belgie fietsen

4x de mooiste fietsroutes België

Benieuwd naar de mooiste fietsroutes in België?

Fietsen in het buitenland zonder ver weg te gaan; dat is een fietsvakantie in België. Met deze vier mooiste fietsroutes in België doe je inspiratie op!

1. Langs de Frans-Vlaamse grensstreek

Een van de mooiste fietsroutes in België loopt langs de Frans-Vlaamse taalgrens, een streek die zich kenmerkt door de diepe wonden die de Eerste Wereldoorlog heeft achtergelaten. Al fietsend ontdek je een rijke architectuur van kerken, abdijen en kastelen te midden van een schilderachtig landschap van uitgestrekte weilanden en beboste heuveltoppen.

 Foto door: Lex van den Bosch 

Bekijk deze reis

2. Volg de Vennbahnweg

De Vennbahnweg is een van de mooiste fietsroutes in België én Duitsland. Deze oude industriële spoorlijn is omgetoverd tot prachtig fietspad door de Hoge Venen. Via de groene heuvels van de Voerstreek volg je de Vennbahnweg tot vlak bij het meer van Robertville en weer terug. Tijdens een uitstapje in Duitsland bezoek je het charmante Monschau.

Bekijk deze reis

3. Door het Limburgse Heuvelland

Van het Limburgse mergelland tot de Belgische beekdalen: dit is een van de mooiste fietsroutes in België die begint in ons eigen land! Al fietsend langs de Geul en de Gulp maak je kennis met de Nederlandse, Vlaamse en Franse cultuur. Weelderige boomgaarden, authentieke vakwerkhuizen en charmante boerenhoeves trekken aan je voorbij terwijl je steeds dieper de Voerstreek in gaat.

Bekijk deze reis

4. Ontdek het Pajottenland

Sportieve fijnproevers ontdekken het verrassende Pajottenland. Deze oer-Vlaamse fietsroute is een van de mooiste in België. Je fietst langs uitgestrekte akkers die zich ontvouwen als een lappendeken; landschappen waardoor kunstschilder Pieter Brueghel zich liet inspireren. Ook maak je kennis met het bedevaartsoord Halle en geniet je van de bourgondische mentaliteit van de Pajottenlanders.

Foto door: Erik van de Perre

Bekijk deze reis

Fietsvakantie in België met SNP Natuurreizen

 • Gevarieerd aanbod van natuurreizen in België
 • Unieke manier om België te ontdekken
 • Uitgebreide reisinformatie met routebeschrijvingen
 • Fietshuur mogelijk
 • Sportieve kennismaking met het Vlaamse landschap en actieve vakanties in de Ardennen
 • Comfortabel verblijf in sfeervolle accommodaties

Wist je dat...

 • België werd onafhankelijk in 1830
 • Durbuy – in de Belgische Ardennen – claimt met vijfhonderd inwoners het kleinste stadje ter wereld te zijn
 • België heeft ruim achthonderd soorten bier
 • België is het land van de frites (geen patat!) én de strips: beroemde stripfiguren zijn Kuifje, Lucky Luke en Suske & Wiske
 • Een spa, ofwel wellnessresort, is een afgeleide van de Belgische plaats met dezelfde naam. Hier werd in de 18e eeuw het eerste wellnessresort geopend