Azoren

Portugal - Azoren, Terceira, 8 dagen Geologische en subtropische verrassing met het mooiste stadje van de Azoren

« Terug naar overzicht
Privéreis - Natuur Rondreizen

Actieve rondreis met huurauto vanuit hotel en quinta

Op Terceira merk je buiten het prachtige hoofdstadje Angra do Heroísmo, UNESCO wereld erfgoed, weinig van toerisme. Met je huurauto ontdek je zowel fraaie kusten als het vrijwel lege binnenland. Bereid je voor op spectaculaire kliffen, Miradouros (uitzichtspunten) en fascinerende diepgroene landschappen met vulkanische verrassingen. Je kunt dagelijks kiezen uit een korte, maar soms pittige rondwandeling en je bezoekt twee van de mooiste lavagrotten van de Azoren. Ontspannen kan in de natuurlijke zwembaden bij Biscoitos of het strand van Praia da Vitoria en vergeet het wijnmuseum en de mooie wijnen van Biscoitos niet! In de dorpen kun je de hele zomer terecht komen in traditionele feesten en de befaamde stierenrennen. Overnachten doe je op niveau, met uitzicht op zee of in historische omgeving.

Uniek aan deze reis

 • Huurauto inclusief en korte rondwandelingen
 • Niet toeristisch en overzichtelijk
 • Unieke vulkanische landschappen
 • Twee bijzondere overnachtingsplekken
 • De mooiste lavagrotten van de Azoren
 • GPS-tracks aanwezig
 • Huurauto inbegrepen
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Vlog - Naar de Azoren met SNP Natuurreizen

Ben je benieuwd naar een impressie van de Azoren? Wandel mee langs kratermeren en stroombronnetjes en door wijngaarden op de flanken van de vulkaan Pico. Kijk snel op YouTube.

Dag tot dag

Portugal - Azoren, Terceira

In het kort ziet het programma voor deze reis er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst op Terceira. Ophalen huurauto. Overnachting Praia da Vitoria
 • Dag 2: Baias da Agualva, Agualva trail. Overnachting Praia da Vitoria
 • Dag 3: Passagem das Bestas trail, Serra do Cume, oude kustforten. Overnachting Praia da Vitoria
 • Dag 4: Angra do Heroïsmo, wandeling Mt. Brasil. Overnachting (nabij) Angra do Heroïsmo
 • Dag 5: Wijngaarden en zwembaden Biscoitos, optionele walvisexcursie. Overnachting (nabij) Angra do Heroïsmo
 • Dag 6: Omgeving Serreta en verkenning kust. Overnachting (nabij) Angra do Heroïsmo
 • Dag 7: Het ruige vulkanische binnenland. Overnachting (nabij) Angra do Heroïsmo
 • Dag 8: einde van het arrangement

Voor meer details kijk je bij de betreffende dag. Bovenstaand programma is een voorstel, per dag zijn er diverse mogelijkheden om uit te kiezen en de dagvolgorde is flexibel.

 

Dag 1

Aankomst op Terceira en met je huurauto ben je snel op de eerste overnachtingsplek: Praia da Vitoria. Als je op tijd bent, kun je nog even het stadje verkennen of bij mooi weer bijkomen van de reis op het strand.

Overnachting in

Praia da Vitoria

Dag 2

Vandaag verken je het noordoosten van Terceira en je krijgt een aardig beeld van wat Terceira aan fraais te bieden heeft. Hier hebben we een prachtige rondwandeling door het binnenland en langs de klifkust uitgezet. Picknicken kan bij de korte (1 km) watervaltrail van Agualva, het Parque das Frechas. 
Wandeling Baias da Agualva: 8,5 km, 270 m stijgen en dalen, ca. 3,5 uur.

