Actieve vakantie Eifel

Wandelen in de Eifel

Dichtbij Nederland, maar erg verrassend en authentiek; dat is de Eifel. Dit prachtige gebied ten noorden van de Moezel is enorm in trek voor een wandelvakantie. Daarnaast leent de Eifel zich volop voor outdooractiviteiten als mountainbiken, fietsen, kajakken en raften. Het gebied herbergt verder schilderachtige dorpen en steden met veel vakwerkhuizen en indrukwekkende burchten, kloosters en kerken. Tijdens een reis door de Eifel is een bezoek aan Monschau, Bad Münstereifel, Nideggen en Blankenheim onvermijdelijk. Een totaal andere wereld en dat op slechts enkele uren van huis. Lees meer over onze reismogelijkheden.

Toon alle reizen in de Eifel

Aanbevolen reizen in de Eifel

Duitsland - Vulkaaneifel, 7 dagen
8,4
Wandelen
Privéreis
Duitsland - Vulkaaneifel Beleef de Eifelsteig en het Lieserpfad

wandelvakantie langs hotels en pensions

Zwaarte
Comfort
7 dagen
vanaf € 654
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Duitsland - Zuid-Eifel, 5 dagen
7,8
Wandelen
Privéreis
Duitsland - Zuid-Eifel Kleinschalig heuvelland in Natuurpark Zuid-Eifel

wandelvakantie langs hotels en appartement

Zwaarte
Comfort
5 dagen
vanaf € 369
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Duitsland - Eifel Bitburger Land, 4 dagen
IMG_5051.JPG 8,0
Wandelen
Privéreis
Duitsland - Eifel Bitburger Land Wandelen langs fraaie historische burchten

lichte wandelvakantie vanuit sfeervol hotel

Zwaarte
Comfort
4 dagen
vanaf € 289
Prijs per persoon bij min. 2 personen

Wandelen in de Eifel

Tijdens een wandelvakantie in de Eifel geniet je van adembenemende landschappen en charmante stadjes, en dat op slechts een paar uur rijden van Nederland. Deze gevarieerde Duitse streek is met recht een wandelparadijs en biedt voor elk wat wils, met ruim 200 kilometer aan goedgemarkeerde wandelroutes. Recreatieve wandelaars die het rustig aan willen doen, wandelen in het hart van de Eifel in het gebied rond de rivier Kyll of kiezen voor een korte wandeltrip in het Bitburgerland, inclusief een bezoek aan de oude Romeinse stad Trier. Wandelen door Natuurpark Zuid-Eifel brengt je naar het drielandenpunt van Duitsland, België en Luxemburg. Onderweg passeer je glooiende heuvels en kleine valleien vol weelderige bloemen en vlinders, zeker wanneer je dit gebied in het voorjaar bezoekt. De echt ongerepte Eifel ontdek je in het zuidelijk gelegen Neuerburger Land. Wijnkenners verkennen het romantische Ahrtal vol eeuwenoude vakwerkhuizen en wijngaarden tijdens een wandeltocht over de fraaie Rotweinwanderweg.

Toon alle wandelvakanties in de Eifel

Avontuur in de Vulkaan-Eifel

Begroeide vulkaankegels, oude lavasporen en gedoofde vulkanen die zich hebben gevuld met water; de Vulkaan-Eifel is een bijzonder gebied waar de voormalige vulkanische activiteit nog duidelijk zichtbaar is. Tijdens een lichte wandelreis maak je kennis met de karakteristieke blauwgroene kratermeren, de zogeheten Maren, en wandel je over de flanken van de stratovulkaan Moserberg. Verder bezoek je de koudwatergeiser van Wallenborn en volg je het wonderschone Lieserpfad tussen het vakwerkstadje Wittlich en kuuroord Daun.

Eifel met SNP Natuurreizen

 • Individuele wandelvakanties door heel de Eifel
 • Fijne mix van natuur, cultuur en culinair genieten
 • Wandelen in de Eifel voor elk niveau
 • Ontdek de bijzondere Vulkaan-Eifel
 • Bezoek aan de oudste stad van Duitsland Trier
 

Wist je dat

 • Nationaal Park Eifel is één van de 16 nationale parken van Duitsland en heeft een oppervlak van 10.800 hectare.
 • In Nationaal Park Eifel leven 1.450 verschillende diersoorten, waaronder wilde katten, herten, lynxen, wilde zwijnen en zwarte ooievaars.
 • In de Vulkaan-Eifel bevinden zich zogeheten maren, cirkelvormige bassins waarin het water niet weg kan zakken omdat de bodem bestaat uit stollingsgesteente.
 • De Eifel staat bekend om zijn uitbundige wijnoogstfeesten.
 • De Rotweinwanderweg in het Ahrtal is een prachtige wandelroute door het grootste aaneengesloten rodewijnbouwgebied in Duitsland.
 • De Eifel is ook een fraai gebied om te wintersporten.
 
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.