Nepal het dak van de wereld

Cookies op SNP

De website van SNP maakt gebruik van cookies.

Meer informatie

Verken het mooiste van Nepal met SNP

Een van de meest tot de verbeelding sprekende landen in Azië is ongetwijfeld Nepal. De Nepalese Himalaya, met 8 van de 10 hoogste bergen van de wereld, oefent al meer dan een eeuw grote aantrekkingskracht uit op wandelaars en klimmers. Dit bergstaatje, ingeklemd tussen Tibet en India, is een waar paradijs voor wandelaars en liefhebbers van trektochten. Een wandelvakantie in Nepal heb je in vele soorten en maten. Van kort tot lang, van eenvoudig tot zwaar, de keuze aan trekkings is bijna oneindig. De bekendste gebieden om te wandelen zijn Everest, Annapurna en Langtang. Maar juist op de minder gebaande paden valt nog veel te ontdekken: Helambu, Manaslu, Mustang, Dolpo, Tsum, Nar en Phu.

Van Mount Everest tot Kathmandu
Naast de imposante bergwereld zijn het vooral ook de charmante bergbewoners die een diepe indruk op de bezoeker achterlaten tijdens een rondreis Nepal. In de berggebieden wonen volkeren afkomstig uit Tibet, en de kloosters en gebruiken van het Tibetaans boeddhisme onderweg zullen mooie herinneringen opleveren. Maar naast de Mount Everest, de bergen en haar bewoners is er nog meer te ontdekken gedurende de wandelreis. Ook cultuurliefhebbers kunnen aan hun trekken komen tijdens een Nepal rondreis. Het land waar twee wereldreligies - boeddhisme en hindoeïsme - elkaar ontmoeten bruist van de cultuur. De Kathmandu Vallei kan met recht worden betiteld als de schatkamer van Nepal. Naast de schitterende oude koningssteden Kathmandu, Bhaktapur en Patan is de vallei bezaaid met tempels, chortens, pagodes en stoepa's. In het zuidelijke laagland vinden we tenslotte de natuurparken Chitwan en Bardia, waar nog neushoorns en tijgers leven in het wild. Een vakantie in Nepal, uniek in zijn soort!


Toon alle reizen in Nepal

Nepal met SNP

  • Groot en divers reisaanbod voor trektochten
  • Goed geschoolde reisleiders en lokale gidsen
  • Aandacht voor duurzaamheid tijdens de trektochten
  • Al meer dan 20 jaar ervaring met trekkings in Nepal
  • Stel je eigen reis samen met bouwstenen

Toon Avontuur op Maat in Nepal

Aanbevolen reizen in Nepal

boven_samdo.jpg 9,0
Wandelen
Groepsreis

Nepal - Manaslu

Rondom de ijsbedekte reus

trektocht langs eenvoudige lodges

Zwaarte
Comfort
18 dagen Eerste gegarandeerde vertrekdatum: 26 okt 2018
vanaf € 1.195
Prijs per persoon excl. heen- en terugreis
Gegarandeerd vertrek
KD_IMG_8083.jpg 9,2
Wandelen
Privéreis

Nepal - Panorama

Van jungle tot hooggebergte

wandelvakantie langs comfortabele hotels en lodges

Zwaarte
Comfort
19 dagen
vanaf € 2.605
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Gezien in SNP Special
het_uitzicht_op_everest_vanaf_kongde.jpg
Wandelen
Groepsreis

Nepal - Everest

Yeti Mountain Home trek

wandelvakantie langs comfortabele lodges

Zwaarte
Comfort
13 dagen
vanaf € 2.210
Prijs per persoon bij min. 2 personen

Wist je dat

  • Van de tien hoogste bergen in de wereld liggen er acht in Nepal
  • De bekende Gurkha soldaten uit het Britse leger komen uit Nepal
  • Nepal het enige land in de wereld is met een driehoekige vlag
  • De Nepalese klimmer Apa Sherpa al 21 keer op de top van de Mount Everest stond
  • Afstand tussen laagste punt (80m) en hoogste punt (8848m) is minder dan 200 km

Kunnen we je helpen?

Wil je meer, zoek je een specifieke invulling of kom je er op deze manier niet uit? Vraag dan persoonlijk advies van een van de reisadviseurs. Onze specialisten zijn bereisde avonturiers met veel expertise over een bepaalde regio. Het wereldwijde netwerk van locale SNP-reisagenten ondersteunt hen bij het advieswerk. Samen weten zij als geen ander waar je moet zijn, wat je kunt doen en hoe je het ter plekke organiseert.

Inge van Zeist

Azië, Noord-Amerika, Noord-Afrika en 'Down Under'

Reizen betekent voor mij 100% genieten van de natuur, het buiten zijn en ondergedompeld worden in de hectiek van een wereldstad. Bijzondere ontmoetingen, een uitdagende trekking, een zonsondergang op een unieke plek of gewoon genieten van een lekkere kop koffie op een terras, maken voor mij een vakantie compleet. Graag zorg ik voor een passend reisadvies, zodat iedere reiziger die bij SNP boekt een vakantie heeft om nooit meer te vergeten! Nieuw Zeeland en Nepal heb ik in mijn hart gesloten tijdens mijn reizen! Het indrukwekkende Himalaya landschap en de diversiteit die Nieuw Zeeland uniek maakt hebben mij gegrepen. Iedere bestemming heeft zijn eigen unieke plekken. Deze plaatsen zoekt SNP op in haar reizen en wil ik je graag onder de aandacht brengen!

Mail naar afdeling Verre Reizen
Jaap Miltenburg

Jaap Miltenburg

Productmanager Nepal

Mijn comfort zone ligt in de bergen en waar je ook komt in Nepal, de bergen zijn op een overweldigende manier aanwezig. Na de kleurrijke drukte van Kathmandu kom je volledig tot rust tijdens een van onze trektochten. Vanwege de hoogte kan je toch niet hard lopen, onthaasten in optima forma. We bieden uiteraard de bekende trektochten aan rond de achtduizenders in het Everest en Annapurna gebied, maar bijvoorbeeld ook de authentieke Manaslu trek. Voor degene die het wat rustiger aan willen doen en/of meer comfort zoeken hebben we mooie tochten langs Ker&Downey Lodges en Yeti Mountain Homes in het programma. Graag stel ik, samen met onze professionele lokale partner, je ideale Nepal vakantie samen.

Mail naar afdeling Verre Reizen