Thailand - Avontuurlijke fietsreis, 15 dagen Slow travel door Noord-Thailand

« Terug naar overzicht
Privéreis - Fietsen

Fietsvakantie langs hotels

Ontdek op twee wielen het land van de glimlach tijdens deze afwisselende vakantie door Noord-Thailand. Al fietsend ga je lekker langzaam, zie je veel, maak je makkelijk contact met de locals en voel je het land letterlijk aan je voorbij trekken. Vlieg naar Chiang Mai, één van de mooiste steden van Azië, en bezoek de beroemde tempel op de berg Doi Suthep. Bekijk de lokale huisnijverheid en proef geurrijke snacks op de avondmarkt van Chiang Rai. De gehele route is in GPS uitgezet waardoor je de leukste, stilste en meest 'off the beaten track' weggetjes volgt en zoveel mogelijk van de drukke wegen weg blijft. Zie hoe lokale boeren langs de Mae Ping rivier het veld bewerken. Volg de fameuze Mekong rivier en leer over de beruchte Gouden Driehoek, groot geworden door de handel in opium. Fiets veelal over het vlakke platteland, beklim zwetend heuvels en daal razendsnel af over junglewegen.  Je overnacht in prima hotelletjes en guesthouses waar je kunt genieten van de heerlijke Thaise keuken. Een volgauto staat je steeds ter beschikking, waarmee ook je bagage vervoerd wordt.  Je kunt dit avontuur makkelijk uitbreiden met korte arrangementjes tot een volledige Thailand vakantie!

Uniek aan deze reis

 • Backup auto in geval van nood
 • Bagagevervoer inclusief
 • Fiets gemiddeld 40-50 km per dag
 • Huurfietsen Koga Hybride of Mountainbike
 • Prima hotels, resorts en guesthouse
 • Unieke SNP route geheel in GPS
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Oppad | Fietsen door Thailand

Met een lokale gids gaan we op stap om een nieuwe fietsroute uit te stippelen. Een tocht met flinke dagetappes, maar met evenveel relaxmomenten om het land en de Thaise gastvrijheid te ontdekken; kortom een perfecte balans. Lees verder...

Dag tot dag

Thailand - Noord Thailand avontuurlijke fietsreis

In het kort ziet je programma voor de komende 15 dagen er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst Chiang Mai, transfer naar hotel, check huurfiets; overnachting hotel in Chiang Mai
 • Dag 2: stadsbezoek met lokale gids; overnachting hotel in Chiang Mai
 • Dag 3: 61 km fietsen naar Mae Taeng en Mae Ngat Dam; overnachting hotel in Mae Taeng
 • Dag 4: 61 km fietsen naar Phrao; overnachting guesthouse in Phrao
 • Dag 5: 53 km fietsen naar Fang; overnachting hotel in Fang
 • Dag 6: 36 km fietsen naar Tha Thon; overnachting hotel in Tha Thon
 • Dag 7: 2 uur transfer per boot; 29 km fietsen naar Chiang Rai; overnachting hotel in Chiang Rai
 • Dag 8: vrije dag om Chiang Rai te verkennen; overnachting hotel in Chiang Rai
 • Dag 9: 40 km fietsen van Mae Lak naar Chiang Saen; overnachting hotel in Chiang Saen
 • Dag 10: 39 km fietsen (of optioneel 53 km) naar Chiang Khong: overnachting hotel in Chiang Khong
 • Dag 11: 2 uur transfer per auto, 46 km fietsen naar Phayao; overnachting hotel in Phrayao
 • Dag 12: 3 uur transfer per auto, vrije ochtend of middag; overnachting hotel in San Kamphaeng
 • Dag 13: 68 km fietsen naar San Pan Tong; overnachting hotel in San Pan Tong
 • Dag 14: 45 km fietsen naar Chiang Mai; overnachting hotel in Chiang Mai
 • Dag 15: transfer naar vliegveld en einde reis

Voor meer details klik je op de betreffende dag.

 

Dag 1

Na aankomst in Chiang Mai, de grootste stad in het noorden van Thailand, word je vanaf het vliegveld met korte rit naar je accommodatie pal in het oude centrum van de stad gebracht. Gebruik de middag voor een frisse duik in het hotelzwembad of maak een verkennende wandeling door je omgeving. Breng een bezoek aan het naastgelegen tempelcomplex van Wat Phra Singh, één van de ruim 300 tempels die stad rijk is of volg de stadsmuren naar de beroemde Chiang Mai Gate. Kom je op zondag aan dan loont het zeker de moeite om de Sunday Walking Street te bezoeken. Deze straat achter het hotel wordt op zondagen volledig afgezet voor verkeer en vormt dan het decor van een grote markt. Omdat het in de avond zo lekker afkoelt is dat het moment om de Night Bazaar te. bezoeken.

Optionele uitbreiding
Mogelijk wil je voorafgaand aan de reis in Noord Thailand een verblijf in Bangkok toevoegen. Je kunt kiezen voor gewoon een losse hotelovernachting, of Bangkok City & Cycle, inclusief een fietsexcursie door de stad.

