uit rijdt komt de Murray River met zijn uitgestrekte fruitplantages en landbouwgebieden in zicht. In deze contreien speelde zich vanaf 1850 verhitte taferelen af tijdens de Goldrush. Het plaatsje Beechworth, dat je bezoekt voordat je Melbourne bereikt, heeft er schitterende Victoriaanse panden aan overgehouden.

Dag 1

Aankomst in Sydney, Australiës grootste en bekendste stad, die wordt gezien als één van de mooiste steden ter wereld. De stad is schitterend gelegen rond een natuurlijke haven, met als belangrijkste herkenningspunten de Harbour Bridge en het wereldberoemde Opera House. Behalve de schitterende haven, die je met rondvaartboten kan verkennen, heeft Sydney veel meer te bieden. Bijvoorbeeld de koloniale gebouwen in de wijk The Rocks en in Macquarie Street. Interessante musea tonen de geschiedenis en de kunst van Australië. Naast veel water bezit Sydney ook veel groen, er zijn fraaie parken in de stad en vlakbij de haven vind je de prachtige Royal Botanical Gardens. Bezoek ook één van de beroemde stranden: Manly of Bondi Beach.

Overnachting in

Sydney

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

Sydney Classic Bike tour

Met een gids vertrek je om 10.30 uur vanuit The Rocks voor een 4 uur durende fietstocht langs alle iconische highlights van Sydney, maar ook langs leuke plekken waar je anders niet zou zijn gekomen. Fiets + uitrusting is uiteraard inbegrepen.

Dag 2

In twee uurtjes rijd je naar het Blue Mountains National Park, in de Great Dividing Range. De Blue Mountains, waar nu de snelweg doorheen raast, is in de begintijd van de kolonie een haast onneembare barriere geweest in de Great Dividing Range. Hier begon de ‘outback’ al, op korte afstand van Sydney. Aan het begin van vorige eeuw vonden de ontdekkingsreizigers Blaxland, Lawson en Wentworth de doorgang over de bergen naar de daarachter gelegen laaglanden en lag Australië open voor verdere exploratie.
Vanuit de accommodatie in Katoomba, op 1.000 meter hoogte, kun je vele dagwandelingen maken door de 'Grand Canyon' van Australië en door de Bluegum bossen naar fraaie uitzichtpunten over de Grose Valley klimmen. Niet te missen zijn de befaamde Three Sisters, het Echo Point en de Giant Stairway. Leura, een uitgestrekte nederzetting, vastgegroeid aan Katoomba, met allerlei leuke winkeltjes en eethuisjes, ligt bovenop een klifrand, al na een korte wandeling vanaf het hotel sta je bovenaan de rand met een schitterend uitzicht. Katoomba, betekent in Aboriginal taal ‘vallend water’; niet vreemd, gezien het vele water dat van de canyonranden naar beneden stroomt.

Overnachting in

Katoomba, Blue Mountains

Dag 3

Het snelst is het om een stuk terug te rijden richting Sydney en daar de Hume Hwy op te pikken richting Goulburn en Canberra (ca. 4,5 uur rijden). Goulburn ligt midden in schapenland en heeft een klein historisch centrum, leuk voor een korte stop. Canberra is de moderne, ruim opgezette hoofdstad van Australië. Omdat men niet kon kiezen tussen Sydney en Melbourne als hoofdstad (de rivaliteit is groot) is er, in the middle of nowhere tussen beide wereldsteden in, een nieuwe stad vanaf de tekentafel ontworpen. Centrum is het bijzondere Parliament House, dat bezichtigd kan worden. Canberra heeft veel parken en ligt rond een meer, dus erg geschikt voor een wandeling, bijv. naar de ambassade wijk, met mooie panden in het groen. Nadeel van de ruime opzet is dat de afstanden erg groot zijn, dus een fiets is een beter vervoermiddel. Op meerdere plaatsen zijn deze te huur.