Overnachting in

Praia da Vitoria

Dag 3

Een zeer fraaie wandeling langs de randen van de grote Caldeira de Guilherme Moniz, voert je door oorspronkelijk Laurasilvabos. Onderweg heerlijke uitzichten op de diepgroene oude vulkaanbodem, waar nu de stieren rustig staan bij te komen van de plaatselijke stierenrennen. Een pad door de jungle laat oude ingesleten karrensporen zien. Op het programma staat verder het beroemdste uitzicht van Terceira, vanaf de Serra do Cume op een andere vlakke vulkaankrater. Langs de oudste kerk van het eiland in São Sebastiao en enkele oude kustforten rijd je terug naar Praia da Vitoria.
Wandeling Passagem das Bestas: 4,5 km, 100 m stijgen en dalen, ca. 2 uur.

Overnachting in

Praia da Vitoria

Dag 4

Verplaatsing naar Angra do Heroïsmo. Indien gisteren niet bezocht kun je via de Serra do Cume en/of de kust bij São Bras rijden. Beide quintas die we geselecteerd hebben liggen net buiten de stad, in een landelijke omgeving. Neem ruim de tijd voor het zeer fraaie oude centrum, het park Duque da Terceira en de Monte Brasil, vanwaar je een mooi uitzicht op de stad hebt.
Wandeling Monte Brasil: max. 9 km, 380 m stijgen en dalen, ca. 3 uur, kortere varianten mogelijk.

Overnachting in

Angra do Heroísmo

Dag 5

Na een tocht dwars door het verlaten en groene binnenland bereik je bij Biscoitos de noordkust van Terceira. Hier zijn in het verleden diverse lavastromen in zee terecht gekomen. Dat geeft bijzonder grillige vormen en een perfecte bodem voor bijzondere druiventeelt, met al even bijzondere wijnen. Bij zee heeft de lava een aantal natuurlijke zwembaden gevormd, waar je geen last hebt van de soms stevige branding. Met horeca en badvoorzieningen is dit een bij de eilandbevolking populaire plek, en terecht! In de middag is bovendien het bezienswaardige wijnmuseum open.
Wandeling door de wijngaarden: 7 km, 80 m stijgen en dalen, ca. 2,5 uur.

Overnachting in

Angra do Heroísmo

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Gewone dolfijnen bij een walvis- en dolfijnexcursie

Walvisexcursie Terceira - halve dag

Tijdens je verblijf in Angra do Heroísmo  kun je een walvisexcursie maken; die vertrekken vanuit de haven. We reserveren een plek voor je op een 8-12-persoons excursieboot. Dit zijn snelle en wendbare boten. Er gaan twee Engels sprekende begeleiders mee die in contact staan met een uitkijkpost op de vaste wal, die walvissen en dolfijnen lokaliseert. Hoewel er geen garanties zijn dat je iets zult zien, is zeker de kans op het spotten van dolfijnen heel groot. De meest voorkomende walvissoort is de imposante potvis, maar in het voorjaar (vooral april-mei) kun je ook veel baleinwalvissen zien. 

 • Om er zeker van te zijn dat er plaats is, dien je deze excursie vooraf te boeken, samen met de reis. De prijs is per persoon.

NB: De excursie wordt afgeraden voor mensen met ernstige rugklachten of hartklachten. Omdat je nat kunt worden, krijg je een regenpak en uiteraard een reddingvest. SNP werkt samen met een verantwoorde dier- en milieuvriendelijk werkende organisatie ter plekke. Je kunt desnoods de excursie ook zelf ter plekke boeken, maar deze excursies zijn zeer geliefd en dus is de kans aanwezig dat er dan geen plaats meer is.

Dag 6

Vandaag staat een verkenning van de westkust op het programma. Bij mooi weer kun je onderweg naar een uitzichtspunt op hoogste berg, de Santa Barbara, rijden voor fenomenale uitzichten. Een wandeling voert je door de bossen en landerijen naar de fraaie Fajãs da Serreta, een romantische omgeving met uitzicht over de oceaan. Zeg dan gedag in de bedevaartskerk in Serreta, begin september het toneel van dagenlange feesten voor 'Nossa Senhora da Serreta', waarbij je dagenlang pelgrims langs de weg ziet lopen. Rij terug via de zuidkust, waar je nog kunt zwemmen bij Porto das Cincas Ribeiras, kaas kunt proeven bij Queijo Vaqinha of een kijkje kunt nemen in vissersdorp São Mateus da Calheta.
Wandeling: 10 km, 300 m stijgen en dalen, 3 uur. 

Overnachting in

Angra do Heroísmo

Dag 7

Een spectaculaire laatste dag. Er staan twee indrukwekkende lavagrotten op het programma en er is keuze uit twee wandelingen dwars door het vulkanische natuurpark dat het binnenland van Terceira is. Een ruige junglewandeling langs de Misterios Negros zal niet voor iedereen geschikt zijn, maar de rondwandeling bij Algar do Carvão voert behalve langs fumarolen, over overwegend makkelijke paden. De grot van Algar do Carvão zal voor iedereen bijzonder zijn, met een indrukwekkende kraterpijp, een ondergronds meer en bizarre gesteenteformaties. De Gruta Natal is een avontuur vanwege de nauwe lavagangen; helm verplicht!
Wandeling Misterios Negros: 5,5 km, 140 m stijgen en dalen, ca. 2,5 uur; Wandeling Algar do Carvão: 8 km, 210 m stijgen en dalen, ca. 3 uur.

Overnachting in

Angra do Heroísmo

Dag 8

Einde van je reis, tenzij je extra dagen hebt bijgeboekt. Je kunt je reis op de Azoren ook voortzetten op de centrale eilanden Pico, São Jorge en Faial, die met een binnenlandse vlucht bereikbaar zijn.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijf is bijzonder te noemen. Je begint met drie nachten in een goed hotel, direct aan het strand en de zee van de enige echte badplaats van de Azoren: Praia da Vitoria.

Vervolgens verblijf je nabij Angra do Heroísmo in een prachtige historische quinta. Wij selecteerden hier twee kleinschalige 'paleisjes'. Indien daar geen beschikbaarheid meer is, boeken we een kamer in een viersterrenhotel in Angra do Heroísmo, met gegarandeerd zeezicht, een fraaie tuin, zwembad én duurzaamheidscertificaat. Tip: boek op tijd!

Over de maaltijden

Het ontbijt is bij alle overnachtingen inbegrepen. ’s Avonds kun je uit eten – enkele restauranttips zijn opgenomen in het reispakket. Mede omdat Terceira niet heel toeristisch is, is er een beperkte keuze aan (meestal kleine) restaurants en is het eten over het algemeen relatief eenvoudig. Bovendien is reserveren aan te raden. Je krijgt er veel sfeer en 'couleur locale' voor terug en visliefhebbers komen hier zeker aan hun trekken! Vegetariërs zullen het daarentegen een stuk moeilijker hebben; daarvoor is de keuze beperkt. In Angra do Heroísmo is ook een prima Italiaans restaurant ter afwisseling.

Duurzaamheid

De lokale agent waarmee we samenwerken is betrokken bij verschillende projecten ter bescherming en herbeplanting van de oorspronkelijke vegetatie van de Azoren en met name Sao Miguel. Door de introductie van exotische planten als de gemberwortel, de Japanse ceder en de pittosporum undulatum zijn endemische soorten als de Azorenlaurier en de kortnaaldige jeneverbes op sommige plaatsen bijna geheel verdrongen. Voor iedere reiziger wordt een laurierboom in het Nationaal Park van de Pico da Vara geplant. Ook steunt de agent de zuivering van het Lagoa das Furnas, dat door meststoffen afkomstig van omringende veehouderijen te kampen heeft met overtollige algengroei.

Info kindvriendelijkheid

Hoewel de accommodaties niet echt op kinderen ingesteld zijn, is Terceira door het diverse aanbod van activiteiten en de korte, maar vaak wel avontuurlijke, wandelingen een heel goede bestemming voor oudere kinderen en tieners. Tel daar nog de strand- en zwemmogelijkheden bij op!

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • huurauto op basis van het aantal personen en 'all inclusive'
 • entrees Algar do Carvão en Gruta Natal
 • bijdrage aan duurzaamheidsprojecten op de Azoren
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • lunches
 • diners
 • overige entrees
 • brandstof en extra's voor de huurauto
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Huurauto inbegrepen

Bij deze reis is een huurauto inbegrepen (incl. alle verzekeringen en belasting) voor 8 dagen, van aankomst tot vertrek, op/vanaf het vliegveld van Lajes op Terceira. Je hebt een creditcard op naam van de bestuurder nodig. De huurauto die je meekrijgt is afgestemd op het aantal personen waarvoor je boekt. De volgende autohuurcategorieën zijn inbegrepen. Let wel: het gaat om categorieën, waarbij genoemde merken een voorbeeld zijn!

 • 2 personen - Renault Clio, Ford Fiësta of vergelijkbaar
 • 3 personen - Renault Clio Stationwagon, Renault Captur of vergelijkbaar
 • 4 personen - Ford Focus Stationwagon, Renault Mégane of vergelijkbaar
 • 5 personen - Ford Focus Stationwagon, Renault Grand Scénic of vergelijkbaar

Indien je  een andere auto wenst, dan dien je dat bij boeking aan te geven en betaal je mogelijk een toeslag. Meer informatie over de huurvoorwaarden *).
*) NB: de huurvoorwaarden kunnen op details per aanbieder iets afwijken van wat er via deze link te zien is.

Over de activiteiten

De opgenomen (rond)wandelingen zijn gemiddeld 2-4 uur. Je wandelt afwisselend over onverharde weggetjes en en kleinere paden door bos en struikgewas en langs de (klif)kust. Af en toe is een stukje verharde weg onvermijdelijk. Slecht weer, zoals mist, regen of wind, kunnen de wandelingen vermoeiender maken. Hoogteverschillen blijven beperkt tot enkele honderden meters, maar houd rekening met soms steile hellingen en oneffen en ruig (scherpe lava) terrein. Goede wandelschoenen die waterdicht zijn, zijn noodzakelijk, liefst hoogsluitend.
Ook kan het voorkomen dat wandelingen tijdelijk worden afgesloten (met name in de winter) vanwege slecht weer. Onze lokale partner houdt dit goed in de gaten en biedt indien mogelijk een vervangende wandeling met beschrijving aan. Ook in ons reispakket vind je enkele alternatieven voor het basisprogramma.

Geschikt voor kinderen

De enorme diversiteit van het landschap en de omgeving maken de reis ook heel aantrekkelijk voor (iets oudere) kinderen en tieners. Ook al zijn de wandelingen kort, ze zijn wel avontuurlijk en de vele vulkanische verschijnselen maken het bijzonder. Ook vind je tips voor bijzondere zwemplekken en stranden in de reisinformatie.

Extra dagen

Je kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. Hoewel het eiland niet heel groot is, is de hoeveelheid aan programmaopties enorm groot. Het is dan ook bijna ondoenlijk om al onze suggesties in een week te doen, zodat er zeker genoeg overblijft. Angra do Heroísmo of omgeving is de fijnste plaats voor extra nachten.

Extra's

Verlengingshotels

Hotel Açores Lisboa

Een uitstekend 4* hotel, goed bereikbaar per metro (1x overstap) vanaf het vliegveld. Per rechtstreekse metro ben je snel in het centrum. Gelegen in een nieuw aangelegd stadspark is de omgeving groen en relatief rustig, voor een stadshotel. Het hotel heeft bovendien het Travelife duurzaamheidscertificaat.

De kamers zijn met het comfort dat je mag verwachten van een hotel met deze standaard, met minibar, een safe en airco. De inrichting is modern en fris, met een klassiek tintje. De ruime badkamers hebben meestal een bad of douche en toilet. De kamers meten standaard 15 m2 of 18 m2. De kamers hebben geen balkons, maar de grote vensters zorgen voor licht en isoleren het stadsgeluid. Boek je een suite, dan heb je wel de luxe van een balkon en tevens een aparte zitkamer. Een suite is ca. 25 m2.

Er is een ruime lounge, een bar en een eigen restaurant.

Excursies

Gewone dolfijnen bij een walvis- en dolfijnexcursie

Walvisexcursie Terceira - halve dag (vanaf € 37,- per persoon)

Tijdens je verblijf in Angra do Heroísmo  kun je een walvisexcursie maken; die vertrekken vanuit de haven. We reserveren een plek voor je op een 8-12-persoons excursieboot. Dit zijn snelle en wendbare boten. Er gaan twee Engels sprekende begeleiders mee die in contact staan met een uitkijkpost op de vaste wal, die walvissen en dolfijnen lokaliseert. Hoewel er geen garanties zijn dat je iets zult zien, is zeker de kans op het spotten van dolfijnen heel groot. De meest voorkomende walvissoort is de imposante potvis, maar in het voorjaar (vooral april-mei) kun je ook veel baleinwalvissen zien. 

 • Om er zeker van te zijn dat er plaats is, dien je deze excursie vooraf te boeken, samen met de reis. De prijs is per persoon.

NB: De excursie wordt afgeraden voor mensen met ernstige rugklachten of hartklachten. Omdat je nat kunt worden, krijg je een regenpak en uiteraard een reddingvest. SNP werkt samen met een verantwoorde dier- en milieuvriendelijk werkende organisatie ter plekke. Je kunt desnoods de excursie ook zelf ter plekke boeken, maar deze excursies zijn zeer geliefd en dus is de kans aanwezig dat er dan geen plaats meer is.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Terceira, Lajes airport.

Er zijn dagelijks vluchtmogelijkheden met TAP met een overstap in Lissabon naar Terceira, maar ook via hoofdeiland São Miguel (met een binnenlandse vlucht) zijn er soms mogelijkheden.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Nota bene: de Azoren worden steeds populairder en de vluchten zitten richting het hoogseizoen snel vol en/ of worden prijzig. We raden daarom aan om tijdig te boeken!

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Je haalt je huurauto op op het vliegveld en rijdt vandaar naar je eerste accommodatie in het op slechts 10-15 min. rijden gelegen Praia da Vitoria.

Je kunt dit arrangement het hele jaar starten. Van november tot maart is dit vaak alleen mogelijk met alternatieve hotels en afwijkende prijzen, omdat er diverse accommodaties dan dicht zijn. Informeer bij onze sales-afdeling naar de mogelijkheden.

Het hele jaar door heerst er op de Azoren een mild, maar vochtig klimaat. Daarom is het eiland zo groen en gezegend met een bijzondere bloemenpracht. De gemiddelde dagtemperaturen lopen uiteen van 18°C in de winter tot 25°C in de zomer. Over het algemeen kun je het hele jaar door heerlijk wandelen op de Azoren, hoewel er, met name in de winter ook periodes met slecht weer kunnen voorkomen. Bij een reis in de winter kun je denken aan een wandelreis in Schotland in de zomer, qua omstandigheden. In de winter zijn ook niet alle toeristische voorzieningen open en zijn geen bootexcursies mogelijk.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar de Azoren ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.  

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.  
Carmacal Terceira Roundtrip 820041

Ga je binnenkort op reis naar Portugal bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/portugal. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/portugal/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, moet je goed uitgerust zijn en over een goede gezondheid en conditie beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Artsen
Artsen in Portugal spreken veelal Engels. Ook is er een Brits ziekenhuis in Lissabon (49 Rua Saraiva de Carvalho, tel. 01-602020). In noodgevallen kun je telefoonnummer 112 bellen.

Gezondheidszorg
Sluit ook een goede ziekteverzekering af (door middel van een reisverzekering), want in Portugal bestaat er geen gratis medische behandeling voor niet-Portugezen.
Alle rekeningen voor medische zorg moeten meestal contant betaald worden. Licht bij ziekenhuisopname direct je verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Zorg zelf voor noodzakelijke EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.. Check verder de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden.
Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) moet worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). 

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Azoren

Portugal - Azoren, Terceira

Geologische en subtropische verrassing met het mooiste stadje van de Azoren

Actieve rondreis met huurauto vanuit hotel en quinta

Zwaarte
Comfort
Natuur Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.