Portugal - Alentejo en Centro, 9 dagen Ontdek het verrassende Portugese achterland

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelrondreis met (huur)auto langs pousadas en hotels

Wandelen met (huur)auto van Lissabon naar Porto, door de mooiste landschappen van het hart van Portugal. Je volgt de oostelijke grensstreek langs de kurkeiken en historische steden van de Alentejo, door de regio Centro naar het granietmassief van de Serra da Estrela en de wijnhellingen van de Douro, om te eindigen in Porto. Stijlvol overnachten in karakteristieke pousada's en hotels, met ruime kamers voorzien van alle mogelijke comfort. De ligging en de historische gebouwen maken een verblijf in de pousada's bijzonder.

Uniek aan deze reis

 • Bijzondere overnachtingsplekken
 • Vele Portugeze landschappen
 • Vrijheid en afwisseling
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Portugal - Alentejo en Centro

Deze unieke reis voert u door het oostelijke binnenland van het geografische hart van Portugal, Centro, ofwel 'O Coração de Portugal'. U begint op de eindeloze, zonovergoten vlaktes van de Alentejo, waar een aantal middeleeuwse vestingsteden -die tot de mooiste van Europa behoren- de heuveltoppen sieren. Via glooiende eikenbossen, golvende graanvelden en kurkeiken-plantages bereikt u het ongenaakbare granietmassief van de Serra da Estrela, het Sterrengebergte. Uw begint de dag meestal met een rit naar een van de fraaie historische steden of naar het begin van de wandeling. De rondwandelingen zijn niet lang en kennen de eerste dagen weinig hoogteverschil. In de Serra da Estrela en de Douro-vallei zijn de hoogteverschillen groter en de paden wat steniger en lastiger.

In de veertiger jaren van de vorige eeuw besloot de Portugese regering tot het opzetten van een netwerk van bijzondere hotels: de pousadas, ruime en stijlvolle kamers voorzien van alle mogelijke comfort. De restaurants behoren tot de beste van het land, maar het is vooral de ligging die een verblijf in een pousada zo bijzonder maakt. In dit arrangement overnacht u behalve in enkele pousada's ook in net zo bijzondere hotels, die echter officieel geen pousada zijn.

Dag 1

Na aankomst op de luchthaven van Lissabon haalt u uw huurauto op en rijdt u via de kilometers lange brug over de rivier de Taag naar de provincie Alentejo. Na circa twee uur rijden bereikt u de met eucalyptus bedekte heuvels van de Serra d’Ossa, met vele schitterende dorpjes en stadjes. Convento São Paulo, de prachtige accommodatie waar u de eerste dagen te gast bent, ligt in de heuvels verscholen.

Overnachting in

Aldeias de Serra

Dag 2

Na een uitgebreid ontbijt, start u met een wandeling vanuit de accommodatie. De wandeling voert u door Serra d'Ossa, een prachtig gebied waar de eucalyptus wordt afgewisseld met kurkeiken en steeneiken. Wandeling: 5,5 km, 150 m stijgen en dalen, 1,5 uur.

In de middag heeft u ruim de tijd om uw aandacht te besteden aan cultuur en historie; u rijdt circa vijftig kilometer naar Évora, wellicht de mooiste stad van Portugal te noemen. Het stadje biedt een grote verzameling aan cultuurschatten, die middels een stadswandeling allemaal bezichtigd kunnen worden. Binnen de stadsmuren leiden de smalle en kronkelende straatjes naar deze prachtige bouwwerken, alle getuigenissen van deze rijke historie liggen op loopafstand van elkaar. U heeft de hele middag de tijd om alle prachtige historische overblijfselen te ontdekken, die door de UNESCO op de werelderfgoedlijst zijn geplaatst.

Overnachting in

Aldeias de Serra

Dag 3

De angstaanjagende burcht van Évoramonte (op circa 35 kilometer afstand gelegen) ligt op een uitloper van de Serra d’Ossa en overheerst de weidse vlakte van de Alentejo. Hier werd in 1834 een verdrag getekend dat een einde maakte aan de burgeroorlog tussen de liberale koning Pedro I van Brazilië en zijn absolutistische broer Miguel. Vanaf de robuuste, gotische donjon heeft u een schitterend uitzicht over de omgeving, waardoor u aansluitend een ontspannende rondwandeling maakt. Wandeling: 11 km, 250 meter stijgen en dalen, 3,5 uur.