Overnachting in

Canberra

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

Blue Mountains Bushwalk

Om 9 uur in de ochtend begin je aan een 4.5-5 uur durende gegidste wandeling door de Grand canyon van de Blue Mountains. Je daalt af in de 800m diepe kloof, waar je een vochtig eco-systeem aantreft in het regenwoud. Hoge zandsteen kliffen torenen boven je uit terwijl je over rotsen op de bodem van de canyon klautert. Je volgt een 6 km lange wilderness trail, met steile en stenige stukken, waarvoor je een redelijk geoefend bergwandelaar moet zijn. Onderweg wordt er een heerlijke picknick lunch geserveerd. Je hebt goede wandelschoenen, een dagrugzak en warme en waterdichte kleding nodig.

Dag 4

Via de Monaro Hwy bereik je in ca. 2,5 uur naar Jindabyne aan de rand van het Kosciuszko NP. Hier rijd je het park in door een mooie vallei richting Thredbo aan de voet van Mount Kosciuszko, met 2.229 meter de hoogste top van Australië. Je bevindt je hier in de Australische Alpen met serieuze bergen. In de winter wordt hier druk geskied en in de zomer kun je er uiteraard heerlijk wandelen. Bijzonder zijn de spierwitte eucalyptusbossen die zorgen voor een exotisch landschap.

Overnachting in

in of nabij Thredbo, Kosciuszko NP

Dag 5

De Australische Alpen zijn door de miljoenen jaren sterk geërodeerd, ook door gletsjers en het resulterende landschap heeft wel wat weg van Schotland, maar dan met hele andere vegetatie, hetgeen het weer een bijzondere ervaring maakt. Vandaag kun je de hele dag besteden aan een mooie wandeling en het meest voor de hand liggende doel is Mount Kosciuszko. Deze sterk afgeplatte berg is goed te bedwingen vanuit het wintersportplaatsje Thredbo (eventueel met behulp van een kabelbaan). Maar je kan ook, via Jindabyne, naar Charlotte Pass rijden en vandaar via de Main Range Track naar een aantal mooie Lookout's lopen.

Overnachting in

in of nabij Thredbo, Kosciuszko NP

Dag 6

In iets meer dan 4 uur rijd je naar de volgende tussenstop op weg naar Melbourne: Beechworth in de Murray Valley. Murray River is de grootste rivier van het land en ontspringt in de Australische Alpen. Middels vele stuwdammen en andere waterwerken zorgt de rivier voor water om alle fruit en landbouwproducten in deze regio te laten groeien. Beechworth is het best bewaarde historische stadje uit de Goldrush, die vanaf 1850 door de deelstaat Victoria trok. Je kan er heerlijk dwalen langs mooie Victoriaanse gevels. In dit toeristische plaatsje vind je verder leuke musea, winkels, café's en eethuisjes.
Je kan een kleine omweg maken via Albury aan de oever van de Murray River. In 1934 werd hier de Nederlandse DC2 'Uiver' gered. De Uiver deed mee aan de London-Melbourne race en raakte de weg kwijt in een noodweer. Een technicus van Albury seinde in morse, met de gehele stadsverlichting, het woord 'Albury' en alle bewoners met een auto stelden zich op met de koplampen gericht op een provisorische landingsbaan. Midden in de nacht landde de Uiver veilig om de volgende dag uitgegraven te worden door de bewoners. Het voltooide de race naar Melbourne en werd 2e. Helaas stortte de Uiver een paar maanden later neer in Syrië.