Overnachting in

Chiang Mai - 99 The Gallery Hotel

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Centraal * Bangkok City & Cycle

3-daags verblijf in Bangkok, met fietsexcursie
Indien je een stopover wilt, of nodig hebt, in de stad Bangkok, waarom dan niet kiezen voor een unieke manier om de stad te verkennen. Onder leiding van een Engels sprekende gids doorkruis je de stad per fiets en boot in een 5 uur durende excursie. Op de fiets kom je op plekken waar je anders nooit zou komen, ver weg van de toeristische en bomvolle locaties. Verbaas je over de kleurrijke straatjes in Yaowarat, Bangkok's Chinatown. Steek de Chao Phraya River over, de levensader van de stad, dompel je onder in de oude hoofdstad Thonburi. Ga af en toe van de fiets om tempeltjes te bezoeken of lekkernijen te proeven op een lokale markt. Rijd door Princess Mother Memorial Park en aanschouw de prachtige Wat Arun, de Tempel van de Dageraad. Arrangement is inclusief transfers van en naar het vliegveld en de overnachtingen in een prima hotel, inclusief ontbijt en een lunch tijdens de fietstocht op dag 2.

Dag 2

Vandaag vroeg uit de veren om Chiang Mai en de rijke Thaise cultuur te leren kennen. Met een Songtaew (lokale taxi) word je naar de Doi Suthep tempel gebracht, het belangrijkste tempelcomplex van Chiang Mai, gelegen in de bergen ten oosten van de stad. Een bezoek aan deze tempel biedt je schitterende uitzichten over de stad maar uiteraard ook een prachtige inkijk in het boeddhistische geloof. Daarna reis je verder de bergen in naar een dorp van de witte Hmong, één van de vele bergstammen in Noord-Thailand. ’s Middag keer je terug naar Chiang Mai voor de lunch en een stadswandeling door het oude centrum van de stad. Ontdek hoe de locals leven, bezoek lokale markten, de oude stadmuren, het driekoningen monument en de oudste tempel van Chiang Mai, Wat Chedi Luang, Het Lanna folkllife museum biedt een goed beeld van de enorme culturele diversiteit van Noord-Thailand, hetgeen je ook de komende dagen op de fiets zult ervaren. Na de inspanningen van het lopen is er tijd voor ontspanning met een traditionele Thaise massage voordat je deze enerverende dag afsluit met een welkomstdiner. 

Heb je een fiets gehuurd dan krijg je die vandaag ook uitgereikt.

Maaltijden inbegrepen
Ontbijt, lunch, diner

Overnachting in

Chiang Mai - 99 The Gallery Hotel

Dag 3

Het fietsavontuur start in de buitenwijken van Chiang Mai zodat je makkelijker kunt wennen aan het fietsen in Thailand. Geleidelijk verandert het urbane leven in een groene landelijke omgeving. Je fietst langs de oevers van de van Ping rivier en kanalen, door diverse dorpjes naar de Mea Tang dam. Met de fiets kun je deze grote dam in Ping rivier eenvoudig oversteken. Aan de andere kant vervolg je de route en kom je spoedig bij de Wat Ben Din, ook wel de blauwe tempel genaamd vanwege de kenmerkende blauwe daken. Na het bezoek aan deze tempel fiets je dwars door de rijstvelden en maak je pas goed kennis met de vriendelijke Thai. Je ervaart spoedig waarom Thailand ook wel het land van de glimlach wordt genoemd. Je overnacht in het buitengebied van Mae Taeng. Geniet ’s avonds van een heerlijke maaltijd en een prachtig krekel concert .
De route van vandaag is 61 km fietsen; hoogteverschil 625 m klimmen en 550 m dalen.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, diner

Overnachting in

Mae Taeng - Le Cocotier Resort

Dag 4

Het eerste deel van de route bevat diverse pittige klimmetjes. Je fietst door bosrijk heuvellandschap waardoor er ook beschutting is van de bomen. Wie dat wil kan onderweg een frisse duik nemen bij de Bua Tong watervallen. Na circa 25 kilometer wordt het terrein weer vlak tot licht glooiend en meander je door dorpjes en landerijen naar de eindbestemming Phrao. Je overnacht in een accommodatie geïnspireerd op de bouwstijl van de lokale Lanna stam. Wie tijdig aankomt kan zelfs deelnemen aan een Thaise kookles waarbij je onder begeleiding je eigen eten klaarmaakt. 
Dagafstand 61 km fietsen; hoogteverschil 480 m klimmen en 580 m dalen.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Optionele uitbreiding
Heb je extra tijd dan kun je de fietsroute vandaag onderbreken met een overnachting in een heuse boomhut bij het Mae Kuang stuwmeer. Een geweldige locatie!

Overnachting in

Phrao - Khum Lanna Guesthouse

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Noord * Treetop House Rabeang Pasak

2-daagse verblijf in boomhut in jungle
Rabeang Pasak Treehouse is een fantastische jungle 'retreat'. Het is gelegen ten noorden van Mae Kuang stuwmeer, net ten noordoosten van de stad Chiang Mai.
Indien je dit arrangement inbouwt in je Noord-Thailand fietsreis plaats je het na dag 3. Vanuit Mae Teng is het dan 27 km fietsen, met weinig hoogteverschil naar de Rabeang Pasak. Onderweg kun je Bat Cave bezoeken met een grot en een oude mysterieuze tempel. Eenmaal ingecheckt in je boomhut kun je lekker gaan zwemmen in de kreek die over het terrein stroomt of je maakt een wandeling van ongeveer 2 uur naar de dam van een groot stuwmeer. De volgende dag fiets je terug naar weg 1001 en volg je de standaard fietsroute voor 61 km naar Phrao.
Omdat dit arrangement een onderbreking is van de fietsreis moet de auto met chauffeur ook een dag langer blijven. De kosten hiervan zijn verwerkt in de reissom.