’s Middags rijdt u verder naar het stadje Estremoz (circa 20 kilometer), dat vermaard is om zijn aardewerk. Vanaf het levendige stadsplein wandelt u door een 14-eeuwse poort de middeleeuwse bovenstad in, waar de reusachtige 13-eeuwse donjon het meest in het oog springt. Voorts zijn er enkele mooie kerken, waaronder de Capela de Rainha Santa Isabel, te vinden; genoemd naar de vrouw van Koning Dom Dinis die hier is gestorven. In de Santa Mariakerk hangen twee doeken van de befaamde Grieks-Spaanse schilder El Greco.

Na uw bezoek aan Estremoz rijdt u verder door het weidse landschap van de noordelijke Alentejo, naar het plaatsje Crato/Flor da Rosa (circa 65 kilometer).

Overnachting in

Crato

Dag 4

Na een vroeg ontbijt rijdt u naar de granieten heuvels van de Serra de São Mamede, vlakbij de grens met Spanje (ca. 50 km). Dit kleine, ongerepte heuvelgebied herbergt o.a nog de schuwe civetkat en in haar heldere rivieren leven otters. Roofvogels als de havikarend en de aasgier worden regelmatig waargenomen. Bovenop een steile rotsrichel ligt het prachtige dorpje Marvão. Vanuit het plaatsje Portagem, aan de voet van het plateau wandelt u omhoog naar dit adelaarsnest. Wie de stadspoort Rodão doorgaat treft in het dorpje met zijn lage witte huizen met rode daken en smalle straatjes een haast middeleeuwse sfeer aan. Via de 13e eeuwse Igreja de Santa Maria klimt u verder naar de imposante burcht die op de westelijke en hoogste punt van het plateau is gebouwd. Nadat u van het indrukwekkende uitzicht hebt genoten daalt u via het gehucht Fonte Souto, waar enkele middeleeuwse graftombes in de rotsen zijn uitgehakt, terug naar de brug en de toltoren van Portagem. Wandeling: 8 km, 350m stijgen en dalen, 3,5 uur lopen.

Dan neemt u afscheid van de Alentejo volgt een ruim 2,5 uur lange rit naar het noorden, naar het hoogste gebergte van het land: het Sterrengebergte ofwel de Serra da Estrela. Bovenop de hoofdkam van deze bergrug ligt de pousada waar u de komende dagen verblijft.

Overnachting in

Covilha

Dag 5

Door een onwezenlijk maanlandschap van granietblokken, waartussen hier en daar wat gras en bremstruiken groeien, rijdt u naar Manteigas (circa 30 kilometer). Hier bent u in het hart van het natuurpark Serra de Estrela dat vanwege zijn grote klimaatverschillen, van ruig landklimaat op de hoogste toppen rond de Torre, tot een warm en vriendelijk mediterraan weertype in de beschutte dalen, een ongekend rijke flora heeft. Terwijl in de zonovergoten zuidelijke valleien steeneiken groeien, hebben op de ruige toppen, waar tot in mei sneeuw kan liggen, sparren de grootste moeite zich staande te houden. We hebben twee mogelijke wandelingen beschreven in het groene dal van Manteigas: ca. 10-13 km, 400 m stijgen en dalen, 4-5 uur lopen.

Indien u vandaag liever niet wandelt, kunt u er ook voor kiezen om een bezoek te brengen aan Belmonte en/of Sortelha; beiden op zo’n 40 km afstand gelegen. Deze historische stadjes zijn zeker een bezoekje waard! Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen een extra dag bij te boeken en zowel de stadjes te bezichtigen als ook de wandeling te doen.

Meer wandelen, ook rond de top van de Torre: boek dan een nacht bij en kijk bij 'Verlenging Serra de Estrela', beschreven na dag 9.

Overnachting in

Covilha

Dag 6

Deze dag leert u de lieflijke kant van de Serra de Estrela kennen. Een mooie rit van 70 km brengt u naar het dorp Linhares dat enkele 16e eeuwse gebouwen en een fraaie schandpaal rijk is en geheel in oude stijl gerestaureerd. U vindt er een prachtig ommuurde burcht die in 1169 door Alfonso Enriques is gebouwd, en kunt er op uw gemak ronddwalen in middeleeuws aandoende steegjes.

Indien u nog een wandeling wilt maken, raden we aan eerst nogmaals naar Manteigas te gaan en een van de wandelingen van dag 5 te maken.

Verder noordwaarts rijdend, via het kasteel van Penedono bereikt u het alras groener wordende landschap van de Dourovallei. Deze tocht brengt u uiteindelijk bij het plaatsje Pinhao, direct aan de Douro gelegen.