Overnachting in

Beechworth

Dag 7

Natuurlijk eindigt deze reis vol Cities en Mountains in een wereldstad: Melbourne, die je vandaag in iets minder dan drie uur bereikt via Hume Hwy. Je hebt nog de hele middag om de miljoenenstad te verkennen. Bekend is de verzameling leuke en vreemde winkeltjes in de Arcade tussen Collins Street en Elisabeth Street. Uiteraard neem je ook een kijkje aan de oever van de Yarra river en in de St. Kilda Botanical Gardens

Overnachting in

Melbourne

Dag 8

Einde van het arrangement. Afhankelijk van je vluchttijd heb je nog gelegenheid een en ander te bekijken in Melbourne. Je vliegt vervolgens terug naar huis of gaat verder naar een volgende prachitge bestemming in Australië. Een logisch vervolg is bijvoorbeeld de rondreis Victoria, via de Great Ocean Road, maar de oversteek naar Tasmanië is ook van harte aan te bevelen.

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

Melbourne Lanes & Arcades Tour

Ga op pad met een gepassioneerde local die je alle bijzondere plekken van de stad laat zie. Moderne architectuur, klassieke arcades, historische lanen, hippe café's, winkeltjes en galeries. De tour begint om 10 uur bij Time Out Café op Federation Square en duurt 4 uur. Onderweg is er een heerlijke lunch inbegrepen.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

U verblijft in goede, moderne stadshotels in de centra van Sydney, Canberra en Melbourne. In Sydney kunnen we op aanvraag een heritage hotel in de sfeervolle wijk The Rocks, vlakbij de haven en het Opera House, reserveren. In de Blue Mountains overnacht u in een stijlvol hotel met uitzicht. In de Australische Alpen verblijft u in een goed hotel in Thredbo en in Beechworth in een gezellig bed & breakfast. De kamers zijn altijd voorzien van privé badkamer, airconditioning (of plafondventilator) en beschikken meestal over een koelkast en waterkoker (soms ook een magnetron en een eenvoudige keuken).

Over de maaltijden

Op een aantal overnachtingsplekken is het ontbijt inbegrepen. Op de plekken waar het ontbijt niet is inbegrepen kunt u vaak wel a la carte ontbijten, of anders in een nabij gelegen café. Overal kunt u op de kamer koffie en thee zetten.
Afhankelijk van de planning van de dag doet u wat boodschappen voor de lunch, of luncht u onderweg in een eethuisje.
Voor het avondeten kunt u vaak goed terecht in de accommodatie waar u overnacht of een leuk eethuisje in de buurt. Australië is een grote smeltkroes van culturen. Dat ziet en proeft u in het rijke culinaire aanbod. Vanzelfsprekend is dit in de steden breder dan in het binnenland.

Inbegrepen

 • 7 overnachtingen
 • 3 ontbijten
 • huurauto (zoals elders beschreven)
 • CO2 compensatie verreden kilometers met huurauto
 • Engelstalige informatie, incl. routebeschrijving naar hotels, in een handige app
 • SNP informatiepakket met overzichtskaart Australië

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • brandstof en tol
 • entrees, bv. van nationale parken en musea
 • eventuele excursies
 • persoonlijke uitgaven

Huurauto inbegrepen

Voor de standaardlengte van het arrangement is een huurauto bij de reissom inbegrepen (incl. alle verzekeringen en alle belastingen), van aankomst op het vliegveld van Sydney tot vertrek van het vliegveld van Melbourne. Je hebt een creditcard op naam van de bestuurder nodig. De huurauto die je meekrijgt is:
voor 1 of 2 personen, een DC Hyundai Accent of vergelijkbaar, 4-deurs met airco
voor 3 of 4 personen, een HC Toyota Camry of vergelijkbaar, 4-deurs met airco.
Indien je een andere auto wenst, dan kan je dat bij boeking aangeven.
NB. Als je met een internationale vlucht en een jet-lag aan dit arrangement begint, is het misschien minder wenselijk dat je meteen vanaf het vliegveld in een onbekend land links gaat rijden. In dat geval kunnen we de autohuur ook later laten ingaan. Je gaat dan met OV of taxi naar het hotel en haalt de auto in de stad op, op de dag dat je er vertrekt. Bijkomend voordeel is dat autohuur vanuit het filiaal in de stad goedkoper is dan vanaf het vliegveld. 
Klik hier voor meer informatie over de huurvoorwaarden.

Over de activiteiten

In deze reisbeschrijving wordt een indruk gegeven van de mogelijke activiteiten tijdens uw vakantie. Tijdens de rondreis heeft u echter volledige vrijheid om zelf te bepalen wat u gaat doen. In Australië, en dan met name in de steden en nationale parken zijn alle bezienswaardigheden en activiteiten perfect gedocumenteerd; een bezoek aan VVV en Visitor Centre is daarom altijd vaste prik en levert een schat aan informatie op. Hier kunt u zich vooraf oriënteren: www.environment.nsw.gov.au/nationalparks en www.australianalps.environment.gov.au
In het zuidoosten van Australië vindt u de hoogste bergen van het land en in deze berggebieden is het heerlijk wandelen. Wilt u gaan wandelen zorg dan dat u de juiste spullen bij u hebt of ter plekke koopt: stevige schoenen, vele liters water, zonnebril, hoed met brede rand, luchtige blouse met lange mouwen, zonnebrandcreme etc. U krijgt van SNP geen gedetailleerde routebeschrijving van de wandelingen; deze zijn ter plekke allemaal goed gemarkeerd en aangegeven.

Extra dagen

U kunt bij alle accommodaties in dit arrangement extra (rust)dagen boeken en dit raden we zeker aan op de plekken waar standaard maar één overnachting gepland is.
Afhankelijk van uw vluchttijden kunt u in Sydney gerust een dag extra bijboeken, om uw jetlag te boven te komen en/of de stad beter te leren kennen.
In de Blue Mountains en bij Thredbo in de Australische Alpen kunt u tijdens een extra dag schitterende wandelingen maken.
Vanuit Beechworth kunt u het fruit- en landbouw gebied rond de Murray River, de langste rivier van het land, gaan bezoeken en in Melbourne is uiteraard ook genoeg te doen om een dag extra te blijven.

Extra's

Excursies

Sydney Classic Bike tour (vanaf € 75,- per persoon)

Met een gids vertrek je om 10.30 uur vanuit The Rocks voor een 4 uur durende fietstocht langs alle iconische highlights van Sydney, maar ook langs leuke plekken waar je anders niet zou zijn gekomen. Fiets + uitrusting is uiteraard inbegrepen.

Melbourne Lanes & Arcades Tour (vanaf € 79,- per persoon)

Ga op pad met een gepassioneerde local die je alle bijzondere plekken van de stad laat zie. Moderne architectuur, klassieke arcades, historische lanen, hippe café's, winkeltjes en galeries. De tour begint om 10 uur bij Time Out Café op Federation Square en duurt 4 uur. Onderweg is er een heerlijke lunch inbegrepen.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een vlucht op Sydney en terug vanuit Melbourne.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000 

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Heen en terugreis
Indien u van Europa naar Australië reist maakt u meestal een overstap in Singapore, Hongkong of Kuala Lumpur. In veel gevallen komt u hier 's ochtends aan, en vertrekt uw vlucht naar Australië pas aan het eind van de dag.
Om deze tijd enigszins goed door te komen zijn er een aantal opties:
U kunt ter plekke een ‘daghotel’ kamer voor 6 uur in het Transit Hotel op het vliegveld nemen (alleen Kuala Lumpur en Singapore, in Hongkong moet u door de douane om bij een hotel te komen).
U kunt voor enkele tientjes in een Transit Lounge terecht. Hier zijn comfortabele ligstoelen, douches, eten en drinken en vaak ook internet.
U kunt een (soms gratis) bustoer door de stad maken, zonder eerst door de douane te gaan.
U kunt de stad zelfstandig bezoeken. U verlaat dan het vliegveld via de douane en hiervoor moet uw paspoort minimaal nog een half jaar geldig zijn.