De hutten zijn allemaal gebouwd door Mr. Bullsiri (Lee) Suwannachin, voormalig architect en nu eigenaar. Het begon ooit als een vakantiehuisje voor zijn familie, maar ondertussen heeft hij 8 prachtige boomhutten gebouwd. Elke boomhut is uniek en anders. In de hut vind je een goed bed, een ventilator en een elektrische muggenverdelger, een buitendouche (koud water maar dat is prima in de warme tropen), een spoeltoilet e ontbijt is inbegrepen. Alles eenvoudig, maar prachtig gebouwd. Het is de sfeer waar je hier voor komt, niet het comfort. Geniet van de geluiden van de jungle, het klateren van een stroompje, een goede maaltijd in het restaurant, een boekje lezen in een hangmat. Rust, eenvoud en authentiek.

Dit arrangement is alleen te boeken in combinatie met de Avontuurlijke fietsreis (reicode 735002).

Dag 5

Met een transfer van circa 1 uur word je naar een dadel boerderij gebracht. Begin de dag met een frisse dadeldrank en een wandeling door Japans ogende tuin voordat je op de fiets stapt. Je fietst over de flanken van een heuvelrug waardoor je schitterend uitzicht hebt over de omgeving. Onderweg passeer je een grote variëteit aan fruitboomgaarden en landbouwbedrijven met kruiden en specerijen. De eindbestemming vandaag is het dorpje Fang waar je overnacht in een bijzondere accommodatie, gerund door leden van de Zwarte Dao stam.
Dagafstand 53 km fietsen; hoogteverschil 300 m klimmen en 375 m dalen.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, diner 

Optionele uitbreiding
Wil je nader kennis maken met de cultuur van de Zwarte Dao en de Rode Dao volkeren boek dan een extra overnachting voor een homestay in het dorp van deze bergstam waar je per truck en te voet naar toe reist. 

Overnachting in

Fang - Phumanee Lahu Home Hotel

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Noord * Doi Phu Muen Hilltribe trek

Doi Phumuen is een dorpje van de Black Lahu, een etnische groep die 50 jaar geleden vanuit China via Myanmar hier naar toe trokken. Er is nu een gemeenschap van ongeveer 250 mensen, verdeeld over 46 huishoudens. Het ligt op een hoogte van 1200-1300 meter in de bergen tegen de grens met Myanmar. Door het iets koelere klimaat (gemiddeld 25 graden overdag)is het er weelderig groen. In het begin richtte het dorp zich op de productie van opium maar na tussenkomst van de koning (!) is men overgestapt op landbouw. Dit is een mooi voorbeeld van kleinschalig Community Based Tourism waardoor de bevolking zich een klein inkomen kan verschaffen via haar bezoekers.

Dit arrangement is alleen te boeken in combinatie met de Avontuurlijke fietsreis (reicode 735002).

Dag 6

Je vervolgt de route over zandweggetjes tussen de rijstvelden en langs rivieren verder in noordelijke richting naar Tha Ton, vlakbij de grens met Myanmar. Aangezien de route niet erg lang is heb je ’s middag de tijd voor een bezoek aan Wat Tha ton. Deze tempel ligt in de heuvels en torent boven het dorpje uit. De tempel wordt gekenmerkt wordt door een eclectische stijl van beelden, ornamenten en schilderingen. Het uitzicht over Tha Ton en de grens met Myanmar is prachtig.
Dagafstand 36 km fietsen; hoogteverschil 100 m klimmen en 110 m dalen.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Tha Ton - Saranya Riverhouse

Dag 7

Na een rustig ontbijt stap je met de fiets aan boord van een longtail boot voor een 2 uur durende boottocht over de Kok rivier, naar Karen Ruamit. Een prachtige manier om het landschap vanuit een ander perspectief te ervaren. Naarmate je verder buiten Tha Ton komt wordt de bebouwing steeds schaarser en het landschap dichter en ongerepter. Je legt aan bij een kiezel strandje aan de noordoever van de rivier. Vanaf hier begint de fietsetappe naar Chiang Rai. Een korte etappe via de noord- en zuidoever van de rivier met in het begin enkele pittig maar korte klimmetjes over grotendeels autoluwe wegen. Naarmate je dichter bij Chiang Rai komt, wordt het terrein vlakker en het verkeer drukker.
Dagafstand 29 km fietsen; hoogteverschil 270 m klimmen en 280 m dalen.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Chiang Rai - Laluna Resort

Dag 8

Vandaag heb je alle tijd om lekker te ontspannen bij je hotel of om Chiang Rai te ontdekken, de tweede stad in het noorden van het land. Neem beslist de tijd voor een bezoek aan de Wat Rong Khun ofwel de witte tempel. Deze tempel is zo gedetailleerd en uniek vormgegeven dat niet verwonderlijk is dat dit één van de meest populaire attracties van Chiang Rai betreft. In schril contrast met de witte tempel maar al even bizar is het Baandam museum oftewel het Black house. Dit museum toont het werk van de kunstenaar Thawan Duchanee met een wat lugubere tentoonstelling van skeletten, huiden en slagtanden van wilde dieren. Sluit de enerverende dag af met een bezoek aan de Chiang Rai Night Bazar. Hier vindt je tal van (Noord) Thaise gerechten, life muziek optredens en Lanna dans shows.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Chiang Rai - Laluna Resort

Dag 9

Je begint de dag met een transfer per auto van een klein uur naar de Wat Muen Buddha Mettakhu tempel, net ten noorden van Chiang Rai. Deze Chinese tempel vormt het startpunt van de fietsetappe naar de Gouden Driehoek, het beroemde drielandenpunt waar de Mekong rivier de natuurlijke grens vormt tussen Thailand, Myanmar en Laos. Een vlakke etappe door landelijk gebied brengt je bij de Chiang Saen, de oudste stad van Thailand, gelegen aan de Mekong rivier, de levensader van Zuidoost-Azië. De Golden Triangle heeft tevens een berucht verleden vanwege de opiumteelt en smokkelroutes in het gebied. Even ten noorden van Chiang Saen bevindt zich de Hall of Opium. Dit indrukwekkende museum biedt een kijkje in de roemruchte geschiedenis van de gouden driehoek.
Dagafstand 40 km fietsen; hoogteverschil 160 m klimmen en 150 m dalen.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Chiang Saen - Gins Maekhong View Resort & Spa

Dag 10

De dag van vandaag staat volledig in het teken van de machtige Mekong rivier. Het begint met een korte transfer per auto van circa 30 minuten naar het startpunt van de route. Vanaf hier volg je grotendeels dezelfde weg over licht glooiend terrein door de dorpen langs de Mekong. Je eindigt de etappe met een korte verplaatsing naar Chiang Khong om het stadje in te komen. Fiets je liever in het geheel tot Chiang Kong dan wachten je deze laatste kilometers nog enkele forse klimmen. De inspanningen worden echter ruim beloond met prachtige uitzichten op de Mekong en buurland Laos.
Dagafstand fietsen optie 39 km; 235 m klimmen en 240 m dalen, of optie 53 km; hoogteverschil 470 m klimmen en 475 m dalen

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Chiang Khong - Namkhong Riverside hotel

Dag 11

Het is tijd om vaarwel te zeggen tegen de Mekong. Een transfer van circa 2 uur brengt je een stuk zuidelijker naar het Mae Puem National Park. Hier start je met een korte ronde door het park om de benen op te warmen. Daarna fiets je door een prachtig rollend heuvellandschap naar het meer van Phayao, het grootste meer van Noord-Thailand. In de verte zie je al snel de gelijknamige stad liggen maar eerst peddel je nog rond het meer langs rijstvelden en waterlelies. Ontmoet onderweg de lokale vissers en sta oog in oog met kuddes koeien en waterbuffels voordat je aankomt in Phayao.
Dagafstand 46 km fietsen hoogteverschil 220 m klimmen en 260 m dalen

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Phayao - The Cozy Nest Boutique Hotel

Dag 12

Vandaag geen fietsetappe maar een transfer van circa  3 uur op het programma naar San Kamphaeng. Dat geeft je de gelegenheid om rustig te ontbijten en Phayao verder te verkennen. Vanaf de stijger aan de kade van Phayao kun je de boot nemen naar Wat Tilok Aram. Deze 500 jaar oude tempel ligt na de vorming van het meer al decenia onder water Een klein eiland met gedenksteen en Boeddhabeeld herinneren aan vervlogen tijden. Na een rustige ochtend wordt je in de middag naar San Kamphaeng gebracht. Indien je nog tijd hebt kun je nog lekker ontspannen in de hot springs van San Kamphaeng of je bezoekt de lokale markt. Al met al een rustig dagje.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

San Kamphaeng - Mai Siam Resort

Dag 13

Met hernieuwde energie beginnen we vandaag aan de langste etappe. Lang weliswaar, maar veelal over rustige wegen en enkele interessante stops onderweg. Een opkikker vind je zeker in een van de koffietentjes. Een bijzondere plek is Lamphun, een soort kleine versie van Chiang Mai, met een door een stenen muur en kanaal omringd centrum.  Parkeer je fiets even voor een bezoek aan de magische Wat Prathat Haripunchai tempel. Niet ver hier vandaan bereik je het hotel voor komende nacht, een prachtig resort in voormalige en compleet gerenoveerde bakstenen tabaksschuren.
Dagafstand 68 km; hoogteverschil 210 m klimmen en 280 m dalen

Maaltrijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

San Pan Tong - Kaomai Lanna Resort

Dag 14

Het laatste loodje. Een makkelijke route waarbij je veelal de Ping rivier volgt, maar nu vanuit het zuiden de stad Chiang Mai in fietst. Het is een rustige route waarbij je toch veelal het drukke verkeer van Chiang Mai omzeilt. Uiteindelijk ga je van je fietspad af en moet je het laatste stukje kriskras door het oude centrum naar het welbekende hotel. Hier lever je de huurfiets in bij je chauffeur.
Dagafstand: 45 km; hoogteverschil 170 m klimmen en 150 m dalen.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Chiang Mai - 99 The Gallery Hotel

Dag 15

Na het ontbijt eindigt dit arrangement. Afhankelijk van het tijdstip van je vlucht wordt je in ongeveer 20 minuten nog naar het vliegveld gebracht.

Optionele uitbreiding
Verleng je reis met een van onderstaande bouwstenen voor een compleet Thailand avontuur.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Centraal * Bangkok City & Cycle