Overnachting in

Pinhao - Quinta de la Rosa

Dag 7

Het kleine spoorwegstation, dat met fraaie ’azulejos’ is versierd was vroeger van groot belang voor het transport van de druiven. Vanuit dit vriendelijke dorp maakt u een rondwandeling over authentieke Portlanderijen, die zich uitstrekken op de steile dalwand. De wijngaarden worden afgewisseld door stukjes bos en woest stromende beken. U passeert een paar schitterend gelegen, witte wijnhuizen, de zogenaamde quinta’s. Onderweg heeft u geregeld schitterend uitzicht op de vallei. Via het dorpje S. Cristovão do Douro en het nauwe zijdal van de Riu Pinhão bereikt u na een pittige klim het hooggelegen dorp Casal de Loivos, vanwaar u een magnifiek uitzicht heeft over Pinhão en de Douro. Van daar daalt u weer naar het beginpunt af. Na de wandeling kunt u een van de befaamde en prachtig gerestaureerde portkelders van het dorp bezoeken. De dag eindigt met de fraaie, bochtige rit terug naar uw hotel. Wandeling: 12 km, 500 m stijgen en dalen, 4,5 uur.

Overnachting in

Pinhao - Quinta de la Rosa

Dag 8

De wandeling van vandaag start in Agarez en loopt door een deel van het natuurpark Alvao. Agarez zelf is een klein gehucht wat via slingerende weggetjes omhoog uit Vila Real is te bereiken (totale rijtijd ca. 1 uur). Het dorpje is bekend om zijn textiel, vooral de fabricage van linnen beddenspreien, geweven op handweefgetouwen. Op de wandeling door het natuurpark van de Alvao komt u door kleine bergdorpjes gelegen in een kleinschalig cultuurlandschap. Wandeling: 10 km, 450 m stijgen en dalen, 4 uur.

Overnachting in

Pinhao - Quinta de la Rosa

Dag 9

Na het ontbijt eindigt dit arrangement.

Het is heerlijk om nog een paar dagen te genieten van de Douro-vallei en de portwijnen. U kunt deze reis (met verblijf in de Quinta de la Rosa) verlengen met een speciaal 'actief' port-arrangement (zoekcode 420005).

Is de reis voor u ten einde, dan rijdt u naar de noordelijke havenstad Porto (duur 1,5 tot 2 uur) of naar Lissabon (4 uur).

 

Verlenging Serra da Estrela

Indien u een extra dag in de Serra da Estrela bijboekt kunt u de volgende wandeling ook maken:
Door een onwezenlijk maanlandschap van granietblokken waar tussen hier en daar wat gras en bremstruiken groeien rijdt u (30 km) naar de naar het ongenaakbare Torre, met 2000 meter het hoogste punt van Portugal. Hier bent u in het hart van het natuurpark Serre de Estrela, dat vanwege zijn grote klimaatsverschillen, van ruig landklimaat op de hoogste toppen tot een warm en vriendelijk mediterraan weertype in de beschutte dalen, een ongekend rijke flora heeft. Terwijl in de zonovergoten zuidelijke valleien steeneiken groeien, hebben op de ruige toppen, waar tot in mei sneeuw kan liggen, sparren de grootste moeite zich staande te houden. U maakt een prachtige wandeling, die langs woeste bergweiden en heldere gletsjermeertjes en wild stromende beken met stroomversnellingen voert. Onderweg krijgt u veel te zien van de rijke plantenwereld van de Estrela, die verscheidene endemische plantensoorten bevat. U wandelt hoog bovenlangs de vallei van Zêzere, een schoolvoorbeeld van een U-vormig, door gletsjers uitgesleten dal. Het landschap is ruig en stenig, met her en der bizar gevormde granietformaties. Via dezelfde route wandelt u ’s middags terug naar le Torre. Duur 5,5 uur, 450m stijgen en dalen, 15 km.

Overnachting in

Covilha

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Tijdens deze reis overnacht u in verschillende pousada’s en op een oud Portlandgoed met uitzicht op de Douro-vallei.
Pousada is een Portugese term voor een luxueuze accommodatie die veelal is gevestigd in een historisch gebouw (oude kloosters, kastelen, landhuizen et cetera). Hierdoor hebben Pousadas een zeer uniek karakter en overnacht u in bijzondere sferen. Voor het diner hoeft u ook de deur niet uit; elke pousada beschikt over een restaurant waar vaak streekproducten op de kaart staan en u kunt er genieten van de uitgebreide wijnkaart.