Tijdens de overstap heeft u nooit de beschikking over uw bagage. In het Transit Hotel of -Lounge treft u handdoek en zeep aan. Omdat de overstap-steden allemaal in de tropen liggen zult u bij een bezoek op eigen houtje flink zweten. Neem daarom wat schone kleding mee in de handbagage (of koop deze ter plekke) voor de vervolgvlucht.

U kunt dit arrangement starten van 1 sept t/m 31 mei. Dit is het Australische zomerseizoen, eerst de lente, dan een vaak warme zomer en een heerlijke herfst. In de Australische winter (juni t/m augustus) ligt er sneeuw in de bergen tussen Sydney en Melbourne en kan het bijzonder guur zijn aan de Australische zuidkust, zodat we deze periode afraden.

Eventueel kunt u de reis dan wel doen zonder de overnachtingen in de bergen. We kunnen dan een arrangement op maat samenstellen.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Australië ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

U kunt in Australië overal geld pinnen en met een creditcard betalen. Op een aantal (vooral afgelegen) plaatsen rekent men 1-4% kosten voor het gebruik van de creditcard. Vaak is het in winkels ed. ook mogelijk om met een bankpas te pinnen, net als thuis.

Telefoon
In Australië is er alleen mobiel telefoonbereik in de bewoonde gebieden. Tijdens dit arrangement bevindt u zich veel in bewoond gebied. Op de plekken zonder mobiel bereik vindt u overal vaste telefoons, bv. bij tankstations.

Tijdens het Cities & Mountains arrangement rijdt u ongeveer 1350 km over goede geasfalteerde wegen. We hebben geprobeerd ons aanbod zo in te richten dat u de mooiste plekken bezoekt met het minste aantal kilometers. Toch zult u soms afstanden van honderden kilometers afleggen. Ons idee is dat dit ook een deel van de beleving van het continent is en een goed gevoel geeft van de enorme afmetingen en leegte. We adviseren daarom een niet te kleine (middenklasse) auto te huren met airco. Neem uw favoriete muziek mee en geniet van het rijden op de voor Europeanen ongewoon rustige wegen. In Australië rijdt men links. 

NB1. De hotels in Sydney en Melbourne hebben geen of weinig parkeerplaatsen en als ze ze hebben is het niet gratis (reken op minimaal AUD 35 per etmaal). Omdat de hotels in het centrum zijn gelegen zult u altijd vastzitten aan betaalde parkeerplaatsen. Autorijden (links!) in deze grote steden is niet zo ontspannen, zeker niet direct na aankomst vanuit Europa. U kunt er daarom ook voor kiezen de auto op te halen in de stad (ca. 3 km van uw hotel in het centrum) op het moment dat u Sydney gaat verlaten. In Melbourne kunt u ervoor kiezen de auto in te leveren op het vliegveld. Het vliegveld passeert u bij het binnenrijden van de stad vanuit Beechworth. 
U reist dan met taxi of openbaar vervoer op en neer tussen vliegveld en hotel (in Sydney eenvoudig per trein). Indien u de auto korter huurt wordt de reissom uiteraard lager, maar dat bedrag bent u dan (ongeveer) weer kwijt aan vervoerskosten ter plekke. 
Indien je er voor kiest in grote steden te gaan rijden adviseren we een huurauto met GPS navigatie te nemen. 

NB2. Bij Sydney en Melbourne liggen korte stukken tolweg. Soms kunt u deze cash betalen. Als dat niet kan gaat het elektronisch en wordt het via de verhuurder en uw creditcard verrekend. 

 

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Navigatie
In Australië en Nieuw-Zeeland is het gebruik van Google Maps erg duur vanwege het mobiele datagebruik. We adviseren om thuis de navigatie-app OSMand te installeren. Hiermee kan je gratis de Open Street Map kaarten van de gebieden die je bezoekt downloaden. OSM kaarten zijn wereldwijd beschikbaar en, zeker in de bebouwde gebieden, heel nauwkeurig en ideaal om je weg te vinden tijdens je vakantie. 