3-daags verblijf in Bangkok, met fietsexcursie
Indien je een stopover wilt, of nodig hebt, in de stad Bangkok, waarom dan niet kiezen voor een unieke manier om de stad te verkennen. Onder leiding van een Engels sprekende gids doorkruis je de stad per fiets en boot in een 5 uur durende excursie. Op de fiets kom je op plekken waar je anders nooit zou komen, ver weg van de toeristische en bomvolle locaties. Verbaas je over de kleurrijke straatjes in Yaowarat, Bangkok's Chinatown. Steek de Chao Phraya River over, de levensader van de stad, dompel je onder in de oude hoofdstad Thonburi. Ga af en toe van de fiets om tempeltjes te bezoeken of lekkernijen te proeven op een lokale markt. Rijd door Princess Mother Memorial Park en aanschouw de prachtige Wat Arun, de Tempel van de Dageraad. Arrangement is inclusief transfers van en naar het vliegveld en de overnachtingen in een prima hotel, inclusief ontbijt en een lunch tijdens de fietstocht op dag 2.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Tijdens deze reis slaap je in een combi van 2*,3* en 4* hotels. In Phrao verblijf je in een kleinschalig guesthouse. In alle accommodaties heb je een privékamer met douche en toilet op de kamer. Vrijwel alle accommodaties beschikken over airconditioning, TV op kamer. WIFI is in alle hotels beschikbaar, in de meeste gevallen ook op de kamer. De accommodatie in Fang beschikt alleen over ventilatoren maar alle ramen zijn voorzien van horren. Voor de eigen gemoedsrust zou je eventueel een klamboe mee kunnen nemen.
In alle accommodaties zijn eenpersoonskamers beschikbaar (op aanvraag en tegen meerkosten). In ongeveer de helft van de accommodaties zijn zwembaden aanwezig. Tevens is het op de meeste plekken mogelijk om een Thaise massage te bestellen waardoor je optimaal kunt herstellen van de inspanningen van het fietsen. 
De hotels zijn gekozen vanwege de handige ligging t.o.v. de fietsroute maar ook vanwege de locatie. Diverse accommodaties zijn landelijk gelegen tussen de rijsvelden. In deze accommodaties zijn goede restaurants aanwezig waar je kunt genieten van heerlijke gerechten uit de Thaise en regionale keuken. In de grotere dorpskernen is gekozen voor centraal gelegen accommodaties met diverse restaurantopties in nabije omgeving. 

 

Over de maaltijden

De Thaise keuken behoort tot de beste van Azië. Hou je van de Aziatische keuken dan wordt je reis door Thailand één groot culinair avontuur. De basis van vrijwel iedere maaltijd, of het nu ontbijt, lunch of diner is, is rijst. En die komt in Thailand in vele variëteiten. Gewone rijst wordt geserveerd onder de naam Khao suoy, gebakken rijst als Khao pad en Khao niaw is kleverige rijst die met de hand wordt gegeten. Rijstgerechten met vis (plaa), varkensvlees (muu), rundvlees (neua) of kip (kai). Beroemd zijn de Thaise curries en soepen. Curries zijn veelal gebaseerd op kokosmelk en vele groenten en variërend van mild tot zeer pittig. Op menukaarten wordt die gradatie vaak aangegeven met aantal rode pepertjes. Hou je niet van pittig eten geef dit dan aan door te zeggen ‘Mai Ped’. De curry schep je over een de witte rijst op je bord.

Voor de vegetariër zijn er best veel gerechten zonder vlees maar bedenk dat een standaard ingrediënt vrijwel altijd vissaus is. Probeer zeker ook eens de Tom Kha, een heerlijke milde kokossoep. Ook noodles worden veel gebruikt, een invloed vanuit de Chinese gemeenschap. Pad Thai noodles wordt veel aangeboden in straatstalletjes.
In desserts wordt zelfs ook nog rijst verwerkt, zoals met mango en kokosmelk. Heerlijk!

Bij salades moet je zeker even oppassen. Niet omdat ze ‘onveilig’ zouden zijn maar omdat salades vaak een zeer pittige dressing krijgen. En natuurlijk zal fruit vaak op je menu staan. Bij het ontbijt wat vers fruit, als dessert of zomaar tussendoor. Meest aangeboden worden banaan, ananas, watermeloen, papaya maar probeer ook eens dragon fruit, doerian en jackfruit.

In de meeste hotels wordt ’s ochtends een westers en een Thais ontbijt geserveerd. Voor lunches onderweg ben je veelal aangewezen op kraampjes en restaurantjes onderweg. De kwaliteit is doorgaans goed aangezien de meeste Thai zelf ook buiten de deur eten.

Op een reis door Thailand moet je veel water drinken. Zeker niet uit de kraan! Neem zelf een stevige fles/bidon mee zodat je die steeds kunt aanvullen en minder plastic flesjes verbruikt. Fruit smoothies en vruchtensappen zijn erg populair. Kokosmelk wordt aangeboden uit een kokosnoot met een rietje. Erg lekker ook. Goede koffie vind je zeker nog niet overal. Vaak wordt de zeer sterke oploskoffie aangelengd met gecondenseerde zoete melk. En een goede dorstlesser, Thais bier, luistert naar de merknaam Singha, Chang of Leo.

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen
 • Maaltijden conform dag-tot-dag-programma
 • Gebruik volgauto met chauffeur voor transfers en bagagevervoer
 • Dagexcursie Chiang Mai incl lunch en diner
 • Gehele route gedetailleerd in GPS
 • Leen telefoon met lokale SIMkaart
 • Eenvoudige Nederlandstalige routebeschrijving en overzichtskaart

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis naar Chiang Mai
 • Overige maaltijden
 • Vaccinaties, verzekeringen
 • Entrees, fooien en persoonlijke uitgaven
 • Fietshuur (zie materiaalhuur)

Over de activiteiten

Je fietst gemiddeld zo'n 40-50 km per dag, met enkele uitschieters naar ca. 65 km. Omdat je veelal in de rivierdalen fietst zijn de etappes grotendeels licht glooiend tot vlak. Gemiddeld klim je zo'n 250-300 m per dag. Een enkele keer moet er wat meer geklommen worden, zoals het eerste deel van de etappe op dag 3 naar Mae Taeng (625 m), op dag 4 naar Phrao (480 m) en het laatste (optionele) stuk op dag 10 naar Chiang Khong (470 m). Aangezien de hoogteverschillen met GPS zijn getraceerd, is ieder bultje geregistreerd. Onze ervaring is dat in de praktijk het gevoelsmatig minder lijkt dan wat de GPS aangeeft, omdat je de kleine bultjes niet of nauwelijks merkt in je beleving. In Thailand rijdt men links. 

Je fietst grotendeels over verharde wegen, veelal c en d wegen. Je fietst door zeer landelijk gebied waardoor de route grotendeels autoluw is. Circa 10% van de route gaat over onverharde wegen. De kwaliteit van de wegen is over het algemeen goed maar ook de verharde wegen kunnen soms hobbelig zijn of een enkele kuil bevatten.
 
Overal in Thailand zijn loslopende honden. Deze doen in principe niets en liggen vaak zelfs gewoon op de weg te slapen. Wel kunnen ze soms plotseling oversteken. Dit betekent voor de fietser extra alert zijn. De meeste honden zijn vriendelijk en reageren niet op je, maar er zijn er altijd die wel even achter je aan willen rennen. Indien je overmatige angst voor honden hebt dan kun je deze reis beter niet doen. 
 
De fietsroutes zijn geheel in GPS uitgezet en dus dien je je eigen GPS/minitablet/fietscomputer mee te nemen en hier ook goed mee om weten te gaan. Hoewel grote delen ook met de routebeschrijving te rijden zijn is het beter deze als back-up te gebruiken. Op diverse plaatsen in de route volg je kleine weggetjes die lastig te beschrijven zijn. Op die plaatsen biedt de GPS uitkomst. Daarom moet je op GPS fietsen, waarvoor je de tracks kunt downloaden vanaf Mijn SNP. 

Op de route maak je diverse keren gebruik van transfers. Deze zijn gepland om drukke en/of te heuvelachtige trajecten te vermijden. De gehele reis blijft deze volgauto beschikbaar. De chauffeur zorgt voor het bagagevervoer. Ook is er drinkwater voorradig in de auto. Op een aantal plaatsen in de route kan de auto niet volgen. Dan rijdt de chauffeur naar een volgend punt op de route om je daar op te wachten. Tevens ontvang je bij aankomst een telefoon met lokale SIMkaart met een tegoed. Hiermee kun je steeds je chauffeur bereiken indien je iets met hem wilt afspreken, bijvoorbeeld als je de route wilt afbreken of pech hebt.
Hoewel de afstanden en de relatief geringe hoogtemeters wellicht een eenvoudige fietstocht doen vermoeden moet de warmte niet worden onderschat. Temperaturen van 30 graden of hoger en een hoge luchtvochtigheid maken de route zwaarder dan hij wellicht lijkt. 
 

Extra dagen

Je kan in alle accommodaties extra nachten boeken om de reis wat rustiger te maken.

Fietsverzekering

Bij diefstal van of schade aan je huurfiets ben je persoonlijk aansprakelijk. Gestolen of beschadigd materiaal dient vergoed te worden aan de verhuurder. Wij adviseren, zowel bij huurfietsen als eigen fietsen, een reisverzekering met extra hobby- en sportuitrusting af te sluiten die deze kosten dekt. Je kunt via ons bij a.s.r. een reisverzekering inclusief dekking voor bijzondere sportuitrusting afsluiten.

Meer informatie over onze verzekeringen

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Chiang Mai. Houd er bij de planning van zowel je heen- als terugreis rekening mee dat je - door een later tijdstip van vertrek - pas een dag later aankomt op je bestemming.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
E-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Nota bene
Wij raden aan om je vlucht tegelijkertijd met je arrangement te boeken. Informeer bij onze reiswinkel naar de mogelijkheden.

Fiets huren of mee in het vliegtuig
Geef bij boeking duidelijk aan of je een fiets huurt of je eigen fiets wil meenemen in het vliegtuig. Indien je je eigen fiets meeneemt in het vliegtuig dien je dit bij boeking aan te geven onder het kopje 'persoonsgegevens / preferenties'. Je dient je fiets goed te verpakken.

Klik hier voor meer informatie over het verpakken van de fiets.

Elke maatschappij kent haar eigen voorwaarden en het aantal kilo’s dat je mag inchecken kan per maatschappij verschillen. SNP heeft met een aantal maatschappijen goede afspraken gemaakt over het meenemen van de fiets in het vliegtuig, echter: vervoer van je fiets geschiedt altijd op eigen risico. Als je je eigen fietsen meeneemt, kan je het beste kiezen voor een vlucht met Singapore Airlines. Bij Singapore Airlines mag je standaard 20kg inclusief fiets meenemen, maar kunnen we 10kg per persoon extra voor je aanvragen. Bagageregelingen voor het meenemen van de fiets worden regelmatig gewijzigd. Kijk voor de actuele voorwaarden op de website van Singapore Airlines.

SNP is niet aansprakelijk voor de gevolgen van door vervoerders nieuw ingevoerde dan wel gewijzigde voorwaarden die op het moment van boeken van je reis nog niet bekend waren. 

Hoe kom ik van het vliegveld naar de eerste accommodatie

Bij aankomst op het vliegveld Chiang Mai word je door onze lokale agent opgehaald en naar het eerste hotel in de stad gebracht. Op de laatste dag word je van het hotel in Chiang Mai weer terug naar het vliegveld gebracht. Eigen fietsen kunnen mee.

