Frankrijk - Périgord Noir & Dordogne, 7 dagen Bijzonder duet van Moulin en Château

« Terug naar overzicht
Privéreis - Fietsen

Fietsvakantie vanuit twee bijzondere, gastronomische plekken

Genieten van natuur, cultuur en gastronomie in de Périgord Noir tijdens een verblijf in twee heerlijke, gastvrije accommodaties: een kasteelhotel en een oude watermolen. Iedere dag is er een dilemma: ga je fietsen door het prachtige, lichtgolvende land met kastelen, abdijen en bastides óf ga je lekker luieren aan de rand van het zwembad? Zorg in ieder geval wel dat je op tijd aan tafel zit.

Uniek aan deze reis

 • Diners inclusief
 • Heerlijk eten
 • Gastvrij en sfeervol
 • Lichte tochten
 • GPS-tracks aanwezig
 • E-bikehuur mogelijk
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dit is een app only reis

Tijdens deze tocht volg je de route via de app SNP Routes op je smartphone of tablet. Bij deze reis ontvang je geen papieren routebeschrijving en kaartmateriaal. Alle reisinformatie vind je voor vertrek in de routeapp en in Mijn SNP. Kijk voor meer informatie op moeiteloos navigeren met de app SNP Routes.

Dag tot dag

Frankrijk - Périgord Noir & Dordogne

'De natuur is mooi, maar er moet wel wat bij te drinken zijn' heeft onze vaderlandse dichter Tollens eens gezegd. Hij zou zeker deze uitgelezen 'verwenweek' in de Périgord hebben geboekt. Overdag is het lekker fietsen door een weergaloze natuur en ´s avonds word je verwend in een bijzondere verblijfplaats. Je begint in het middeleeuwse Monpazier, waar je hartelijk wordt ontvangen in een stijlvol kasteelhotel Edward I, een 19de eeuwse 'gentilhommière'. De wijnkelder bevat een keur aan streekwijnen. Op 25 fietskilometers afstand ligt je andere verblijfplaats: Moulin de Labique, daterend uit de 18e eeuw. Deze oase van rust, gelegen in het stille hart van de Haut Agenais, wordt omgeven door 25 hectaren golvend land met zwembad, vijvers en stroompjes. Antiek, schilderijen en etsen geven de vijf comfortabele slaapkamers allemaal een eigen tintje. De maaltijden worden geserveerd in de ´salon´ of op het door wijnranken beschutte terras. De uitgezette fietsroutes zijn niet zwaar en voeren door een afwisselend landschap. Zo fiets je door de eenzame bossen van La Bessède, dan weer over het Franse boerenland met groene weiden, houtwallen, akkertjes en boomgaarden. Je passeert het okergele Montferrand du Périgord, de stoere donjon van Gavaudun en magnifieke bastidestadjes zoals Monflanquin, Villeréal en Castillonnès.

Dag 1

Aankomst Hotel Edward I in Monpazier. Nadat je je hebt geïnstalleerd, loont het zeer de moeite om naar het zeer nabijgelegen, historische dorpsplein te wandelen. 's Avonds word je verwend met een prima diner.

Overnachting in

Monpazier - Hotel Edward I

Dag 2

24 of 37,5 km rondrit via Biron (max. 400 m stijgen en dalen).
Vandaag een vrij vlakke etappe die weliswaar begint met een pittige klim naar het kasteel van Biron. De tocht volgt veelal landelijke, geasfalteerde wegen. Bij het plaatsje La Capelle Biron start de terugreis. Hier kan je je fietstocht verlengen met een bezoek aan de donjon van Gavaudun. De terugreis voert je door een bosrijke omgeving terug naar je hotel.

Overnachting in

Monpazier - Hotel Edward I

Dag 3

28,5 km van Monpazier naar St. Vivien (200 m stijgen en 250 m dalen).
Je fietst naar je volgende verblijfsplaats, St. Vivien, gelegen in een groene streek ten zuidwesten van Monpazier. De tocht voert je door een glooiend boerenland van akkers en weiden omgeven door houtwallen. Je komt slechts een enkel kort en pittig klimmetje tegen. De route volgt overwegend rustige, lokale weggetjes. Aan het eind van je tocht wacht je Moulin de Labique, een sfeervol onderkomen en lekker eten.

Overnachting in

St. Vivien - Moulin de Labique

Dag 4

28 of 36 km rondrit Castillonnès (370 m stijgen en dalen).
Tijdens deze route passeer je vele middeleeuwse kastelen en verscheidene authentieke dorpjes. Zoals Bournel, een rustiek en idyllisch gelegen plaatsje met een mooie kapel en Romaanse toren. Uiteindelijk bereik je Castillonnès met zijn knusse, smalle straatje en leuke winkeltjes.

Overnachting in

St. Vivien - Moulin de Labique

Dag 5

25 km rondrit via Monflanquin (240m stijgen en dalen).
Een heerlijke fietstocht naar het bastidestadje Monflanquin, behorend tot de 100 mooiste dorpen van Frankrijk, gelegen op de top van een heuvel. Je hebt hier een schitterend uitzicht over de omgeving. Je terugreis voert je door een stukje onvervalst Frans boerenland terug naar je oase van rust.

Overnachting in

St. Vivien - Moulin de Labique

Dag 6

27 km van St. Vivien naar Monpazier (280 m stijgen en 190 m dalen).
Deze heerlijk rustige tocht voert langs Villereal, een eeuwenoud bastidestadje, dat eveneens wordt gerekend tot de 100 mooiste dorpen van Frankrijk. De route is overwegend vlak met soms een pittig klimmetje. De tocht eindigt in het voor je reeds vertrouwde Monpazier.

Overnachting in

Monpazier - Hotel Edward I

Dag 7

Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Als je een extra nacht in Monpazier bijboekt (en een dag fietshuur, als je geen eigen fietsen mee hebt), dan kan je nog een rondrit maken: 21-35 km rondrit Monpazier– Montferrand - (Cadouin optioneel), 410 m stijgen en dalen, door afwisselend landschap. Het ene moment fiets je door glooiende groene grashellingen, dan weer door dalen, met rijkelijk beboste hellingen en uiteraard ook door de voor de streek zo karakteristieke dorpjes. De lange variant van de route voert je door de bijzonder uitgestrekte en schaars bewoonde gemengde bossen van La Bessède. Onderweg kom je door het mooie plaatsje Montferrand du Périgord en bij de lange variant ook door Cadouin.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je begint in een 19de eeuwse 'gentilhommière' in het oude centrum van een van Frankrijks mooiste dorpen: Monpazier. Het kasteelhotel is stijlvol en harmonieus gemeubileerd en heeft comfortabele kamers met uitzicht over de heuvels óf over het middeleeuwse Monpazier. Op 25 kilometer afstand ligt je andere verblijfplaats: een sfeervolle 18e eeuwse watermolen. Antiek meubilair, schilderijen en etsen geven de vijf comfortabele en sfeerrijke slaapkamers allemaal een eigen tintje.

Vooral voor hen die tussen mei en september reizen, is het prettig om te weten dat beide accommodaties over een zwembad beschikken.

Over de maaltijden

Bij de reis zijn ontbijt en diner inbegrepen. In beide keukens maak je kennis met de gastronomische verrassingen van de streek.

Voor lunchinkopen kun je in Monpazier terecht, maar je komt ook regelmatig door dorpjes waar voldoende gelegenheden zijn om te eten.

In Moulin de Labique ben je meer aangewezen op de faciliteiten in de accommodatie, omdat je hier ver van de bewoonde wereld vandaan bent, en omdat de auto in Monpazier blijft. Houd er rekening mee dat hier alleen avondeten wordt verzorgd. Als je al vroeg aankomt in de middag, kun je hier dus niet lunchen.

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen
 • Alle ontbijten
 • Alle diners
 • Bagagevervoer (1 koffer/tas van max. 15 kg per persoon)
 • fietsroutes in SNP Reis app
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Lunches
 • Fietshuur (optioneel mogelijk, zie onder Extra's)

Reisinformatie

Je volgt de route met de SNP Route App op je smartphone. Je krijgt dus geen apart kaartmateriaal of routebeschrijving mee. Zorg voor een goed opgeladen smartphone en een powerbank. In de reisinformatie staat hoe de route app te downloaden en te gebruiken. Alle benodigde informatie voor je reis ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

De routes voeren over rustige landweggetjes, bijna altijd geasfalteerd, een enkele keer met gravel. Grote wegen met veel verkeer zijn zoveel mogelijk vermeden. De dagafstanden liggen steeds rond de 30 km, en er zijn op verschillende plekken mogelijkheden ingebouwd om de tocht met een lus te verlengen. In deze glooiende streek met zijn oude, afgevlakte heuvels, moet er af en toe geklommen worden, maar dat wordt altijd weer beloond met een mooi uitzicht en vervolgens een dalende weg. De klimmetjes zijn nooit lang en steil, maar kunnen desalniettemin zwaar uitvallen bij hoge temperaturen.

Je fietst met de SNP navigatie-app op je smartphone. Je krijgt dus geen apart kaartmateriaal of routebeschrijving mee.

Extra dagen

Je kan bij beide accommodaties een extra (rust)dag boeken.

Fietsverzekering

Bij diefstal van of schade aan je huurfiets ben je persoonlijk aansprakelijk. Gestolen of beschadigd materiaal dient vergoed te worden aan de verhuurder. Wij adviseren, zowel bij huurfietsen als eigen fietsen, een reisverzekering met extra hobby- en sportuitrusting af te sluiten die deze kosten dekt. Je kunt via ons bij a.s.r. een reisverzekering inclusief dekking voor bijzondere sportuitrusting afsluiten.

Meer informatie over onze verzekeringen

Extra's

Transfers

vliegveld Bergerac - Monpazier

Optionele transfer van het vliegveld van Bergerac naar de eerste accommodatie in Monpazier.

Voorwaarden: Je betaalt ter plaatse (ca. €100 per rit, max. 4 personen).

Treinstation Bergerac - Monpazier

Deze transfer kun je boeken als je met de trein komt.

Voorwaarden: Je betaalt ter plaatse (€100 per rit, max. 4 personen).

Monpazier - vliegveld Bergerac

Optionele transfer van de accommodatie in Monpazier naar het vliegveld van Bergerac.

Voorwaarden: Je betaalt ter plaatse (ca. €100 per rit, max. 4 personen).

Monpazier - treinstation Bergerac

Optionele transfer van Monpazier naar het treinstation in Bergerac

Voorwaarden: Je betaalt ter plaatse (€100 per rit, max. 4 personen).

Fietshuur

e-bike

Hiermee kun je een volledig uitgeruste E-bike reserveren. Deze fiets heeft voldoende actieradius en versnellingen, verlichting, computertje, bagagedrager met minimaal één achtertas, reparatieset, helm pomp en slot. 

Hybride fiets

Hiermee reserveer je een goede hybride fiets. Deze fiets heeft voldoende versnellingen, verlichting, bagagedrager met minimaal één achtertas, stuurtas, bidonhouder, reparatieset, helm pomp en slot. 

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht-Monpazier is 1000km. Je kan je auto parkeren bij het eerste hotel.

Trein informatie

Wil je per trein naar je bestemming reizen dan kies je voor een retourtje Bergerac.

Je kunt bij boeking een optionele transfer station Bergerac naar Monpazier bijboeken v.v. 

NB. Bij de meeste treinverbindingen naar het zuiden van Frankrijk ga je in Parijs met de metro van Gare du Nord (waar de Thalys aankomt) naar een ander station (bv. Gare de Lyon of Gare Montparnasse) voor het vervolg van je treinreis. Dit is allemaal duidelijk aangegeven en niet lastig te vinden, maar minder comfortabel dan overstappen van het ene perron naar het andere.
Van de andere kant, als je een hotelletje in Parijs boekt, kan je je vakantie makkelijk uitbreiden met een bezoek aan de Lichtstad. Elk nadeel heeft zijn voordeel.

Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:

www.nsinternational.nl of www.interrail.eu

Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is. Check wel van te voren of er op je gewenste dag van vertrek een treinreis naar je eindbestemming mogelijk is.

Je kan elke dag starten vanaf begin april tot begin november. De verschillende jaargetijden hebben in de Périgord alle hun eigen charme: de zeer zachte lente, de heerlijk warme zomers, en vooral ook de herfst met zijn vele goudgele tinten.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar de Perigord ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein, per vliegtuig of per eigen auto reist.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

We raden jullie aan om een fietshelm te dragen. Voor kinderen jonger dan 12 jaar is dit sinds maart 2017 in Frankrijk verplicht! Bij fietshuur krijgen kinderen gratis helmen aangeleverd. Als je eigen fietsen meeneemt, dien je ook zelf voor deze helmen te zorgen. Het is aan te raden om eigen fietshelmen mee te nemen, ook vanwege de hygiëne en pasvorm. Houd er rekening mee dat kinderen die geen fietshelm dragen een flinke boete riskeren van €90,-.

Ga je binnenkort op reis naar Frankrijk bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/frankrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/frankrijk/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als jeop reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Check ook de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.

Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als je door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft. 

De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als je in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

bastide_de_monpazier.jpg

Frankrijk - Périgord Noir & Dordogne

Bijzonder duet van Moulin en Château

Fietsvakantie vanuit twee bijzondere, gastronomische plekken

Zwaarte
Comfort
Fietsen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.