In de Alentejo bent u twee dagen te gast in het magnifieke Hotel Convento de São Paulo, gelegen op een afgelegen plek in de Serra de Ossa bij het kleine dorpje Aldeia da Serra. Een viersterren hotel van grote klasse, dat is gesitueerd in een 12-eeuws klooster. Hier verblijft u in een atmosfeer te midden van een rijke Portugese barokarchitectuur. Illustere gasten zoals Koning Sebastiaan, de Portugese Koning die in 1577 in Noord-Afrika door de Moren werd verslagen, gingen u voor. Het hotel is omringd door een sierlijke tuin, heeft een 18-eeuwse kloostergang met Florentijnse fonteinen en een indrukwekkende serie 18-eeuwse azulejos sieren de kloostergangen. De kamers zijn deels gesitueerd in de oude kloostercellen en zijn voorzien van alle gemakken, zoals televisie, airconditioning en een luxe badkamer. Het hotel beschikt ook over een zwembad.

Vervolgens verblijft u één nacht in de Pousada Flor da Rosa in het dorpje Crato. Deze pousada is gesitueerd in de machtige 14-eeuwse tempeliersburcht Flor da Rosa. Robuuste gotische architectuur gaat hier wonderlijk samen met moderne architectuur. De grote kamers zijn van alle gemakken voorzien en hebben een balkon. Buiten treft u een zwembad aan, binnen een spa-centrum.

In de Serra de Estrela overnacht u in de Pousada de Serra Estrela, boven Cõvilha op de hoofdkam van de bergketen gelegen. Deze pousada is gehuisvest in een oud sanatorium. Vanuit het restaurant en de kamers kijkt u uit over de prachtige omgeving en u kunt een baantje trekken in het binnenzwembad. Hier verwelkomt de dag u met een ongekende zonsopkomst en wordt een mooie wandeldag beklonken met een glas port in de bar of in het panoramisch restaurant, vanwaar u de avond over de stille bergen kunt zien vallen. In de lounge knappert ’s avonds als de kou over de bergen neerdaalt een gezellig haardvuur. Aan tafel wordt onder andere de befaamde Estrela-kaas geserveerd.

Quinta de la Rosa is volgens ons de ideale verblijfplaats in de Douro-vallei net buiten Pinhao (centrum op loopafstand via een brug over de Douro). Dit is is geen Pousada, maar een Quinta, een wijnlandgoed dat nog volop in bedrijf is, maar ook een zeer sfeervolle authentieke accommodatie is, met een fijn zwembad dat uitkijkt over de Douro. Je overnacht tussen de wijngaarden, er is een eigen proeflokaal en een eigen restaurant. Dichterbij de Port kun je niet overnachten. Het is er wat minder luxe dan in een Pousada, maar de superior kamers die we boeken zijn zeker van bovengemiddeld niveau.  De lichte kamers zijn te vinden in de bijgebouwen en hebben allemaal uizicht over de Douro vallei. Er is een ruime slaapkamer met lichte houten vloeren, moderne comfortabele bedden, pasteltinten in gordijnen en accesoires, een zitje en natuurlijk ruime moderne badkamers.

NB. Indien bovengenoemde accommodaties vol zijn op de door u gewenste datum, kunnen we voor u een andere pousada of hotel boeken. Soms krijgt u dan een korting op de reissom, hetgeen meestal inhoudt dat de accommodatie iets minder bijzonder of eenvoudiger zijn.

Over de maaltijden

Er staat ’s ochtends een overheerlijk ontbijtbuffet voor u klaar. Overdag geniet u de lunch meestal in het veld. Inkopen voor de picknick kunt u dagelijks zelf doen. Dineren kan naar keuze in de pousada of het hotel waar u verblijft, of in een restaurant in de buurt. 

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • SNP-reisdocumentatie en eenvoudig kaartmateriaal voor de wandelingen
 • originele overzichtskaart van Portugal

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • eventuele entrees
 • autohuur (los bij te boeken; zie heen- en terugreis)
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

U rijdt met eigen auto of huurauto van de ene accommodatie naar de volgende en van en naar de startpunten van de rondwandelingen. De wandelingen in deze reis zijn voor iedereen met een redelijke wandelconditie goed te doen, mede doordat de wandelingen in de Alentejo worden afgewisseld met bezoeken aan de fraaie steden in die streek. De reis heeft qua zwaarte van de wandelingen een duidelijke opbouw; In de Alentejo zijn ze niet lang en kennen ze weinig hoogteverschil, de routes voeren hier meestal over goede, brede paden of onverharde wegen. In de Serra de Estrela en in de Dourovallei treft u ook smallere paden die stenig of soms zelfs deels overwoekerd zijn. Hier zijn de hoogteverschillen en de afstanden wat groter.

