Provence

Frankrijk - Provence, 8 dagen Wandelend door het ‘Land van het Licht’

« Terug naar overzicht
Licht en comfortabel
Groepsreis - Wandelen

Lichte wandelvakantie vanuit landhuishotel

In de Provence, waar de Rhône haar einddoel de Middellandse Zee nadert, ligt de kleine, maar spectaculaire kalkrug Les Alpilles. Hier maak je rustige wandelingen door het ‘land van het licht’, ooit de onuitputtelijke inspiratiebron voor Van Gogh. De reis wordt begeleid door twee reisleiders en alle wandelingen zijn eventueel uit te breiden. We wandelen langs prachtige Provençaalse dorpjes als Les Baux, Fontvieille en St. Remy. Ook bezoeken we de stad Arles en gaan we een dagje naar de vogelrijke moerassen van de Camargue. In het dorpje Maussane wacht een gastvrije ontvangst in een sfeervol en comfortabel landhuishotel met uitzicht op de kartelige Alpilles. Geniet van de smaakvolle Provençaalse keuken!

Uniek aan deze reis

  • Begeleid door 2 SNP reisleiders
  • Door het klassieke Provençaalse landschap
  • Grillige Les Alpilles
  • Keuze uit lichte en iets inspannender wandelingen
  • Ook bezoek aan de Camargue
  • Verblijf in sfeervol en gastvrij hotel
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Frankrijk - Provence

Voorbij de pausenstad Avignon splitst de Rhône zich in meerdere takken en verwijdt de vallei zich tot een brede, vruchtbare vlakte. In die vlakte ligt de kleine maar grillige en spectaculaire kalkrug van Les Alpilles. De door de hete Provençaalse zon en de mistral geteisterde heuvelrug is amper 400 meter hoog maar lijkt veel hoger. Op een klif ligt de ruïne van het kasteel van les Baux en aan de voet van de Alpilles strekken zich wijn- en olijfgaarden, velden met klaprozen en zonnebloemvelden uit tot aan de einder. Het overweldigende licht trekt al eeuwen kunstenaars aan. De beroemdste is natuurlijk onze eigen Vincent van Gogh, die zijn schildersezel in de omgeving van Arles en St.Remy neerzette en er op los schilderde tot hij er bijkans bij neerviel. Dit is het landschap waar je tijdens deze Frankrijk vakantie doorheen wandelt. Je maakt rustige, korte wandelingen door mooie valleitjes, langs afgelegen kapelletjes en over panoramische heuvelruggen. Omdat er twee reisleiders meegaan heb je steeds de keuze uit een kortere of langere variant.

Vanuit een gastvrij en prima hotel –met zwembad!- in het gezellige plaatsje Maussane verken je deze oogverblindende streek. Je wandelt langs een oud romeins aquaduct en bezoekt de opgravingen, de triomfboog van Glanumm en het voormalige klooster van St.Paul-de-Mausolé waar Van Gogh een tijd ter observatie heeft gelegen. Maar ook gaan we een dagje naar de prachtige stad Arles, met zijn Arena en levendige pleintjes. En dan wachten ook nog de wilde paarden en flamingo’s van de Camargue, of de mogelijkheden om een stukje de moerassen in te wandelen of een vogelreservaat en het dorp Stes Maries-de-la-Mer, hoofdstad van de 'gitanes', te bezoeken. Een heerlijke, ontspannende wandelvakantie die je het mooiste van de Provence biedt.

Dag 1

Met de snelle TGV rijden we comfortabel naar Avignon, in de Provence. Van daar is het nog een half uurtje met de bus naar het hotel in Maussane-les-Alpilles, aan de zuidkant van de zonovergoten kalkrug. Diner in het hotel.

Overnachting in

Maussane-les-Alpilles - Val Baussenc

Dag 2

Na het ontbijt worden we naar het dorpje Paradou gebracht, dat een paar kilometers verderop ligt. Hier maken we een rustige wandeling onderlangs een met laag struikgewas bedekte heuvelrug en langs een irrigatiekanaal naar de restanten van het Romeinse aquaduct van Caparon, dat de stad Arles van water moest voorzien. Dan wandelen we door een dennenbos naar de oude windmolen die in de gedichten van Alphonse Daudet is vereeuwigd. Onderweg verzorgen de reisleiders een smakelijke picknick.
Na de wandeling worden we naar Maussane teruggebracht en kan je de rest van de middag relaxen in de tuin of aan het zwembad van het hotel. Of geniet op het pleintje van Maussane onder de platanen van een pastis of een muscat de Beaumes de Venise.
Lengte wandeling: 10 km, 75m stijgen en dalen, 3 uur.
De wandeling is met 5,5 km (1,5 uur) te verlengen door in het hotel te starten en door de vruchtbare landerijen rond Maussane en langs de mysterieuze torens van Castillon te wandelen.

Overnachting in

Maussane-les-Alpilles - Val Baussenc

Dag 3

Een kort ritje brengt ons in het op een winderige rots gelegen dorpje Les Baux-de-Provence, waar de indrukwekkende kasteelruïne nog herinnert aan de tijd dat de Heren van les Baux vanuit hun hooggelegen burcht heersten over de 79 dorpen in de vallei van de Rhône. In de Middeleeuwen was Les Baux een heuse stad met 3000 inwoners, nu wonen er nog amper 400. We nemen een kijkje in de mysterieuze burcht, vanwaar het panorama over de Rhônevallei adembenemend mooi is. Dan maken we een rondwandeling door het omliggende heuvelland van de Alpilles. Het grillige, door weer en wind verweerde kalklandschap doet ruig en vervaarlijk aan en de mens heeft nog een handje meegeholpen door in de heuvels rond Les Baux te graven naar bauxiet. Zo is de directe omgeving van Les Baux, de Val d'Enfer ofwel Helledal genaamd, omgetoverd in een labyrint van spleten, grillige steenformaties en geheimzinnige groeves . We wandelen door dit bijzondere landschap naar de hooggelegen brandtoren van Guet. Via een mooi panoramapunt met zicht op Les Baux en door het Val d'Enfer keren we naar les Baux terug.
Lengte: 7,5 km, 250m stijgen en 160m dalen, 3 uur.
De wandeling is te verlengen door een wat langere ronde door de heuvels van Les Alpilles te maken, met een extra stijging en daling, of door een extra rondje rondom de rots van les Baux te maken (totaal maximaal 11,5 km,  400m stijgen en 340m dalen, 4,5 uur).  In les Baux kan je de hooggelegen kasteelruïnes van de roemruchte Heren van Les Baux en ook een van de bauxietgroeves bezoeken, waar elk jaar een wisselende licht/muziekshow wordt gegeven.

Overnachting in

Maussane-les-Alpilles - Val Baussenc

Dag 4

De Alpilles reiken nergens veel hoger dan 400m maar op sommige plekken waan je je door de steilte van de rotspieken en de ruigheid van het geërodeerde kalklandschap toch ergens hoog in de Kalkalpen. Zo ook in de omgeving van Eygalières waar we vandaag een wandeling maken. We beginnen, na een korte rit, met een bezoekje aan het fotogenieke kapelletje van St Sixte.
De wandeling begint in het vriendelijke dorp met haar hooggelegen kapelruïne en mooi uitzichtpunt, en via een nauwe doorgang tussen de kliffen van Le Petit en le Gros Calan dringen we door tot het hart van de Alpilles. Waar de weg een laag pasje over gaat worden we door het busje opgepikt en kunnen we in het dorp Aureille, aan de andere kant van de Alpilles, op een terrasje van de wandeling nagenieten. Liefhebbers kunnen vanaf deze Pas de la Figuière verder wandelen, via een oud transhumance-pad naar Aureille.
Lengte: 6,5 km, 260m stijgen en 120m dalen, duur 2,5 uur.
Lange variant: 12,5 km, 300m stijgen en 260m dalen, 4,5 uur.

Overnachting in

Maussane-les-Alpilles - Val Baussenc

Dag 5

Vandaag bezoeken we de mooie stad Arles, aan de oever van de Rhône. Interessant zijn vooral de herinneringen aan het Romeinse verleden van de stad: met name de indrukwekkende arena is de moeite waard, evenals het amfitheater en de Romeinse graven van Les Alyscamps. En dan zijn er natuurlijk de herinneringen aan Vincent van Gogh die een aantal jaren in een (verdwenen) pension aan het Place Lamartine woonde. Het café, waar hij zijn beroemde “Caféterras bij Nacht” schilderde, is er nog wel. En een paar kilometer buiten de stad is het door Vincent vereeuwigde bruggetje herbouwd. In het sfeervolle centrum vind je tal van restaurants waar je uitstekend kan lunchen.

Overnachting in

Maussane-les-Alpilles - Val Baussenc

Dag 6

Vandaag zoeken we een landschap op dat sterk contrasteert met het ruige, droge kalksteenlandschap van de Alpilles: de Camargue. Hier wachten de moerassen, rietkragen, vennen en rijstvelden van de delta van de Rhône. Een paradijs voor vogels en (half wilde) paarden.  Bij Arles steken we de Rhône over en rijden door een vlak, haast Nederlands aandoend landschap richting Middellandse Zee. Het informatiecentrum en het museum van Pont de Rousty geven een goed beeld van het leven van de mens in de Camargue door de eeuwen heen. We maken hier een korte rondwandeling door het moerasgebied (ca. 2 uur). Dan rijden we naar Stes. Maries-de-la-Mer, aan het eindeloze strand van Beaudoc. Het stadje met haar witte huizen en bijzondere kerk is een beroemd bedevaartsoord voor zigeuners.  Hier kan je relaxen aan het strand of een wandeling maken over de Digue à Mer, een dijk die tussen de duinen en het grote meer van Impérial ligt, populair bij vogelaars. Liefhebbers kunnen bij Pont de Gau een kijkje nemen in het  vogelstation waar je de vogels van de Camargue van dichtbij maar in een natuurlijke omgeving kan bekijken.  Hier kan je kiezen uit een korte en een iets langere rondwandeling langs de vogelrijke vennen. Ook kan je een boottochtje over de Petite Rhône maken. Je kan ook een fiets huren voor een vlak tochtje via de boerderijen, rieten huisjes en tussen de moerassen en lagunes van Guines en Consécanière.  Aan het eind van de middag rijden we in ca. 1 uur terug naar Maussane.

Overnachting in

Maussane-les-Alpilles - Val Baussenc

Dag 7

Aan de noordzijde van de keten van de Alpilles ligt het levendige stadje St. Rémy-de-Provence, geboortestad van Nostradamus, apotheker en vooral bekend als ziener. Dat de Romeinen deze vruchtbare plek, waar aan de voet van de Alpilles water aan de oppervlakte komt, ook wisten te waarderen blijkt uit de mooie Romeinse triomfboog en een mooi grafmonument, beide nog geheel intact. Vlakbij liggen de indrukwekkende opgravingen van de stad Glanum, waar we ook een bezoek aan brengen. Dan beginnen we onze wandeling die eerst langs vruchtbare akkers en tuinen en langs het voormalige klooster van St.Paul-de-Mausole voert. Hier werd Van Gogh psychiatrisch behandeld nadat het Provençaalse licht hem bijkans tot waanzin had gedreven. Langs de route zijn een aantal tableaus neergezet op de plekken waar Vincents schildersezel heeft gestaan. Dan klimmen we door een prachtige valleitje tussen de rotsen naar de hoofdkam van de Alpilles. Wie wil kan nog even doorklimmen tot op het 390m hoge Plateau de Caume. Hier genieten we van het indrukwekkende panorama over de heuvels en pieken van de Alpilles en de vlakte van St Remy in het noorden en de eindeloze vlakte van de Crau en de Camargue in het zuiden. Een rustige afdaling brengt ons bij de weg waar de bus wacht. Aansluitend kan je het op en top Provençaalse centrum van St. Remy bezoeken.
Liefhebbers kunnen nog een stukje verder wandelen tot de afgelegen boerderij van Mas Gros en het er vlakbij gelegen stuwmeertje van Peirobu.  
Lengte: 8 km, 380m stijgen en 240m dalen, 3,5 uur.
Voor wie niet naar het Plateau de Caume wil: 5,5 km en 300m stijgen en 160m dalen, 2,5 uur.
Lange variant: 10,6 km, 420m stijgen en dalen, 4,5 uur.

Overnachting in

Maussane-les-Alpilles - Val Baussenc

Dag 8

Na een laatste vroeg ontbijt rijden we in ca. 30 minuten naar het station Avignon - TGV, waar we de trein naar huis nemen.

NB Programma

Let op: De vermelde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes. De uitvoering van bovenstaand programma is afhankelijk van plaatselijke (weers-)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider. Daar wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, word je daarvan tijdig op de hoogte gebracht.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft deze week in Hotel Val Baussenc. Dit driesterrenhotel is gesitueerd in een verbouwde Provençaalse boerderij, een ‘mas’, die buiten het plaatsje Maussane-les-Alpilles ligt. Het hotel ligt in een stille omgeving in een grote tuin. De Provençaalse sfeer, die terugkomt in de bouwstijl van de mas en in de fraai ingerichte kamers, harmonieert uitstekend met de luxe die het hotel biedt. De kamers kijken uit over de landerijen en hebben allemaal telefoon, minibar, telefoon en een ruime badkamer. In je kamer en in de openbare ruimtes heb je de beschikking over gratis wifi. In het restaurant dat aan de rand van het zwembad ligt worden je uitgelezen gerechten uit de regionale keuken voorgeschoteld. Het hotel is deelnemer aan de kwaliteitsketen "Châteaux et Hotels Independents".

Over de maaltijden

Het ontbijt en diner worden tijdens deze reis verzorgd door het restaurant van het hotel. In het restaurant proef je van de uitstekende Provençaalse keuken.  Op dag 2 verzorgt de reisbegeleiding een uitgebreide picknick en op dag 3, 4 en 6 wordt er door het hotel voor een lunchpakketje gezorgd. Omdat er vaak salade bij het lunchpakket zit, is het handig als je zelf een lepel, vork en tupperware bakje meeneemt.

Inbegrepen

• Transfers conform programma
• Alle overnachtingen op een kamer met eigen badkamer
• Alle ontbijten en diners
• Picknick op dag 2, lunchpakket op dag 3, 4 en 6
• SNP-reisdocumentatie en kaartmateriaal
• Entrees Glanum archeologisch park,  Musee du Parc Pont de Rousty
• Begeleiding door 2 SNP reisleiders

 

Niet inbegrepen

• Heen en terugreis per dagtrein (optioneel)
• Verzekeringen
• Persoonlijke uitgaven
• Lunches op dag 1, 5, 7 en 8
• Eventuele overige entrees
• Eventuele huurfiets of boottocht op dag 6

Over de activiteiten

De wandelingen tijdens deze wandelvakantie zijn licht en omdat je de hele reis in dezelfde accommodatie verblijft, kan je iedere dag bepalen of je wel of niet mee wandelt. We nemen alle tijd voor de wandelingen en er is volop gelegenheid om pauzes te nemen en van de natuur en de uitzichten te genieten.
Korte rustige wandelingen worden gecombineerd met bezoeken aan dorpen, stadjes, kerken of kloosters. We lopen afwisselend over zandwegen en kleine stenige paden.  Soms zijn kortere stukken over stille asfaltweggetjes niet te vermijden. De lengte van de wandelingen varieert tussen de 6 en 12 km. In de Alpilles wordt tijdens elke wandeling wel wat geklommen en gedaald. De hoogteverschillen lopen uiteen van 100 tot 300 m stijgen en dalen per dag. De meeste wandelingen duren 3 à 4 uur. Omdat er twee reisleiders meegaan is het op de meeste dagen mogelijk ook te kiezen voor een uitbreiding van de wandeling of een iets inspannendere variant, die meestal 1 tot 2 uur langer is dan de standaardwandeling. Kortom; een ontspannende, lichte wandelvakantie, die je naar eigen believen uitdagender kan maken.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reis op eigen gelegenheid, dan ontmoet je je reisgezelschap op het station van Avignon-TGV of in Maussane-les-Alpilles in het hotel.

Treininformatie

Wanneer je je heen- en terugreis door SNP laat regelen, reis je heen per dagtrein van Rotterdam Centraal, via Brussel-Zuid/Midi, naar Avignon. Vandaar reis je met een bus verder naar het hotel.

NB1. wanneer je in België of Zuid-Nederland woont kan het sneller zijn om in Brussel op te stappen. Dit is mogelijk, maar we kunnen geen korting geven op het speciale groepstarief.
Indien je in Brussel op wilt stappen dien je dit wel aan SNP door te geven; je krijgt dan te horen in welke wagon en op welke stoelen de groep zal zitten. .

NB2. We doen onze best om een treinverbinding te reserveren waarbij je niet in Parijs met de metro hoeft over te stappen van Gare du Nord naar Gare de Lyon. 
Om verschillenden redenen is dat echter niet altijd mogelijk.

Treinschema

Heenreis Tijden      Treinnr.
Rotterdam CS - Paris-Nord                  10:58 - 13:38                  THA 9334
Paris-Nord - Paris-Lyon  13:38 - 14:48 overstap
Paris-Lyon - Avignon TGV  15:37 - 18:17  TGV 6117 

Terugreis Tijden      Treinnr.
Avignon TGV-  Paris-Lyon                    09:43 - 12:23                  TGV 6112
 Paris-Lyon - Paris-Nord  12:23 - 13:33 overstap 
Paris-Nord  - Rotterdam CS  14:19 - 17:02 THA 9351

NB: Alle tijden zijn onder voorbehoud. 

Voor de 2e vertrekdatum, 15 juni, geldt onderstaand heenreisschema. Het terugreisschema blijft zoals hierboven vermeld.

Heenreis Tijden Treinnr.
Rotterdam CS- Bruxelles-midi              10:10 - 12:16                    ICD 9224
Bruxelles-midi - Lyon PD 13:09 - 17:04 TGV 9830
Lyon PD - Avignon TGV  17:36 - 18:45 TGV 5324 

 
 
 
 
 
 
 
 

Het definitieve treinschema ontvang je in de week voor vertrek.

De Provence heeft een mediterraan klimaat. ‘s Zomers is het hier warm, maar in voor- en naseizoen is de temperatuur aangenaam (meestal ruim boven de 20 ºC). Bijna alle neerslag valt in de periode van oktober tot april. Het gevolg hiervan is dat de natuur in het voorjaar op zijn uitbundigst is. In de hele Provence kan de mistral waaien: de koude noordenwind die regelmatig met hoge snelheden vanuit het noorden door het Rhônedal komt aanwaaien. De temperatuur is dan aanmerkelijk lager dan op normale voor- of najaarsdagen. Een positieve kant is dan echter dat de atmosfeer flink wordt schoongeblazen en het zicht zeer helder wordt.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar de Provence ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. Op dit moment is de trein het meest duurzame vervoersmiddel.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Aangezien vrijwel alle kosten bij de reissom zijn inbegrepen, hoef je maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Alleen de lunches op dag 1, 5, 7 en 8 en persoonlijke uitgaven zijn voor eigen rekening. Er zijn in de meeste plaatsen geldautomaten. Reken voor de gehele reis op ca. € 150,- aan persoonlijke uitgaven.

Alle transfers ter plekke geschieden per gecharterde midibus.

 Wij raden je aan om uitgerust en in goede conditie aan je reis te beginnen. Het reisplezier is dan veel groter.

Je wandelt dagelijks met een licht dagrugzakje, waarin plaats moet zijn voor regenkleding, een extra kledingstuk, een of twee veldflessen en wat versnaperingen.

Denk verder aan:
• Max 20 kg bagage
• GELDIG paspoort
• Kopieën van paspoort, reis- en ziektekostenverzekering
• Pinpas

 Voor de wandelingen
• Goed ingelopen wandelschoenen, met een stevige zool met flink profiel.
• Warme en luchtige wandelkleding
• Regenkleding
• Lichte lange wandelbroek
• Zonnebrandolie en zonnebril
• Dagrugzakje (min 30 liter)
• Drinkflessen met in totaal minimaal 1,5 liter inhoud
• Voor het lunchpakket: afsluitbaar tupperware bakje, lepel, vork en mes
• Eventueel: verrekijker, fototoestel, etc.
• enige EHBO-benodigdheden, zoals bijv.: pijnstillers, rekverband, sporttape (onmisbaar voor het afplakken van blaren)

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Deze reis wordt begeleid door twee ervaren SNP-reisleiders. Zo kunnen we de groep gemakkelijk opsplitsen en kan je dagelijks kiezen uit een lichte of een iets uitdagender wandeling.
Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Alle reisleiders hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. SNP Opleidingen is sinds 1 januari 2012 een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Klik hier voor meer informatie.

Voor een verblijf in Frankrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Frankrijk erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als u door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft. 

De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als u in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

9944054_2.jpg

Frankrijk - Provence

Wandelend door het ‘Land van het Licht’

Lichte wandelvakantie vanuit landhuishotel

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 9.3 beoordeeld door 377 klanten