Deze reis kun je het gehele jaar maken en starten op elke dag van de week. Doch de beste reistijd is in de maanden november t/m april, aangezien er dan de minste neerslag valt en het niet al te heet is. In december en januari kan het zelfs 's nachts behoorlijk afkoelen tot onder 10 graden. Echter, in deze maanden is het ook het drukst en is het noodzakelijk om vroeg te boeken vanwege de beperkte beschikbaarheid van hotels in deze periode. In de maanden mei t/m oktober is het regentijd, met juli-augustus-september als natste maanden. Op zich niet erg, want de regen valt meestal in een enkele bui aan het eind van de dag en is lekker verfrissend. Maar de onverharde wegen (ongeveer 10 % van de route) kunnen in een flinke modderpoel veranderen en ook de asfalwegen kunnen soms glibberig worden. Dus iets meer uitdagend in die tijd! De rustigste maanden zijn april t/m juni en september tot oktober.Temperatuur varieert van gemiddeld 30-32 in wintermaanden tot 33-36 in de zomermaanden.

Half april (meestal 13-15 april), de warmste periode van het jaar, wordt het traditionele nieuwjaar (Sonkran) gevierd. Er is dan meer verkeer op de weg. Vooral in Chiang Mai gaat dit zeer uitbundig. Mensen gooien water naar elkaar en er worden veel processies gehouden. Ook als toerist ben je niet veilig voor het water. Op 8-9 november 2022 en 27-28 november 2023 is Loy Krathong, het lichtfeest in Thailand. Hierbij laat men kleine bootjes met kaarsen varen op kanalen en rivieren.

Onze lokale partner 

Onze lokale partner in Thailand heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Omdat ze in meerdere Aziatische landen actief zijn beschikken ze over een eigen duurzaamheidsteam. Dit team heeft alle producten die aangeboden worden langs de lat van duurzaamheid gelegd. Uitgangspunten daarbij zijn dat CO2 emissie van voertuigen gecompenseerd wordt,een aanzienlijk deel van de opbrengst terugvloeit naar lokale uitvoerders, de verspreiding van cultureel erfgoed altijd onderdeel is van de arrangementen en een aantal non-profit organisaties ter plaatse een donatie ontvangen. Losse plastic drinkflesjes in de wagen zijn vervangen door een hervulbaar waterreservoir voor gegarandeerd zuiver drinkwater. Zo help je mee de hoeveelheid plastic te reduceren.

Travelife

Travelife is een toonaangevende organisatie die agenten, touroperators (als SNP) en accommodatiehouders traint, managet en certificeert op het gebied van verduurzaming. Travelife, in 2007 opgericht door de ANVR, ABTA (tegenhanger van de ANVR in Engeland) en enkele universiteiten, ondersteunt bedrijven om de negatieve impact van toerisme te verkleinen en de positieve gevolgen te bevorderen.  Denk hierbij aan verantwoord management, sociaaleconomische factoren, culturele factoren en de gevolgen voor de natuur (aanspreken van natuurlijke bronnen, verminderen vervuiling en behoud biodiversiteit en landschappen). Travelife certificeert op basis van internationaal erkende criteria opgesteld door GSTC (Global Sustainable Tourism Council) en beloont behaalde resultaten met de status Travelife Partner of, het hoogst haalbare, de status Travelife Certified. Om de twee jaar wordt een bedrijf weer getoetst voor de handhaving van de status. 

Deze partner van SNP heeft de status van Travelife Certified behaald. 

Het is noodzakeljk je eigen GPS, fietscomputer of minitablet mee te nemen. Denk ook aan bevestiging op het stuur, een regenhoes, oplader (of extra set batterijen bij GPS) en wereldstekker om van stopcontact gebruik te kunnen maken. De route volg je aan de hand van een GPS track die je in de 'Mijn SNP' omgeving kunt downloaden. Daarnaast is er een eenvoudige routebeschrijving. Eenvoudig, omdat vele kruisingen/afslagen nauwelijks te beschrijven zijn is het dus essentieel is om op de GPS track te fietsen.

Bagage wordt vervoerd. Indien je een fiets hebt gehuurd krijg je daar ook 1 fietstas bij, voor wat kleine spulletjes voor onderweg als snacks, extra water, poncho, etc. Indien je een eigen fiets meeneemt zul je ook zelf voor een fietstas moeten zorgen.

Heb je een fiets gehuurd dan komt die ook met bidonhouder, reservebinnen- en buitenband, 1 fietstas, pompje, slot, reparatiesetje

We raden je sterk aan om een fietshelm te dragen. Neem deze zelf mee vanuit thuis. Zorg zelf ook zeker voor een kettingslot extra, een multitool zodat je kleine reparaties zoals bandplakken zelf kunt uitvoeren, want fietsenmakers zijn schaars in dit land. Neem een potje/tube kettingolie/vet mee zodat je enkele keren onderweg de ketting wat kunt smeren.

