belgie-wandelen

De mooiste wandelingen in België Onze top 4

Vier mooie wandelingen in België

Van de lieflijke Voerstreek en het romantische Vlaamse rivierenlandschap tot de ongerepte Ardennen; tijdens een wandelvakantie in België van SNP leer je het land van onze zuiderburen op een bijzondere manier kennen. Deze licht actieve wandelreizen bevatten een fijne mix van natuur, cultuur en de Bourgondische levensfilosofie waar de Belgen bekend om staan. Zin in een vakantie in de gezonde buitenlucht? Met deze vier mooie wandelingen in België doe je alvast inspiratie op!

1. Avontuur in de Ardennen

Met zijn bosrijke heuvels, meanderende rivieren en grillige rotsen vormen de Ardennen een schitterend decor voor een wandelvakantie. In de mooiste vallei van de Ardennen, de Semois, wandel je door dichte hellingbossen en vriendelijke dorpjes langs deze kronkelige rivier. Je klimt diverse keren naar het Ardenner Plateau en wordt beloond met een geweldig uitzicht. Een van de hoogtepunten is een bezoek aan de middeleeuwse burcht van Godfried van Bouillon. Een mooie alternatieve wandelvakantie in de Ardennen is die door de Hoge Venen. Hier wandel je onder meer naar het hoogste punt van België; Signal de Botrange.

Bekijk deze reis

2. Door het Geuldal en de Voerstreek

Deze fraaie wandelreis combineert wandelingen door het glooiende mergelland van Zuid-Limburg en de Belgische Voerstreek. Via het plateau van Margraten en de indrukwekkende militaire begraafplaats daal je af in het beekdal van de Gulp en vervolg je de reis naar het Belgische Teuven in de Voerstreek. In het Geuldal volg je de meanderende rivier langs opvallende witte vakwerkhuizen en eeuwenoude watermolens. In de Voerstreek ontdek je ook de bron van het riviertje de Voer en bezoek je het fraaie kasteel de Commanderie.

Bekijk deze reis

3. Wandelen langs de Maas en Lesse

Ontdek het oude land van boerendorpjes en imposante kastelen, waaronder het indrukwekkende Château de Vêves, tijdens een wandelvakantie langs de Maas en Lesse. Volg het spoor van de Lesse over het Ardenner Plateau door afwisselende loofbossen en raak betoverd door de grillige rotspartijen langs de Maas. Onderweg maak je stops in charmante dorpjes, zoals het romaanse Celles met zijn voormalige klooster de Hermitage van Heilige Hadelinus.


Bekijk deze reis

4. Ontdek de Belgisch-Vlaamse grensstreek

Deze lichte wandelvakantie neemt je mee door het glooiende Vlaamse heuvelland, niet ver van de grens met Frankrijk. Een gebied waar de Eerste Wereldoorlog zijn sporen heeft nagelaten. Hier beklim je de Kemmelberg en de Mont-Noir en wandel je door verwilderde weilanden en uitgestrekte bosgebieden, die vooral in het voor- en najaar de meest prachtige kleuren hebben. Ook een stadswandeling door het historische Ieper met zijn bijzondere oorlogsverleden mag niet ontbreken.

Bekijk deze reis

België met SNP Natuurreizen

 • Ontdek België op een actieve manier
 • Wandelen buiten de gebaande paden
 • Fijne combinatie van natuur, cultuur en Bourgondisch genieten
 • Gevarieerd aanbod
 • Individuele reizen met ruimte voor eigen invulling
 • Reizen met een duurzaam karakter

Wist je dat...

 • België scheidde zich af van het Koninkrijk der Nederlanden na de revolutie in 1830.
 • België heeft ruim 800 biersoorten
 • Frites, dus niet patat, is een Belgische uitvinding
 • Het plaatsje Durbuy claimt dat het met 500 inwoners het kleinste stadje ter wereld is
 • Het woord spa (wellness) is afgeleid van de gelijknamige Belgische plaats, waar in de 18e eeuw een eerste wellness resort werd geopend
 • België produceert jaarlijks ruim 200.000 ton chocolade
 • Beroemde stripfiguren als Suske & Wiske, Kuifje, de Smurfen en Lucky Luke komen uit België