In het noorden van de Franse Alpen

Frankrijk - Franse Alpen - Vanoise, 8 dagen Wandelen rond Vallée de la Tarentaise

« Terug naar overzicht
Gegarandeerd vertrek
Groepsreis - Wandelen

Bergwandelvakantie vanuit chalet

In de noordelijke Franse Alpen, op een steenworp van de Mont Blanc, hebben we een comfortabel chalet gevonden, met sauna, hottub en panorama terras. Je verblijft hier met alleen de SNP groep en wordt perfect verzorgd. Je hoeft alleen nog maar te wandelen. En dat is geen straf. In de Beaufort en Vanoise loop je door de kleurrijkste bloemenweiden en hebt zicht op de fraaiste bergtoppen. Regelmatig is er een leuk terrasje, want bij al dit moois wil je wel wat te drinken hebben en 's avonds wacht er een heerlijke maaltijd aan de lange tafel van het chalet om de in de bergen verloren calorieën aan te vullen.

Uniek aan deze reis

 • Heerlijke maaltijden en drankjes inbegrepen
 • Bloemrijk hooggebergte
 • Nationaal Park Vanoise
 • Gastvrij chalet voor alleen de SNP groep
 • Afwisselende bergwandelingen
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Frankrijk - Franse Alpen - Vanoise

Beknopt programma van deze bergwandelvakantie:

 • Dag 1 aankomst in Peisey-Nancroix
 • Dag 2 rondwandeling langs Chapelle Notre-Dame des Vernettes
 • Dag 3 transfer, wandeling aan de voet van de Pierre Menta, transfer terug
 • Dag 4 korte transfer, rondwandeling naar Lac de la Plagne, korte transfer
 • Dag 5 korte transfer, wandeling via Les Bauches, terug met gondelbaan
 • Dag 6 transfer, wandeling via 5 Lacs, transfer terug
 • Dag 7 gondel omhoog, wandeling via Refuge Mont Pourri, korte transfer
 • Dag 8 vertrek

Voor meer info, kijk je bij het dag- tot dag programma.

Dag 1

Aankomst in ons gezellige chalet in Le Villaret op 1300 m hoogte. Het avondeten is vandaag wat later, rond 20.30 uur, zodat iedereen die met de trein komt er ook bij kan zijn.

Overnachting in

Le Villaret, Peisey-Nancroix

Dag 2

We beginnen de wandeling vanuit het chalet en nemen de Lonzagne lift omhoog naar 1600 m. Dan rustig stijgend naar de schitterend gelegen Chapelle Notre-Dame des Vernettes (1805 m). Na het bezoek aan dit kerkje dalen we af naar Nancroix in het dal van de Ponturin. Over de dalbodem wandelen we naar Rosuel, het bezoekerscentrum van Nationaal Park Vanoise met een leuk terrras. Aan de andere kant van de vallei lopen we via Le Moulin terug naar Le Villaret. Wandeling 14 km, 400 m stijgen, 675 m dalen, 5-6 uur lopen.

Overnachting in

Le Villaret, Peisey-Nancroix

Dag 3

We rijden 50 minuten naar Plan Pichu, in de Beaufortain aan de overkant van de Vallée de la Tarentaise, het beginpunt van de wandeling op 1950 meter hoogte. We klimmen gestaag naar de Col du Coin (2400 m). Hier mooi zicht op de monoliet die de top van de Pierra Menta (2714 m) vormt. We dalen af naar een bergmeertje met de geweldige naam Lac d’Amour. Via de Col du Coin keren we terug en wachten bij Refuge de la Coire op de busjes. Wandeling 12 km, 800 m stijgen en dalen. 

Overnachting in

Le Villaret, Peisey-Nancroix

Dag 4

We rijden met de busjes in 10 minuten naar het bezoekerscentrum Rosuel en lopen via de GR5 het Nationaal Park Vanoise in. Een weids dal met watervallen van de zijkanten en velden met kleurige bergbloemen. Het keerpunt is Refuge Entre le Lac op 2150 m hoogte aan het Lac de la Plagne. Aan de andere kant van de vallei zoeken we een smal pad voor de terugweg naar Rosuel.
Wandeling 14.5 km 650 m stijgen en dalen, 6,5 uur lopen.

Overnachting in

Le Villaret, Peisey-Nancroix

Dag 5

Na een paar minuten rijden laten we ons afzetten bij Ponte Romano (1430 m).  We lopen omhoog door het dal van de Nant Benin langs het gehucht Les Bauches. Onderlangs de rotsband Le Derochoir klimmen we het dal uit en krijgen zicht op de Pointe de Friolin en de bergen van de Vanoise. De route gaat op hoogte langs het skigebied van La Plagne en Chalet du Carroley. Na een afdaling stappen we bij Le Chanton in de Vanoise Express, een bijzondere horizontale gondelbaan, die ons in enkele minuten, glijdend hoog boven het diepe dal van de Ponturin, terugbrengt naar Peisey-Nancroix. Wandeling ca. 14 km, 800 m stijgen en 700 m dalen

Overnachting in

Le Villaret, Peisey-Nancroix

Dag 6

We laten ons na ca. 30 km rijden hoog boven Bourg Saint Maurice afzetten en lopen via de ruige en rotsige vallei van Le Charbonnet omhoog. Een flinke klim die ons uiteindelijk bij Les 5 Lacs brengt, op een hoogte van 2300-2400 m, een heerlijke plek. De afdaling is één groot panorama over de hoogste Alpentoppen. Bij Fort de la Platte wachten we bij een alm met terras (1900 m) op het busje voor de rit terug. Wandeling 12 km, 1000 m stijgen, 600 m dalen, 6,5 uur lopen. Liefhebbers kunnen nog verder afdalen naar het grotere Fort du Truc en zich daar laten ophalen (2,5 km met 400 m afdalen extra). 

Overnachting in

Le Villaret, Peisey-Nancroix

Dag 7

Met de skilift omhoog naar Vallandry, waar we de gondel nemen. Via Col d'Entreporte (2389 m) verlaten we het skigebied en komen in het imponerende hooggebergte tussen de Aiguille Grive van 2733 m en de Mont Pourri van maar liefst 3780 m hoog. Via Col de la Chal (2457 m) komen we bij de gezellige Refuge Mont Pourri (2370 m). Na een bezoek aan het terras dalen we af naar  Beaupraz waar we bij een auberge op de busjes wachten voor een kort ritje terug. Wandeling ca. 13 km, 550m stijgen, 1150 m dalen, 6 uur lopen.

Overnachting in

Le Villaret, Peisey-Nancroix

Dag 8

Na een laatste ontbijt keren we huiswaarts.

NB Programma

Let op: De vermelde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes. De uitvoering van bovenstaand programma is afhankelijk van plaatselijke (weers-)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider. Daar wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, word je daarvan tijdig op de hoogte gebracht.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft deze week in Chalet le Chazelet in het bergdorpje Peisey-Nancroix. Het hele chalet is voor de SNP groep, er zijn dus geen andere gasten.
Vanaf het terras heb je zicht op de Bellcôte gletsjer en de Mont Blanc, eventueel vanuit de jacuzzi.
Binnen is er een grote en gezellige eet-zitkamer met open haard. Beneden is er een mooie sauna en droogruimte voor schoenen en kleren.
De kamers zijn eenvoudig en doeltreffend ingericht.
De eenpersoonskamers hebben een eigen badkamer, op één kamer na, die deelt de badkamer met de reisleider, en heeft daarom een lagere prijs.
De tweepersoonskamers hebben allen een eigen badkamer en balkon.

Over de maaltijden

Elke ochtend is er een voedzaam ontbijt. Je krijgt een lunchpakket mee op de wandeldagen en 's avonds wordt er een heerlijk 3 gangen diner geserveerd aan de lange tafel, incl. drankjes.
Alleen op woensdagavond lopen we naar de pizzeria in het dorp, omdat de beheerders van het chalet dan hun vrije avond hebben..
Bij terugkomst van de wandeling kan je een drankje en nootje pakken en op de afstreeplijst noteren.

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen
 • Alle ontbijten
 • Alle diners met drankjes
 • 6 lunchpakketten
 • Transfers met 2 minibusjes conform programma
 • Gondelbanen volgens programma
 • Begeleiding door 1 SNP reisleider
 • Digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis plus aansluitende transfer (optioneel)
 • Overige maaltijden
 • Eventuele entrees
 • Verzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven

Reisinformatie

Alle benodigde reisinformatie ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

Vanuit een comfortabel onderkomen maken we pittige bergwandelingen. De afstanden zijn niet zo groot maar de hoogteverschillen aanzienlijk (zie de dag tot dag beschrijving). Je loopt over rustige weggetjes, karrensporen, bospaden, maar voornamelijk over smalle bergpaden die stenig en lastig kunnen zijn. Een goede conditie en enige bergwandel ervaring zijn dus noodzakelijk. Uiteraard kan je altijd een dag in het chalet blijven om een mooi boek te lezen op het terras. 
Om een afwisselend wandelprogramma te kunnen maken, staan 2 minibusjes ter beschikking om ons op een aantal dagen weg te brengen en op te halen (ritten van 10 tot 50 minuten). Daarnaast nemen we een paar keer een skilift of gondelbaan.

Extra's

Transfers

Transfer van station BSM naar Chalet (vanaf € 11,- per persoon)

Hiermee reserveer je een transfer van het station van Bourg-Saint-Maurice naar het chalet.
De reisleider zal tzt. informeren hoe laat je trein aankomt en dit doorgeven aan degene die je komt ophalen.

Transfer van Chalet naar station BSM (vanaf € 11,- per persoon)

Hiermee reserveer je een transfer van het Chalet naar het station van Bourg-Saint-Maurice.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Peisey-Nancroix is ca. 1100 km. Je kan de auto gedurende de week bij het chalet parkeren.

Carpooling
Ruim vóór aanvang van deze groepsreis wordt er door SNP een Whatsapp groep aangemaakt, zodat je eventueel groepsgenoten kunt vinden die met je mee willen rijden.

Treininformatie

Wil je per trein naar je bestemming reizen dan kies je voor een retourtje Bourg-Saint-Maurice (BSM)

De beste verbinding is momenteel

Heenreis
Vertrek Rotterdam 10.27- Aankomst Bourg Saint Maurice 19.45
met overstap in Parijs (met metro) en Chambery.

Terugreis
Vertrek Bourg Saint Maurice 10.15 - Aankomst Amsterdam 21.15
met overstap in Parijs (met metro) en Chambery.

NB. Bij de meeste treinverbindingen naar het zuiden van Frankrijk ga je in Parijs met de metro van Gare du Nord (waar de Thalys aankomt) naar een ander station (bv. Gare de Lyon of Gare Montparnasse) voor het vervolg van je treinreis. Dit is allemaal duidelijk aangegeven en niet lastig te vinden, maar minder comfortabel dan overstappen van het ene perron naar het andere.
In de richting van de Alpen en Valence/Avignon zijn er echter ook verbindingen (met name in de zomer) die vanuit Brussel om Parijs heen gaan, zodat je niet met de metro de stad hoeft te doorkruisen. Van de andere kant, als je een hotelletje in Parijs boekt, kan je je vakantie makkelijk uitbreiden met een bezoek aan de Lichtstad. Elk nadeel heeft zijn voordeel.

Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:

www.nsinternational.nl of www.bahn.de

Wij raden aan om de treinreis pas te reserveren als de SNP groepsreis voldoende deelnemers heeft en voorzien is van het label Voldoende Deelnemers.
Klik hier Veelgestelde vragen (Treinen en tickets) voor meer informatie over reizen per trein.

Hoe kom ik van station BSM bij het hotel? 

Je kan op de eerste dag opgehaald worden van station Bourg Saint Maurice door de mensen van het chalet (geef dit aan bij boeking).
Op de laatste dag word je 's ochtends bij station Bourg Saint Maurice afgezet. Kies een trein die na 9.00 uur vertrekt.

Wil je van de transfer met onze bus gebruik maken, dan dien je dit bij boeking aan te geven.

De zomer in de Franse Alpen heeft meestal mooi weer met aangename wandeltemperaturen en veel zon. Zorg dus voor bescherming tegen de zon (zonnebril, pet, zonnebrandcreme). Korte periodes van nat en koud weer zijn echter altijd mogelijk. Zorg dat je daar de goede kleding voor bij je hebt.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze groepsreis naar Frankrijk ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.
Vanoise Frankrijk 121620 R Carmacal comparison

 

Je wandelt met een dagrugzak, waarin plaats moet zijn voor regenkleding, een extra kledingstuk, een of twee waterflessen en een lunchpakket.

Denk verder aan

 • GELDIG paspoort
 • Kopieën van paspoort, reis- en ziektekostenverzekering
 • Pinpas
 • Evt. zwemkleding en extra handdoek voor de sauna/jacuzzi
 • Goed ingelopen bergwandelschoenen, met een stevige zool met flink profiel.
 • Warme en luchtige wandelkleding
 • Regenkleding
 • Fleece
 • Muts en handschoenen
 • Pet, zonnebrandolie en zonnebril
 • Dagrugzakje (min 30 liter)
 • Drinkflessen met in totaal minimaal 1,5 liter inhoud
 • Tupperware bakje met lepel en vork voor salade bij de lunch
 • Eventueel: verrekijker, fototoestel, etc.
 • enige EHBO-benodigdheden, zoals bijv.: pijnstillers, rekverband, sporttape (onmisbaar voor het afplakken van blaren)

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Al onze reisleiders hebben een uitgebreid, door professionals uitgevoerd programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. Maak kennis met de reisleiders.

Ga je binnenkort op reis naar Frankrijk bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/frankrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/frankrijk/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als jeop reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Check ook de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.

Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als je door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft. 

De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als je in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Beaufortain

Frankrijk - Franse Alpen - Vanoise

Wandelen rond Vallée de la Tarentaise

Bergwandelvakantie vanuit chalet

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.