GELDIG paspoort (maak een kopie van je paspoort, in geval van verlies)
• Indien je geen fiets huurt: hybride fiets of mountainbike met stevige 'anti-lek' banden
• Voor je eigen fiets: bidon, fietstas en stuurtas, slot met reservesleutel, kleine pomp, kilometerteller, bandenplakset, inbussleutel, (kruiskop)schroevendraaiertje, kleine tang, één of twee andere sleutels (o.a. voor je trappers), noodspaken (vraag advies bij de fietsenmaker: hij kan ze precies op maat voor je buigen, dan heb je geen pignonafnemer nodig), reserve binnenbanden en buitenband, extra rem- en derailleurkabel, enkele schroefjes en moeren, een klein stukje dun ijzerdraad, 2x extra set remblokjes voor natte en zandige omstandigheden, een rolletje tape, stukje fietsketting, eventueel kettingolie, kettingpons, tie-rips
• Bij fietshuur: wel meenemen bidon, kettingslot, multitool
• Fietshelm
• Geld, betaalkaarten en pasje, eventueel creditcard
• Kopie reis- en ziektekostenverzekering
• Zaklamp
• Zonnebrandcrème, zonnebril, zonneklep of -pet
• Dagrugzakje tijdens fietsen
• Fietskleding en -handschoentjes
• Fietsschoenen of gympen
• Dunne warme trui, jack of fleece
• Regenkleding
• Zakmes
• Kopje of beker voor frisdrank of sap onderweg
• Enkele eenvoudige EHBO-middelen
• Desinfecterende handgel (zeep waarbij je geen water hoeft te gebruiken)

Fiets mee in het vliegtuig
Als je geen fiets huurt, maar je eigen fiets meeneemt, raden wij je aan de fiets zo goed mogelijk te verpakken (fietsdoos of fietshoes) en een beetje lucht uit de banden te laten. Haal het stuur van je fiets af of plaatst het schuin en haal de trappers eraf. Fietsdozen zijn verkrijgbaar op Schiphol.

Ga je binnenkort op reis naar Thailand bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/thailand. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Voor een toeristisch verblijf in Thailand voor maximaal 30 dagen hebt u geen visum nodig. Bij aankomst krijgt u op het vliegveld een toeristisch visum in uw paspoort geniet. Daarnaast moet u beschikken over vliegtickets voor uw terug- of doorreis.
Bij aanvraag van een visum in Nederland is de maximale verblijfsduur in Thailand 60 dagen. Verlenging hiervan met 30 dagen is ter plaatse mogelijk. Het verblijf van 90 dagen moet binnen een periode van 6 maanden vallen. 

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of consulaat van Thailand (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Thailand

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Begin rustig aan en weersta de verleiding om teveel te proeven van het aantrekkelijke eten, totdat uw maag gewend is aan het voedsel. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
Bij een reis door de tropen, is er altijd het risico van ziektes die we in Nederland niet (meer) tegenkomen. Hoewel de gezondheidsvoorzieningen in Thailand niet overal overeenkomen met die in de westerse wereld, zijn de Thaise ziekenhuizen in het algemeen vergelijkbaar met de onze. Slaap in muggenrijke gebieden onder een muskietennet indien er geen airconditioning is, en gebruik een goed muggenwerend middel.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Zika Virus
In Thailand is in het verleden het Zika virus vastgesteld. Vraagt u na bij de GGD of er risico is in het gebied waar u naar toe gaat. Voor meer informatie: zie onder vaccinatie

Medicijnen
Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Hygiëne
Met de hygiëne is het in Thailand niet zo slecht gesteld. Men kookt al het water, gebruikt waar mogelijk koelkasten voor het bewaren van voedsel/drank en ook de persoonlijke hygiëne is erg belangrijk. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie, met name in het binnenland zijn eenvoudige voorzorgsmaatregelen noodzakelijk. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet en drinkt. Wees voorzichtig met oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes. Voor vegetariërs zijn er voldoende en goede Thaise gerechten zonder vlees.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.

 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.

 • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.

Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Thailand binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Thailand zelf komt geen Gelekoorts voor.

Aanbevolen
Malaria prophylaxis wordt aanbevolen, zeker wanneer u onderstaande gebieden bezoekt.
Bijzonderheden: Buiktyphusvaccinatie wordt aanbevolen bij een reis in Thailand van meer dan 2 weken. Laat u informeren u over de risico’s op besmetting met Mazelen en Japanse Encefalitis.

Malaria
In Thailand komt het hele jaar Malaria voor op het platteland en beboste heuvelachtige gebieden, vooral in de grensgebieden van het land en speciaal die met Myanmar en Cambodja. In de grote steden en belangrijkste toeristenresorts, zoals Bangkok, Chiangmai, Pattaya, Phuket en Samui, komt geen malaria voor.
Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Zikavirus (& dengue en chikungunya)
Het zikavirus (& dengue en chikungunya) wordt verspreid door de gelekoortsmug of denguemug. Deze mug komt niet van nature voor in Nederland. Het zikavirus is een virus dat de infectieziekte zikakoorts veroorzaakt die meestal vrij mild verloopt. Maar ongeveer 1 op de 5 mensen die besmet worden met het zikavirus krijgt klachten. De meeste mensen krijgen helemaal geen klachten. Wetenschappelijk is bewezen dat een infectie tijdens de zwangerschap schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan raden we je aan contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Voor meer informatie over het zikavirus verwijzen we je naar het RIVM. Op deze site tref je een link aan naar de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) die regelmatig updates verstrekt van de landen waar het zikavirus voorkomt. 

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Hoewel Thailand een veilige bestemming is, komt er in sommige grensgebieden geweld voor. In de grote steden en in het openbaar vervoer moet u waken voor zakkenrollers, met name alleenreizende vrouwen. In Bangkok kunt u geen taxi zonder vergunning nemen. U herkent de taxi’s met vergunning aan de geel / zwarte nummerplaten.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Thailand - Avontuurlijke fietsreis

Slow travel door Noord-Thailand

Fietsvakantie langs hotels

Zwaarte
Comfort
Fietsen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. (vanaf 01-10-2023 t/m 16-12-2023, op zaterdag gesloten)