Kies een continent
  Kies eerst een continent
  Je zoekt op:
  Wandelen×
  Luxemburg×
  Alles wissen ×
  2

  Wandelvakanties in Luxemburg

  Clervaux in Luxemburg

  Wandelvakanties Luxemburg

  Te midden van Europa presenteert Luxemburg een adembenemend natuurlandschap. Heuvels rollen door dichte bossen, terwijl de Ardennen met schilderachtige rivieren en charmante valleien indruk maken. En het grootste voordeel: ver reizen hoeft niet.

  Ontdek middeleeuwse kastelen als getuigen van het verleden en beschermde natuurgebieden met zeldzame flora en fauna. Luxemburg verandert met de seizoenen: herfst brengt warme kleuren, winter brengt serene sneeuw. Een reis door de natuur hier is een kalme ontdekking, waar elke wandeling nieuwe verrassingen biedt. Luxemburgs natuur is puur, tijdloos en gewoonweg betoverend.

  Meer over onze wandelvakanties in Luxemburg

   

  Luxemburg - Escapardenne Lee Trail, 5 dagen
  Clervaux in Luxemburg
  Wandelen
  Privéreis
  Luxemburg - Escapardenne Lee Trail Wandelroute door de Luxemburgse Ardennen

  wandelvakantie langs hotels

  Zwaarte
  Comfort
  5 dagen
  vanaf € 584
  Prijs per persoon bij min. 2 personen
  Nieuw
  Luxemburg - Mullerthal Trail, 6 dagen
  Mullertal
  Wandelen
  Privéreis
  Luxemburg - Mullerthal Trail Hiken in Klein Zwitserland

  wandelvakantie langs hotels

  Zwaarte
  Comfort
  6 dagen
  vanaf € 849
  Prijs per persoon bij min. 2 personen
  Nieuw

  Wandelvakantie Luxemburg: wandelparadijs dichtbij

  De Escapardenne is een grensoverschreidend wandelproject, bestaande uit twee meerdaagse routes: de Lee Trail en de Eislek Trail, samen goed voor 160 km wandelgenot. Dit eerste arrangement betreft de Lee Trail, een zuiver Luxemburgs avontuur. Met auto of trein bereik je je startpunt in Ettelbrück, een prettige stad aan de Sauer (Luxemburgs voor Sûre). Deze volg je, soms lieflijk meanderend, dan weer diep ingesneden in het omringende leisteenplateau. Over de scherpe kammen wandel je langs uitzichtpunten en middeleeuwse kastelen, als haviksnesten op de rotsen. Dan weer daal je af om te overnachten op een prachtige plek als in Bourscheid-Plage, of een terrasje te pikken in een van de vele dorpjes. De Lee Trail dankt haar naam aan de 'ley' of leisteen en bezit het keurmerk Leading Quality Trail-Best of Europe, jouw garantie voor een prachtige route, een uitstekend pad en veel afwisseling.

  Mullerthal trail

  Een van de mooiste wandelbestemmingen dicht bij huis is te vinden in het Luxemburgse Mullertal, ook wel Klein Zwitserland genoemd. Wie heeft hier niet als kind met zijn ouders tussen de zandstenen rotsformaties gelopen, of bij Berdorf aan touwen hangend kennis gemaakt met de klim discipline? We hebben een trektocht voor je uitgezet over de Mullerthal Trail, van Diekirch via Beaufort, Mullerthal en Berdorf naar Echternach. De route bezit het keurmerk Leading Quality Trail-Best of Europe, jouw garantie voor een prachtige route, een uitstekend pad en veel afwisseling. Je overnacht in heerlijke hotels en natuurlijk wordt je bagage vervoerd. Deze wandeling is makkelijk te combineren met de Escapardenne Lee Trail (reiscode 303010) die in Ettelbrück begint.

  Kirsten de Baar

  Kunnen we je helpen?

  Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. (vanaf 01-10-2023 t/m 16-12-2023, op zaterdag gesloten)