Azoren

Portugal - Azoren, São Miguel & Terceira, 15 dagen De vulkanische schoonheid van twee subtropische tegenpolen

« Terug naar overzicht
Privéreis - Natuur Rondreizen

Actieve rondreis inclusief huurauto langs appartement en hotels

Van het veelzijdige São Miguel naar het nog ongerepte Terceira. Op het relatief bekende São Miguel vind je alle elementen die de Azoren zo'n bijzondere bestemming maken: uitbundige subtropische flora, theeplantages, walvissen en dolfijnen, weelderige parken, kratermeren en hete bronnen voor natuurlijke wellness. Eenmaal opgewarmd reis je naar het rustige en traditierijke Terceira én naar het mooiste stadje van de Azoren. Bereid je voor op spectaculaire uitzichtspunten, fascinerende diepgroene landschappen en twee van de mooiste lavagrotten van de Azoren. Ontspannen kan in natuurlijke zwembaden bij Biscoitos of op het strand van Praia da Vitoria en vergeet het wijnmuseum en de mooie wijnen van Biscoitos niet! In de dorpen kun je de hele zomer terecht komen in traditionele feesten en de befaamde stierenrennen.
Op beide eilanden kun je dagelijks kiezen uit een korte, maar soms pittige rondwandeling én op walvis- en dolfijnsafari. Overnachten doe je op niveau, op verspreid liggende locaties, waardoor de rijafstanden beperkt blijven en je eindeloos kunt genieten.

Uniek aan deze reis

 • Twee heel verschillende eilanden in één reis
 • Vulkanische 'wellness', walvissen en dolfijnen
 • Subtropische jungle
 • Huurauto inclusief
 • Bijzonder overnachten
 • GPS-tracks aanwezig
 • Huurauto inbegrepen
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

De mooiste wandelingen op Sào Miguel

Je wilt naar de Azoren en je wilt daar wandelen maar óók onstspannen? Dan is deze SNP-reis naar het eiland Sào Miguel perfect voor jou! SNP's Arianne Veenstra verkende het eiland en zet de mooiste wandelingen op een rij. Lees meer op Op Pad...

Vlog - Naar de Azoren met SNP Natuurreizen

Ben je benieuwd naar een impressie van de Azoren? Wandel mee langs kratermeren en stroombronnetjes en door wijngaarden op de flanken van de vulkaan Pico. Kijk snel op YouTube.

Dag tot dag

Portugal - Azoren, São Miguel & Terceira

In het kort ziet het programma voor deze reis er als volgt uit; de beste volgorde is volgens ons eerst naar São Miguel, dan naar Terceira *):

 • Dag 1: aankomst op São Miguel. Ophalen huurauto. Overnachting Capelas
 • Dag 2: stad en parken Ponta Delgada, wandeling Lagoa. Overnachting Capelas
 • Dag 3: kratermeren Sete Cidades, optionele walvis/dolfijnexcursie, Overnachting Capelas
 • Dag 4: Calderas da Ribeira Grande, theeplantages. Overnachting Nordeste
 • Dag 5: NP Pico da Vara, kustwandeling Nordeste. Overnachting Nordeste,
 • Dag 6: Oostelijke binnenland, watervalwandeling Faial da Terra. Overnachting Povoação
 • Dag 7: Vulkanisch Furnas, Terra Nostra park. Overnachting Povoação
 • Dag 8: Binnenlandse vlucht naar Terceira. Ophalen huurauto. Overnachting Praia da Vitoria
 • Dag 9: Baias da Agualva, Agualva trail. Overnachting Praia da Vitoria
 • Dag 10: Passagem das Bestas trail, Serra do Cume, oude kustforten. Overnachting Praia da Vitoria
 • Dag 11: Angra do Heroïsmo, wandeling Mt. Brasil. Overnachting (nabij) Angra do Heroïsmo
 • Dag 12: Wijngaarden en zwembaden Biscoitos, optionele walvisexcursie. Overnachting (nabij) Angra do Heroïsmo
 • Dag 13: Omgeving Serreta en verkenning kust. Overnachting (nabij) Angra do Heroïsmo
 • Dag 14: Het ruige vulkanische binnenland. Overnachting (nabij) Angra do Heroïsmo
 • Dag 15: einde van het arrangement

Voor meer details kijk je bij de betreffende dag. Bovenstaand programma is een voorstel, per dag zijn er diverse mogelijkheden om uit te kiezen en de dagvolgorde is per eiland flexibel.
*) Indien je eerst naar Terceira wilt reizen en pas daarna naar São Miguel is dat ook mogelijk. Neem in dat geval contact op met onze afdeling verkoop.

