Actieve vakantie Polen

Een reis door Polen: schitterend natuurschoon

Polen is misschien niet het eerste vakantieland waar je aan denkt bij een actieve vakantie in de natuur. Toch herbergt Polen verrassende natuur die een fietsreis, vogelreis, wandelvakantie of een andere vakantie naar de Nationale Parken van Polen veel waard maakt. Ga bijvoorbeeld fietsen rond het Mazurisch merengebied, wandelen in de Hoge Tatra en vogels kijken in het oerbos van Bialowieza en de Biebrza-moerassen. Lees meer over onze reismogelijkheden.

Toon alle reizen in Polen

Wandelvakantie Hoge Tatra
SNP reis
Polen Hoge Tatra

wandelvakantie langs hotels en berghut

8 dagen v.a. € 1.344
Prijs per persoon bij min. 2 personen
pictri_8964_JariPeltomaki.jpg
SNP reis
Polen Bialowieza & Biebrza

individuele vogelreis met (huur)auto vanuit pensions

8 dagen v.a. € 709
Prijs per persoon bij min. 2 personen

Wandelvakantie Polen

Tijdens een wandelvakantie in Polen maak je kennis met de wonderschone natuur in dit vriendelijke land, dat veelal wordt beschermd in nationale parken. Zo ook de ruige berglandschappen van de Karpaten, op de grens met Slowakije. In dit gebied bevindt zich de Hoge Tatra met zijn steile pieken, weelderige bergweides en fonkelende meren. Je wandelt over goed gemarkeerde routes aan zowel de Poolse als Slowaakse kant en verblijft in rustieke berghutten. Wanneer je na de afdaling terugkeert in het dal, wacht daar een comfortabel hotel om bij te komen van deze prachtige tocht. Naast hoge bergtoppen heeft Polen schitterende oerbossen en uitgestrekte moeraslandschappen, waar lynxen, wolven, wisenten en talloze vogelsoorten hun leefgebied hebben. En mocht je meer van het Poolse culturele erfgoed willen zien, verleng de wandelvakantie dan met een paar dagen Krakau.

Bekijk alle wandelreizen in Polen

Fietsvakantie Polen

Polen is ook een geweldige bestemming voor een fietsvakantie. Dit bewijst de bos- en waterrijke regio Mazurië. Tijdens deze fietsvakantie fiets je door het Poolse boerenland met zijn authentieke huisjes en watermolens. Onderweg passeer je de beekjes en riviertjes die als een levensader fungeren voor de talloze meren die het gebied rijk is. Tijdens een fietsvakantie langs de Mazurische meren ontdek je ook de bijzondere wetlands rond de Biebrza, het leefgebied van talloze vogels, maar ook otters en elanden. Slapen doe je in landelijke pensions of gewoon op een gastvrije Poolse boerderij. Deze fietsreis biedt je de mogelijkheid om overal een extra rustdag in te bouwen. Zo heb je de ruimte om mooie Poolse stadjes te bezoeken of een dagje te ontspannen.

Bekijk alle fietsvakanties in Polen

Polen met SNP Natuurreizen

 • Actieve individuele reizen in Polen
 • Wandelen of fietsen met uitgebreide informatie en routes van SNP
 • Combineer natuurschoon met stadsverlenging om ook de cultuurschatten van Polen mee te pakken
 • Wandelen door oerbos Bialowieza, leefgebied van beren en lynxen
 • Unieke vogelreizen naar Polen rond de Biebrza
 • Overnachten in sfeervolle accommodaties, zoals verblijf bij gastvrije boeren

Wist je dat

 • Polen is 7,6 keer zo groot als Nederland.
 • Het nationale symbool is de witte adelaar.
 • Beroemdheden die in Polen zijn geboren: componist Fryderyk Chopin, natuur- en scheikundige Marie Curie die twee Nobelprijzen won, en astronoom Nicolaas Copernicus, die bewees dat de aarde om de zon draait en niet andersom.
 • Polen heeft ook een woestijn, de Bledow woestijn in het zuiden.
 • In Polen viert men de naamdag, niet de geboortedag.
 • Het grootste openluchtfestival van Europa vindt plaats in Polen, het Przystanek Woodstock festival.
 • Een traditioneel nagerecht in Polen is gemberbrood.
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.