Vakantie Eifel Verrassend, authentiek én avontuurlijk

Wandelen en fietsen in de Eifel

Dichtbij Nederland, maar erg verrassend en authentiek; dat is de Eifel. Dit prachtige gebied ten noorden van de Moezel is enorm in trek als wandel- en fietsgebied. Daarnaast leent de Eifel zich volop voor outdooractiviteiten als mountainbiken, fietsen, kajakken en raften. Het gebied herbergt verder schilderachtige dorpen en steden met veel vakwerkhuizen en indrukwekkende burchten, kloosters en kerken. Tijdens een reis door de Eifel is een bezoek aan Monschau, Bad Münstereifel, Nideggen en Blankenheim onvermijdelijk. Een totaal andere wereld en dat op slechts enkele uren van huis.


Toon alle reizen in de Eifel

Aanbevolen reizen in de Eifel

Duitsland - Eifel Bitburger Land, 4 dagen
IMG_5051.JPG 7,9
Wandelen
Privéreis
Duitsland - Eifel Bitburger Land Wandelen langs fraaie historische burchten

lichte wandelvakantie vanuit sfeervol hotel

Zwaarte
Comfort
4 dagen
vanaf € 285
Prijs per persoon bij min. 2 personen

Wandelvakantie: ideaal in de Eifel

Wandelen in de Eifel is een ideale manier om deze regio te ontdekken. En de mogelijkheden zijn legio bij SNP. Ga bijvoorbeeld op wandelvakantie door het hart van de Eifel Duitsland, langs de lieflijke Kyll en restanten van oude vulkanen. Onderweg kom je door vriendelijke boerendorpjes en passeer je ruïnes van oude burchten en watermolens. Of maak een afwisselende, korte wandeltrip vanuit het middeleeuwse dorpje Dudeldorf in het Bitburger Land.

Dit gebied kent een lange geschiedenis, die tijdens de wandelingen zichtbaar is in fraaie burchten, kloosters en kerken. Ga je liever voor echte rust? Ga dan op ontdekkingstocht door het vriendelijke, kleinschalige heuvelland van het Neuerburger Land. Of ontdek het Ahrtal met zijn romantische wijngaarden en vakwerkhuizen. De mooie wijnstadjes Altenahr en Ahrweiler zijn beroemd vanwege de heerlijke rode Spätburgunder. Een deel van de wandelroute heet niet voor niets de Rotweinwanderweg. En voor een afwisselende vakantie, dwars door het meest vulkanische deel van de Eifel in Duitsland, wandel je van Wittlich naar Daun. Daarbij loop je langs ronde 'maaren', de blauwgroene kratermeren, en over het Lieserpfad langs de beboste oevers van de rivier de Lieser.

Fietsen in de Eifel
De Eifel leent zich ook uitstekend voor fietsvakanties. Volg bijvoorbeeld de rustige en vaak autovrije fietsroutes door het fraaie, slingerende dal van de Kyll. Geniet van de oude loofbossen, stoere burchten en de mooie vakwerkhuizen onderweg. Deze fietsvakantie eindigt in het Romeinse Trier aan de Moezel. De Eifel is ook erg geschikt voor een gezinsvakantie op de fiets. Deze fietstrektocht gaat over prachtige oude spoorbanen langs gedoofde vulkanen. Mag het voor jou allemaal wel wat ruiger, dan is een MTB-tocht door de Vulkaaneifel een aanrader. Tijdens deze mountainbikevakantie fiets je over brede MTB-paden door mooie beukenbossen en langs diepe kratermeren. Maar je komt ook over spannende singletracks langs de kronkelende Lieserrivier.

Eifel met SNP

 • Vele wandelreizen, door verschillende delen van de Eifel en voor ieder niveau; voor elk wat wils
 • Maak met je gezin een fietstrektocht over oude spoorbanen en langs gedoofde vulkanen
 • Ga op avontuur en ontdek het meest vulkanische deel van de Eifel per mountainbike Spanning en ontspanning wisselen zich hier af
 • Culinair genieten én geologisch wandelen in de Vulkaaneifel
 • De Eifel staat voor natuurschoon, rijke historie én avontuur

Wist je dat

 • De Rotweinwanderweg in het Ahrdal het grootste aaneengesloten rode wijnbouwgebied van Duitsland is
 • De Eifel vroeger vulkanen had? De restanten zijn nog duidelijk te zien in de Vulkaneifel met steden als Daun en Gerolstein
 • De Eifel ook een prachtig wintersportgebied is
 • De wijnoogstfeesten groots worden gevierd in de Duitse Eifel
 • De rivieren in de Eifel veel worden gebruikt voor wildwateractiviteiten als kajakken, hydrospeeden en raften
   
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten