Wandelen in de bergen van Spanje

5x de mooiste bestemmingen in Spanje

Spanje is zo’n veelzijdig land, dat er voor iedereen wel een regio of activiteit te vinden is die helemaal aan de wensen voldoet. Natuurlijk zijn Spaanse kusten prachtig, maar er is nog veel meer te ontdekken in het land van de tapas en flamenco. Wij zetten vijf reizen in Spanje op een rij die in 2022 op je bucketlist moeten. 

1. Vall de Boí

Het ongerepte Vall de Boí is de verborgen parel van Catalonië. De ruige en spectaculaire granietbergen van het Aigües Tortes Nationaal Park maken de vallei tot een waar wandelparadijs. Maak kennis met de authentieke Catalaanse bergcultuur en eeuwenoude tradities. Bezoek Romaanse kerken en wandel langs heldere bergmeertjes. Een unieke ervaring in de Spaanse Pyreneeën.

Bekijk deze reis

2. Tenerife

Tenerife is het eiland van de eeuwige lente en het is er altijd heerlijk wandelen. Beklim de vulkaan de Teide, de hoogste berg van Spanje, en loop letterlijk met je hoofd in de wolken. Dankzij het uitgebreide en goed onderhouden padennetwerk is Tenerife een wandelbestemming bij uitstek. Je wandelt hier door laurierbossen en basaltwoestijnen, over gouden zandstranden en dwars door een maanlandschap. De tropische bloemenpracht en het vulkanische gesteente geven het eiland een mix van intense kleuren. 

Bekijk deze reis

3. Asturië en de Camino del Norte

Asturië staat bekend om zijn gastvrije, groene en authentieke karakter. De temperaturen zijn hier altijd aangenaam en de landschappen zijn spectaculair. Over een stuk van de Camino del Norte wandel je door dichte bossen en kleine dorpjes, langs steile kliffen en een schitterende kustlijn. Kronkelend tussen groene weiden, kalkstenen kliffen en rustige baaien, deel je de route met pelgrims van over de hele wereld op weg naar Santiago. De culturele traditie is hier rijk, de stadjes zijn nog levendig en het eten is heerlijk. 

Bekijk deze reis

4. Aragón

Aragón is een outdoor speeltuin voor heel het gezin! De ruige bergen en de diepe valleien van de Spaanse Pyreneeën lenen zich perfect voor veel verschillende activiteiten, zoals mountainbiken of klettersteigen. Daarnaast vormt de vallei de perfecte speelplek voor liefhebbers van ‘white water’. Zo kun je hier geweldig raften, kajakken of hydrospeeden. Nog dieper de vallei in, maken de groene weilanden en akkertjes plaats voor het échte hooggebergte van het Parque Natural de Benasque. Hier maak je een tweedaagse trekking door het prachtige hooggebergte naar de afgelegen berghut van Estós.

Bekijk deze reis

5. Valencia

Achter de bergen van de Costa Blanca liggen stille, witte Moorse dorpjes vol olijfgaarden, wijngaarden en amandelbomen. Hier fiets je ontspannen over de “via verdes”, oude vlakke spoorwegtracés. Hoe verder je je weg vervolgt, hoe meer het landschap verandert. Van de majestueuze kalkmassieven in het binnenland rijdt je naar de kustvlakte van Albufeira en kom je langs sinaasappelgaarden, vennen, duinen en moerassen. Je sluit af in Valencia, een hippe en relaxte stad vol moderne en oude gebouwen. 

Bekijk deze reis