362040banner

Italië - Südtirol & Trentino, 8 dagen van Merano naar het Gardameer

« Terug naar overzicht
Privéreis - Fietsen

Gezinsfietsvakantie langs hotels

De ideale vakantie voor gezinnen die graag fietsen in de bergen, maar die bergen liever niet óp willen fietsen. In de fraaie gletsjerdalen van Südtirol en Trentino ligt een strak geasfalteerd, vrijwel autovrij fietspad. Vanuit de bergen daal je af naar de oevers van het Gardameer. Onderweg passeer je bergdorpjes, eindeloze appelboomgaarden, charmante wijnstadjes en fraaie Italiaanse steden Bolzano en Trento. Ben je het fietsen moe, dan bezoek je het kasteel in Merano of Ötzi in Bolzano. Eindpunt is het stadje Riva del Garda aan de noordoever van het azuurblauwe Gardameer. Je overnacht in zorgvuldig geselecteerde, fietsvriendelijke hotels en je bagage wordt vervoerd.

Uniek aan deze reis

 • Aangename temperatuur
 • Eindig aan het azuurblauwe Gardameer
 • Goed gemarkeerd en grotendeels autovrij
 • Ötzi in Bolzano
 • Vrijwel uitsluitend bergaf
 • GPS-tracks aanwezig
 • E-bikehuur mogelijk
Zwaarte
Comfort

Video - Fietsen met kinderen van Merano naar het Gardameer

Rollend bergafwaarts van Merano maar het Gardameer. Met  onderweg een prachtig natuurzwembad, klimbos en de bruisende Adige. Bekijk het filmpje...

Fietsen van de Alpen naar het Gardameer

230 kilometer fietsen van de Alpen naar het Gardameer was een mooie uitdaging die Kees Lucassen aanging. Samen met zijn optimistische fietspartner Ruben vertrokken ze vanuit de kou in Zuid-Tirol richting de warmte. Lees op Op Pad alles over hun fietstocht.


SNP Family Special alle leeftijden

SNP Family Specials voor alle leeftijden zijn kleinschalig, landelijk en uiteraard veilig. Voor zowel jonge als oudere kinderen zijn er voorzieningen. Van kinderbedjes en kinderstoelen tot terreinbuggy’s en speeltoestellen. Benieuwd naar al onze Family Specials?

Dag tot dag

Italië - Südtirol & Trentino

Van Merano tot aan het Gardameer fiets je over aaneengesloten, strak geasfalteerd fietspad; perfect gemarkeerd én autovrij! Voorzien van alle gemakken onderweg zoals talloze banken, picknickplaatsen, fietsvriendelijke terrasjes, fietstunneltjes, oversteekplaatsen, routebordjes, etc. In vijf ontspannen fietsdagen fiets je van alpiene hoogte tot op vrijwel zeeniveau. Op een paar verwaarloosbare klimmetjes na fiets je vrijwel alleen afdalende of vlakke etappes; een ongekende luxe. 

Je start in het charmante, enigszins elitaire kuuroord Merano. Door uitgestrekte appelboomgaarden volg je het hier brede gletsjerdal tot de samensmelting met het Brennertal bij Bolzano. De invloed van Italië steeds voelbaarder. In de taal, in de bouwstijl van de steden en dorpen en in de wijze waarop de pasta 'al dente' wordt gekookt. Voorbij Bolzano liggen een aantal fraaie wijndorpen te wachten op jouw bezoek. Door dit, soms slechts drie kilometer brede, U-vormige gletsjerdal lopen een spoorlijn, snelweg, provinciale weg, de rivier de Adige en onze fietsroute kilometerslang parallel aan elkaar. Toch verveelt de route geen moment door het schitterende bergpanorama en de vele pleisterplaatsen onderweg.

De laatste dagen bereik je de oevers van het Gardameer en verblijf je in het mondaine Riva del Garda. Terrasjes, restaurants, veel winkeltjes en natuurlijk het nodige vertier op het water. Liefhebbers van cultuur kunnen eventueel de boot en trein nemen naar Verona. We boeken graag een overnachting voor je in deze fraaie stad.

Je verblijft onderweg in typische fietsvriendelijke hotels van Tiroler degelijkheid tot Italiaanse frivoliteit. Vanzelfsprekend wordt de bagage vervoerd en kun je via ons goede fietsen huren. De route is buitengewoon makkelijk te vinden en goed aangegeven, wat het fietsen zeer ontspannend maakt.

 

Dag 1

Aankomst in Merano. Als je bijtijds arriveert kun je vandaag al lekker flaneren op de fraaie boulevard van dit mondaine kuuroord. Of ga shoppen in de smalle straatjes in de binnenstad.

Overnachting in

Merano - Hotel Residence Flora (Merano)

Dag 2

Start rustig met een leuke korte rondrit naar het 'Sissikasteel' Schloss Trautmannsdorf. Beetje klimmen, beetje dalen. Precies goed om aan het fietsen hier te wennen. Je kunt Schloss Trautmannsdorf bezoeken. Echt een aanrader, ook voor kinderen. Schitterende tuinen met tal van weergaloze uitzichten op de bergen rondom Merano. Je fietst door wijngaarden tot aan het kasteel. Terug via de romantische Sissiweg langs tal van kleine barretjes en ijssalons. Of neem de stoeltjeslift naar het boven Merano gelegen gehucht Tirol en bezoek het kasteel. Pak een terrasje in de binnenstad.
Fietstocht: 8,5 km

Overnachting in

Merano - Hotel Residence Flora (Merano)

Dag 3

Vandaag een heerlijke fietstocht naar de stad Bolzano. Geen klimmetjes, je rolt bijna vanzelf over de prima gemarkeerde route langs de Adige naar je eindbestemming. Je peddelt door uitgestrekte appelboomgaarden door het brede gletsjerdal. Neem onderweg een verkoelende dip in een natuurzwembad. Even verderop bereik je het tweetalige Bolzano, je verblijfplaats voor de komende 2 nachten. In het oude en gezellige centrum vind je meerdere mooie pleinen.
Fietstocht: 36 km, 100 m stijgen, 130 m dalen 

Overnachting in

Bolzano - Hotel Regina (Bolzano)

Dag 4

Vandaag hoef je lekker niets. Maar Bolzano is een erg leuke stad om rond te slenteren, te shoppen en het wemelt er van de gelateria’s. En er is meer. Je kunt het Ötzimuseum bezoeken (buiten zomervakantie op maandag gesloten), Castel Roncolo of je pakt de cabinelift naar het hoger gelegen Oberbozen. Vanaf hier heb je een weergaloos uitzicht op de majestueuze bergketens die Bolzano omgeven. Pak het smalspoortreintje naar een zwemmeertje, Genoeg te doen op deze rustdag in Bolzano!

Overnachting in

Bolzano - Hotel Regina (Bolzano)

Dag 5

Vanaf Bolzano fiets je naar de universiteitsstad Trento. Over het heerlijke fietspad door het hoofddal peddel je van de provincie Süd-Tirol naar Trentino. Bij het passeren van de provinciegrens zul je op het eerste gezicht weinig veranderingen zien, maar het voelt al veel Italiaanser in Trentino. We raden aan in Kürtasch/Cortaccia (28km) of in San Michele – Grumo (43 km) de trein te pakken naar Trento. Niet alleen vermijd je op deze manier een wat minder interessant gedeelte van de route. Ook heb je de middag vrij om deze fraaie stad te bewonderen. Dit is een echte universiteitsstad met een rijk verleden en fraaie pleinen en kerken.
Fietstocht: 29-43,5 km, 90 m stijgen, 150 m dalen

Overnachting in

Trento - Hotel America (Trento)

Dag 6

Van Trento naar Riva del Garda
Het eerste deel van deze etappe volgen jullie het hoofddal naar Rovereto. Als je de etappe te lang vindt of nog even Trento wilt bekijken neem je de trein naar Rovereto. Daarna neem je afscheid van het blauwgroene water van de Adige en klim je westwaarts om via een kleine pas een zijdal richting Riva in te slaan. Vanaf de pas volgt een heerlijk lange afdaling waarbij je al snel zicht krijgt op het fraaie Gardameer. Langs de oevers fiets je zo het historische centrum van Riva del Garda binnen. Hier kan je 's avonds heerlijk flaneren met de andere toeristen en Italianen door de smalle middeleeuwse steegjes.
Fietstocht: 24,5-49 km, 200 m stijgen en 320 m dalen

Overnachting in

Riva del Garda - Hotel Venezia

Dag 7

Het Gardameer biedt een rijk aanbod aan vertier, van terrassen tot zeilen, surfen en andere buitensporten. Om te griezelen is een bezoekje aan reptielmuseum Reptiland een tip. Of maak op de fiets een laatste fraaie rondtocht vanuit via Arco en Dro naar het Lago di Cavedine (48,5 km, 350 m stijgen en dalen). Bijzonder is het landschap voorbij Arco met hele karakteristieke, grote rotsblokken die achteloos verspreid liggen op de dalbodem.

Overnachting in

Riva del Garda - Hotel Venezia

Dag 8

Na het ontbijt eindigt het arrangement. 
Heb je een verlenging geboekt in Verona, dan kan je per boot vanaf Riva del Garda het Gardameer oversteken en aan de zuidkant de trein verder oppikken naar Verona. Een echte aanrader!

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijf in comfortabele driesterrenhotels op kamers met eigen douche en toilet. De hotels liggen alle op loopafstand van of in het centrum van de etappeplaatsen. Voor meer informatie over de accommodaties en een foto-impressie klik je op de link in het dag-tot-dagprogramma.

Over de maaltijden

Het ontbijt is inbegrepen. De lunch koop je onderweg zelf in. 's Avonds kunnen jullie zelf een restaurant uitzoeken voor het diner. In alle overnachtingsplaatsen vind je hiervoor meer dan genoeg mogelijkheden.

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen
 • Alle ontbijten
 • Toeristenbelasting Trento
 • Bagagevervoer
 • SNP Reisinformatie met routebeschrijvingen

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Overige maaltijden
 • Fietshuur (zie materiaalhuur)

Ter plaatse te betalen

 • toeristenbelasting Merano, Bolzano en Riva (ca. EUR 1,50 p.p.p.n.)

Over de activiteiten

Het programma telt 5 echte fietsdagen, waarvan 2 optioneel. Er is dus tijd genoeg voor andere activiteiten onderweg of na afloop. Het startpunt Merano ligt op ruim 300m hoogte. Het eindpunt Riva del Garda ligt op 70m. Je fietst dus voornamelijk bergafwaarts, maar komt onderweg wel enkele klimmetjes tegen. De route is geasfalteerd en van goede kwaliteit. Twee etappes kunnen worden ingekort m.b.v. de trein. Omdat stations in Italië niet ingericht zijn voor fietsers, betekent dit wat gesjouw met fietsen over trappen. M.n. met aanhangfiets of fietskar is dit vermoeiend.

Voor kinderen vanaf ca. 8 jaar is de reis geschikt om zelf te fietsen. Kinderen die goed kunnen zitten, vanaf ca. 1 jaar, kunnen in het fietszitje achterop, maar er is ook een fietskar. Voor kinderen van ca. 4 tot 8 jaar is de aanhangfiets ideaal.
NB: wij denken dat kinderen die nog niet op een fiets met 24 inch wielen passen beter niet op een eigen fiets kunnen meefietsen, maar beter op een aanhangfiets of in een kinderzitje.

Extra dagen

Vanwege de vaste startdag kan je tijdens de reis geen extra nachten boeken. Je kan wel vooraf extra nachten boeken in Merano of achteraf in Riva del Garda.

Fietsverzekering

Huurfietsen zijn op deze bestemming verzekerd tegen diefstal. Bij schade aan je huurfiets ben je wel persoonlijk aansprakelijk. Beschadigd materiaal dient vergoed te worden aan de verhuurder. Wij adviseren, zowel bij huurfietsen als eigen fietsen, een reisverzekering met extra hobby- en sportuitrusting af te sluiten die je beschermt tegen deze kosten. 

LET OP: Via onze eigen reisverzekeraar Europeesche Verzekeringen is het helaas niet mogelijk om een huurfiets mee te verzekeren. Kijk voor een dergelijke reisverzekering (incl. dekking bagage) bij bijvoorbeeld ANWB Verzekeringen, klik hier.

Extra's

Verlengingshotels

anfiteatro_kamer_2.jpg

B&B Anfiteatro (Verona)

In het hart van Verona, nabij het beroemde amfitheater en het huis van Julia, vind je B&B Anfiteatro op de eerste verdieping van een 19e eeuw gebouw. De kamers zijn verschillend ingericht, maar allemaal smaakvol, met hoge plafonds en warme tinten. Kamers beschikken over eigen badkamer, airco en TV. 's Morgens is er een ontbijtbuffet, maar je kunt er ook voor kiezen je ontbijt op de kamer bezorgd te krijgen. 

hotel-flora.jpg

Hotel Residence Flora (Merano)

Modern ingericht driesterrenhotel in het hart van Merano en ideale uitvalsbasis om het sfeervolle Merano te verkennen. Het hotel ligt heel rustig, aan een doodlopende weg tussen fraaie villa's, naast de Passer. In 5 min loop je over het wandelpad langs de Passer naar het gezellige centrum. De andere kant op is het 10 min lopen naar het station.
Alle kamers beschikken over badkamer met douche en toilet, airconditioning, TV en telefoon. Er wordt een heerlijk ontbijt geserveerd en in de tuin vind je een klein zwembad.

Transfers

Riva del Garda - Merano (vanaf € 285,- per boeking)

Optionele transfer van het laatste hotel in Riva del Garda naar de eerste accommodatie in Merano. Handig als je met eigen auto bent gekomen.

Voorwaarden:

Geef bij boeking aan dat je hiervan gebruik wilt maken en geef meteen een voorkeurstijd op voor deze transfer. De vermelde prijs is geldig voor een gezelschap van max. 8 personen.

 

Fietshuur

34t3t

e-bike (vanaf € 132,- per persoon)

Je huurfiets is een e-bike met minimaal 21 versnellingen uitgerust met km-teller, slot, reparatiesetje, bagagedrager en achtertas.

Voorwaarden: Je haalt de fiets op dag 2 op bij de verhuurder in Merano. Aan het eind van de reis wordt de fiets op dag 7 na de fietstocht of dag 8 's morgens opgehaald bij het hotel in Riva del Garda. De huurprijs is inclusief verzekering tegen diefstal. Voor schade aan de huurfiets ben je wel aansprakelijk.

rthreh

Hybride fiets (vanaf € 99,- per persoon)

Je huurfiets is een hybride met minimaal 21 versnellingen uitgerust met slot, reparatiesetje, bagagedrager en achtertas.

Voorwaarden: Je haalt de fiets op dag 2 op bij de verhuurder in Merano. Aan het eind van de reis wordt de fiets op dag 7 na de fietstocht of dag 8 's morgens opgehaald bij het hotel in Riva del Garda. De huurprijs is inclusief verzekering tegen diefstal. Voor schade aan de huurfiets ben je wel aansprakelijk. 

kinderfiets.jpg

Kinderfiets (vanaf € 55,- per persoon)

Voor kinderen zijn er mountainbikes met 18 versnellingen. Beschikbare wielmaten: 20 en 24 inch.

Voorwaarden:

Je dient de kinderfiets bij boeking te reserveren. Vergeet svp niet de lengte van de gebruikers door te geven en tevens de op dit moment thuis gebruikte frame-/ wielmaat.
Hou er svp ook rekening mee dat de maat is afgestemd op de lengte van de kinderen ten tijde van de fietstocht (m.n. als je lang van tevoren boekt van belang!).

NOTA BENE: wij denken dat kinderen die nog niet op een fiets met 24 inch wielen passen beter niet op een eigen fiets kunnen meefietsen, maar beter op een aanhangfiets of in een kinderzitje.

De huurprijs is inclusief verzekering tegen diefstal. Voor schade aan de huurfiets bent u wel aansprakelijk.

t3w4tw3t

Fietshelm

Er zijn fietshelmen te huur, ook kinderhelmpjes.

Voorwaarden: Je dient de helm bij boeking te reserveren en aan te geven of dit voor een kind (leeftijd, hoofdomvang) of een volwassene is.

y54wy4e

Fietskar

Een overdekte fietskar die plaats biedt aan 2 kleine kinderen (vanaf ca. 12 maanden tot ca. 3 jaar). De maximale lengte van de kinderen is 1.17 m. en het maximale gewicht dat mee kan in de kar is 35 kg. De fietskar kan zowel aan de hybride als aan de e-bikes die we verhuren worden bevestigd.

Voorwaarden: Je dient de fietskar bij boeking te reserveren. Het is nodig hiervoor ook een volwassenenfiets huren in verband met de montage. Geef svp ook door aan welke volwassenenfiets de fietskar gemonteerd dient te worden.

Fietszitje achter

Je kunt voor kleine kinderen een veilig fietszitje voor achterop de fiets huren.

Voorwaarden: Je dient het fietszitje bij boeking te reserveren

nachläufer.jpg

Aanhangfiets

Er zijn aanhangfietsen (trailers) te huur, een soort derde wiel dat je aan een volwassenenfiets kunt vastmaken, zodat je kind veilig kan fietsen. Ideaal voor ca. 4 t/m 8 jaar. De aanhangfiets kan zowel aan de hybride als aan de e-bikes die we verhuren worden bevestigd.

Voorwaarden: Je dient de aanhangfiets bij boeking te reserveren.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Merano is ca. 1040km, via Innsbruck en Bolzano. Je kan je auto (tegen betaling) parkeren bij het hotel in Merano. Aan het eind van de reis keer je per bus en trein terug in Merano, zie hieronder voor de details. Je kan ook een transfer boeken van Riva del Garda naar Merano (zie transfers).
Je kan er ook voor kiezen om de auto tijdens de reis te parkeren op eindpunt Riva del Garda. Je kan parkeren op een gratis, onbewaakt openbaar parkeerterrein of in een parkeergarage (ca. € 90,- per week). Je keert per bus en trein terug in Merano of boekt een transfer (zie transfers).
Als je met je eigen fiets komt en met het openbaar vervoer van Riva del Garda naar Merano reist, kan je op de heenweg het beste via Merano rijden, waar je je bagage en fiets alvast bij het hotel afgeeft. Vervolgens rijd je door naar Riva del Garda, waar je de auto parkeert.

Per openbaar vervoer van Riva del Garda naar Merano
Van Riva del Garda reis je per bus naar het treinstation van Mori. Bussen gaan ongeveer 1 keer per uur, je bent 40 minuten onderweg. In Mori neem je de trein naar Merano. Je kan ook vanuit Riva del Garda een taxi nemen naar Rovereto (25km) en in Rovereto op de trein stappen naar Silandro. Vanuit zowel Mori als Rovereto moet je overstappen in Bolzano en Merano, de treinreis duurt ongeveer 2 uur. In het weekend is er minder frequent openbaar vervoer en ben je langer onderweg.
Voor meer informatie over de treindienstregeling klik je hier.

Vluchtinformatie

Deze reis is het beste te combineren met een rechtstreekse vlucht naar Verona.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven via e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar eerste accommodatie?

Vanaf vliegveld Verona neem je de bus (ca. 15 min.) naar het treinstation Verona Porta Nuova. Een treinrit van 3,5 tot 4 uur brengt je vervolgens in Merano, je stapt onderweg 2 keer over. In Merano neem je een taxi naar je hotel of je gaat te voet.

Aan het eind van de reis neem je vanuit Riva del Garda de bus (of een taxi) naar Mori. Bussen gaan ongeveer 1 keer per uur, je bent 40 minuten onderweg. In Mori neem je de trein naar Verona Porta Nuova (1 uur, niet of 1 keer overstappen). Vervolgens neem je de bus naar het vliegveld.
Een leukere manier, zeker als je een verlenging in Verona hebt geboekt, is om vanuit Riva del Garda per boot het Gardameer over te steken naar Peschiera del Garda. Hier stap je op de trein die je in een kwartiertje naar Verona brengt.
Voor meer informatie over de treindienstregeling klik je hier.

Je kan dit arrangement starten op zaterdagen van eind april tot half oktober. In het vroege voorjaar en in het najaar kan het fris zijn met kans op regen. De rest van het jaar is het klimaat zeer aangenaam. In de zomer bieden bergen en meertjes verkoeling.

We raden je aan om een fietshelm te dragen. Als je een fiets huurt, kan je ook een helm huren (zie materiaalhuur).

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Voor een verblijf in Italië heb je een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.
N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neem voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Italië (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Italië erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem, indien je met de eigen auto naar Italië rijdt, ook je groene kaart mee. Je hebt deze nodig als je bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Medische zorg in Italië is uitstekend. Neem in noodgevallen contact op met de 'pronto soccorso' (eerstehulpafdeling) van het dichtstbij zijnde ziekenhuis.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Gegevens bij de hand
Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct je verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Mazelen
Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) geeft aan dat er in meerdere Europese landen een verhoging wordt gezien van het aantal mazelengevallen.
In Italië is een situatie gaande die enigszins vergelijkbaar is met die van Nederland in 2013/2014. Er zijn daar sinds begin 2017 tot nu toe 2400 gevallen van mazelen gemeld, verspreid over het land, met name onder niet-gevaccineerde personen. Daarom wordt er in Italië nu extra aandacht gevraagd voor de verspreiding van de ziekte en vaccinatie om deze te voorkomen. Voor kinderen die op vakantie gaan naar Italië is het van belang dat ze tijdig conform het Rijksvaccinatieprogramma gevaccineerd zijn. Bij nauw contact met de lokale bevolking (logeren bij Italianen thuis) kan voor kinderen tussen 6 en 14 maanden en volwassenen geboren in Nederland tussen 1965 en 1976 vervroegde vaccinatie overwogen worden. Voor meer informatie kun je contact opnemen met het consultatiebureau of met een reizigersadvies- en vaccinatiebureau.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Geweldsdelicten zijn zeldzaam
Hoewel er veel kleine misdaad voorkomt, zijn geweldsdelicten zeldzaam in Italië. Italianen zijn wel gewend om bij onenigheid hun stem strijdlustig te verheffen. Kalm en beleefd blijven zal de situatie meestal kalmeren. Kijk uit voor niet-officiële gidsen, taxichaufeurs of vreemden die je willen adviseren over hotels en restaurants, aangezien ze daarvoor soms geld willen hebben. Alleenreizende vrouwen krijgen in Italië veel aandacht, maar dit is meestal meer irritant dan gevaarlijk. Het personeel van hotels en restaurant treedt alleenreizende vrouwen vaak met extra zorg tegemoet.

Verschillende politiekorpsen
Er zijn verschillende soorten politiekorpsen in Italië en elk vervult een eigen rol. De staatspolitie, la polizia, behandelt de meeste misdaden. De carabinieri behandelen verschillende overtredingen en kunnen ook willekeurige veiligheidscontroles uitvoeren. De vigili urbani (gemeentelijke verkeerspolitie) kunnen hoge boetes uitschrijven voor verkeers- en parkeer-overtredingen. In geval van diefstal moet je naar het dichtstbijzijnde politiebureau voor een proces verbaal (denuncia).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je gezin) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

IMG_0109.jpg

Italië - Südtirol & Trentino

van Merano naar het Gardameer

Gezinsfietsvakantie langs hotels

Zwaarte
Comfort
Fietsen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 630 klanten