Terug naar Peru

Verblijf vanuit eco-lodges en kampeerhutten

Manu is een van de natuurgebieden met de grootste biodiversiteit ter wereld! Het reservaat strekt zich uit van de boomgrens - hoog tegen de oostelijke hellingen van de Andes - via de steile nevelwouden tot diep in het tropisch regenwoud. Een gedeelte van dit 2 miljoen hectare beschermde wildernisgebied verkent u per boot en te voet  onder deskundige  begeleiding van natuurgidsen. Probeer de reuzenotters in de oxbow-lakes te spotten, de dertien (!) aapsoorten, zwarte kaaimannen en kleurrijke ara's die zich tegoed doen aan mineralen in de kleiliks.

Zwaarte
Comfort
Prijs op aanvraag
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 260702
9 dagen

Peru - Amazonewoud Peru * Manu

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

's Morgens vroeg vertrek je uit Cusco en begint de ca. 8 uur durende busrit over de Andes richting het dorp Paucartambo. Vanaf het hoogste punt van het Manu Biosphere Reserve (3350m.), dalen we langzaam af naar het punt waar we aan het einde van de middag hopelijk de Cock-of-the-Rock te zien krijgen. Met een beetje geluk krijg je het bijzondere baltsgedrag van het kleurrijke mannetje te zien. De balts is wellicht het meest luister- en kleurrijke spektakel van het Amazonewoud tesamen met die van de paradijsvogel. De eerste nacht verblijven we in de Posada San Pedro op 1600m. hoogte.

Overnachting in

Nabij Atalaya

Dag 2

U vervolgt de reis naar het tropische laagland regenwoud. In het kleine dorpje Atalaya op 650 m hoogte, stapt u aan boord van een gemotoriseerde kano om ca. 2 uur lang de turbulente Alto Madre de Dios rivier af te varen. Vanaf de boot heeft u een prachtig uitzicht op de uitlopers van het Andesgebergte. Onderweg wordt gestopt om een bezoek te brengen aan een van de meren van de Alto Madre de Dios rivier, Cocha Machuhuasi. In dit meer bevinden zich kaaimannen, hoatzins met zijn prehistorische uiterlijk en vele andere bijzondere vogels. Er zijn kleine balsa vlotten om het meer goed te kunnen verkennen. U vervolgt de bootreis via de Alto Madre de Dios rivier naar de rustieke en comfortabele Pantiacolla Lodge waar u twee nachten verblijft. Het bos rondom de Pantiacolla Lodge is een speciaal regenwoud: dit is de plaats waar de Andes en het lage tropische regenwoud elkaar ontmoeten. Hier kunt u diverse vogels, insecten en planten tegenkomen uit beide zones. De eerste wandeling is een route door het laagland, op zo´n 400m boven zeeniveau. Later deze dag maakt u nog een avondwandeling; in het licht van je zaklamp gaat u op zoek naar insecten, slangen en de unieke nacht-aap of ´douricouli´.

Overnachting in

Pantiacolla Lodge (550m) Upper Madre de Dios rivier

Dag 3

Het woud rondom de Pantiacolla Lodge is een bijzonder stukje regenwoud, het markeert namelijk de grens van de Andes en het laagland Amazone regenwoud. Rondom de lodge komen van beide regio's dier- en plantsoorten voor evenals veel endemische soorten. Je eerste wandeling vindt plaats in het laagland regenwoud op ca. 400 meter hoogte. 's Avonds wordt het regenwoud met een zaklamp verder verkend op zoek naar insecten, kikkers, hagedisjes en de 'douroucouli', een nachtaapje. Je overnacht in de Pantiacolla Lodge.


Overnachting in

Pantiacolla Lodge (550m) Upper Madre de Dios rivier

Dag 4

In de vroege ochtend vaar je naar een nabij gelegen kleimuur waar parkieten en de blue-headed macaw voorkomen. Het bijwonen van dit kleurrijke luidruchtige spektakel is een genot voor alle zintuigen! Hierna bewandel je een van de langere wandelroutes die door de Pantiacolla lodge zijn uitgezet. 's Middags vaar je naar de Shintuya Hotsprings. In de namiddag en de avond maak je nog een nachtwandeling met een bezoek aan Ranacocha, het Frog Lake. Je overnacht in de Pantiacolla Lodge.

Overnachting in

Manu

Dag 5-6

´s Ochtends varen we de Alto Madre de Dios rivier stroomafwaarts om daarna stroomopwaarts de Manu-rivier op te gaan. Tijdens deze lange vaardag, dringen we steeds dieper door het hart van de Gereserveerde Zone van Manu. Vanaf de boot heb je een geweldig zicht op diverse riviervogels, zonnende kaaimannen en de capybara's. In de namiddag bereiken we de overnachtingsplek (kampeerhutten) die onze uitvalsbasis zal zijn voor de activiteiten van morgen. Zo maken we een wandeling naar een van de mooiste meren van Manu, het Salvador meer dat we per kano verkennen. Hier is het mogelijk om een enorme verscheidenheid aan vogels te zien, verschillende soorten apen en met geluk een grote familie otters. Er is nog een wandeling in dit gedeelte van het regenwoud die eindigt bij het Otorongo meer. Hier vind je een 20-meter hoge observatie toren, vanwaar je het hele meer overziet. 's Nachts ontdekt je het regenwoud bij fakkellicht of ga je bij maanlicht kaaimannen spotten in het meer.

Overnachting in

Gereserveerde Zone Manu

Dag 7

We varen de Manu rivier weer stroomafwaarts in de vroege ochtend waarmee we een redelijke kans hebben de tapir te zien, een miereneter of een van de grotere katachtigen die de rivier oversteken of hun jongen dichtbij de rivier hebben. We varen de Alto Madre de Dios rivier weer op richting Blanquillo, vlakbij een kleimuur voor ara´s. We overnachten in de jungle lodge van Tambo Blanquillo.

Overnachting in

Manu - Tambo Blanquillo

Dag 8

Bij het krieken van de dag gaan we naar de kleimuur om de honderden parkieten, papegaaien en ara´s klei te zien eten. In de middag kun je een 42 meter hoge observatietoren op voor een prachtig uitzicht op het Madre de Dios stroomgebied. Daarna keren we weer terug over de rivier naar de lodge Tambo Blanquillo.


Overnachting in

Manu - Tambo Blanquillo

Dag 9

Vroeg in de ochtend varen we naar het kleine plaatsje Boca Colorado. Hier, en later in het plaatsje Mazuco kun je de negatieve effecten van menselijk exploratie-activiteiten op de delicate ecologie van het regenwoud waarnemen, zoals olie-exploratie en mijnbouw. Met lokaal transport steek je de Inambari rivier over. Aan de andere kant van de rivier zal de bus je opwachten voor de rit terug naar Cusco over een nieuw aangelegde asfaltweg, door prachtig nevel- en elfenwoud. Vlakbij Cusco heb je een adembenemend uitzicht op de Ausangate berg. Aankomst in Cusco is vroeg in de avond.


NB Programma

 • Deze gepubliceerde 9-daagse reis start standaard op de woensdag.
 • Indien u belangstelling heeft voor een kortere verkenning van Manu, er zijn 3-, 5- en een 7-daagse arrangementen. Neemt u contact op met de afdeling Sales voor meer informatie.
 • In het laagseizoen is het minimum aantal deelnemers voor een garant vertrek 5 (periode eind september tot en met eind april)

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Tijdens de Manu-tocht overnacht je in 'groene' lodges of kampeerhutten die allen beschikken over een tweepersoonskamer met daarin twee aparte bedden. Het milieu impact is zo laag mogelijk gehouden door  wc’s en douches te delen en elektriciteit beperkt te gebruiken. Ondanks de ongemakken van het regenwoud, zoals de hitte, luchtvochtigheid en insecten, kun je elke avond van een comfortabel bed en schone en functionele wc’s en douches genieten! Hieronder een overzicht van de verscheidenheid aan accommodaties die tijdens de 9e daagse Manu-tocht worden gebruikt:

 • 1e nacht: San Pedro is een eenvoudige ecolodge met twee- en driepersoonskamers met comfortabele bedden met klamboes. De douches, toiletten en de eetzaal worden gedeeld. Er zijn ook warme douches.
 • 2e en 3e nacht: de Pantiacolla Lodge is een mooie eco-lodge met tweepersoonkamers. Alle bedden zijn uitgerust met klamboes. De kamers hebben gedeelde badkamers en toiletten. De lodge wordt omgeven door een uitgebreid netwerk aan wandelpaden, die je meeneemt op reis door 8 verschillende habitats. De lodge heeft een vogellijst met 600 soorten!
 • 4e nacht: de Yine Lodge is een eenvoudige ecolodge met twee- en driepersoonskamers met bedden met muskietnetten en gedeelde wc’s en douches. Deze lodge is onderdeel van een eco-toeristisch Yine Project met de Yine indianen van Manu. Dit is een erg kleine lodge en het kan voorkomen in het hoogseizoen (juli en augustus) dat de lodge vol is. In dat geval worden er goede tenten ingezet met stevige en dikke matjes en lakens en dekens naast de Yine Lodge. je maakt nog steeds gebruik van de wc’s en douches van de lodge. 
 • 5e en 6e nacht: het kampement vlakbij het Salvadormeer bestaat uit kleine rustieke kampeerhutten die gebouwd zijn volgens de regels en eisen van de parkautoriteiten. In de hutten bevinden zich bedden met muskietennetten. Er zijn gedeelde douches en toiletten en een kleine eetzaal.
 • 7e en 8e nacht: Tambo Blanquillo, vlakbij de zoutlik voor ara´s, is een lang platform, opgedeeld met houten schotten met tweepersoonskamers. Hier zijn ook gedeelde douches en toiletten en een eetzaal. 

Aan het begin van de reis worden lakens verstrekt die je tijdens alle overnachtingen kunt gebruiken. Deze set is speciaal ontworpen voor praktisch gebruik. Doordat er maar één set lakens per persoon gebruikt wordt gedurende de hele tour, wordt de verontreiniging van het water met wasmiddelen tot een minimum beperkt. Er zijn dekens beschikbaar in alle kamers. Overal waar muskietennetten nodig zijn, zijn ze aanwezig.

Alle overnachtingsplaatsen hebben de mogelijkheid om via een radio te communiceren. Ook is het personeel goed getraind om eerste hulp te geven. Gedurende de gehele tour is er een EHBO-doos aanwezig. 

Inbegrepen

 • alle transfers
 • overnachtingen in lodges
 • maaltijden o.b.v. volpension
 • begeleiding door een lokale natuurgids (Spaans & Engels sprekend)
 • excursies
 • entree nationaal park (ter waarde van US$ 50)
 • Boekje over Manu (ter plaatse)
 • SNP-informatiepakket

Niet inbegrepen

 • drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard

Over de groepssamenstelling

U reist in een internationale groep. De maximale groepsgrootte is 10 deelnemers per gids. Wanneer er tussen de 11 en 13 personen zijn, gaan er twee gidsen mee om de groep op te delen in twee kleine groepen tijdens de excursies. De groepen zullen zowel in de boot als de bus samen reizen. Wanneer er meer dan 13 personen zijn, wordt de groep gesplitst in twee onafhankelijke groepen – beiden met eigen boten, gidsen, koks en programma. De enige tijd die de groepen samen doorbrengen is de eerste dag en een klein deel van de tweede dag, tijdens de busreis.

Extra dagen

Meer informatie over Manu

De Gereserveerde Zone is een onderdeel van het Nationaal Park Manu. Dat wil zeggen dat deze zone een 100% beschermd gebied is, waar geen mensen mogen wonen, noch jagen of enig andere activiteit mogen ondernemen. Eco-toerisme is als enige activiteit toegestaan en dan alleen door slechts 8 lokale touroperators. Het spreekt voor zich dat de lokale agent van SNP hier één van is die de goedkeuring van het Ministerie van Milieuzaken hebben verkregen. De Gereserveerde Zone bestaat dus uit 100% primair tropisch regenwoud waarin zelfs geen indianengroepen woonachtig zijn. Om die reden maakt u in dit gedeelte van Manu de grootste kans om dieren te zien, zoals apen, kaaimannen, reuzenotters, maar ook jaguars en reuzenmiereneters. Alleen in een afgesloten gedeelte van het park wonen de indianen.

Ter grootte van de helft van Nederland strekt Manu zich uit over de oostelijke uitlopers van de Andes tot het enorme laaglandbos van de Amazone tegen de grens van Brazilië. Door zijn afgelegen ligging heeft Manu nooit de menselijke verstoring gekend zoals bij vele andere gebieden in het Amazonewoud wel het geval was. Nationaal Park Manu, de feiten:

 • oppervlakte: 1.881.200 hectare
 • locatie: 275 km ten noordoosten van Cusco (Atalaya is opstapplaats boot)
 • bereikbaarheid over land (12 uur) en per vlucht (5x per week)
 • 1973 uitgeroepen tot nationaal park
 • 1977 uitbreiding door Unesco met twee aanpalende zones (de reserved zone voor toeristisch en wetenschappelijk gebruik en de cultural zone waar veel inheemse stammen wonen en veel accommodaties zijn) waarmee Manu een biosfeerreservaat werd
 • 1987 door de IUCN als werelderfgoed aangemerkt
 • ruim 1000 vogelsoorten, 1200 vlindersoorten, 200 soorten zoogdieren, 13 aapsoorten en vele vissen, amfibieën en reptielen
 • verkenning vindt meestal plaats via een rondreis
 • ongestoord en onaangetast primair regenwoud in de Gereserveerde Zone
 • minder bezocht dan Tambopata-Candamo
 • Praktische informatie

  Het tropisch regenwoud van Manu kent een relatieve droge en natte periode. In de wat nattere periode van november tot april kan Manu gewoon worden bereisd, maar als je toch de keuze hebt is de wat drogere periode van mei tot en met oktober aan te raden. De luchtvochtigheid is gedurende het gehele jaar altijd hoog.

  De relatief koude periode, veroorzaakt door de zogenaamde ‘friajes’, komt voor van begin mei tot en met eind juni. In juli en augustus kan het nog steeds gebeuren dat er een koude periode is, maar niet zo regelmatig. 

  Qua zichtbaarheid van de dieren versus de verschillende maanden, zijn er een aantal zaken die opvallen:

  • in mei en juni zijn er minder ara's te zien, en in sommige jaren komen ze dagen achter elkaar helemaal niet. 
  • in april en mei zakt het waterpeil van de rivieren en dat betekent voor de rivier Manu dat stranden bloot komen te liggen. Dit trekt migranten onder de vogels aan (skimmers, terns, etc.) die op deze stranden gaan broeden. Je ziet dus meer vogels op de rivier, en bovendien maken de roofvogels zoals de caracara en andere roofdieren zoals de tayra, ook dankbaar gebruik van deze extra mogelijkheden op eten. Het nadeel van deze maanden is dat je weinig ara's ziet in Blanquillo.
  • aan het einde van de droge tijd, augustus/september, is er een duidelijk gebrek aan vruchten. Apen die normaal gesproken in grote groepen foerageren, zoals het doodshoofdaapje en kapucijnaap, breken dan op in kleinere groepen om niet binnen één boom met weinig vruchten te moeten concurreren. De keerzijde is dat apen in kleinere groepen banger zijn voor roofdieren. Ze zijn dus veel stiller om niet de aandacht te trekken waardoor het ook voor mensen lastiger is ze waar te nemen. Voor andere dieren is de kans ze te zien ongeveer hetzelfde, het hele jaar door. 

  Verder is het van belang dat de meeste toeristen Manu in de maanden juli en augustus bezoeken. De kans dat je andere groepen toeristen tegenkomt is in deze periode het grootst.

  In het SNP-informatiepakket leest u alles over de aanbevolen uitrusting voor deze reis.

  Met het SNP-informatiepakket krijgt u een duidelijke paklijst wat u moet meenemen.

  Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

  Voor een verblijf in Peru heb je een geldig paspoort nodig dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is.

  N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neem hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Peru (zie nuttige adressen).

  Naar Peru via de Verenigde Staten
  Als je naar/vanuit Peru via de Verenigde Staten vliegt, moet je in het kader van het ESTA-programma vooraf een reisvergunning voor de VS aanvragen. Voor meer belangrijke informatie over deze reisvergunning (ESTA), je paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en je bagage Lees verder...

  Medisch paspoort
  Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

  Voor een toeristisch bezoek aan Peru hebt u geen visum nodig voor een verblijf van maximaal 183 dagen. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over over een vliegticket voor de terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging van de eerste accommodatie en over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf.

  N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Peru (zie nuttige adressen).

  SNP service visumverplichtingen
  SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

  VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Peru

  Vliegen via de Verenigde Staten

  Indien u een vlucht boekt met een overstap in de Verenigde Staten naar uw eindbestemming, dan moet u minimaal 72 uur voor vertrek een elektronische reistoestemming aanvragen. Dit kunt u online aanvragen op de website van 'US Immigrations', mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en u staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het VISA Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming heeft u geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap. Baby’s en kinderen dienen over een eigen paspoort te beschikken. Meer uitleg kunt u vinden op de website van SNP, klik hier (http://www.snp.nl/esta). Voor het aanvragen van een ESTA reistoestemming, klik hier: (https://esta.cbp.dhs.gov/esta/).

  Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen, een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen en de reisleiding hierover in te lichten.
  N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

  Gezondheidszorg
  In Peru zijn de medische voorzieningen geconcentreerd in de grote steden en rond de mijnen. Het niveau van de voorzieningen in de ziekenhuizen is laag.
  N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

  Hygiëne
  Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet en drinkt.

  EHBO
  U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

  Praktisch

  • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
  • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.

  Hoogteziekte
  Tijdens uw reis in Chili (3.800-4.880 m), Bolivia (3.000-5.432 m) en Peru (3.000-4.200 m) kunt u last krijgen van hoogteziekte. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Gun uw lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Het treedt gewoonlijk op vanaf 3.000 meter hoogte. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Dit gaat na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bv. braken, duizeligheid of hardkloppingen, dient u zo snel mogelijk af te dalen of een arts raadplegen. Heeft u ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, dan verzoeken wij u dringend uw arts te raadplegen.

  Acclimatisatietips
  Enkele tips om de acclimatisatie voorspoedig te laten verlopen:

  • Ga uitgerust op reis en drink vooraf niet veel alcohol.
  • Drink op hoogte veel water (4 à 5 liter per dag)
  • Drink geen of weinig koffie en alcohol.
  • Rook niet.
  • Vermijd slaap- en kalmerende middelen; deze verminderen ademhaling en zuurstofopname.
  • Rustig aandoen, programma zo nodig aanpassen.
  • Raadpleeg bij twijfel altijd de dokter (via uw gids, hotel of reisleider)
  Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
  Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’ en 'Hoe blijf ik gezond in de hoogte'. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

  Verplicht
  Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Peru binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Peru zelf komt in bepaalde gebieden ook Gelekoorts voor.

  Gelekoorts
  In Peru komt Gelekoorts voor in regenwoudgebieden (jungle) die op minder dan 2.300 m hoogte liggen.

  Malaria
  In Peru komt het hele jaar Malaria voor in plattelandsgebieden die op minder dan 2.000 m hoogte liggen, vooral in de departementen Ayacucho, Junin, Loreto, Madre de Dios, Piura, San Martin en Tumbes. Het hoogste risico op Malaria is in Loreto (Amazonegebied) en aan de grens met Ecuador.

  Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden Malaria prophylaxis aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

  Zikavirus (& dengue en chikungunya)
  Het zikavirus (& dengue en chikungunya) wordt verspreid door de gelekoortsmug of denguemug. Deze mug komt niet van nature voor in Nederland. Het zikavirus is een virus dat de infectieziekte zikakoorts veroorzaakt die meestal vrij mild verloopt. Maar ongeveer 1 op de 5 mensen die besmet worden met het zikavirus krijgt klachten. De meeste mensen krijgen helemaal geen klachten. Wetenschappelijk is bewezen dat een infectie tijdens de zwangerschap schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan raden we je aan contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Voor meer informatie over het zikavirus verwijzen we je naar het RIVM. Op deze site tref je een link aan naar de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) die regelmatig updates verstrekt van de landen waar het zikavirus voorkomt. 

  Teken
  De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

  Algemeen en persoonlijk advies inentingen
  Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

  Vaccinaties halen tijdrovend?
  U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

  De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

   

  • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
  • buiten kantooruren en in weekenden
  • vaccinatie door erkende artsen
  • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
  Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

  Prijsinformatie

  01 januari 0001
  Prijs op aanvraag

  Reserveringskosten

  • reserveringskosten € 20,- per boeking
  • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

  Toelichting
  prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

  Avontuur op Maat
  Vraag reisvoorstel aan
  Vanaf prijs