Douro vallei

Rondreis Portugal met auto Ontdek de 5 mooiste gebieden

Portugal is bij uitstek een land om met de auto rond te reizen. Van de romantische Douro-vallei in het noorden en het ongerepte hart van Portugal rond de Serra da Estrela tot het zinderende zuiden, waar je in de Algarve vooral het stille achterland opzoekt. En dan zijn er nog de Azoren met hun bijzondere vulkaanlandschappen. Voor de nodige cultuur bezoek je de culturele steden Lissabon, Porto, Fatima en Coimbra. Kortom: een heerlijke combinatie van afwisselende natuur en historisch erfgoed, met overnachtingen in fijne hotels, authentieke pousadas en andere unieke accommodaties. Wij tippen je 5 gebieden voor een mooie rondreis door Portugal.

1. Rondreizen door het groene Portugal

Tijdens een rondreis met de auto in Portugal in het noorden maak je kennis met de groene provincie Minho. Hier wachten groene valleien en schilderachtige akkers maar ook de ongenaakbare granietmassieven van de Peneda en Geres en de prachtige stranden van de Costa Verde. Je bezoekt historische steden als Braga en Guimarães. In lieflijke dorpjes als Caminha, Vila Nova de Cerveira en Valenca, in de vallei van de Minho, bewonder je diverse citadellen. 

Bekijk deze reis

2. Rondreizen door het Portugese achterland

Tussen Lissabon en Porto ligt de regio Centro de Portugal, het Portugese achterland. Hier maak je met de auto een geweldige rondreis in het hart van het land. Via de Alentejo en de regio Centro reis je door het granietmassief van de Serra da Estrela naar de mysterieuze rotsgravures in de Côa Vallei en de wijnhellingen van de Douro. Onderweg wacht een variatie aan landschappen waar je de auto inruilt voor een ontspannen wandeling. Je bezoekt ook fraaie kloosters, eeuwenoude vestingstadjes en kunt stadsbezoeken brengen aan Lissabon en Porto. 

Bekijk deze reis

3. Rondreis van Douro naar de kust

Liefhebbers van een actieve autorondreis met veel ruimte om te wandelen, genieten in het westelijk deel van Centro de Portugal van een bijzondere mix van natuur en cultuur. Je begint in de beroemde wijngaarden van de Dourovallei en vervolgt de reis door een meer ongerept gebied in het Geopark van Arouca richting de indrukwekkende universiteitsstad Coimbra. In de Serra da Lousã liggen verscholen in groene valleien de zogeheten 'schistdorpen' waar je een inkijkje krijgt in het traditionele Portugal. Deze autorondreis eindigt aan de westkust en is goed te combineren met een vakantie in het Portugese achterland. 

Bekijk deze reis

4. Rondreizen door Portugals zonnige zuiden

Tijdens een rondreis in Portugal met de auto in het zuiden geniet je van zon, zee en strand, maar dan zonder hordes toeristen. Die kom je op de eindeloze vlaktes van de Alentejo nauwelijks tegen. Via de prachtige vestingstad Évora en een schilderachtig decor van glooiende eikenbossen, golvende graanvelden en kurkeiken-plantages reis je naar de westkust van de Algarve. Hier wandel je naar Cabo de Sao Vicente, het meest zuidwestelijke punt van Europa.  

Bekijk deze reis

5. Rondreizen over de Azoren

Niet alleen het vasteland van Portugal heeft ongekende mogelijkheden om met de auto rond te reizen en te wandelen. Tijdens een actieve rondreis op São Miguel, het hoofdeiland van de Azoren, wacht een avontuur in een subtropisch paradijs. Je ontdekt de prachtige Azoreaanse flora in weelderige parken maar ook fotogenieke theeplantages en paradijselijke stranden. Duizelingwekkende kliffen en kratermeren als Sete Cidades en Lagoa do Fogo vormen een prachtig decor voor stevige wandelingen op dit vulkanische eiland. 

Bekijk deze reis