Dag 1

Aankomst in Ponta Delgada. Met je huurauto rijd je naar de noordkust, bij Capelas of visserdorp Rabo de Peixe, Afhankelijk van je aankomsttijd kun je nog een korte kustwandeling.
Tijdens je verblijf hier heb je de komende dagen gelegenheid de westkant van het eiland te verkennen. Kijk bij het programma van dag 2 en 3.

Overnachting in

Capelas of Rabo de Peixe

Dag 2

Bezoek zeker de oude binnenstad van Ponta Delgada, waar ook enkele weelderige subtropische parken zijn. Dit laat zich goed combineren met een wandeling door het landelijke gebied bij Lagoa, ten oosten van Ponta Delgada, naar enkele fraaie oude aquaducten in een jungle-achtige omgeving en de bijzondere waterval Janela do Inferno. Deze route loopt deels over het stille platteland, deels langs dichtbegroeide rivierhellingen. Zaklantaarns aanbevolen voor deze wandeling, die door verschillende smalle tunnels leidt. Bezoek het Vulkanologisch centrum van Lagoa (inclusief) voor inzicht in de geologische geschiedenis van de Azoren.
Wandeling 9 km, 250 m stijgen en dalen, 3 uur.

Overnachting in

Capelas of Rabo de Peixe

Dag 3

Een ‘must-do’ is het beroemde “koninklijke” uitzichtspunt bij de twee kratermeren van Sete Cidades. Oostelijk daarvan hebben we een wandeling langs minder bekende kratermeren, met prachtige vergezichten over zee. Wandeling 7 km, 175 m stijgen en dalen, 3 uur.

Aan het einde van de dag naar de westkust van São Miguel om bij Ponta da Ferraria te zwemmen in vulkanisch verwarmd zeewater. Bij het gezellige kustdorp Mosteiros vind je een van de betere stranden van São Miguel. Lopend langs de steile kust heb je uitzichten over zee en kun een mooie zonsondergang meemaken. Wandeling: 5,5 km, 220 m stijgen en dalen, 2 uur.
Vandaag kun je ook het etnografisch museum in Capelas te bezoeken (inclusief).

Je eerste overnachtingsplek is de beste locatie om een dolfijn- en walvisexcursie te boeken. De rij-afstand naar de starthaven Vila Franca do Campo is het kleinst. Het beste ruim je hier een extra dag voor in, maar (als je moet kiezen): de wandelingen van dag 3 op dag 2 doen kan ook. Een goede mogelijkheid is ook bij of na dag 7, maar dan is het ietsje verder rijden.

Overnachting in

Capelas of Rabo de Peixe

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Boot_walvisexcursie.jpg

Walvisexcursie Vila Franca do Campo - halve dag

Bij dit programma kun je een walvisexcursie maken; volgens ons past die het beste bij deze dag. We kunnen een excursie voor je boeken vanaf Vila Franca do Campo; dit is de beste startplaats voor walvisexcursies op Sao Miguel. We reserveren een plek voor je op een 12-persoons excursieboot. Dit zijn snelle en wendbare boten. Er gaan twee Engels sprekende begeleiders mee die in contact staan met een uitkijkpost op de vaste wal, die walvissen en dolfijnen lokaliseert. Hoewel er geen garanties zijn dat je iets zult zien, is zeker de kans op het spotten van dolfijnen heel groot. De meest voorkomende walvissoort is de imposante potvis, maar in het voorjaar (vooral april-mei) kun je ook veel baleinwalvissen zien. 

 • Om er zeker van te zijn dat er plaats is, dien je deze excursie vooraf te boeken, samen met de reis. De prijs is per persoon.
 • het is ook mogelijk een walvisexcursie te maken vanaf Ponta Delgada

NB: De excursie wordt afgeraden voor mensen met ernstige rugklachten of hartklachten. Omdat je nat kunt worden, krijg je een regenpak en uiteraard een reddingvest. SNP werkt samen met een verantwoorde dier- en milieuvriendelijk werkende organisatie ter plekke. Je kunt desnoods de excursie ook zelf ter plekke boeken, maar deze excursies zijn zeer geliefd en dus is de kans aanwezig dat er dan geen plaats meer is.

Dag 4

Vandaag rijd je naar het weinig bezochte noordoosten van het eiland, Nordeste. Onderweg kun je een wandeling maken vanuit Caldeiras de Ribeira Grande, waar zich een natuurlijke warmwaterbron bevindt. De wandeling loopt langs de spectaculaire waterval Salto do Cabrito. Wandeling 8,5 km, 260 m stijgen en dalen, 3,5 uur)  Wie het daarna nog koud heeft kan een warm bad nemen in de warmwaterbron.

Je rijdt verder langs de noordkust, waar je een bezoek aan een oude theeplantage kunt brengen – hier is ook een korte wandeling door de theevelden mogelijk. Wandeling: 3,5 km, 150 m stijgen en dalen, 1,5 uur). De totale rijafstand naar Nordeste is ongeveer 1 uur. 

Overnachting in

Nordeste

Dag 5

Nordeste is dankzij de aanleg van de ‘snelweg’ vanaf de hoofdstad pas sinds begin deze eeuw goed bereikbaar. Nog altijd wordt deze regio niet druk bezocht door toeristen. Bezoek het Centro Ambiental do Priolo in het NP Pico da Vara, waar je een korte wandeling kunt maken door een bos dat geplant is in het kader van de herintroductie van endemische plantensoorten. Misschien zie je de zeldzame priolo (een soort vink), die broedt in de Azoriaanse laurierbossen. Wandeling 2 km, 50 m stijgen en dalen, 1 uur. 

Ook kun je genieten van de mooie uitzichten over de Atlantische Oceaan tijdens een tweetal kustwandelingen. Wandelingen: 8 km, 320 m stijgen en dalen, 3,5 uur of 3,5 km, 210 m stijgen en dalen, 1,5 uur. 

Overnachting in

Nordeste

Dag 6

Vandaag rijd je door een uiterst groene omgeving naar Povoação, aan de zuidoostkust van São Miguel. In dit stadje vestigden zich  600 jaar geleden de eerste kolonisten zich op São Miguel. Onderweg kun je een wandeling maken langs een bijna verlaten dorpje en een indrukwekkende waterval. Wandeling: 4,5 km, 180 m stijgen en dalen, 2,5 uur. 

Overnachting in

Povoação of Furnas

Dag 7

Bezoek Furnas, gelegen aan één van de vier grote kraters die Sao Miguel ooit hebben gevormd. De laatste vulkaanuitbarsting hier vond plaats in 1630, maar de rookpluimen die overal uit de grond komen doen vermoeden dat er nog altijd iets zindert onder de grond. Hier kun je een wandeling maken rond het Lagoa das Furnas, waar de befaamde cozido in de grond gegaard wordt en je kunt het uitzichtpunt Pico do Ferro bezoeken. Wandeling: 4,5 km, vrijwel vlak, 2 uur. Neem in Furnas zeker de tijd voor de uitgestrekte botanische tuinen van Terra Nostra (inclusief).

Of maak een uitstapje naar Ribeira Quente, waar het zeewater dankzij de aanwezigheid van enkele warmwaterbronnen licht opgewarmd is. Wandeling 8,5 km, 440 m stijgen en dalen, 3 uur.

De liefhebber kan ook een een rondwandeling maken naar het hooggelegen kratermeer van Lagoa do Fogo. Wandeling 13 km, 540 m stijgen en dalen, 5 uur. 

Overnachting in

Povoação of Furnas

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Boot_walvisexcursie.jpg

Walvisexcursie Vila Franca do Campo - halve dag

Bij dit programma kun je een walvisexcursie maken; volgens ons past die het beste bij deze dag. We kunnen een excursie voor je boeken vanaf Vila Franca do Campo; dit is de beste startplaats voor walvisexcursies op Sao Miguel. We reserveren een plek voor je op een 12-persoons excursieboot. Dit zijn snelle en wendbare boten. Er gaan twee Engels sprekende begeleiders mee die in contact staan met een uitkijkpost op de vaste wal, die walvissen en dolfijnen lokaliseert. Hoewel er geen garanties zijn dat je iets zult zien, is zeker de kans op het spotten van dolfijnen heel groot. De meest voorkomende walvissoort is de imposante potvis, maar in het voorjaar (vooral april-mei) kun je ook veel baleinwalvissen zien. 

 • Om er zeker van te zijn dat er plaats is, dien je deze excursie vooraf te boeken, samen met de reis. De prijs is per persoon.
 • het is ook mogelijk een walvisexcursie te maken vanaf Ponta Delgada

NB: De excursie wordt afgeraden voor mensen met ernstige rugklachten of hartklachten. Omdat je nat kunt worden, krijg je een regenpak en uiteraard een reddingvest. SNP werkt samen met een verantwoorde dier- en milieuvriendelijk werkende organisatie ter plekke. Je kunt desnoods de excursie ook zelf ter plekke boeken, maar deze excursies zijn zeer geliefd en dus is de kans aanwezig dat er dan geen plaats meer is.

Dag 8

Je levert je auto in op het vliegveld van Ponta Delgada en gaat met een korte binnenlandse vlucht (ca. 40 min.) naar Terceira. Na aankomst op Terceira ben je met je nieuwe huurauto je snel op de eerste overnachtingsplek: Praia da Vitoria. Daar is dan nog tijd om het stadje te verkennen of om bij mooi weer bij te komen van de reis op het strand.

Overnachting in

Praia da Vitoria

Dag 9

Vandaag verken je het noordoosten van Terceira en je krijgt een aardig beeld van wat Terceira aan fraais te bieden heeft. Hier hebben we een prachtige rondwandeling door het binnenland en langs de klifkust uitgezet. Picknicken kan bij de korte (1 km) watervaltrail van Agualva, het Parque das Frechas. Wandeling Baias da Agualva: 8,5 km, 270 m stijgen en dalen, ca. 3,5 uur.

Overnachting in

Praia da Vitoria

Dag 10

Een zeer fraaie wandeling langs de randen van de grote Caldeira de Guilherme Moniz, voert je door oorspronkelijk Laurasilvabos. Onderweg heerlijke uitzichten op de diepgroene oude vulkaanbodem, waar nu de stieren rustig staan bij te komen van de plaatselijke stierenrennen. Een pad door de jungle laat oude ingesleten karrensporen zien. Op het programma staat verder het beroemdste uitzicht van Terceira, vanaf de Serra do Cume op een andere vlakke vulkaankrater. Langs de oudste kerk van het eiland in São Sebastiao en enkele oude kustforten rijd je terug naar Praia da Vitoria. Wandeling Passagem das Bestas: 4,5 km, 100 m stijgen en dalen, ca. 2 uur.

Overnachting in

Praia da Vitoria

Dag 11

Verplaatsing naar Angra do Heroïsmo. Indien gisteren niet bezocht kun je via de Serra do Cume en/of de kust bij São Bras rijden. Beide quintas die we geselecteerd hebben liggen net buiten de stad, in een landelijke omgeving. Neem ruim de tijd voor het zeer fraaie oude centrum, het park Duque da Terceira en de Monte Brasil, vanwaar je een mooi uitzicht op de stad hebt. Wandeling Monte Brasil: max. 9 km, 380 m stijgen en dalen, ca. 3 uur, kortere varianten mogelijk.

Overnachting in

Angra do Heroísmo

Dag 12

Na een tocht dwars door het verlaten en groene binnenland bereik je bij Biscoitos de noordkust van Terceira. Hier zijn in het verleden diverse lavastromen in zee terecht gekomen. Dat geeft bijzonder grillige vormen en een perfecte bodem voor bijzondere druiventeelt, met al even bijzondere wijnen. Bij zee heeft de lava een aantal natuurlijke zwembaden gevormd, waar je geen last hebt van de soms stevige branding. Met horeca en badvoorzieningen is dit een bij de eilandbevolking populaire plek, en terecht! In de middag is bovendien het bezienswaardige wijnmuseum open. Wandeling door de wijngaarden: 7 km, 80 m stijgen en dalen, ca. 2,5 uur.

Overnachting in

Angra do Heroísmo

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Gewone dolfijnen bij een walvis- en dolfijnexcursie

Walvisexcursie Terceira - halve dag

Tijdens je verblijf in Angra do Heroísmo  kun je een walvisexcursie maken; die vertrekken vanuit de haven. We reserveren een plek voor je op een 8-12-persoons excursieboot. Dit zijn snelle en wendbare boten. Er gaan twee Engels sprekende begeleiders mee die in contact staan met een uitkijkpost op de vaste wal, die walvissen en dolfijnen lokaliseert. Hoewel er geen garanties zijn dat je iets zult zien, is zeker de kans op het spotten van dolfijnen heel groot. De meest voorkomende walvissoort is de imposante potvis, maar in het voorjaar (vooral april-mei) kun je ook veel baleinwalvissen zien. 

 • Om er zeker van te zijn dat er plaats is, dien je deze excursie vooraf te boeken, samen met de reis. De prijs is per persoon.

NB: De excursie wordt afgeraden voor mensen met ernstige rugklachten of hartklachten. Omdat je nat kunt worden, krijg je een regenpak en uiteraard een reddingvest. SNP werkt samen met een verantwoorde dier- en milieuvriendelijk werkende organisatie ter plekke. Je kunt desnoods de excursie ook zelf ter plekke boeken, maar deze excursies zijn zeer geliefd en dus is de kans aanwezig dat er dan geen plaats meer is.

Dag 13

Vandaag staat een verkenning van de westkust op het programma. Bij mooi weer kun je onderweg naar een uitzichtspunt op hoogste berg, de Santa Barbara, rijden voor fenomenale uitzichten. Een wandeling voert je door de bossen en landerijen naar de fraaie Fajãs da Serreta, een romantische omgeving met uitzicht over de oceaan. Zeg dan gedag in de bedevaartskerk in Serreta, begin september het toneel van dagenlange feesten voor 'Nossa Senhora da Serreta', waarbij je dagenlang pelgrims langs de weg ziet lopen. Rij terug via de zuidkust, waar je nog kunt zwemmen bij Porto das Cincas Ribeiras, kaas kunt proeven bij Queijo Vaqinha of een kijkje kunt nemen in vissersdorp São Mateus da Calheta. Wandeling: 10 km, 300 m stijgen en dalen, 3 uur. 

Overnachting in

Angra do Heroísmo

Dag 14

Een spectaculaire laatste dag. Er staan twee indrukwekkende lavagrotten op het programma en er is keuze uit twee wandelingen dwars door het vulkanische natuurpark dat het binnenland van Terceira is. Een ruige junglewandeling langs de Misterios Negros zal niet voor iedereen geschikt zijn, maar de rondwandeling bij Algar do Carvão voert behalve langs fumarolen, over overwegend makkelijke paden. De grot van Algar do Carvão zal voor iedereen bijzonder zijn, met een indrukwekkende kraterpijp, een ondergronds meer en bizarre gesteenteformaties. De Gruta Natal is een avontuur vanwege de nauwe lavagangen; helm verplicht! Wandeling Misterios Negros: 5,5 km, 140 m stijgen en dalen, ca. 2,5 uur; Wandeling Algar do Carvão: 8 km, 210 m stijgen en dalen, ca. 3 uur.

Overnachting in

Angra do Heroísmo

Dag 15

Einde van je reis, tenzij je extra dagen hebt bijgeboekt. Je kunt je reis op de Azoren ook voortzetten op de centrale eilanden Pico, São Jorge en Faial, die met een binnenlandse vlucht bereikbaar zijn.

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Azoren - Pico, São Jorge & Faial

Je bezoekt drie kleine, nauwelijks bezochte, maar prachtige eilanden van de Portugese Azoren-archipel en geniet van de bijzondere endemische flora en fauna en de vriendelijkheid van de bevolking. Vanuit sfeervolle pensions en hotels maak je bijzondere dagwandelingen over de jonge vulkanische eilanden. Loop door de wijngaarden op de flanken van de vulkaan Pico, met 2351 meter de hoogste berg van Portugal en ga op zoek naar de reusachtige potvissen die rond Pico zwemmen. Ontdek de fascinerende 'fajãs' van São Jorge en de Capelinhos, rondom de 'Caldeira' op Faial.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Op beide eilanden overnacht je in uiteenlopende accommodaties van 3* tot 4* niveau. Allemaal zijn ze rustig en fraai gelegen, soms met zeezicht, soms met zwembad en weelderige tuin. 

 • Je eerste verblijf op São Miguel is bij Capelas in een in traditionele stijl gebouwde accommodatie met bungalows en appartementen en een mooie tuin. Er is een bar, zwembad en een restaurant, waar het ontbijt wordt geserveerd.  Mocht hier geen plaats meer zijn, dan is je verblijf in Rabo de Peixe in een klein complex van bungalows met een mooi vormgegeven tuin met zwembad.
 • In het weinig bezochte noordoosten van São Miguel is je onderkomen een uitstekend hotel aan de rand van Nordeste, met uitzicht over het dorp en de zee. Ook dit hotel heeft een zwembad.
 • De laatste twee nachten op São Miguel verblijf je in het oude stadje Povoação, in een prima hotel direct aan zee met goede kamers, balkon en een lekker ontbijtbuffet of in Furnas in een klein hotel met fraai uitzicht over dit kuuroord.
 • Aangekomen op Terceira begin je met drie nachten in een goed hotel, direct aan het strand en de zee van de enige echte badplaats van de Azoren: Praia da Vitoria.
 • Vervolgens verblijf je nabij Angra do Heroísmo in een prachtige historische quinta. Wij selecteerden hier twee kleinschalige 'paleisjes'. Indien daar geen beschikbaarheid meer is, boeken we een kamer in een viersterrenhotel in Angra do Heroísmo, met gegarandeerd zeezicht, een fraaie tuin, zwembad én duurzaamheidscertificaat.

NB: boek op tijd want onze kleinschalige accommodaties zitten in het hoogseizoen snel vol en veel alternatieven zijn niet voorhanden, al boeken we altijd een zo goed mogelijk passend alternatief. In de late herfst of het vroege voorjaar kan het voorkomen dat we naar alternatieve accommodaties moeten uitwijken.

Over de maaltijden

Het ontbijt is bij alle overnachtingen inbegrepen. ’s Avonds kun je uit eten – restauranttips zijn opgenomen in het reispakket. Je kunt niet overal in je hotel dineren, maar dat kan in elk geval op de tweede locatie wel.

In zowel Capelas als Rabo de Peixe zijn enkele gezellige restaurantjes en anders is er meer keuzen in Ponta Delgada. In Nordeste zijn weinig eetgelegenheden, maar het hotel heeft een prima keuken. In Povoação is genoeg keuze voor een paar dagen en anders is in het nabijgelegen Ribeira Quente een prima visrestaurant. In Furnas wordt voor de vleesliefhebber de befaamde ‘cozido’ geserveerd: een in de warme grond naast het Lagoa das Furnas gegaarde vleesstoofpot.

Mede omdat Terceira niet heel toeristisch is, is er een beperkte keuze aan (meestal kleine) restaurants en is het eten over het algemeen relatief eenvoudig. Bovendien is reserveren aan te raden. Je krijgt er veel sfeer en 'couleur locale' voor terug en visliefhebbers komen hier zeker aan hun trekken! Vegetariërs zullen het daarentegen een stuk moeilijker hebben; daarvoor is de keuze beperkt. In Angra do Heroísmo is ook een prima Italiaans restaurant ter afwisseling.

Duurzaamheid

De lokale agent waarmee we samenwerken is betrokken bij verschillende projecten ter bescherming en herbeplanting van de oorspronkelijke vegetatie van Sao Miguel. Door de introductie van exotische planten als de gemberwortel, de Japanse ceder en de pittosporum undulatum zijn endemische soorten als de Azorenlaurier en de kortnaaldige jeneverbes bijna geheel verdrongen. Voor iedere reiziger wordt een laurierboom in het Nationaal Park van de Pico da Vara geplant. Ook steunt de agent de zuivering van het Lagoa das Furnas, dat door meststoffen afkomstig van omringende veehouderijen te kampen heeft met overtollige algengroei.

Info kindvriendelijkheid

Bij de appartementen aan de noordkust nabij Rabo de Peixe is een speelplaats voor kinderen. Net als in Nordeste is er ook een zwembad. Verder zijn de accommodaties niet specifiek gezinsvriendelijk, maar je bent er wel welkom als gezin en je zult je er ook zeker thuisvoelen. De sfeer is ongedwongen en familiair.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • huurauto op beide eilanden op basis van het aantal personen en 'all inclusive'
 • binnenlandse vlucht van São Miguel naar Terceira
 • entree etnografisch museum Capelas
 • entree OGVA, vulkanisch centrum Lagoa
 • entree Terra Nostra tuin in Furnas
 • entrees Algar do Carvão en Gruta Natal
 • bijdrage aan herstel van de natuur rond het Meer van Furnas
 • bijdrage duurzaamheidsprojecten Rabo de Peixe Sabe Sonhar & Life Priolo
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heenreis naar São Miguel en terugreis vanaf Terceira
 • lunches
 • diners
 • overige entrees
 • brandstof en extra's voor de huurauto's
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Huurauto inbegrepen

Bij deze reis is een huurauto inbegrepen (incl. alle verzekeringen en belasting) voor 8 dagen, van aankomst tot vertrek, op/vanaf het vliegveld van Ponta Delgada. Je hebt een creditcard op naam van de bestuurder nodig. De huurauto die je meekrijgt is afgestemd op het aantal personen waarvoor je boekt. De volgende autohuurcategorieën zijn inbegrepen. Let wel: het gaat om categorieën, waarbij genoemde merken een voorbeeld zijn!

 • 2 personen - Renault Clio, Ford Fiësta of vergelijkbaar
 • 3 personen - Renault Clio Stationwagon, Renault Captur of vergelijkbaar
 • 4 personen - Ford Focus Stationwagon, Renault Mégane of vergelijkbaar
 • 5 personen - Ford Focus Stationwagon, Renault Grand Scénic of vergelijkbaar

Indien je  een andere auto wenst, dan dien je dat bij boeking aan te geven en betaal je mogelijk een toeslag. Meer informatie over de huurvoorwaarden. *)
*) NB: de huurvoorwaarden kunnen op details per aanbieder iets afwijken van wat er via deze link te zien is.

Over de activiteiten

De opgenomen (rond)wandelingen zijn gemiddeld 2-4 uur. Je wandelt afwisselend over onverharde weggetjes en en kleinere paden door bos, struikgewas alsmede een kustpad. Af en toe is een stuk verharde weg onvermijdelijk. Slecht weer, zoals mist, regen of wind, kunnen de wandelingen vermoeiender maken. Hoogteverschillen blijven beperkt tot enkele honderden meters, maar houd rekening met soms steile hellingen en oneffen terrein. Goede wandelschoenen die waterdicht zijn, zijn noodzakelijk, liefst hoogsluitend.
Ook kan het voorkomen dat wandelingen tijdelijk worden afgesloten (met name in de winter) vanwege slecht weer. Onze lokale partner houdt dit goed in de gaten en biedt indien mogelijk een vervangende wandeling met beschrijving aan. Ook in ons reispakket vind je enkele alternatieven voor het basisprogramma.

Geschikt voor kinderen

De enorme diversiteit van het landschap en de omgeving maken de reis ook heel aantrekkelijk voor (iets oudere) kinderen en tieners. Ook al zijn de wandelingen kort, ze zijn wel avontuurlijk en de vele vulkanische verschijnselen maken het bijzonder. Ook vind je tips voor verborgen strandjes in het reispakket en baden in warme bronnen is natuurlijk een unieke ervaring.

Extra dagen

Je kunt bij dit arrangement overal extra dagen bijboeken. Op elke plaats is meer te doen dan beschreven in het basisprogramma.

Extra's

Verlengingshotels

Hotel Talisman (Ponta Delgada) - SNP Selectie

Hotel Talisman (4*) ligt in het historische centrum van de gezellige hoofdstad van de Azoren: Ponta Delgada op het eiland São Miguel. Het hotel is ondergebracht in een fraai gerenoveerd 18e eeuws gebouw in de typische wit-zwart stijl van de Azoren. Op het dak is een fijn dakterras met klein zwembad, waarvandaan je een panoramisch uitzicht over de stad hebt. Het hotel grenst aan een heerlijk park. Rustig gelegen biedt dit hotel een van de beste verblijven in Ponta Delgada, zeker als je van ambiance en stijl houdt. Er is een mooie lounge en een eigen restaurant. De kamers zijn smaakvol ingericht en hebben een goede badkamer.

Hotel Açores Lisboa

Een uitstekend 4* hotel, goed bereikbaar per metro (1x overstap) vanaf het vliegveld. Per rechtstreekse metro ben je snel in het centrum. Gelegen in een nieuw aangelegd stadspark is de omgeving groen en relatief rustig, voor een stadshotel. Het hotel heeft bovendien het Travelife duurzaamheidscertificaat.

De kamers zijn met het comfort dat je mag verwachten van een hotel met deze standaard, met minibar, een safe en airco. De inrichting is modern en fris, met een klassiek tintje. De ruime badkamers hebben meestal een bad of douche en toilet. De kamers meten standaard 15 m2 of 18 m2. De kamers hebben geen balkons, maar de grote vensters zorgen voor licht en isoleren het stadsgeluid. Boek je een suite, dan heb je wel de luxe van een balkon en tevens een aparte zitkamer. Een suite is ca. 25 m2.

Er is een ruime lounge, een bar en een eigen restaurant.

Excursies

Boot_walvisexcursie.jpg

Walvisexcursie Vila Franca do Campo - halve dag (vanaf € 66,- per persoon)

Bij dit programma kun je een walvisexcursie maken; volgens ons past die het beste bij deze dag. We kunnen een excursie voor je boeken vanaf Vila Franca do Campo; dit is de beste startplaats voor walvisexcursies op Sao Miguel. We reserveren een plek voor je op een 12-persoons excursieboot. Dit zijn snelle en wendbare boten. Er gaan twee Engels sprekende begeleiders mee die in contact staan met een uitkijkpost op de vaste wal, die walvissen en dolfijnen lokaliseert. Hoewel er geen garanties zijn dat je iets zult zien, is zeker de kans op het spotten van dolfijnen heel groot. De meest voorkomende walvissoort is de imposante potvis, maar in het voorjaar (vooral april-mei) kun je ook veel baleinwalvissen zien. 

 • Om er zeker van te zijn dat er plaats is, dien je deze excursie vooraf te boeken, samen met de reis. De prijs is per persoon.
 • het is ook mogelijk een walvisexcursie te maken vanaf Ponta Delgada

NB: De excursie wordt afgeraden voor mensen met ernstige rugklachten of hartklachten. Omdat je nat kunt worden, krijg je een regenpak en uiteraard een reddingvest. SNP werkt samen met een verantwoorde dier- en milieuvriendelijk werkende organisatie ter plekke. Je kunt desnoods de excursie ook zelf ter plekke boeken, maar deze excursies zijn zeer geliefd en dus is de kans aanwezig dat er dan geen plaats meer is.

Gewone dolfijnen bij een walvis- en dolfijnexcursie

Walvisexcursie Terceira - halve dag (vanaf € 55,- per persoon)

Tijdens je verblijf in Angra do Heroísmo  kun je een walvisexcursie maken; die vertrekken vanuit de haven. We reserveren een plek voor je op een 8-12-persoons excursieboot. Dit zijn snelle en wendbare boten. Er gaan twee Engels sprekende begeleiders mee die in contact staan met een uitkijkpost op de vaste wal, die walvissen en dolfijnen lokaliseert. Hoewel er geen garanties zijn dat je iets zult zien, is zeker de kans op het spotten van dolfijnen heel groot. De meest voorkomende walvissoort is de imposante potvis, maar in het voorjaar (vooral april-mei) kun je ook veel baleinwalvissen zien. 

 • Om er zeker van te zijn dat er plaats is, dien je deze excursie vooraf te boeken, samen met de reis. De prijs is per persoon.

NB: De excursie wordt afgeraden voor mensen met ernstige rugklachten of hartklachten. Omdat je nat kunt worden, krijg je een regenpak en uiteraard een reddingvest. SNP werkt samen met een verantwoorde dier- en milieuvriendelijk werkende organisatie ter plekke. Je kunt desnoods de excursie ook zelf ter plekke boeken, maar deze excursies zijn zeer geliefd en dus is de kans aanwezig dat er dan geen plaats meer is.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een heenreis op São Miguel (Ponta Delgada) en een terugreis vanaf Terceira.

Er zijn dagelijks vluchtmogelijkheden met TAP met een overstap in Lissabon of Porto naar en van beide eilanden. Transavia vliegt vanaf eind april 1 keer per week op zondag naar Ponta Delgada. TUI-fly biedt in het hoogseizoen 1 of 2 keer per week vluchten naar Ponta Delgada aan.

Als het met de vluchten beter uitkomt is er de mogelijkheid er om de eilanden om te draaien. 

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Nota bene: de Azoren worden steeds populairder en de vluchten zitten richting het hoogseizoen snel vol en/ of worden prijzig. We raden daarom aan om tijdig te boeken!

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Je haalt je huurauto op op het vliegveld en rijdt vandaar naar je eerste accommodatie. We kiezen accommodaties waar je zo makkelijk mogelijk kunt komen en kunt parkeren.

Je kunt dit arrangement het hele jaar starten. Van november tot maart is dit vaak alleen mogelijk met alternatieve hotels en afwijkende prijzen, omdat er diverse accommodaties dan dicht zijn. Informeer bij onze sales-afdeling naar de mogelijkheden.

Het hele jaar door heerst er op de Azoren een mild, maar vochtig klimaat. Daarom is het eiland zo groen en gezegend met een bijzondere bloemenpracht. De gemiddelde dagtemperaturen lopen uiteen van 18°C in de winter tot 25°C in de zomer. Over het algemeen kun je het hele jaar door heerlijk wandelen op de Azoren, hoewel er, met name in de winter ook periodes met slecht weer kunnen voorkomen. Bij een reis in de winter kun je denken aan een wandelreis in Schotland in de zomer, qua omstandigheden. In de winter zijn ook niet alle toeristische voorzieningen open en zijn geen bootexcursies mogelijk.

Ga je binnenkort op reis naar Portugal bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/portugal. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/portugal/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, moet je goed uitgerust zijn en over een goede gezondheid en conditie beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Artsen
Artsen in Portugal spreken veelal Engels. Ook is er een Brits ziekenhuis in Lissabon (49 Rua Saraiva de Carvalho, tel. 01-602020). In noodgevallen kun je telefoonnummer 112 bellen.

Gezondheidszorg
Sluit ook een goede ziekteverzekering af (door middel van een reisverzekering), want in Portugal bestaat er geen gratis medische behandeling voor niet-Portugezen.
Alle rekeningen voor medische zorg moeten meestal contant betaald worden. Licht bij ziekenhuisopname direct je verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Zorg zelf voor noodzakelijke EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.. Check verder de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden.
Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) moet worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). 

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Azoren

Portugal - Azoren, São Miguel & Terceira

De vulkanische schoonheid van twee subtropische tegenpolen

Actieve rondreis inclusief huurauto langs appartement en hotels

Zwaarte
Comfort
Natuur Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.