Paspoort
Voor een verblijf in Australië hebt u een geldig paspoort (geen identiteitskaart) en een elektronisch visum (ETA) nodig. Indien u de reis combineert met een bezoek aan andere landen houdt u er dan rekening mee dat u mogelijkerwijs voor die landen ook een visum nodig heeft. 

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal). Een digitale kopie van alle reisdocumenten in uw mailbox of elders in de 'cloud' is handig.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Australië (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Australië hebt u een elektronisch toeristenvisum nodig (eVisitor). Dit is geldig voor meerdere reizen naar Australië binnen 1 jaar, voor in totaal een maximaal verblijf van 3 maanden.
Een eVisitor moet u vóór vertrek online aanvragen op de website van ‘Australian Immigrations' en is gratis (mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en uw paspoort is uitgegeven in één van de landen die vallen onder de eVisitor regels, waaronder Nederland en België). Zonder dit visum hebt u geen toegang tot het land. Voor kinderen die in uw paspoort vermeld staan, dient u een aparte visumaanvraag te doen, met gebruikmaking van uw eigen paspoortnummer.
Klik hier om een eVisitor visum aan te vragen.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
De gezondheidszorg in Australië is goed en het risico, ook in de Australische tropen, om allerlei infectieziekten op te lopen is klein.

Economy Class Syndrome
In vliegtuigen is de lucht extreem droog. Hierdoor verliest u ongemerkt veel vocht. Het gevolg hiervan is dat uw bloed dikker wordt en makkelijker klontert. Dit, in combinatie met lang stilzitten, kan bloedpropjes in uw aderen tot gevolg hebben. Deze bloedpropjes kunnen als ze op de verkeerde plek terechtkomen beroertes en zelfs de dood veroorzaken. Tijdens lange vluchten moet u hier serieus rekening mee houden en veel water en vruchtensap drinken. Als u dit niet vanzelf wordt aangeboden moet u er bij de bemanning om vragen (NB. het drinken van alcohol en koffie werkt averechts). Als u genoeg drinkt moet u ook regelmatig naar de wc, wat goed is voor de bloedsomloop. Daarnaast geven airlines instructie voor oefeningen die u zittend op uw stoel kunt doen, om uw bloed in beweging te houden.

Medicijnen
Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de plaatselijke reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2-3 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.
 • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.

Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, 'Hoe blijf ik gezond in de diepte', ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Australië binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Australië zelf komt geen Gelekoorts voor. Hebt u geen geldig vaccinatiebewijs, dan wordt u in quarantaine geplaatst.
Teken

De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.
Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Kangoeroe's en verkeer
Australië is een veilig land om te bereizen. Met name in de grote steden dient u natuurlijk goed op uw persoonlijke bezittingen te letten. Pas op als u met de auto onderweg bent, de lange afstanden en onverharde wegen veroorzaken vermoeidheid. Dieren als kangoeroes kunnen op elk moment plotseling voor uw auto springen.

Gevaarlijke wilde dieren
De Australische fauna kan een bedreiging vormen en hoewel de kans dat u aangevallen wordt klein is, is het raadzaam te weten wat u aan kunt treffen. Er komen vele soorten giftige slangen en spinnen voor. Aan de tropische noordkust komen kwallen voor met zeer giftige tentakels die tot 3m lang kunnen worden. Zoutwaterkrokodillen (ook in het tropische gedeelte van het land) kunnen ook gevaarlijk zijn, maar als u de waarschuwingsborden en het advies van de lokale bevolking in acht neemt loopt u weinig risico.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

sydney_harbour_bridge.jpg

Australië - Cities and Mountains

Van Sydney naar Melbourne

Actieve rondreis met huurauto langs goede stadshotels en sfeervolle guesthouses

Zwaarte
Comfort
Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten