Wandelvakantie Amalfi Italië

Wandelvakantie met bagagevervoer

Wandelen zonder bagage - hoe werkt dat precies?

Met al je zintuigen genieten van het landschap, de natuur, het uitzicht en alles om je heen, terwijl je de mooiste wandelpaden volgt. Een wandelvakantie is actief bezig zijn en tegelijkertijd ontspannen. Wat je dan niet wil is een loeizware bepakking op je rug. Daarom zijn bijna alle SNP wandelreizen inclusief bagagevervoer. Dat betekent dat wij ervoor zorgen dat je bagage van A naar B wordt gebracht en jij met alleen een dagrugzak onbezorgd op pad gaat. 

Maar wat houdt dat precies in, wandelen met bagagevervoer, en waar moet je rekening mee houden? Jaap Miltenburg, Productmanager van onze wandelreizen, heeft een aantal tips. 

1. Niet teveel

Ook al wil je misschien zo licht mogelijk reizen, er gaat ongemerkt toch meer mee in die reistas dan je denkt. Een extra wandelbroek, die leuke nieuwe sandalen en voor de zekerheid nog een lekker warm fleecevest. Let er daarom goed op dat je reistas of koffer niet meer weegt dan 15 kilo. Dat is beter voor de mensen die je spullen vervoeren en je voorkomt ook nog eens een aanvullende toeslag omdat je tas te zwaar is. Bij de meeste wandelreizen geldt bovendien dat je 1 koffer per persoon mee mag nemen. 

2. Rolkoffer of duffelbag

Niet teveel meeslepen is ook voor je heen- en terugreis een goed idee. Soms moet je namelijk een bepaalde afstand afleggen, bijvoorbeeld van het treinstation naar je hotel. Een rolkoffer of duffelbag die je ook als rugzak kunt dragen zijn dan fijn om mee te nemen. Soms kan het zo zijn dat je tijdens de reis bepaalde trajecten met de bus of trein reist. Ook in dat geval neem je vaak zelf je eigen bagage mee. Maak het jezelf dus zo gemakkelijk mogelijk en reis licht en comfortabel! 

3. Met of zonder bagagevervoer

Er zijn ook SNP wandelreizen waarbij je kunt kiezen of je je bagage wilt laten vervoeren. Vind je het bedrag voor bagagevervoer aan de hoge kant? Dan is het is goed om te weten dat de bagagevervoerder vaak een veel grotere afstand moet rijden dan jij wandelt. En soms ben jij zelfs de enige waarvan hij de bagage vervoert. Dat zijn, jammer genoeg, dure kilometers.  
Bagagevervoer geldt altijd voor het gehele reisgezelschap. Dus voor jou en je reisgenoten. Het is dus niet mogelijk om het bagagevervoer voor één persoon te boeken en hier ook de bagage van de andere reisgenoot/reisgenoten bij te stoppen. 

4. Bagagelabel

Heb je een wandelreis met bagagevervoer geboekt zorg er dan voor dat je koffer of tas altijd is voorzien van de naam waarmee de boeking is gemaakt. Soms ontvang je van ons een persoonlijk reisschema  (in Mijn SNP) en soms ligt er ter plekke een bagagelabel voor je klaar met je persoonlijke reisschema. Hang het schema aan je tas en de bagagevervoerder weet precies waar je spullen naar toe moeten. Voordat je aan je wandeling begint, is het verstandig om even met het hotel af te stemmen waar je je bagage achterlaat en hoe laat de spullen klaar moeten staan, vaak is dat rond een uur of 9 in de ochtend. Bagagetransporten worden of door de hoteleigenaar zelf uitgevoerd of door een gespecialiseerd bedrijf.  

5. Dagrugzak

In de regel komt je bagage rond een uurtje of vier ’s middags op de volgende overnachtingsplek aan, maar door omstandigheden kan dat wel eens later worden. Stop daarom geen zaken in je bagage waar je echt niet zonder kunt, zoals je paspoort, belangrijke papieren en medicijnen bijvoorbeeld. Neem die altijd mee in je dagrugzak.