Extra dagen

U kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. De accommodatie in Aldeias da Serra is zeer geschikt voor een extra dagje luieren in de tuin of aan de rand van het zwembad. In de pousada in de Serra de Estrela kunt u extra dagen bijboeken als u wat meer in de bergen van de Estrela wilt wandelen (zie 'extra optie' in dag-tot-dag programma). Er is in de Serra de Estrela nog een volledige extra dagwandeling beschreven. In Crato is de bijzondere pousada een extra dag zeker waard.

Heen- en terugreis

Over de route en parkeergelegenheden

De route Utrecht - Aldeias da Serra is ca. 2000 km. De transfers tijdens deze reis vinden vervolgens per eigen auto plaats.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een heenvlucht op Lissabon en een terugvlucht vanaf Porto.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

U verplaatst zich tijdens deze reis per auto. Als u niet met de eigen auto naar Portugal rijdt, dan kunt u een auto huren via SNP. SNP biedt u ‘all-inclusive’ autohuur, dus gegarandeerd zonder extra toeslagen, volledige verzekering, géén eigen risico en geen hoge borgsommen. Voor deze reis heeft u van de eerste tot de laatste dag een auto nodig.

Autohuur optioneel

Huurauto nodig?
Boek deze tegelijk met uw vlucht. Wij bieden u via onze partner Sunny Cars scherpe prijzen.

klik hiervoor een overzicht van alle mogelijkheden, prijzen en aanbiedingen.
NB: U heeft een creditcard op naam van de bestuurder als borg nodig.

Voor boeking van een huurauto op de Sunny Cars site gelden de algemene voorwaarden van Sunny Cars. Klik hier om deze te lezen.

Extra's

Verlengingshotels

Hotel Moov Centro

acc14353att88.jpg

Hotel Residencial dos Aliados (Porto)

Een goed hotel in het centrum van Porto, met sanitair op eigen kamer (douche/ligbad +wc). Het hotel heeft een uitstekend restaurant. Er zijn 1-, 2-, en 3 - persoonskamers. Op aanvraag kan er voor de 3-persoonskamer een kamer met 3 gescheiden bedden gereserveerd worden.

miraparque_hotel.jpg

Hotel Miraparque (Lissabon)

Hotel in het centrum van Lissabon, gevestigd in een historisch gebouw met uitzicht op Park Eduardo VII. Dankzij de centrale ligging loopt u binnen 15 minuten het centrum van Lissabon in, maar op loopafstand vindt u ook metrostation Parque vanwaar u binnen enkele minuten verschillende andere bezienswaardigheden kunt bereiken. In de directe omgeving van de accommodatie vindt u plein Marquês de Pombal en één van de grootste winkelcentra van Lissabon, El Corte Inglês. De accommodatie beschikt over WIFI, parkeren kan op openbare parkeergelegenheden.

Turim Restauradores Hotel

Turim Terreiro do Paco Hotel

Praktische informatie

U kunt dit arrangement starten van 15 apr t/m 31 okt. Het voorjaar is in Portugal een paradijs voor de bloemenliefhebber, de zomer is droog en warm (tot zeer warm) en daarom minder geschikt om te wandelen, u zult dan meer tijd bij het zwembad doorbrengen (alleen in Manteigas is er geen zwembad bij de Pousada, maar in de bergen is het meestal ook weer wat koeler, zodat wandelen mogelijk is. In de herfst gaat een geuren- en kleurenfestival gepaard met de oogst van kastanjes en ander fruit. Houdt u er rekening mee dat het weer in de bergen van de Estrela wisselvallig van karakter is.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Alentejo & Centro ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per vliegtuig of per auto reist.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

2018: zomer en herfst 2017 zijn in Portugal zware bosbranden geweest. Ook tijdens deze reis zult u af en toe de sporen daarvan nog zien. Ons wandelprogramma en de plaatsen waar verbleven wordt zijn echter niet aangetast!

Voor Portugal hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Portugal (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Portugal erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Artsen
Artsen in Portugal spreken veelal Engels. Ook is er een Brits ziekenhuis in Lissabon (49 Rua Saraiva de Carvalho, tel. 01-602020). In noodgevallen kunt u telefoonnummer 112 bellen.

Gezondheidszorg
Sluit u ook een goede ziekteverzekering af (door middel van een reisverzekering) want in Portugal bestaat er geen gratis medische behandeling voor niet-Portugezen.
Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct uw verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden.
Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). 

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

de_romeinse_diana_tempel_van_evora.jpg

Portugal - Alentejo en Centro

Ontdek het verrassende Portugese achterland

Wandelrondreis met (huur)auto langs pousadas en hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Gekozen kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen